Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κώστας Καραπάνος

Απολαύστε το φίλο μας Κώστα Καραπάνο στο βιολί!

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Νέος τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας

Μειώσεις των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων για τα παλιά και μεγάλα ΙΧ από 12 ευρώ ως και 330 ευρώ και αυξήσεις για τα καινούργια (που κυκλοφόρησαν από το 2005 και μετά) από 20 ως και 88 ευρώ, προβλέπει το νέο σύστημα των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων με βάση το οποίο θα καταβληθούν τα τέλη για το 2011.  Παράλληλα θεσπίζεται νέο σύστημα για τα τέλη των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά από το 2011 και μετά, τα οποία συνδέονται με τις εκπομπές ρύπων.
Στο νέο σύστημα τελών για τα υφιστάμενα ΙΧ καταργείται το κριτήριο της παλαιότητας. Για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που θα έχουν ταξινομηθεί έως και την 31/12/2010 (και για τις μοτοσυκλέτες, ασχέτως ημερομηνίας ταξινόμησης), θεσπίζεται ενιαία κλίμακα υπολογισμού με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους.

Τα µυστήρια του Ελληνικού

Του Γιώργου Λακόπουλου
Πες µου τι κάνεις µε το Ελληνικό σου να σου πω ποιος είσαι. Ο χώρος του παλαιού αεροδροµίου στοιχειώνει, µια δεκαετία τώρα. Τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις παλινωδούν ανάµεσα σε µελέτες, σχεδιασµούς και ποικίλες ορέξεις για µπίζνες. Το τελευταίο σενάριο του έργου έχει αραβικούς υπότιτλους. Αλλά κανείς δεν εξηγεί επισήµως τι ακριβώς περιλαµβάνει. Το ενδιαφέρον του εµίρη κυκλοφορεί στις σελίδες των εφηµερίδων, αλλά όχι στις σελίδες του ελληνο-καταριανού «µνηµονίου». Αν υπάρχει συγκεκριµένη επενδυτική πρόταση, γιατί δεν αναφέρεται; Αν δεν υπάρχει, γιατί διασπείρεται;

Τσάντα με ναρκωτικά σε δημοτικό σχολείο

Δε βρέθηκε ο δράστης που την είχε παρατήσει στο προαύλιο 
Σακίδιο πλάτης, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βρήκε η αστυνομία στον προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου στα Χανιά. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις βραδινές ώρες χθες, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών καταγγέλθηκε τηλεφωνικά ότι άγνωστος εγκατέλειψε εντός προαύλιου χώρου δημοτικού σχολείου στα Χανιά ένα σακίδιο πλάτης, το οποίο πιθανόν περιείχε ναρκωτικές ουσίες. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο όπου εντοπίσθηκε το σακίδιο που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους ογδόντα γραμμαρίων.

«Δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ του Σαμαρά»

Μετά τις δημοτικές εκλογές το νέο κόμμα της Μπακογιάννη.  Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και με ένα κόμμα που δεν ανέχεται τις μειοψηφικές στάσεις ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι αμετάκλητη η απόφασή της να ιδρύσει νέο κόμμα και μάλιστα μετά τις περιφερειακές εκλογές. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η έλλειψη κινήτρων στην εκπαίδευση ως παράγοντας στασιμότητας και οπισθοδρόμησης

Η αναγκαιότητα των κινήτρων στη μαθησιακή διαδικασία είναι αδιαμφισβήτητη και πολυσυζητημένη από όλους τους μεγάλους θεωρητικούς της εκπαίδευσης ενηλίκων.
Είναι στο χέρι του εκπαιδευτή να αναγνωρίσει τα κίνητρα των εκπαιδευομένων (κοινωνικά, οικονομικά, συναισθηματικά) και να τα αξιοποιήσει κατάλληλα στην μαθησιακή διαδικασία. Επιπλέον, ο "ικανός" εκπαιδευτής ενηλίκων μπορεί να καλλιεργήσει και δικά του πρόσθετα κίνητρα προκειμένου να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευόμενης ομάδας.
Ωστόσο, στην ελληνική πραγματικότητα διαπιστώνουμε το εξής παράδοξο:
Ενώ σε κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπονται αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορούν και πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι εκπαιδευόμενοι, οι αντίστοιχες προβλέψεις για τους εκπαιδευτές εμφανίζουν πλήρη ανυπαρξία.

To Σοσιαλιστικό Ενωτικό Κόμμα του Hugo Chávez κέρδισε τις εκλογές στη Βενεζουέλα!

Ο Hugo Chávez με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (Partito Socialista Unitario – PSUV), μέχρι τώρα κερδίζει 96165 έδρες στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας.
Η ΕΝΩΜΕΝΗ αντιπολίτευση 61-64 έδρες, για τη δεξιά και ακροδεξιά, με τα φιλοαμερικάνικα πολιτικά κόμματα (MUD, Tavola di Unità Democratica)...
Οι υπόλοιπες έδρες θα κατανεμηθούν σε μικρότερα κόμματα: τουλάχιστον 2 έδρες για ένα αριστερό κόμμα ιθαγενών και οι υπόλοιπες έδρες σε μικρότερα κόμματα, σύμφωνα με τις διαδοχικές κατανομές…

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ 
ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΣΦΑΙΡΑ 
ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
kapistri

5 δωρεάν ebooks από τις εκδόσεις Κέδρος

5 e-books δίνουν για δωρεάν κατέβασμα από το site τους οι εκδόσεις Κέδρος. Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι σε μορφή PDF. Δεν είναι κλειδωμένα (δεν έχουν DRM, Digital Rights Management) και έτσι δεν απαιτείται η εγκατάσταση του Adobe Digital Editions για να τα διαβάσετε. Διαβάζονται στον υπολογιστή ή σε όποιον ηλεκτρονικό αναγνώστη διαβάζει PDF. Τα βιβλία είναι παλιότερα και τυπώθηκαν για πρώτη φορά ανάμεσα στο 1977 και το 1983.
Η ιδέα να ξεκινήσει ένας εκδοτικός οίκος την έκδοση e-books

Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για τους ιατρούς, τους μηχανικούς και τους δικηγόρους
Παράδειγμα 1Ο
ΕΡ: Ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ έχει συμπληρώσει 33 χρόνια ασφάλισης και το 58ο έτος της ηλικίας του. Έχει υπηρετήσει δύο χρόνια στρατιωτικής θητείας.
Πότε θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πότε μπορεί να πάρει τη σύνταξη του;
ΑΠ: Ο παραπάνω ασφαλισμένοςέχει τις εξής επιλογές:
1.Με αναγνώριση του χρόνου στρατιωτικής θητείας οπότε θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2010. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με την συμπλήρωση του 60ου έτους τηςηλικίας του.

Ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους

Η προθεσμία για τη δήλωση των ημιυπαίθριων
λήγει την 28η Δεκεμβρίου 2010
Εντυπωσιακά αυξημένη εμφανίζεται η κινητικότητα στις Πολεοδομίες της χώρας, καθώς, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, οι πολίτες σπεύδουν με την είσοδο του φθινοπώρου να επωφεληθούν από την πολεοδομική ασυλία διάρκειας 40 ετών, που τους δίνει η πολιτεία, με την προϋπόθεση καταβολής προστίμου για την αλλαγή χρήσης ημιυπαίθριων χώρων.
Από τις 350 αιτήσεις για ρύθμιση που ήταν η ημερήσια επίδοση στα τέλη Αυγούστου και τις 1.600 των αρχών του Σεπτεμβρίου, οι ρυθμοί επιταχύνθηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα, σε περισσότερες από 2.200 ημερησίως, γεγονός που οδηγεί στελέχη του Υπουργείου να κάνουν λόγο για «τρομακτική αύξηση».
«Πρωταθλήτρια» υπηρεσία στην υποδοχή αιτήσεων είναι η Διεύθυνση Πολεοδομίας Νότιου Τομέα της Νομαρχιακής

Σε δίκη ο φορτηγατζής που δάγκωσε αστυνομικό

Στο «σκαμνί» θα κάτσει και ο γιος του 
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν δύο μεταφορείς -πατέρας και γιος- που συνελήφθησαν έξω από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Μεταμόρφωση σε μικροεπεισόδιο μεταξύ ιδιοκτητών φορτηγών και αστυνομικών. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των δύο μεταφορέων ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης ενώ σε βάρος του πατέρα απήγγειλε επιπλέον κατηγορίες για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της Αρχής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς φέρεται να δάγκωσε στο χέρι αξιωματικό της ΕΛΑΣ.  Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Με βελτιώσεις στη Βουλή η περαίωση

Τα µυστικά της Βίβλου

Η Ερυθρά Θάλασσα µπορεί πράγµατι να άνοιξε στη µέση ώστε ο Μωυσής και οι Ισραηλίτες να καταφέρουν να ξεφύγουν από τους Αιγυπτίους που τους καταδίωκαν, έδειξε µια νέα έρευνα.
Επιστήµονες πιστεύουν πλέον ότι το φαινόµενο µπορεί να προκλήθηκε από ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και µοντέλα ηλεκτρονικών υπολογιστών δείχνουν ότι µια θύελλα θα µπορούσε πράγµατι να χωρίσει στα δύο όχι τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας αλλά αυτά του Δέλτα του Νείλου που έχουν βάθος µόλις δύο µέτρα. Η Ζόι Μπρέναν της βρετανικής εφηµερίδας «Ντέιλι Μέιλ» εξέτασε την επιστηµονική βάση και άλλων ιστοριών της Βίβλου και ιδού τα αποτελέσµατά της.

ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΖΗΤΕΙ Η ΡΑΕ

Να αποσαφηνιστεί το θεσμικό πλαίσιο για την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών σταθμών και να καθοριστούν οι περιοχές, στις οποίες τα δίκτυα είναι κορεσμένα και συνεπώς δεν μπορούν να υποδεχθούν νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές, ζητεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με επιστολές της προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Τ.Μπιρμπίλη και τη ΔΕΗ...
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Ν.Βασιλάκος, αναφέρει στην επιστολή προς την υπουργό ότι η απόφαση με την οποία, τον Απρίλιο του 2008, είχε ανασταλεί η επιβολή νέων αιτήσεων για φωτοβολταϊκά εξακολουθεί να ισχύει, καθώς δεν έχει καταργηθεί ρητά.Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται ερμηνευτικές αμφισβητήσεις, καθώς ο τελευταίος νόμος για τις ΑΠΕ

Άκαρπη η συνάντηση μεταφορέων και εμπόρων

Σε αδιέξοδο η συνάντηση των Ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης με τους εμπόρους στον Πειραιά. 
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των μεταφορέων με εκπροσώπους στον Πειραιά με τους τελευταίους να δηλώνουν ότι αποσύρονται από τις διαπραγματεύσεις. Έκαναν έκκληση στην κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς όπως δήλωσαν η αγορά πλήτττεται με πολλά προϊόντα να είναι εγκλωβισμένα στα τελωνεία.
Αναμένονται δηλώσεις από την πλευρά των μεταφορέων για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Στα 102 της πήγε στο σχολείο

Η 102χρονη Μ.Ξιουνχιαν απο την κίνα είναι σήμερα 102 και η γηραιότερη ίσως μαθήτρια σχολείου στον κόσμο. Η γυναίκα αυτή απο τα 13 της άρχισε να δουλεύει και δεν είχε ποτέ την ευκαιρία και την πολυτέλεια να πάει σχολείο, παρά το οτι ήταν το όνειρο της μητέρας της. Σήμερα έχοντας φέρει στη ζωή 9 παιδιά αποφάσισε να πάει στα θρανία. Δεν της ειναι εύκολο. Εχει ακουστικό βαρηκοΐας και μεγεθυντικό φακό για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Αλλά το παλεύει γιατί ήταν το μεγάλο της όνειρο.
πηγή

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς

Θα «σκληρύνει» τη στάση της η αστυνομία 
Χωρίς τη λήψη απόφασης ολοκληρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά με πρωτοβουλία του προέδρου των εμπόρων, Β. Κροκίδη και τη συμμετοχή του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων ώστε να τροφοδοτηθεί η αγορά.

76 κενές οργανικές θέσεις έχει το πανεπιστήμιο

Το ακαδημαϊκό ίδρυμα τονίζει μεταξύ άλλων στην αίτησή του ότι το διοικητικό προσωπικό που διαθέτει αυτή τη στιγμή, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, ενώ τονίζει ότι με τη λήξη των συμβάσεων έργου και την αποχώρηση των συμβασιούχων εργαζόμενων, πολλές διοικητικές υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Εντυπωσιακά όμως είναι και τα νούμερα που παραθέτει το ίδρυμα: (Κατά την τελευταία τριετία (2008, 2009, 2010) αποχώρησαν από το Πανεπιστήμιό μας πενήντα επτά διοικητικοί υπάλληλοι (20- 20 - 17 μέχρι σήμερα), ενώ είχαν προσληφθεί ή μεταταγεί δέκα πέντε κατά

Κοινή δράση τουρισμού από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία

Η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία ξεκίνησαν την εκστρατεία «Ευρωπαϊκό Πάθος», ένα κοινό πρόγραμμα δράσης που στοχεύει στην ανάπτυξη του τουρισμού από την Κίνα, την Ινδία και την Βραζιλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Τουρισμού.
Με την ευκαιρία της ευρωπαϊκής ημέρας τουρισμού, ο υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας Χουάν Μεσκίτα και οι ομόλογοί του από την Γαλλία Ερβέ Νοβελι και από την Ιταλία Μιχέλα Βιτόρια Μπαμπίλα έκαναν ένα «επιπλέον βήμα» στην συνεργασία των χωρών τους για την ανάπτυξη του τουρισμού.

ΝΑ ΠΟΥ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ...


ΕΝΕΡΓΩΣ

Το Κυπριακό ως σύνθετο ζήτημα
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Τα παιγνίδια των ιμπεριαλιστικών και αποικιοκρατικών δυνάμεων εις βάρος των «μικρών» και «αδύναμων» χωρών δεν αποτελούν σύγχρονο φαινόμενο. Ούτε βέβαια είναι άγνωστες και οι μεταξύ τους συμπράξεις προκειμένου να πλήξουν την πολιτική στάση και αντίσταση των «μικρών», άσχετα αν οι εν λόγω αποικιοκρατικές δυνάμεις βρίσκονται μεταξύ τους άλλοτε σε ευκρινή και άλλοτε σε υποβόσκουσα αντιπαράθεση. Το βέβαιο πάντως είναι πως η μία βοηθά την άλλη όταν αντιμετωπίζει ζητήματα φθοράς από την πολιτική των «μικρών». Η παγκόσμια ιστορία βρίθει παραδειγμάτων. Και ανέμενε κανείς πως τα ιστορικά

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Όσων εμπλέκονται στο κύκλωμα με τα ακίνητα

Τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στο κύκλωμα που οικειοποιούνταν υποθηκευμένα ή «ορφανά» ακίνητα αποφάσισε η Εισαγγελία Εφετών.
Ο Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του κυκλώματος, έδωσε εντολή να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί συγκεκριμένων προσώπων για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις για ενεργό συμμετοχή τους στην υπό διερεύνηση υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το μικρότερο ποσό που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στους επίμαχους λογαριασμούς είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ!

Επιτροπή για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Πρυτάνεις και πρόεδροι πανεπιστημίων απ’ όλο τον κόσμο 
Την ειδική επιτροπή που θα συμβουλεύσει την κυβέρνηση στις αλλαγές που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Η επιτροπή θα απαρτίζεται από πρυτάνεις και προέδρους πανεπιστημίων από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία, αλλά και από πρώην υπουργούς Παιδείας, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.
Η επιτροπή θα ενημερωθεί για τον σημερινό τρόπο λειτουργίας των ελληνικών Πανεπιστημίων και τις αλλαγές που προτείνονται και θα συμβουλεύει την κυβέρνηση σε σχέση με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις που καθιστούν τα πανεπιστήμια ανταγωνιστικά διεθνώς. Επίσης θα επισκεφθεί την Ελλάδα και θα συναντήσει

Ακριβεια στα ραφια. Θεωρεια συνομωσιας ή μια τραγικη πραγματικοτητα;

Για πολλοστή φορά διαβάζω στα ʽʼΝΕΑʼʼ  ότι πολλά προϊόντα πολυεθνικών πωλούνται στην Ελλάδα ακριβότερα από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το θέμα αυτό έχει παιχτεί αρκετά και στα δελτία ειδήσεων, δελτία που ενώ γνωρίζουν τις λύσεις και τις αιτίες δεν την ανακοινώνουν ποτέ για να ολοκληρώσουν το κλίμα του ʽʼδεν έχεις επιλογήʼʼ που θέλουν να δημιουργούν.
Εν πάση περιπτώσει το θέμα της ακρίβειας κλείνει πολλά χρόνια ζωής στη χώρα μας, κυρίως από τότε που εγκληματικοί πολιτικοί υιοθέτησαν κοινό νόμισμα για την Ελλάδα ίδιο με αυτό της Γερμανίας, δρώντας ως μπακάληδες και καιροσκόποι και βυθίζοντας στη φτώχεια τον ήδη φτωχό λαό. Και έτσι ο μέσος Έλληνας της δραχμής έγινε ο φτωχός Έλληνας του ευρώ.

Τώρα 3D και στα smartphones

Οι προγραμματιστές της Spatial View εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ενός συνδυασμού από App και hardware λύσης, που θα φέρνει το στερεοσκοπικό 3D στο iPhone και στα Android smartphones. Αρχικά θα εμφανιστεί το 3DeeCentral για το iPhone. Αυτό είναι μια online πλατφόρμα που θα παράγει περιεχόμενο 3D για το 3DeeSlide. Το τελευταίο είναι ένα είδος πρόσθετης διαφάνειας που θα τοποθετείται πάνω από την οθόνη, επιτρέποντας την απεικόνιση 3D. 

Οι ιδιοκτησίες στο Ελληνικό μειώνουν την έκταση της επένδυσης των Αράβων

Το νομικό πλαίσο προσφέρει μόνο το 27% στον σεϊχη του Κατάρ περιορίζοντας τον χώρο πρασινου
Οι Άραβες έχουν έτοιμα προς επένδυση τα 5 δις ευρώ για το Ελληνικό, αλλά πριν καν κόψουν την...επιταγή θα πρέπει να ενημερωθούν για το νομικό πλαίσιο που καθορίζει τις ιδιοκτησίες του μεγαλύτερου κομματιού της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.
Το 73% της έκτασης μοιράζεται μεταξύ διαφορετικών ιδιοκτησιών όπως είναι τα μισθωμένα ολυμπιακά ακίνητα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών (αμαξοστάσια Τράμ, λεωφορείων, ΚΤΕΟ, ΥΠΑ), οι υπηρεσίες στρατού, ΕΚΑΒ, η πρώην Αμερικανική βάση κ.α.

Ομιλία του Καρχιμάκη στα Γιάννενα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΉ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  Γράφει ο αναγνώστης μας:   ΔΡΟΣΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ  
Σε περιφερειακή συνέλευση  του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Ηπείρου μίλησε ο νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης  στο  συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου DU LAK, χθές Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου  στις 12 το μεσημέρι. Έτσι επίσημα από τα Γιάννενα άρχισε  την δραστηριοτητα του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που εκλέγεται στο νομό Λασιθίου Κρήτης σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.
Ο κ. Καρχιμάκης  αναφέρθηκε  στο ρόλο του νέου θεσμού της Τ.Α.  και της Περιφερειακής Αυτοδίοικησης το νόμου "Καλλικράτης" και επιτέθηκε  στη Ν.Δ.  λέγοντας ότι :  "Εμείς έχουμε από την ιδρυσή μας  ως ιδεολογική σημαία  το αποτελεσματικό και αποκεντρωμένο κράτος . Η Ν.Δ.

Έκκληση Σαμαρά να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις

Θυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πέρσι ήταν στο λιμάνι 
ως θύμα των δακρυγόνων 
Στην παρέμβαση του ο Αντώνης Σαμαράς ζητά να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και από τη κυβέρνηση να δώσει περισσότερο χρόνο για ομαλή μετάβαση. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε θυμίζοντας τα περσινά επεισόδια και τη στάση του ΠΑΣΟΚ τότε.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Α. Σαμαρά:
«Κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες των φορτηγών, των οποίων η Συνεδρίαση, αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη, να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις του  Όπως κάνω έκκληση και στον Πρωθυπουργό να δώσει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο, ώστε να εκτονωθεί η κρίση.

Απεργός φορτηγατζής ... δάγκωσε αστυνομικό!

Έγινε και αυτό. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. που απεργούν αποφάσισαν ξαφνικά να κινηθούν και να κλείσουν την είσοδο του σταθμού λυμάτων της Μεταμόρφωσης. Όπως ήταν φυσικό επενέβησαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς δεκάδες βυτιοφόρα είχαν μπλοκάρει.
Οι απεργοί μεταφορείς όμως δεν έκαναν πίσω και δημιουργήθηκε ένταση. Ένας από τους απεργούς μάλιστα επιτέθηκε και δάγκωσε έναν ταξίαρχο της αστυνομίας!
Αν και δήλωσαν ότι συνεχίζουν δυναμικά και πως θα αποχωρίσουν από τα μπλόκα μονάχα αν τους δεχθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οι απεργοί ίσως συμφωνήσουν τελικά με την πρόταση των παραγόντων της αγοράς για εβδομαδιαία αναστολή των κινητοποιήσεων.
Η αγορά πλεον παρά τον εφοδιασμό των καταστημάτων με ΙΧ φορτηγά, δείχνει έντονα τα σημάδια της κόπωσης. Ράφια σε ρούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, εταιρείες δεν μπορούν να διακινήσουν προϊόντα αφού οι αποθήκες έχουν αδειάσει και είναι χαρακτηριστικό οτι σε μεγάλα πολυκαταστήματα οι παραγγελίες έχουν πάει πίσω πολλές εβδομάδες.
Και σήμερα οι έμποροι απήυθυναν έκκληση να ανασταλεί για μια εβδομάδα η απεργία έτσι ώστε να συνέλθει για λίγο η αγορά.

Οριστικοποιείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Οριστικοποιείται εντός της εβδομάδας το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 το οποίο την επόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή.
Θα προβλέπει την μείωση του ελλείμματος στο 7% από 8,1% που εκτιμάται οτι θα κλείσει φέτος ενώ θα περιλαμβάνει νέους φόρους που θα ξεπερνούν τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά στο ΦΠΑ το μνημόνιο προέβλεπε αρχικά τη διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ μέσω της εφαρμογής σε υπηρεσίες οι οποίες σήμερα εξαιρούνται και μεταφορά σημαντικού ποσοστού

Πώς να στείλετε δωρεάν SMS από τον υπολογιστή σας!

Πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να πληρώνουν αρκετά χρήματα στο κινητό τους τηλέφωνο για να έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν ένα συγκεκριμένο αριθμό sms στους φίλους τους.
Αν θέλετε να κάνετε οικονομία στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά site στα οποία κάνοντας ένας χρήστης εγγραφή μπορεί να στείλει έναν αριθμό ή ακόμα και απεριόριστα δωρεάν sms.

Το Newsit.gr έψαξε και βρήκε το SMSJive το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να στείλει δωρεάν SMS προς σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου μέσω internet.

"Στα ύψη" οι φόροι στα ακίνητα

Με νέες, αυξηµένες αντικειµενικές τιµές ακινήτων θα µπει ο επόµενος χρόνος, οδηγώντας στα ύψη τους φόρους µεταβίβασης, γονικών παροχών και κληρονοµιών.
Ετσι, η απόκτηση στέγης θα γίνει δυσκολότερη και η οικοδοµή, που ήδη βιώνει σε µεγάλη ένταση τις συνέπειες της κρίσης, θα δεχθεί ένα νέο πλήγµα, καθώς η κυβέρνηση αναζητά µια νέα πηγή εσόδων για να κλείσει τη µαύρη τρύπα του ελλείµµατος του προϋπολογισµού.
Επιβαρύνσεις θα δουν και όσοι πληρώνουν Φόρο Κατοχής Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αφού η αντικειµενική αξία της περιουσίας τους θα αυξηθεί.

Η 15η Οκτωβρίου καταληκτική προθεσμία για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς ταμεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «τελευταία ευκαιρία» για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, καθώς μετά από αυτή την ημερομηνία, δεν πρόκειται να δοθούν άλλα περιθώρια για διευθέτηση χρεών με συμφέροντες όρους, όπως ξεκαθάρισαν στη διάρκεια εκδήλωσης, στη Θεσσαλονίκη, οι αρμόδιοι υπουργοί και γενικοί γραμματείς και οι διοικητές των ταμείων.
Να θυμίσουμε ότι η ρύθμιση, προβλέπει μεταξύ άλλων, μείωση 80% στις προσαυξήσεις για τις οφειλές, χωρίς προκαταβολή.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι βεβαιωμένες οφειλές επιχειρήσεων προς τα ταμεία υπολογίζονται σε 12 δισ. ευρώ, ποσό, που κατόπιν ελέγχων, δεν αποκλείεται να αποδειχτεί ότι φτάνει στα 15-16 δισ.

Ποιες αρμοδιότητες παίρνουν τα υπουργεία

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποδίδει η κυβέρνηση την καθυστέρηση που επικρατεί στην παραχώρηση των αρμοδιοτήτων των νέων υπουργείων, ενώ εντός της εβδομάδας εκδίδονται τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τα Σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων είχαν αποσταλεί στο ΣτΕ στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ επεστράφησαν την περασμένη Παρασκευή,24 Σεπτεμβρίου.

Οι εξελίξεις, πάντως, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της
Real News χθες Κυριακή, επισπεύδονται:

Ακριβό πετρέλαιο μετά τις εκλογές

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ
Ανοιχτή παραμένει η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης, που θα εκτινάξει στα ύψη το κόστος θέρμανσης ιδιαίτερα για τα νοικοκυριά της Βόρειας Ελλάδας, αφού η σχετική πρόταση… άρεσε στην τρόικα. Απλά ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της. Η φορολογική πολιτική του 2011 θα ξεκαθαρίσει εντός του Νοεμβρίου, καθώς σχεδόν όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά, είτε από το φόβο των αντιδράσεων είτε λόγω αβεβαιότητας για την απόδοσή τους, όπως, για παράδειγμα, η είσπραξη 1,3 δισ. ευρώ από τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα, που πιθανότατα δε θα εισπραχθούν, αλλά θα αντικατασταθούν από άλλους φόρους.

Υπουργικό Συμβούλιο Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα η περαίωση και η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιασθεί σήμερα το νομοσχέδιο για την εκούσια ρύθμιση των φορολογικών υποθέσεων του παρελθόντος και την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί αύριο στη Βουλή, όπου θα ψηφιστεί την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Οι τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αποκρυσταλλώθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αλλαγές, κυρίως στην βάση στων παρατηρήσεων των κομμάτων στην Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικότερες προσαρμογές σε σχέση με το αρχικό νομοσχέδιο αφορούν:

Περίοδο χάριτος ως τον Δεκέμβριο δίνουν οι αγρότες

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσικρίκας, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα βγουν στους δρόμους
«Περίοδο χάριτος» μέχρι τον Δεκέμβριο, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, έδωσαν σήμερα από τη Λάρισα οι Θεσσαλοί αγρότες στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος προέδρευσε σε ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση με αντικείμενο την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας Σπύρος Τσικρίκας, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου μέχρι τον Δεκέμβριο, οι αγρότες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν στους δρόμους.

Μικρή αύξηση των επιδομάτων από τη Μέρκελ

Απογοήτευση από την αντιπολίτευση 
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση στη Γερμανία συμφώνησε σήμερα να αυξήσει με 5 ευρώ τα επιδόματα προνοίας για τους μακροχρόνια ανέργους στο ανώτατο ποσό των 364 ευρώ το μήνα.  Το επίδομα δεν θα περιλαμβάνει πλέον χρήματα για αλκοόλ και καπνό, όπως προέβλεπαν οι προτάσεις της υπουργού Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν.  Από την άλλη, ο υπολογισμός του επιδόματος καλύπτει τώρα το κόστος της πρόσβασης στο διαδίκτυο και ένα τριμηνιαίο ποσό για επισκέψεις γιατρού. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί ότι έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα καθώς βρήκαν μια δίκαιη λύση.

“Καλώς ήλθατε στην Γη αγαπημένοι μας εξωγήινοι”!

Μα είναι δυνατόν να φτάσουν στην γη οι φίλοι μας οι εξωγήινοι και εμείς να μην στρώσουμε τα κόκκινα χαλιά. Και ποιος θα τους υποδεχθεί όμως. Η κυρία Μαζλά Οτμάν. Οταν και εφόσον οι εξωγήινοι θελήσουν να επισκεφθούν τη Γη, το βέβαιο είναι πως θα µάθουν τι εστί ανθρώπινη φιλοξενία. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ότι απασχολεί τα Ηνωµένα Εθνη που διόρισαν επί της υποδοχής στον πλανήτη µας τη µαλαισιανή αστροφυσικό Μαζλάν Οτµάν.
 Μπορεί να µοιάζει µε σενάριο επιστηµονικής ταινίας, ωστόσο στις µέρες µας η ανθρώπινη αντίδραση στην ανακάλυψη εξωγήινης ζωής είναι ένα θέµα που απασχολεί πολύ τους επιστήµονες. Για τον λόγο αυτό, τα Ηνωµένα Εθνη τοποθέτησαν επί της υποδοχής των εξωγήινων την Οτµάν που ήδη διευθύνει το – άγνωστο για πολλούς – Γραφείο των Ηνωµένων Εθνών για τις Εξωγήινες Υποθέσεις.

Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ

Η ήττα της ΑΕΚ στον Βόλο και οι αντιδράσεις του κόσμου προκάλεσαν την παραίτηση του Μπάγεβιτς

“Για το παιχνίδι δεν έχω να πω τίποτα. Έχω ενημερώσει τον κ. Αδαμίδη και το έχει πει και στους παίκτες. Παραιτούμαι. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες μέρες.”, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς στον Βόλο. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ προσπάθησε να μεταπείσει τον Μπάγεβιτς λέγοντας του χαρακτηριστικά: " Είσαι μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ", ωστόσο ο Σερβοέλληνας τεχνικός επανέλαβε πως η απόφαση του να παραιτηθεί δεν αλλάζει.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Σταύρος Αδαμίδης  πήρε τηλέφωνο τον Πέτρο Παππά και τον ενημέρωσε. Ο μέτοχος της ΑΕΚ του τόνισε πως από τη στιγμή που ο Μπάγεβιτς πήρε αυτή την απόφαση θα την κάνουν δεκτή και θα προχωρήσουν.

«Συναγερμός» και πάλι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Τηλεφώνημα για βόμβα 
Συναγερμός έχει σημάνει από τις 9:00 στη Θεσσαλονίκη, μετά το τηλεφώνημα αγνώστου ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο. Ο άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία εφημερίδας και τηλεοπτικού σταθμού, στην Αθήνα, αναφέροντας πως έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.
Αστυνομικοί ερευνούν τους χώρους των δικαστηρίων, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο εκκένωσης του κτιρίου.

Newsbeast 

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου 
του υπουργείου Μεταφορών

Μετ ΄ εμποδίων θα εκτελεστούν το προσεχές τριήμερο τα δρομολόγια του ΟΣΕ, εξαιτίας των συνεχιζόμενων στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, που παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

ΚΚΕ: "ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ"

Ως «νέα επίθεση του κεφαλαίου» χαρακτήρισε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας για τις αλλαγές στην Ανώτατη εκπαίδευση.
"Οι ομιλίες του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας, όπως ήταν αναμενόμενο, κινήθηκαν στο πλαίσιο της ενιαίας στρατηγικής της επίθεσης του κεφαλαίου σε κάθε λαϊκό δικαίωμα.
Η κυβέρνηση ανάγγειλε το «νέο Πανεπιστήμιο», τη νέα δηλαδή επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο" υπογραμμίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.Επίσης το ΚΚΕ κάνει λόγο για είσοδο των επιχειρήσεων στο χώρο της

Αδυνατίστε... μασώντας μαστίχα μετά το γεύμα!

 Βρετανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης εξέτασαν κατά πόσο το μάσημα μαστίχας μπορεί να επηρεάσει το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού και κατ’ επέκταση βραχυπρόθεσμα την πρόσληψη ενέργειας. Εξήντα υγιείς ενήλικες με φυσιολογικό βάρος συμμετείχαν στην μελέτη, στην οποία εξετάστηκε αν το μάσημα τσίχλας μετά το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να επηρεάσει την κατανάλωση φαγητού στο επόμενο γεύμα ή κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι μεταγευματικά, η πείνα αυξάνονταν όσο περνούσε η ώρα και η επιθυμία κατανάλωσης γλυκών ή αλμυρών σνακ επίσης αυξάνονταν κατά το απόγευμα.

Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

Το γράψαμε και χτες και το ξαναθυμίζουμε: Ανοικτοί θα παραμείνουν σήμερα όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μεμονωμένα μνημεία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Τρέξτε, όσοι έχετε το χρόνο. Η είσοδος του κοινού θα είναι  ελεύθερη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως τις παλιές καλές μέρες με την αξέχαστη ΜΕΛΙΝΑ!

Το Ιράκ προωθεί τον τουρισμό

Απαλλαγές για τους γείτονες Ιρανούς 
«Η γενική πολιτική της χώρας περιλαμβάνει σήμερα την προώθηση του τουρισμού, μέσω διευκολύνσεων που θα παρέχονται στους επισκέπτες του Ιράκ, όπως η κατάργηση των τελών για τις βίζες εισόδου», τονίζει ο γγ του ιρακινού υπουργικού συμβουλίου Άλι αλ Άλακ στην εφημερίδα Αλ Σαμπάχ. Συγκεκριμένα, τα τέλη για τη βίζα εισόδου που πληρώνουν οι Ιρανοί κυμαίνονται από 10-20 δολάρια κατ’ άτομο. Η ιρακινή κυβέρνηση πασχίζει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες τα τελευταία χρόνια, έπειτα από τη σημαντική μείωση των ένοπλων επεισοδίων.
Με το Ιράν, λόγω θρησκευτικών επαφών, έχουν ιδιαίτερες σχέσεις. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί συμμετέχουν σε διάφορες σιιτικές θρησκευτικές τελετές σε πολλά μέρη του Ιράκ.

Newsbeast

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
Δρακόλιμνη Τύμφης και Γκαμήλα
Φωτο Βασίλης Πυρώτης