Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

To κύκνειο άσμα του Γραμματέα Ξυνίδη

 

Με 4 βασικούς πυλώνες η νέα κυβέρνηση

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

4 εκατ. παιδιά θύματα των λάθος ιατρικών πολιτικών

Την τελευταία 10ετία οι ακατάλληλες ιατρικές πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν «σκοτώσει» τουλάχιστον 4 εκατομμύρια παιδιά!
Την τραγική αποκάλυψη κάνει έκθεση της η μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children. Πρόκειται για την τελευταία ιδιαίτερα επικριτική έκθεση που δημοσιεύεται πριν από τη συνάντηση -στο τέλος του Σεπτεμβρίου- των χωρών των Ηνωμένων Εθνών, όπου θα συζητηθούν οι προσπάθειες που γίνονται στο πλαίσιο των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

«Κάποια σημαντική πρόοδος έχει πραγματοποιηθεί στην μείωση της παιδικής θνησιμότητας τα τελευταία έτη, αλλά εκατομμύρια νεογέννητα και παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο», σημειώνει η Καρολίν Μάιλς, αντιπρόεδρος της ΜΚΟ.

Τρία σενάρια για ΦΠΑ μελετά η κυβέρνηση

 
Δόθηκε το "πράσινο φως" από το Eurogroup-Ecofin για τη δεύτερη δόση του δανείου προς τη χώρα μας, συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών, με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι τρία είναι τα εναλλακτικά σενάρια που μελετά η κυβέρνηση σχετικά με το ΦΠΑ. Αυτό, για να αποφύγει τη μετάταξη του 30% των καταναλωτικών προϊόντων που έχουν συντελεστή ΦΠΑ 11%23%, κάτι που προβλέπεται στο Μνημόνιο.
στο συντελεστή
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε τα τρία σενάρια:
- Αύξηση 1% ή 2% του συντελεστή ΦΠΑ όλων των αγαθών που σήμερα βρίσκονται στο 11%.
- Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ για όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
- Εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης.

Ένταση στο Ευρωκοινοβούλιο για τους Ρομά

Με ιδιαίτερη ένταση εξελίχθηκε η συζήτηση για τους Ρομά στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά από το σάλο που ξεσήκωσε η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης για τον "εθελούσιο" επαναπατρισμό χιλιάδων Ρομά στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
Η Σοσιαλιστική Ομάδα, οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά στα σχέδια Ψηφισμάτων τους καταγγέλλουν τη Γαλλία για την "απαράδεκτη" πολιτική της, που - όπως υποστηρίζεται - παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ , ενώ ευρωβουλευτές επέκριναν και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι τήρησε μια "στάση υπεκφυγής".

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Smart!

του Τάκη Πουρναράκη (στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
 Η ηλεκτροκίνητη έκδοση του Smart είναι πανέτοιμη, λειτουργική και δεν ενέχει κανένα συμβιβασμό σε σχέση με τα Smart που χρησιμοποιούν κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου.
Την οδηγήσαμε στο Eσεν, όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε εκτενώς και με μηχανικό της εταιρείας για τις λεπτομέρειες λειτουργίας. Πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και όχι υβριδική έκδοση.
Oπως σε όλα τα Smart, ο κινητήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος, δεν είναι όμως εσωτερικής καύσης αλλά ηλεκτροκινητήρας.

Η …fashion διάσταση μιας ορκωμοσίας

Τι φόρεσαν οι κυρίες της κυβέρνησης
Της Εβελίνας Ρίζου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μπορεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης να είναι το γεγονός της ημέρας μια καλή όμως ερώτηση είναι τι φόρεσαν οι κυρίες που συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα!  
Υπέρκομψη η νεοεισερχόμενη στην κυβέρνηση Παπανδρέου, Άννα Νταλάρα, κινήθηκε στο κλασικό μπλε-λευκό, με την πανάκριβη τσάντα της να τραβάει τα βλέμματα.
Στην ίδια απόχρωση κινήθηκε και η Λούκα Κατσέλη. Αυστηρό σκούρο μπλε ταγέρ με παντελόνι και αυστηρό χτένισμα συνέθεσαν την κομψή εμφάνιση της νέας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που κάθε της εμφάνιση -αν και αυστηρή- κάνει πάντα τη διαφορά.

