Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μετά το «Ελληνικό»... η σκυτάλη στο Καϊμακτσαλάν

Ποιο είναι το project, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αραβικών και αιγυπτιακών κεφαλαίων, όπως αποκάλυψε χθες η Voria.gr. Μέχρι το τέλος του έτους ο σχετικός διαγωνισμός 
 Σάρκα και οστά θα αποκτήσει το προσεχές διάστημα η επένδυση-μαμούθ, που πρώτη αποκάλυψε η Voria.gr για τη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του 2010  ο πρώτος διαγωνισμός για την αξιοποίηση δημόσιου ακινήτου από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα 18.000 στρέμματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα - Καϊμακτσαλάν, για το οποίο θα προκηρυχθεί διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός, πιθανόν μέχρι το τέλος του 2010, κάτι το οποίο είχε πρωτοανακοινωθεί το 2002.

Χρειάζεται ψυχραιμία, λένε στην κυβέρνηση

ΑΓΓ. ΚΩΒΑΙΟΣ
Φόβους για το ενδεχόμενο επέκτασης των κινητοποιήσεων από επαγγελματικές ομάδες που διαμαρτύρονται για την απώλεια εισοδημάτων και προνομίων κλείνοντας δρόμους εκφράζουν από χθες κυβερνητικοί παράγοντες. Με αφορμή την «αμυντική» στάση που κράτησαν Αστυνομία και Δικαιοσύνη στην κινητοποίηση των οδηγών φορτηγών αναπτύσσεται προβληματισμός ως προς την τακτική που θα πρέπει να ακολουθείται στο εξής καθώς η ανοχή που επιδεικνύεται δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα: αφενός τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα προώθησης των μεταρρυθμίσεων και αφετέρου προκαλούνται αντιδράσεις από τα προβλήματα που επιφέρουν οι κινητοποιήσεις στην κοινωνία.

Παπακωνσταντίνου: Θα πιάσουμε τους στόχους για το έλλειμμα

Την βεβαιότητά του ότι ο στόχος της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2010 και το 2011 θα επιτευχθεί, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Οικονομικών Σπουδών με έδρα την Φρανκφούρτη. Επισήμανε μάλιστα, ότι ίσως βρεθούμε και μπροστά από το στόχο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε κατηγορηματικά για μία ακόμα φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. «Δεν μπήκαμε σε αυτήν την επίπονη διαδικασία για να οδηγηθούμε σε αναδιάρθρωση χρέους. Αυτό είναι αδιανόητο, απίθανο και μη λειτουργικό» ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αλίµονο αν δηµιουργήσουµε πλατεία Κλαυθµώνος για πρώην πρωθυπουργούς

Του Γιώργου Λακόπουλου

«Εναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις ποτέ στο δικαστήριο, τον στέλνεις στο σπίτι του». Η φράση απεδόθη στον Κωνσταντίνο Καραµανλή την εποχή που η Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη σε συνεργασία µε την τότε Αριστερά αποφάσιζε να συµπεριλάβει στην «κάθαρση» από το σκάνδαλο Κοσκωτά και την παραποµπή του Ανδρέα Παπανδρέου σε δίκη.
Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ακύρωσε εκείνη τη δίκη προτού καν υπάρξει µε την έρευνα που εξέδωσε σε βιβλίο µε τον ιστορικό πλέον τίτλο «Το βρώµικο ‘89».
Το ίδιο λάθος πήγε να κάνει όταν επέστρεψε στην εξουσία και ο Ανδρέας Παπανδρέου, µε την παραποµπή του Μητσοτάκη, την οποία εν τέλει απέσυρε.

Αυστηρότερη νομοθεσία κατά του καπνίσματος

Εξετάζει η Κομισιόν 
Τεράστιες σοκαριστικές φωτογραφίες που θα καλύπτουν όλο το πακέτο των τσιγάρων και ενισχυμένη προβολή των ουσιών που προκαλούν εξάρτηση, είναι μερικές από τις προτάσεις που έκανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά του καπνίσματος στην Ε.Ε.
Οι ιδέες αυτές παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησαν οι Βρυξέλλες ενόψει μιας αναθεώρησης της τρέχουσας νομοθεσίας για τα προϊόντα καπνού, η οποία προβλέπεται να γίνει το 2012.
«Ο καπνός δεν είναι ένα προϊόν όπως τα άλλα. Δημιουργεί εξάρτηση, προκαλεί ασθένειες και πόνο στους πολίτες μας και δαπάνες για την υγεία στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν», υπογραμμίζει ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Υγείας, Τζον Ντάλι.

