Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τα 77 ονόματα υποψηφίων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ


Το ΠΑΣΟΚ έδωσε απόψε στη δημοσιότητα τα 77 ονόματα υποψηφίων δημάρχων που υποστηρίζει, σε όλη την χώρα, για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου.
"Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει - με όχημα τον Καλλικράτη - τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους

Νέα Ζηλανδία - Γαλλία 82-70....μας έστειλαν στους Ισπανούς!

 Η Γαλλία είχε την τελευταία λέξη στα σενάρια και αποφάσισε να μην αναμετρηθεί με την εθνική μας, που έχει γίνει ο κακός της δαίμονας τα τελευταία χρόνια. Έχασε λοιπόν από την Νέα Ζηλανδία, στέλνοντας την Ελληνική ομάδα.... απέναντι στον δικό της "κακό δαίμονα", την Ισπανία.
Τώρα η εθνική μας ομάδα καλείται για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσει τους Ισπανούς και ελπίζουμε αυτή την φορά να καταφέρει να τους αποκλείσει.
Αναρτήθηκε από frapesport.blogspot
Από: http://ktikio.blogspot.com/2010/09/82-70.html

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Παπανδρέου: Καλεί και Γκερέκου

Το ΠΑΣΟΚ βάζει ψηλά τον πήχη για τις δημοτικές 

Προσπάθησε να χάσει και τα κατάφερε η Εθνική – Ματς παρωδία με την Ρωσία

Δύσκολη η αναζήτηση υποψηφίων με πολλά όχι - Οι 77 υποψήφιοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ


Ανακοινώθηκαν οι 77 υποψήφιοι δήμαρχοι με το ΠΑΣΟΚ
Συναντήσεις Παπανδρέου με: Γκερέκου, Πατουλίδου, Μπατζελή, Μαγκριώτη, Κατσιφάρα, Τιμοσίδη
Ακόμα και την Δευτέρα ο ανασχηματισμός - Ολα τα σενάρια

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου είχε συνάντηση με την πρώην υφυπουργό Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, η οποία σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες αναμένεται να λάβει το χρίσμα για την περιφέρεια του Ιονίου. Εντύπωση ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι και η Βούλα Πατουλίδου βρέθηκε στο Μαξίμου, η οποία ωστόσο μπήκε από την πίσω πόρτα. Οι πρώτες πληροφορίες ότι ενδεχομένως η Βούλα Πατουλίδου να κληθεί να διαδραματίσει ρόλο ή λάβει το χρίσμα για την Θεσσαλονίκη.

«Σεβασμό στην Ελλάδα» ζητεί τώρα ο Σόιμπλε

«Η Ελλάδα είναι άξια σεβασμού για τις προσπάθειές της» στο πεδίο της μείωσης του ελλείμματος δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ομολόγησε κυνικά ότι ο σεβασμός «δεν χαρακτήριζε πάντα» τη συζήτηση γύρω από την Ελλάδα στη Γερμανία. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «αποφασιστικότητα» της Ελλάδας. Η μεταστροφή των Γερμανών είναι πασίδηλη. Η υποστήριξή τους προς την προσπάθεια της χώρας μας εκφράζεται πλέον ανοικτά και με θέρμη. Το ακριβώς αντίθετο συνέβαινε ως τα μέσα Απριλίου, πριν από την έγκριση του μηχανισμού στήριξης. Τότε η γερμανική ηγεσία ήταν πλήρως εναρμονισμένη με τις «λαϊκές» εφημερίδες όπως η «Βild» και τα σχόλια για την Ελλάδα ήταν από απαξιωτικά ως απειλητικά.
πηγη

Θέλουν να κόψουν το κάπνισμα και στα αυτοκίνητα!

Μετά την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς και δημόσιους χώρους τώρα το υπουργείο δέχεται πιέσεις να απαγορεύσει το κάπνισμα και στα αυτοκίνητα.
Εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα δέχθηκε η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .  Οι εισηγήσεις έγιναν προς την υπουργό από διάφορες αυτοκινητιστικές, αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις και συνοδεύτηκαν με στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το τσιγάρο αποτελεί αιτία για δεκάδες ατυχήματα: «Θεωρώ λογικές τις εισηγήσεις αυτές και τις εξετάζω προσεκτικά.

Το κορίτσι που άφησε άφωνο τον κόσμο !!! video

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ....


Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδεισης

Μετά την πλήρωση των θέσων των μελών των οικείων ΠΥΣΔΕ της περιφερείας Ηπείρου,θα ήθελα να διατυπώσω ένα ερώτημα.Με ποιά διαδικασία έγινε η πλήρωση των θέσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτερβάθμιας Εκπαίδεισης;Ποιοί μετείχαν ή συμμετείχαν στην διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων;Υπήρξε επιτροπή ή μόνη της γυναικός αρχή, τουτέστιν της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου;Ελήφθησαν υπ' όψιν μετρήσιμα κριτήρια και αν ναί, ποιά ακριβώς;Επειδή στην αίτηση, ζητήθηκε από τους υποψηφίους να συμπεριλάβουν μήνες διανυθείσης υπηρεσίας ως Διευθυντές Σχολείων και οι αντίστοιχες Διευθύνσεις να επικυρώσουν αυτό,αποτελούσε κριτήριο για αξιολόγηση; Αν ναί, ελήφθη υπ' όψιν; Αν όχι, γιατί ζητήθηκε;
Αν μπορεί κάποιος ή μάλλον κάποια να απαντήσει, η απάντηση θα είναι ευπρόσδεκτη.Αν όχι, θα επανέλθω.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
πηγή

Με έκδοση σειράς γραμματοσήμων τα ΕΛΤΑ τιμούν τα 2.500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα

Φέτος είναι η χρονιά του "Μαραθώνα" και δεν είναι μόνο οι εκθέσεις και τα αφιερώματα που είδαμε από το Ίδρυμα της Βουλής και από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, αλλά και τα τέσσερα νέα γραμματόσημα με τα οποία τιμούν την επέτειο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Τα ΕΛΤΑ μας δίνουν τέσσερα πολύ όμορφα γραμματόσημα, σχεδιασμένα από τη
χαράκτρια Μυρσίνη Βαρδοπούλου, που είναι υπεύθυνη για τη φιλοτέχνηση και την επίβλεψη εκτύπωσης των γραμματοσήμων και όλων των φιλοτελικών προϊόντων για τα ΕΛΤΑ.

Φωτοβολταικά: διαμαρτυρία του ΣΕΦ για την απόφαση της ΔΕΗ

Απαράδεκτη και επικίνδυνη για το μέλλον της αγοράς θεωρεί ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών την 3η ανακοίνωση της ΔΕΗ σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3851/2010, που δημοσιεύθηκε στις 27 Αυγούστου 2010 για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας .
Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου 3851/2010 και καταργεί στην πράξη τη δυνατότητα νέων αιτήσεων για φωτοβολταϊκά όπως ορίζει ο νόμος.
Τα επίμαχα σημεία της ανακοίνωσης της ΔΕΗ είναι τα εξής:

Ιαπωνία: ξεκίνησε το ετήσιο κυνήγι δελφινιών

Αδιαφορώντας για τη διεθνή κατακραυγή, οι ψαράδες της επαρχίας Taiji ξεκίνησαν την Τετάρτη το ετήσιο κυνήγι δελφινιών, μια βάναυση «παράδοση» που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το ντοκιμαντέρ The Cove, του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού. Κάθε χρόνο, οι ψαράδες της επαρχίας Taiji εγκλωβίζουν 2.000 δελφίνια σε έναν συγκεκριμένο όρμο, διαλέγουν περίπου 10 από αυτά για να τα πουλήσουν σε ενυδρεία και στη συνέχεια σφαγιάζουν τα υπόλοιπα για το κρέας τους.

Από υπουργός... περιφερειάρχης!

Την Κυριακή θα ανακοινώσει το ΠαΣοΚ τους υποψηφίους του στις 13 περιφέρειες. Προς «επιστράτευση» και μέλη της κυβέρνησης
Κεντρικά πολιτικά στελέχη και μέλη της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου σκοπεύει να χρίσει υποψηφίους περιφερειάρχες ο κ. Γ.Παπανδρέου, μετατρέποντας και τους περιφερειάρχες που θα εκλέξει το ΠαΣοΚ σε «άτυπους» υπουργούς. Οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, πιθανώς από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, και όπως διαμηνύουν πρόσωπα που διαχειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να «επιστρατεύσει» κεντρικά πολιτικά στελέχη, τα οποία θα έχουν στην ουσία αρμοδιότητες και εκτελεστικές εξουσίες υπουργών.

Εύσημα από τη Γερμανία στην Ελλάδα

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ελληνική κυβέρνηση και τις προσπάθειές της για την εξυγίανση του προϋπολογισμού, ενώ λίγο νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εκφράσει το σεβασμό του προς την Αθήνα.
«Βλέπω με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της της σταθεροποίησης (των δημόσιων οικονομικών) με αποφασιστικότητα, ενάντια σε πολλές αντιστάσεις και καταπιάνεται με ένα πλήθος δομικών μεταρρυθμίσεων»,δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.

Αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τα ομόλογα

Η πρώην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημοσίου Χρέους είχε ενημερώσει εγκαίρως τους κκ. Δούκα και Κουρή 
Εκτεθειμένη άφησε χθες την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επί κυβέρνησης ΝΔ η πρώην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημοσίου Χρέους, αποκαλύπτοντας ότι όχι μόνο είχε ενημερώσει αλλά και είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τους κινδύνους έκδοσης του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ. Καταθέτοντας στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή, η κυρία Παναγιώτα Σπυροπούλου τόνισε ότι εξαρχής ενήμεροι για τις σοβαρές επιφυλάξεις που διετύπωνε η Διεύθυνση Δημοσίου Χρέους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με το δομημένο ομόλογο της JΡ Μorgan ήταν ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Κουρής και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας .

Ακης Τσοχατζόπουλος: «Με κατεδάφισαν, με διέλυσαν...»

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση κατέθεσε χθες στην 
Εξεταστική ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος 
 
Ηταν ένας άλλος Τσοχατζόπουλος εκείνος που εμφανίστηκε χθες για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Νωθρός στις κινήσεις του, αμίλητος και φανερά πιεσμένος ψυχολογικά, απέφυγε να μιλήσει με οποιονδήποτε στο ΠαΣοΚ, θεωρώντας πια ότι δεν τον ενώνει τίποτε με την παράταξή του. Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο της Siemens και υπογράμμισε στην κατάθεσή του ότι δέχεται «ενορχηστρωμένη προσωπική και άδικη επίθεση με στόχο την πολιτική εξόντωσή του», την οποία απέδωσε σε «μεγάλα συμφέροντα που μάχονται την πολιτική και τους πολιτικούς» . «Με κατεδάφισαν, με διέλυσαν» είπε αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την τρίωρη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, αρνούμε- νος την οιαδήποτε ανάμειξή του στο σκάνδαλο.

Με διάθεση για προσφορά και συνεργασία

Υπό την πρυτανεία του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη είναι από χθες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της πρυτανείας του Πανεπιστημίου.Σε μια λιτή και συγκινητική τελετή ο απερχόμενος πρύτανης Ιωάννης Γεροθανάσης παρέδωσε το διάσημο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο νέο πρύτανη. Παρόντες ήταν οι απερχόμενοι αντιπρυτάνεις Γ. Παπαγεωργίου, Δ. Στεφάνου και Σ. Λουκάς και οι νέοι αντιπρυτάνεις Γ. Καψάλης, Β. Μαυρέας και Ι. Λαγαρής.Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γ. Μυλωνάς» παρουσία εκπροσώπων φορέων του νομού, μελών ΔΕΠ και πολλών φοιτητών. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθεί το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων και θα ισχύσει από τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, με μειώσεις τιμών σε πολλά σκευάσματα, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Η κυρία Κατσέλη έκανε την παραπάνω δήλωση, όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε -μαζί με τον κ. Ραγκούση- με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.«Το είπαμε και το κάναμε», σημείωσε και πρόσθεσε πως η τιμή των φαρμάκων θα μειωθεί κι άλλο, όταν ισχύσει η λίστα και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. 

Αύξηση 10,8% στα έσοδα από ΦΠΑ τον Αύγουστο

Σημαντική αύξηση 10,8% παρουσίασαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ τον Αύγουστο γεγονός που αποδίδεται στο σαφάρι του ΣΔΟΕ στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες Τα στοιχεία αυτά έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως προκύπτει απο τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στη Σαντορίνη η αύξηση των εσόδων απο ΦΠΑ τον Αύγουστο ήταν 65,96%, στην Κάλυμνο 35,44%, στη Μήλο 37,8%, στη Μύκονο 26,6%, στη Νάξο 42,76%, στην Πάρο 24,6%, στη Τήνο 25% στους Παξούς 51,89% και στη Λευκάδα 47,2%.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Ετερόκλητες δυνάμεις συμμαχούν για να εμφανίσουν το κάπνισμα ως «αήττητη συνήθεια». Αναφέρομαι τόσο στους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων με ζωντανή μουσική όσο και στον κ. Φ. Πετσάλνικο (στο σκίτσο), με τις ευλογίες του οποίου λειτούργησε χθες ημιυπαίθριος χώρος στη Βουλή προορισμένος για τους καπνιστές και τις καπνίστριες πατέρες και μητέρες του έθνους. Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος της Βουλής, παρά την πολύχρονη φιλία του με τον Πρωθυπουργό, ανήκει στους μανιώδεις καπνιστές.

Έρχεται ψυχρός χειμώνας - Παγώνει ο ΦΠΑ φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης

Εξισώνεται με το πετρέλαιο κίνησης .Ο φόρος θα επιστρέφεται μόνο με εισοδηματικά κριτήρια. Αδειάζει κι' άλλο το πορτοφόλι του καταναλωτή.  Στόχος 3 δισ. ευρώ από το λαθρεμπόριο. 
Η κυβέρνηση αποφάσισε να “παγώσει” τον ΦΠΑ στο 11 σε όλα τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Σε αντιστάθμισμα όμως των εσόδων που υπολόγιζε ότι θα εισέπραττε με τη μετάταξη τους στον συντελεστή 23% μελετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και τους χειμερινούς μήνες ώστε να εισπράξει 3 δισ. ευρώ που χάνονται από το λαθρεμπόριο. Ο φόρος σχεδιάζεται να επιστρέφεται με βάση εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια.

ΕΚΑΒ: Σταμάτησαν τις διακομιδές νεφροπαθών στη Θεσσαλονίκη

Με Ι.Χ. και ταξί στην αιμοκάθαρση εκατοντάδες ασθενείς
Για μια ακόμη φορά οι ασθενείς και οι οικογένειές τους “πληρώνουν” οικονομικά και ψυχολογικά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και στις ιδιωτικές κλινικές της συμπρωτεύουσας
Οι διασώστες αποφάσισαν να σταματήσουν τις διακομιδές νεφροπαθών προς και από τις ιδιωτικές κλινικές για αιμοκάθαρση, φέρνοντας σε δύσκολη θέση εκατοντάδες νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης.

Κουτρουμάνης : «Κανένα νέο μέτρο στο ασφαλιστικό»

«Θα πρέπει να περιοριστεί η σπατάλη που γίνεται 
στους κλάδους Υγείας»
Ο  υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, παραδεχόμενος παράλληλα ότι υπάρχουν προβλήματα με την καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν νέα μέτρα. Αυτά τα οποία βιώνουμε σήμερα ως μια πραγματικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι κάτι το οποίο είναι ελεγχόμενο, δεν είναι κάτι που μας έχει ξεφύγει ως φαινόμενο ή ως κατάσταση, απλά προσπαθούμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για την καταβολή των εισφορών», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Bήμα fm».

Σύλληψη 80χρονης που καλλιεργούσε χασισοφυτεία

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, όταν διαπίστωσαν ότι η χασισοφυτεία στην αυλή του σπιτιού που παρακολουθούσαν στο πλαίσιο έρευνας, ανήκε σε μια 80χρονη γριούλα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν συστηματικά το σπίτι και περίμεναν ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο της γιαγιάς θα ερχόταν να περιποιηθεί τα φυτά. Ωστόσο, οι μέρες περνούσαν και δεν εμφανιζόταν κανείς. Η μόνη που φρόντιζε τη χασισοφυτεία ήταν η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα διακινούσε την κάνναβη σε χρήστες ναρκωτικών.

Διώξτε τον καρκίνο περπατώντας

Εκατοντάδες κρούσματα καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να αποτρέπονται κάθε χρόνο, εάν αρχίζαμε να περπατάμε καθημερινά με γρήγορο βήμα, αναφέρουν επιστήμονες από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας του Καρκίνου (WCRF). Όπως λένε, ανάλογο όφελος έχουν κάθε είδους μετρίας εντάσεως δραστηριότητες, οι οποίες κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο γρήγορα - από το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα έως τον χορό.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΑΡΟ!!!