Δίωξη για απιστία κατά του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ποινική δίωξη , σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία, ασκήθηκε σε βάρος του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Αφορά τις απευθείας αναθέσεις σε τουριστικά γραφεία για την μεταφορά των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης. 
Η διαδικασία κινήθηκε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2006 ο τότε υποψήφιος νομάρχης, με το χρίσμα του ΛΑΟΣ, Δημήτρης Τσιπίδης.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία την Παρασκευή από τις & το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα

Στo πλαίσιο των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης δύο γεφυρών,  στήριξης πινακίδων καθορισμού λωρίδας κυκλοφορίας (LCS), στον Α/Κ Μετσόβου στην χ.θ. 10+380 του αριστερού κλάδου  και στην χ.θ. 10+300 του δεξιού κλάδου, θα διακοπεί η κυκλοφορία ως κάτωθι:

Την έκδοση ευρωομολόγων για έργα υποδομής προτείνει ο Μπαρόζο

Νέο βήμα στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, 
εφόσον ευοδωθεί
Την έκδοση ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής, πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, μία ιδέα που μέχρι στιγμής δεν είχε βρει σύμφωνες όλες τις χώρες της ΕΕ.
"Η από κοινού διάθεση κονδυλίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη [της Ε.Ε.] να πραγματοποιήσουν επιμερισμό των δαπανών και να επιτύχουν καλύτερη απόδοση των επενδύσεών τους", δήλωσε ο κ. Μπαρόζο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Στρασβούργο.

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος εθνικός δρόμος, που κατασκευάστηκε με ιδιωτικά κεφάλαια

'Υστερα από τρία χρόνια κατασκευής παραδόθηκε
στην κυκλοφορία
Είναι γνωστό ότι στη Γερμανία όλοι οι εθνικοί δρόμοι κατασκευάζονταν (μέχρι τώρα τουλάχιστον) με κρατικά κεφάλαια. Ο εθνικός δρόμος ταχείας κυκλοφορίας (Autobahn) με τον αριθμό Α4 αποπεραττώθηκε μέσα σε τρία χρόνια κατασκευής και  είναι το πρώτο παράδειγμα σύμπραξης ιδωτικών και δημόσιων κεφαλαίων, ισχυρίζεται ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός.  Αλήθεια είναι ότι αυτός ο δρόμος  αποτελεί πράγματι  το πρώτο πείραμα σύμπραξης ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημόσιου συμφέροντος. Αυτός ο  δρόμος (Α4) μήκους 25 χιλιομέτρων,  που έχει τέσσερις λωρίδες ανά κατεύθυνση, συνδέει πλέον τις δυτικές με τις

Καλλικράτης ή Φαλλοκράτης

Του Γιώργου Λακόπουλου


Τι Καλλικράτης, τι... φαλλοκράτης. Η προβαλλόµενη από την κυβέρνηση ως σηµαντικότερη τοµή της θητείας της µέχρι σήµερα, δεν αγαπά τις γυναίκες. Ούτε µία δεν θα βρίσκεται µεταξύ των περιφερειαρχών που θα εκλεγούν τον Νοέµβριο. Ο υψηλότερος βαθµός αυτοδιοίκησης είναι αποκλειστικά ανδρική υπόθεση και έτσι θα µείνει για πολύ ακόµη. Αλλά µην πυροβολείτε τον Ραγκούση. Η ισότητα των δύο φύλων χάθηκε στους σκοτεινούς διαδρόµους των κοµµατικών υπολογισµών. Την κατάπιε η βουλιµία των δύο µεγάλων κοµµάτων να βάψουν τον χάρτη µε τα δικά τους χρώµατα. Οι κυρίες δεν έδιναν εγγύηση ότι µπορούν τα νικήσουν. Και οι όρκοι στην ισότητα των δύο φύλων πήγαν περίπατο.

ΕΘΝΙΚΗ: Για το διπλό απόψε στο Ζάγκρεμπ

Πολύ κρίσιμο για το μέλλον της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2012 είναι το σημερινό παιχνίδι με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ (21.30-MEGA).
Στο Μάξιμιρ ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς δεν παίζουν ακριβώς το τελευταίο χαρτί για την πρόκριση καθώς ακόμη είναι πολύ νωρίς, αλλά ξέρουν καλά ότι αν χάσουν το παιχνίδι από την Κροατία θα μείνουν πολύ πίσω στο κυνήγι της πρόκρισης και θα πρέπει στη συνέχεια να αποφύγουν την παραμικρή απώλεια.
Ο Πορτογάλος τεχνικός θα αλλάξει το σύστημα σε σχέση με την αποτυχημένη πρεμιέρα εναντίον της Γεωργίας, καθώς θα

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και οργανισμών

Η ορθολογική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα με σκοπό τον περιορισμό του εύρους του, προκειμένου να διοικείται αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα, είναι το αντικείμενο προσχεδίου νόμου με τίτλο «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημόσιου Τομέα» για το οποίο θα κάνει σχετική ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης.

Συνάντηση Σαμαρά με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

Την ανησυχία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση κυρίως στην αγορά εργασίας, εξέφρασαν στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΕ, τα οποία συναντήθηκαν μαζί του στη Ρηγίλλης.
Η ΓΣΕΕ παρουσίασε τις θέσεις της ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως η ύφεση μετατρέπεται σε κρίση απασχόλησης με διόγκωση της ανεργίας.

Μαθητής βρήκε βόμβα έτοιμη να εκραγεί!

Ένας μικρός μαθητής σε πρωτοβάθμιο σχολείο της Βόρειας Ιρλανδίας ήταν εκείνος που απέτρεψε έκρηξη βόμβας!
Η αυτοσχέδια βόμβα, που ήταν έτοιμη να εκραγεί, βρέθηκε από οκτάχρονο μαθητή σε καθολικό σχολείο του Αντριμ. Ο μικρός δεν κατάλαβε τι είχε βρει και μάλιστα περιχαρής φώναζε στους συμμαθητές του να τρέξουν να δουν τι βρήκε! «Ελάτε να δείτε, βρήκα ένα χρυσαφί σωλήνα», έλεγε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Πράσινο» φως για τη δεύτερη δόση του δανείου

Εγκρίθηκε χωρίς συζήτηση η δεύτερη δόση του δανείου από τους υπουργούς οικονομίας των 27 ύψους 9 δισ. ευρώ. Στην Αθήνα θα βρεθεί εκ νέου στις 13 Σεπτεμβρίου το κλιμάκιο της τρόικας. 
Το απόγευμα συνέρχονται οι 16 υπουργοί της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες οι οποίοι αναμένεται να ενημερωθούν από τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον επίτροπο Όλι Ρεν για την μέχρι σήμερα εφαρμογή του μνημονίου στην Ελλάδα. Επίσης, στο Ecofin αναμένεται να συζητηθεί και η άρνηση της Σλοβακίας να συνεισφέρει στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη: Βάλτε βενζίνη και κερδίστε ένα χτένισμα...

Πληθαίνουν τα βενζινάδικα στη Θεσσαλονίκη που κάνουν προσφορές, για να προσελκύσουν πελάτες. Κάποια όμως δίνουν... ρεσιτάλ φαντασίας με τις προσφορές τους. Με κάθε γέμισμα, δίνουν στις γυναίκες εκπτωτικά κουπόνια για χτένισμα σε επώνυμα κομμωτήρια! Όπως θα δούμε και στο βίντεο το εκπτωτικό κουπόνι είναι αξίας 5€. Το χτένισμα κάνει 17€ και έτσι όσες έχουν βάλει βενζίνη από τα συγκεκριμένα βενζινάδικα πληρώνουν 12€! Αν μάλιστα έχουν πάει περισσότερες από μία φορά, μπορεί το χτένισμα να είναι και εντελώς δωρεάν!

Από: http://neamadata.blogspot.com/2010/09/blog-post_4609.html#ixzz0ylolFZGI

Καπέλα στις αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις τράπεζες

Καπέλα και εμπόδια βάζουν οι τράπεζες σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά που θέλουν να μπουν στα καθεστώς του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Καταγγελίες σε ΕΚΠΟΙΖΩ και ΚΕΠΚΑ.
Εμπόδια αλλά και καπέλα βάζουν οι τράπεζες σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά που επιθυμούν να υπαχθούν στο καθεστώς του εξωδικαστικού συμβιβασμού το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται από την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με καταγγελίες που δέχονται οι καταναλωτικές οργανώσεις ΕΚΠΟΙΖΩ και ΚΕΠΚΑ.

Κατερίνα Μπατζελή: Η «Ιφιγένεια» του ανασχηματισμού


Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή (φωτογραφία) ήταν εν τέλει η μοναδική από τα μέλη της κυβέρνησης που «πλήρωσε» την άρνησή της να είναι υποψήφια περιφερειάρχης στην Κεντρική Ελλάδα. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό την προηγούμενη Πέμπτη στην Ιπποκράτους είχε έναν έντονο διάλογο με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όμως δεν της άφησε πολλά περιθώρια δείχνοντας καθαρά ότι η απόφασή του ήταν ειλημμένη:

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Πώς είδαν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης
Με ιδιαίτερη επισήμανση στην παραμονή του Γ. Παπακωνσταντίνου στη θέση του, ασχολούνται με την είδηση του ανασχηματισμού αργά χθες τη νύχτα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα το Reuters, αναφέρει ότι ο ανασχηματισμός έγινε με κύριο σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και με την διατήρηση του υπουργού στη θέση του, έστειλε μήνυμα ότι η πορεία και της νέας κυβέρνησης θα έχει επίκεντρο τη διόρθωση των αριθμών της οικονομίας. Επισημαίνεται ότι ο

Το χρήμα φέρνει την ευτυχία;

Έρευνα αποδεικνύει πως τα χρήματα κάνουν 
τον άνθρωπο ευτυχισμένο 
Συνήθως λέμε: Το χρήμα, μόνο, δε φέρνει την ευτυχία. Επιστήμονες ασχολήθηκαν με το ερώτημα και διαπίστωσαν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Αντίθετα βρήκαν πως το χρήμα κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Αυτό βέβαια ισχύει μέχρι ένα συγκεκριμένο εισόδημα. Η έρευνα διενεργήθηκε ανάμεσα σε αμερικανούς πολίτες και διαπιστώθηκε ότι ένα ετήσιο εισόδημα μέχρι75.000 δολλάρια (κάπου 58.000 ευρώ), κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους από εκείνους που κερδίζουν πολύ πολύ περισσότερα. Εκείνοι μπορεί να είναι ευχαριστημένοι για τα εισοδήματά τους, αλλά όχι και ευτυχισμένοι, ισχυρίζονται οι συγκεκριμένοι επιστ που διενήργησαν την έρευνα.
πληροφορίες: Ν24

Τα είπαν, μα δεν τα βρήκαν

Υστερα από έναν χρόνο συναντήθηκαν ξανά, αλλά ο κ. Αλαβάνος απέρριψε πρόταση του κ. Τσίπρα για τον Δήμο Αθηναίων 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο ΒΗΜΑ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ


΄Επειτα από έναν χρόνο απόλυτης ψυχρότητας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε χθες με τον προκάτοχό του κ. Αλ. Αλαβάνο . Η συνάντησή τους όμως δεν ξεκαθάρισε, αντιθέτως περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την υπόθεση των υποψηφιοτήτων, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο διάσπασης των συνιστωσών της συμμαχίας. Ο κ. Αλαβάνος επέμεινε και χθες να κατέλθει ως υποψήφιος και ο κ. Τσίπρας να υπάρξει υποψηφιότητα- άνοιγμα στον «αντιμνημονιακό»

Στην κάλπη θα πάνε για πρώτη φορά 10.000 µετανάστες

Μικρό το ποσοστό όσων ενεγράφησαν στους 
εκλογικούς καταλόγους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΝΕΑ: Γεωργία Κανδρή
Δικαίωµα ψήφου στις δηµοτικές εκλογές της 7ης Νοεµβρίου θα έχουν συνολικά 12.762
οµογενείς και µετανάστες που ζουν επί µακρόν και νόµιµα στην Ελλάδα και οι οποίοι υπέβαλαν σχετική αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των δήµων της χώρας.
Αυτοί οι νέοι εκλογείς θα ψηφίσουν πρώτη φορά στις δηµοτικές εκλογές. Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, 79% από αυτούς, δηλαδή 10.097, είναι µετανάστες και 21% είναι οι 2.665 οµογενείς.

Σύνθεση νέας κυβέρνησης: Η ανακοίνωση του Γ. Πεταλωτή

Ορκίστηκε η κυβέρνηση

Αυτή τη στιγμή ορκίζεται η νέα κυβέρνηση, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Έλαμψαν πάλι τα νέα κουστούμια στα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης και δεν είναι και λίγα, 17 τον αριθμό.
Ο ελληνικός λαός ελπίζει σε κάτι καλύτερο, γιατί αυτό μόνο μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή. Ο Παπανδρέου , πάντως, έλαμπε από τη χαρά του. Υστερα από την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών, είναι δικαιολογημένη η χαρά του.

Συμφιλίωση συνυποψηφίων στο ΠαΣοΚ

Μάχη σε Πελοπόννησο και Μακεδονία για να στηριχθούν από τον κομματικό μηχανισμό Τατούλης και Μπόλαρης 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Το μεσημέρι της Κυριακής η κυβέρνηση έκλεισε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που είχε στις υποψηφιότητες των περιφερειών αλλά και των μεγάλων δήμων, στους οποίους κρίνονται οι πολιτικές εντυπώσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κόπασαν και όλες οι αντιδράσεις που καταγράφονται σε τοπικό επίπεδο, καθώς εξακολουθούν να διατυπώνονται ενστάσεις για τις επιλογές στους περιφερειάρχες. Πάντως κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν χθες ότι πάντοτε υπάρχει μια «μουρμούρα» μετά τις ανακοινώσεις

Συνεχίζουν να σηκώνουν οι Έλληνες τα λεφτά τους από τις τράπεζες

Συνεχίστηκε και τον Ιούλιο η εκροή καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στο τέλος Ιουλίου το υπόλοιπο των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκε κατά 4,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα υποχωρώντας στα 212,2 δισ. ευρώ. Από την αρχή του έτους το σύνολο των καταθέσεων έχει μειωθεί κατά 26 δισ. ευρώ ή κατά 11%.

Κυβέρνηση ανάπτυξης και... μνημονίου

Ρόλος συντονιστή στον κ. Ι. Ραγκούση, υπερεξουσίες στον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, στο υπουργείο Εργασίας η κυρία Λούκα Κατσέλη 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο ΒΗΜΑ Δ. ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ - ΑΓΓ. ΚΩΒΑΙΟΣ

Με βασικούς στόχους την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών, ο κ. Γ. Παπανδρέου προχώρησε χθες σε έναν θεαματικό ανασχηματισμό, που περιέχει σημαντικές δομικές αλλαγές αλλά και την ενίσχυση των στελεχών που εμπιστεύεται, αναθέτοντάς τους την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Νέο εμπάργκο στα νοσοκομεία από τους προμηθευτές

Εγκαλούν την υπουργό Υγείας για αθέτηση της συμφωνίας
της Παναγιώτας Καρλατήρα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 Σε αναστολή παράδοσης αναλώσιμου ιατρικού υλικού στα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν -και πάλι-  οι προμηθευτές.
Τρεις μήνες έπειτα από τον διακανονισμό του κλάδου τους με τα υπουργεία Υγείας και Οικονομίας για την εξόφληση των χρεών του ΕΣΥ ύψους περί των 6 δισ. ευρώ, οι προμηθευτές αποφάσισαν να διακόψουν την προμήθεια υλικών σε τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής (Ευαγγελισμός, Αττικόν και Γενικό Κρατικό Νίκαιας).
Παράλληλα, απειλούν με «εμπάργκο» και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας εάν δεν ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εξόφλησης τους.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

«Fuck you, Ι am not signing it» («Αντε γ... δεν το υπογράφω») είναι η φράση με την οποία ο κ. Π. Δούκας συμβάλλει στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου μέσα από το τεύχος Οκτωβρίου του αμερικανικού περιοδικού «Vanity Fair». Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο «Vanity Fair» φιλοξενείται εκτενές ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Ο δημοσιογράφος Μάρτιν Λιούις ταξίδευσε στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπαιδίου και μίλησε με τον κ. Εφραίμ και τον κ. Αρσένιο, αλλά και με τον κ. Π. Δούκα.

Νέα εποχή στον Παναθηναϊκό

Με κοινή εμφάνιση διαψεύδουν τις διαφορές


Τα 17 νέα πρόσωπα


Τελικά μόνο η Μπατζελή έφταιξε μέχρι τώρα. Δεκαεπτά νέα πρόσωπα περιλαμβάνει η σύνθεση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είτε έχουν θητεύσει και στο παρελθόν σε θέση υπουργού ή υφυπουργού είτε έχουν προηγούμενη εμπειρία διοίκησης σε χαμηλότερα κλιμάκια, π.χ. γενικές γραμματείες υπουργείων. Ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται τα νέα και προπάντων τα λίγα πρόσωπα, γιαυτό επανήρθε στα παλιά και πολλά. Στους πολλούς μπορεί εύκολα να βρίσκει δικαιολογίες ότι κάποιοι θα φταίνε και δεν πάει καλά το κυβερνητικό έργο.

Οι 3+1 άσοι του Γιώργου

Σε τρεις επιτυχημένους υπουργούς, οι οποίοι αναβαθμίζονται και αναλαμβάνουν υπουργεία- κλειδιά, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών θα βασίζεται το νέο, πολυμελές κυβερνητικό σχήμα. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει ευρύτερες αρμοδιότητες, υπουργός Ανάπτυξης γίνεται ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο Α. Λοβέρδος αναλαμβάνει το διευρυμένο υπουργείο Υγείας, Αθλησης και Διατροφής και βέβαια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διατηρεί τη θέση του πανίσχυρου πλέον τσάρου της οικονομίας, ενισχύοντας το υπουργείο του και με άλλον υφυπουργό. 
ΤΑ ΝΕΑ

Η τελική σύνθεση της κυβέρνησης


Η σύνθεση  της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό έχει ως εξής:  
Πρόεδρος  της Κυβέρνησης και  Πρωθυπουργός
Παπανδρέου  Γιώργος 
Αντιπρόεδρος  της Κυβέρνησης
Πάγκαλος  Θόδωρος 
Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπ.: Ραγκούσης  Γιάννης
Υφ: Ντόλιος  Γιώργος
Υφ.: Τζάγκρη  Θεοδώρα

Παρελθόν το λιτό και ευέλικτο σχήμα

 Παρελθόν αποτελεί το «λιτό, ευέλικτο και επιτελικό σχήμα» που είχε υποσχεθεί ο κ. Παπανδρέου μόλις πριν από έναν χρόνο. Με ένα Υπουργικό Συμβούλιο που αριθμεί πλέον 49 πρόσωπα πλησίασε το μέγεθος των κυβερνήσεων του προκατόχου του κ. Κ. Καραμανλή , ο οποίος είχε επικριθεί πολλές φορές από το ΠαΣοΚ για τα «ξεχειλωμένα» σχήματα που συνέθετε.
Παρά το επιχείρημα στενού συνεργάτη του κ. Παπανδρέου ότι «το μέγεθος της κυβέρνησης καθορίζεταιαπό όσους κάθονται στο τραπέζι των υπουργικών συμβουλίων» , το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από «πληθωρισμό» υφυπουργών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι υπουργοί έχουν ενισχυθεί με 25 υφυπουργούς (αν προσμετρηθεί και ένας ακόμη που θα προστεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης). Επιπλέον, καταμετρείται ο πρωτοφανής αριθμός των έξι αναπληρωτών υπουργών, που ενδεχομένως να εξυπηρέτησε την ανάγκη τήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών.

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Στην Αυστραλία η καρδιολογική κλινική σε νοσοκομείο του Σίδνει δοκιμάζει μια νέα τακτική για να βοηθήσει τους καπνιστές να καταπολεμήσουν τον εθισμό τους από τη νικοτίνη και να σταματήσουν την τόσο επιβλαβή γι αυτούς συνήθεια.
Με τη βοήθεια γραφικών απεικονίσεων, ηθοποιών και προγραμμάτων υπολογιστών, δημιουργούν μια μικρού μήκους ταινία, που δείχνει στον αμετανόητο θεριακλή τι ακριβώς θα του συμβεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τουλάχιστον οι μισοί από τους δεκάδες καπνιστές που εθελοντικά μπήκαν στο πρόγραμμα διακοπής, κατάφεραν να διατηρηθούν άκαπνοι για 12 μήνες.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Χρυσές δουλειές κάνουν οι διαρρήκτες στα Ιωάννινα!

Έκλεψαν από σπίτι νεαρής γυναίκας κοσμήματα αξίας 16.000 ευρώ!
Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της κοπέλας από το παράθυρο, το οποίο διέρρηξαν...
Σε ένα άλλο σπίτι επίσης στα Γιάννενα, οι δράστες παραβίασαν την εξώπορτα και έκλεψαν από μέσα χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.
Αλλά και στην Ανατολή Ιωαννίνων, άγνωστοι διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά και μία βιντεοκάμερα.
Κανένας από τους διαρρήκτες δεν έχει συλληφθεί...

Newsit 

Τα πισωγυρίσματα του πράσινου αθλητισμού

  Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, αν φυσικά υπήρχε, θα όφειλε να ξεκαθαρίσει τους ‘’κανόνες του παιχνιδιού’’ για όλες τις επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου, σε ότι αφορά στην οικονομική τους ενίσχυση. Ο σημερινός Γ.Γ.Α. προσπαθεί να φέρει σε ισορροπία στάσεις και συμπεριφορές, που μόνο καλό δεν κάνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Με απανωτά πισωγυρίσματα απειλούσε την άνοιξη ότι θα κόψει τις χορηγίες του ΟΠΑΠ, λόγω κρουσμάτων βίας. Μόλις κυκλοφόρησαν φήμες ότι η ‘’Super League’’ θα έκλεινε συμφωνία με ξένη εταιρία στοιχημάτων για τη χορηγία του

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑ !!!
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
φωτο: ΝΙΚΟΣ ΤΙΝΑΣ