Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Ενας χρόνος με Γιωργάκη και Τρόικα

Σχολείο πολλαπλών ευκαιριών και επιλογών για τα παιδιά της Ομογένειας

Δημοσιεύουμε κάπως καθυστερημένα τα πεπραγμένα από την επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας κτλ. κ. Χριστοφιλοπούλου στη Γερμανία, αφού θεωρούμε ότι το σχετικό θέμα είναι πάντα επίκαιρο. Εδώ και τριάντα πέντε χρόνια (από το 1964 που δημιουργήθηκαν τα πρώτα "ελληνικά σχολεια" στη Γερμανία, είναι πάντα στην πρώτη θέση των αοπόδημων Ελλήνων και παραμένει πάντα πρώτο, αφού η πολιτεία όλο τα ίδια και τα ίδια σχολεία ιδρύει, επανιδρύει, "υλοποιεί" και αναδιοργανώνει και πάει λέγοντας. Ας μη  μας λένε ότι τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα. Ήμουνα νιος και γέρασα κι ακόμα στα ίδια απομένουμε!
Θα επανέλθουμε επί του θέματος με μεγάλες "αλήθειες και ψέματα" σε βάρος των απόδημων Ελλήνων.

Το "Λεφτά υπάρχουν" ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ
Με την ευκαιρία που συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης από το Γιωργάκη που στη συνέχεα έγινε Γιώργος και σήμερα είναι "Άγιος Γεώργιος" που έκανε μέσα σε ένα χρόνο όσα οι άλλοι δεν τόλμησαν σε 35 χρόνια, που κυνηγάει μάγισσες και σκοτώνει ό,τι βρει μπροστά του με προτίμηση κυρίως στους δράκους που υπήρχαν στο ελληνικό κράτος, έψαξα πολλά ιστολόγια να δω τι γράφουν και έπεσα πάνω σε κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα. Αυτό το σχόλιο στην ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ, που το παραθέτω παρακάτω. 

«Στενές» εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Κίνας

Ξεπερνούν πλέον τις χίλιες οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει σταθερές εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, περισσότερο εισάγοντας και λιγότερο εξάγοντας σε αυτήν κάθε είδους προϊόντα. Οι ελληνικές εξαγωγές, παρ’ όλο που σημείωσαν αύξηση 50,7% το πρώτο επτάμηνο του 2010, αποτελούν, κατά το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό Επιμελητήριο, μόλις το 1/25 των εισαγωγών από την Κίνα, οι οποίες εφέτος παρουσιάζουν επιβράδυνση, έπειτα από μια μακρά περίοδο ραγδαίας ανόδου, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης. Ασχέτως αυτού, όμως, η σύσφιγξη των εμπορικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζει να μεγαλώνει.

Γ. Πεταλωτή σε Π. Παναγιωτόπουλο: "Κάναμε σε ένα χρόνο όσα δεν έκανε κανείς σε 30 χρόνια"

"Αυτό που αναλογίζονται σήμερα οι πολίτες, είναι τα δεινά που προκάλεσε στον τόπο η καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι "οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση, αλλά και πλήρη επίγνωση της κατάστασης που μας έφερε η ΝΔ" και επεσήμανε ότι μέσα σε έναν μόνο χρόνο η κυβέρνηση πραγματοποίησε, "όσα κανείς δεν έπραξε τα τελευταία 30 χρόνια".

Πανεπιστημιακός συντροφικός νεποτισμός...

Από την Γ. Γεωργίου  (PRESS-GR) 
Εκτός των κλασσικών εκλογών ΔΕΠ στις οποίες ως γνωστόν ψηφίζονται ομόφωνα οι κόρες, οι γιοί, οι γαμπροί κλπ των Καθηγητών, υπάρχει μια πολύ σκανδαλώδης εκλογή μέλους ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ που έγινε το Νοέμβριο του 2009.
Οι εκλέκτορες, γράφοντας στην κυριολεξία στα παλιά τους τα παπούτσια το επισυναπτόμενο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, εξέλεξαν ομόφωνα τον "σύντροφο" των μελών της Εισηγητικής Επιτροπής για μια θέση Λέκτορα.

