Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

«ΑΡΑΧΘΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ» ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΣΚΟΥΠΑΣ ΑΡΤΑΣ

Τζουμερκιώτικος γάμος απ΄ τα παλιά
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού
Διασκέδασαν με την ψυχή τους όσοι παρακολούθησαν την αναβίωση του τζουμερκιώτικου γάμου που έλαβε χώρα στις 11 Αυγούστου στο «Αράχθειο Θέατρο» Παλαιοχωρίου Σκούπας Άρτας. Και ήταν πολλοί, πάρα πολλοί για να χωρέσουν στο μικρό υπαίθριο θεατράκι που ίδρυσαν ο απόστρατος ναύαρχος κ. Ηλίας Νάστος και η σύζυγός του κ. Ρίτα Μυστακοπούλου. Ο ανοιχτός όμως ελεύθερος χώρος γύρω από το θεατράκι τους… φιλοξένησε όλους, αν και τους περισσότερους όρθιους, παρά τις πολλές καρέκλες που διατέθηκαν. Ξεχωριστή παρουσία και χρώμα έδωσε άγημα προσκόπων που παρακολούθησε την παράσταση.

Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Οικονομία και εξωτερικές σχέσεις στο επίκεντρο
Οι σχέσεις της ΕΕ με τους στρατηγικούς της εταίρους και η ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης ήταν τα βασικά θέματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με τους στρατηγικούς της εταίρους, στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής επισημαίνεται ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, γεγονός που απαιτεί μια συντονισμένη διεθνή απάντηση.
Η πρόσφατη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση απέδειξε με δραματικό τρόπο ότι η ευημερία, η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων εξαρτάται από εξωτερικές εξελίξεις, αναφέρεται ακόμη στα συμπεράσματα.

«Ανέντιμες» οι δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου

Θύματα παιδεραστίας
Οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Πάπας για τα σκάνδαλα παιδεραστίας στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι «ανέντιμες» και «κάνουν περισσότερο κακό απ' ότι καλό», δήλωσε μέλος του διεθνούς δικτύου των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς (SNAP).  «Είναι ανέντιμο να λες ότι οι αρχές της Εκκλησίας ήταν αργές και δεν επέδειξαν επαγρύπνηση όσον αφορά πράξεις παιδεραστίας», δήλωσε η Ζοέλ Καστέξ, μέλος του δικτύου SNAP το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ. «Αντιθέτως, ήταν γρήγορες και επαγρυπνούσαν, αλλά για να κρύψουν και όχι για να προλάβουν αυτές τις τρομερές ενέργειες», πρόσθεσε.

Ένταση και κλεφτοπόλεμος στην Εθνική

Οι καλύτερες φάσεις από το θρίαμβο του ΑΡΗ

Έγκλημα στο διαδίκτυο

Τα ποσά είναι υπέρογκα
Τι συμβαίνει με τα διάφορα sites τα οποία Δήμοι και Κοινότητες έχουν στήσει ανά την Ελλάδα;
Με τα υπέρογκα ποσά που έχουν δαπανηθεί ασχολείται το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Γ. Ραγκούσης και έχει φρίξει.
Μαθαίνουμε δηλαδή πως υπάρχει Δήμος της Πελοποννήσου με τρία διαφορετικά sites, πως τουριστικός κρατικός φορέας δαπάνησε άνω των 400 χιλ. ευρώ για ένα site της συμφοράς και άλλα τέτοια ωραία.

Οι καλύτερες φάσεις από τη νίκη του ΑΡΗ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
 

Θρίαμβος του ΑΡΗ με 1-0 !!! ΙΣΟΠΑΛΙΑ Ο ΠΑΟΚ 1-1


Σύντομα στην αγορά: 3D και για μύωπες!

Προ των πυλών και τρισδιάστατα γυαλιά οράσεως. Όπως ανακοίνωσε γνωστή ιταλική εταιρία σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά τα πρώτα στον κόσμο 3-D γυαλιά, που θα επιτρέπουν την παρακολούθηση τρισδιάστατων ταινιών, ενώ παράλληλα θα διαθέτουν φακούς με βάση τις συγκεκριμένες οπτικές προδιαγραφές που οι οφθαλμίατροι θα έχουν γράψει για κάθε χρήστη.
Σύμφωνα με την εταιρία, οι τρισδιάστατοι φακοί μπορούν να συνδυάζουν την οπτική καθαρότητα, τη διευρυμένη γωνία περιφερειακής όρασης και την ικανότητα παρακολούθησης τρισδιάστατων εικόνων.

«Μάχη» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας

«Πόλεμος» και στα παράθυρα
Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η κατάθεση της συζύγου του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργου Βουλγαράκη, η συμβολαιογράφος, Κατερίνα Πελέκη.
Το ΛΑ.Ο.Σ. μέσω του Προέδρου του, αλλά και του βουλευτή του, Θανάση Πλεύρη, ζητούν με επιμονή να καταθέσει ο Κώστας Καραμανλής στην προανακριτική. Ο Πλεύρης αυτή τη στιγμή φωνάζοντας τονίζει ότι η Ν.Δ. έκανε πολιτική επιλογή, ενώ ο Πρετεντέρης υπεραμύνεται των μεγάλων κομμάτων τονίζοντας ότι αν ήξεραν ότι βάπτουν το δημόσιο, τότε «θα πρέπει όλοι να πάρουμε διαβατήρια να φύγουμε από τη χώρα».

Εξεταστική Siemens

Πενιχρά αποτελέσματα από την έκθεση της ΤτΕ
Δεύτερη ενδιάμεση έκθεση αξιολόγησης των συναλλαγών 22 προσώπων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens, απέστειλε στην Εξεταστική η Τράπεζα της Ελλάδος.
Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, αφού, όπως και για την πρώτη έκθεση που απεστάλη στην Επιτροπή στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, για 30 ελεγχόμενα πρόσωπα η ΤτΕ αναφέρει ότι «δεν καταλήγει σε πλήρη συμπεράσματα, ως προς την αρχική προέλευση και την τελική διάθεση των χρηματικών μέσων».

Συνάντηση Κουβέλη- Μπουτάρη

Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι επιτακτική ανάγκη. Ο Γ. Μπουτάρης έχει τις προϋποθέσεις να κάνει πράξη την αλλαγή και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη στην υποψηφιότητα του.

Πωλούσαν χαμηλότερα από το πλαφόν

Δημοσιοποιήθηκε η λίστα των ασφαλισμένων που δικαιούνται αποζημίωσης

Ασπίς Πρόνοια - Commercial Value

Η Εποπτική Αρχή Ασφαλιστικών Εταιριών ανάρτησε στην ιστοσελίδα της τον πλήρη κατάλογο των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και της Commercial Value που δικαιούνται αποζημίωσης μετά το λουκέτο που έβαλαν οι δύο εταιρίες. Δυνατότητα προσφυγής ως το τέλος του 2010 έχουν όσοι από τους ασφαλισμένους δεν δουν το όνομά τους στη λίστα.
Εδώ η λίστα
Να θυμίσουμε ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της Commercial Value προς τους ασφαλισμένους της στις 31 Δεκεμβρίου 2009 ανέρχονταν στα 194,5 εκατ. ευρώ. Στη δεύτερη εταιρεία

Στελέχη της ΚΕΔ στην ανακρίτρια για το Βατοπέδι

Με κατηγορίες για απιστία και ηθική αυτουργία 
σε ψευδή βεβαίωση 
Τον κύκλο των απολογιών πρώην στελεχών της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου (ΚΕΔ), ανοίγει από την ερχόμενη εβδομάδα η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών Δημοσίου και μονής Βατοπεδίου, Ειρήνη Καλού.
Η ανακρίτρια ξεκινά την αποστολή κλήσεων, σε απολογία, των υπευθύνων της ΚΕΔ, που κατηγορούνται για απιστία και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ολοκληρώθηκε η Β' φάση του κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ

Με 4 αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η Β' φάση του κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ. ΠΑΟ Ρουφ και Τύρναβος έκαναν την έκπληξη αποκλείοντας τους Αγροτικό Αστέρα και Δόξα Δράμας.
Τα σημερινά αποτελέσματα του κυπέλλου:

Aπόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός  1-3 παράταση (1-1 κ.α)
Αναγέννηση Σερρών-ΠΑΣ Γιάννινα          0-2
ΠΑΟ Ρουφ-Αγροτικός Αστέρας     2-1 παράταση (1-1 κ.α)
Τύρναβος-Δόξα Δράμας      4-2 πέναλτι (0-0 κ.α και παράταση)

NewsIt.gr: Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αιχμές Μακρυπίδη για την περαίωση

"Μέτρα όπως η απόφαση για την περαίωση των υποθέσεων δεν είναι στη λογική πάταξης της φοροδιαφυγής" δήλωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης.
Όπως είπε, "θα δώσουν κάποια έσοδα ευκαιριακά προκειμένου σε αυτή τη φάση να καλύψουμε ανάγκες δημοσιονομικές, όμως αφενός μεν θα στερήσουν έσοδα σε ένα βάθος χρόνου στο μέλλον, αφετέρου -που κατά τη γνώμη μου είναι το πιο σπουδαίο- είναι ότι αμβλύνουν τη φορολογική συνείδηση στους φορολογούμενους".

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

 Ψίχουλα 
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Παιδί μου, τι δουλειά κάνεις; Στυλίστας. Δηλαδή; Να, ντύνω μοντέλα και διάφορες κυρίες του Κολωνακίου και των βορείων προαστίων. Εσύ, παιδάκι μου; Διαφημιστής. Δηλαδή; Να, δουλεύω σε διαφημιστική εταιρεία. Εσύ; Εγώ είμαι promoter. Δηλαδή, what is this; Να, προμοτάρω κανά καλλιτέχνη, καμιά παραστασούλα, καμιά ταινιούλα. Εσύ; Εγώ είμαι δημοσιογράφος. Πού; Να, παίρνω συνεντεύξεις από κάποιον αστέρα και τις πουλάω. Εσύ; Εγώ είμαι βοηθός

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 10:30 πραγματοποίησαν σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και συμβολική κατάληψη στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι στάσεις εργασίας θα απαναληφθούν και αύριο, Παρασκευή. Αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων είναι να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά που φτάνουν το 30% των οργανικών θέσεων, η μηχανοργάνωση των γραμματειών των δικαστηρίων και η βελτίωση της κτιριακής υποδομής των δικαστηρίων. 

Ο Ομπερμαν, με τις μίζες, με τον Αλογοσκούφη και τους άλλλους...

Η φωτογραφία είναι από την 1η Ιουλίου 2008, από την συνάντηση Αλογοσκούφη, Χατζηδάκη, Βουρλούμη και Oberman. Ο τελευταίος (στη φωτογραφία δεξιά, δίπλα στον Γ. Αλογοσκούφη) είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom που ερευνάται τώρα για μίζες, αλά Siemens, για την εξαγορά των "ΟΤΕ" των Βαλκανίων προ πενταετίας (διαβάστε την αποκάλυψη εδώ).
Εκείνη η συνάντηση είχε επισφραγίσει την πώληση του ελληνικού ΟΤΕ στην Deutsche Telekom. Και το σχετικό Δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί ανέφερε αναλυτικά:

ΣΔΟΕ: "Οι φοροφυγάδες δεν έχουν τον Θεό τους.."

Την ώρα που το ΔΝΤ χτυπάει καμπανάκι για τη φοροδιαφυγή και απειλεί με νέα μέτρα εάν δεν παταχθεί, την ώρα που τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση και νέα βάρη αναμένεται να πέσουν στα γνωστά κορόιδα, τους μισθωτούς συνταξιούχους, κάποιοι φορολογούμενοι «δεν έχουν το θεό τους».
Με αυτή τη φράση άλλωστε σχολίασαν και στελέχη του ΣΔΟΕ τα νέα ευρήματα των «Ράμπο», που περιλαμβάνουν ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων, κατοικιών με πισίνες και σκαφών αναψυχής, οι οποίοι εμφανίζονταν στην εφορία ως …ζητιάνοι.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στις 12:00 το μεσημέρι προχωρούν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας.
Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και με ανακοίνωσή της καλεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων να συμμετέχουν "δεδομένου ότι οι αναγκαστικές μετατάξεις, ως στοιχείο μεταρρυθμίσεων, ανοίγουν ένα νέο αρνητικό κεφάλαιο στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, που η γενίκευσή του είναι προ των πυλών, για ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων και υπηρεσιών που πρόκειται να υλοποιηθούν παρόμοια σχέδια".

Πάμε μια βόλτα στο... διάστημα!

Ιδιωτικές πτήσεις στο διάστημα ετοιμάζει η Boeing για τους ερωτευμένους και όχι μόνο.
Η εταιρία Μπόινγκ, η οποία εδρεύει στο Χιούστον, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την εταιρία μάρκετινγκ Space Adventures για την μεταφορά επιβατών στο διάστημα.
Το διαστημικό ταξίδι θα πραγματοποιείται με το διαστημικό σκάφος CST-100, το οποίο κατασκευάζει η Μπόινγκ για τη ΝΑΣΑ.
Το CST-100 μπορεί να μεταφέρει επτά επιβάτες και να πετάει σε χαμηλή τροχιά.

Ιστορική επίσκεψη του πάπα στη Βρετανία - Αντιδράσεις από γκάφα καρδινάλιου

Η άφιξη σήμερα του πάπα Βενέδικτου του 16ου στη Βρετανία για μια ιστορική επίσκεψη τεσσάρων ημερών αμαυρώθηκε από τις δηλώσεις ενός καρδινάλιου που χαρακτήρισε την Βρετανία ως "χώρα του Τρίτου Κόσμου".Το αεροπλάνο του πάπα Βενέδικτου 16ου προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10.20 (τοπική ώρα, 12.20 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, στη Σκοτία, πρώτο σταθμό μιας τετραήμερης επίσημης επίσκεψης του ποντίφικα στη Βρετανία.

Παρουσία δημόσιου λειτουργού η απόρριψη…

Από την τράπεζα για ένταξη στα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά»
Παρουσία δημόσιου λειτουργού θα συμπληρώνεται από τον πολίτη η αίτηση που θα πιστοποιεί ότι η τράπεζα δεν έκανε δεκτό το αίτημά του για ένταξη στο πρόγραμμα εξωδικαστικού συμβιβασμού στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Αυτή είναι η λύση που προτείνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για να αποφεύγουν οι πολίτες τα έξοδα και την ταλαιπωρία σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν την απροθυμία της τράπεζας να κάνει δεκτή την αίτηση.

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία, μια μέρα πριν από την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου, από διαφήμιση που δείχνει καθολική καλόγρια σε κατάσταση εγκυμοσύνης να τρώει παγωτό μέσα σε ναό. Στη διαφήμιση γίνεται λόγος για την «τέλεια σύλληψη»-φράση που μαζί με την εικόνα της εγκύου καλόγριας χαρακτηρίστηκε προσβλητική προς τους Ρωμαιοκαθολικούς σύμφωνα με την αρμόδια εποπτική Αρχή Διαφήμισης.
Η Αρχή ζήτησε να σταματήσει η προβολή της συγκεκριμένης διαφήμισης, όμως η εταιρία που την παρήγαγε, Antonio Federici, προειδοποιεί πως θα τοποθετήσει τώρα άλλες αφίσες. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, η διαφημιστική εταιρία επισημαίνει ότι θα συνεχίσει «με το ίδιο θέμα». 

ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 Η παράταση της οικονομικής κρίσης περιορίζει σταδιακά την κοινωνική υποστήριξη στην προσπάθεια υπέρβασής της, συμπεραίνει έρευνα κλίματος για την Οικονομία της Metron Analysis
Το ποσοστό όσων δηλώνουν πρόθυμοι να συμβάλλουν περισσότερο στην αντιμετώπισή της κρίσης έχει μειωθεί από το 58% του περασμένου Απριλίου στο 38% σήμερα. Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος της εταιρείας Σ.Φαναράς, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας η ελληνική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη ως προς την αναγκαιότητα του μνημονίου. Το 41% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία η ψήφισή του, ενώ το 45% θεωρεί ότι δεν έπρεπε να ψηφιστεί. 

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 30%

Ρεπορτάζ : Ηλίας Π. Γεωργάκης (από ΤΑ ΝΕΑ)
Δραματική μείωση των εισοδημάτων κατά 30% την προσεχή τριετία, μείωση των συντάξεων από 25% έως 50%, έκρηξη της ανεργίας (με 1 εκατ. ανέργους) καθώς και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, αλλά και περαιτέρω ύφεση της ελληνικής οικονομίας προβλέπει η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης, το κύριο βάρος της οικονομικής κρίσης και ύφεσης επωμίζεται η μισθωτή εργασία και η απασχόληση των συμβοηθούντων και μη αμειβόμενων μελών.

Η ταρίφα της περαίωσης

Αρχίζει από 200 και φθάνει στα 1.000 ευρώ για 
κάθε χρόνο που «κλείνουν»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη  (ΤΑ ΝΕΑ) 
Με «ταρίφα» που αρχίζει από 200 ευρώ και φτάνει έως και 1.000 ευρώ για κάθε χρόνο χρόνο θα κληθούν να περαιώσουν 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις τις εκκρεμείς υποθέσεις της τελευταίας δεκαετίας.
Ετσι, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με βιβλία Β΄ κατηγορίας και καθαρό φορολογικό παρελθόν που θέλει να κλείσει 10 χρήσεις θα κληθεί να πληρώσει κατ΄ ελάχιστον 4.000 ευρώ.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν έτοιμο το «μοντέλο» της περαίωσης που θα κατατεθεί υπό μορφήν

Αισιοδοξεί για την οικονομία η τουρκική κυβέρνηση

«Έτρεξε» με 10,3% στο β' τρίμηνο
Συνέχεια στις θετικές αναπτυξιακές τάσεις της τουρκικής οικονομίας αναμένει η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Μεχμέτ Σίμσεκ. Οικονομικοί κύκλοι όμως επισημαίνουν ότι θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί το υψηλό ποσοστό ανάπτυξης. Το 10,3% που κατέγραψε η τουρκική οικονομία το β' τρίμηνο του έτους κατατάσσει την Τουρκία μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών στις χώρες του G20.

Ολες οι αμοιβές σε έναν λογαριασμό

Μισθοί, υπερωρίες, συμμετοχή σε επιτροπές τίθενται υπό τον έλεγχο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών 
Σε υπέρτατη αρχή ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων 768.009 υπαλλήλων αναδεικνύεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, ανέλαβε και τυπικά τη μισθοδοσία του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ. Η Αρχή μέσω της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που έχει συσταθεί δεν θα καταβάλλει από τον προσεχή Οκτώβριο μόνο τους μισθούς, αλλά θα περνάει και από κόσκινο όλες τις αμοιβές του Δημοσίου, γεγονός που καθιστά δυσχερή την απόκρυψη εισοδημάτων και τη διακίνηση «μαύρου χρήματος». Ταυτόχρονα, τίθεται σε ισχύ κανόνας που προβλέπει ότι το σύνολο των

Εκθεση βόμβα της ΓΣΕΕ για ανεργία και οικονομία

Δραματική προειδοποίηση για απώλεια 175.000 θέσεων εργασίας απευθύνει στην έκθεσή του για οικονομία και απασχόληση το Ινστιτοπυτο Εργασιας της  ΓΣΕΕ.
-Το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας θα υπερβει το 2011  το 20% ( 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα βρεθούν χωρίς δουλειά), φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της πεντηκονταετίας.
-Με την ακολουθούμενη πολιτική ούτε το 2015 δεν θα επιστρέψει η Ελλάδα στα ποσοστά ανεργίας του 2008.
-Τα μέτρα λιτότητας που θα γνωρίσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι την προσεχή τριετία θα επιδεινώσουν το βιοτικό τους επίπεδο κατά 30% και θα μειώσουν σημαντικά το επίπεδο ζήτησης και κατανάλωσης.

Στις Βρυξέλλες οι “27” για την οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε.

Παρουσιάζεται στους ηγέτες η πρόοδος της Ομάδας Δράσης και οι κυρώσεις στα απείθαρχα κρατη-μέλη.
Με την παρουσία και του Έλληνα πρωθυπουργού, ξεκινούν σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες της  συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαικής Ένωσης θα συζητήσουν για την οκονομική διακυβέρνηση και τις σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, ο Πρόεδρος Χ. Ρόμπαϊ θα παρουσιάσει στους "27" ηγέτες την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ομάδα Δράσης στο θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ. Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στο θέμα της

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ...

Ρεπορτάζ : Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος (από ΤΑ ΝΕΑ)

Χωρίς... αιματοχυσίες φαίνεται πως θα λήξει το θέμα της διαμάχης των υπουργών για τις αρμοδιότητες μετά τον προ δεκαημέρου ανασχηματισμό της κυβέρνησης που επέφερε βασικές αλλαγές στη δομή του Υπουργικού Συμβουλίου. Oπως έγινε γνωστό, την κατανομή έκανε ο Πρωθυπουργός χθες έπειτα από συνεργασία που είχε με τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σωτήρη Λύτρα, και ήδη οι κατανομές έχουν προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να λάβουν το πράσινο φως για να δημοσιευθούν. Πληροφορίες

BHMAτοδότηs

O κ. Θ. Πάγκαλος (στο σκίτσο) συνάντησε χθες κομμουνιστές στο γραφείο του στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται ασφαλώς για κομμουνιστές του Περισσού αλλά για μαρξιστές καπιταλιστικού τύπου που έφθασαν από το μακρινό Πεκίνο στο λίκνο των επενδύσεων, τον συντονισμό των οποίων διεκδικεί το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησε με τους Κινέζους επί παντός επιστητού- χωρίς να παραλείψει τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται τώρα που ο κ. Χ. Παμπούκης θα ενεργοποιήσει το «fast track» για την πραγματοποίησή τους...

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Οι "οικονομικοί κατακτητές" ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τις φυλακές για τους φοροφυγάδες και να «κλείσει»  τις   τράπεζες με δικές της πρωτοβουλίες και βοήθειες στις διαδικασίες των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Πελέκη-σε τον Καραμανλή

«Υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση, που ελήφθη με ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε η συμβολαιογράφος των «ιερών» ανταλλαγών. Ρουσόπουλος, Αγγέλου έδωσαν την εντολή. Μπασιάκος, Δούκας, Κοντός και Κιλτίδης την εκτέλεσαν.
Στον λάκκο του Βατοπεδίου έριξε κυριολεκτικά χθες τον Κ. Καραμανλή η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη και συμβολαιογράφος των ανταλλαγών, Αικατερίνη Πελέκη, καθώς με μία κατάθεση-«βόμβα» στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έβαλε τον πρώην πρωθυπουργό στο κάδρο του μεγάλου σκανδάλου, λέγοντας ότι υπήρξε «κεντρική πολιτική απόφαση, που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού».

Συνελήφθησαν για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων

Χθες το βράδυ, τρεις Βούλγαροι συνελήφθησαν από αστυνομικούς στην Ηγουμενίτσα, για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων. Πιο συγκεκριμένα, ο ένας από αυτούς προσπάθησε να αγοράσει τσιγάρα από περίπτερο, καταβάλλοντας ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ.
Όταν, όμως, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αντιλήφθηκε ότι είναι πλαστό, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο όπου τον περίμεναν δύο ακόμα ομοεθνείς του και αμέσως τράπηκαν σε φυγή.

Πλαφόν τέλος στην αμόλυβδη

Ανακοινώθηκε χθες μετά την τρίωρη συνάντηση 
με τους βενζινοπώλες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Σκούφου (ΤΑ ΝΕΑ)
Σε άρση της επιβολής του πλαφόν στις τιμές των καυσίμων από χθες τα μεσάνυχτα προχώρησε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την άρση του πλαφόν, το οποίο είναι το συντομότερο σε διάρκεια που μπήκε ποτέ μέχρι σήμερα.
Επειτα από μια τρίωρη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνο Ρόβλια και αφού τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί αλαλούμ στην αγορά με κλειστά πρατήρια αλλά και απειλές των πρατηριούχων ότι θα προχωρούσαν από σήμερα σε γενικευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την άρση του πλαφόν επισημαίνοντας ότι η

Σιδηροδρομικό ατύχημα στο Βέλγιο

Η αμαξοστοιχία που έπεσε πάνω στη σταθμευμένη κινείτο με μικρή ταχύτητα, επειδή έμπαινε στο σταθμό. Αδιευκρίνιστα τα αίτια.
Στους 30 με 40 ανέρχονται οι τραυματίες από την σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στον σταθμό της βελγικής πόλης Αρλόν, κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο.
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν ήδη αναχωρήσει για τα σπίτια τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Δύο από τους τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο της Αρλόν.

Υπερ-υπουργός ο Γιάννης Ραγκούσης και επίσημα

Στην ουσία ο Γιάννης Ραγκούσης μετατρέπεται σε έναν "πρωθυπουργό του εσωτερικού".
Με απόφαση του πρωθυπουργού ανατέθηκαν και τίθενται σε ισχύ από σήμερα οι αρμοδιότητες του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση.
Ειδικότερα, στο υπ' αριθμόν 1540 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε σήμερα (και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr) αναφέρεται ότι στον κ. Ραγκούση ανατίθενται οι εξής αρμοδιότητες:

4 υποψήφιοι δήμαρχοι απαντούν για τα αδέσποτα

Σε άρθρο της η Καθημερινή της Κυριακής, ρώτησε 4 υποψήφιους δημάρχους που στηρίζουν τα κόμματα εξουσίας στις δύο μεγαλουπόλεις, για τα προβλήματα που μαστίζουν τις πόλεις τους και τι σκέφτονται να κάνουν γι αυτά αν εκλεγούν. Μεταξύ των ερωτήσεων ήταν και για τα αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους και στις πλατείες.  Τι σχέδιο έχουν για τα αδέσποτα σκυλιά;
 Τι απάντησαν:

Απίστευτη ανακάλυψη: το τσουνάμι “φτάνει” ως την ιονόσφαιρα!

Ακόμη και μερικά εκατοστά να έχουν τα κύματα της θάλασσας μπορούν να προκαλέσουν δονήσεις στον αέρα που φτάνουν σε ύψος 300 χιλιομέτρων! Οι Γάλλοι επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία από σήματα δορυφόρων GPS και κατάφεραν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη τριών πρόσφατων τσουνάμι, μεταξύ αυτών εκείνου το οποίο προκλήθηκε από τον μεγάλο σεισμό της Χιλής στις 27 Φεβρουαρίου φέτος. Έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τη δημιουργία τσουνάμι και την αποφυγή καταστροφών.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