Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παγώνουν τις αποφάσεις ως τον Νοέμβριο

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα πριν από τις τοπικές εκλογές, αλλά ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης
Παγώνουν όλες οι διαδικασίες αύξησης της φορολογίας λόγω των περιφερειακών εκλογών και μετατίθενται, όπως όλα δείχνουν, όλες οι κρίσιμες αποφάσεις της κυβέρνησης για μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Οπως προκύπτει από τις χθεσινές συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομίας αλλά και τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου στο Οσλο, οι κρίσιμες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και αναζητείται απλώς ο κατάλληλος χρόνος δημοσιοποίησής τους για ζητήματα όπως, π.χ., η φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ μόλις

Συμμετοχή της ΕΤΕ στη διαδικασία ΑΜΚ της Deutsche Bank

 Του Γιάννη Αγγέλη
Τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ως αναδόχου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Bank φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ζήτησε ο πρόεδρός της, κ. Ackermann.
Πηγές της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο Capital.gr, επιβεβαίωσαν ότι ζητήθηκε η συμμετοχή της ΕΤΕ, συμπλήρωσαν όμως ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα συμμετάσχει ή όχι.
Η Deutsche Bank είναι μια από τις τράπεζες που έχουν αναλάβει την αναδοχή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.

Ολι Ρεν: Τα δύσκολα δεν πέρασαν για τη Νότια Ευρώπη

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΙΝΘΟΥΡΑΚΗΣ (ΤΟ ΒΗΜΑ)

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, Η οικονομική ανάπτυξη στην ΕΕ ήταν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 καλύτερη της αναμενόμενης για δύο κυρίως λόγους: πρώτον, λόγω της ταχύτερης ανάταξης των παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών και, δεύτερον, λόγω της οικονομικής απογείωσης της Γερμανίας. Ωστόσο το οικονομικό κλίμα παραμένει ασταθές και οι χώρες της ΕΕ με μειωμένη οικονομική ανταγωνιστικότητα (δηλαδή οι χώρες της Νότιας Ευρώπης, με πρώτη την Ελλάδα) θα πρέπει να προωθήσουν αποφασιστικά τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.

ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Η απομυθοποίηση των αξιωμάτων
Του Γιώργου Λακόπουλου 

Στα κόμματα οι εσωτερικές ψηφοφορίες για τα κομματικά αξιώματα είναι σαν βαρόμετρο που καταγράφει το βεληνεκές της επιρροής του αρχηγού. Ισως γι΄ αυτό οι αρχηγοί τις αποφεύγουν όσο μπορούν- όταν δεν αποφεύγουν να υπάρχουν τα ίδια τα αξιώματα. Π.χ. στο ΠΑΣΟΚ μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1990 δημιουργήθηκαν. Στην κομματική ιεραρχία με τον εκλεγμένο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής- ή του Εθνικού Συμβουλίου όπως μετονομάστηκε εν συνεχεία. Και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που εκλέγει έκτοτε τον δικό της γραμματέα.

Τρελό βιντεάκι με 15χρονο νανο κάνει θραυση στο youtube!

Μιλάμε για τρελό video! Τι λέτε το έχει το x-factor ο Keenan?
Από: http://antiitroktiko.blogspot.com/2010/09/15-youtube.html

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Γαλλία λόγω των Ρομά

Για «παραπλάνηση» κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
«Επιτέλους, αρκετά!», δήλωσε οργισμένη
η Επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου
 

 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Σε μια σπάνια επίθεση κατά μεγάλης χώρας-μέλους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά της Επιτρόπου Δικαιοσύνης, κ. Βίβιαν Ρέντινγκ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Γαλλίας και της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί, για τις απελάσεις των προερχόμενων από τη Ρουμανία Ρομά.
Προανήγγειλε δε την παραπομπή της Γαλλίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κατηγορώντας τη χώρα για «παραπλάνηση».

Έλληνες ηθοποιοί σε (οικονομική) κρίση

ΜΥΡΤΩ ΛΟΒΕΡΔΟΥ  (ΤΟ ΒΗΜΑ) 
Οι μειωμένες θεατρικές παραγωγές, τα χρέη που συνεχίζουν να τρέχουν και η εκκωφαντική απουσία τηλεοπτικών σειρών προοιωνίζονται έναν δύσκολο χειμώνα, τόσο για τα ελεύθερα όσο και για τα επιχορηγούμενα θέατρ. «Σήμερα, μετά τη μείωση του 10%, ο μισθός του πρωταγωνιστή στο Εθνικό είναι 1.623 ευρώ, μεικτά φυσικά,καθώς πριν από την κρίση ήταν 1.800 ευρώ και ο κατώτερος 1.037 ευρώαπό 1.150. Και εμείς είμαστε οι τυχεροί που έχουμε δουλειά.Οπότεκαταλαβαίνετε πόσο έχει επηρεάσει η κρίση το επάγγελμά μας» λέει ηθοποιός ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της πρώτης σκηνής της χώρας και δεν έχει δεύτερη δουλειά, όπως συνηθίζεται στον χώρο του.

Πήραμε 1,17 δισ. από τη δημοπρασία, με 4,82%

 
Στην πώληση εντόκων γραμματίων του δημοσίου διάρκειας 26 εβδομάδων, αξίας 1,17 δισ. ευρώ, προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ .
Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία δημοπρασία ΕΓΔ στην οποία προχωρά ο ΟΔΔΗΧ.  Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,82%, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τo 4,65% της προηγούμενης έκδοσης στις 13 Ιουλίου.

50 χρόνια γαϊδαρομουλαρόδρομος

Του Κώστα Μπατσή
 Όσο κι αν φαντάζει παράξενο είναι πέρα ως πέρα πραγματικότητα. Σημαντικό τμήμα του βασικού κεντρικού οδικού άξονα που οδηγεί από την Άρτα στη Γέφυρα της Πλάκας και στα Τζουμέρκα υποχρεώνονται οι οδηγοί να τον διέλθουν με ταχύτητα μόλις 10 χιλιομέτρων την ώρα!  Πρόκειται για το τμήμα από το Δημοτικό Διαμέρισμα της Σκούπας έως το Δημοτικό Διαμέρισμα της Δαφνωτής. Ένα τμήμα σημαντικό από το σύνολο της διαδρομής, το οποίο εδώ και 50 χρόνια, από τότε που πρωτοχαράχτηκε πάνω στο στενό μονοπάτι που ακολουθούσαν τα μουλάρια και τα γαϊδούρια προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Βορείων Τζουμέρκων, παραμένει ίδιο!

Ποιοι περιμένουν τις εκλογές για να μπουν στη Βουλή από το παράθυρο...


Δείτε τη λίστα των επιλαχόντων βουλευτών και τις καραμπόλες με τους νέους δημάρχους -περιφερειάρχες. Εικοσιτρείς εκπρόσωποι του ελληνικού κοιθνοβουλίου θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στης επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 Τα αποτελέσματα θα προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών στα κοινοβουλευτικά έδρανα, με τους επιλαχόντες να ελπίζουν σε νίκη εκείνων που καπάρωσαν τελευταία στιγμή θέση στα έδραναν της Βουλής. 
Δείτε τους επιλαχόντες:

Μ.Παπαϊωάννου: "Με έβαλαν υποψήφιο χωρίς να το ξέρω"

«Είναι δύσκολο σε εμένα συνειδησιακά, να υπερασπίζομαι κάποιες αποφάσεις στις οποίες ενδεχομένως δεν συμφωνώ, όταν δεν συμμετέχω στη διαμόρφωσή τους»,  δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real FΜ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, για την άρνησή του να αναλάβει γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος.
Αφού σημείωσε πως είναι πολιτικός χωρίς ανάγκη αξιωμάτων, ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την ενόχλησή του για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει: «Μίλησα με τον

Στον αστερισμό του Champions League κινείται η Ευρώπη

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων
Σήμερα διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σέντρα… παραδοσιακά για τα 8 ματς στις 21:45.
Όλα έτοιμα για την επίσημη έναρξη του Champions League της σεζόν 2010-2011, και οι 32 ομάδες των ομίλων βρίσκονται στην εκκίνηση με όνειρα για ό,τι καλύτερο. Άλλες ομάδες στοχεύουν στον τίτλο, άλλες στην ευρωπαϊκή καταξίωση, άλλες ονειρεύονται κάτι μεγάλο, και κάποιες άλλες θέλουν να χαρούν την εμπειρία που προσφέρει η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση.

Αδειάζει το ΠΑΣΟΚ ο Τσουκάτος

Πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Θόδωρος Τσουκάτος καταθέτοντας στην Εξεταστική για τη Siemens. «Ανέλαβα ποινικές ευθύνες, γιατί άλλοι απέφυγαν να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες» είπε.  Ο πρώην βουλευτής και στενότατος συνεργάτης του Κώστα Σημίτη πέρασε την Τρίτη το κατώφλι της Βουλής για να καταθέσει εκ νέου στην Εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens και συγκεκριμένα για να δώσει εξηγήσεις για το 1 εκατ. ευρώ, που πήρε το 1999 από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρίας και το οποίο κατέθεσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.Θεσσαλονίκη: Θρήνος στο ελληνικό βόλεϊ - Σκοτώθηκε 17χρονη αθλήτρια!

Έπεσε από τον 7ο όροφο εμπορικού κέντρου της πόλης και βρήκε τραγικό θάνατο. Η τραγωδία έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας (13-09-2010) μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων πελατών, που γύριζαν στους διαδρόμους του εμπορικού κέντρου. Η 17χρονη αθλήτρια, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο κενό από τον 7ο όροφο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Προτείνει καταδίκη της χώρας για περιορισμούς στο επάγγελμα των συμβολαιογράφων

 Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Την καταδίκη της Ελλάδας και πέντε ακόμη χωρών-μελών της ΕΕ (Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Γερμανία) προτείνει ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι χώρες αυτές παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία περιορίζοντας την πρόσβαση στο επάγγελμα του συμβολαιο-γράφου μόνο στους υπηκόους τους. Σύμφωνα με τις προτάσεις του εισαγγελέα, η συμμετοχή του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου στην άσκηση δημόσιας εξουσίας δεν μπορεί να δικαιολογήσει άμεση δυσμενή διάκριση λόγω ιθαγένειας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων απέσπασαν οι μικροί λαμπαδηδρόμοι του Δ.Δ. Κουτσελιού του Δήμου Παμβώτιδας, που μετέφεραν την φλόγα όταν προσεκλήθησαν για να συμμετέχουν  στην εκδήλωση  μόνο λίγοι παρεβρέθηκαν. Από τον σημείο  της αφής ήταν  η 2η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ , που διέρχεται από την έδρα του Δήμου, τον Κατσικά. Οι λαμπαδηδρόμοι του ποδοσφαιρικού αθλητικού ομίλου  Κουτσελιού παρέδωσαν στα μικρά παιδιά τη φλόγα  στην παιδική χαρά  για να συνεχίσουν το δρόμο της αγάπης μέχρι την πλατεία του χωριού όπου άναψαν και το βωμό.  Τους

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αποσπάσματα από τις πρωινές εκπομπές 14/09/10

Φεύγουν από τη Βουλή οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ

Επιστρέφουν στην Καρόλου
Στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου επιστρέφουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Αναμένεται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις τους. Νωρίτερα οι απεργοί έκαναν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και τη Βουλή, όπου ο πρόεδρος τους Νίκος Κιουτσούκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και του επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ βρίσκονται σήμερα σε 24ωρη απεργία παρότι αυτή κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο. Όπως λένε, ενημερώθηκαν για τη δικαστική απόφαση στις 9 το πρωί.

πηγή

Εκπαιδευτικά αυτονόητα

ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ στο ΒΗΜΑ
Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος χειροκροτήματος που ταιριάζει στα επιτεύγματα του υπουργείου Παιδείας. Είναι το χειροκρότημα «κονσέρβας», που γνωρίζουμε από τις αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές. Ενα αόρατο κοινό επευφημεί. Αυτό το χειροκρότημα, λοιπόν, το ενθουσιώδες και ρυθμικό, αρμόζει για τον αγιασμό. Ανοιξαν τα σχολεία και τα σχολεία έχουν δασκάλους. Δέκα θαυμαστικά στη σειρά. Δεν χειροκροτούμε το επίτευγμα αλλά την πρωτοτυπία. Είχαμε συνηθίσει και θεωρούσαμε αυτονόητο ότι μερικές χιλιάδες μαθητές θα μάθουν την ελληνική άνευ

Κ.Παπούλιας: "Όλοι μαζί κατά της βίας"

 Κοινή προσπάθεια για την εξάλειψη των φαινομένων της βίας στα γήπεδα, ζήτησε από τους ανθρώπους του αθλητισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, σε εκδήλωση κατά της βίας, θέμα για το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, καθώς υπήρξε αθλητής του βόλεϋ:

Μπλόκο των ΜΑΤ στα φορτηγά

Πόσα μας δάνεισε κάθε εταίρος

Με την κατάθεση την Τρίτη 2,5 δισ. ευρώ από ΔΝΤ, ολοκληρώνεται η εκταμίευση της δεύτερης δόσης (ύψους 9 δισ. ευρώ) του δανείου, στο πλαίσιο του μηχανισμού οικονομικής στήριξης της χώρας. Τη Δευτέρα κατατέθηκε στην ΤτΕ το ποσό του δανείου που αναλογεί στις χώρες της ευρωζώνης, ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Πάγκαλος: "Είμαι κι εγώ εδώ"

Απάντηση με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε χθες ο κ. Θ. Πάγκαλος, αποσαφηνίζοντας μόνος του ποιες είναι οι αρμοδιότητές του ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης, συντονιστή σε συγκεκριμένα πεδία, και παίρνοντας αποστάσεις από τις ενέργειες για τη νομική επιτάχυνση των επενδυτικών διαδικασιών αλλά και από τις πρακτικές που ακολουθεί η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.
Ο κ. Πάγκαλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισυνάπτει απαντητική επιστολή του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Ν. Βασιλάκου σχετικά με την αδειοδότηση επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ.

Ολυμπιακή: Ακυρώθηκε μερικώς η απόφαση της Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις

Νόμιμες κάποιες από τις ενισχύσεις
Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ακύρωσε σήμερα Δευτέρα μερικώς παλαιότερη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις προς την Ολυμπιακή Αεροπορία και τις Ολυμπιακές Αερογραμμές μετά το μετασχηματισμό της εταιρείας το 2003, αποφασίζοντας πως κάποιες από τις ενισχύσεις που κρίθηκαν παράνομες δεν μπορούσαν να ζητηθούν πίσω.
Οι δύο εταιρίες δεν υποχρεούνται να επιστρέψουν τα ποσά εκείνα που η Επιτροπή παράνομα χαρακτήρισε ως κρατικές ενισχύσεις που θίγουν τον ανταγωνισμό, σημειώνει η απόφαση.

Εξομολόγηση Δρούτσα

Τι αποκάλυψε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας
Την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ως υπουργός Εξωτερικών είχε σήμερα ο Δημήτρης Δρούτσας.  Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κάρολο Παπούλια για το πρόσφατο ταξίδι του στην Κύπρο, το πρώτο από την ανάληψη του αναβαθμισμένου ρόλου του, με το οποίο θέλησε, όπως είπε, να στείλει συμβολικό μήνυμα στον κυπριακό ελληνισμό, «ότι το Κυπριακό παραμένει ύψιστη προτεραιότητα στην ελληνική εξωτερική πολιτική».

Αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες μέσα στην κρίση

Το σύνολο της «μαύρης τρύπας» στα έσοδα της κεντρικής κυβέρνησης που ανέρχεται σε 3,5-5 δις ευρώ, αντιστοιχεί το ποσό κατασκευής των 6 γαλλικών φρεγατών που παρήγγειλε επίσημα το ελληνικό κράτος, με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της γαλλικής DCNS και των Ναυπηγείων Ελευσίνας-Νεωρίου.
Μεσούσης της κρίσης, σε μία εποχή που περικόπτεται ακόμη και το υστέρημα των πολιτών, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού,

Στην τελική ευθεία η εξεταστική για Siemens

Σε λίγο καταθέτει ο Τσουκάτος, αύριο η Ντόρα
Για αύριο έχει τελικώς προγραμματιστεί η κατάθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση Siemens. Πέντε μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα, με πρώτο στη σειρά το Θόδωρο Τσουκάτο και κατόπιν την Αντωνία Μάρκου, τους Χρ. Σιάτη και Μ. Τρούλη, πρώην επικεφαλής της PriceWaterhouseCoopers, και τον Γ. Ναούμ, εντεταλμένο σύμβουλο της ίδιας εταιρείας.

Με προβλήματα η επικοινωνία στη Cosmote

Λόγω συντήρησης του δικτύου 3G
Προβλήματα στην επικοινωνία τους θα αντιμετωπίσουν σήμερα οι χρήστες του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Cosmote.
Σε επικοινωνία της Voria.gr με την εταιρία γνωστοποιήθηκε ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω συντήρησης του δικτύου 3G και θα διαρκέσει, όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι, μόνο για σήμερα Τρίτη.

Τέλος οι αστυνομικές ταυτότητες – Έρχεται η κάρτα του Πολίτη

Θα περιέχει στοιχεία για τις συναλλαγές με το Δημόσιο και θα δημιουργηθεί με προδιαγραφές ασφαλείας. Αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2011. Θέλουν να "κόψουν" και την γραφειοκρατία.  Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Φορο-αμνηστία για χιλιάδες επιχειρήσεις

Με ελάχιστο κόστος από 400 ευρώ ως 600 ευρώ τον χρόνο για 1.000.000 υποθέσεις από το 2000 ως το 2009
Φορολογική αμνηστία σε χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να εισπράξει περίπου 2,5 δισ. ευρώ για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των εσόδων που μήνα με τον μήνα διευρύνεται. Με ρύθμιση (αυτόματη περαίωση) που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών θα δοθεί η ευκαιρία να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες του παρελθόντος, δηλαδή περίπου 1.000.000 ανέλεγκτες χρήσεις και χιλιάδες άλλες φορολογικές υποθέσεις που λιμνάζουν στα διοικητικά δικαστήρια.

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Μόναχο

Τα μέλη της Εξεταστικής μεταβαίνουν στη Γερμανία για να εξετάσουν τον Μ. Χριστοφοράκο- Καταθέτει σήμερα ο κ. Τσουκάτος
Εν αναμονή των τελικών συνεννοήσεων με την Εισαγγελία του Μονάχου τελεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, για την πραγματοποίηση του ταξιδιού κλιμακίου βουλευτών στη Γερμανία που θα εξετάσουν τον Μ. Χριστοφοράκο και τους Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, εκ των κεντρικών διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» της μητρικής εταιρείας.

H απελευθέρωση των μεταφορών πάει Βουλή

Στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ξεκινά την Τρίτη η συζήτηση του επίμαχου σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, που έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.  Η απελευθέρωση του κλάδου αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χάρης Τσιόκας ο οποίος πάντως κάλεσε τους μεταφορείς σε διάλογο έστω και στην ύστατη στιγμή.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Είναι τόσο φτωχή από περιεχόμενο η πολιτική (αλλά και η καλλιτεχνική) Αθήνα ώστε όλοι συζητούν σχετικά με το αν ο κ. Ηλ. Ψινάκης (στο σκίτσο) θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη . Μου λένε ότι ο κ. Ψινάκης έχει εκδηλώσει το φλογερό ενδιαφέρον του και ότι ο κ. Γ.Καρατζαφέρης (με τον οποίο συζητεί πολιτικά ο τηλεστάρ) παρακινεί τον Νικήτα να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο.

«Μας έχουν αφαιρέσει το όπλο της απεργίας»

Αποφασισμένοι παρά την επίταξη οι ιδιοκτήτες φορτηγών
Αν είχαμε το δικαίωμα της απεργίας κανένα όχημα δεν θα κυκλοφορούσε στο δρόμο, δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Γερανοφόρων Βασίλης Σαχινίδης, τονίζοντας πως από όλη τη χώρα ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν φτάσει στην Αθήνα για να ενισχύσουν την κινητοποίηση των συναδέλφων τους.

Επίθεση Σαμαρά στην «κυβέρνηση του μνημονίου»

Ομοβροντία επικρίσεων για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της ΝΔ και 
το οικονομικό του επιτελείο
   Με τη στρατηγική του «αντι-μνημονίου» θα πορευθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές η ΝΔ. Ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς επιμένει στην επιθετική πολιτική κατά της κυβέρνησης, όπως έδειξε η χθεσινή χαρακτηριστική του επίθεση στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για όσα είπε στη ΔΕΘ. Παρά τις δημοσκοπήσεις (όπως και η προχθεσινή της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής»), στις οποίες καταγράφεται η αποδοκιμασία των

«Σήμερα απεργούμε» επιμένουν οι σιδηροδρομικοί

Παρά τη δικαστική απόφαση για την κινητοποίησή τους
«Σήμερα απεργούμε, είναι 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών» και συρμοί δεν θα κυκλοφορήσουν, επιμένει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, εξηγώντας πως δεν ενημερώθηκαν ποτέ ούτε για την προσφυγή της διοίκησης του ΟΣΕ στη δικαιοσύνη ούτε για τη δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία τους παράνομη. «Πρέπει να τα μαθαίνουμε όλα από τα Μέσα Ενημέρωσης, όπως και το νομοσχέδιο για τον Οργανισμό;»

Ηλεκτρονικά και σε 10 ημέρες οι μετεγγραφές

Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τη νέα διαδικασία μετεγγραφής των φοιτητών εξήγησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στην «Κοινωνία Mega».
Όπως ανέφερε, οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, όπου θα αναγράφουν και τα δικαιολογητικά που προσκομίζουν και η μετεγγραφή τους θα γίνεται αυτόματα. Στη συνέχεια θα γίνεται έλεγχος των αιτήσεων και των δικαιολογητικών και εφόσον διαπιστωθεί ότι κάποιος φοιτητής έχει επικαλεστεί ψεύτικα

Ερωτήσεις στον κ. Πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα στην παιδεία


Κ. Πρωθυπουργέ, 

Σχετικά με όσα ανακοινώσατε στην ΔΕΘ για την “επανάσταση” στην παιδεία, δεν μας είπατε πώς θα γίνουν αυτές οι “ανατροπές”, αυτή η “επανάσταση”. Με τι προσωπικό; Με πόσες χαμένες διδακτικές ώρες; Με πόσους μαθητές ανά τμήμα; Αλήθεια, ξέρετε πόσα σχολεία έκλεισαν φέτος ή συγχωνεύθηκαν;
Η “επανάσταση” κ. Πρωθυπουργέ πρέπει να ξεκινήσει από το Νηπιαγωγείο, όχι από το εξεταστικό σύστημα. Από κάτω γίνονται οι επαναστάσεις. Όχι από την 3η Λυκείου. Μιλάτε για Παιδεία, όχι για εξετάσεις και διαγωνισμούς.

Βέβαια όλη αυτή η “επανάσταση” που λέτε θα γίνει μέσα στα πλαίσια της λιτότητας. Γίνεται να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά; Γιατί ο βασικός σας στόχος πρέπει να είναι

Και επισήμως υποψήφιοι Μητρόπουλος και Δημαράς

 Γράφει η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ στο ΒΗΜΑ
Νέα δεδομένα και για το ΠαΣοΚ αλλά και για τον ΣΥΝ διαμορφώνουν από χθες στην Περιφέρεια Αττικής οι επίσημες ανακοινώσεις ξεχωριστών υποψηφιοτήτων από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Ι.Δημαρά και τον εργατολόγο κ. Αλ. Μητρόπουλο που διεκδικούν το αξίωμα του περιφερειάρχη απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος κ. Ι. Σγουρό.
Προερχόμενοι και οι δύο από τον χώρο του ΠαΣοΚ, με

Το Βερολίνο πιέζει την Ε.Ε. για άμεσες και συγκεκριμένες προτάσεις

Δημοσιονομική πειθαρχία  
Χρειάζονται μέτρα «πολύ σύντομα»
 «Συγκεκριμένες προτάσεις» –και μάλιστα «πολύ σύντομα»– με τις οποίες θα επαυξηθεί η πειθαρχία των κρατών-μελών της Ευρωζώνης στο δημοσιονομικό πεδίο ζητά το Βερολίνο από τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι. Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Βέρνερ Χόγερ χαρακτήρισε ταυτόχρονα «νεφελώδεις» τις ήδη υπάρχουσες σχετικές προτάσεις. «Είναι αυτή μία πάρα πολύ σπουδαία υπόθεση για να συζητείται στη βάση νεφελωδών προτάσεων» ανέφερε συγκεκριμένα ο Γερμανός αξιωματούχος.

Υγιεινό το κρέας μετά το... μαρινάρισμα

Το μαγείρεμα του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες είναι γνωστό ότι δημιουργεί τοξικές ουσίες γνωστές ως ετεροκυκλικές αμίνες, οι οποίες έχουν σχετιστεί με ορισμένους καρκίνους. 
Το μαρινάρισμα μειώνει τον κίνδυνο, αποτρέποντας τον σχηματισμό των ουσιών αυτών. Ωστόσο, τα συστατικά της μαρινάδας φαίνεται πως παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς ειδικά ένα, το δεντρολίβανο, φαίνεται ότι ασκεί την μεγαλύτερη προστατευτική δράση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Read more: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με απόλυτο σεβασμό και πίστη στις δημοκρατικές αξίες , που μας εμπνέουν και υπηρετούμε , αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας στις κρίσιμες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ήρθε η ώρα που όλοι μαζί μπορούμε να πούμε ΟΧΙ στο μνημόνιο της υποτέλειας , ΟΧΙ στην αλαζονεία της εξουσίας , ΟΧΙ στις όποιες προσωπικές ματαιοδοξίες και κενόδοξες επιδιώξεις .
Όλοι μαζί μπορούμε να πούμε ΝΑΙ και να διατρανώσουμε την απόφασή μας για μια πορεία έντιμη, διάφανη και δημιουργική.
Είναι η ώρα του μεγάλου ΝΑΙ : είμαστε παρόντες και έτοιμοι να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για μια καλύτερη Ελλάδα !
Γιάννης Δημαράς

Ευάλωτες οι γυναίκες στη "μελαγχολία του Σεπτέμβρη"

Συναισθηματικές διαταραχές, λόγω μειωμένης
έκθεσης στον ήλιο
 Μόλις επιστρέψατε από τις διακοπές σας και νιώθετε τη διάθεσή σας διαρκώς «πεσμένη»… Νιώθετε εκνευρισμό χωρίς λόγο, μελαγχολία και αδιαφορία για το σεξ ή και για τις κοινωνικές επαφές με τους φίλους σας; Τότε ενδέχεται να πάσχετε από SΑD, όπως και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στο δυτικό ημισφαίριο.
Σύμφωνα με νέες έρευνες στις ΗΠΑ η  φθινοπωρινή κατάθλιψη είναι επιστημονικό γεγονός και μάλιστα «χτυπάει» τις νεαρές γυναίκες, ηλικίας  20 ως 40 ετών,  οι οποίες δείχνουν πιο ευάλωτες στο λεγόμενο σύνδρομο SΑD (Seasonal Αffective Disorder,

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 
ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ  ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
Χωρίς πινέλο και χρώμα