ΣΑΜΑΡΑΣ : ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !...

Έλλειμμα 7% και αναπροσαρμογές στο Φ.Π.Α.

"Πράσινο" φως από το υπουργικό στον προϋπολογισμό 
Τη μείωση του ελλείμματος στο 7%, από 7,6% που προβλεπόταν αρχικά, προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε αλλαγές στο Φ.Π.Α. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποια βασικά προϊόντα ο ΦΠΑ θα πέσει στο 6%, σε άλλα θα ανέβει από 11% στο 13% και σε κάποια άλλα στο 23%. Εξάλλου, ο προϋπολογισμός του 2011 προβλέπει την αύξηση των εσόδων κατά 8,2%, τα οποία θα προέρχονται από την εισφορά από κερδοφόρες επιχειρήσεις, την είσπραξη προστίμων αυθαιρέτων και την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Έρχονται επιτέλους οι «Ράδιο-Αρβύλα»

Λιγότερο στον «αέρα» αλλά άπαντες... παρόντες θα είναι οι «Ράδιο - Αρβύλα» τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στον ANT1. Ο χρόνος πλέον για τη μεγάλη πρεμιέρα της ανεπανάληπτης τηλεοπτικής παρέας μετράει αντίστροφα, έως τις 11 Οκτωβρίου. Το concept της εκπομπής θα κινείται στο ίδιος πλαίσιο, αλλά η εκπομπή δεν θα προβάλλεται πλέον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μειωθεί στις τρεις και συγκεκριμένα Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, καθώς το πρόγραμμα του καναλιού είναι ήδη «φορτωμένο» και οι συντελεστές της εκπομπής το προτιμούν.

Παρουσιάζεται το συγγραφικό έργο του μακαριστού Χριστόδουλου

Την τρίτομη έκδοση των Εγκυκλίων κειμένων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, παρουσιάζουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη.
Πρόκειται για ιστορικό εκδοτικό εγχείρημα με το οποίο αναδεικνύεται μέρος της συγγραφικής παραγωγής του αειμνήστου Πρωθιεράρχου και αφορά στην εξέταση, ανάλυση και διευθέτηση πληθώρας Ποιμαντικών και Λειτουργικών ζητημάτων που διατρέχουν την ζωή της Εκκλησίας.

Ρε, πού τα δίνουν τα λεφτά!!!

 Απορώ πού στηρίζεται η λογική να βάλουν για σχολιαστή τον Τράγκα στις κεντρικές ειδήσεις του ALTER. Το να κάνεις αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στην Κυβέρνηση, δε φτάνει. Το να αναμασάς τις ίδιες αρλούμπες καθημερινά, τι σχόλιο να καταλάβουμε; Θα μου πείτε, γιατί δεν αλλάζεις κανάλι; Αυτό κάνω μέχρι να φύγει από το γυαλί αυτός ο διακοψίας και ξερόλας σχολιαστής.
Ένας αναγνώστης

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών

Κανονικά θα εκτελούνται από την προσεχή Τετάρτη τα δρομολόγια για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, καθώς με σχετική νομοθετική ρύθμιση... παρατείνεται χρονικά, μέχρι το τέλος του 2010 η τελευταία σύμβαση. «Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι δεν είμαστε παράνομοι και ότι επί τόσα χρόνια δίναμε λύση σε ένα κοινωνικό πρόβλημα. Οι διώξεις και οι συκοφαντίες που ακούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, κατέπεσαν», δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο καθένας μας χρωστάει 26.000 ευρώ!

Είμαστε χρεωμένοι μέχρι το λαιμό! 
Ακόμα κι αν αποφασίζαμε να δώσουμε όλοι μας από 26.000 ευρώ, ακόμα θα χρωστούσαμε. Τόσο πολύ βαθιά μας χρέωσαν οι διαχιεριστές της εξουσίας σττην Ελλάδα!. Βέβαια και οι άλλοι ευρωπαίοι χρωστούν ανάλογα, αλλά δεν είναι το ίδιο να χρωστάς και να μην παράγεις! Οι Γερμανοί χρωστούν σήμερα 1.761.974.712.529 ευρώ, δηλαδή ο κάθε Γερμανός οφείλει  σήμερα 21.530 ευρώ, το οποίο αυξάνεται από στιγμή σε στιγμή. Δυστυχώς κανείς δεν σκέφτεται να πατήσει φρένο στις άσκοπες δαπάνες, αλλά όλοι ορμούν στους μισθούς και στις συντάξεις, που είναι και ο πιο εύκολος τρόπος να εισπράξουν, αφού δεν υπάρχει αντίσταση. Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι μαύρα κι άραχνα και καμία Κίνα δε μας σώζει, αν δεν αλλάξουμε τακτική. Σύμφωνα με τα

Έρχεται το site του Σωκράτη...Ένα site αφιερωμένο στον ασυμβίβαστο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου έρχεται στα μέσα της εβδομάδας στο Διαδίκτυο.
Το www.sokratisgkiolias.gr θα είναι ενεργό την ερχόμενη εβδομάδα με πρώτη ανάρτηση το τραγούδι που έγραψε για τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο ο αδερφός του Νίκος Γκιόλιας, ενώ θα ανανεώνεται συνεχώς με κείμενα και ρεπορτάζ για τον Γκιόλια.

Το ζευγάρι που ταξίδεψε σε 5 Ηπείρους

Αποσπάσματα από την εκπομπή Αξίζει να το ζεις 
με την Τατιάνα Στεφανίδου. (Από το Νewsit)

Οι υποψήφιοι της Ενότητας Πολιτών

Τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του νέου δήμου Ιωαννιτών και τους υποψηφίους της δημοτικής κοινότητας Ιωαννίνων, παρουσίασε σήμερα η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Φίλιππα Φίλιο.
Πρόκειται για πρόσωπα καταξιωμένα στο χώρο της αυτοδιοίκησης και στην τοπική κοινωνία, με εμπειρία, γνώση και διάθεση για δουλειά.
Πρόκειται για μία ισχυρή ομάδα που θα διαχειριστεί την δύσκολη πραγματικότητα που θα παραλάβει και θα σχεδιάσει με επιτυχία τη νέα πορεία του μεγάλου δήμου Ιωαννίνων.

Ριψοκίνδυνη αποστολή σε ηφαίστειο

Παναγής Βουρλούμης : «Επιθυμώ να αποχωρήσω» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΤΕ

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ ως το τέλος του χρόνου εξεδήλωσε πριν από λίγο ο κύριος Παναγής Βουρλούμης μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος «εδώ και αρκετούς μήνες έχει καταγραφεί από τον έναν βασικό μέτοχο του ΟΤΕ να αντικατασταθώ».
Οπως εξήγησε οι δύο βασικοί μέτοχοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για εύρεση πιθανού σχήματος αντικατάστασής του. Επειδή όπως είπε «βρισκόμαστε σε μια μεταβατική κατάσταση που παρατραβάει και είναι επιβλαβής για την εταιρεία δηλώνω ότι η επιθυμία μου συμπίπτει με την επιθυμία του ενός βασικού μετόχου και συνεπώς επιθυμώ να αποχωρήσω».

Ηλεκτρονικό σύγγραμμα από σήμερα

Με τη φιλοδοξία να καταργήσει τις φωτοτυπίες για τους φοιτητές, ξεκινάει από σμερα τη λειτουργία του το σύστημα «Εύδοξος», με όνομα δανεισμένο από τον Εύδοξο τον Κνίδιο, πυ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς της αρχαιότητας.
Πρόκειται για τη βάση δεδομένων στην ομώνυμη ιστοσελίδα (eudoxus.gr), στην οποία καταχωρούνται βιβλία και συγγράμματα από τα πανεπιστήμιατης χώρας και οι φοιτητές θα μπορούν με τη χρήση κωδικού που θα τους παρέχουν οι γραμματείες των τμημάτων τους. Τα συγγράμματα θα τα παίρνουν από σημεία διανομής ή από ταχυμεταφορές όπου δεν υπάρχουν τέτοια σημεία.
Το πρόγραμμα είναι προσβάσιμο από χθες και για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κάθε ένας θα πρέπει να

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ που έχει σήμερα δίωρη στάση εργασίας. Κύρια αιτήματα ήταν να μην καταστρατηγείται-όπως λένε- το ωράριο των εκπαιδευτικών που έχουν διατεθεί για ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ συγχρόνως έδωσαν λίστα με σχολεία στα οποία υπάρχουν περισσότερα από 25 παιδιά ανά τάξη, ενώ σε τουλάχιστον 4 σχολεία ξεπερνούν τους 30 οι μαθητές ανά τάξη.

Σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

35.000 αιτήσεις έως το τέλος του έτους!
Αύξηση ρεκόρ στις αιτήσεις συνταξιοδότησης έως το τέλος του έτους προβλέπει η ΑΔΕΔΥ, καθώς χιλιάδες υπάλληλοι σπεύδουν να αποχωρήσουν από το δημόσιο μετά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και τα οποία πλήττουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και τις απολαβές τους.
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το προεδρείο της Ένωσης, εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του 2010 οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση θα φτάσουν τις 35.000, ενώ πέρυσι ήταν μόλις 14.000.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Σε ιδιώτη το 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο υπουργικό το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ
Την παραχώρηση σε ιδιώτη επενδυτή του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ που συζητείται στο υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.  Τα χρέη του Οργανισμού θα αναλάβει το κράτος, το πλεονάζον προσωπικό θα μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες, ενώ θα περικοπούν δρομολόγια. Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση του Οργανισμού ο ειδικός γραμματέας

Πρώτη απώλεια βαθμών για τον ΠΑΣΘετικό αποτέλεσμα η ισοπαλία για τον ΠΑΣ, αλλά και για πρώτη φορά απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.
Δύο βαθμούς άφησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του Αγροτικού Αστέρα, μετά τη λευκή ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες για την 4η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής.   Στον έναν βαθμό της ισοπαλίας συμβιβάστηκε και ο Θρασύβουλος, στη Λειβαδιά, 2-2, με τον Λεβαδειακό που πήρε τον πρώτο βαθμό του φέτος.

Στους 26 οι τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων στη Σόφια

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για ανθρώπινο λάθος 
Στους 26 ανέρχονται οι τραυματίες από την πρωινή σύγκρουση δύο τρένων, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων δυτικά της Σόφιας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Το τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βελιγράδι-Σόφια, συγκρούστηκε με υπηρεσιακό τρένο του Βουλγαρικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων.
Είκοσι τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Σόφια, εκ των οποίων πέντε είναι Σέρβοι πολίτες, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου. Τρεις άνδρες τραυματίες νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας.
Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για ανθρώπινο λάθος, όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών.

Newsbeast

Ερχεται... φοροκαταιγίδα

Με αρκετές γκρίζες ζώνες που συνδέονται με το μέγεθος της ύφεσης, την έγκριση της τρόικας στο εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 12% ή το 13%, αντί της μαζικής μετάταξης προϊόντων και υπηρεσιών στο 23%, τα greek statistics που ξεσκονίζει και πάλι η Εurostat αλλά και με «θηλιά» δαπανών τόκων 15,7 δισ. ευρώ κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού 2011.  Στο προσχέδιο δεν ξεκαθαρίζεται για μια ακόμη φορά τι ακριβώς θα γίνει με τον ΦΠΑ, αλλά το υπουργείο Οικονομικών αναπαράγει σχεδόν ευλαβικά τις προβλέψεις του Μνημονίου για μείωση του ελλείμματος στα 16,7 δισ. ευρώ το επόμενο έτος (από 18,5 δισ. ευρώ φέτος) με την αρωγή μέτρων ύψους 9,150 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την πλευρά των εσόδων.

Αγιασμός στη Βουλή

Απόντες από τους πολιτικούς αρχηγούς, ήταν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,ενώ απουσίαζαν και αρκετοί βουλευτές όλων των κομμάτων,μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της «Δημοκρατικής Παράταξης» Φώτης Κουβέλης.
    Απόντες και αρκετοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ,ανάμεσα τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος,οι υπουργοί, Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος,η αναπληρώτρια Υπουργός των Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο ΛΑΟΣ ζητά το άνοιγμα λογαριασμών όλων των κομματικών ταμιών

 Εξεταστική για Siemens
Το άνοιγμα όλων των λογαριασμών για όλους τους κομματικούς ταμίες των κομμάτων ζητά ο ΛΑΟΣ με επιστολή του στον πρόεδρο της Εξεταστικής για τη Siemens.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Β΄Αθηνών και μέλος της Εξεταστικής για τη Siemens, Κ.ΑϊβαλιώτηςΒαλυράκη,
απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής κ.Βαλυράκη, ζητώντας να διαβιβαστεί προς τις αρμόδιες αρχές αίτημα για άμεσο άνοιγμα όλων των λογαριασμών όσων ήταν υπεύθυνοι ταμείων και οικονομικών θεμάτων όλων των κομμάτων κατά την χρονική περίοδο που εξετάζει η Επιτροπή.

Α.Σπηλιωτόπουλος: "Ο Καραμανλής θα επιστρέψει"

Ο Κ. Καραμανλής «είναι ακόμη νέος και πολύτιμα έμπειρος, ώστε εάν χρειαστεί οι πολίτες ή η κοινωνία ή η ίδια η ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χώρα.».Με αυτή την αποκλειστική δήλωση στο ΕΘΝΟΣ, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, βάζει τρικλοποδιά στις προσπάθειες της Ρηγίλλης να κλείσει το θέμα της ολικής επαναφοράς του Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό προσκήνιο. Στη Ρηγίλλης δεν είναι λίγα τα στελέχη που εκφράζουν την ενόχλησή τους για το ότι επανέρχεται σε τακτά διαστήματα η συζήτηση για τον κ. Καραμανλή.

Ο μακρύς, σκληρός χειμώνας του 2011

Tου Nικου Γ. Ξυδακη
Ο σκληρός χειμώνας του ’11 αρχίζει νωρίς, απ’ τον Σεπτέμβριο. Τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ εμφάνισαν τυχαία μια εικόνα μέλλοντος. Ανησυχητική, δυσοίωνη. Εικόνα φτώχειας. Ασφαλώς συγκυριακή, αλλά τούτη η συγκυριακή εικόνα έρχεται να προστεθεί στη διαρκώς επεκτεινόμενη εικόνα των νεκρών μαγαζιών, στις άδειες βιτρίνες και τα ρυπαρά πεζοδρόμια.
Στις δυσοίωνες εικόνες προστίθενται εξίσου δυσοίωνα μηνύματα: για απολυμένους γνωστούς και συγγενείς, για επιχειρήσεις που κλείνουν, για κλάδους που φθίνουν. Ενας ιστορικός αποτόλμησε μια σύγκριση: Ο χειμώνας του 2011, υπό όρους, θα μείνει στις μνήμες των χορτάτων Ελλήνων του 21ου αιώνα, σαν τον σκληρό χειμώνα του ’41, του κατοχικού λιμού. Δεν θα δούμε λιμό, βέβαια. Κινδυνεύουμε να δούμε όμως πάλι το ξεχασμένο και απωθημένο φάσμα της φτώχειας, αυτό που είχε παρέλθει οριστικά από την αυτοσυνείδηση των μεσαίων στρωμάτων, κατά τις δεκαετίες της μεταπολίτευσης. Το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης, άλλωστε, στηρίχθηκε σε αυτή τη συνομολογία: ποτέ πια φτώχεια, ποτέ πια διχαστικές διακρίσεις, πολιτικές ή ταξικές.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία...

Μια απίστευτη εκδοχή για το ΔΝΤ, που δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, μας αποκάλυψε η διάσημη καναδέζα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, Ναόμι Κλάιν, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Βήμα». Όπως είπε, λοιπόν, μετά την οικονομική κρίση του 2008 και την επιχείρηση «βοήθειας» στην Αργεντινή, το ΔΝΤ βρισκόταν λίγο πριν τη χρεοκοπία, αλλά τελικά βρήκε τη σανίδα σωτηρία που έψαχνε στην Ευρώπη.
Το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό.. είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του.

Ερχομαι απο το Πεκινο και σας φερνω απο κεινο ..

Θόδωρος  Γαλανοπουλος
 Ορίστε που δεν το πιστεύατε! Το είπε και ο Κινέζος! Η Ελλάδα πάει  καλλίτερα ! Καλλίτερα από τι ; Από τη Μαυριτανία η από τη Σιέρα Λεόνε; Δεν έχει σημασία, πάμε καλλίτερα! Και άμα συνεχίσουμε και αγοράζουμε κινέζικα , (μήπως και θα αγοράζαμε Γερμανικά με την αφραγκια μας;) τότε θα ξαναρθεί και ο θειος Τζαμπα, και θα μας φέρει σε όλους από μια κινέζικη πιτζάμα  για να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου!  Καλά τώρα, όχι ότι πιστέψαμε ότι ηρθε ο Κινέζος πρωθυπουργός στην Ελλάδα για να μας βοηθήσει;  Να σπρώξει κανένα κοντέινερ ακόμα  με προϊόντα ηρθε, να ενισχύσει το εμπόριο ηρθε, και να κοιτάξει το συμφέρον του ! Δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ, το είπαν πιο ειδικοί από εμένα! Οι διεθνείς σχέσεις δεν έχουν ίχνος από συναισθήματα!

Ανακαλύφθηκαν 20.000 νέα θαλάσσια είδη


Περίπου 2.700 επιστήμονες από 80 χώρες, ύστερα από δέκα χρόνια, ολοκλήρωσαν την απογραφή της θαλάσσιας ζωής καταγράφοντας 20.000 νέα είδη. Το ένα πέμπτο, ωστόσο, των ωκεανών μένει ανεξερεύνητο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. 
"Με την απογραφή ήρθε στην επιφάνεια μια απροσδόκητη αφθονία ειδών, σχεδόν 250.000 είδη, έναντι 230.000 που μας ήταν ήδη γνωστά" δήλωσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας.
Οι επιστήμονες, ωστόσο, "δεν διαθέτουν καμία πληροφορία" περίπου για το ένα πέμπτο των ωκεανών, επισημαίνεται στην εν λόγω έκθεση, για τον λόγο αυτό θα μπορούσε κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμα πως "πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο θαλάσσιων ειδών", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στον “ανακριτή” 5,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι

Από φορο-ανάκριση θα περάσουν την άνοιξη του 2011 περίπου 5,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Η νέα φορολογική δήλωση που θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet όλοι οι φορολογούμενοι απαιτεί πλήρη καταγραφή των κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κέρδη από μετοχές, αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, επαναπατριζόμενα κεφάλαια, αλλά και τα ποσά που ξοδεύουν για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και οικιακούς βοηθούς.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει ήδη στο σχεδιασμό της νέας φορολογικής δήλωση του 2011, ενώ προτάσεις υπέβαλαν και οι ίδιοι οι πολίτες στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Σινική ψήφος εμπιστοσύνης

Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ * ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε.

Βρυξέλλες: Αρχίζει σήμερα η Σύνοδος Κορυφής Ευρώπης-Ασίας

Με τη σινο-ιαπωνική κρίση να απειλεί να επισκιάσει την ατζέντα των συνομιλιών, ξεκινά σήμερα, στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος Κορυφής Ευρώπης - Ασίας.
Πρόκειται για την όγδοη σύνοδο του AsΕΜ (Asia Europe Meeting), οι εργασίες της οποίας ανοίγουν στις 6:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώνονται αύριο το βράδυ. Το «παρών» στη συνάντηση θα δώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, αύριο το πρωί, θα παρέμβει στη συζήτηση για την αειφόρο ανάπτυξη.

Προς ατοµικές συµβάσεις

Θα είναι το επόµενο βήµα, εκτιµούν οι αναλυτές 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:, Ηλίας Γεωργάκης

Οι συµβάσεις α λα καρτ (ατοµικές συµβάσεις εργασίας) θα είναι η εξέλιξη των ανατροπών στα εργασιακά που επιβάλλει η τρόικα µέσω του Μνηµονίου, όταν η ελληνική αγορά εργασίας παρουσιάζει τον υψηλότερο βαθµό παράνοµης ευελιξίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η άγρια λιτότητα και η ανεργία (εκτιµάται ότι το 2011 οι άνεργοι θα αγγίξουν το 1 εκατοµµύριο) οδηγούν όλο και περισσότερους σε ευέλικτες µορφές απασχόλησης (ο αριθµός των οποίων υπερβαίνει το 1 εκατ.) αλλά και στην αδήλωτη εργασία, ενώ εκρηκτικές διαστάσεις λαµβάνει η εργασία µικρότερη του πενθηµέρου, µε αντίστοιχη µείωση αποδοχών.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Ευρώ και Ισπανία κινδυνεύουν από ρεύμα λιτότητας

Το ευρώ και η ισπανική οικονομία απειλούνται από την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας στην Ευρώπη, εκτιμά ο νομπελίστας Οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς, στη νέα έκδοση του βιβλίου του «Ο Θρίαμβος της Απληστίας», εδάφια του οποίου δημοσιεύει η εφημερίδα Sunday Times.
«Η ανησυχία εκπηγάζει από το γεγονός ότι ένα ρεύμα λιτότητας προεκτείνεται από άκρου εις άκρον στην Ευρώπη και φθάνει ακόμη να πλήξει και τις ακτές της Αμερικής. Με τόσες χώρες να σπεύδουν πρόωρα να μειώσουν τις δαπάνες τους, η διεθνής ζήτηση πρόκειται να μειωθεί και να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη, φθάνοντας ακόμη να προκαλέσει μία νέα ύφεση», τονίζει.

Αναβολή της εκδίκασης των προσφυγών κατά του μνημονίου

Λόγω μη αποστολής εγγράφων
της Βασιλικής Κόκκαλη (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
Η μη αποστολή από τα αρμόδια υπουργεία - κυρίως το υπουργείο Οικονομικών - των θέσεων του ελληνικού Δημοσίου επί των προσφυγών που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του μνημονίου και των οικονομικών περικοπών, οδήγησε στην αναβολή της συζήτησης των παραπάνω αιτήσεων που είχε προσδιοριστεί να γίνει την  ερχόμενη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Την απόφαση για αναβολή της συζήτησης των προσφυγών που έχουν καταθέσει κατά του μνημονίου δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχου, έλαβαν οι εισηγήτριες των υποθέσεων Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» τονίζει για το μεταναστευτικό ο Χρ.Παπουτσής

 Ζητά ενεργή συμμετοχή της ΕΕ
Στενότερη συνεργασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ζητήσει η Ελλάδα στο θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή πολιτικών φορέων, του στρατού και της αστυνομίας.
«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε ο υπουργός για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τα κύματα των λαθρομεταναστών και οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν είναι φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ
 φωτο: ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΗΣ