Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αγάπη μου εσύ (Ελλάδα μου εσύ)

Το νέο τραγούδι του Γιάννη Κότσιρα, μαζί με εικόνες επίκαιρες όσο ποτέ και δυστυχώς γνώριμες σε όλους μας...

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΜΗΝ ΤΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στη Σουηδία

Ελεύθερος ο Καναδός που συνελήφθη γι' απόπειρα επίθεσης.  
Η καναδική αστυνομία δήλωσε πως θα συνεχίσει την έρευνά της για το συναγερμό περί υποτιθέμενης μεταφοράς εκρηκτικών πάνω σε ένα πακιστανικό αεροπλάνο, ενώ οι έρευνες στο αεροσκάφος δεν απέδωσαν τίποτε και ο ύποπτος, ένας Καναδός πακιστανικής καταγωγής, αφέθηκε ελεύθερος στη Σουηδία.
«Η έρευνα συνεχίζεται και εάν πρόκειται για τρομοκρατική φάρσα, θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του προσώπου από το οποίο προήλθε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας Ζιλί Γκανιόν.
Σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία, μία «τρομοκρατική φάρσα» είναι «δημόσιο αδίκημα» που τιμωρείται με φυλάκιση, η οποία μπορεί να φθάσει έως και τα πέντε χρόνια σύμφωνα με το άρθρο 140 του ποινικού κώδικα.

ΝΤ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΝΔ"


Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «δεν είμαι πια ΝΔ. Ήμουν στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που χωρούσε πολλές διαφορετικές σκέψεις και απόψεις» σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ 100,3. Όπως είπε στη μεγάλη Νέα Δημοκρατία, στις συσκέψεις, στις συνεδριάσεις, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, μπορεί να διαφωνούσαμε αλλά στο τέλος μετά από διάλογο συμφωνούσαμε.

«Βόμβα» Καστανίδη κατά Σανιδά για το Βατοπέδι

Για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην 
εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ζητεί να ερευνηθούν με έγγραφό του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.
Ο Καστανίδης απέστειλε σχετικό έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για να εξεταστεί εάν ο Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.
Είχε προηγηθεί έγγραφο του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, κ. Μπετενιώτη, προς τον Καστανίδη, προκειμένου να πράξει τα δέοντα. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τις καταθέσεις των

Ακρίδα

Προσέξτε την κομματική λογική που διαπερνά ολόκληρη την ελληνική πολιτική. Από εκεί η εσωστρέφεια. Από εκεί το τσιφλίκι. Από εκεί η αρχή κάθε παραβατικότητας. Υπεράνω όλων. Νόμων, Θεού και ανθρώπων. Εγώ, το κόμμα και η πελατεία μου. Και όλοι μαζί για την εξουσία μου.
Τα υπόλοιπα γαία πυρί μιχθήτω. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Ανεξάρτητα από χρώμα, πράσινο, κόκκινο και γαλάζιο αρχηγό. Η περίπτωση- λέει- του Καραμανλή είναι το βαρίδι του Σαμαρά. Το κατάπιε κι αυτό. Οπως σε ολόκληρο τον τόπο, τίποτε δεν άλλαξε στο κόμμα αυτό. Χωρίς αυτοκριτική. Χωρίς να αισθανθούν την

Η κλοπή των διοδίων

Καταγγελία από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας 
Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.
Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ: «Ελπίζω να πάρουν το μήνυμα οι αγορές»

Το «πηγαίνεις καλά» του Ομπάμα στον Γ. Παπανδρέου επισφράγισε τον θετικό απολογισμό του ταξιδιού στις ΗΠΑ 
Γράφει στο ΒΗΜΑ η: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, O κ. Γ. Παπανδρέου μπορεί να μη συνάντησε τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο συνομίλησε όμως μαζί του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης. Αυτόν τον χώρο επέλεξε ο αμερικανός πρόεδρος για να παραθέσει τη δεξίωση προς τους αρχηγούς των κρατών οι οποίοι μετείχαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η... νύχτα στο μουσείο του Πρωθυπουργού περιελάμβανε και μια δεκάλεπτη συνομιλία με τον κ. Ομπάμα.
«Εχεις δύσκολο έργο, αλλά πηγαίνεις καλά» του είπε ο κ. Ομπάμα, προσθέτοντας: «Και εγώ έχω ένα δύσκολο έργο στις Ηνωμένες

Χειροτόνηση ομοφυλοφίλων στην Αγγλικανική Εκκλησία

Ο επικεφαλής δεν έχει πρόβλημα 
Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουΐλιαμς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τάιμς, επαναλαμβάνει πως υποστήριξε τη χειροτόνηση ομοφυλοφίλων ιερέων στην Αγγλικανική Εκκλησία. Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, δήλωσε πως «δεν έχει πρόβλημα» με το γεγονός ότι κάποιοι από τους επισκόπους του είναι ομοφυλόφιλοι, αρκεί να τηρούν την αρχή της αγαμίας. Επιμένει όμως στην τήρηση της αγαμίας στους επισκόπους, εν αντιθέσει με τους ιερείς.
«Για να το θέσουμε πιο απλά, το να είναι, ή όχι ένας επίσκοπος ομοφυλόφιλος δεν είναι πρόβλημα. Εκείνο που αποτελεί πρόβλημα είναι το γεγονός πως υπάρχουν παραδοσιακοί, ιστορικοί, λόφοι που ισχύουν στην εκκλησία», τονίζει.

Το Αιγαίο χάνει τα ψάρια του

 Η υπεραλίευση μειώνει διαρκώς την παραγωγή, με καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία των παράκτιων περιοχών. Κύρια αιτία που οδηγεί στην κατάρρευση των ιχθυαποθεμάτων αποτελεί η ανυπαρξία κάθε είδους προστασίας των βιοτόπων τους. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, απαγορεύεται το ψάρεμα με συρόμενα αλιευτικά εργαλεία σε περιοχές που καλύπτονται από προστατευόμενα οικοσυστήματα της θάλασσας, όπως είναι τα λιβάδια Ποσειδωνίας και οι ύφαλοι ασβεστολιθικών ροδοφυκών (οι λεγόμενες τραγάνες). Στην Ελλάδα όμως είναι αδύνατη η ουσιαστική εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας, καθώς έχουν διενεργηθεί ελάχιστες χαρτογραφήσεις των λιβαδιών Ποσειδωνίας και καμία επίσημη υφάλων ασβεστολιθικών ροδοφυκών.

Στον αέρα 300 συμβασιούχοι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Οριακό είναι το σημείο που έχουν φτάσει αρκετοί συμβασιούχοι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς έχει ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς κι εκείνοι παραμένουν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που προσέφεραν το εαρινό εξάμηνο της προηγούμενης χρονιάς. Υπάρχουν δε περιπτώσεις συμβασιούχων που ασχολούνται πλέον με αγροτικές εργασίες για την επιβίωσή τους. Οι πιέσεις που ασκούν οι 300 περίπου συμβασιούχοι στην πρυτανεία είναι πολλές και σχεδόν καθημερινές, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε 60 από αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν δεύτερη εργασία, άρα και πόρους για να ζήσουν.

Προσγειώθηκε τελικά με ασφάλεια το Σογιούζ


Με ασφάλεια προσγειώθηκε σήμερα στο Καζακστάν το διαστημόπλοιο Σογιούζ το οποίο μετέφερε δύο Ρώσους και έναν Αμερικανό κοσμοναύτη, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού κέντρου επιχειρήσεων.  Η επιστροφή του Σογιούζ καθυστέρησε κατά μία ημέρα, αφού η αρχική προσπάθεια αποσύνδεσής του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό απέτυχε καθώς δεν άνοιξαν τα άγκιστρα που το συγκρατούσαν. Το Σογιούζ μετέφερε στη γη τους Ρώσους κοσμοναύτες Αλεξάντρ Σκβορτσόφ και Μιχαήλ Κορνιένκο και την Αμερικανίδα αστροναύτη Τρέισι Κάλντγουελ-Ντάισον που βρίσκονταν στον διεθνή διαστημικό σταθμό επί έξι μήνες.

Η Μάιντζ πέρασε και από το Μόναχο! - Ασταμάτητος ο Γκέκας

 Η μεγάλη έκπληξη φέτος στο γερμανικό πρωτάθλημα είναι, μέχρι στιγμής, η ομάδα του Μάιντζ. Ούτε η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να σταματήσει την ξέφρενη πορεία την ομάδα του Μάιντζ στην Μουντεσλίγκα. Από την άλλη πλευρά είναι ευχάριστο που ο Γκέκας "βρίσκει" δίχτυα. Σκόραρε και πάλι σήμερα στη νίκη της Άιντραχτ επί της Νυρεμβέργης. Νέα γκέλα για της ομάδα της Σάλκε.

Η εκπαιδευτική πραγματικότητα και η αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα

Του Γιώργου Τρούλη*
Η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί την ύψιστη μορφή κοινωνικής δράσης σε μια οργανωμένη κοινωνία. Μια κοινωνία που σέβεται τα μέλη της, που ενδιαφέρεται, που νοιάζεται και την απασχολεί το μέλλον της νέας γενιάς αλλά και η ίδια η εξέλιξή της, επενδύει σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή η επένδυση δεν μπορεί να λογιστεί διαφορετικά παρά μόνο ως προικοδότηση της νέας γενιάς παρέχοντάς της τα απαραίτητα εχέγγεια για μια επιτυχημένη κοινωνικοπολιτισμική ανάπτυξη. Η ανάπτυξη αυτή δεν αποτελεί, όπως εσφαλμένα θεωρείται από πολλούς, ευχολόγιο ή ουτοπία αλλά μια απαραίτητη προυπόθεση για την διατήρηση και βελτίωση της ίδιας της αυθυπαρξίας της κοινωνίας και ως τέτοια οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε.

Δ. Δρούτσας: "Η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματα από τα κατεχόμενα"


"Η Κύπρος είναι βαθιά στην καρδιά μου" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, σε ομιλία του στην ετήσια εκδήλωση μετά δείπνου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Δρούτσας σημείωσε ως "πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνει η Άγκυρα, είναι η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε πρόοδο στο Κυπριακό. Γιατί το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής".

Φοβερό γκολ!!


Τέτοιο γκολ, σίγουρα θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες άνδρες ποδοσφαιριστές.. Η παίκτρια της Εθνικής Ιαπωνίας έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ στο Παγκόσμιο κύπελλο κάτω των 17 ετών.. Απολαύστε!!

«Εκρήξεις» στη Βουλή για την περαίωση

Αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο «πληρώστε και σώστε». «Έκρηξη» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -με πιο αιχμηρούς τους Γ. Φλωρίδη, Κ. Γείτονα και Κ. Καρτάλη- προκάλεσε η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων της περιόδου 2000-2009, που παρουσίασε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίνου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Δύο ήταν τα βασικά σημεία της κριτικής των κυβερνητικών βουλευτών, που δεν έθεσαν πάντως θέμα καταψήφισης του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, θα ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Ο Δρ. Διομήδης Μιχαλόπουλος, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκ/γων Μηχ/κών & Μηχ/κών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Διδάκτωρ του ιδίου Τμήματος και τώρα μεταδιδακτορικός ερευνητής στο University of British Columbia (UBC), βραβεύτηκε με τη μεγαλύτερη διεθνή διάκριση για νέο επιστήμονα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, το βραβείο Marconi Young Scholar Award. Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε χρόνο από την Marconi Society (http://www.marconisociety.org/ ) σε επιστήμονες κάτω των 27 ετών, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν ήδη σημαντική συμβολή στην έρευνα στις Τηλεπικοινωνίες.
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος κατά του δημοσίου τομέα.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».
Λίγες ημέρες μετά το «μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς», φράση που τείνει να γίνει εμβληματική του έτους, ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτές:

Καμία ζημία για το ελληνικό δημόσιο

Τα έγγραφα του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών για Βατοπέδι:
Σελ. 1
ΕΔΩ   Σελ. 2 ΕΔΩ    Σελ. 3 ΕΔΩ   Σελ 4. ΕΔΩ
Δεν αποδεικνύεται από τα κατατεθειμένα έγγραφα ζημιά του ελληνικού δημοσίου στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η δικαιοσύνη αλλά και η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις δεν έχουν ανατραπεί μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία αυτά, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, προκύπτουν από εκθέσεις που έχει κάνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητος οίκος.

«Φθαρμένο ως το μεδούλι», το πρόγραμμα των ρεπουμπλικάνων

Αν και άργησε να πάρει θέση στην «Υπόσχεση για την Αμερική» που παρουσίασαν την Πέμπτη στο Κογκρέσο οι Ρεπουμπλικάνοι, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τελικά τοποθετήθηκε: «Με τα μέτρα τους, μας βύθισαν στην οικονομική κρίση. Τα μέτρα τούτα εκπηγάζουν από την ίδια, φθαρμένη ίσαμε το μεδούλι, φιλοσοφία: να μειώσουμε τους φόρους για τους πολυεκατομμυριούχους-ες, να καταργήσουμε τους περιοριστικούς κανονισμούς για την Ουόλ Στριτ και τις ομάδες συμφερόντων και να αφήσουμε τη μεσαία τάξη να τα βγάλει πέρα μοναχή της.» και συνέχισε σχολιάζοντας ότι: ««Αυτό δεν είναι ένα πρόγραμμα για ένα καλλίτερο μέλλον. Είναι η ηχώ μίας καταστροφικής δεκαετίας, που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί».

Επεκτείνει τις δραστηριότητές της η Εγνατία Οδός ΑΕ

Κατασκευαστική εταιρεία 7ης τάξεως θα θυμίζει σε λίγο καιρό η Εγνατία Οδός ΑΕ καθώς επεκτείνει τη δραστηριότητά της έξω από την παραδοσιακή ζώνη επιρροής της και ετοιμάζεται να μετατραπεί στη «ΜΟΜΑ» του 21ου αιώνα!
Η ΔΕΚΟ που είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο έργο υποδομής στη σύγχρονη ιστορία της χώρας αναβαθμίζεται σε μίνι υπουργείο Υποδομών αφού αναλαμβάνει τη μελέτη και την κατασκευή όλων των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ τοπικών και περιφερειακών έργων σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Δ. Ρέππα και του πρώην υφυπουργού Οικονομίας κ. Στ. Αρναουτάκη, η Εγνατία Οδός ΑΕ αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση 96 σημαντικών έργων υποδομής μέσα από πέντε συμβάσεις.

Απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού


Με την μείωση του ποσοστού κέρδους στα φαρμακεία συνέδεσε την απελευθέρωση του επαγγέλματος ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο κ. Λοβέρδος και οι φαρμακοποιοί έχουν, βέβαια, διαφορετικές εκτιμήσεις για το κέρδος: το υπουργείο το τοποθετεί μεταξύ 35% και 40%, ενώ ο Σύλλογος κάνει λόγο για 23,8%. Επίσης, οι φαρμακοποιοί επανέλαβαν την πάγια θέση τους ότι το επάγγελμα του φαρμακοποιού δεν είναι κλειστό και ότι στη χώρα μας έτσι κι αλλιώς λειτουργεί μεγάλος αριθμός φαρμακείων.Τέλος, ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργού ώστε να τους καταβληθεί η θεσμοθετημένη επιστροφή 3% επί των εσόδων τους, ποσό που αντιστοιχεί σε 90 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ενώ έως τώρα έχει καταβληθεί μόλις το 10%

Δολιοφθορά βυτιοφόρου στην κάμερα!

2010 Opel GTC Paris Concept

 Γλυπτική Τέχνη: Συναρπαστικές αναλογίες και δυναμικές καμπύλες
* Γερμανική Μηχανολογία: 213 kW/290 hp 2.0 Turbo DI, προσαρμοζόμενη ανάρτηση FlexRide
* Προσιτό όνειρο: Το εφικτό dream car
* Εξέλιξη υψηλών ταχυτήτων: Το πρωτότυπο προβάλλει μία μάρκα σε πλήρη δράση
Paris/Rüsselsheim. Το πρωτότυπο GTC Paris ενσαρκώνει το πάθος της Opel: Αποστολή του είναι να προβάλλει πώς η Opel μπορεί να ‘απογειώσει’ τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της δημιουργώντας μία πολύ σπορ και συναισθηματική πρόταση.

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα νέα και μεγάλα ΙΧ οχήματα

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Χρυσολωρά (απο ΤΑ ΝΕΑ)

Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για τα καινούργια αυτοκίνητα που θα πρωτοκυκλοφορήσουν την 1η Ιανουαρίου του 2011 και θα είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο, ενώ παράλληλα θα μειώνει το βάρος για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα που δέχθηκαν μεγάλη επιβάρυνση πριν από έναν χρόνο. Το θέμα είναι ευαίσθητο, καθώς μια τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ότι ευνοεί τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, τις εισαγωγές και τους καταναλωτές με υψηλά εισοδήματα που έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν αυτά τα αυτοκίνητα.

Μπλόκο φορτηγατζήδων στα λιμάνια

Συνεχίζεται το μπλόκο των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ με τα κυριότερα προβλήματα το Σάββατο να εντοπίζονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, όπου κρατούνται εγκλωβισμένα δεκάδες φορτηγά με προϊόντα. Χιλιάδες κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα και στο λιμάνι του Πειραιά.
Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ιδιοκτήτες φορτηγών εμποδίζουν συναδέλφους τους να απομακρυνθούν από το χώρο, μετά την αποβίβασή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ιδιοκτήτες εταιρειών μεταφορών μετέβησαν στο σημείο προσπαθώντας να διαπραγματευτούν με τους μεταφορείς, οι οποίοι στάθηκαν αδιάλλακτοι.

Έστησαν καρτέρι σε οδηγούς φορτηγών

Επιθέσεις σε βάρος 4 οδηγών φορτηγών από αγνώστους σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, στο οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ.
Στις 22.25, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με πέτρες σε εν κινήσει φορτηγό με τρόφιμα, που φέρει πινακίδες Αυστρίας, στο 212ο χιλιόμετρο του οδικού άξονα ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα, με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές.

Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Απεργοί εμπόδισαν φορτηγά μεταφορικών εταιριών
 
Οι απεργοί εμπόδισαν φορτηγά μεταφορικών εταιριών να βγουν από το λιμάνι με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Μετά από διαπραγματεύσεις με τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών επικράτησε ηρεμία.
Πάντως, αυτή τη στιγμή παραμένουν ακινητοποιημένα φορτηγά στην πύλη 16 του λιμανιού, στον κόμβο της Λαχαναγοράς, στους σηματοδότες της Γέφυρας και στο Δερβένι.

Ο Τ.Κουράκης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

Την υποψηφιότητα του βουλευτή Τάσου Κουράκη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης θα είναι ο πολιτικός μηχανικός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Θεοδωρόπουλος.
Υπενθυμίζεται πως στην ίδια Περιφέρεια, υποψήφιοι είναι οι

  • Μάρκος Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ)
  • Παναγιώτης Ψωμιάδης (ΝΔ)
  • Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (ΚΚΕ)
  • Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ)
  • Ασημίνα Ξηροτύρη (Δημοκρατική Αριστερά)

Πάγκαλος: Κάποιοι πιστεύουν ακόμα στον «Άγιο Βασίλη»

Έχουμε τις ευθύνες μας και τις έχουμε αναγνωρίσει, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την κρίση
Πυρά κατά τον επικριτών του μνημονίου εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σημειώνοντας σκωπτικά πως όσοι επικρίνουν το μηχανισμό στήριξης, πιστεύουν ότι θα μας δανείσει «Άγιος Βασίλης» και «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την ύπαρξή του».
Μιλώντας 3ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε πως «η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η πραγματικότητα και ενδεχομένως και υποκειμενικές αδυναμίες, αλλά σε κάθε περίπτωση με καλή πρόθεση και αποφασιστικότητα, είναι ταγμένη στην δημιουργία, μέσα στον χρόνο που έρχεται, ενός έντονα αναπτυξιακού επενδυτικού κλίματος και αυτό δεν μπορεί παρά να αφορά και τους κατ’ εξοχήν φίλους και συνεργάτες μας του Αραβικού κόσμου».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στον

Για την ντροπή, η «ορμόνη της αγάπης»

ΛΟΝΔΙΝΟ Ερευνητές από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ρινικό σπρέι το οποίο, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να βοηθήσει άτομα με φυσική συστολή, τα λεγόμενα «ντροπαλά», και γενικότερα να αναπτύσσει την κοινωνικότητα ανθρώπων με κλειστό χαρακτήρα. Το σπρέι ανέπτυξαν ερευνητές του Κέντρου Ερευνας και Θεραπείας Αυτισμού Seaver στο Ισραήλ και του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις ΗΠΑ και σε αυτό περιέχεται η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», η οξυτοκίνη. Πρόκειται για μια ορμόνη που παράγεται φυσικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο κατά τη διάρκεια των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, προωθεί τα

Τα ενεργειακά σχέδια της ΔΕΠΑ για τη Βόρεια Ελλάδα

 Μέχρι τέλος του έτους ο διαγωνισμός για τις τρεις νέες ΕΠΑ
Φυσικό αέριο για την κάλυψη των αναγκών τους σε θέρμανση θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται από το 2011 και μετά, άλλα 3 μεγάλα γεωγραφικά διαμερίσματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, τα οποία σήμερα εξυπηρετούνται, κατά βάση, με πετρέλαιο θέρμανσης.
Έτσι, μετά τη Θεσσαλονίκη και νομούς της Θεσσαλίας, η ΔΕΠΑ, όπως αποκάλυψε στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σπύρος Παλαιογιάννης, σχεδιάζει, ήδη, τους διαγωνισμούς για τις τρεις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) που θα συσταθούν στο επόμενο διάστημα και θα αξιοποιηθούν για την επέκταση του εγχώριου δικτύου φυσικού αερίου.

ΠΑΣ... και στα σχολεία

 
Μια σημαντική πρωτοβουλία ξεκίνησε από η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 στο πλαίσιο της λειτουργίας της μαθητικής κερκίδας. Πιο συγκεκριμένα άρχισε το πρόγραμμα επίσκεψης παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα στα σχολεία της πόλης. Η αρχή έγινε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, όπου σήμερα το πρωί οι Γιώργος Ντάσιος, και Γιώργος Σικαλιάς, συνοδευόμενοι από την Υπεύθυνη Marketing, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κ.Μαίρη Πεζοδρόμου,

Το Μνημόνιο με το Κατάρ κερδίζει τη "μάχη των εντυπώσεων"

Το Μνημόνιο που υπεγράφη χθες μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ για επενδύσεις έως 5 δισ. δολαρίων βοήθησε τη κυβέρνηση να κερδίσει την μάχη των εντυπώσεων στο εξωτερικό, αλλά ακόμη μένει να αποδειχθεί αν θα μεταφερθεί άμεσα σε εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.
Δεν είναι τυχαίο, εξηγούν στελέχη που γνωρίζουν καλά το θέμα, ότι ο υπουργός επικρατείας Χάρης Παμπούκης κρατά «μικρό καλάθι» δηλώνοντας επισήμως ότι ο στόχος του 2011 είναι η εισροή 2,5 δισ. ευρώ ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Νέα δυναμική στις τράπεζες με «μαξιλάρι» εσόδων 3,5 δισ

Από ανατιμολόγηση δανείων, βελτίωση λειτουργιών, 
συγκράτηση κόστους
 «Μαξιλάρι» εσόδων που μπορεί να υπερβεί τα 3,5 δισ. ευρώ ετησίως παράγουν οι ελληνικές τράπεζες. Πρόκειται για τα κέρδη προ φόρων και προ προβλέψεων που προκύπτουν από την εξέλιξη των μεγεθών όπως διαφαίνεται για το 2010, τη δυνατότητα περαιτέρω ανατιμολόγησης των δανειακών χαρτοφυλακίων, την εκλογίκευση των λειτουργιών τους και τη συγκράτηση του κόστους.

Λ. Παπαδήμος: Υπερεκτιμημένες οι ανησυχίες των αγορών για την Ελλάδα

Του Νεκτάριου Νώτη (Capital.gr)
 Εφικτή χαρακτήρισε την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λ. Παπαδήμος.
Μιλώντας πριν από λίγο σε εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι είναι επείγον να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Υποστήριξε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή δεν είναι ασύμβατη με την ανάπτυξη προσθέτοντας ότι ήδη έχει γίνει εξαιρετική

Τα αυθαίρετα πληρώνουν και σώζονται

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΒΗΜΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Εκπτώσεις στα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, με γενναία μείωση κατά 50%, για την είσπραξη 1,5 δισ. ευρώ. «Περαίωση» και για τα αυθαίρετα, με μεγάλη μείωση των προστίμων κατά 50% σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να εισπράξει χρήματα που αδυνατεί να φέρει από άλλες πηγές στον κρατικό κορβανά.
Επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών με την «εκπτωτική» κίνηση (που έχει τη στήριξη τόσο του ΥΠΕΚΑ όσο και του Εσωτερικών) είναι η είσπραξη περίπου 1,5 δισ. ευρώ για την τριετία 2011-2013, εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εισπραχθούν μέσα στο 2011.

Αγωνία για μπλόκα και ελλείψεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ
Αδεια ράφια σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα βρουν το Σαββατοκύριακο πολλοί καταναλωτές, καθώς εντείνονται τα προβλήματα τροφοδοσίας της αγοράς, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Οι μεγάλες μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις τηρούν στάση αναμονής και προετοιμάζονται να αντιδράσουν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη Δευτέρα, εφόσον δεν έχει ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία της αγοράς. Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένουν εγκλωβισμένα περισσότερα από 3.000 κοντέινερ, ενώ χτες το πρωί φορτηγά συνοδεία περιπολικών επιχείρησαν να μεταφέρουν 130 κοντέινερ, όμως προκλήθηκε ένταση με απεργούς που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πύλη 16.

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ...

Ο μόνος που τόλμησε να πει ότι υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν γιατί τα κόμματα εξουσίας ήθελαν να χρησιμοποιήσουν με ρουσφέτια τους προσληφθέντες. Εντελώς απαξιωτικός για το δημόσιο αλλά με επιχειρήματα που στέκουν. Ο Πάγκαλος είπε και άλλα στο Mega. Για τον Ραγκούση, για τους συναδέλφους του υπουργούς και για τον Σαμαρά. Για τον μόνο που δεν μίλησε ήταν για τον Παπανδρέου. Αυτόν δεν τον αγγίζει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους...
fimotro

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου – Υποψίες ότι υπάρχει άνδρας με εκρηκτικά

Απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση από τον Καναδά προς το Πακιστάν.Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να έλθει σε επαφή με έναν άνδρα που βρίσκεται στο πακιστανικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης Αρλάντα και για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι μεταφέρει εκρηκτικά, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του αεροδρομίου.
Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση Τορόντο-Καράτσι και προσγειώθηκε στη Στοκχόλμη, όταν μια γυναίκα επιβάτις

Φακοί επαφής για το γλαύκωμα

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η νέα μέθοδος μπορεί όχι μόνο να σταματήσει την προοδευτική απώλεια της όρασης αλλά και ν' αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη υπάρχει. Η συγκεκριμένη θεραπεία έχει εφαρμοστεί σε ζώα και υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα δοκιμαστεί και στο ανθρώπινο μάτι.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Θα έλεγε κανείς ότι η Συρία καιροφυλακτούσε. Θα έλεγε κανείς ότι η μυστηριώδης και κρυψίνους χώρα της Μέσης Ανατολής επέλεξε την κατάλληλη στιγμή, όταν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας (στο σκίτσο) θα βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 65ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για να προχωρήσει στην αναγνώριση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα.
Μόνο που η αναγνώριση της πΓΔΜ από τη Συρία ήταν το αποτέλεσμα συμφωνίας που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Πού βρισκόταν ο κ. Δρούτσας εκείνη την κρίσιμη στιγμή; Στην καφετέρια; Στο τηλέφωνο; Στην τουαλέτα; Σύμφωνα με πληροφορίες συνομιλούσε σε παρακείμενη αίθουσα με τους ομολόγους του από το Μαυροβούνιο, την Αρμενία και την Αιθιοπία και... τους ενημέρωνε για τις ελληνικές θέσεις σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ.

Ανυποχώρητη η γαλλική κυβέρνηση στο συνταξιοδοτικό

Ένα λιτό «όχι» απάντησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν στους διαδηλωτές, που πλημμύρισαν την Πέμπτη τις μεγάλες οδικές αρτηρίες γαλλικών μεγαλουπόλεων, ζητώντας «να μην αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης». Την ίδια στιγμή, οι συνδικαλιστές ανήγγειλαν για τον Οκτώβριο και νέες κινητοποιήσεις τους, μετά από την πρώτη της 7ης Σεπτεμβρίου.
«Με τον πρόεδρο Σαρκοζί αποφασίζουμε ο νόμος να μην αποσυρθεί, γιατί έχει μία λογική. Αυτός είναι ο λόγος για την απόφασή μας», σημείωσε ο Φιγιόν, σχολιάζοντας το πρόσφατο νομοσχέδιο για «πλήρη» σύνταξη στα 62 έτη του εργαζόμενου, το οποίο απομένει να εξεταστεί πλέον από τη Γερουσία.

Τομές και ανατροπές στο ΙΚΑ

Προαναγγέλλει ο διοικητής 
Τομές και ανατροπές στο ΙΚΑ για καλύτερη εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και επιχειρήσεων, προανήγγειλε σήμερα από το Ηράκλειο ο νέος Διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος μίλησε για πλήρη αποκέντρωση της διοίκησης του Ιδρύματος, στα πρότυπα των 13 «Καλλικρατικών» Περιφερειών.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Κρήτη», ανέφερε ότι μέσα στο 2011 θα γίνουν σοβαρές ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή, προκειμένου το Ίδρυμα να ξεφύγει από το νόμο-μόρφωμα του 1934, ο οποίος διέπει τη λειτουργία του.

Ερώτηση για την διάνοιξη δρόμου στη Δρακόλιμνη

Ερώτηση με αντικείμενο τη διάνοιξη δρόμου στην περιοχή της Δρακολίμνης Βέρλιγκα, κατέθεσε προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, κα. Τίνα Μπιρμπίλη, ο Θανάσης Οικονόμου, ζητώντας ενημέρωση για την πορεία του συγκεκριμένου έργου αλλά και γενικότερα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αντίστοιχων έργων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στους ορεινούς όγκους των νομών Ιωαννίνων και Τρικάλων, σε περιοχές που εντάσσονται στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας του Natura 2000 αλλά και στο Νέο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων-Περιστερίου.
Όπως, καταγγέλλει μέσω της Ερώτησής του ο κ. Οικονόμου, τον Σεπτέμβριο του 2007, άγνωστοι προχώρησαν στη διάνοιξη δρόμου που ξεκινάει από το σημείο που σταματούσε ο παλιός

Το νέο city car από την Opel

Φωτογραφίες από το νέο μικρό αυτοκίνητο πόλης 
Ιθύνοντες της Opel επιβεβαίωσαν και επίσημα την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, μικρότερο του Corsa, το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά από το 2013.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Opel, Nick Reilly, το νέο αυτό αυτοκίνητο πόλης αποτελεί ένα προϊόν με στρατηγική σημασία για την Opel και τη GM, γενικότερα. Προκειμένου το όλο project να πάρει σάρκα και οστά, η τελευταία αναμένεται να επενδύσει έως το 2013 περισσότερα από 90 εκ.

Βρέθηκε απολιθωμένη μαργαρίτα 47 εκατομμυρίων ετών

Η πανάρχαια μαργαρίτα εντοπίστηκε το έτος 2008 κοντά στον ποταμό της Παταγονίας "Πίσι Λεουφού". Η αρχαιότερη απολιθωμένη μαργαρίτα στον πλανήτη, που χρονολογείται σύμφωνα με τους ειδικούς πριν από 47 εκατομμύρια έτη, εντοπίστηκε κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ, μέσα στην Παταγονία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της τοπικής λίμνης Γκουτιέρες, κ. Ροντόλφο Κορσολίνι.
"Η ηλικία αυτής της απολιθωμένης μαργαρίτας είναι 47 εκατομμύρια έτη", δήλωσε ο Κορσολίνι, το Μουσείο του οποίου βρίσκεται περίπου 1.600 χλμ.νοτιο-δυτικά του Μπουένος Αϊρες, πολύ κοντά στη μεθόριο με τη Χιλή.

To γλαύκωμα απειλεί τους κατοίκους στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής

Μια από τις κυριότερες αιτίες τύφλωσης παγκοσμίως, το γλαύκωμα, απειλεί τους κατοίκους του Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Η συχνότητα εμφάνισης γλαυκώματος στον Ταξιάρχη χαρακτηρίζεται ασυνήθιστα υψηλή, σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, καθώς δώδεκα στα 100 άτομα όλων των ηλικιών και σχεδόν ένας στους τέσσερις ηλικίας 60-69, πάσχει από γλαύκωμα.
Το υψηλό ποσοστό γλαυκώματος σε συνδυασμό με την ανθρωπογεωγραφία του χωριού, οδήγησε Έλληνες και Αμερικανούς επιστήμονες στην έρευνα των μεταλλάξεων και της κληρονομικότητας του γλαυκώματος, που μπορεί να τους οδηγήσει και στην ανακάλυψη τυχόν ύπαρξης προστατευτικών γονιδίων σε αυτόν το πληθυσμό.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Άγρια άλογα στα Τζουμέρκα 
(φωτο Αντώνης Γιωτίτσας)