Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πανηγυρι Μεροπης Πωγωνιου 2010, Πετρακης Χαλκιας

Καλός ο λόγος σας κ. Σαμαρά αλλά δεν έπεισε.


Ως αρχηγός μιας εν δυνάμει κυβέρνησης, όπως είναι η αξιωματική αντιπολίτευση  δεν είπατε τίποτα. Οι ρηχές σας εξαγγελίες, περιορίσθηκαν σε Παπανδρέικα «θα» αορίστου χρόνου, δίνοντας τροφή για αμφισβήτηση των ηγετικών σας ικανοτήτων που έντεχνα προσπαθήσατε να αναδείξατε.
Δεν αναφέρατε πουθενά  στο λόγο σας την ανάγκη της ανάκτησης και διατήρησης της εθνικής μας αυτονομίας και ανεξαρτησίας, την ανάγκη της προστασίας της πολιτισμικής μας ιδιαιτερότητας, την ανάγκη της ανάδειξης του κληροδοτήματος της

Οι τρεις γκάφες της νέας κυβέρνησης

Ο πρώτος απολογισμός του νέου πολιτικού σχεδιασμού ανέδειξε βελτιωμένα πολιτικά ανακλαστικά αλλά και αστοχίες
Η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του νέου «στρατηγείου» της κυβέρνησης που συνεδριάζει καθημερινά στο υπουργείο Εσωτερικών απέφερε κυρίως θετικά αποτελέσματα. Το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε να βελτιώνει τα πολιτικά ανακλαστικά του και να διορθώνει τα προβλήματα συντονισμού που εμφάνιζε τους τελευταίους μήνες. Αλλά, όπως ισχύει παντού, κάθε αρχή και δύσκολη.

Χωρίς ελπίδα οι συμβασιούχοι

Τη μη μονιμοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ, που εργάστηκαν στον Οργανισμό από το 1991 έως το 1998, θα εισηγηθεί στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ο αεροπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης.
Ακολουθώντας παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας, ο κ. Δουλγεράκης θα υποστηρίξει ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και ενόψει της διατύπωσης του άρθρου 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.

ΟΧΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ!!..

Γράφει ο Δ.Καπέλλας 


Δηλώσεις Γ. Πεταλωτή 28/8/2010
 «Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική και προχωράμε σε ενέργειες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν αναφέρονται στο μνημόνιο, γιατί τις πιστεύουμε, γιατί χρειάζονται για να βγούμε από την κρίση, αλλά και για να αλλάξουμε τη χώρα. Εάν καθίσει κανείς και αξιολογήσει το τι κάνουμε, θα δει ότι μόνο ένα μικρό μέρος περιλαμβάνεται στο μνημόνιο (...) Σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πολιτικές (σ.σ. του μνημονίου) είναι πολιτικές της κυβέρνησης οι οποίες έχουν βάθος και συμβαδίζουν με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις».

ΕΝΕΡΓΩΣ

Παραβιάσεις Ευρωπαϊκής Συνθήκης
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
H πρώτη ενδεχομένως αναφορά για τους Ρομά (Τσιγγάνους) γίνεται από τον Ηρόδοτο, στο έργο του οποίου αναφέρονται ως ο λαός των «Σιγύνων». Από το 1500 σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αρχίζει συστηματικά ένας διωγμός που ανάγκασε πολλούς εξ αυτών να γίνουν δουλοπάροικοι ή να συγχωνευθούν με τους πληθυσμούς των χωρών που ζούσαν. Διωγμοί έγιναν σε βάρος τους στη φασιστική Ισπανία του Φράνκο. Διωγμοί έγιναν και στην Αγγλία όπου απαγορεύονταν οι μετακινήσεις τους. Κατά τη διάρκεια του ναζισμού (Β` Παγκόσμιος Πόλεμος) θανατώθηκαν 1,5 εκατομμύριο Ρομ στο σχετικά άγνωστο ολοκαύτωμα των

Το αλκοόλ οδηγεί στην πρόωρη άνοια

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ συμβάλλει στην εκδήλωση πρόωρης άνοιας, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.  Σύμφωνα με τη μελέτη που έκανε η δρ. Αντριέν Γουίθαλ, από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, το ένα πέμπτο των ασθενών που εκδηλώνουν πρόωρη άνοια, καταναλώνει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.  «Τα ποσοστά είναι διπλάσια από προηγούμενες μελέτες και ανησυχητικά» είπε η δρ. Γουίθαλ και πρόσθεσε: «Ενδεχομένως να οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τους νέους και ειδικά τα σφηνάκια. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο κακό κάνει μακροπρόθεσμα στην υγεία τους η κατάχρηση στο ποτό».

Τα γκολ της σημερινής αγωνιστικής του πρωταθλήματος

Γκολ από τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής της Superleague...

Οι πρώτοι τραυματίες στο Οκτόμπερφεστ, θύματα της μπίρας

Δεν είναι εύκολο να πίνεις χωρίς μέτρο τη μπίρα στο πανηγύρι του Μονάχου. Αν δεν μπορείς να  το αντέξεις, μην το πίνεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους τουρίστες που επισκέπτονται το πανηγύρι, οι οποίοι είναι "άμαθοι" στο πολύ ποτό. Σήμερα το απόγευμα, μαζί με τον καλό καιρό, το κέφι και την πολλή μπίρα, αρπάχτηκαν οι τουρίστες και βγήκαν εκτός εαυτού. Ποτήρια μπίρας πέταξαν δεξιά κι αριστερά, χωρίς ιδιαίτερο στόχο και τραυμάτισαν αρκετούς από τους θαμώνες του πανηγυριού. Καναδοί, Αυστραλοί και Γάλλοι δεν μπόρεσαν να αντέξουν στην επίδραση του αλκοόλ και έγιναν τύφλα στο μεθύσι με αποτέλεσμα να μην ελέγχουν τον εαυτό τους. Τα νοσοκομειακά και η αστυνομία είχαν αρκετή δουλειά να  κάνουν. Μικροτραύματα που είναι συνηθισμένα σε τέτοιες περιπτώσεις. ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ!!!

kapistri με πληροφορίες από το N24

Ένα σούπερ τρένο στην Μελβούρνη

Θα φτάνει τα 350 χλμ την ώρα
 Μπορεί στη χώρα μας ο ΟΣΕ να είναι ένα βήμα πριν το ξεπούλημα αλλά στην μακρινή Αυστραλία τα πράγματα είναι αλλιώς. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια για τη μελέτη βιωσιμότητας της σούπερ σιδηροδρομικής γραμμής. Η εν λόγω γραμμή θα δίνει τη δυνατότητα σε µία αμαξοστοιχία να αγγίζει την ταχύτητα των 350 χιλιοµέτρων την ώρα! Στις μελέτες είναι η σύνδεση της Μελβούρνης με τη Βρισβάνη, μέσω Καμπέρας και Σίδνεϊ.

Η κρίση κάνει καλό στο περιβάλλον

Μπορεί στην Ελλάδα τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει το ΔΝΤ να είναι δυσβάσταχτα, αλλά, όπως φαίνεται, η ύφεση μπορεί να αναστρέψει την κλιματική αλλαγή που απειλεί τον πλανήτη.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, το 2009 οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (εκείνων που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή) μειώθηκαν 7% περισσότερο απ΄ ό,τι το 2008. Και αυτό διότι οι καταναλωτές στην Ευρώπη περιόρισαν κατά 5,5% την κατανάλωση άνθρακα (λιγνίτη και λιθάνθρακα για παραγωγή ηλεκτρισμού), πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Εισαγγελική παρέμβαση για λαθρεμπόριο καυσίμων

Τη διενέργεια εντατικών ελέγχων σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας, ζητεί με εντολή της προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Τη διενέργεια εντατικών ελέγχων σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας, ζητεί με εντολή της προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Επικεφαλής της μεγάλης έρευνας τίθεται εισαγγελέας, ο οποίος θα έχει την εποπτεία των εκτεταμένων και τακτικών

Χειροκροτήματα στο Βελλίδειο για τον Καραμανλή

Παρά το βαρύ κλίμα μετά την κατάθεση της Αικ. Πελέκη, ο Κώστας Καραμανλής χειροκροτήθηκε απο τους παρευρισκόμενους, μόλις έφτασε στο Βελλίδειο, για να παρακολουθήσει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Καραμανλής που έφτασε δύο λεπτά πρίν απο τον Αντώνη Σαμαρά στο Βελλίδειο, απέσπασε τα χειροκροτήματα απο τους παρευρισκόμενους και κάθισε στην πρώτη σειρά για να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, δίπλα στον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Απο την άλλη

«Δραπέτευσαν από την ευθύνη ως κυβέρνηση»

Βολές Πεταλωτή προς Σαμαρά
Αυτά τα Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ είναι γεμάτα από ομιλίες και τα απόνερα αυτών. Λέγοντας απόνερα αναφερόμαστε ασφαλώς στις αντιδράσεις και στις κόντρα επιθέσεις των κομμάτων μεταξύ τους καθότι η ΔΕΘ έγινε ένα είδος προπονητικού ρινγκ για τις επερχόμενες εκλογές.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την συνέντευξη Τύπου του

Στην «Υγειά μας!» στο Οκτόμπερφεστ του Μονάχου

Με καλαματιανούς κι άλλους ελληνικούς χορούς και
πολλά χειροκροτήματα

Το έγραφα και προχτές: Όσοι δε βρεθήκατε μια φορά στο μεγάλο, το μεγαλύετρο πανηγύρι του κόσμου, που γίνεται κάθε χρόνο εδώ και 200 χρόνια στο Μόναχο, είναι καιρός να το επισκεφτείτε. Ιδιαίετρα για μας τους Έλληνες η Βαυαρία είναι μια πολύ φιλόξενη χώρα. Άσε που εμείς  οι Έλληνες υπάρχουμε και… χωράμε παντού. Ακόμα και στο φετινό Οκτόμπερφεστ (Oktoberfest), τη μεγαλύτερη στον κόσμο λαϊκή πανήγυρη, γνωστή και ως «γιορτή της μπίρας» ή αλλιώς "γιορτή του Οκτώβρη", υπήρξε χρώμα ελληνικό καθότι παρουσιάστηκε το ελληνικό χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου των Ελληνίδων Μονάχου. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, κάλεσε τον πρώτο δήμαρχο του Μονάχου κ. Ούντε και έσυραν μαζί τον καλαματιανό, καταχειροκροτούμενοι από τις χιλιάδες των Βαυαρών, που είχαν κατακλύσει το χώρο. Καλη διασκέδαση, άσχετ αν φέτος η μπίρα (ποτήρι ενός λίτρου) έφτασε τα 8,80 ευρώ. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι εδώ!

Και ψεύτης, Και Μπαρούφας


Ακόμη είναι στη συνέντευξη, αλλά δεν άντεξα πλέον με την αντιφατικότητα του που είναι προϊόν ανειλικρίνιας, ανευθυνότητας και ανοησίας. Τι μας είπε; Η ΝΔ άφησε μια ανθούσα οικονομία και το ΠΑΣΟΚ έστειλε την Ελλάδα στην πτώχευση. Ήθελα συγκάληψη των ευθυνών της ΝΔ και του Καραμανλή και ο Παπανδρέου έστησε εξεταστικές! Θα έδινα στήριξη στην πολιτική λιτότητας και θα

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Από το Βιετνάμ στο Αφγανιστάν
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη* 
Oσον περνά ο χρόνος και συνεχίζεται ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, πληθαίνουν οι συγκρίσεις με τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Όπως και τότε οι πιο ψύχραιμοι αναλυτές διαπιστώνουν πως είναι αδύνατον να επιτευχθεί στρατιωτική νίκη στο Αφγανιστάν και πως οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν πέσει σε ένα αδιέξοδο που θα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο καθημερινά στο μέλλον. Βέβαια, το Αφγανιστάν δεν διαθέτει τη ζούγκλα του Βιετνάμ από όπου ξεκινούσαν τις επιθέσεις τους οι Βιετκόνγκ. Διαθέτει, όμως, ένα ορεινό και βραχώδες τοπίο που επιτρέπει στους Ταλιμπάν να βρίσκουν καταφύγιο που δύσκολα μπορούν να πλησιάσουν τα

Καταγγελίες για προπηλακισμούς στα μπλόκα

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: Ο Σαρκοζί ...μπερλουσκονίζει!

 Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γαλλίας για την πολιτική της τελευταίας έναντι των Ρομά «βλάπει την εικόνα του Σαρκοζί και όχι της Γαλλίας», εκτιμά ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
Τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος δεν έλαβε στήριξη από κανέναν παρά μόνο από τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «ο Σαρκοζί έχει την τάση να κάνει ο,τιδήποτε προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, κάτι που θυμίζει τις κινήσεις του Ιταλού πρωθυπουργού. [Ο Σαρκοζί] κάπου ...μπερλουσκονίζει...», εκτιμά ο ηγέτης των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου.

Τα κρυφά σχολειά της Ελληνοκρατίας

Tου Στεφανου Kασιματη 
kassimatis@kathimerini.gr
Ο δημόσιος διάλογος για τις μορφές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα διεξάγεται, σύμφωνα με την ωραία παράδοσή μας, με όρους μανιχαϊστικούς, όπου το απόλυτο καλό, που το ενσαρκώνουν τα δημόσια πανεπιστήμια, μάχεται το απόλυτο κακό, που αντιπροσωπεύεται από τα ιδιωτικά κολέγια. Περιέργως, αποσιωπάται πλήρως η ύπαρξη τεσσάρων ιδρυμάτων, τα οποία, μολονότι ιδιωτικά, αποτελούν οργανισμούς μη κερδοσκοπικούς και των οποίων η λειτουργία και η προσφορά αποδεικνύουν ότι το ιδιωτικό δεν ταυτίζεται πάντα με την κερδοσκοπία, όπως θέλουν οι ιδεολόγοι του κρατισμού.

ΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Αυτή η κυβέρνηση δείχνει ότι μπορεί να νικήσει το θηρίο. Κινδυνεύει όμως να γίνει βορά των ποντικών.
Γιατί ως σήμερα έχει καταφέρει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, με μεγάλο πολιτικό κόστος, που είναι ωστόσο αναγκαίες για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τη βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται.
Στα μικρά και καθημερινά ωστόσο και στη διαχείριση της ίδιας της λειτουργίας της, σε όλα αυτά δηλαδή που είναι απαραίτητα για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της, παρουσιάζει ανεξήγητες καθυστερήσεις που τελικώς υπονομεύουν το έργο της.

Το κρέας σώζει το περιβάλλον

Εχει και το κρέας τα καλά του 
Η σκέψη ότι τα εκτρεφόμενα ζώα τρώνε «μια Ινδία σιτηρά» προκαλεί σοκ. Η κτηνοτροφία είναι ωστόσο πολύτιμη για την αξιοποίηση χέρσων εδαφών, για την επιβίωση του Τρίτου Κόσμου, για τη διαχείριση των αποβλήτων... Υπάρχει λοιπόν λύση; Ναι, υπάρχει τρόπος να επιστρέψει η κτηνοτροφία στο οικοσύστημα προσφέροντας κρέας λιγότερο αλλά καλύτερο!
Το 2008 ο κόσμος κατανάλωσε περίπου 280 εκατομμύρια τόνους κρέατος, 700 εκατομμύρια τόνους γάλακτος και 1,2 δισεκατομμύρια αβγά, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FΑΟ). Από οικολογικής απόψεως, το κόστος ήταν τεράστιο. 

Αυτές είναι οι μαύρες τρύπες της αξιολόγησης

Αναλυτικά όλες οι αδυναμίες του συστήματος που εντοπίζει 
η Επίτροπος Διοικήσεως στην ετήσιά της έκθεση
Φωτογραφία
Με τη Χριστίνα Κυριακίδου
Συστηματική έλλειψη  επαρκούς  και νόμιμης  αιτιολογίας και  αντιφατικότητα μεταξύ του περιεχομένου των διοι- κητικών φακέλων και των απόψεων  των κλιμακίων
Το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών έχει χαρακτηριστεί ως αναχρονιστικό, ακόμα και από τις ίδιες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των διδασκόντων. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο υπουργός Παιδείας

Λουτρό αίματος στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 29 οι νεκροί και περισσότεροι απο 100 οι τραυματίες απο τις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που έγιναν σε συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας. Νεότερος απολογισμός του ιρακινού υπουργείου εσωτερικών κάνει λόγο για τουλάχιστον 29 νεκρούς και 111 τραυματίες από τις δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν το πρωί στη Βαγδάτη.
Οι επιθέσεις έγιναν στις 10.10 το πρωί στις συνοικίες Καντιμίγια (βορειοδυτικά) και Μανσούρ (δυτικά) της πρωτεύουσας.

Δε θα πω ποτέ τη λέξη «αναδιάρθρωση»

Πολύ λίγος και κουραστικός ο Σαμαράς, λιγότερος και από 
τον "προεκλογικό" Παπανδρέου 
 Δεν μπόρεσε να πιάσει το σφυγμό του έλληνα φορολογούμενου. Δε θα πει ποτέ τη λέξη «αναδιάρθρωση», τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι «έχουμε στείλει το μήνυμα στο εξωτερικό και υπάρχει ακόμα δυνατότητα για αλλαγή πορείας». Τι μας λες και δεν το ξέραμε! Κάναμε πλήρες πρόγραμμα και το δώσαμε, «ψηφίσαμε το φόρο για τα ποτά και τα τσιγάρα», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς ερωτηθείς για τους φόρους που θα επέλεγε ο ίδιος. Άρες μάρες κουκουνάρες κι ο γιαλός έχει τρομάρες. Πολυ βαρετός ο τύπος. Τίποτε καινούριο, καμιά ελπίδα. Θα μείνουμε στον Παπανδρέου.

Συμφώνησε με τον Παπανδρέου

Για την ενίσχυση του κρατικού πυλώνα
«Υπέρ του κρατικού πυλώνα, υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και υπέρ των συγχωνεύσεων», δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς για τις τράπεζες συμφωνώντας με αυτά που από το ίδιο βήμα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από μία εβδομάδα.
Πρόσθεσε βέβαια ότι το θέμα είναι ο τρόπος που θα γίνει αυτό.

"Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου"

Από την ομιλία τοπυ Σαμαρά στη ΔΕΘ
Για το ενδεχόμενο προώρων εκλογών - αν τις βλέπει να εξαγγέλονται από την κυβέρνηση ή αν εκείνος προτίθεται να τις προκαλέσει - ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι "αν προσφύγουν σε πρόωρες εκλογές, θα είναι ομολογία καταστροφής" και ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να τις προκαλέσει γιατί όπως είπε: "Εγώ είμαι υπέυθυνος δεν είμαι Παπανδρέου". "Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρωθυπουργός για ένα φεγγάρι, ούτε να βάλω τη χώρα σε ανώφελη

Πως πήραν τις 10 εντολές οι Εβραίοι ( ανέκδοτο άσχετο με Αρειανούς )

 Ο Θεός πήγε στους Γαλλούς και είπε:
- Έχω Εντολές για σας που θα κάνουν τις ζωές σας καλύτερες.
Και οι Γαλλοί τον ρώτησαν:
- Τί είναι εντολές;
Και ο Θεός εξήγησε:
- Κανόνες ζωής.
- Μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα;
- Να μην κλέβετε.
- Να μην κλέβουμε; Δεν ενδιαφερόμαστε....

Νυν υπέρ πάντων το 8,1%

Ρεπορτάζ : Παύλος Παπαδόπουλος 
(από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής)

Κορυφώνονται από αύριο οι διαβουλεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα για τις αποφάσεις και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν ταχύτατα για να διασφαλιστεί ότι το έλλειμμα δεν θα ξεφύγει από τον στόχο του 8,1% στο τέλος του χρόνου. Ο ενδελεχής «τεχνικός έλεγχος», τον  οποίο ολοκλήρωσαν εντός των προηγούμενων ημερών οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  (ΕΕ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ),προκάλεσε προβληματισμό και ενεργοποίησε «πορτοκαλί συναγερμό», καθώς επιβεβαιώθηκε ότι η πορεία των εσόδων είναι κατώτερη των

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται χίλιες επιχειρήσεις

Εντάχθηκαν στο καθεστώς της προστασίας 
από τους πιστωτές τους 
Τα επέκεινα της οικονομικής κρίσης κάνουν πλέον την εμφάνισή τους απειλητικά, επιβαρύνοντας κι άλλο την ούτως ή άλλως κακή ψυχολογία της αγοράς. Oπως προκύπτει από στοιχεία των τραπεζών, των Πρωτοδικείων και άλλων αρμοδίων φορέων, στις 1.000 έχουν φτάσει πλέον οι επιχειρήσεις οι οποίες από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι και σήμερα έχουν καταφύγει στις υπηρεσίες του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Δικαίου. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

9,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Ο ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Ρεπορτάζ : Ζώης Τσώλης 
(από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής)

 Τον νέο λογαριασμό που στηρίζεται σε παλιά και νέα μέτρα ώστε να μειωθεί το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ το 2011 ετοιμάζει η τρόικα που θα μείνει στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα ώσπου να κλείσει ο νέος προϋπολογισμός. Ο  λογαριασμός φθάνει τα 9,6 δισ. ευρώ, από τα οποία ποσό 5 δισ. ευρώ είναι πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα για τα αυθαίρετα σε όλη την Ελλάδα και την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Οσο για «χαλάρωση» των δαπανών, ούτε σκέψη καθώς η τρόικα τράβηξε μια κόκκινη γραμμή και επέβαλε στην κυβέρνηση οι δαπάνες του προϋπολογισμού να μην ξεπεράσουν τα 67 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή προβλέπεται να ανέλθουν εφέτος μετά τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Είναι προφανές ότι τα

Πόλεμος για τα κονδύλια της πανεπιστημιακής έρευνας

Το υπουργείο θέτει νέους όρους για την αξιολόγηση, ενώ από τα ΑΕΙ μιλούν για «ταφόπλακα» στο ερευνητικό έργο 

«ΠΟΛΕΜΟΣ για τα κονδύλια» μαίνεται στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Από τη μια πλευρά οι πανεπιστημιακοί που καταγγέλλουν ότι η υποχρηματοδότηση της έρευνας στα ελληνικά ΑΕΙ αποτελεί την «ταφόπλακα» της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης. Από την άλληπλευράη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που κάνει λόγο για αξιολογήσεις και χρηματοδοτήσεις ερευνητικών προγραμμάτων με «ανεπαρκείς κανόνες, χωρίς έμφαση στους στόχους και στα ερευνητικά αποτελέσματα, αλλά με έμφαση στην απορροφητικότητα αντί της ποιότητας». « Η

Νέα καρφιά της Πελέκη για τον Καραμανλή

Ποιος φοβάται τον υπερυπουργό

Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει αρμοδιότητες του παλιού υπουργείου Προεδρίας
«Ποτέ δεν έδωσε σημασία σε μια καλή αρχή, με δόξες και μεγαλεία. Εκείνο που με ενδιαφέρει στην πολιτική δεν είναι η καλή αρχή, αλλά το καλό τέλος», συνηθί8ζει να λέει ο Γιάννης Ραγκούσης στους συνομιλητές του, εκείνους που τον συγχαίρουν για τις υπεραρμοδιότητες που έχει αναλάβει μετά τον ανασχηματισμό.

Τον στηρίζουν, αλλά τον πιέζουν να μιλήσει…

 Κλυδωνισμοί στη ΝΔ για Καραμανλή και Βατοπέδι
Σοβαρούς κλυδωνισμούς  προκαλεί ξανά   στην Νέα Δημοκρατία  το σκάνδαλο του Βατοπεδίου  μετά την  κατάθεση – φωτιά  της Κατερίνας Πελέκη στην προανακριτική  επιτροπή της  Βουλής. Οι κατηγορίες  που διατύπωσε κατά  του  πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και οι βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε   για την μετέπειτα  στάση του  προκαλούν  αλυσιδωτές   αντιδράσεις  και  δυσκολεύουν  τους χειρισμούς  του  Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιδιώκει να  απαλλαγεί  το συντομότερο δυνατόν  από το «αμαρτωλό» παρελθόν της γαλάζιας  διακυβέρνησης.

"Πράσινο φως" για τη μονιμοποίηση 150.000 συμβασιούχων

«Πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει ο Άρειος Πάγος για τη μονιμοποίηση 150.000 συμβασιούχων υιοθετώντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Αποκαλύψεις. Η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα (στις 23 Σεπτεμβρίου) και στην επίμαχη συνεδρίαση το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα κρίνει την προσφυγή συμβασιούχων του ΟΠΑΠ οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίηση τους ισχυριζόμενοι ότι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Ανδρεϊκή και ανδρεικελική ομοιοτυπία

Tου Χρηστου Γιανναρα
Οι επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν και πρέπει να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Με την ψήφο τους οι πολίτες να προσδιορίσουν τον τύπο του πολιτεύματος: Θέλουν δημοκρατία ή κομματοκρατία;
Αν θέλουν δημοκρατία, ας περισώσουν αυτή τη φορά με την ψήφο τους τη θεμελιώδη προϋπόθεση της δημοκρατίας: τη διάκριση των εξουσιών. Ξέρουν από άμεση πείρα οι πολίτες ότι τοπική αυτοδιοίκηση υποταγμένη σε κεντρικές κομματικές ντιρεχτίβες σημαίνει την έτοιμη ραχοκοκαλιά κομματικού κράτους. Ξέρουν ότι τα κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με ό,τι προβλέπει για τον ρόλο τους η πολιτική θεωρία της

ALCO: Απογοήτευση εκλογικού σώματος

Μεγάλη απαγοήτευση του εκλογικού σώματος από τη σημερινή πολιτική κατάσταση που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα την κοινωνία, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τέσσερις Ελληνες γυρίζει οριστικά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται σταθερά με διαφορά 9 μονάδες από τη ΝΔ.
Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 34,6%, έναντι 25,6% της ΝΔ και ακολουθούν ΚΚΕ 8,9%, ΛΑΟΣ 5,7%, Σύριζα 3,4 και Δημοκρατική Αριστερά 3%.

Υπουργοί χωρίς γραφεία, αναπληρωτές χωρίς δουλειά

Ρεπορτάζ : Α. Κωβαίος - Π. Τσιμπούκης 
(από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής)


Oι πρώτες 30 ημέρες της νέας κυβέρνησης φαίνεται ότι θα περάσουν με τα μισά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να υπολειτουργούν και ορισμένους από αυτούς να παραμένουν σε... αναγκαστική αργία. Οι αρμοδιότητες των νέων υπουργών, αλλά και των αναπληρωτών υπουργών που θεσπίστηκαν για πρώτη φορά, μπορεί να έχουν καθοριστεί από τον Πρωθυπουργό, αλλά δεν μπορούν να αρχίσουν να ασκούνται από τους κατόχους τους, επειδή δεν έχει ακόμη υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα από τον κ. Κ. Παπούλια . Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», το

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Ποιος τηλεφώνησε στον κ. Ι. Ραγκούση λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των νέων ευθυνών του; Ο κ. Κ.Σημίτης, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία». Σημειώνω ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώρισε τον κ. Ραγκούση πριν από αρκετά χρόνια, όταν κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επίσκεψής του στην Πάρο εντυπωσιάστηκε από τα έργα υποδομής και ζήτησε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο.

«Πέρασε» την Μάγχη ο ανάπηρος κολυμβητής

Nωρίτερα από το αναμενόμενο...
 Ο Φιλίπ Κρουαζόν, έχοντας και τα τέσσερα άκρα του ακρωτηριασμένα, κολύμπησε κατά πλάτος την Μάγχη και περίπου ένα τέταρτο μετά τις εννέα το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα, έφθασε στη γαλλική ακτή, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Ο κολυμβητής έφθασε στη βραχώδη ακτή κοντά στο Βισάν στη βόρεια Γαλλία, και στη συνέχεια με πλοίο ξεκίνησε για τις αγγλικές ακτές στη Μάγχη.

Από την ομιλία του Α.Σαμαρά στη ΔΕΘ

Προπηλακισμοί και επιθέσεις σε οδηγούς

Τι κατήγγειλε ένας οδηγός-ιδιοκτήτης 70 αυτοκίνητων 
δημοσίας χρήσεως;
Καταγγελία για προπηλακισμούς και επιθέσεις από τους οδηγούς φορτηγών που αρνούνται την επίταξη, κατήγγειλε ο Γιάννης Λιουδάκης, ιδιοκτήτης 70 αυτοκίνητων δημοσίας χρήσεως.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, είπε: «Ξεκίνησα να κάνω κάποια δρομολόγια σύμφωνα με την επίταξη. Ενώ τα αυτοκίνητα φόρτωσαν από τις κεντρικές αποθήκες της Πάτρας, και με προορισμό την Αθήνα, μας σταμάτησαν λίγο έξω από την

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

ΔΝΤ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ


 
Ενα τραγούδι επίκαιρο όσο ποτέ.Τραγουδούν ο Νίκος Ξυλούρης και η Τζένη Καρέζη.Οι στίχοι είναι του Ιάκωβου Καμπανέλλη και η μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.Ενα τραγούδι απο την παράσταση "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" που παίχθηκε στο θέατρο Αθήναιον το καλοκαίρι του 1973 μεσούσης της δικτατορίας. Για τις ανάγκες του βίντεο ακούγεται μόνο ένα μέρος απ΄αυτό. Ας με συγχωρήσουν οι δημιουργοί του.
Kanal von katoikossa

«Κλείνει» η τρύπα του όζοντος έως το 2050

 Κόλλια Μαρία (RealNews)
Την αποκατάσταση της τρύπας του όζοντος προβλέπουν οι επιστήμονες, όπως διαφαίνεται από έκθεση των υπηρεσιών του ΟΗΕ.  Η έκθεση αυτή, η οποία συντάχθηκε από 300 επιστήμονες, πιστώνει στο Πρωτόκολλο του Κιότο την επιτυχία της παύσης της αραίωσης του στρώματος του όζοντος και ως εκ τούτου του περιορισμού του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Το στρώμα του όζοντος, το οποίο προστατεύει τον πλανήτη από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, προβλέπεται ότι θα απαλλαγεί από τις επιζήμιες χημικές ουσίες και θα αποκατασταθεί έως τα μέσα του αιώνα, ωστόσο η διαδικασία αυτή θα πάρει περισσότερο χρόνο πάνω από τους δύο πόλους της Γης.

Βούλγαρια: Διαμαρτυρία για τις διακρίσεις σε βάρος των Ρομά

Δώδεκα οργανώσεις Βούλγαρων Ρομά διαμαρτυρήθηκαν κατά της πολιτικής των διακρίσεων της γαλλικής κυβέρνησης απέναντι στους Ρομά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.
Όπως αναφέρουν σε επιστολή που παρέδωσαν στη γαλλική πρεσβεία στη Σόφια, με παραλήπτη τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, "Οι άνθρωποι που διώχνετε δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα. Αν ήταν έτσι, θα είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί", ενώ τονίζουν ότι "Τους ανθρώπους αυτούς τους έδιωξε από τη χώρα τους η φτώχεια",

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Δημαρχείο Φραγκφούρτης