Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Ανασκαφές για την γυναίκα του Μ. Αλεξάνδρου και τον 13χρονο γιο του

Μαζί με τις ανασκαφές στο λόφο «Καστά», θα ξεκινήσουν και αυτές για την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης.
Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στον λόφο «Καστά» στην Αμφίπολη για την αναζήτηση του τάφου της γυναίκας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρωξάνης και του 13χρονου γιου του, Αλέξανδρου του Δ.
Οι ανασκαφές θα γίνουν υπό την εποπτεία της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετέχει και το τμήμα Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών και του καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου που με ειδική συσκευή θα σαρώσει ηλεκτρονικά τμήματα του ανασκαφικού χώρου, ώστε να βοηθήσει το έργο των αρχαιολόγων.

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ 
ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
 ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ


Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων 30/08/10

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η αποπομπή Σιούτη

Του Αντώνη Δελλατόλα
Μήνυμα για τις επερχόμενες αλλαγές στο πρωθυπουργικό γραφείο θεωρείται η αποπομπή της Βασιλικής Σιούτη, διευθύντριας του κ. Παπανδρέου, μετά από δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» για πρόσληψη συμβούλου με… ελλιπές βιογραφικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή του Γ. Παπανδρέου, εκτιμάται ως «αδυνάτισμα» της θέσης του κ. Παμπούκη στο σύστημα ισχύος του Μεγάρου Μαξίμου, ιδιαίτερα δε, μετά τις διαφαινόμενες προθέσεις του πρωθυπουργού για αναβάθμιση του Γ. Ραγκούση.
Αν στα παραπάνω, προσθέσουμε και την …βαριά σκιά του Θ. Πάγκαλου πάνω στον κ. Ραγκούση, μετά τις βολές του Αντιπροέδρου ότι δεν θα δεχθεί το καπέλωμα από τον «συντονιστή», τότε συμπεραίνουμε ότι οι κόντρες μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού και υπουργών συνεχίζονται.

Ο Καντάφι και οι Ιταλίδες καλλονές

Προσπάθησε να τις προσυλητίσει...

Τούρκοι δάσκαλοι στα μειονοτικά σχολεία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πολιτική όμως της διατήρησης της Παιδαγωγικής αυτής Σχολής, η οποία υπάρχει για αρκετές δεκαετίες, αντίκειται στην πολιτική της Αγκυρας, η οποία επιθυμεί ή το κλείσιμό της ή τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας από Τούρκους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα συμπεριλαμβάνονται στο καθεστώς των μετακλητών

Ναύαρχοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Έξι υποναύαρχοι συμμετείχαν στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο. Από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα το πρωί, οι τρεις απ΄ αυτούς προτίμησαν τη παραίτηση, έχοντας προκαλέσει μεγάλο θέμα στο ΠΝ, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει αρχιπλοιάρχους που να πληρούν τα τυπικά προσόντα για να προαχθούν στο βαθμό του υποναυάρχου και να καλύψουν τις κενές θέσεις! Έτσι το ΑΝΣ θα πορευθεί με "σύνθεση ανάγκης" που λέμε και στο ποδόσφαιρο μέχρι κάποιοι αρχιπλοίαρχοι να συμπληρώσουν την απαιτούμενη διετία στο βαθμό τους και να προαχθούν! Γιατί όμως αυτή η επιδημία φυγής;

10 εξαγγελίες με κόστος μηδέν

Μέτρα που θα κατευνάσουν τις έντονες ανησυχίες των πολιτών αλλά και θα παράσχουν κοινωνική και αναπτυξιακή στήριξη, με τα κρατικά ταμεία... μείον, επιχειρεί να οριστικοποιήσει η κυβέρνηση.
Τρία διαδοχικά ραντεβού με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου κλείνουν σήμερα τον κύκλο «διαβούλευσης» των υπουργών, ενώ αύριο οριστικοποιούνται οι προτάσεις που θα κατατεθούν στα γραφείο του πρωθυπουργού.

Ένας στους τρεις μαθητές είναι στην Αττική

Στοιχεία για το μαθητικό πληθυσμό έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. 
Η Περιφέρεια Αττικής συγκέντρωσε το 28,2% του σχολικού πληθυσμού στα Νηπιαγωγεία, το 33,5% στα Δημοτικά, το 33,5 στα Γυμνάσια και το 35,5 στα Γενικά Λύκεια.
Ο αριθμός των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το σχολικό έτος 2009-10 μειώθηκε κατά 0,1% ενώ αυξήθηκε κατα 1% στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι σχολικές μονάδες αυξήθηκαν κατά 0,7% στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 0,3% στη Δευτεροβάθμια.

Έξυπνα τρικ για να... αδυνατίσετε

Όποιος έχει κάνει δίαιτα για να αδυνατίσει ξέρει πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι, όχι μόνο να λιγοστέψουν τα κιλά στην ζυγαριά, αλλά και να μην αυξηθούν μόλις την σταματήσει. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μερικά τρικ που μπορεί να βοηθήσουν.
Δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό: αυτό είναι το νεώτερο τρικ για επιτυχημένο αδυνάτισμα, το οποίο ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας και υπόσχεται να αυξήσει την απώλεια βάρους με τη δίαιτα κατά 30%.

Εκατό στρέμματα για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Περαία

Έκταση εκατό στρεμμάτων στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης, δωρίζει ο δήμος Θερμαϊκού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις του. Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνα την απόφαση πριν μερικές ημέρες.
"Προβλέπεται ένας χρονικός ορίζοντας δέκα ετών περίπου ώστε να ξεκινήσουμε. Στόχος μας, να ιδρύσουμε σύγχρονες και υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις, για ένα ή δύο τμήματα. Τα τρία που βλέπουμε ως υποψήφια για να λειτουργήσουν εκεί είναι τα τμήματα μουσικής επιστήμης και τέχνης, εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής και εφηρμοσμένης πληροφορικής", δήλωσε ο νέος πρύτανης Γιάννης Χατζηδημητρίου. 
enet

«Ναυμαχία» για τις άγονες κυβέρνησης-ακτοπλόων

Δραματικές αναμένονται οι εξελίξεις…
του Μηνά Τσαμόπουλου (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) 
Δραματικές αναμένονται οι εξελίξεις στο θέμα των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών και αυτό γιατί η κυβέρνηση προτίθεται αφενός να μειώσει τις γραμμές και αφετέρου να μειώσει και τις επιδοτήσεις αφήνοντας στη μοίρα τους τους Έλληνες νησιώτες των μικρών νησιών. «Όχι μόνο δεν πρέπει να μειωθεί το ύψος των μισθωμάτων για τις άγονες γραμμές κατά 10% αλλά αντιθέτως θα πρέπει να αυξηθεί κατά το ίδιο ποσοστό προκειμένου οι εταιρείες να μην δέσουν τα πλοία τους».
Αυτό επεσήμανε στέλεχος της ελληνικής ακτοπλοϊας με αφορμή τη συνεδρίαση του ΣΑΣ την προσεχή Δευτέρα.

Λουκέτο σε «πανεπιστήμιο» από το υπουργείο Παιδείας

Το σφράγισμα των εγκαταστάσεων του «American University of Athens» και την αφαίρεση όλων των σχετικών επιγραφών από το χώρο ζήτησε από την Αστυνομία το υπουργείο Παιδείας. 
Όπως ανακοίνωσε, το ίδρυμα διαφημίζεται παρανόμως ως «πανεπιστήμιο». Επιπλέον, δεν έχει άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, ούτε έχει υποβάλλει αίτηση για την έκδοση τους. Το "American University of Athens" υποστηρίζει ότι δεν έχει ζητήσει άδεια επειδή είναι αμερικανικό νομικό πρόσωπο που εδρεύει στις ΗΠΑ. Σύμφωνα όμως με το υπουργείο, πρόκειται για νομικό πρόσωπο που έχει συσταθεί ως Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης στην Ελλάδα και δεν προκύπτει κανένας νομικός δεσμός με αμερικανικό νομικό πρόσωπο. 
enet

«Βέσπες» από όλη την Ελλάδα «συναντήθηκαν» στην Πλάκα Λιτοχώρου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24η πανελλήνια συνάντηση «vespa» στην Πλάκα Λιτοχώρου, που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο από το vespa-club της Κατερίνης.
Περισσότερες απο 300 βέσπες απο όλη την Ελλάδα έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και μια διαφορετική άποψη για την μετακίνηση αλλά και την αγάπη για το δίκυκλο.
Διοργανώθηκαν "καλλιστεία" για την ομορφότερη vespa αλλα και διαγωνισμοί βραδιπορίας,"σαλίγκαρου" και ταχύτερης αλλαγής ρόδας!
Η συνάντηση έκλεισε με beach-party, σουβλάκια και συναυλία κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Χάμος στο παρασκηνιο της ΝΔ για τον «Πελλοπονησιακο γριφο». Στα πόδια του Νομαρχη Κορινθιας Ταγαρα ο Σαμαρας

Με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν τον Πέτρο Τατουλη πρώτο με τεράστια διαφορά από τον κ. Δράκο, ο Αντώνης Σαμαρας βρισκεται σε απελπιστικη κατασταση, μη ξέροντας πως να λύσει τον «Πελλοπονησιακό γρίφο». Η υποψηφιότητα Τατουλη, με το ισχυρό τοπικό έρεισμα, την χαλαρή υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της μισής ΝΔ, πάει να μετατρέψει τη μαχη για την περιφέρεια του προπυργιου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης, από υγειινό περιπατο σε εφιάλτη. Είναι θέμα τιμής για τον Αντώνη Σαμαρα να κερδισει ο υποψηφιος του κ. Δρακος, την συγκεκριμένη περιφέρεια, μιας και είναι προσωπικη του επιλογή αλλά και επειδή και οι τεσσερις της ηγετικης ομάδας της ΝΔ είναι από την Πελλοπονησο (Σαμαρας, Δημας, Αβραμοπουλος, Λυκουρεντζος). Τόσο πολύ μάλιστα το θεωρεί θέμα "επιβιωσης", που

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 Ξεκινά από αύριο, Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων στις τράπεζες για εξωδικαστικό συμβιβασμό για όσους δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Από το 2011 θα ενεργοποιηθεί η δικαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας τα Ειρηνοδικεία θα κρίνουν αν ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται ή όχι σε αδυναμία πληρωμής και θα προχωρούν σε ρύθμιση χρεών. Εκτιμάται ότι συνολικά περί τις 150.000 δανειολήπτες θα θελήσουν να ενταχθούν στον νόμο. Υπενθυμίζεται ότι δυνατότητα ένταξης στον νόμο έχουν όλοι οι ιδιώτες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, πλην των εμπόρων.

Ιπτάμενα λεωφορεία και ταξί.

Γράφει ο Μπάμπης Αρτινός
Ανύπαρκτος φαίνεται πως είναι ο τροχαίος έλεγχος οδηγών υπεραστικών λεωφορείων και αγοραίων ταξί που κυκλοφορούν σε βασικές εθνικές και επαρχιακές οδικές αρτηρίες. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι, επαγγελματίες μεν, ασυνείδητοι δε, δεν οδηγούν τα οχήματά τους αλλά τα. πιλοτάρουν.
Όχι μόνο ξεπερνούν σχεδόν στο διπλάσιο τα οριζόμενα όρια ταχύτητας, αλλά και μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για μεγάλες αποστάσεις, παραβιάζοντας διπλές γραμμές,

«Έτοιμος» ο νέος υφυπουργός Εσόδων

Όσο περνάει ο καιρός, αυξάνουν οι ενδείξεις ότι θα επαληθευτεί η είδηση, που είχε μεταδώσει από τις αρχές Αυγούστου η Voria.gr
Τη σχετική είδηση είχε μεταδώσει η Voria.gr από τις αρχές Αυγούστου, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει η πληροφορία σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό. Απλώς, όσο περνάει ο καιρός, αυξάνουν οι ενδείξεις ότι θα επαληθευτεί στην πράξη. Ο λόγος αφορά στην τοποθέτηση υφυπουργού Εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Το σχετικό αίτημα υπέβαλλε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς τον πρωθυπουργό, από το

Δεν θα προσληφθεί τελικά..

.. ο 25χρονος δικηγόρος μετά την αποκάλυψη του "Πρώτου Θέματος".. Έπειτα απο τον σάλο που προκλήθηκε αναγκάζεται το κυβερνητικό επιτελείο να μην προχωρήσει στην πρόσληψη του νεαρού Άγγελου Χασαπόπουλου.. Ο ίδιος σύμφωνα με τις πληροφορίες που ακούστηκαν στο Ράδιο Θέμα 9.89 και στην.. εκπομπή του Μάνου Κακλαμάνου, έμαθε για την πρόσληψη του από το "Πρώτο Θέμα"..
Βρε, τι ταχύτητα έχουν οι πληροφορίες!!!

Ο Κώστας Μπακογιάννης και το «ανεξάρτητο κράτος του Καρπενησίου»

Οικογενειοκρατίας το ανάγνωσμα: Αγάπα τη μητέρα σου και τον παππού σου και θα πας μπροστά!
«Αντώνη, Αντώνη, εδώ θα προσκυνήσουνε τα τζάκια κι οι βαρόνοι». Το προεκλογικό σύνθημα των υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά ήταν καθαρό και δεν έκανε διάκριση ανάμεσα στην Ευρυτανία και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Άλλωστε, πόσοι από τους γαλάζιους ψηφοφόρους, σαμαρικούς, ντορικούς ή ό,τι άλλο τους φωτίσει ο Θεός, ξέρουν ότι ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης, όταν βρισκόταν ανάμεσα σε φίλους, μιλούσε πάντα για το... «ανεξάρτητο κράτος του Καρπενησίου»; Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, αυτοί μονάχα που τον γνώρισαν από πολύ κοντά, περπατώντας μαζί του στα κακοτράχαλα βουνά της Ευρυτανίας.

Παρέμβαση Καπελέρη για το μεγάλο ξέπλυμα στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναμένεται για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος 
από αθλητικό παράγοντα της Θεσσαλονίκης
Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι έρευνες για την υπόθεση με το μεγάλο ξέπλυμα μαύρου χρήματος από αθλητικό παράγοντα της Θεσσαλονίκης, που πρώτη είχε αποκαλύψει η Voria.gr. Η υπόθεση έχει πάρει τόσο μεγάλες εκτάσεις, που προκάλεσε την παρέμβαση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γ.Καπελέρη, ο οποίος θα επιληφθεί προσωπικά του θέματος.

Παροχές μόλις 100 εκατ. θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου 
θα ανακοινώσει ένα σύνολο μέτρων, 
με αναπτυξιακή κατεύθυνση, ύψους 3 δισ. ευρώ
Αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις με κοινωνικούς εταίρους έχει από το πρωί ο υπουργός Οικονομικών. Αντικείμενο των συζητήσεων είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες ενόψει της ΔΕΘ.
Κοινή είναι ωστόσο η αίσθηση όλων όσων βγαίνουν από το γραφείο του κ.Παπακωνσταντίνου ότι το όποιο ενδεχόμενο παροχών από τον πρωθυπουργό στην ομιλία της Θεσσαλονίκης έχει πλήρως εξαλειφθεί. Το τελικό κείμενο της θα οριστικοποιηθεί μεθαύριο, όταν και θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων που θα έχει ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.

Παραιτηθηκε η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού

«Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται 
στο φως της ημέρας»

Την παραίτησή της, «για λόγους ευθιξίας», υπέβαλε σήμερα η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γλυκερία Σιούτη.
Η παραίτηση της συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου έρχεται μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την πρόσληψη του δικηγόρου Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη στο πρωθυπουργικό γραφείο, χωρίς να έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
Η πρόσληψή του είχε προταθεί από τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού, καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη. Σε ανακοίνωσή που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι, παρότι για τους μετακλητούς υπαλλήλους δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, «δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου».

«Κλειδώνει» η φτώχεια

Είκοσι στους εκατό Έλληνες θα είναι άνεργοι μέχρι το τέλος του 2010, φθά­νοντας πλέον το ένα εκατομμύριο, καθώς, μόνο φέτος, 500.000 εργαζό­μενοι θα προστεθούν στις λίστες της ανεργίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η κρίση και οι αλλαγές που έφερε το μνημόνιο «έλυσαν» τα χέρια των εργοδοτών, που αυξάνουν τον ρυθμό των απολύσεων χωρίς την παραμικρή ενόχληση.
Η έκθεση αναφέρει ότι, μετά τη λήξη της του­ριστικής σεζόν, οι απολύσεις θα πάρουν χαρα­κτήρα χιονοστιβάδας και θα

Ενοποίηση των επιδομάτων προβλέπει το νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων

Θα διατηρηθούν το οικογενειακό, θέσης και παραγωγικότητας 
 Η ενοποίηση των 40 διαφορετικών επιδομάτων που δίνονται σήμερα σε τρία, τα οποία όμως θα προσμετρούνται στο υπολογισμό της σύνταξης, η σύνδεση των αυξήσεων με τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας είναι τα συστατικά του νέου μισθολογίου για το δημόσιο τομέα με στόχο την εξοικονόμηση 2,7 δισ. από το κονδύλι μισθοδοσίας μέχρι το 2013.

«Τσιγάρο τέλος» από την Τετάρτη

Σε ισχύ τίθεται από την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, η ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Αύριο η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα παρουσιάσει τα σχετικά μέτρα σε συνέντευξη Τύπου.
Πριν από τη συνέντευξη, θα γίνει συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τα στελέχη του μηχανισμού ελέγχου για την απαγόρευση του καπνίσματος, στο κτήριο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Νέα βάρη στα ακίνητα

Εντός του Σεπτεμβρίου το υπ. Οικονομικών θα αποφασίσει το τελικό ύψος της αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Οι νέες τιμές θα τεθούν σε ισχύ από 1-1-2011. Στις «φθηνές» περιοχές θα σημειωθεί η μεγαλύτερη άνοδος, στο 30% θα κυμανθεί ο μέσος όροςΝέα βάρη έρχονται στα ακίνητα. Ο... σεισμός από την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα προκαλέσει... τσουνάμι εννέα πρόσθετων επιβαρύνσεων οι οποίες θα επιφέρουν άλλο ένα καίριο πλήγμα στην αγορά ακινήτων.

Από Σεπτέμβριο ο διάλογος για αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν λύσεις τύπου fast food για την παιδεία λέει η υπουργός Παιδείας
Από το 2013 θα εφαρμοστεί το νέο εξεταστικό σύστημα για το οποίο προκρίνεται το μοντέλο του Διεθνούς Απολυτηρίου δηλώνει η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής, προαναγγέλλοντας την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το Σεπτέμβριο.
«Δεν υπάρχουν λύσεις τύπου fast food για την παιδεία ούτε μου αρέσει να αφήνω προβλήματα χωρίς λύση» δηλώνει, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία της να παραμείνει στο υπουργείο εν όψει του ανασχηματισμού.

Τα φιλέτα σε ιδιώτες

Θα δοθούν για 50 χρόνια, ώστε να κλείσουν οι τρύπες των δημοσίων ελλειμμάτων "> Θα δοθούν για 50 χρόνια, ώστε να κλείσουν οι τρύπες των δημοσίων ελλειμμάτων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Πουλερές Πάνος Θεοδωρακόπουλος 
Σε ιδιώτες για μισό αιώνα παραχωρεί το Δημόσιο ακίνητα- φιλέτα χάριν των δημοσίων ελλειμμάτων. Ο κύβος ερρίφθη για δύο από τα 76 ακίνητα- χρυσάφι που συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους για διάστημα έως και 50 ετών.
Πρόκειται για το ακίνητο των 270 στρεμμάτων όπου εκτεινόταν το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου στο Αντίρριο και για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με την περιβάλλουσα αυτό έκταση των 16.900 στρεμμάτων.

Εδω παπας εκει παπας !

 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Δεν ξέρω , μπορεί να είμαι ανενημέρωτος , μπορεί να μην μπορώ να αντιληφθώ τη σοβαρότητα του θέματος , αλλά για πέστε μου , αν η Τουρκία επιτρέψει να λειτουργήσει μια σχολή που θα βγάζει παπάδες θα λυθούν τα Ελληνοτουρκικά προβλήματα; Ακούω συνέχεια για τη σχολή της Χάλκης και τη σχολή της Χάλκης , και μας υποσχέθηκαν, και πιέζουμε , και μεσολαβούν Αμερικανοί, Άγγλοι, Γάλλοι , Πορτογάλοι.. Δεν μας εξηγεί κανένας όμως , τι θα ωφελήσει τη χώρα μας και τον Ελληνισμό αν σε κάποια παλιά Ελληνικά χώματα , χρόνια κατακτημένα , άμα θα ανοίξει ένα κτίριο γεμάτο ράσα ; Με ποιο σκεπτικό το βάζουν άπαντες σαν θέμα προτεραιότητας στις σχέσεις μας με την Τουρκία ;

Στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ

Με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αυτή την εβδομάδα κορυφώνεται η προετοιμασία για τη ΔΕΘ. Και το οικονομικό επιτελείο θα συνεχίσει τις επαφές με φορείς της αγοράς. Στο υπουργείο Οικονομίας θα υπάρξει σήμερα σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, της Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΣΕΒ.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Σάλος έχει προκληθεί με το νέο σύστημα μοριοδότησης για τις εξετάσεις του δημοσίου, ΑΣΕΠ, που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών συγκεκριμένα:
- Η ύλη όλων των γνωστικών πεδίων αυξάνεται κατά 40%.
- Αλλοτροιώνονται τα μόρια από όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς.

Αυξήσεις έως και 50% στα τιμολόγια της ΔΕΗ προτείνει η ΡΑΕ

Μείωση αναμένεται στις μεγαλύτερες καταναλώσεις 
και στους εμπόρους
Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έως και κατά 50% την τριετία 2011 - 2013 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ πρόκειται να ζητήσει αύξηση της τιμής κατά 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, ενώ για τις μεσαίες καταναλώσεις η αύξηση να είναι από 7,5% έως 15%. Για τους αγρότες οι τιμές του ρεύματος αναμένεται να αυξηθούν κατά 25%-33% και για τη βιομηχανία κατά 10% σε ορίζοντα τριετίας.
Οι ευνοημένοι από την αναδιάρθρωση των τιμολογίων
Στις μεγαλύτερες καταναλώσεις η ΡΑΕ προτείνει συνολική μείωση από 6,5% έως 16%, ενώ οι έμποροι αναμένεται να δουν το κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος να μειώνεται έως 15% συνολικά στην τριετία. Τελικά το έβαλαν να τον π[εθάνουν τον έλληνα εργαζόμενο και ιδιαίτερα το φτωχό και το μικρομεσαίο.

Χωρίς ασθενοφόρα έως τις 13:00

 
Απέχουν σήμερα από τις 09:00 το πρωί και για τέσσερις ώρες, από τα καθήκοντά τους, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σ΄ολόκληρη τη χώρα, διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών, όπως οι ίδιοι δηλώνουν.
Έτσι, έως τις 13:00 το μεσημέρι, τα ασθενοφόρα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.
Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν τα νυχτερινά και τα 30.000 ρεπό, που τους οφείλονται.
Επιπλέον, ζητούν «να πληρωθούν άμεσα οι διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρων, που παραμένουν απλήρωτοι για τις εκτός έδρας υπηρεσίες τους εδώ και οκτώ μήνες».
nooz

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ

Δρόμοι για μετά το Λύκειο
Ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης Κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης Σπουδές στο εξωτερικό Ανοιχτό πανεπιστήμιο
ΤΟΥ Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr
Οι σπουδές στα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είναι μονόδρομος. Κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι και νέες, απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου, οι οποίοι είτε δεν πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ- ΤΕΙ (πάνω από 50.000 κάθε χρόνο)  είτε πετυχαίνουν σε σχολή που δεν είναι συμβατή με τα ενδιαφέροντά τους, αναζητούν διεξόδους για εκπαίδευση.

Δεύτερη νίκη για την εθνική

Επικράτησε 83-80 του Πουέρτο Ρίκο


Η εθνική ομάδα μπάσκετ στηρίχθηκε στην προσωπικότητα των παικτών της και νίκησε δύσκολα, 83-80 το Πουέρτο Ρίκο, στο δεύτερο παιχνίδι της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αγκυρα.
Η ελληνική ομάδα δεν ικανοποίησε ούτε σε αυτό το ματς, αλλά το ουσιαστικό είναι ότι υπάρχουν οι προυποθέσεις να βελτιωθεί στη συνέχεια. Κι αυτό  αφού ο Γιόνας Καζλάουσκας θα έχει στη διάθεση του και τους Φώτση, Σχορτσιανίτη, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στα δυο πρώτα ματς λόγω της γνωστής τιμωρίας από τη FΙBA. Το επόμενο παιχνίδι  είναι το βράδυ της Τρίτης, κόντρα στη διοργανώτρια Τουρκία και σε αυτό, θα κριθεί η πρώτη θέση του ομίλου.   

Έχουν θαλαμηγούς και δηλώνουν μισθούς πείνας

Να ξεκαθαρίσει η "Ήρα από το σιτάρι" ζητούν οι πλοιοκτήτες των επαγγελματικών
 

Παρατείνεται η λειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γερμανία

Η καγκελάριος της Γερμανίας τάχθηκε υπέρ μιας παράτασης κατά 10 με 15 χρόνια της διάρκειας ζωής των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας, σε σχέση με την προβλεπόμενη παύση της λειτουργίας τους το 2021.
Μια παράταση 10 - 15 ετών είναι "τεχνικά ορθολογική", δήλωσε η καγκελάριος βασιζόμενη στην έκθεση των ανεξάρτητων συμβούλων που θα δημοσιοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα. Η έκθεση αναλύει κυρίως το οικονομικό κόστος της παράτασης διάρκειας ζωής των εργοστασίων και τα επακόλουθα από τη

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
φωτο: K.KONIS