Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Έως και 20% αυξημένη η προσέλευση ασθενών στο ΕΣΥ λόγω κρίσης

Προτιμούν να ταλαιπωρηθούν προκειμένου να μην πληρώσουν. Ακόμα και για δύσκολα περιστατικά σκέφτονται πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη για κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο.
Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στους κόλπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την περίθαλψή τους. Τι κι αν τα περιστατικά είναι σοβαρά, ο Έλληνας σκέφτεται πια πολύ πριν βάλει το χέρι στην τσέπη για να καταλήξει σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τελευταία έρευνα που

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ: Κορόιδα

O κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Μαγική εικόνα ο ανασχηματισμός. Αφού μόνο πέντε πρόσωπα θα κάνουν το κουμάντο. Ο Παπακωνσταντίνου για τη μαύρη τρύπα από την υστέρηση των εσόδων. Ο Λοβέρδος για να συμμαζέψει τη σπατάλη των νοσοκομείων. Ο Χρυσοχοΐδης μπας και βάλει μπροστά τη σκουριασμένη μηχανή της ανάπτυξης. Ο Ραγκούσης για τον «Καλλικράτη». Και ο Παμπούκης για να κοντύνει τη νομοθεσία και να συντονίζει τα ασυντόνιστα των υπουργείων. Αντε να βάλω Βενιζέλο και Διαμαντοπούλου. Από εκεί και πέρα καμιά σαρανταριά νοματαίοι θα ζεσταίνουν τις καρέκλες τους, θα υποστηρίζουν το κυβερνητικό έργο, θα ομνύουν στο όνομα του Παπανδρέου, θα κοιτάζονται και θα αυτοθαυμάζονται στον

Μικρές αυξήσεις αλλά λιγότερα στο καλάθι

Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις οι τιμές στα σουπερμάρκετ, αλλά μειωμένη η αγοραστική μας δυνατότητα 
Το κόστος που χρειάζεται μια νοικοκυρά για να γεμίζει το καλάθι της δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι. Παρ΄ όλα αυτά η γενικότερη οικονομική δυσπραγία έχει κάνει τους καταναλωτές να είναι όλο και πιο σφιγμένοι όταν βρίσκονται μπροστά στο ταμείο του σουπερμάρκετ. « Το πρώτο θέμα για το οποίο δεχόμαστε δεκάδες επισκέψεις και τηλεφωνήματα καθημερινάείναι η υπερχρέωση των νοικοκυριών. Παράλληλα, όμως, οι πολίτες διαμαρτύρονται και για τις τιμές σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Η αίσθηση της ακρίβειας δεν έχει να κάνει τόσο με πραγματική αύξηση των τιμών όσο με τη μείωση των

«Η Γερμανία θα συνεχίσει να πιέζει την Ελλάδα»

Δηλώσεις του αντικαγκελάριου Βεστερβέλλε
Η Γερμανία θα συνεχίσει να πιέζει την Ελλάδα να υλοποιήσει το οικονομικό μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλλε, χαιρετίζοντας τη θετική αποτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη μέχρι τώρα εφαρμογή του. «Η επιτυχία των μέχρι τώρα προσπαθειών της Ελλάδος δείχνει πως ήταν σωστό που επιμέναμε να συνδέουμε τη βοήθεια προς τη χώρα με την πραγματοποίηση των αναγκαίων

Οι τρόποι να ζεσταθούμε χωρίς πετρέλαιο

Από τις δεκάδες εναλλακτικές μορφές θέρμανσης ξεχωρίζει βεβαίως το φυσικό αέριο 
 Είναι άραγε το πετρέλαιο μονόδρομος στους τρόπους θέρμανσης; Αυτό φαίνεται να είναι το ερώτημα το οποίο θα απασχολεί στο αμέσως προσεχές διάστημα όλο και περισσότερους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να... τσουρουφλίζει και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους οι οποίοι και την κατοικία τους θα ζεστάνουν εξίσου ικανοποιητικά, αλλά και πάνω απ΄ όλα το πορτοφόλι τους. Μπορεί ακόμα να λειτουργεί η «κεντρική» θέρμανση του ήλιου και η θερμοκρασία να μην έχει πέσει χαμηλά, όμως θα πρέπει από τώρα οι ενδιαφερόμενοι

