Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Εμφύλιος στα γαλάζια τζάκια Σε μπούμερανγκ για τη ΝΔ μετατράπηκαν οι επιθέσεις στελεχών της κατά της οικογενειοκρατίας

Οι οικογένειες Μπακογιάννη, Βαρβιτσιώτη, Πάλλη και Τζιτζικώστα δίνουν το «παρών» στις αυτοδιοικητικές εκλογές και διχάζουν την αξιωματική αντιπολίτευση 
Στον φαύλο κύκλο της «γαλάζιας» οικογενειοκρατίας έχει εγκλωβιστεί τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία, δημιουργώντας αναστάτωση στις τάξεις των στελεχών και των ψηφοφόρων της. Αρχικά η ηγεσία του κόμματος επέκρινε με ένταση τα φαινόμενα οικογενειοκρατίας και ορισμένα στελέχη της επέλεξαν να στηλιτεύσουν την υποψηφιότητα του κ. Κ. Μπακογιάννη, γιου της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη για τον Δήμο Καρπενησίου. Ομως πλέον τα πυρά εκτοξεύονται προς το νεοκλασικό της Ρηγίλλης, καθώς η ΝΔ απολογείται για τα

Αγωγή ζωής: Νέο μάθημα στο Δημοτικό

Ποιοι είναι οι σκοποί, οι στόχοι και το περιεχόμενο του θέματος που θα εμφανιστεί 
τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Φωτογραφία
Ενα νέο θέμα, η Αγωγή Ζωής, εντάσσεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Δημοτικής Εκπαίδευσης, στα πλαίσια της αναμόρφωσης και της εισαγωγής των νέων αναλυτικών προγραμμάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα θέμα με πολλές προοπτικές και δυνατότητες, το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα Δημοτικά Σχολεία τον Σεπτέμβριο του 2011.
Επεξηγηματικό σημείωμα για την ολοκαίνουργια αυτή ενότητα, ετοίμασε η Επιτροπή Διαμόρφωσης Αναλυτικών Προγραμμάτων (ΕΔΑΠ), στο οποίο περιγράφει τους σκοπούς και το περιεχόμενο του νέου μαθήματος, καθώς και τις διδακτικές προσεγγίσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο δάσκαλος για επίτευξη των στόχων. Παρακάτω, παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημεία από το σχέδιο που σύνταξε η ΕΔΑΠ:

Επιστρέφει από αύριο, Δευτέρα, ο δακτύλιος

Ποιες μέρες και ώρες ισχύει 
Επιστροφή στα «μονά-ζυγά» από αύριο, καθώς επανέρχεται η εφαρμογή του δακτυλίου στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Το μέτρο τίθεται και πάλι σε εφαρμογή από αύριο, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, μετά την αναστολή του κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Οι ημέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι οι εξής: Δευτέρα έως Πέμπτη: 07:00-20:00,
Παρασκευή: 07:00-15:00.

Portugal 4-4 Cyprus Highlights [Euro 2012 QUALIF.]

πηγή

Έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν παιδί

Δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστραλών για 
εξωσωματική γονιμοποίηση η χώρα μας 
Με σκοπό να κάνουν παιδί επισκέπτονται την Ελλάδα πολλές γυναίκες από την Αυστραλία. Η έλλειψη δωρητών σπέρματος στην Αυστραλία αναγκάζει πολλές Αυστραλές να στρέφονται στη χώρα μας, η οποία συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς για γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Herald Sun».
Η αυστηρή νομοθεσία στην Αυστραλία, που απαγορεύει στους δωρητές να παραμένουν ανώνυμοι και να αμείβονται, έχει ως

Πυρά Σαμαρά για την οικονομία

Το Μνημόνιο σκοτώνει την ελληνική οικονομία 
λέει ο πρόεδρος της ΝΔ
Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, εξαπολύει, με άρθρο του στην εφημερίδα Real News, ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι το «ψαλίδι» στις δημόσιες επενδύσεις και η «στάση πληρωμών» του κράτους απέναντι στις επιχειρήσεις «οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση».
Στο άρθρο του ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι το Μνημόνιο «σκοτώνει την ελληνική οικονομία και διαλύει την ελληνική κοινωνία», καθώς και ότι «έφερε μάλλον λουκέτα, παρά νοικοκύρεμα», σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν χρειάζονται «απλώς κάποιες "τομές"», αλλά «αληθινή επανάσταση».

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Τα διλήμματα της Γερμανίας
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες οι αναλύσεις αλλά και τα ερωτηματικά για το μελλοντικό ρόλο της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή σκηνή αλλά και γενικότερα για την παρουσία της στο διαμορφούμενο νέο διεθνές σκηνικό. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος πως μετά από σχεδόν ένα αιώνα άτυχων περιπετειών, με τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και τη διαίρεσή της στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, η σημερινή Γερμανία, ενοποιημένη πια, έχει ενηλικιωθεί. Ταυτόχρονα ό,τι δεν πέτυχε με τους πολέμους το πέτυχε με μια ειρηνική διαδικασία για να φτάσει σήμερα να είναι η σημαντικότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέχρι προ ολίγου, πριν υποσκελιστεί από την Κίνα, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Για την άνοδό της αυτή η Γερμανία

Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία πρόλαβε τους ληστές του βενζινάδικου!

Δεν κράτησε για πολύ η χαρά των αλλοδαπών
Ληστεία και σε βενζινάδικο του Βόλου. Η πρώτη ληστεία έγινε σε βενζινάδικο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στο πρατήριο βρισκόταν ολομόναχος ο 24χρονος αλλοδαπός υπάλληλος, που ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με 3 ένοπλους κουκουλοφόρους. Οι δράστες τον χτύπησαν και στη συνέχεια βούτηξαν από το ταμείο 900€. Ο ελαφρά τραυματισμένος υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία, που κατάφερε να προλάβει τους δράστες πριν απομακρυνθούν από την περιοχή. Μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, εκεί παραδέχτηκαν την ενοχή τους και επέστρεψαν τα χρήματα που είχαν κλέψει.

Η σφοδρότητα των συμβάντων

Του Νικου Γ. Ξυδακη
Η 3η Σεπτεμβρίου, εκτός των άλλων, σημαίνει την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1974. Ο Παπανδρέου συνέλαβε την ιστορική ροπή, συγκρότησε συμμαχίες, εξέθρεψε προσδοκίες, δημιούργησε γεγονότα: δημιούργησε έναν εκφραστή της αναπόδραστης ανάδυσης των μικρομεσαίων στρωμάτων στο πολιτικό προσκήνιο. Ακουσε τη βοή του νέου κόσμου και υπερφαλάγγισε τον παλαιό, αφήνοντας εν αμηχανία και βραδυπορία το Κέντρο και την Αριστερά. Το θεμελιακό τρίπτυχο του, «Εθνική ανεξαρτησία - Λαϊκή κυριαρχία - Κοινωνική απελευθέρωση» περιείχε τους ανεκπλήρωτους πόθους του ελληνικού λαού, έταζε τα πάντα στους πάντες.

Η Google παρουσιάζει το Chrome 6, με απλούστερο περιβάλλον

Με αφορμή τα δύο χρόνια λειτουργίας του Chrome browser, η GoogleChrome 6 για Linux, Mac OS X και Windows. Η μηχανή του είναι ακόμα πιο γρήγορη από το Chrome 5 και τρεις φορές πιο γρήγορη από την πρώτη έκδοση του 2008, ενώ το περιβάλλον έχει γίνει ακόμα πιο μινιμαλιστικό.

ΕΝΕΡΓΩΣ

2ος Αρμαγεδδών διεθνούς κρίσης
Του Κώστα Γουλιάμου*
Εισήλθαμε στο φθινόπωρο του 2010 και όλα πλέον δείχνουν πως δύσκολα θα αποφύγει η διεθνής κοινότητα τον Αρμαγεδδώνα της καπιταλιστικής κρίσης του φθινοπώρου του 2008. Πραγματικά, ένας δεύτερος γύρος ύφεσης απειλεί την παγκόσμια οικονομία καθώς επαναλαμβάνονται όσα ακριβώς διαδραματίσθηκαν λίγο πριν από την κατάρρευση της Lehman Βrothers. Μπορεί βέβαια να μη λάβουν τη μορφή κατάρρευσης μιας μεγάλης τράπεζας, αφού οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ενισχύθηκαν από τα κράτη με τεράστια ποσά.

Τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για Περιφέρειες και Δήμους

Με μήνυμα ελπίδας αλλά και αιχμές για τις διαδικασίες που προηγήθηκαν η ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων πέντε μεγάλων δήμων. "Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι που μπορούν και αξίζουν να σηκώσουν στους ώμους την πρόκληση της μεγάλης αλλαγής" δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
"Ή θα σχεδιάσουμε το σήμερα και το μέλλον μας ή θα το αφήσουμε στους αέρηδες της άγριας αγοράς και στους αεριτζήδες του παρασιτισμού" τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε ειδική μνεία στο στοίχημα του Καλλικράτη που καλούνται να

Παπανδρέου:''Μάχη για να πετύχουν οι υποψήφιοί μας''

Η επανάσταση του Νικήτα

Tου Πασχου Mανδραβελη 
pmandravelis@kathimerini.gr
Θα μπορούσε να είναι ριζοσπαστική η πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, για εξαίρεση των δήμων από τις επιταγές του Μνημονίου. Από πρώτη άποψη μπορεί να ακουστεί και λογική. Το κράτος χρωστάει, γιατί να την πληρώσουν οι δήμοι; Οπότε, μια αυτονόμηση από τις περικοπές που επιβάλλει το πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας θα ήταν μια επαναστατική πράξη. Θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ασφυκτικού ελέγχου που ασκεί το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο «χάρτινος Σεπτέμβρης» των δηλώσεων

Οι απανταχού οικονομικοί παράγοντες με τις δηλώσεις τους, προσπαθούν να μας προετοιμάσουν για τα χειρότερα 
 της Κωνσταντίνας Δημητρούλη (Voria.gr)
Χωρίς εκπλήξεις αλλά με βαρύγδουπες δηλώσεις που λένε για μία ακόμα φορά τα αυτονόητα μπήκε ο «χάρτινος Σεπτέμβρης», που όπως γράφει και ο Γιάννης Ξανθούλης στο ομώνυμο μυθιστόρημα του έχουμε συνηθίσει να τον λογαριάζουμε ως έναν απλό μήνα του φθινοπώρου από συνήθεια ημερολογιακή.
Και όμως οι απανταχού οικονομικοί παράγοντες με τις δηλώσεις τους, οποίες μπορεί να μην μας είπαν κάτι που δεν περιμέναμε, προσπαθούν να μας προετοιμάσουν για τα χειρότερα ή τουλάχιστον να μας κάνουν να ξεχάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα την ανεμελιά του καλοκαιριού.

Yποψηφιος ;; Κακο που με βρηκε ...

Γράφει ο: Θόδωρος Γαλανοπουλος
Δεν βρίσκει υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες το ΠΑΣΟΚ ; Καλέ τι μας λέτε ; Διπλασιάστε την τιμη του πετρελαίου θέρμανσης και δεν θα βρίσκετε υποψήφιους ούτε στην Τανγκανίκα!  Η υπόθεση αυτή άρχισε να ξεκαθαρίζει . Ο ελληνικός  λαός δεν αντέχει άλλα βάρη ! Δεν μπορεί να πληρώνει αγόγγυστα ότι έρθει στο κεφάλι της κυβέρνησης για να βγάλει τα δανεικά από το ΔΝΤ, και να μας λένε μονίμως ότι είναι για το καλό μας , και κάποια μέρα στην άλλη ζωή , στον παράδεισο θα ανταμειφθούν οι κόποι μας ! Ο λαός έχει αρχίσει να δείχνει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκεια του, και φυσικά η κυβέρνηση αυτή τη δυσαρέσκεια θα τη βρει μπροστά της στις δημοτικές εκλογές !

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Νταγκεστάν

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 39 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας με στόχο στρατιωτική μονάδα στο Νταγκεστάν, στο ρωσικό Καύκασο.
Η επίθεση σημειώθηκε στις 00:30 σε στρατόπεδο κοντά στην πόλη Μπουινάκσκ, σύμφωνα με πηγή των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΡΙΑ Νοβόστι.
Καμικάζι ανατίναξε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στο πεδίο βολών του στρατοπέδου, πρόσθεσε η ίδια πηγή και διευκρίνισε πως οι νεκροί είναι πέντε και οι τραυματίες 39.
Η ισχύς της έκρηξης αντιστοιχεί με περίπου 100 κιλά ΤΝΤ, δήλωσε αξιωματούχος. Από την έκρηξη σχηματίστηκε κρατήρας διαμέτρου τριών μέτρων.

Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες

Με ενδιαφέρον αναμένεται εντός της ημέρας η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας, διαδικασία με την οποία ολοκληρώνεται η 9η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός είχε πολύωρες συσκέψεις και συναντήσεις με συνεργάτες του, στο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου γραφείο του στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Τάε Κβο Ντο.

Κλείδωσαν Αττική, Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη - Σε λίγο οι ανακοινώσεις από τον Τσούρα

Εκλεισαν Γιάννης Σγουρός για περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Καμίνης για δήμο Αθηναίων, Γιάννης Μίχας για δήμο Πειραιά και Γιάννης Μπουτάρης για τη Θεσσαλονίκη.