Η Μητέρα της Κρίσης

Ας αρχίσουμε να ανατρέχουμε στις πρώτες συγκροτημένες κοινωνίες και θα διαπιστώσουμε την ανάγκη του ανθρώπου να ζει μέσα σε περιβάλλον όπου θεσπισμένοι κανόνες, δηλαδή νόμοι καθορίζουν τα όρια του στην καθημερινή δραστηριότητα.Δεν πρόκειται βέβαια να ασχοληθώ με τετριμμένο θέμα έκθεσης σχολείου αλλά ας θέσω κάποιους προβληματισμούς που κατά καιρούς με κάνουν να μένω χωρίς πειστική απάντηση.
Μία από τις διαφοροποιήσεις μας σε σχέση με τα άλλα ζώα της φύσης είναι η αυτοεπιβολή μέτρου σε προσωπικά συμφέροντα, κάτι που ίσως σχετίζεται με το βαρύ όρο ΄΄ηθική΄΄. Η ύπαρξη των ανωτέρω κανόνων μας οδηγεί στο μέτρο αυτό. Σε κάθε παρέκκλιση υπάρχει η ποινή και οι θεσμοί της επιβολής της, αλλά και εκείνοι που κρίνουν το μέγεθός της.Από τον εξοστρακισμό της Αθηναϊκής Δημοκρατίας στην Ιερά Εξέταση της καθολικής μεσαιωνικής Ευρώπης και από την ηλεκτρική καρέκλα των προοδευτικών ΗΠΑ στο λιθοβολισμό του Ισλάμ. Είναι τα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΙΠΠΕΩΝ & ΜΕΛΠΟΜΕΝΟΥ
(Β΄ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΛΟΦΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ)
ΑΧΑΡΝΕΣ 136 72
6972 24 23 29 – 210 24 65575

Αχαρναί, 22/09/2010
Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε ότι η «Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών» , στην προσπάθειά της για την έκδοση της άδειας ανεγέρσεως του «Πνευματικού Κέντρου του Ξενιτεμένου Ηπειρώτη», θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 μια

Σπάει το συνδικαλιστικό μέτωπο


Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών Γ. Τζωρτζάτος, περιέγραψε μια εικόνα διάσπασης του κλάδου. Αν και ο ίδιος δήλωσε σαφώς πως είναι αντίθετος με οποιαδήποτε πράξη βίας, εντούτοις δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις, στο ερώτημα ποιος υποθάλπει ενέργειες όπως αυτές που έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά και οδήγησαν σε βίαια επεισόδια.
Ο κ. Τζωρτζάτος έδειξε έμμεσα την επιτροπή αγώνα, ως υπεύθυνη για τη στάση των ιδιοκτητών φορτηγών, διευκρινίζοντας όμως πως αν και ο ίδιος δεν μετέχει σε αυτή, έχει λάβει εξουσιοδότηση να διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση.

Αλβανός υποψήφιος στις Δημοτικές

Οι εικόνες έρχονται από τη Μυτιλήνη...

Αβαντι μαεστρο μια κλητευση !

Γράφει ο: Θόδωρος Γαλανόπουλος
Κυρίες και κύριοι , αγαπητά μου παιδιά , απόψε το θέατρο  σκιών  παρουσιάζει την παράσταση , "Ο πρωην πρωθυπουργός μάρτυρας στην εξεταστική", αν προλαβουμε θα παρουσιάσουμε και την παράσταση  "Ο κολλητηρης μάρτυρας" ! Εντάξει είπαμε, είμαστε θύματα, είμαστε χαϊβάνια, κοροΐδα, είμαστε ψηφοφόροι ! Όχι όμως και κρετίνοι ! Ορισμένα τα καταλαβαίνουμε ! Υπήρχε ποτέ περίπτωση  να πατήσει το πόδι του σε εξεταστική επιτροπή  πρώην πρωθυπουργός ; Όχι ότι είναι κακό ! Σωστό και δίκαιο είναι ! Όχι τον Καραμανλη και τον Σημίτη, αλλά και τον Μπαρακ Ο Μπαμα, και τον Σαρκοζι αν χρειαζότανε ! Όμως είναι γνωστό  ότι δεν

Γερμανική διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό

Η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ και η «Aegean» συμμετέχουν στην καμπάνια για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στη Γερμανία, που ξεκίνησε σήμερα, με πρωτοβουλία του Γερμανού ευρωβουλευτή, Γιώργου Χατζημαρκάκη.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής, η «Bild», (με πάνω από 13 εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά), διεξάγει από σήμερα κλήρωση 100 ταξιδιών με προορισμό την Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1 και 31 Οκτωβρίου 2010, περίοδος που συμπίπτει με στις γερμανικές σχολικές διακοπές του φθινοπώρου.
Οι προορισμοί είναι Ηράκλειο, Κέρκυρα, Σάμος, Ρόδος, Χανιά, Κως, Σαντορίνη, Λουτράκι και Θεσσαλονίκη.Το ερώτημα, στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι Γερμανοί αναγνώστες στο πλαίσιο του διαγωνισμού είναι: Πού βρίσκεται η πασίγνωστη

Προάσπιση των συνόρων της ΕΕ με κοινά ευρωπαϊκά όπλα...

 Πρόταση Βενιζέλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΝΕΑ: Λουκάς Δημάκας
Τη χρήση των κοινών αμυντικών μέσων που έχει ή μπορεί να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προάσπιση και των εθνικών συνόρων που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης, όπως αυτά στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, ζήτησε εμμέσως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος, στην παρέμβαση του στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. που οργανώνεται στη Γάνδη του Βελγίου, μεταξύ άλλων τάχθηκε υπέρ κάθε πρότασης για τη ύπαρξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση «κοινών δεξαμενών σε αμυντικά μέσα» (pooling & sharing) θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα αν αυτά θα χρησιμοποιούνται μόνο για ευρωπαϊκές αποστολές όπως η ναυτική επιχείρηση ATALANTA για την

Κωδικός για «Διαφάνεια» Υποψήφιοι μεν, αμελείς δε !

Ελάχιστοι από τους υποψηφίους των δημοτικών εκλογών ανταποκρίθηκαν στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για απόκτηση κωδικού στην ιστοσελίδα «Διαφάνεια»
Σχεδόν μηδαμινή ήταν η ανταπόκριση που επέδειξαν οι υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να αναρτούν υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα «Διαφάνεια» του υπουργείου Εσωτερικών τις εκλογικές δαπάνες τους. Παρ΄ ότι η ημερομηνία για την εγγραφή συνδυασμών και υποψηφίων έληξε στις 22 Σεπτεμβρίου, μόλις 27 συνδυασμοί για τις δημοτικές εκλογές και ένας υποψήφιος για τις περιφερειακές ανταποκρίθηκαν και έλαβαν τον μοναδικό κωδικό για την πρόσβαση στην ιστοσελίδα και για την καταχώριση των εσόδων και των δαπανών τους.

«Άνεμος» αλλαγής στην Κούβα

Ενισχύονται οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας
Την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, επιτρέποντας την αυτοαπασχόληση σε 178 δραστηριότητες και τη χορήγηση πιστώσεων στους νέους επιχειρηματίες, ανακοίνωσε το καθεστώς της Κούβας.Το σχέδιο, το οποίο δημοσιεύεται σε εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Granma, θα επιτρέψει στους Κουβανούς να πωλούν τρόφιμα, να προσφέρουν υπηρεσίες μασάζ, εκπαίδευσης ζώων, επισκευής αυτοκινήτων και κατοικιών, να πωλούν κρασί και πολλά άλλα πράγματα που δεν επιτρεπόταν ως τώρα να πωλούν, στο πλαίσιο μιας απελευθέρωσης της ελεγχόμενης από το κράτος κουβανικής οικονομίας.
Όπως αναφέρεται σχετικά, στόχος της μεταρρύθμισης είναι «διατηρηθεί και να συνεχιστεί η τελειοποίηση του σοσιαλισμού αυξάνοντας την παραγωγικότητα».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ζήτησε επίδομα θέρμανσης για το Μπάκιγχαμ - η αίτησή της δεν έγινε δεκτή

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε να λάβει και αυτή επίδομα θέρμανσης για το Μπάκιγχαμ και τις υπόλοιπες κατοικίες της αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση λόγω της κατακραυγής που θα προκαλούνταν, αναφέρει ο Guardian.
Το αίτημα για αντικατάσταση της μονάδας θέρμανσης στο Μπάκιγχαμ και το Γουίντσορ υποβλήθηκε από στέλεχος του βασιλικού οίκου το 2004 προς την τότε κυβέρνηση Μπλερ.
Στην επιστολή του ζητούσε από την αρμόδια Αρχή αν μπορεί να περιλαμβάνεται και η βασίλισσα στους δικαιούχους. Η κυβέρνηση

Σιδερένια χωράφια!... Χάθηκαν τόσα άγονα μέρη...

Γράφει ο Μπάμπης Αρτινός
Κακώς στάλθηκε το μήνυμα και χειρότερα ελήφθη από τους αγρότες, για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στα χωράφια τους για παραγωγή ηλιακού ρεύματος. Με λίγα λόγια συστήνεται στους αγρότες να… σπείρουν τα χωράφια τους με σίδερο, αλουμίνα και γυαλί για να τα ΄κονομήσουν, υποσχόμενοι γενναία χρηματοδότηση, αγορά της παραγόμενης ενέργειας, λαγούς και πετραχήλια!
Κι αυτοί οι άνοες και απληροφόρητοι, αλλά χειραγωγημένοι πολίτες τους άκουσαν και γέμισαν παραγωγικές εκτάσεις, πλούσιες και γόνιμες, με φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Πού, σε τόπους υψηλής παραγωγικότητας, δίπλα σε εθνικούς και

Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανόν 
σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική 
"Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική">  Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, αναμένονται σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τόσο αύριο όσο και την Κυριακή. Ειδικότερα για αύριο η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 23 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 19 έως 25 - 26 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλά πρόστιμα για τις δημοσιονομικά ασυνεπείς χώρες

Την επιβολή υψηλών προστίμων στις χώρες της Ευρωζώνης που παραβιάζουν συστηματικά τους δημοσιονομικούς κανόνες της και τις συστάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, προβλέπουν προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προτάσεις του Επιτρόπου σηματοδοτούν τις μεγαλύτερες αλλαγές στην οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης από την εισαγωγή του ευρώ.

Η ΣΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Aπο Enet.gr
Η ΠΓΔΜ και η Συρία σύναψαν διπλωματικές σχέσεις, υπό το λεγόμενο «συνταγματικό όνομα» της ΠΓΔΜ, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το κοινό ανακοινωθέν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Σύρος ομόλογος του, Ουαλίντ αλ Μουάλεμ.
Το ανακοινωθέν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΟΗΕ, θα διανεμηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού.
Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, οι διμερείς σχέσεις θα

Οργή από ΗΠΑ και ΕΕ για το «παραλήρημα» Αχμαντινετζάντ στο βήμα του ΟΗ Ε

Παραληρηματικές χαρακτηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τις δηλώσεις του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για την 11η Σεπτεμβρίου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Ιρανός πρόεδρος μίλησε περί «αμερικανικής συνωμοσίας» για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του Ισραήλ,  προκαλώντας την αποχώρηση των αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και των 27 κρατών-μελών της ΕΕ. Για «σκανδαλώδεις και απαράδεκτες» δηλώσεις κάνει λόγο η Κάθριν Αστον.
Η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε «ειδεχθείς» τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου.

Παραίτηση Καμίνη από το Συνήγορο του Πολίτη

Την παραίτησή του, από το αξίωμα του Συνηγόρου του Πολίτη, υπέβαλε σήμερα ο Γιώργος Καμίνης στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, μετά την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας.  Ο κ. Καμίνης, συμπληρώνοντας οκτώ χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας ως προϊστάμενος της ανεξάρτητης αρχής, αφήνει πίσω του, κατά γενική ομολογία, ένα σημαντικό έργο, πέρα από τις ενστάσεις που κατά καιρούς είχε δεχθεί, ενώ κατάφερε να καταστήσει το Συνήγορο του Πολίτη, τη πιο δημοφιλή ανεξάρτητη αρχή στους πολίτες.

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

Επικαλείται «αυστηρά προσωπικούς λόγους»
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Δημήτραινας, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο υπουργός, Χάρης Καστανίδης, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Δημήτραινα, ο οποίος -όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του- επιστρέφει στη δικηγορία και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο οποίο διδάσκει από τη θέση του λέκτορα.
Ο κ. Καστανίδης ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα «για την προσφορά του στο υπουργείο και για τις άοκνες προσπάθειές του να προωθηθούν οι κοινοί στόχοι, προσπάθειες στηριγμένες στην ακεραιότητα, το ήθος και την επιστημονική επάρκειά του».

«Γνωρίζουμε πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο»

Ευθείες βολές Πεταλωτή στη Ν.Δ.
«Γνωρίζουμε πώς φτάσαμε εδώ πέρα που φτάσαμε, όχι φυσικά λόγω της υποτιθέμενης ολιγωρίας της κυβέρνησης, αλλά λόγω όλης αυτής της κατάστασης που άφησε η Ν.Δ. στη χώρα και την κατέστησε εντελώς αναξιόπιστη», δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας στην πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής όταν έρθει στην κυβέρνηση.
«Λόγω της τεράστιας αναξιοπιστίας (της χώρας) φτάσαμε να μην μπορούμε να δανειστούμε. Οι πρώτοι μήνες διακυβέρνησής μας δεν ήταν μήνες όπου έπρεπε να δανειστούμε εκείνη τη στιγμή χρήματα, ήταν μήνες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μία

Πρωτιά Ελλάδας σε παραβάσεις και μη ενσωμάτωση κοινοτικών κανονισμών

Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών της ΕΕ με χαμηλές επιδόσεις στην ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών κανονισμών στο εθνικό της δίκαιο ιδιαίτερα για την εσωτερική αγορά, ενώ είναι η δεύτερη (μετά το Βέλγιο) με εκκρεμείς διαδικασίες για παραβάσεις.
Σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων για τη μεταφορά των κοινοτικών οδηγιών εσωτερικής αγοράς στο εθνικό δίκαιο των κρατών μελών που δημοσίευσε την Πέμπτη η Κομισιόν, το 2,4% των ευρωπαϊκών οδηγιών για την εσωτερική αγορά για τις οποίες έχει περάσει η προθεσμία ενσωμάτωσης δεν έχουν προς το παρόν μεταφερθεί στην ελληνική νομοθεσία.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φορτηγατζήδες

Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο έκανε ο Αντώνης Σαμαράς

Καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας επισκέφθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος απο τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Βασίλη Κικίλια.
Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε «από πρώτο χέρι» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες και οι μικροβιοτέχνες, οι οποίοι του επεσήμαναν κυρίως το θέμα του παραεμπορίου, της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, αλλά και της εγκληματικότητας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αντιληφθεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, το λάθος της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί.

Στο λιμάνι του Πειραιά μετέβησαν οι μεταφορείς

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και πραγματοποιούν εμπάργκο στα φορτηγά που αποβιβάστηκαν από τα πλοία. Οι γραπτές διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών δεν φαίνεται να έπεισαν τους ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης, οι μεταφορείς αποφάσισαν σε ποσοστό 60%-40% να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, εκτιμώντας ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού δεν τους ικανοποιούν.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Στο μισθολόγιο της Κομισιόν 17 έμμισθοι πρώην επίτροποι

Ρεπορτάζ : Έλενα Μπέλλη (από την Ημερησία)

Μεταβατικές... αμοιβές πολλών χιλιάδων ευρώ εξακολουθούν να λαμβάνουν οι περισσότεροι από τους πρώην επιτρόπους της Ε.Ε., όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times και επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε πλήρη αντίθεση με τα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι Βρυξέλλες από τα κράτη-μέλη, η Κομισιόν εξακολουθεί να καταβάλλει υπέρογκα ποσά σε 17 πρώην επιτρόπους και μάλιστα στο πλαίσιο νόμιμης διαδικασίας. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, η διαδικασία προβλέπει τη χορήγηση, για τρία χρόνια, «οικονομικής ενίσχυσης» που κυμαίνεται από το 40% έως το 60% του μισθού του κάθε επιτρόπου ως «βοήθημα» για τη μετάβασή του στον ιδιωτικό τομέα.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Μυστικά ομορφιάς από τη Γαλλία

«Συνταγές» περιποίησης του δέρματος
Τα σταφύλια περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και αιθέρια έλαια που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος κι ενυδατώνουν το δέρμα. Οι Γαλλίδες συνηθίζουν να κόβουν μια ρώγα στη μέση και να περνούν την κομμένη πλευρά πάνω από το πρόσωπό τους για μερικά λεπτά. Αφήνουν το χυμό να στεγνώσει και κατόπιν ξεπλένουν καλά το πρόσωπό τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος τους και τον εμπλουτισμό του με αντιοξειδωτικά.

Στρατόπεδα

Τόσος ντόρος. Τόση διαβούλευση. Τόση αναμονή. Τόση διακριτικότητα. Τόση, μα τόση φασαρία για κάτι το απλό, το αυτονόητο, το νόμιμο, το συνταγματικό και το κανονικό. Για την κλήτευση του πολίτη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Επομένως δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον Νόμο και στο Σύνταγμα. Επομένως χωριζόμαστε σε δύο κατηγορίες. Επομένως οι ανώνυμοι στη στρούγκα και οι επώνυμοι στην ασυλία. Επομένως κάθε αρχηγός είναι ανεύθυνος άρχων, όπως ο πρώην βασιλιάς σ΄ αυτόν τον τόπο τον διακορευμένο από κάθε ανευθυνοϋπεύθυνο πολιτικό. Επομένως τα δημοκρατικά αξιώματα είναι ο μασκαρεμένος καρνάβαλος μιας αριστοκρατικής φεουδαρχίας. Ο,τι θέλω κάνω και λογαριασμό σε κανέναν δεν δίνω. Και επομένως η σχέση

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ"

Από : Σκάϊ.gr
«Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Θα πατάξουμε την φοροδιαφυγή», ξεκαθάρισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.Τόνισε ότι όλοι, πολίτες και επιχειρηματίες πρέπει να συμβάλουν στην προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής ενώ μίλησε για αναδιάρθρωση του ΣΔΟΕ.
Ο κ. Κουσελάς, αναφερόμενος στον χρηματισμό υπαλλήλου του ΣΔΟΕ στην Κέρκυρα, είπε πως δεν είναι δυνατόν η επιχείρηση ή ο πολίτης να είναι όμηρος από κάποιους ελεγκτές που δεν κάνουν

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ

 Αποσύρονται άμεσα από τα ράφια των φαρμακείων το Αvandia, το οποίο χορηγείται στους πάσχοντες από διαβήτη, και άλλα σκευάσματα τα οποία περιέχουν την ουσία ροσιγλιταζόνη (rosiglitazone). Ανάμεσά τους είναι και τα φάρμακα Αvandamet και Αvaglim (σ.σ.: το δεύτερο δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά). Την αναστολή των αδειών κυκλοφορίας των παραπάνω αντιδιαβητικών φαρμακευτικών προϊόντων συνέστησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έπειτα από αναφορές ότι συνδέονται με την εμφάνιση καρδιακών επεισοδίων. Αντιθέτως, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ) αποφάσισε να παραμείνουν διαθέσιμα στις ΗΠΑ όλα τα φάρμακα τα οποία περιέχουν ροσιγλιταζόνη, βάζοντας όμως

Ο μεσολαβητής ΠαπανδρέουTου Aθανασιου Eλλις


Στον φυσικό του ρόλο δείχνει να βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Υόρκη. Φίλοι και αντίπαλοι του αποδίδουν στόχους και επιθυμίες που ίσως δεν έχει, όπως την αναρρίχηση στο αξίωμα του γενικού γραμματέα των Ην. Εθνών. Οι πρώτοι για να υπερθεματίσουν την αποδοχή του από την παγκόσμια κοινότητα, οι δεύτεροι για να επικρίνουν τη συχνή απουσία του στο εξωτερικό, που αφαιρεί την προσοχή του από τα οικονομικά προβλήματα και τις αναταραχές στο εσωτερικό.

Αν και διαπιστώνεται μια συχνά υπερβολική ροπή προς την επικοινωνιακή αξιοποίηση των κινήσεών του, η προώθηση της διεθνούς παρουσίας της Ελλάδας μέσω των διαύλων που διατηρεί ο κ. Παπανδρέου με ξένους ηγέτες και θεσμούς είναι θετική. Για τη διεθνή κοινότητα, μικρή σημασία έχει ποιες ενέργειες κάνει

ΔΝΤ: Στο τέλος του 2011 η πιθανή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Αναμένουμε ότι η Ελλάδα «ίσως επιστρέψει στις αγορές μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες», τόνισε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολαϊν Άτκινσον, η οποία σημείωσε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα προχωρά όπως αναμενόταν».
Επισήμανε ότι οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της, που έλαβαν χώρα πρόσφατα σε συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ «πήγαν καλά», και σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις

Δεκάλεπτο τετ-α-τετ Παπανδρέου-Ομπάμα λίγο πριν αναχωρήσει για Αθήνα

Δεκάλεπτο τετ-α-τετ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, είχε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης του αμερικανού ηγέτη προς τιμήν αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Μανχάταν ο πρόεδρος Ομπάμα είπε στον κ.Παπανδρέου: «Έχεις ένα δύσκολο έργο, αλλά πηγαίνεις καλά», προσθέτοντας: «Και εγώ έχω ένα δύσκολο έργο στις Ηνωμένες Πολιτείες». Ο κ.Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, συνεχάρη τον κ.Ομπάμα για την ομιλία του στην έναρξη της 65ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ειδικότερα για την παρέμβασή του στο Μεσανατολικό, συμφωνώντας ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να βρεθεί λύση.

Δοκιμασία για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας οι εκλογές

Γίνονται εκλογές για την ανάδειξη κοινοβουλίου
Στόχος της Βενεζουέλας και του προέδρου της  είναι "ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα". Στο δρόμο προς αυτό το στόχο πρέπει να ξεπεραστούν δυο μεγάλα εμπόδια: Το ένα και μεγαλύτερο είναι η εκλογή του νέου κοινοβουλίου, το οποίο φαίνεται να είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση. 18 εκατομμύρια ψηφοφόροι της Βενεζουέλας καλούνται την ερχόμενη Κυριακή να αναδείξουν το νέο κοινοβούλιο.Αυτές οι εκλογές ισχύουν ως σφυγμομέτρηση και για τις προεδρικές εκλογές που έπονται να γίνουν το 2012 για τον επί 11συνεχή  χρόνια αριστερό πρόεδρό της. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν  έναν στήθος με στήθος αγώνα με την αντιπολίτευση.
kapistri, N24

Λόγια, λόγια και πάλι ...λόγια!!!

Όχι πως δε χαίρομαι να γίνονται επενδύσεις στον ελληνικό χώρο, αλλά αυτός ο υπερενθουσιασμός για συμφωνίες που αποδεικνύονται "συζητήσεις καλής θέλησης" και μένουν εκεί, μας έχουν κάνει να χάσουμε την μπάλα και να μη ξέρουμε αν πρέπει να το πιστέψουμε. Καταντά σαν το ανέκδοτο με το "λύκος, λύκος στα πρόβατα"! Αν ίσχυαν όσα κατά καιρούς έχουν μεταδοθεί για τους επερχόμενους ξένους επενδυτές, η ελληνική οικονομία θα έπρεπε να «τρέχει» με ρυθμούς κινεζικούς. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είδαμε κάτι τέτοιο.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Δυσαρέσκεια επικράτησε χθες στη Νέα Υόρκη μεταξύ των μελών της πρωθυπουργικής συνοδείας μετά τις φήμες περί πανάκριβου ταξιδιού. Μου λένε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου διέμενε στο ξενοδοχείο Μeridien σε δωμάτιο ίδιο με εκείνα στα οποία μένουν οι συνεργάτες του και το οποίο κοστίζει 300 ευρώ την ημέρα. Κατά τα λοιπά, παρά το βαρύ πρόγραμμα, η ημέρα άρχιζε στις 6 το πρωί για τον Πρωθυπουργό με γυμναστική στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου. Ακολουθούσε η πρώτη σύσκεψη με συνεργάτες του στις 7.30 και οι διαρκείς διορθώσεις στις ομιλίες της ημέρας. Κατά τα άλλα ο Πρωθυπουργός συνάντησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Μπιλ Κλίντον (προχθές) και τον κ. Μπαράκ Ομπάμα (χθες) σε δύο αντίστοιχες exclusive δεξιώσεις.
***

Καθυστερεί η επιστροφή του διαστημοπλοίου

Δεν μπορεί να αποσυνδεθεί  το διαστημόπλοιο
Τεχνικά προβλήματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία των διαστημικών σταθμών με το "μπλοκάρισμά" του ρωσικού διαστημοπολοίου από τον διεθνή διαστημικό σταθμό. Η αποσύνδεση ήταν μέχρι τώρα "ρουτίνα" για το σχετικό πρόγραμμα και τώρα δημιουργήθηκε πρόβλημα, που καθυστερεί την επιστροφή του στη γη. Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο ελέγχου και αναμένεται η διόρθωση του προβλήματος για να μπορέσουν να επιστρέψουν  στη γη οι δύο ρώσοι και ο ένας αμερικανός από το διαστημικό σταθμό.
 kapistri , N24

Διεκόπη η δίκη του του Ηγούμενου Εφραίμ και Μοναχού Αρσένιου, για την υπόθεση Βατοπεδίου

Διεκόπη για τις 7 Οκτώβρη από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης, η δίκη της πρώην προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρίας Ψάλτη, του Ηγούμενου Εφραίμ και Μοναχού Αρσένιου, για την υπόθεση Βατοπεδίου. Αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισης Στέργιος Γιαλάογλου ζήτησε αναβολή, χωρίς αυτό να γίνει δεκτή, οπότε η δίκη ξεκίνησε και διεκόπη για της 7 Οκτώβρη, τρέχοντος έτους.
Εφετείο Ροδόπης - Δίκη Βατοπεδίου
Ο λόγος της διακοπής συνίσταται στο ότι δεν μπορούσε να παραστεί ο Μοναχός Αρσένιος, καθώς νοσηλεύεται λόγω

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στην αντζέντα η ένταξη της Σερβίας στην «ευρωπαϊκή οικογένεια»

 Στις 25 Οκτωβρίου, στη συνάντηση του Λουξεμβούργου, θα συζητήσει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το αίτημα της Σερβίας να της δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.
«Θα βάλω το ζήτημα της υποψηφιότητας της Σερβίας στην ατζέντα», δήλωσε, σήμερα, ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών, Στίβεν Βανάκερε, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ένωσης το τρέχον εξάμηνο.

«Η Γερμανία ωφελείται από το ευρώ»

«Περισσότερο από κάθε άλλο κράτος μέλος της ευρωζώνης»
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, μιλώντας σήμερα στην Φρανκφούρτη, υπογράμμισε ότι «από την Ε.Ε. και από το ίδιο το ευρώ, περισσότερο από κάθε άλλο κράτος, ωφελείται η Γερμανία».
«Εμείς οι Γερμανοί ωφελούμεθα περισσότερο παντός άλλου» από την Ε.Ε. αλλά και από το ευρώ, συνόψισε ο κ. Σόϊμπλε, απευθυνόμενος στους συνέδρους οικονομικού συμποσίου στη γερμανική οικονομική πρωτεύουσα.

Ευτυχισμένοι με τα 9 παιδιά μας

Αποσπάσματα από την εκπομπή "Αξίζει να το ζεις" 
με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Συμφωνία τριών τραπεζών για πράσινες επενδύσεις

Αφορούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Κρήτη
Συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και την Τ Bank (πρώην Aspis Bank).
Η συμφωνία στοχεύει στην υλοποίηση του προγράμματος «Πράσινη Ενέργεια στην Κρήτη» και αφορά στη χορήγηση κοινοπρακτικών δανείων σε επενδυτές για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων. Η συμφωνία υπεγράφη στην Αθήνα από τον πρόεδρο του ΤΤ και της Τ Bank, Κλέωνα Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Γιάννη Λεμπιδάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τ Bank, Γιώργο Χαντζηνικολάου.

Τρία εκατομμύρια Γάλλοι (ξανά) είπαν όχι στον Σαρκοζί

Εντυπωσιακή η συμμετοχή στην απεργία κατά της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, ξεπέρασε ακόμη και την κινητοποίηση της 7ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το συνδικάτο CFDP, περίπου 2,9 εκατομμύρια πολίτες (400.000 περισσότεροι από την προηγούμενη απεργία) σε όλη τη Γαλλία διαδήλωσαν κατά της απόφασης της κυβέρνησης Σαρκοζί να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια ως το 2018.

"Δεν βυθιστήκαμε από το παγόβουνο"

Σε ένα σφάλμα στον χειρισμό του πηδαλίου οφείλεται στην πραγματικότητα το ναυάγιο του Τιτανικού, όπως αποκαλύπτει στο νέο της βιβλίο η εγγονή του ανθυποπλοίαρχου που είχε επιζήσει της καταστροφής και ο οποίος έκρυβε μέχρι τον θάνατό του την αλήθεια.  Η Λουίζ Πάτεν, συγγραφέας και εγγονή του αξιωματικού επιφυλακής του Τιτανικού (δηλαδή, του ανθυποπλοίαρχου), αποκάλυψε πως ο παππούς της, Τσαρλς Λάιτολερ, έκρυψε καλά την αλήθεια για το τραγικό σφάλμα, από τις έρευνες που έγιναν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, επειδή φοβόταν ότι θα ακολουθούσε πτώχευση των πλοιοκτητών και πολλοί συνάδελφοί του θα έμεναν χωρίς δουλειά.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Δρακόλιμνη Τύμφης και Αστράκα
Φωτο:  Βασίλης Πυρώτης