Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Tσαντίρια και φορτηγά

Tης Μαριαννας Τζιαντζη
 «Είσαι η μόνη μας ελπίδα!» Με αυτήν την εκτός προγράμματος φράση έκλεισε το προχθεσινό «Αλ Τσαντίρι», το πρώτο της φετινής σεζόν. Δεν την είπε ο Λάκης Λαζόπουλος, αλλά ένας από τους περίπου είκοσι μεταφορείς που είχαν κληθεί στο «στέιτζ» τα τελευταία λεπτά της εκπομπής και οι οποίοι είχαν ανοίξει ένα πανό που, με κεφαλαία γράμματα, έγραφε «Αφήστε τα πληρωμένα και φέρτε πίσω τα κλεμμένα», μια μικρογραφία συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
Οταν ένας καλλιτέχνης γίνεται η μοναδική, η στερνή ελπίδα μιας μικρής ή μεγάλης μαχόμενης κοινωνικής τάξης, κάτι δεν πάει καλά όχι με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη ή τους μεταφορείς, αλλά με τα ίδια τα κοινωνικά κινήματα και τη σχέση τους με τα ΜΜΕ. Ποιους θα προλάβει να πρωτοαγκαλιάσει φέτος το

Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για τις φοιτητικές εστίες


Η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στις φοιτητικές εστίες είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση: http://esties.ein.gr
Σε πιλοτική εφαρμογή τίθεται, από σήμερα 30/09/2010 και έως τις 05/10/2010, η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αιτήσεων Εισαγωγής σε Φοιτητικές Εστίες, που λειτουργούν με ευθύνη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ). Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΙΝ, κάνοντας χρήση του Κωδικού Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Και η Ισπανία με σφικτό προϋπολογισμό - Κόβουν και από τη βασιλική οικογένεια

Ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση 16% στις δαπάνες των υπουργείων και 7,9% στις κρατικές δαπάνες. Η ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγάδο παρουσίασε σήμερα στο κοινοβούλιο το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, που χαρακτηρίζεται από λιτότητα με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για την "περιορισμένη" υποβάθμιση της χώρας της από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.
"Πρόκεται για έναν αυστηρό προϋπολογισμό για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα", με τον οποίο "θα ξοδέψουμε λιγότερα σε πολλούς τομείς", δήλωσε η Σαλγάδο.

Π. Μπεγλίτης «Κάποιοι πλούτισαν εντός και εκτός Πενταγώνου»

Επιμένει ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας στις καταγγελίες για περιουσίες από τα εξοπλιστικά, αλλά  της δικαιοσυνης δεν "της καίγεται καρφάκι", αφού δεν κινήθηκε καμία διαδικασία μέχρι τώρα.Ούτε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν, έστω και μία δήλωση. Ρε μεγάλε Μπεγλίτη, αφού τους ξέρεις αυτούς που πλούτισαν, γιατί δεν τους "δίνεις" στη δικαιοσύνη; Εκτός αν το λες για να θολώσεις τα νερά. Μήπως εννοείς τον Τσοχατζόπουλο; Μήπως εννοείς το φίλος σου τον Γιάννο Παπαντωνίου; Ή μήπως εννοείς τους υπουργούς της Ν.Δ.;  Δήλωση χωρίς ονόματα είναι  φασολάδα χωρίς  φασόλια. Διαβάστε να δείτε τι καταγγέλλει σήμερα στο ΒΗΜΑ:
  «Κάποιοι πλούτισαν με τα εξοπλιστικά. Δεν είναι πλέον κάποιο μυστικό αυτό» επιμένει να λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την

ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΙΣ ΜΠΑΤΣΕΣ Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ...

Κανονικό χέσ...μο. Του χρειαζόταν εδώ που τα λέμε. Συνήθως χ..ζει ο Λάκης τους άλλους. Σήμερα ήρθε η σειρά του. Τον περιέλαβε ο Γιώργαρος ο Παπαχρήστος (πάλι στο Da Capo εμφανίστηκε σήμερα) και τον έκανε κομμάτια. Απολαυστικός ο Παπαχρήστος σήμερα στα ΝΕΑ : "Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ένα ταλαντούχο άτοµο. Αυτό δεν µπορεί να του το αµφισβητήσει κανείς. Είναι ο ηθοποιός που µπορεί να δώσει πνοή ακόµη και στο πιο άνευρο κείµενο, του πιο ατάλαντου σεναριογράφου. Κι είναι από τη στόφα εκείνη των µεγάλων κωµικών που µπορεί να βγάλει χωρίς κόπο το γέλιο του θεατή, κάνοντας γκριµάτσες ή λέγοντας τις πιο κοινότοπες εκφράσεις. Με την έννοια αυτή, δικαιούται να είναι και υπερφίαλος, και επηρµένος, και εγωιστής, και αλαζόνας.

Αχ Ευρώπη

Γράφει η Κουκίδα από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Σιγά-σιγά η Ευρωπαϊκή Ένωση διασπάται σε χίλια κομμάτια.
Η χθεσινή ανακοίνωση των προτάσεων της Κομισιόν για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική διακυβέρνηση και προ πάντων την αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες του Συμφώνου Σταθερότητας, απέδειξε ότι η ευρωζώνη διοικείται από την Γερμανία και η υπόλοιπη Ένωση από την Βρετανία.
Γι’ αυτό και οι ποινές (όταν και εφόσον επικυρωθούν) θα εφαρμοστούν σε πρώτο στάδιο από τους 16 της ζώνης του ευρώ και για τους υπόλοιπους έχει ο θεός. Αυτό απαίτησε η Γερμανία- για να παρακάμψει το βέτο του Λονδίνου- αυτό έγινε.

Σκίτσο του Ανδρεα Πετρουλακη

Και υποθέσεις της περιόδου Σημίτη στην εξεταστική για την οικονομία

Αίσθηση από τις δηλώσεις Γ. Παπανδρέου
 του Ανδρέα Μπελεγρή (ΠΡΩΟ ΘΕΜΑ)
Τους κυβερνητικούς συντάκτες προσκάλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να τους ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα, κάνοντας παράλληλα απολογισμό του πρώτου χρόνου που βρίσκεται στην εξουσία.  
Στην συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους αίσθηση προκάλεσε όταν ο πρωθυπουργός είπε ότι στην εξεταστική για την Οικονομία θα διερευνηθούν υποθέσεις και της περιόδου Σημίτη, πέρα από την πενταετία Καραμανλή.

Το φάρμακο της απελευθέρωσης

Tου Πασχου Μανδραβελη
Είναι σίγουρο ότι πολλοί επιχειρηματίες θα ζηλεύουν το ποσοστό μεικτού κέρδους 23,8% των φαρμακείων, που δημοσιοποίησε με μεγάλες καταχωρίσεις στον Τύπο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Ας προσπεράσουμε τη γαρνιτούρα της διαφήμισης περί «κοινωνικού ρόλου των φαρμακοποιών» (ο ρόλος των υδραυλικών αντικοινωνικός είναι;) και ότι «όλοι κατανοούν ότι ο φαρμακοποιός πρέπει με ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια να συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο του». Ολοι οι άνθρωποι με ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια να συνεχίσουν να επιτελούν τον ρόλο τους.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ EUROGROUP


Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου συζητούνται οι προτάσεις της Κομισιόν για αυστηροποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας και ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Πάντως οι Γερμανοί πιέζουν για τις αυστηρές ποινές στους παραβάτες του Συμφώνου και ήδη απέστειλαν επιστολή προς την Κομισιόν, ζητώντας να περάσουν ως μέτρα το πάγωμα των κονδυλίων για ανάπτυξη και γεωργία, η αφαίρεση δικαιώματος ψήφου καθώς και η επιβολή προστίμων. Στη σημερινή ...
συνεδρίαση της ευρωζώνης (Eurogroup) αλλά και στην αυριανή των «27» (Ecofin) τη χώρα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Συμβουλίων, κυρίαρχο θέμα συζήτησης θα είναι η ευρύτερη και ενισχυμένη εποπτεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των δημοσιονομικών πολιτικών, καθώς και των μακροοικονομικών πολιτικών και των διαρθρωτικών

Π.Δούκας: "Αβάσιμες και αίολες οι κατηγορίες εναντίον μου"

Με υπόμνημα κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας. Ο πρώην υπουργός στο υπόμνημά του έκανε λόγο για αβάσιμες και αίολες κατηγορίες, αφού ο ίδιος απλά αποδέχτηκε τις γνωμοδοτήσεις των θεσμοθετημένων οργάνων του κράτους.
Μάλιστα στο υπόμνημα του ο κ. Δούκας τόνισε ότι μέχρι τώρα κανένας μάρτυρας δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε μεσολάβηση του ιδίου στην υπόθεση, ενώ το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται 12 μήνες στην εξουσία δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για ανάκληση των αποφάσεων.

Θετικές ενδείξεις από τη συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Τζωρτζάτου

Σε θετικό κλίμα, οπως τουλάχιστον προκύπτει απο το ρεπορτάζ, ολοκληρώθηκε το απόγευμα η αιφνιδια συνάντηση που είχε με τον  υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  ο πρόεδρο του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος ''Όταν οι προθέσεις είναι καλές, οι συνατήσεις είναι σύντομες και αποτελεσματικές'' δήλωσε ο κ, Τζωρτζάτος, ο οποιος αναμένεται να κάνει αναλυτικές δηλώσεις αφου ενημερώσει τους συναδέλφους του.
Αντιπαράθεση στη βουλή

Στη βουλή, ψηφίστηκε εν μέσω αντιπαράθεσης, με 53 "ναι και 46 "όχι", η τροπολογία που προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους παρακωλύουν τις οδικές μεταφορές και δη ευρισκόμενοι σε πολιτική επιστράτευση. Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου

«Χρησιμοποιείτε τον Γιοσάκη γιατί πουλά το όνομά του»

Στο δελτίο του Άκη Παυλόπουλου επενέβη 
ο δικηγόρος του αρχιμανδρίτη
Ο δικηγόρος του Ιάκωβου Γιοσάκη, Αλέκος Παπαντωνίου, επενέβη στο δελτίο του Άκη Παυλόπουλου προκειμένου να διορθώσει αυτό που ειπώθηκε την Τετάρτη περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τον Ιάκωβο Γιοσάκη και το οποίο δεν ισχύει. Επίσης, ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι από το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε φάνηκε ότι ο πελάτης του είναι αναμεμειγμένος με το κύκλωμα των ακινήτων. Μάλιστα, κατηγόρησε το δελτίο του Alter ότι το έκανε αυτό επειδή πουλάει το όνομα του Γιοσάκη και για χάρη της τηλεθέασης. Από την πλευρά του ο Άκης Παυλόπουλος, υποστήριξε ότι απλώς ακούστηκε η μαρτυρία ενός γείτονα που τον έβλεπε να επισκέπτεται τη βίλα.
Newsbeast

Η επίταξη και η αποτυχία

Tου Πασχου Μανδραβελη
Ολες οι κυβερνήσεις νόμιζαν ότι έχουν ένα (αντιφιλελεύθερο μεν, ισχυρό δε) όπλο στη φαρέτρα τους. Την επίταξη. Τούτη η κυβέρνηση το χρησιμοποίησε με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης και τελικά είδε μηδαμινά ή και μηδενικά αποτελέσματα. Αυτό δεν οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να «τσακίσει» τους φορτηγατζήδες, αλλά επειδή κανένα κράτος δεν μπορεί πλέον να εφαρμόσει τέτοιου τύπου μέτρα.
Η επίταξη μπορούσε να δουλέψει μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, όταν τα φορτηγά ήταν λίγα και οι ανάγκες της αγοράς μικρές. Τότε ακόμη κι ένας μικρός επιτελικός μηχανισμός θα μπορούσε να μοιράσει δρομολόγια και να διασφαλίσει ότι αυτά θα

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2011 ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός του Ιράν θα ξεκινήσει να τροφοδοτεί με ενέργεια τη χώρα στις αρχές του 2011, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος, υποδηλώνοντας μία καθυστέρηση αρκετών μηνών στο πρόγραμμα έπειτα από την επίθεση ενός ‘σκουληκιού υπολογιστών’ που έχει πλήξει κυρίως το Ιράν...
Την Κυριακή Ιρανοί υπεύθυνοι είχαν δηλώσει πως το σκουλήκι Stuxnet είχε μολύνει τους υπολογιστές στο πυρηνικό εργοστάσιο του Μπουσέχρ. «Ευελπιστούμε πως το καύσιμο θα μεταφερθεί στον πυρήνα του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέχρ την επόμενη εβδομάδα και πριν το δεύτερο μισό του ιρανικού μήνα Μέχρι (7 Οκτωβρίου)», τόνισε ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, επικεφαλής της ιρανικής Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας, μεταδίδει το πρακτορείο ISNA.

Η αντικατάσταση του αμαρτωλού βιβλίου

Ισως ποτέ κανένα βιβλίο δεν συζητήθηκε και επικρίθηκε τόσο πολύ (αν και υπήρχαν και οι ένθερμοι υποστηρικτές του), και δεν στοίχισε όχι μόνο την υπουργική «καρέκλα» της Μαριέττας Γιαννάκου αλλά και την απόρριψή της, στις εκλογές του 2007, όσο το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού. 
Η φράση ότι «οι Ελληνες συνωστίζονταν στο λιμάνι της Σμύρνης», με την οποία περιγράφονταν τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής ήταν η βραδυφλεγής βόμβα που εξερράγη στο τέλος του 2006 και απασχόλησε επί μήνες την κοινή γνώμη, τον τύπο, τους ιστορικούς, αλλά και τους μη ειδικούς.

Περαίωση: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με έντονες αντιδράσεις

Με σκληρή αντιπαράθεση, τόσο επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την περαίωση των εκκρεμούντων φορολογικών υποθέσεων, το οποίο περιλαμβάνει και την ρύθμιση για την επίταξη των αυτοκινητιστών φορτηγών ΔΧ.
Η συμπολίτευση στο Γ’ Θερινό Τμήμα αποδέχθηκε τις εξηγήσεις του υπουργού Οικονομικών, πως η περαίωση είναι αναγκαία, λόγω του όγκου των εκκρεμούντων χρήσεων και λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης - με δεδομένο, ωστόσο, πως γίνεται για τελευταία φορά, πριν την «αλλαγή σελίδας» στους φορολογικούς ελέγχους και την διαδικασία είσπραξης των φόρων.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στάθηκαν ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις που επέφερε χθες ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, δίνοντας την δυνατότητα σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, με τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ, να υπαχθούν στην περαίωση, αξιώνοντας την απόσυρσή τους.

Μάθετε σε τι κατάσταση είναι οι πνεύμονες σας

Στις 14 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Σπιρομετρίας
Τώρα πια είναι παιχνιδάκι να μάθετε για τη λειτουργία των πνευμόνων σας. Στο πλαίσιο της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Σπιρομετρίας, στις 14 Οκτωβρίου 2010, το κοινό θα μπορεί να υποβάλλεται σε τεστ πνευμονικής λειτουργίας σε πολλά σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη σε ό, τι αφορά την υγεία των πνευμόνων.
«Η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σε ό, τι αφορά την υγεία των πνευμόνων είναι ζωτικής σημασίας και με την υποβολή τους σε μια απλή και ανώδυνη εξέταση που διαρκεί μόλις μερικά λεπτά, μπορούν όλοι να μάθουν ποια είναι η κατάσταση των πνευμόνων τους», τόνισε ο πρόεδρος της ERS, Νικόλαος Μ. Σιαφάκας, στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

2000 αστυνομικοί στην Γερμανία για την ευρεσή του μικρού Mirco

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας αναζητούν τα ίχνη του εντεκάχρονου Mirco ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ τις 3 Σεπτεμβρίου ενώ βρισκόταν καθ'οδον για το σπίτι του.
Η φωτογραφία του Mirco εμφανίζεται σε πολλές διαφημιστικές πινακίδες σε όλη την Γερμανία και παρά των 2.800 κλήσεων που δέχθηκε η αστυνομία για πληροφορίες δεν κατέστη δυνατή η ευρεσή του. Είναι τόση μεγάλη η κινητοποίηση της αστυνομίας που περίπου 2.000 αστυνομικοί σε όλη την χώρα αναζητούν κάποιο ίχνος του παιδιού. 
πηγή

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση

Αυστηρές ποινές με αφαίρεση άδειας και φυλακή...

Λ. Κατσέλη: Βρέθηκε κοινός τόπος


Κοινό σχέδιο δράσης για την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού πλαισίου στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και την ενίσχυση πολιτικών κοινωνικής ένταξης και προστασίας επεξεργάστηκαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.
  «Με τη ΓΣΕΒΕΕ προσδιορίσαμε ένα σχέδιο δράσης για τους επόμενους δύο μήνες, προκειμένου να πάρουμε τις πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας όσο είναι δυνατό σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή και να έχουν μια θετική προοπτική για το 2011.

Ο Βουλγαράκης "άδειασε" την γυναίκα του!

«Με καλύπτει η επιστολή Καραμανλή». Αυτή η φράση που βγήκε από τα χείλη του Γ. Βουλγαράκη, άφησε άφωνα τα μέλη της προανακριτικής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Υπενθυμίζεται οτι η κα Πελέκη καταθέτοντας στην επιτροπή είχε πει το περίφημο: «όποιος φοράει παντελόνια να λαμβάνει τις ευθύνες του», καλώντας τον πρώην πρωθυπουργό να αναλάβει τις δικές του αναφορικά με το σκάνδαλο της υπόθεσης Βατοπεδίου.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Η παπαρηγα η καλη!

Βλέποντας τα πόθεν έσχες των πολιτικών το μάτι μου έπεσε επάνω στην αγαπημένη μου αριστερά. Συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρα Παπαρήγα που δηλώνει συνολικό εισόδημα 136.521 ευρώ εκ των οποίων τα 46.000 ευρώ προέρχονται από ασφαλιστικές αποζημιώσεις, κοινώς από συντάξεις κύριες και επικουρικές.
Έψαξα το βιογραφικό της να δω τι ακριβώς δουλειά έκανε που να δικαιολογεί τόσο μεγάλη σύνταξη. Τι βρήκα; Από το 1961 και μετά αδιαλείπτως μέλος σε κινήματα και οργανώσεις (κίνημα

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς που κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείου και Κύρωση Δασικών Χαρτών. Οι προβληματισμοί και αντιρρήσεις τους εστιάστηκαν κυρίως στα άρθρα που αφορούν την κατάρτιση δασικών χαρτών, τους οικισμούς και τη δημιουργία του Πράσινου Ταμείου.  Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δ.Υ. Νίκος Μπόκαρης έδωσε έμφαση στη νέα ρύθμιση για την έκδοση δασικών χαρτών, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν

Το πικρό "μάθημα" του 16

Από το Μαρικάκι (ΠΟΝΤΙΚΙ)
Στις αρχές του 2007 είχε θεωρηθεί μεγαλειώδης νίκη του κινήματος κατά του άρθρου 16 η στροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο παρά πέντε της διαδικασίας ψήφισης της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, με το οποίο κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ανώτατης εκπαίδευσης. Μια μεγαλειώδης νίκη που οφειλόταν και στη συνάντηση των αριστερών νεολαίων με τις δυνάμεις από τη νεολαία και τη βάση του ΠΑΣΟΚ, όπως ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να λένε, τα ηγετικά στελέχη από τον κατακερματισμένο πια χώρο της πέραν του ΚΚΕ αριστεράς.

Μεγάλος οικονόμος ο Γ.Ανδριανός!!!

Πρώτο θέμα στις συζητήσεις στην Αργολίδα το πόθεν έσχες του πρώην υπαλλήλου του Μαξίμου και τώρα βουλευτή Γ.Ανδριανού.
Όχι τόσο για τα 58 ακίνητα των 166 στρεμάτων αλλά για τα χρήματα που έχει σε καταθέσεις και αυτά που δαπάνησε την περίοδο 2002-2003 για την αγορά δύο κατοικιών όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ.
Συνολικά κάπου 750.000.Όσα παίρνει περίπου ένας γιατρός Διευθυντής του Ε.Σ.Υ σε 25 χρόνια!!!

Ήρωες και αντιήρωες

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού
Στις 31 Ιουλίου ενεστώτος έτους εγκαινιάστηκε το νέο στάδιο Θεσπρωτικού Πρεβέζης, στο οποίο δόθηκε το όνομα της καταγόμενης από την περιοχή αθλήτριας Κατερίνας Θάνου.Ήταν για μένα μεγάλη η έκπληξη διαβάζοντας την είδηση, όπως ήταν και μεγάλη η τιμή που επιφυλάχτηκε στην κ. Θάνου, η οποία μαζί με το συναθλητή της Κώστα Κεντέρη συγκλόνισαν το πανελλήνιο και την παγκόσμια αθλητική κοινότητα με το τροχαίο ατύχημα που τους συνέβη, κατά δήλωσή τους, παραμονές των ολυμπιακών αγώνων του 2004 που διεξήχθησαν στη χώρα μας.

Μαθητές καταδικασμένοι στην αμάθεια

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού
Σε δια βίου… αμάθεια στο μάθημα των μαθηματικών έχουν καταδικαστεί οι μαθητές του Β΄ Γυμνασίου Γέρακα Αττικής.Το καταγγέλλουν αγανακτισμένοι γονείς, οι οποίοι μαζί με τα παιδιά τους, πρώτα και δεύτερα, βιώνουν την πιο οδυνηρή κατάσταση εδώ και 8 χρόνια, χωρίς να δίνει ουδείς λύση στο πρόβλημα διδαχής του σημαντικού μαθήματος των μαθηματικών που υφίσταται στο γυμνάσιο.
Πρόβλημα το οποίο ξεκινάει από καθηγήτρια του μαθήματος, η οποία είναι ωσεί απούσα από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Μεταβατική συμφωνία με Παλαιστινίους ζητά ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Η ολοκλήρωση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων κινδυνεύει να χρειαστεί πολλές δεκαετίες, ενώ είναι αναγκαίο να διευθετηθεί αρχικά το θέμα του Ιράν, εκτίμησε σήμερα μιλώντας ενώπιον του ΟΗΕ ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.
«Πρέπει να επικεντρωθούμε σε μια μεταβατική μακρόχρονη

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΑΛΗΘΕΙΕΣ
-Οι σχολικές μονάδες άνοιξαν στις 13 του Σεπτέμβρη.
-Οι εκπαιδευτικοί υπήρχαν.
-Οι διορισμοί αναπληρωτών πραγματοποιήθηκαν.
-Οι βαρύγδουπες δηλώσεις για μια χρονιά που όλα κυλούν τέλεια, πραγματοποιήθηκαν.

-Τα ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! είναι μια πραγματικότητα!!!
-Είναι όλοι μια καλή, ευτυχισμένη παρέα. Κανείς δεν ομιλεί. Ολα είναι περήφημα. Πρώτα ο μαθητής!!!

100% «πράσινη» ενέργεια έως το 2050 στη Δανία

Μέσα στα επόμενα 40 χρόνια, η Δανία θα μπορούσε να απαλλαγεί από τα ορυκτά καύσιμα, καλύπτοντας το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές.
Σύμφωνα με έκθεση της κυβερνητικής επιτροπής κλίματος, η σκανδιναβική χώρα θα μπορούσε να αντλεί το σύνολο της ενέργειας που χρειάζεται από τον άνεμο και από βιομάζα, κάτι που –όπως υπολογίζει- τη συμφέρει και οικονομικά σε σχέση με το να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα.

Ανάπηρο κράτος και αναπηρία

Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιώτης
Έχουμε, για το καλό μας, πρωθυπουργό, ο οποίος έχει δείξει επανειλημμένως ότι διαθέτει ευαισθησίες που δεν είναι συνηθισμένες στην ελληνική κοινωνία, κοινωνικές ευαισθησίες και μπράβο του. Οι ευαισθησίες αυτές στις κοινωνίες της αναπτυγμένης Ευρώπης είναι κάτι το συνηθισμένο, μόνο που παίρνουν μία γλυκερή και αηδιαστική διάσταση, με υπερβολές του τύπου «παραολυμπιακοί αγώνες», «άτομα με ειδικές ικανότητες» και δεν ξέρω τι άλλες μπούρδες, οι οποίες εμφανίστηκαν και στη δικιά μας κοινωνία. Και το ζήτημα δεν είναι αν ο πρωθυπουργός που είναι ένας μόνο πολίτης έχει αυτές τις ευαισθησίες, αλλά αν η υπόλοιπη δομή του κράτους, αν οι θεσμοί της κοινωνίας διαθέτουν την ίδια ευαισθησία.

Άρση του εμπάργκο όπλων στη Σιέρα Λεόνε

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ήρε χθες Τετάρτη το εμπάργκο όπλων και τις ταξιδιωτικές κυρώσεις που είχε επιβάλει στη Σιέρα Λεόνε από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν μαίνονταν ο εμφύλιος πόλεμος με τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιδίδονται σε λαθρεμπόριο διαμαντιών. 
Ο πόλεμος που διήρκεσε μια δεκαετία τερματίστηκε το 2002 με απολογισμό δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τις συγκρούσεις μεταξύ αντάρτικων οργανώσεων και παραστρατιωτικών παρατάξεων που υποστήριζαν γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένης της Λιβερίας.
Το εμπόριο των διαμαντιών γίνεται πλέον με μια πιο αυστηρή διαδικασία πιστοποίησης ώστε να διακριβώνεται η προέλευση των πετραδιών και να εξασφαλίζεται ότι τα έσοδα δεν καταλήγουν σε ένοπλες παρατάξεις.

Γ. Παπανδρέου: «Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα DIE ZEIT ο πρωθυπουργός αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ κάνει λόγο για «τρομοκρατία της αγοράς», θύμα της οποίας είναι η χώρα μας.
Η συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Γιώργου Παπανδρέου δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» της Πέμπτης.
Σ' αυτήν ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρεται εκτενώς τόσο στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και στις αιτιάσεις των Ευρωπαίων για την Ελλάδα.

Ψιλικατζήδες

Ρισκάρω μια πρόβλεψη. Η ανυπακοή θα προκύψει από τους «μεσαίους» της σημερινής παρακμής. Λάθος, σύντροφε, η εκτίμηση η πολιτική. Οι προλετάριοι τρομοκρατημένοι και διαρκώς υποταγμένοι. Μη μιλάς. Μπορούν και χωρίς εμάς.
Εκατοντάδες χιλιάδες περιμένουν στην ουρά. Σαν πιράνχας θα μας αρπάξουν τη δουλειά. Με πεντακόσια και ακόμη λιγότερα απ΄ αυτά. Για ένα κομμάτι ψωμί. Να φάει το δικό μου το παιδί. Οι φορτηγατζήδες έκαναν την αρχή. Θα ακολουθήσουν οι καταστηματάρχες που τραμπαλίζονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας χωρίς προοπτική. Χωρίς οργάνωση και συνωμοσία συνδικαλιστική. Αποφασισμένοι να χορέψουν την εξουσία στο ταψί. Δεν θα πληρώνουν τον ΦΠΑ. Δεν θα πληρώνουν ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ Δεν θα ξεπληρώνουν δάνεια τραπεζικά. Και μπορεί ούτε τους φόρους, ούτε καν την περαίωση από την οποία ο

«Καθ’ οδόν» προς Βελιγράδι και Πρίστινα η Χίλαρι Κλίντον

Στο Βελιγράδι και την Πρίστινα θα μεταβεί η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, ενώ, όπως ανακοίνωσε, οι συζητήσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου πρέπει να γίνουν σύντομα.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για το θέμα αυτό, υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Κάθριν Αστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες «είναι έτοιμες να βοηθήσουν, να διευκολύνουν, να υποστηρίξουν και να καλοπιάσουν τα μέρη για να συμφωνήσουν», προειδοποίησε.

“Έλληνες, με τέτοιο χρέος ξεχάστε παιδεία, υγεία και συντάξεις”…

Ωμός ο Μπαρόζο για το τι άλλο θα δούμε...
 Του Κωστή Πλάντζου (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
Υπό την πίεση  των Βρυξελλών γράφουν στην κυβέρνηση  τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, το προσχέδιο του οποίου θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή.  Η κυβέρνηση  σχεδιάζει αυξήσεις ΦΠΑ "πολλαπλών ταχυτήτων" σε προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης που σήμερα φορολογούνται με 11%, "για να της βγουν" τα νούμερα στον νέο κρατικό προϋπολογισμό.  
Συγκεκριμένα, για να αποφύγει τον διπλασιασμό του ΦΠΑ από 11% σε 23%, για βασικά είδη κατανάλωσης, ετοιμάζει "ομοβροντία μέτρων" για επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ. Σχεδιάζει να προχωρήσει (συνδυαστικά και όχι "διαζευκτικά")

Απάντηση Κίνας για το νομοσχέδιο των ΗΠΑ

Το νομοσχέδιο που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, το οποίο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στην Κίνα εάν δεν επιτρέψει η αξία του γιούαν να αυξηθεί ταχύτερα, παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας. Το νομοσχέδιο, που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εγκριθεί και από τη Γερουσία, προβλέπει ότι το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα μπορεί να αντιμετωπίζει τα «θεμελιωδώς υποτιμημένα νομίσματα» ως παράνομες εξαγωγικές επιδοτήσεις, ούτως ώστε οι αμερικάνικες εταιρίες να μπορούν να ζητούν την επιβολή δασμών ώστε να αντιμετωπίζεται το πλεονέκτημα της Κίνας στις τιμές των προϊόντων που παράγει.

Ως εδώ, λέει η κυβέρνηση

Αποφασίστηκαν σκληρά μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεση των μεταφορών και η τροφοδοσία της αγοράς  
Την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στην επιβολή αυστηρών ποινών και μέτρων κατά των οδηγών φορτηγών οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν στις Εθνικές οδούς θέλησε να επιδείξει χθες η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη και τη γενικευμένη εκτίμηση ότι το μέτωπο των διαμαρτυρόμενων οδηγών έχει ήδη διαρραγεί. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η απεργία είναι πολιτικά υποκινούμενη, αρχικώς από τη ΝΔ και δευτερευόντως από το ΚΚΕ, και στο κλίμα αυτό από υψηλά

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Τον ξέχασαν στη Νέα Υόρκη. Ο λόγος για τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα ο οποίος δεν έχει επιστρέψει στην Αθήνα μετά την πρωθυπουργική επίσκεψη της περασμένης εβδομάδας. Βεβαίως, ο κ. Δρούτσας δεν παρέμεινε στο «Μεγάλο Μήλο» για ψώνια στην 5η Λεωφόρο, αλλά για να μιλήσει (προχθές Τρίτη) στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να συμβάλει στη λύση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων.
Αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών συνάντησε τον κ. Αλεξ Γιαννούλια, πρώην παίκτη του Πανιωνίου, στενό συνεργάτη του κ. Μπαράκ Ομπάμα και νυν υποψηφίου γερουσιαστή του Ιλινόι.
Εκείνο που ανησυχεί τους θαυμαστές του είναι ότι ο κ. Δρούτσας όχι μόνο βρίσκεται μακριά από την Αθήνα αλλά απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Σήμερα βρίσκεται στο Λος Αντζελες, όπου μεταξύ άλλων θα συναντήσει εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων και του Greek Ηeritage Foundation, ενώ θα επισκεφθεί και το Μουσείο Getty, όπου υπάρχει έκθεση για το ελληνικό θέατρο. Κατόπιν τούτων, ελπίζω ο κ. Π. Γερουλάνος να αντιμετωπίσει με επιείκεια την «εισβολή Δρούτσα» στο δικό του πεδίο.

"Μετωπική" με φορτηγατζήδες και αντιπολίτευση

Σε μετωπική αντιπαράθεση με τους φορτηγατζήδες στις εθνικές οδούς αλλά και με την αντιπολίτευση στο Κοινοβούλιο προχωρά σήμερα η κυβέρνηση.
Στη Βουλή σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιδρά στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με την οποία όσοι αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την επίταξή τους τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται η δυνατότητα να αφαιρείται από όσους δεν συμμορφώνονται η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Υπουργείο Οικονομικών «Υπάρχει σοβαρό διεθνές ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ»

«Εχουμε ήδη σοβαρό διεθνές ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ και αναμένουμε ότι θα προχωρήσουμε στην αποκρατικοποίηση του αναδιαρθρωμένου φορέα το επόμενο έτος που θα είναι οριακά κερδοφόρο» δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων, κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.  Ακόμη ο κ. Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι δρομολογείται η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
«Υπάρχουν πολλές και μεγάλες εκτάσεις γης που έχουν εμπορικό ενδιαφέρον και αυτό που σχεδιάζουμε είναι να τις πωλήσουμε ή να παραχωρήσουμε την εκμετάλλευσή τους με πολυετείς συμβάσεις», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας ότι «εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να παρουσιάσουμε ένα ισχυρό και ελκυστικό επενδυτικό πρόγραμμα στις διεθνείς αγορές».

Η Ελλάδα στην 4η θέση της Ευρώπης, με τις περισσότερες καμμένες από τις πυρκαγιές εκτάσεις.

Στην Ελλάδα, οι δασικές πυρκαγιές είναι περισσότερο καταστροφικές από ότι είναι στις άλλες Μεσογειακές χώρες. Εξάλλου, το (1) από τα (10) στρέμματα, που συνολικά καίγονται στις χώρες της Ευρώπης, καίγεται στην Ελλάδα. Η μέση καμμένη έκταση / ανά δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα, είναι 3πλάσια της αντίστοιχης έκτασης της Πορτογαλίας, Ισπανίας και Γαλλίας και 1,5 φορές μεγαλύτερη της καμμένης έκτασης στην Ιταλία. Η

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Επιτροπή για την Παιδεία

Η κ. Διαμαντοπούλου, υλοποιώντας την υπόσχεση πως "η Παιδεία  είναι υπόθεση όλων", επιθυμεί να γίνει πράξη ένα ζητούμενο πολλών ετών. Έστειλε για το σκοπό αυτό επιστολή στους Προέδρους όλων των κομμάτων, καλώντας τους να ορίσουν τον εκπρόσωπο τους στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία. Τα πράγματα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Αρκετά λόγια

Επιστρέφει η μαντίλα στην Τουρκία;

Αντίθετος με την απαγόρευση της μαντίλας τάχθηκε ο Ερντογάν 

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο νόμος που απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν την ισλαμική μαντίλα στα πανεπιστήμια είναι αντίθετος με την ελευθερία της πίστης, στον πιο ξεκάθαρο υπαινιγμό του μέχρι στιγμής ότι το κόμμα του μπορεί να προσπαθήσει και πάλι να καταργήσει αυτό το νόμο.

Μη χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί σήμερα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου το «ΠΟΝΤΙΚΙ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Επενδύσεις για… άγριους» που αποτυπώνει πλήρως τις ονειρώξεις των… επενδυτών για 25 δημόσια «φιλέτα». Η «ισχυρή Ελλάδα» προσφέρεται έναντι πινακίου φακής σε … άγριους επενδυτές… και το «Π» δημοσιεύει όλο τον επίσημο κατάλογο των επενδύσεων που προωθεί η κυβέρνηση (Σελ. 10-11).

Τα δάπεδα PVC αυξάνουν τον κίνδυνο άσθματος στα βρέφη

Τα παιδιά που ζουν σε σπίτια με δάπεδα PVC διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν το άσθμα. Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης Σουηδών επιστημόνων στα παιδιά αυτά παρατηρήθηκε αυξημένη πρόσληψη φθαλικών, τα οποία μάλιστα ανιχνεύτηκαν στα ούρα. Στην περίπτωση δε που ο εξαερισμός είναι ανεπαρκής παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα εισπνεόμενου οξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι ένας δείκτης φλεγμονής
του αναπνευστικού αλλά και ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη άσθματος.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ ΑΩΟΥ

φωτο: Αντώνης Γιωτίτσας