Νickelodeon Τα παιδιά έχουν το δικό τους κανάλι

 
Oσοι πέρασαν χθες το μεσημέρι από το Σύνταγμα είδαν περίεργες φιγούρες να κάνουν βόλτα και να παίζουν με τα παιδιά στην πλατεία. Οσοι πλησίασαν λίγο, είδαν ότι πρόκειται για τον πάντα κεφάτο «Μπομπ Σφουγγαράκη» και την... περίεργη για όλα «Ντόρα, τη μικρή Εξερευνήτρια». Το Νickelodeon, το νέο κανάλι μόνο για παιδιά, με αγαπημένα κινούμενα σχέδια και νεανικές σειρές, είναι από σήμερα στον αέρα και με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο γιόρτασε την άφιξή του στην ελληνική τηλεόραση, φυσικά μαζί με τους μικρούς φίλους του.

Αύριο, Δευτέρα, το πρωί ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός απο τον Γ. Παπανδρέου

Σε σαρωτικό ανασχηματισμό προχωρά ο πρωθυπουργός τον οποίο, σύμφωνα με  πληροφορίες, θα ανακοινώσει το πρωί της Δευτέρας. Μέχρι τώρα το κυβερνητικό έργο δεν ήταν το αναμενόμενο. Η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, όπου θα γίνουν ή πρέπει να γίνουν οι πιο σαρωτικές αλλαγές, δεν έχει να επιδείξει κανένα επενδυτικό έργο μέχρι τώρα και οι ελληνες φορολογούμενοι στενάζουν από τα πιο άδικα μέτρα που επεβλήθηκαν ποτέ στο ελληνικό κράτος.

Λάθος η συνταγή του ΔΝΤ

Παρά τη μείωση του ελλείμματος σύμφωνα με τους στόχους, η πραγματική οικονομία έχει βαλτώσει στην ύφεση
 ΜΠΟΡΕΙ «η εγχείρηση να πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε». Κάπως έτσι περιγράφει σε εκτενές ρεπορτάζ του το πρακτορείο Αssociated Ρress την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Την ώρα που «το έλλειμμα έχει πτωτική πορεία», επισημαίνει
το διεθνές πρακτορείο, «δουλειές εξαφανίζονται, μαγαζιά κλείνουν και στους δρόμους επικρατεί η κατήφεια». Πράγματι μπορεί στα χαρτιά η μείωση του ελλείμματος να λειτουργεί με τους στόχους να βρίσκονται ελαφρώς πάνω από το αναμενόμενο και την Ευρωπαϊκή Ενωση να χαρακτηρίζει «εντυπωσιακές τις προσπάθειες της Ελλάδας», η πραγματική οικονομία όμως έχει βαλτώσει στην ύφεση. Καταστήματα κλείνουν, θέσεις εργασίας χάνονται και η παραγωγή μειώνεται, καθώς οι καταναλωτές σφίγγουν ολοένα και περισσότερο το ζωνάρι μειώνοντας τα περιττά έξοδα. Μάλιστα όλοι συμφωνούν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, καθώς ο χειμώνας αναμένεται βαρύς.

Με το «Μνημόνιο» να ανατραπεί η κομματοκρατία

Tου Χρηστου Γιανναρα
Η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται ότι διαχειρίζεται την οικονομική χρεοκοπία του κράτους σαν απλός διερμηνέας εντολών και εκτελεστής εντολών. Τη βολεύει να παρουσιάζει σαν εντολές τις κατευθυντήριες υποδείξεις θεσμικών μηχανισμών της διεθνούς και ευρωπαϊκής εποπτείας των αγορών (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε. – της «Τρόικας» όπως μάθαμε να τη λέμε).
Η «Τρόικα» ενδιαφέρεται (το έχει σχεδόν απερίφραστα δηλώσει) όχι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (γι’ αυτήν οφείλει να ενδιαφερθεί η ελληνική κυβέρνηση), αλλά για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πιστωτών της υπερχρεωμένης Ελλάδας. Και επειδή οι διαχειριστές του κράτους στην Ελλάδα (οι επαγγελματίες πολιτικοί) έχουν αποδειχθεί, για δεκαετίες,

Επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την παράνομη μετανάστευση

Από το υπ. Προστασίας του Πολίτη

  
Στη χάραξη «οδικού χάρτη» για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προχωρά η κυβέρνηση. Το θέμα τίθεται στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως αποδεικνύει σειρά πρωτοβουλιών στις οποίες προχώρησαν ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη. Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης που αποκτά η χώρα. Σε πρώτη φάση συγκροτήθηκε ομάδα για την εξεύρεση χώρων όπου θα κατασκευαστούν κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Ακόμη και τους U2 συμπεριέλαβε η νέα προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία συνέπεσε με το αυστηρό μήνυμα του Πρωθυπουργού κατά των φοροφυγάδων στην ομιλία του, λίγη ώρα νωρίτερα, στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη. Δεν εννοώ ότι οι «Ράμπο» εισέβαλαν στο καμαρίνι του Μπόνο , αλλά ότι τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο «ασφυκτικής επιτήρησης»δημοσίων εκδηλώσεων και συναυλιών από φοροελεγκτές.

Δεν επέλεξε υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ

Έληξε η σύσκεψη της Γραμματείας του κόμματος
Χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής και χωρίς να αλλάξουν τα έως τώρα δεδομένα, έληξε νωρίς το βράδυ η πολύωρη σύσκεψη της Γραμματείας του κόμματος. Στο μόνο θέμα που υπήρξε συμφωνία ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανακοινώσει την προσεχή Δευτέρα τις αποφάσεις του σε νέα συνεδρίαση της Γραμματείας.
Ο επικεφαλής της ΑΚΟΑ κ. Γιάννης Μπανιάς επανέλαβε την πρότασή του να μην υποστηριχθεί ούτε η υποψηφιότητα του κ. Αλαβάνου, ούτε του κ. Μητρόπουλου και να υπάρξει άλλη λύση. Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Αλαβάνου επανέλαβαν την

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κουτσελιού  πραγματοποιεί την 8η Λαμπαδηδρομία των εθελοντων αιμοδοτών στο Δ. Δ. Κουτσελού του Δήμου Παμβώτιδας . Η λαμπαδηδρομία έχει σκοπό να ωθήσει τους νέους ηλικίας πάνω από το 18ο έτος να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Να προσέλθουν στο κέντρο αιμοδοσίας για να προσφέρουν 10 λεπτά από τη ζωή τους για να δώσουν μία φυάλη αίμα δύο φορές το χρόνο . Έτσι ο εθελοντής αιμοδότης γίνεται κοινωνός της της σωτηρίας του συνανθρώπου του σώζοντας τον από το θάνατο και κυρίως τον νέο μετά από ένα ατύχημα γιατί αυτός θέλει να ζήσει για να δει τα εγκονια του να παίζουν χαρούμενα. 

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Ελλάδα - Ισπανία 72-80

 

Ερχεται κύμα συγχωνεύσεων σε τράπεζες, επιχειρήσεις


Αμεσα οι εξελίξεις

Η οικονομική κρίση και η ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεών της ευνοεί τη συγκέντρωση δυνάμεων στον επιχειρηματικό χώρο. Ηδη, οι πρώτες μεγάλες συμφωνίες κάνουν την εμφάνισή τους (ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ), ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχες κινήσεις προετοιμάζονται και στον τραπεζικό κλάδο.
Kαλά ενημερωμένες πηγές έκαναν γνωστό στην «Κ» ότι ξεκίνησαν, σε κορυφαίο επίπεδο, συζητήσεις για τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας. Το γεγονός, βεβαίως, δεν προδικάζει και το αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των ανταγωνιστών. Αν οι κ. Γιάννης Κωστόπουλος και Σπύρος Λάτσης ανάψουν στα επιτελεία τους το «πράσινο φως», τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο.

Η Εφορία καλεί τους ιδιοκτήτες για το ΕΤΑΚ

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου μπορούν να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τη Δήλωση Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2009 
 Η Εφορία καλεί για μία ακόμη φορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δήλωσαν ολόκληρη την ακίνητη περιουσία τους τα προηγούμενα χρόνια ή τις αλλαγές που έγιναν ως το 2009 και τους ζητεί να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι Ελληνες «σήκωσαν» 22 δισ. ευρώ από καταθέσεις

Το 10% των τραπεζικών αποταμιεύσεων «έκανε φτερά» μέσα σε έξι μήνες κυρίως υπό τον φόβο πτώχευσης του Δημοσίου
Σε 22 δισ. ευρώ έφθασαν το α΄ εξάμηνο της εφετινής χρονιάς τα κεφάλαια που έφυγαν εκτός Ελλάδας, υπό τον φόβο πτώχευσης του Δημοσίου, αλλά και λόγω της οικονομικής στενότητας που ανάγκασε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να «φάνε» από τα έτοιμα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Πρόκειται για ένα γερό τεστ που πέρασαν με επιτυχία οι ελληνικοί όμιλοι, οι οποίοι είδαν μέσα σε λίγους μήνες να «κάνει φτερά» το 10% των καταθέσεων της πελατείας τους και κατάφεραν παρ΄ όλα αυτά να μην

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
φωτο: ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΑΣ