Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων 09/09/10

Το πιο διάσημα και όμορφα πανεπιστήμια στον κόσμο!

Δες τα πιο γνωστά και όμορφα Πανεπιστήμια του κόσμου!

Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και πολλοί είναι οι φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στα διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού. Και ενώ κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να αφήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές και να ξεκινήσουν το διάβασμα, υπάρχουν κάποια Πανεπίστήμια στα οποία όλοι θα ήθελαν να βρεθούν.    
Πρόκειται για τα πιο όμορφα Πανεπιστήμια του κόσμου, που διαθέτουν κτήρια άριστης τεχνοτροπίας και αποτελούν στολίδια για τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται. Μερικά από τα πιο γνωστά οικοδομήματα έχουν φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα και σημαντικές προσωπικότητες. Κάποια αποτελούν όνειρο ζωής για τους φοιτητές και άλλα είναι σαν μια μικρή όαση μέσα στο μονότονο γκρι των πόλεων.

Με νέο πρόεδρο συνεχίζονται οι εργασίες

Εξεταστική Ομολόγων
Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, με την υποστήριξη και του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Τσούκαλη, εξελέγη νέος πρόεδρος της Εξεταστικής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, αντικαθιστώντας τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ντίνο Ρόβλια.
Υπενθυμίζεται ότι από την Εξεταστική αποχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ.
Οι εργασίες της Επιτροπής συνεχίστηκαν με την κατάθεση του πρώην προέδρου του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Η επιστολή Μητρόπουλου στον Παπανδρέου
ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ.Γεώργιο Παπανδρέου
ΚΟΙΝ.: κ. Σωκράτη Ξυνίδη, Γραμματέα Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ

Σύντροφε Πρόεδρε,


Είστε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τις απαρχές του και βουλευτής του επί μία 30ετία περίπου, διατελέσατε επί πολλά χρόνια Υπουργός και επομένως έχετε την καλύτερη δυνατή γνώση τής πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας του Κινήματος.
Εξάλλου, λόγω της συχνής μας επικοινωνίας, κυρίως  κατά την περίοδο της Αντιπολίτευσης (1974-1981), γνωρίζετε πολύ καλά τις σταθερές μου απόψεις για τις ιδεολογικές και προγραμματικές προτεραιότητες του Κόμματος που ενταχθήκαμε και το οποίο είχε ως σκοπό να αλλάξει το εξαρτημένο, μεταπρατικό, ελληνικό

Οι προτάσεις της ΝΔ για την ανάπτυξη

Τις προτάσεις της ΝΔ για την ενίσχυση της ανάπτυξης παρουσίασε ο βουλευτής του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης
 Ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης της ΝΔ πρότεινε:
  • Στο ΕΣΠΑ να προωθηθούν τα προγράμματα γρήγορης εκταμίευσης και να αναλάβει ενεργό δράση διυπουργική συντονιστική ομάδα κρούσης.
  • Ο επενδυτικός νόμος να δίνει έμφαση σε φορολογικά κίνητρα, καινοτόμες ιδέες νέων και σε τομείς που έχουν προστιθέμενη αξία για την οικονομία.
  • Να αξιοποιηθούν ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης με αξιοποίηση έτοιμων προτάσεων (οπτική ίνα, αυτοκινητόδρομοι).

ΑΛΛΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΠΑΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Μια σχολή Πολιτικής Επιστήμης ή Πολιτικής Κοινωνιολογίας έχει στην περίπτωση του Γ. Παπανδρέου πολύ υλικό για να μελετήσει ένα φαινόμενο σύγχρονου ολοκληρωτισμού.  
του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ 
Στο βιβλίο μου Από το «ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ» μιλώ για αυτό. Αυτό που ονομάσθηκε ή καλύτερα παρουσιάσθηκε ως συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου είναι μια ολοκληρωτικού τύπου τελετουργία. Ακόμη και στις Η.Π.Α. την πατρίδα της θεαματικοποίησης της πολιτικής θα βρεις κάποια ουσία, κάποια αλήθεια που στην Εγχώρια Εκδοχή – του Πορτορίκο λέω καμία φορά – της μπανανίας απουσιάζει.

15 δισ. ζητούν αρμόδιο υπουργό

ΕΞΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΕΝΩ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες η τυπική υπογραφή από το υπουργείο Οικονομικών του κοινοτικού δανείου 2 δισ. ευρώ που θα «πληρώσει» χρωστούμενα του ΕΣΠΑ, κυρίως προς μικρομεσαίους. Στον... δρόμο βρίσκεται και η αξιολόγηση 3.000 επενδύσεων αξίας 10 δισ. ευρώ από τον παλαιό αναπτυξιακό νόμο, ενώ πρέπει να απορροφηθούν 2 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων μέσα σε 45 ημέρες, να προκηρυχθούν επιδοτήσεις και κρατικά δάνεια 1,2 δισ. ευρώ εντός του 2010 και να ψηφισθεί άμεσα ο αναπτυξιακός νόμος για να είναι λειτουργικός από το 2011.

Ουσίες στα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη ανεβάζουν τη χοληστερίνη

Ορισμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της επίστρωσης των αντικολλητικών μαγειρικών σκευών, καθώς και για την παραγωγή αδιάβροχων υφασμάτων, μπορεί να αυξάνουν το επίπεδο της χοληστερίνης στα παιδιά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Τα παιδιά που είχαν το υψηλότερο επίπεδο ... αυτών των ουσιών στο αίμα τους, είχαν επίσης υψηλότερο επίπεδο συνολικής και 'κακής' χοληστερίνης (LDL) σε σχέση με τα παιδιά που είχαν στο αίμα τους μικρότερα επίπεδα αυτών των συγκεκριμένων

Νέα σύσκεψη χωρίς Πάγκαλο και Παμπούκη

Το συντονιστικό όργανο της κυβέρνησης συνεδρίασε 
και πάλι χωρίς τα δύο στελέχη...
 

Καζάνι που βράζει η Εθνική - Ο Κατσουράνης φέρεται ως πέτρα του σκανδάλου


Ο Γκέκας, όπως και άλλοι διεθνείς ποδοσφαιριστές δείχνουν προβληματισμένοι από την συμπεριφορά του Κατσουράνη, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιούν το όνομα του.
Η κόντρα με τον Τζόρβα, το επεισόδιο με τον Κυργιάκο και η στάση του Σάντος. Αναμένεται η τοποθέτηση της ΕΠΟ, στελέχη της οποίας γνωρίζουν το θέμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπεριφορά του Κώστα Κατσουράνη είναι η αιτία που υπάρχει δυσφορία στις τάξεις των διεθνών. Ο Φάνης Γκέκας ανακοίνωσε την απόφαση του να μην ξαναφορέσει την φανέλα με το εθνόσημο, χωρίς ωστόσο να μιλάει για τις αιτίες που τον έκαναν να πάρει

Ο υπουργος μαστορας και καλφας ο αναπληρωτης !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Είδατε πόσα σενάρια είχαν για την αύξηση του ΦΠΑ και την εξίσωση των φόρων στα πετρέλαια ; Ε, διάλεξαν τον πιο πολιτικαντικο τρόπο ! Φτηνό πετρέλαιο μέχρι το τέλος του έτους ! Να περάσουν δηλαδή οι εκλογές μην μας αλλάξουν τα πετρέλαια οι ψηφοφόροι στις δημοτικές , και μετά ; Μέσα στα μέσα του χειμώνα που θα κρυώνεις και δεν θα έχεις άλλη λύση ; Πυρ κατά βούληση ! Ότι λεφτά θα έχεις από τίποτε δώρα κλπ , όλα για πετρέλαιο ! Άλλωστε λεφτά υπάρχουν που έλεγε και ο πρωθυπουργός μας.  Και εκτός από λεφτά  υπάρχουν και μυαλά που σκέπτονται σαν τους διαρρήκτες ! Πρέπει να βρεις την κατάλληλη χρονική στιγμή για να μπουκάρεις στο σπίτι να του τα αρπάξεις …Και από την άλλη ηρθε και ο Χρυσοχοιδης  τάχα

Στην 83η θέση η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα

Η Ελλάδα υποχώρησε το 2010 στην 83η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum (WEF) μεταξύ 139 χωρών, από την 71η θέση το 2009.
Η υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, σύμφωνα με την έκθεση World Economic Report που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κίνα, οφείλεται στη μεγάλη επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντός της.
Η επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη "φτωχή" λειτουργία των θεσμών και τη χαμηλή

Προεκλογικά σποτάκια με... χιούμορ

Οι Γάλλοι διεκδικούν

Αξιοσημείωτες είναι οι μαζικές διαδηλώσεις αυτών των ημερών στη Γαλλία.
Τα νούμερα των πολιτών που διεκδικούν τη μη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις είναι 1,12 εκατομμύρια άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία και 2,7 εκατομμύρια σύμφωνα με τα συνδικάτα εργαζόμενων. Αδιαφορία δεν υπάρχει όσο και αν προσπαθούν τα ΜΜΕ να μας πείσουν ότι καλύτερα να κάτσουμε σπίτι, αφού τα πράγματα δε μπορούν να είναι αλλιώς.

ΕΘΝΙΚΗ: Κι επίσημα τέλος ο Γκέκας

Mε μια λιτή δήλωση στο προσωπικό μπλογκ του, ο Φάνης Γκέκας ανακοίνωσε ότι παύει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα. "Μετά από μεγάλη σκέψη αποφάσισα να σταματήσω από την εθνική ομάδα, εξ αιτίας κάποιων ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτή και για τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα και στους συμπαίκτες μου και να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα", αναφέρει ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο οποίος γίνεται ο τρίτος "κρίκος" στην στην αλυσίδα των αποχωρήσεων από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά τους Γιάννη Αμανατίδη και Σωτήρη Κυργιάκο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 
ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ 
ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ  "ΧΑΡΙΖΩ" 
ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΘΥΝΣΗ:

www.xarizo.blogspot.com


ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ο Αλαβάνος

''Η αριστερά του άρθρου 16 είναι ανάξια και ασήμαντη''

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις συνταγματικέσ αλλαγές στην Τουρκία

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αναθεώρηση του τουρκικού Συντάγματος που τίθεται σε δημοψήφισμα την προσεχή Κυριακή από την κυβέρνηση Ερντογάν. Η Κομισιόν προειδοποιεί όμως πως ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση θα είναι αποφασιστικής σημασίας. Σε απαντητική αποστολή προς Τούρκους διανοούμενους ο γενικός διευθυντής αρμόδιος για τη Διεύρυνση Μάικλ Λι εκφράζει την ικανοποίησή του για πολλά στοιχεία που αναμένεται ότι θα βελτιώσουν τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος και θα περιορίσουν τις εξουσίες της στρατιωτικής δικαιοσύνης.

Ανακαλύφθηκε το πιό παλιό εγχρωμο φιλμ στον κόσμο! Συγκλονιστικές ιστορικες εικόνες από το βομβαρδισμένο Λονδίνο

Για 70 χρόνια βρισκόταν σκονισμένο σε μια σοφίτα μιας οικογένειας, απόγονων ενός Αγγλου αξιωματικού αεροπορικών επιδρομών. Το συνολικά 20 λεπτών εγχρωμο video,  χρησιμοποιήθηκε για προπαγανδιστικούς λόγους, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ως μέρος μιας ταινίας με τίτλο "We are at war". Γυριστηκε από τον Alfred Coucher, δήμαρχο του Marylebone στο πολεμικό Δυτικό Λονδίνο. Μέχρι τώρα παλιότερα έγχρωμα φιλμ στον κόσμο,

Καταφεραν να διαβασουν την σκεψη του ανθρωπου με συσκευη

«Είχαμε τη δυνατότητα να αποκωδικοποιήσουμε προφορικές λέξεις, χρησιμοποιώντας μόνο σήματα από τον εγκέφαλο με μία συσκευή, που υπόσχετε την μακροπρόθεσμη χρήση της σε ασθενείς που δεν μπορούν τώρα να μιλήσουν», λέει ο Bradley Greger, ένας βοηθός καθηγητής της βιομηχανικής.
Επειδή η μέθοδος χρειάζεται πολύ περισσότερη βελτίωση και περιλαμβάνει την τοποθέτηση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο, αναμένει ότι θα είναι έτοιμη σε λίγα χρόνια πριν από τις πλήρες κλινικές δοκιμές σε παραλύτα άτομα που δεν μπορούν να μιλήσουν λόγω του λεγόμενου "συνδρόμου lock-in."

Οι Ευρωπαίοι βαριούνται να παίξουν με τα παιδιά τους

Έκπληξη προκαλεί το ποσοστό 30% των γονέων που δηλώνει πως βαριούνται να παίξουν με τα παιδιά τους, ενώ σε 21% ανέρχεται το ποσοστό των γονέων που, όπως δηλώνουν, δεν ξέρουν πώς να παίξουν με τα παιδιά τους.
Στην έρευνα, που διενεργήθηκε από τη Disneyland Paris, έλαβαν μέρος 2.000 γονείς και 2.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών, στη Μεγάλη Βρετανία.

Παιδιά ενός κατώτερου θεού...

Σύμφωνα με τον οργανισμό «Save the children» την τελευταία δεκαετία έχουν πεθάνει 4.000.000 παιδιά στις υποανάπτυκτες χώρες, και όπως ισχυρίζεται ο οργανισμός θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί αν είχαν ληφθεί από την παγκόσμια κοινότητα τα απαραίτητα μέτρα.
Λίγο πριν την συνεδρίαση των ισχυρών κρατών ώστε να ληφθούν μέτρα για έναν καλύτερο κόσμο, οι εκθέσεις των φιλανθρωπικών

Η πρώτη γυναίκα ραβίνος στη Γερμανία

Έπειτα από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από το 1935, θα χειροτονηθεί στη Γερμανία μία γυναίκα ραβίνος ονόματι, Αλίνα Τρέϊγκερ. Η χειροτονία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου στο Ολντενμπουργκ. Η ραβίνος θα διαβάζει την «Τορά», θα κάνει κατήχηση, θα χοροστατεί σε γάμους και κηδείες και θα συμμετέχει ακόμα και σε εκκλησιαστικά δικαστήρια. Αξίζει να σημειωθεί πως η τότε ραβίνος Ρεγκίνα Τζόνας δεν είχε το δικαίωμα να κάνει την κατήχηση।

πηγή

Επανάσταση! Τεχνητό νεφρό θα εμφυτεύεται στο σώμα


Το πειραματικό μοντέλο γεννά ελπίδες για την εξάλειψη της επίπονης αιμοκάθαρσης και της αγωνιώδους αναζήτησης συμβατού μοσχεύματος
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ Το πρώτο πειραματικό μοντέλο εμφυτεύσιμου τεχνητού νεφρού παρουσίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF), μια εξέλιξη που γεννά ελπίδες για τη μελλοντική εξάλειψη της ανάγκης να υποβάλλονται οι νεφροπαθείς στην επίπονη διαδικασία της αιμοκάθαρσης ή στην αγωνιώδη αναζήτηση συμβατού μοσχεύματος.

Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης ο Αλαβάνος

Η αντιστροφη μέτρηση για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει. Οσες προσπάθειες και να έγιναν από χθες να κατέβει στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο έπεσαν στο κενό.
Η τελευταία έγινε πριν από λίγο όταν η γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής εξουσιοδότησε τον Δημήτρη Παπαχρήστο να συναντήσει τον κ.Αλαβάνο και να του ζητήσει να ακολουθήσει την κοινή γραμμή που έχει χαραχθεί.

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Δεν είμαι συντονιστής ούτε πρωθυπουργεύων»

Παρά τις έντονες φήμες, ο κ. Θ. Πάγκαλος δεν δηλώνει ενοχλημένος επειδή δεν κλήθηκε στην πρεμιέρα 
του νέου στρατηγείου 

«Oύτε ρόλο συντονιστή στην κυβέρνηση έχω ούτε εγώ θα είμαι πρωθυπουργεύων,να αναπληρώνω δηλαδή τον Πρωθυπουργό» έλεγε για άλλη μία φορά στους συνεργάτες του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος σε μια συζήτηση που έγινε για τον ανασχηματισμό. Αλλωστε ο ανασχηματισμός δεν έχει επηρεάσει καθόλου τις αρμοδιότητές του και, όπως τόνιζαν στο «Βήμα» οι συνεργάτες του, συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του έτσι όπως ο ίδιος τα έχει περιγράψει (να παρακολουθεί δηλαδή το κυβερνητικό έργο, την πορεία του μνημονίου και να εποπτεύει την Κοινωνική Επιτροπή και του ΚΥΣΕΑ).

Πώς θα πληρώσετε τον ΛΑΦΚΑ

Η εγκύκλιος με την κλίμακα υπολογισμού της εισφοράς 
και παραδείγματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΝΕΑ: Ηλίας Γεωργάκης 
Αναλυτικές οδηγίες- με διευκρινίσεις και παραδείγματα- για την παρακράτηση από τις συντάξεις της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ)πρώην ΛΑΦΚΑ- του Δημοσίου παρέχονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών μετά και τα λάθη που έγιναν στην παρακράτηση κυρίως στους διπλοσυνταξιούχους. Σημειώνεται ότι κατά της επιβολής αυτής της εισφοράς έχουν αρχίσει από συνταξιούχους ομαδικές προσφυγές στα δικαστήρια.
Oπως τονίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, επειδή η ΕΑΣ παρακρατήθηκε για πρώτη φορά από τις συντάξεις του μηνός Σεπτεμβρίου 2010, τα αντίστοιχα ποσά για τον μήνα

Φοροδιαφυγή, όπως ξέπλυμα χρήματος

Εγκύκλιος προς τις εφορίες προβλέπει την ένταξή της στην κατηγορία του οργανωμένου εγκλήματος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΒΗΜΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
Για ξέπλυμα χρήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ακόμη και για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μπορεί να κατηγορηθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις, δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και ΦΠΑ και δεν ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές όταν πουλούν προϊόντα και υπηρεσίες αξίας και λαμβάνουν μετρητά άνω των 15.000 ευρώ. Χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε σε όλες τις εφορίες εγκύκλιο με την οποία κοινοποιούνται οι διατάξεις του Ν. 3691/2008 «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές

3.000 μετατάξεις αμέσως μετά τις εκλογές

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταταγεί άλλοι 
14.000 υπάλληλοι από τις Νομαρχίες
Μέχρι 01/01/2011 που ο Καλλιράτης θα πρέπει να μπει σε πλήρη εφαρμογή οι υπάλληλοι θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους στις νέες περιφέρειες και κυρίως στους νέους Δήμους.

Συνολικά μέχρι το τέλος του 2013 θα μετακινηθούν, θα αλλάξουν αντικείμενο και χώρο εργασίας ή απλά θα επηρεαστούν 40.000 υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ως το τέλος του έτους πάντως οι 17.000 υπάλληλοι των Νομαρχιών θα έχουν μετακινηθεί προς τις Περιφέρειες (13.000-14.000) και προς τους Δήμους (3.000-4.000).

Πρεμιέρα για τη νέα επιτελική ομάδα

Το στρατηγείο του Γιώργου
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΒΗΜΑ:ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ 
Στο γραφείο του κ. Ι. Ραγκούση συνεδρίασε η «ομάδα σχεδιασμού» της κυβέρνησης- Συζητήθηκε το «πακέτο» για τη ΔΕΘ με απόντες τον αντιπρόεδρο κ. Θ. Πάγκαλο και τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη.

Θεαματική πρεμιέρα έκανε χθες το νέο στρατηγείο του Πρωθυπουργού, το οποίο συνεδρίασε το πρωί στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση. Το γεγονός αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να αναγορευτεί ο κ. Ραγκούσης σε συντονιστή της κυβέρνησης, ιδιότητα που επιβεβαίωσε αργότερα με έμμεσο τρόπο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη σύσκεψη, η οποία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και διήρκεσε λίγο περισσότερο από τρεις ώρες,

Καθηγητής εκβίαζε φοιτητές ότι θα τους "κόψει" αν δεν τον ψηφίσουν!

Η απίστευτη υπόθεση εκτυλίχθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο καθηγητής τέθηκε σε παύση για τρεις μήνες.Πρόκειται για έναν καθηγητή της ιατρικής σχολής, εις βάρος του οποίου είχαν γίνει πολλές καταγγελίες από φοιτητές. Σύμφωνα με αυτές, ο καθηγητής τους εκφόβιζε και τους απειλούσε ότι αν δεν τον ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές της ιατρικής, θα τους έβαζε χαμηλό βαθμό στην εξεταστική!
Μάλιστα, όπως είπαν οι φοιτητές, τους έλεγε ότι θα πάρουν χαμηλό βαθμό όχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από άλλους καθηγητές, οι οποίοι "θα δυσαρεστούνταν" αν δεν έβγαινε στις εκλογές ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνδυασμός!

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη είναι η μοναδική υφυπουργός που διατήρησε τη θέση της αλλά έχασε την καρέκλα της! Μαθαίνω ότι ο κ. Ι. Ραγκούσης έκανε έξωση στην υφυπουργό Εσωτερικών (η οποία είχε γραφείο στον 6ο όροφο του επί της Βασιλίσσης Σοφίας κτιρίου του υπουργείου) και την έστειλε στο κτίριο της πλατείας Κλαυθμώνος.
Η αιτία είναι ότι το γραφείο της πρόκειται να γίνει γραφείο Πρωθυπουργού, δηλαδή εκεί θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής (έπειτα από τις αναγκαίες προετοιμασίες που θα διαρκέσουν λίγες ημέρες φυσικά) το γραφείο του κ. Γ. Παπανδρέου . Ενδεχομένως η μικρή καθυστέρηση στη μετακίνηση του Πρωθυπουργού στη «νέα πρωθυπουργική δομή» να οφείλεται στην ανάγκη να ρυθμιστεί η ενέργεια του χώρου, αφού με την κυρία Τζάκρη το γραφείο του 6ου ορόφου είχε μετατραπεί σε μαγειρείο ρουσφετιών.

Έρχεται ξανά η απόσυρση αυτοκινήτων-μειώνουν και τα τέλη κυκλοφορίας


Ακόμα όλα βρίσκονται σε επίπεδο... σεναρίων, όμως τα στοιχεία από την αγορά αυτοκινήτου δείχνουν κάθετη πτώση με αποτέλεσμα ο κλάδος να απειλείται με γενική κατάρρευση και έτσι η Κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει το μέτρο που ήταν απ' τα πρώτα που είχε “κόψει” αναλαμβάνοντας την εξουσία.
Μελετώνται δύο μειώσεις που θα ισχύσουν ταυτόχρονα προς όφελος του πολίτη. Μείωση κατά 50% στο τέλος ταξινόμησης για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, αλλά και σημαντικές μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας.

Στα πρόθυρα της διάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ

Με Μητρόπουλο ο ΣΥΝ- τέσσερις από τις συνιστώσες στηρίζουν Αλαβάνο, που ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του
«Οι τίτλοι τέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον με τη μορφή που είχε ως σήμερα, άρχισαν πλέον να γράφονται». Ετσι περιέγραφαν χθες στελέχη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς την κατάσταση που διαμορφώνεται ύστερα από έναν μαραθώνιο κομματικών διεργασιών με διαφωνίες για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής που κράτησαν ως αργά τη νύχτα. Καθοριστική για τις εξελίξεις ήταν η απογευματινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, στην οποία ο πρόεδρος του κόμματος και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε με σφοδρό τρόπο τον κ. Αλ. Αλαβάνο για

Αρχισαν οι γκρίνιες από τους... εκτός νυμφώνος


Αποτελεί παράδοση να ξεσπούν γκρίνιες για τον ανασχηματισμό μόλις αρχίσει να κάθεται η σκόνη της αναταραχής. Από τον κανόνα δεν ξέφυγε ούτε η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου , την οποία άρχισαν από χθες να σχολιάζουν ή να σαρκάζουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που έμειναν... εκτός νυμφώνος. «Γίναμετώραμια μικρή και ευέλικτη... Κοινοβουλευτική Ομάδα» παρατήρησε χθες μιλώντας στο «Βήμα» η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Πέμη Ζούνη. Η κυρία Ζούνη, ηθοποιός, μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, τιμημένη με το βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Μια τόσο μακρινή απουσία», έλεγε χαμογελώντας αυτή την ατάκα σε κάθε βουλευτή του ΠαΣοΚ που συναντούσε χθες στη Βουλή, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι από τους 157 μέλη που διαθέτει η

Aντρέας Λοβέρδος Αιχμές με το «καλημέρα»

«Καλά είναι τα λόγια,αλλά πρέπει να λύσουμε και κανένα πρόβλημα» παρατήρησε χθες ο κ. Α. Λοβέρδος (φωτογραφία) μπαίνοντας για πρώτη φορά στο νέο του υπουργείο, φράση που ερμηνεύθηκε ως σαφέστατη αιχμή για την προκάτοχό του και την κατάσταση που παραλαμβάνει.
Ο κ. Λοβέρδος προγραμματίζει εβδομαδιαίες συναντήσεις με τους γενικούς διευθυντές και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ οι υποχρεώσεις του θα είναι πλέον μοιρασμένες ανάμεσα στην

Ψυχρολουσία Κιλτίδη σε Καρατζαφέρη

Ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία.Με αυστηρά κομματικές υποψηφιότητες θα δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών σε κρίσιμες περιφέρειες, αλλά και σε σημαντικούς δήμους ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης ο οποίος είδε χθες τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Κ.Κιλτίδη να υποχωρεί και να γνωστοποιεί ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρά το γεγονός ότι ως αργά προχθές το βράδυ ο κ. Κιλτίδης (που είχε γευματίσει νωρίτερα με τον κ.

XΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: "ΣΤΟΧΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ"

Η μείωση των τιμών είναι ο βασικός στόχος του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη.
Μιλώντας στους υπαλλήλους του υπουργείου στο κτήριο της πλατείας Κάνιγγος, ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι ο έλεγχος των τιμών, αλλά και ο διάλογος με την αγορά. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το εισόδημα των πολιτών και ξεκινάμε μάχη για την αισχροκέρδεια, την κερδοσκοπία, τον πληθωρισμό. Μέσα από το διάλογο με την αγορά θα εφαρμόσουμε τη νομοθεσία για την καλή λειτουργία του ανταγωνισμού», τόνισε. 

Είσαι τεμπέλης; Φταίνε οι γονείς σου!


Είσαι τεμπέλης; Φταίνε οι γονείς σου!
Στους... γονείς οφείλεται η τεμπελιά των παιδιών, σύμφωνα με νέα έρευνα που αποδίδει τον βαθμό ενεργητικότητας ενός ανθρώπου στα γονίδια! Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια όπου διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να τα κάνουν πιο... δραστήρια επεμβαίνοντας στα γονίδιά τους. Όπως κατέληξαν, τα ποντίκια που είχαν υποστεί γενετική τροποποίηση ώστε να τους αρέσει το τρέξιμο μεταβίβασαν την ιδιότητα αυτή και στους απογόνους τους.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Κόνιτσα, φωτο Ν.ΤΙΝΑΣ