Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πίνουν “μπάφους” και παίζουν Pro-θυπουργοί

Καραμανλής – Ρουσόπουλος και  Παπανδρέου – Ραγκούσης
...οι τεμπελχανάδες γόνοι και οι αγράμματοι πρωθυπουργεύοντες...

Στο ίδιο έργο θεατές. Μετά το δίδυμο Καραμανλή-Ρουσόπουλου βλέπουμε το δίδυμο Παπανδρέου - Ραγκούση. Μετά την αποτυχία του πρώτου διδύμου είναι θέμα χρόνου να δούμε και την αποτυχία του δεύτερου. Είναι προφανές πλέον ότι βαδίζουμε στο τελευταίο στάδιο του νεποτισμού. Στο στάδιο της πλήρους σήψης και αποσύνθεσής του. Για την ιατρική επιστήμη αποτελεί αιτία θανάτου για έναν οργανισμό ν' αρχίσει να τρέφεται με τα περιττώματά του. Αυτό κινδυνεύει να πάθει το πολιτικό μας σύστημα. Το σύστημα της μεταπολίτευσης. "Καταναλώνει" αυτά, τα οποία είχαν προκύψει ως άχρηστα "υποπροϊόντα", για να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία του. Το κάθε είδους

Μνημόνιο 5 δισ. ευρώ με το Κατάρ

Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, το οποίο μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.
Η υπογραφή του μνημονίου ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη και αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων.

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο

Η ενέργεια που παράγει «καλύπτει» ήδη 240.000 νοικοκυριά
Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, που θα περιέχει μακροπρόθεσμα 341 ανεμογεννήτριες. Το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκεται ανοιχτά του Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία.Το πάρκο, που βρίσκεται ανοιχτά της περιοχής του Θάνετ και κατασκευάστηκε από τον σουηδικό δημόσιο ενεργειακό όμιλο Vattenfall, έχει σήμερα 100 ανεμογεννήτριες που επαρκούν για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος για 240.000 νοικοκυριά.

"Να πληρώσουν περαίωση και όσοι πλήρωσαν ήδη ... για αυτοπεραίωση!"

Πρόταση – πρόκληση από τον πρόεδρο των εφοριακών
 Του Κωστή Πλάντζου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
"Διπλό χαράτσι"  για όσους επέλεξαν να κάνουν στο παρελθόν χρήση του μέτρου της αυτοπεραίωσης, εισηγήθηκε προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο εκπρόσωπος των εφοριακών, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη νέα περαίωση που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση!
Σχετικό ερώτημα  είχε θέσει προς διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, για το αν πρέπει να υπαχθούν στη ρύθμιση όσοι έχουν κάνει αυτοπεραίωση. Επ' αυτού όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν όλοι οι φορείς απάντησαν αρνητικά, με «ηχηρή» εξαίρεση τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΔΟΥ κ. Ιωάννη Γρίβα.

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: Ζητάμε ένα Συνέδριο ΠΑΣΟΚ...

Ζητάμε ένα Συνέδριο για να συζητήσουμε από την αρχή τα του οίκου μας, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς αποκλεισμούς.
Ζητάμε ένα Συνέδριο για να ματώσουμε αλλά να δώσουμε ξανά όραμα και προοπτική σε αυτούς που μας ακολούθησαν και μας εμπιστεύτηκαν.
Ζητάμε ένα Συνέδριο για να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε αλλά να διασφαλίσουμε τις πολιτικές προϋποθέσεις της ενότητας μας.
Ζητάμε ένα Συνέδριο για να εξετάσουμε πως το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και να απαντήσουμε με προοδευτικούς όρους στο ερώτημα τι είμαστε, ποιους εκφράζουμε, τι θέλουμε, πως θα το πετύχουμε.

«…Στο Γενί Τζαμί»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ
Το τι έκανε η φοράδα στο Γενί Τζαμί, το περιγράφει καταλεπτώς και… ευόσμως η λαϊκή παροιμία. Το τι θα κάνει το Γενί Τζαμί στην Αττική και συγκεκριμένως στον Βοτανικό και την Αθήνα γενικότερα, το περιέγραψε γλαφυρώς και εξόχως παραστατικώς ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής (και βουλευτής του ΛΑΟΣ συγχρόνως) κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, του οποίου και το πνεύμα αλλά και τον ιδιότυπο λόγο του ειλικρινώς εκτιμώ, όπως και με τον ίδιο, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας, την… καταβρίσκω. Διότι και ευφυής και με αίσθηση χιούμορ είναι.

"ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ"

Πρόσκληση στον Ελληνισμό της Διασποράς να στηρίξει το νέο ομολόγο που θα εκδώσει το Δημόσιο, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, μιλώντας, χθες το βράδυ σε δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν του στο ελληνικό Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης.
Στην αρχή της ομιλίας, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε «για τη μεγάλη ζεστασιά από την πλευρά της Ομογένειας, για την όμορφη αυτή υποδοχή και για την συμπαράσταση που αισθανόμαστε για την Ελλάδα από τους Έλληνες της Διασποράς, από την Ομογένεια της Αμερικής. Αυτή την στιγμή, είναι πολύτιμη η συμπαράστασή σας, η συμπαράσταση του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου, όπως και ολόκληρης της Ομογένειας, σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα».

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στα Ιωάννινα

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προέβησαν σήμερα οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων, διαμαρτυρόμενοι τόσο για την πώληση από την Αγροτική Τράπεζα της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» αλλά και για τις χαμηλές τιμές του γάλακτος. Αρχικά περικύκλωσαν με τρακτέρ το χώρο γύρω από τη γαλακτοβιομηχανία. Από εκεί πορεύτηκαν προς την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια. Έκαψαν σανό, έχυσαν γάλα ενώ υπήρξαν μικροσυμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθως η πομπή κατευθύνθηκε μέσω κεντρικών οδών της πόλης στη Νομαρχία Ιωαννίνων, όπου οι κτηνοτρόφοι σκόρπισαν σανό και του έβαλαν φωτιά.
Newsbeast

Αυστραλία: Τα ακριβά τσιγάρα μειώνουν το κάπνισμαΗ πρόσφατη αύξηση της τιμής των τσιγάρων στην Αυστραλία οδήγησε χιλιάδες Αυστραλούς να σταματήσουν το κάπνισμα. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας «Galaxy», μετά την αύξηση, ύψους 25%, που επιβλήθηκε στην τιμή των τσιγάρων, το 40% των καπνιστών προσπάθησε να το κόψει και το 10% τα κατάφερε.
Αλλά και αυτοί που εξακολουθούν να καπνίζουν, τώρα καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα.  Στην Αυστραλία σήμερα ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει πάνω από δέκα ευρώ. «Το τσιγάρο είναι βλαβερό στην υγεία και κοστίζει. Με την αύξηση της τιμής του, οι καπνιστές έχουν ένα ακόμη κίνητρο να το κόψουν», είπε η υπουργός Υγείας, Νίκολα Ρόξον.

ΠΑΧΥΛΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ

Πρώην Ευρωπαίοι επίτροποι εξακολουθούν να λαμβάνουν αποζημιώσεις ολοκληρώνοντας τη θητείας τους, ως στήριγμα έως ότου βρουν νέα εργασία, ακόμη και όταν έχουν ήδη παράλληλα άλλη μισθωτή δραστηριότητα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times Deutschland.
Συνολικά "17 πρώην αξιωματούχοι λαμβάνουν ακόμη αποζημιώσεις ύψους τουλάχιστον 96.000 ευρώ ετησίως, μολονότι είχαν εδώ και πολύ καιρό μια θέση λομπίστα ή κάποια πολιτική θέση", επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Πάσχει από αγοραφοβία ο Κώστας Καραμανλής;

Σε απολαυστική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι,ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως θα απαντήσει με επιστολή στην κλήση που του έγινε να προσέλθει ως μάρτυρας.
Μάλιστα δι' επιστολής,ούτε καν δια υπομνήματος!
Απαξιοί να προσέλθει ενώπιον θεσμικού οργάνου της Ελληνικής Δημοκρατίας προφανώς γιατί θεωρεί υποτιμητική την κλήτευσή του. Το ίδιο υποτιμητικό και ρετσινιά στην προσωπικότητά του θεωρεί και το υπόμνημα,καθ' ότι αυτό επέχει θέση κατάθεσης (έγγραφη έκθεση για συγκεκριμένη υπόθεση) σε αντίθεση με την επιστολή που είναι απλά ένα γραπτό μήνυμα που στέλνεται σε κάποιον απόντα (βλέπε λεξικό Τεγόπουλος-Φυτράκης)!
Ελα όμως που απόντας εν προκειμένω είναι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Η ΓΣΕΕ δεν σχεδιάζει γενική απεργία

 Η ΓΣΕΕ δεν θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 7 Οκτωβρίου, ούτε σχεδιάζει κάποια άλλη γενική απεργία, δήλωσε ο Πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
«Δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον», είπε ο κ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι «παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι αυστηρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις».

Ανακάλυψαν και άλλα είδη δεινοσαύρων

Καραμήτσου Ελένη στο RealNews
Απολιθώματα δύο φυτοφάγων δεινοσαύρων, "συγγενείς" του Τρικεράτοπα, ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες στην έρημο της Νότιας Γιούτα.Ο πρώτος που έφερε 15 κέρατα, ονομάστηκε Κοσμοκεράτωψ και ο άλλος, ο οποίος σύμφωνα με τους επιστήμονες ήταν μεγαλύτερου μεγέθους πήρε το όνομα Γιουτακεράτωψ. Η ανακάλυψη παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PLoS ONE», σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Περιοδεία Παπαρήγα σε μονάδες της ΔΕΗ

Σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα
Δύσκολες μέρες για τους εργαζομένους της ΔΕΗ προέβλεψε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τους κάλεσε να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της σε λιγνιτωρυχεία και Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς (ΑΗΣ) της ΔΕΗ στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, η κα. Παπαρηγα εξέφρασε ανησυχία για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ. «Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από το ολοκληρωτικό χτύπημα της ΔΕΗ, με σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίησή της, με διάσπασή της, με δημιουργία θυγατρικών που, στην πορεία, θα βρίσκονται στα χέρια διεθνών μονοπωλίων» εκτίμησε.

Απ. Κακλαμάνης «΄Οχι κλέψαντες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι»

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε στη δήλωση 
Πάγκαλου («Ολοι μαζί τα φάγαμε»)
Εμμεση απάντηση στον κ. Θ. Πάγκαλο έδωσε χθες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνηςόλοι μαζί τα φάγαμε (σ.σ.:τα λεφτά), ακολουθώντας μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος ». Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε τα παραπάνω προχθές στη Βουλή, απαντώντας στο ερώτημα πολιτών για το πού πήγαν τα λεφτά, και η φράση του σχολιάστηκε παρασκηνιακά από πολλά στελέχη του ΠαΣοΚ, τα οποία

Οι αγκυλώσεις με το «πόθεν έσχες»

Tου Πασχου Mανδραβελη
(kathimerini.gr)
Είναι περίεργο, αλλά ακόμη και τα απλά πράγματα σ’ αυτήν τη χώρα μεταμορφώνονται σε μυστήρια και βουλιάζουν μέσα σε αγκυλώσεις. Ενα από τα νεοελληνικά μυστήρια είναι γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν ηλεκτρονικά τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών.
Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χάρης Καστανίδης, υπέβαλε μια λειτουργική πρόταση. Οι δηλώσεις των βουλευτών να ελέγχονται από ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία την πλειοψηφία θα έχουν μη κοινοβουλευτικοί. Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, οι δηλώσεις θα αναρτώνται στο διαδίκτυο με τις μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών, ώστε να διαχέεται ο έλεγχος και κάθε πολίτης να μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο θεσπίστηκε η διαδικασία του «πόθεν έσχες», να βλέπει αν πλουτίζουν παρανόμως οι εκλεκτοί του.

Ο τυφώνας «Malakas» πλήττει την Ιαπωνία

Καραμήτσου Ελένη στο: RealNews
Ο τυφώνας «Malakas» ενισχύθηκε και αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας σε δύο μέρες, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο τυφώνας θα περάσει πάνω από τα νησιά Ίβο Τζίμα και Τσίτσι Τζίμα, αλλά θα εξασθενήσει και δεν θα πλήξει την ηπειρωτική χώρα, όπως αναφέρεται στο Bloomberg.
Μάλιστα, αναμένεται να προσεγγίσει σε απόσταση 390 χιλιομέτρων νότια το Τόκιο αύριο στις 9 το πρωί τοπική ώρα.

Περαίωση! Μαγική λέξη


Προς
Την Κυβέρνηση και τη βουλή των Ελλήνων
Αξιότιμοι κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί, κύριοι βουλευτές,

Θα αρχίσω με το «αιδώς ω Αργείοι»
Ενώ ο «Τιτανικός» βουλιάζει σεις όλοι χαρίζετε και την τελευταία ευκαιρία που έχουμε να βρούμε χρήματα. Να εισπράξουμε από τους φοροφυγάδες.
Περαίωση! Μαγική λέξη που συνήθισαν να την ακούν και να την επιδιώκουν οι κάθε μορφής φοροκλέπτες, μπαταξήδες, παλιάνθρωποι που θησαυρίζουν και στερούν την δυνατότητα επι-βίωσης από τους πολλούς συμπολίτες. Ενώ οι συνεπείς

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Εισαγγελική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο μετά το πρωτοσέλιδο του «Π»

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε προκάλεσε η αποκάλυψη του σημερινού  «Π» για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο.  Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης και με εντολή του κ. Τέντε καλείται από τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα κ. Κανελλόπουλο, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης, προκειμένου να δώσει όλα τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν για διαιτητές.

ΣΥΝ : Η υποψηφιότητα Μητρόπουλου προκαλεί αναταράξεις

Πολεμικό κλίμα μεταξύ στελεχών της πλειοψηφίας και της τάσης του «Αριστερού Ρεύματος» επικράτησε χθες κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ με θέμα τις υποψηφιότητες στις εκλογές του Νοεμβρίου. Στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» κατέθεσαν κείμενο με το οποίο κατήγγειλαν ότι η διαχείριση και ο πολιτικός προσανατολισμός της πλειοψηφίας σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την επιλογή του κ. Αλ. Μητρόπουλου ως υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής.

Δείπνος στο Βερολίνο

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου συνέφαγε χθες το βράδυ στο Βερολίνο με τον γερμανό ομόλογό του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σήμερα επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ.  O δείπνος αλλά και το σημερινό ραντεβού του κ. Παπακωνσταντίνου στη Φραγκφούρτη μετέφεραν πλήθος φημών στην Αθήνα και πολλοί συνέδεσαν τις επαφές με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με σκοπό την ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές.

Περιπέτεια στον αέρα για Παπουτσή και Σαχινίδη

Περιπέτεια στον αέρα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή και τον υφυπουργό Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη.  Οι δύο υπουργοί επέστρεφαν στην Αθήνα από τη Νέα Υόρκη με πτήση της Delta Airlines. Το αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. 
nooz

Ύφεση κάτω του 4%

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών από το Βερολίνο
Την εκτίμηση ότι η συρρίκνωση της οικονομίας θα είναι φέτος μικρότερη από την αναμενόμενη, δηλαδή κάτω του 4% που αρχικά είχε προβλεφθεί, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο.
Επικαλούμενος ενθαρρυντικά σημάδια στους βασικούς οικονομικούς δείκτες, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως «μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ίσως είναι πιθανόν να έχουμε ελαφρά καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι είχαμε προβλέψει».

Αεροπορικής ταλαιπωρίας…συνέχεια….

Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς και από τα Γιάννινα, καθώς μόνο δύο πτήσεις εκτελούν καθημερινά τα ελικοφόρα αεροσκάφη της Olympic Air, ενώ η Aegean διέκοψε τις πτήσεις της. Με αυτές τις συνθήκες οι πτήσεις είναι υπερπλήρεις και πολλοί επιβάτες αναγκάζονται να ταξιδέψουν με λεωφορεία, όπου το ΚΤΕΛ μέχρι τώρα δεν έχει αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων του, ή με τα επιβατικά τους αυτοκίνητα.

Άστραψε και βρόντηξε ο Βαλυράκης

Με αφορμή δημοσίευμα ότι «η δικαιοσύνη έκρινε απαράδεκτο το αίτημα δίωξης κατά Βουρλούμη»
Με μια οργισμένη μακροσκελή ανακοίνωση, απάντησε πριν λίγο ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens σε δημοσίευμα που τον εμφανίζει να έχει εισπράξει «ράπισμα» από τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με το αίτημα της εξεταστικής να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της διοίκησης του ΟΤΕ.
Αφού αποσαφηνίζει ότι το αίτημα της επιτροπής ήταν ομόφωνο, ο κ. Βαλυράκης εξαπολύει μύδρους όχι μόνο κατά των συντακτών του δημοσιεύματος αλλά και κατά του Π. Βουρλούμη και της

Νεκρές 60 φάλαινες σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας


Τραγικό θάνατο βρήκαν περίπου 60 φάλαινες πιλότοι που εξόκειλαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας, καθώς τα μέλη των ομάδων διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο δεν κατάφεραν να τις σπρώξουν πίσω στη θάλασσα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως γνωστοποιήθηκε, την Τετάρτη ξεβράστηκαν στην ακτή Spirits Bay 80 φάλαινες. Όταν οι Αρχές αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ενημέρωσαν το Τμήμα Διατήρησης της Φύσης, που έστειλε 100 εθελοντές για τη διάσωση των άτυχων θηλαστικών.
Εικόνες που προκαλούν θλίψη στην ακτή Spirits Bay
(δείτε το βίντεο)

«Στο ψυγείο οι γιατροί που χρηματίζονται»

Προτροπές του Α. Λοβέρδου σε διοικητές νοσοκομείων για το «πάγωμα», ακόμη και με ενδείξεις, των επιόρκων
Στο «ψυγείο» μπαίνουν οι γιατροί που κλέβουν... Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος εμφανίστηκε αυστηρός στους διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων κατά τη χθεσινή πρώτη ανοιχτή συνάντηση που είχε μαζί τους. Η εντολή του ήταν σαφής: «Αν μάθετε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με κάποιους γιατρούς, να τους απομακρύνετε αμέσως. Σήμερα δεν χρειάζονται αποδείξεις αλλά απλές ενδείξεις για να απομακρύνει ο διοικητής έναν χειρουργό από τα χειρουργεία για τρεις μήνες. Το ίδιο θα ισχύσει για όσους

Βατοπέδι: Καταθέτουν Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Μπασιάκος, Κοντός

 Την επόμενη εβδομάδα στην εξεταστική μαζί 
με Εφραιμ και Αρσένιο 
Ο κ. Ρουσόπουλος κλήθηκε να καταθέσει την επόμενη Τετάρτη. Από το περιβάλλον του πρώην Υπουργού διαρρέεται πως δεν θα παρευρεθεί και θα τοποθετηθεί με υπόμνημα.
 Την ίδια μέρα έχει κληθεί και ο Γιώργος Βουλγαράκης που σύμφωνα με πληροφορίες θα εμφανιστεί ενώπιον των συναδέλφων του στην εξεταστική επιτροπή και θα απαντήσει στις ερωτήσεις.

Μνημόνιο: ψήνουν... παράταση

Συζητείται η επιμήκυνση του προγράμματος στήριξης 
εφόσον το εφαρμόσουμε με συνέπεια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά 
Η επιμήκυνση του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας μετά το 2013, αν χρειαστεί, αποτέλεσε καυτό θέμα συζήτησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν προέκυψε- ακόμη, τουλάχιστον- συμφωνία, αναφέρουν καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές.
Το θέμα συζητήθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις Βρυξέλλες, όπου όμως διατυπώθηκαν διαφωνίες από διάφορες πλευρές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμενόταν να τεθεί και κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Λέσχη


Ποια νομιμότητα και κουραφέξαλα. Ολοι οι νόμοι διακορευμένοι και καταπατημένοι.
Κουρελόχαρτα κανονικά. Πάρτε το πιο πρόσφατο και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της περαίωσης των φορολογικών υποχρεώσεων όλων των επιχειρήσεων. Χρωστάς, ας πούμε, χίλια euros και πληρώνεις εκατό. Πολλά λέω. Ετσι φοροδιαφεύγεις κανονικώς. Ετσι, απατεώνας με βούλα και κρατική υπογραφή. Ετσι εξισώνονται οι παραβάτες με τους υποδειγματικούς της Εφορίας πελάτες. Και έτσι εσύ, ο νόμιμος, ο πολίτης ο σωστός, που ακουμπάς και την τελευταία δεκάρα στον εφοριακό,

Τα κριτήρια για τις φοιτητικές εστίες


Το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας εκκένωσε τα δωμάτια στα οποία διέμεναν άτομα χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις. Παράλληλα θα λειτουργήσει ιστοσελίδα με αγγελίες για σπίτια και ξενοδοχεία με χαμηλές τιμές. «Εκκαθάριση» στο 27% των δωματίων που υπάγονται στις φοιτητικές και σπουδαστικές εστίες πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα 2.500 δωμάτια, από τα 8.200 που διατίθενται, να αδειάσουν για να δοθούν στους φετινούς πρωτοετείς φοιτητές που τα δικαιούνται.

Στη δημοσιότητα τα οικονομικά της Εκκλησίας

Στη δημοσιότητα δίνεται για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του κ. Ιερώνυμου, ο προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της ιστοσελίδας www.archdiocese.gr
Σύμφωνα με τα στοιχεια, τα έσοδα υπολογίζονται σε 3.457.251 ευρώ και έξοδα 3.454.220 ευρώ, δηλαδή 3000 ευρώ λιγότερα. Από τα μισθώματα των 17 ακινήτων στην Αθήνα, η Αρχιεπισκοπή θα εισπράξει 529.836 ευρώ. Πιο προσοδοφόρο ακίνητο είναι αυτό που στεγάζει ξενοδοχείο στην οδό Βαλαωρίτου 6 στο Κολωνάκι με ετήσιο μίσθωμα 300.000 ευρώ, ενώ από γραφείο στην οδό Υψηλάντου 4 εισπράττει ετησίως 160.000 ευρώ.

Δ. Παπαγεωργίου: Για τις εκλογές σε Δήμο και Περιφέρεια

Κρίσιμο ορόσημο για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε τις εκλογές του Νοεμβρίου ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν θα επιδιώξει να καταγράψει δυνάμεις, αλλά να πετύχει τις ευρύτερες συνεργασίες ώστε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Ιωαννιτών και την Ήπειρο.
Ο κ. Παπαγεωργίου έστειλε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τα στελέχη εκείνα που διαφοροποιούνται επισημαίνοντας πως κανένας δεν δικαιούται να βάζει τα προσωπικά του πάνω από το συνολικό εγχείρημα και συμπλήρωσε πως δεν χωρούν μοναχικές πορείες και προσωπικές στρατηγικές.

Προσγειώθηκαν πετροδολάρια στο Ελληνικό

Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.
Η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων. Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την

US Rich List: Νο 1 για 17η χρονιά ο Bill Gates

O ιδρυτής της Microsoft Bill Gates είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ για 17η συνεχή χρονιά. Το περιοδικό Forbes υπολογίζει την περιουσία του σε 54 δισ. δολ. ( 34.5 δισ. λίρες), με τον γκουρού των επενδύσεων Warren Buffet να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 45 δισ. δολ.
Ο μεγιστάνας του λογισμικού Larry Ellison βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ η κληρονόμος της Wal-Mart , Κρίστι Oυόλτον ήταν η τέταρτη στον κατάλογο Forbes, που περιλαμβάνει τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς.

Ακυρες οι πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Το ΣτΕ αποφάσισε επανάληψή τους με συμμετοχή των φοιτητών που δεν είχαν ψηφίσει το 2008
Ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι τελευταίες πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Αύγουστος 2008) που ανέδειξαν πρύτανη τον κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη και αντιπρυτάνεις τους κκ. Νικόλαο Βαρότση και Μιχαήλ Πατεράκη. Κατά τις εκλογές αυτές, οι οποίες διεξήχθησαν έπειτα από τρεις αναβολές, μπήκαν στα δύο εκλογικά τμήματα των φοιτητών κουκουλοφόροι και έκλεψαν τις κάλπες, τα ψηφοδέλτια και τις σφραγίδες της Εφορευτικής Επιτροπής, ενώ κατέστρεψαν τους εκλογικούς καταλόγους.

Εντολή Σαμαρά για κάλυψη Καραμανλή

«Κατηγορώ» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τον προκάτοχό του κατά της κυβέρνησης για απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Σήμερα ή αύριο η απάντηση του Κ. Καραμανλή με επιστολή στην Προανακριτική.
«Ασπίδα» πολιτικής προστασίας στον κ. Κ. Καραμανλή «σηκώνει» ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος έχει δώσει εντολή σε όλους τους συνεργάτες του και στα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρέχουν πλήρη κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό. Η στήριξη αυτή εκδηλώθηκε χθες τόσο με την έκδοση ειδικού σημειώματος από τη Γραμματεία Πολιτικού

Χρυσοχοϊδης: Νέος Αναπτυξιακός Νόμος

"Σύμφωνα ρευστότητας" με τις τράπεζες προκειμένου να κινηθεί η αφορά προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για την «Hμέρα Ελληνικού Εμπορίου».
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του Υπουργείου, ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε την άμεση θεσμοθέτηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται να δοθούν κίνητρα στη μικρομεσαία επιχείρηση, αποφεύγοντας ωστόσο την επανάληψη πρακτικών του παρελθόντος. «Θα χρησιμοποιήσουμε

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

«Πρόσφατα αντιληφθήκαμε ότι η λέξη “Αegean” (“ετζίαν”, δηλαδή Αιγαίο) ακούγεται στα κινεζικά όπως η λέξη “αγάπη”» είπε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου (στο σκίτσο) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εconomic Club της Νέας Υόρκης. Και προσέθεσε: «Ετσι προβλέπουμε ότι η εμπειρία της ταινίας “Μama mia”, δηλαδή ο γάμος σε κάποιο ελληνικό νησί, θα γίνει σύντομα μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία». Βλέπουμε εδώ την επιρροή του κ. Π. Γερουλάνου, ο οποίος σημειώνω ότι διέβλεψε πρώτος την παραπάνω αναπτυξιακή προοπτική.
Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα σωθεί γιατί θα έρχονται οι Κινέζοι για να δώσουν όρκους αιώνιας «ετζίαν» σε κάποιο ελληνικό νησί. Πολύ καλή ιδέα (αν και στο «Μama mia» το ζεύγος που παντρεύτηκε διέμενε στην Ελλάδα...). Για να μην πούμε ότι αν «απελευθερωθεί» και στην Ελλάδα ο θεσμός του γάμου για να συμπεριλάβει όλες τις δυνατές ενώσεις, η «αναπτυξιακή προοπτική» μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη!

Απ' τη μια... περαίωση και απ' την άλλη φορο-σαφάρι με αυτόφωρα για τις αποδείξεις

“Στις σοβαρές φορολογικές παραβάσεις αναμένεται να ενταχθούν περιπτώσεις που αφορούν ακόμη και τη συστηματική μη έκδοση αποδείξεων” αναφέρει, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα”, παράγοντας του υπουργείου. Μετά την παταγώδη αποτυχία του εισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και του ελεγκτικού μηχανισμού φαίνεται, όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών, ότι ξεκινάει φορο-σαφάρι εναντίον δικαίων και αδίκων.
Την ώρα που ... περαιώνονται οι υποθέσεις σε εταιρίες με τζίρο ως και 20 εκατομμύρια από τα... συμφραζόμενα προκύπτει ότι

«Θα κλείσουμε δρόμους αν δούμε φορτηγά με "παράξενες" πινακίδες»

Τι σχεδιάζουν οι οδηγοί φορτηγών
Μόνο σε περίπτωση που οι αυτοκινητιστές παρατηρήσουν την κυκλοφορία φορτηγών με «παράξενες» πινακίδες, που λειτουργούν δηλαδή παράνομα στη χώρα μας, θα κλείσουν δρόμους και θα διακόψουν την κυκλοφορία, διαβεβαίωσε ο Γ. Πασπάτης εκπρόσωπος διεθνών μεταφορών.
Μιλώντας στο «Κοινωνία Mega», ο κ. Πασπάτης σημείωσε πως οι νόμοι μπορούν να ακυρωθούν με τους αγώνες και «πιθανόν αύριο να οδηγηθούμε σε μία τέτοια κατεύθυνση».

Νέα διαγνωστική μέθοδος για το Αλτσχάιμερ

Η εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια σχεδόν 100% αρκετά χρόνια πριν τα πρώτα σημάδια της, με την ανάλυση υγρών του νωτιαίου μυελού, σύμφωνα με μια νέα βελγική επιστημονική τεχνική, η οποία προσφέρει ελπίδες για την έγκαιρη διάγνωση της πάθησης που πλήττει τουλάχιστον 26 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Η βελγική μέθοδος μετρά το  επίπεδο ορισμένων πρωτεϊνών στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό που περιβάλλει το νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη για πρώτη φορά ενός αξιόπιστου τεστ διάγνωσης της πάθησης.

ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ...


Οι ευαισθησίες για τα κληροδοτήματα και τα ταξίδια

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και συγκινητικό το ενδιαφέρον του Σπύρου Εργολάβου για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα, αλλά προκαλεί κάποια ερωτήματα το γεγονός ότι το ενδιαφέρον αυτό εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο στα Κληροδοτήματα που διαχειρίζονται τα Αγαθοεργά.Δεν διαπιστώνουμε το ανάλογο ενδιαφέρον για την τύχη αυτών που διαχειρίζεται ο Δήμος ή για όσα λειτουργούν αυτοτελώς, έχουν δηλαδή την δική τους διοίκηση.
Προφανώς υπάρχει εξήγηση.

Ελβετία: ιστορική πλειοψηφία των γυναικών στην κυβέρνηση

Η Σιμονέτα Σομαρούγκα και ο Γιόχαν Σνάιντερ-Αμάν γιορτάζουν την 
εκλογή τους στο ομοσπονδιακό συμβούλιο.

Οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία στη νέα κυβέρνηση της Ελβετίας για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.Μετά τη σημερινή εκλογή της Σιμονέτα Σομαρούγκα των Σοσιαλδημοκρατών από το ελβετικό Κοινοβούλιο, τέσσερα από τα επτά μέλη του ομοσπονδιακού συμβουλίου είναι γυναίκες.
Πρόκειται για ιστορικό βήμα για την ευρωπαϊκή χώρα που παραχώρησε στις γυναίκες καθολικό δικαίωμα ψήφου μόλις το

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Εκτός ΕΣΥ ακόμη και με την υπόνοια χρηματισμού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr
 Την ευχέρεια στους διοικητές των νοσοκομείων να θέτουν εκτός καθηκόντων για τρεις μήνες γιατρούς με την υπόνοια και μόνο ότι χρηματίζονται, εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομων προμηθειών ή υπερσυνταγογράφησης, έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός είχε σήμερα την πρώτη μαραθώνια σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, προκειμένου να ακούσει από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα στο χώρο του ΕΣΥ, αλλά και να συνεργαστεί μαζί τους για την άμεση επίλυση των προβλημάτων στην Υγεία.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


ΜΠΑΧΑΛΟ  Ο  ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