Συζητήσεις και ομιλίες στο Αριστοτέλειο

Το πανεπιστήμιο μπροστά στην κρίση
Ενόψει της ΔΕΘ, της οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί τη χώρα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Έγιναν παρεμβάσεις από επιστήμονες, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους της τέχνης και της διανόησης, ενώ ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος επεσήμανε ότι η επιλογή του ανοιχτού πανεπιστημίου δικαιώθηκε, καθώς χθες περισσότεροι από 3.000 νέοι παρακολούθησαν τις συναυλίες στους χώρους του πανεπιστημίου, χωρίς να συμβεί το παραμικρό επεισόδιο.

Ελλάδα 2010

Δε χρειάζεται καμιά περιγραφή για το βίντεο , διότι είναι αυτονόητο σε ποιους αναφέρεται. Ο κόσμος έχει εξαγριωθεί με αυτά που ακούει και βλέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη του, ακόμη και μπροστά του , ενώ "αυτοί" έχουν βαμβάκι στ'αυτιά τους. Δε θα αργήσει η ώρα που θα ξεσπάσει. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ & ΒΑΛΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ !!!

Ο χορός του Ψωμιάδη στη ΔΕΘ

ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με το νομάρχη Θεσσαλονίκης

Πήγε στη ΔΕΘ και συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις και ειδικότερα αυτές που διοργάνωσε το περίπτερο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Για τον Παναγιώτη Ψωμιάδης ο λόγος…        Δείτε το video…

Το λαθρεμπόριο του πετρελαίουΕίναι καταπληκτική η, εκ των συμφραζομένων, ομολογία της κυβέρνησης ότι αδυνατεί να ελέγξει το λαθρεμπόριο. Και επειδή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν, είναι αναποτελεσματικοί ή ακόμη βλέπουν με θετικό μάτι το λαθρεμπόριο (μπορεί να συμβαίνει κι αυτό), η κυβέρνηση αποφασίζει να μαζέψει τα απολεσθέντα έσοδα βουτώντας βαθιά το χέρι της στις δικές μας τσέπες. Επιβεβαιώνεται έτσι μια πάγια τακτική του ελληνικού κράτους, των κυβερνήσεών του και των εισπρακτικών μηχανισμών του ότι θα τα πάρουμε από τους πιο εύκολους, από τους πιο αδύναμους κρίκους της φορολογικής αλυσίδας. Με κίνδυνο να θεωρηθώ λαϊκιστής, πρέπει να ομολογήσω ότι σε αρκετές περιπτώσεις η κυβέρνηση εφαρμόζει το γνωστό «πονάει χέρι, κόβω χέρι», μετερχόμενη φυσικά πολλά μετωνυμικά παιχνίδια προς χάριν της επικοινωνίας.

Περίπτερο της ΔΕΘ απέκλεισαν δεκάδες εκπαιδευτικοί

Με αίτημα να γίνουν μαζικοί διορισμοί
Κατάληψη στο περίπτερο 15 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποίησαν δεκάδες ωρομίσθιοι και αναπληρωτές καθηγητές, ζητώντας την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
Οι εκπαιδευτικοί απέκλεισαν το περίπτερο με πανό για περίπου μία ώρα και φώναξαν συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής πολιτικής, ενώ ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας (που φέτος δεν συμμετέχει στην ΔΕΘ). Ζήτησαν επίσης μαζικούς διορισμούς, κάνοντας λόγο για μεγάλο αριθμό κενών στα σχολεία, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα, εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων φέτος χιλιάδων εκπαιδευτικών.

O ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΘΑΦΤΗΚΕ,ΤΩΡΑ ΘΑΒΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ.ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Περίεργα πράγματα και σκιές σκεπάζουν τις έρευνες για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια
Χωρίς να έχει κληθεί από την Αντιτρομοκρατική κανείς από τους στενούς συνεργάτες του Σωκράτη Γκιόλια και με δεδομένο ότι η ΣΕΧΤΑ έχει δολοφονήσει σύμφωνα με τα στοιχεία; της Αντιτρομοκρατικής τον άτυχο δημοσιογράφο οι έρευνες έχουν πλέον περιοριστεί. Κανένας εκ των Θέμο, Κοντομηνά, Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δεν κλήθηκε να δώσει κατάθεση και όμως σε ανάλογες περιπτώσεις περνάνε από κόσκινο "φίλους" και συνεργάτες. Στο πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που είναι έτοιμο εδώ και μια εβδομάδα φαίνεται ότι ταυτοποιείται ο Σωκράτης Γκιόλιας ως
«Στήνονται» 57.000 κάθε εβδομάδα
Είναι φαινομενικά αθώες αλλά έχουν στόχο να «μολύνουν« τους χρήστες με κακόβουλο λογισμικό. Οι ιστοσελίδες-μαϊμού «κατακλύζουν» το διαδίκτυο μιμούμενες μάλιστα σελίδες τραπεζών ή δημοπρασιών ή και ηλεκτρονικών καταστημάτων.
Σύμφωνα με την εταιρία κυβερνο-ασφάλειας Panda Security, 57.000 τέτοιες ιστοσελίδες «ανεβαίνουν» κάθε εβδομάδα.
«Το πρόβλημα είναι ότι, όταν ο χρήστης επισκέπτεται μια ιστοσελίδα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηχανών

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑ  ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ:
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ

Mετά το χρυσό μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη, άλλη μια μεγάλη επιτυχία του ελληνικού τζούντο με την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα να πανηγυρίζει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -57 κιλών.
Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων επικράτησε της Ρουμάνας Κορίνα Καπριόριου στον αγώνα για την 3η θέση. Είναι η μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα της 27χρονης Ελληνίδας πρωταθλήτριας που στο παρελθόν έχει να επιδείξει μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα, Μεσογειακούς και Βαλκανικούς αγώνες.

Επίθεση δέχθηκε και ο Μίχαλος..

Ο ένας μετά τον άλλον φεύγουν μαυρισμένοι απο την ΔΕΘ.. Σειρά πήρε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.. Ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, του επιτέθηκαν έξω απο το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" της Θεσσαλονίκης, την ώρα που εκείνος πήγαινε προς το ξενοδοχείο προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, παρουσία του.. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές.. Αυτή είναι μόνο η αρχή!!

πηγή

Παμπούκης: Δεν υπήρξαν αντιδράσεις στο ν/σ για τις επενδύσεις


"Δεν υπήρξαν αντιδράσεις, υπήρξαν παρατηρήσεις", υπογράμμισε ο Χρήστος Παμπούκης, ερωτηθείς για τις "αντιδράσεις υπουργών" στο νομοσχέδιο για τις νέες επενδύσεις που εγκρίθηκε, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στη Θεσσαλονίκη. "Δεν υπήρχαν αντιδράσεις, υπήρξαν παρατηρήσεις και όταν είσαι σε ένα συλλογικό όργανο, είναι καλό πράγμα. Δε είναι αρνητικό. Εγώ θέλω τις παρατηρήσεις, μάλιστα για ένα νομό που έχει ''βασανιστεί'' πολύ σε επίπεδο διαβούλευσης", τόνισε ο αρμόδιος πλέον υπουργός για θέματα Επενδύσεων κ. Παμπούκης, στο περιθώριο εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο πρωθυπουργός και ο κ. Γερουλάνος εντόπισαν την έλλειψη πολιτισμού στην ΕΡΤ και έκαναν τη σωστή πρόσληψη, 
αφού μπορούν να πληρώνουν οι συνταξιούχοι!...

Η ΕΡΤ, ο κ. Γερουλάνος και ο Γιώργος Παπανδρέου, επιτέλους νοιώθουν περήφανοι που συνεχίζουν το έργο της Μελίνας Μερκούρη;
Αυτός είναι ο "νέος" σοσιαλισμός της νέας εποχής!...
Θερμά συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό και τον κ. Γερουλάνο! Μερίμνησαν άμεσα: μόλις έφυγε από το υπουργείο, πρόσληψη και κονόμα στην ΕΡΤ, με τα χρήματα που έκοψαν από τους συνταξιούχους!

Μείωση φορολογίας για επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις

Αναπτυξιακά μέτρα χωρίς δημοσιονομικό κόστος 
θα περιλαμβάνουν οι σημερινές εξαγγελίες 
του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Αναπτυξιακή πολιτική, προσέλκυση επενδύσεων και διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί άξονες της αποψινής ομιλίας του Πρωθυπουργού από το βήμα της 75ης ΔΕΘ.
Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Γ.Παπανδρέου, η σημερινή ομιλία δεν θα περιλαμβάνει εξαγγελίες και παροχολογία, αλλά αντιθέτως θα κυριαρχεί η περιγραφή κινήτρων και ενθαρρύνσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Η έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ενδέχεται να είναι ένα από τα κλειδιά της ομιλίας του κ. Παπανδρέου, καθώς πρόκειται για πρόταση την οποία έχει

“Μπάι-πας” το κράτος, για να γίνουν οι δουλειές!


Υπουργοί σε ρόλο "πασπαρτού" κατά της γραφειοκρατίας
Του Κωστή Πλάντζου (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
Διαδικασίες-εξπρές για την επιτάχυνση των νέων επενδύσεων στη χειμαζόμενη από την κρίση και τη λιτότητα αγορά, καθιερώνει το νομοσχέδιο – Μπαμπούκη, το οποίο θα αποτελεί νόμο του κράτους σε ένα μήνα από τώρα, όπως αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Ουσιαστικά θέτει τους υπουργούς που θα απαρτίζουν την υπό ίδρυση Ειδική Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, στην υπηρεσία των ξένων κεφαλαιούχων και επενδυτών, για να …παρακάμψει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις –αλλά και την κρατική διαφθορά- που τρομάζουν κάθε υποψήφιο επενδυτή.

Την 75η ΔΕΘ εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου

Στην τελετή του αγιασμού της 75ης ΔΕΘ θα παραστεί το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Θα ακολουθήσει  επίσκεψη στους χώρους της Έκθεσης.
Η ομιλία του κ. Παπανδρέου προς τους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ.  Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής με την καθιερωμένη συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Υπενθυμίζεται ότι η φετινή Έκθεση είναι αφιερωμένη στην καινοτομία-πράσινη ανάπτυξη.

Σε απεργία διαρκείας και πάλι ιδιοκτήτες φορτηγών - Πορεία προς το Βελλίδειο

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν ιδιοκτήτες φορτηγών των διεθνών μεταφορών, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για τη ΔΕΘ ο πρόεδρος τους Απόστολος Κενανίδης. Όπως είπε, σε πανελλαδική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης αποφασίστηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις από την Κυριακή το βράδυ.Ο κ. Κενανίδης δήλωσε ότι η απεργία των διεθνών μεταφορών θα κρατήσει επ' αόριστον μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την απελευθερώση του επαγγέλματος ή να αλλάξουν τα επίμαχα άρθρα.

Πέταξαν παπούτσι στον Πρωθυπουργό

Απροσδόκητο περιστατικό για τον Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά την επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως πρώτο αποκάλυψε το Newsit, ενώ έβγαινε από την έξοδο της έκθεσης, τον πλησίασαν τρία άτομα εκ των οποίων το ένα του πέταξε ένα παπούτσι, χωρίς αυτό να τον πετύχει.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν πέντε άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού και ακινητοποίησαν με δυσκολία τον άνδρα - ηλικίας γύρω στα 50 - που αντιστεκόταν, καθηλώνοντάς τον στο έδαφος. Στο σημείο έφτασαν παράλληλα αμέσως δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.(ομάδα Ζητά και ΜΑΤ) .

Γ. ΝΤΑΛΑΡΑΣ : ΜΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ

Γνώμη Ενα βήμα εμπρός, δύο πίσω

Αν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες δίνουν τον τόνο στις επερχόμενες εκλογές, ο Καμίνης και ο Μπουτάρης μοιάζουν μοναχικές καλαμιές σε έναν άρρωστο κάμπο
Του ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΜΑ 
Ηταν 1981, λίγο μετά τις εκλογές. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, με την αύρα του εκλογικού του θριάμβου, κατέβαινε στο Ηράκλειο της Κρήτης, να μιλήσει στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Ημουν εκεί, νεαρός συντάκτης, απεσταλμένος της εφημερίδας μου, και έχω ζωηρή την ανάμνηση της πάνδημης αποθέωσής του, όταν υποσχόταν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απελευθερωθεί από τα δεσμά της, θα υποκαταστήσει το υδροκεφαλικό, συγκεντρωτικό κράτος, θα αναδειχθεί σε «τρίτο βάθρο της δημοκρατίας», πεδίο της

Μεξικό: Απέδρασαν 85 (!) μέλη καρτέλ ναρκωτικών - Συνελήφθησαν 40 δεσμοφύλακες

Oγδόντα πέντε κρατούμενοι απέδρασαν από φυλακή κοντά στη μεθόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για μέλη των καρτέλ ναρκωτικών. Οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν πάνω από ένα φράκτη της φυλακής στη μεθοριακή πόλη Ρεϊνόσα, απέναντι από το Μακάλεν του Τέξας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ανέφεραν ο τοπικός ραδιοσταθμός και εφημερίδες, λέγοντας πως 85 άνδρες απέδρασαν.
Εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα του Μεξικού στη Ρεϊνόσα επιβεβαίωσε την απόδραση, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

Σαν Σήμερα (11-9-2001) Εγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑΣτις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 ο κόσμος «παγώνει»: μία σειρά συντονισμένων επιθέσεων κατά των ΗΠΑ με τέσσερις ταυτόχρονες σχεδόν αεροπειρατείες σε επιβατικά αεροσκάφη συγκλονίζουν την Αμερική. Δύο από τα αεροσκάφη προσκρούουν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, «καρδιά» της οικονομικής πρωτεύουσας του κόσμου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι.
Στις 8:45 το πρωί το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας AmericanAirlinesμε 92 επιβαίνοντες προσκρούει στο βόρειο Πύργο. Το κτίριο από τον 75ο όροφο και πάνω τυλίγεται στις φλόγες.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Κορυφώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και πολιτικών φορέων όπου με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα.
Οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς την πλατεία ΧΑΝΘ, 200 μέτρα από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.

Έκαψαν εφορία στα Εξάρχεια


Στόχος εμπρηστών έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κτίριο που στεγάζεται εφορία στα Εξάρχεια.Οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν παρά την έντονη αστυνομική παρουσία, να σπάσουν τα κρύσταλλα στης πρόσοψης του κτιρίου και να βάλουν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται.


"ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ"

Ρεπορταζ:Α.ΚΩΒΑΙΟΣ (ΤΟ ΒΗΜΑ)
 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συστάσεις στους υπουργούς να μην ταυτιστούν με τα υπουργεία τους, αλλά με τα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν απηύθυνε χθες ο Πρωθυπουργός στα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
  Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου απάντησε στις επικρίσεις των τελευταίων ημερών για την επιλογή να συνεδριάσει το πολυπληθές Υπουργικό Συμβούλιο εκτός έδρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο δαπανών. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι για την

«Παραλάβαμε ένα νομοσχέδιο χωρίς προοπτική»

Τι "αράδιασε" ο Σηφουνάκης στην τηλεόραση;
Καλεσμένος στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο ήταν ο Νίκος Σηφουνάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος μίλησε για πολλά θέματα, αραδιάζοντας τα ίδια και τα ίδια που λέει συνήθως ένας "πολιτικάντης", για να ρίξει στάχτη στα μάτια του ψηφοφόρου. Μίλησε και για την περίπτωση του ΟΣΕ και τα όσα σχεδιάζονται να γίνουν. Εδώ να δείτε δικαιολογίες που βρήκε για την εγκληματική αδιαφορία όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. «Από τον ΟΣΕ παραλάβαμε ένα νομοσχέδιο που δεν είχε προοπτική. Η Ν.Δ. στη θητεία της έφτιαξε πέντε νομοσχέδια. Επιδιώκουμε την εξυγίανση του ΟΣΕ και την προοπτική

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η κυρία Αννα Νταλάρα έλυσε τη σιωπή της. Επικοινώνησε με συνεργάτη μου και διέψευσε κατηγορηματικά σχόλιό μου που δημοσιεύτηκε προ ημερών για την εμβληματική τσάντα της, η οποία έκλεψε την παράσταση στην ορκωμοσία της κυβέρνησης την Τρίτη το μεσημέρι. Είχα αναφέρει ότι η νέα υφυπουργός Εργασίας (με αρμοδιότητα τη μετανάστευση) προσήλθε με τσάντα που έμοιαζε με Ηermes, αλλά δεν ήταν, γιατί δεν ήθελε να προκαλέσει με μια τσάντα των 6.000 ευρώ. Προτίμησε λοιπόν τσάντα εξίσου γνωστής φίρμας που εκτιμήθηκε ότι κοστίζει πολύ λιγότερο, περίπου 2.000 ευρώ. Η κυρία Νταλάρα αποκάλυψε τελικώς τη μάρκα της τσάντας της, η οποία είναι Μulberry και κοστίζει μεταξύ 700 και 1.100 ευρώ.

Πιο ευέλικτη η ελληνική δικαιοσύνη

Τι θα αλλάξει μετά την ψήφιση των νέων νομοσχεδίων;
Για τις αλλαγές στη δικαιοσύνη και τον νέο τρόπο λειτουργίας της, μετά την ψήφιση των νέων νομοσχεδίων, μίλησε ο Χάρης Καστανίδης στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.
«Η Ελλάδα αναστενάζει με τη βραδύτητα της δικαιοσύνης. Γίνεται μια τεράστια επέμβαση στο σύστημα της δικαιοσύνης. Μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων της δικαιοσύνης σε σημαντικές υποθέσεις θα χρειάζεται το 1/3 του σημερινού χρόνου για να ολοκληρωθεί μια υπόθεση που θα απασχολεί μεγάλη μερίδα πολιτών. Η υπόθεση θα καταλήγει αυτομάτως στον ανώτατο βαθμό δικαιοσύνης, στο

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε και επίσημα τη χορήγησης της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου...
 Η δόση ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 2,5 θα δοθούν από το ΔΝΤ και τα υπόλοιπα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε. 
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου φτάνουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας για να επιθεωρήσουν την πορεία των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε επί της αρχής την γενική αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη, ένα μέτρο που συνάντησε τη σφοδρότατη αντίδραση των εργαζομένων η οποία εκδηλώθηκε με ογκώδεις διαδηλώσεις.
 Με τη νέα ρύθμιση το όριο θα αυξάνεται κατά τέσσερις μήνες το χρόνο ως το 2018 μέχρι να φτάσει τα 62 χρόνια. Το όριο των 60 ετών ίσχυε από το 1983 επί προεδρίας Φρανσουά Μιτεράν. Επιπλέον, οι βουλευτές υπερψήφισαν την αύξηση της ηλικίας για μία πλήρη σύνταξη –ανεξαρτήτως εισφορών– από τα 65 έτη, που ίσχυε ως σήμερα, σταδιακά ως τα 67 έτη.

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση..

 Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 44% έναντι 27% της ΝΔ, στην εκτίμηση της εκλογικής τους επιρροής, καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της εταιρείας Πάμπλικ Ίσιου (Public Issue) για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, οι Ο-Π με 2,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2%. Καταγράφεται, ωστόσο, ισχυρό ποσοστό αποχής, που φθάνει το 33%.

Μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου

9 χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως...

Βέλγιο: Στην αυτοκτονία οδηγήθηκαν θύματα παιδεραστών ιερέων

 Κακοποίηση σε κάθε επισκοπή
Σοκαριστικές λεπτομέρειες για εκατοντάδες περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο φέρνει στο φως η επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση των σκανδάλων. Δεκατρία θύματα των παιδεραστών ιερέων έβαλαν τέλος στη ζωή τους, αναφέρει η επιτροπή, ενώ υπήρξαν κρούσματα κακοποίησης σχεδόν σε κάθε επισκοπή του Βελγίου.Η εκτεταμένη κακοποίηση ανηλίκων σε διάρκεια δεκαετιών οδήγησε τουλάχιστον σε 13 αυτοκτονίες και έξι απόπειρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της επιτροπής, η οποία έλαβε καταθέσεις από 488 θύματα παιδεραστών ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