Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Στο σκαμνί ξανά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται εκ νέου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η αποκάλυψη της «Θ» την περασμένη Δευτέρα για τα δύο έργα-μαϊμού της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, συνολικής αξίας 839.000 ευρώ, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας, η οποία διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο μεταξύ για αύριο Τρίτη έχει οριστεί η εκδίκαση στο πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης της γνωστής υπόθεσης αναφορικά με τη χαριστική μείωση των προστίμων από το νομάρχη για περιστατικό νοθείας καυσίμων, για την οποία ο κ. Ψωμιάδης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράβαση καθήκοντος.

Εξόρμηση ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια

Ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών
Από την ερχόμενη Κυριακή αρχίζει, ουσιαστικά, την προεκλογική του εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ, με επίσκεψη και ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Κέρκυρα.
Στόχος είναι, όπως είπε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους πολιτικούς συντάκτες, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί προεκλογικά τις μισές ή και περισσότερες περιφέρειες.
Η έναρξη των επισκέψεων του κ. Παπανδρέου από την Κέρκυρα, την έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα, καθώς ο επίσημος

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

ΑΠΟΛΥΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...

Έξι άτομα απέλυσε σήμερα ο Τράγκας. Kαι οι έξι ήταν μεροκαματιάρηδες τυπογράφοι που πληρώνονταν όποτε είχε... κέφια ο γνωστός δημοσιογράφος! Έκλεισε τα πιεστήρια που είχε στο Μενίδι και απολύθηκαν όσοι εργάζονταν εκεί. Παράλληλα έκλεισε και το καθημερινό φύλλο της Χώρας. Ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει το Κυριακάτικο, αλλά δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος για να βγάλει το φύλλο! Κατά τ' άλλα ο Τράγκας κάνει το τιμητή των πάντων! Συντονιστείτε και σήμερα στο  Αlter για να ακούσετε τα κηρύγματά του... 
fimotro

UFO κλείνει αεροδρόμιο στην Κίνα

Την περασμένη άνοιξη, οι πτήσεις στην Ευρώπη έγιναν άνω – κάτω, από την ηφαιστειακή τέφρα του ισλανδικού Εϊγιαφιατλαγιοκούλ.
Τώρα ήταν η σειρά ενός κινεζικού αεροδρομίου να αναστατωθεί, εξ αιτίας ενός ιπτάμενου εισβολέα.
Μόνο που αυτή τη φορά ο εισβολέας ήταν πιο high tech, καθώς επρόκειτο για... UFO.
Στο επίκεντρο της αναστάτωσης ήταν το αεροδρόμιο Μπαοτού στη Μογγολία.

H στρατηγική και η ισχύς

Ν. Λυγερός
Υπάρχει μεγάλη παράδοση στον χώρο του ραγιαδισμού, η οποία μας εξηγεί ότι δεν είναι αναγκαίο να ασχοληθούμε, διότι το σημαντικό στις διεθνείς σχέσεις και στην διπλωματία είναι η ισχύ. Αυτή η κοινωνική προσέγγιση είναι λανθασμένη εξ αρχής, διότι ξεχνά τα χαρακτηριστικά της στρατηγικής. Η τελευταία δεν υπάρχει για τους δυνατούς και μόνο, αλλά αντιθέτως για τους αδύναμους. Η επινόηση της στρατηγικής είναι καθαρά νοητική κι έχει ως αποστολή μία εναλλακτική λύση σε μία μετωπική σύγκρουση. Η στρατηγική δεν είναι διπλωματία, μπορεί να πετύχει κατορθώματα ακόμα κι αν κανείς δεν την πιστεύει, ενώ η διπλωματία έχει σπάνια αποτελέσματα, παρόλο που όλοι την πιστεύουν. Όλοι οι δικοί μας που δεν πιστεύουν πια σε...

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ουγγαρία

Η λειτουργία της Κυβέρνησης και της Βουλής

Του Κυριάκου Μητσοτάκη
Περίμενα με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε ερώτηση που κατέθεσα πρόσφατα στην Βουλή για την πρόοδο εφαρμογής της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους χώρους. Θυμίζω ότι στο αναθεωρημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει την είσπραξη τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ το χρόνο από την ‘τακτοποίηση’ των ημιυπαίθριων. Κατά συνέπεια, η πορεία υλοποίησης του προγράμματος θα έπρεπε να τυγχάνει της συστηματικής παρακολούθησης του αρμόδιου υπουργείου.

Σε όλη την Ελλάδα οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων

 Σε επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί αυτοματοποίηση του συστήματος προσδιορισμού. Επιπλέον, κάθε χρόνο θα παρακολουθούνται οι αγοραίες τιμές και θα προσαρμόζονται οι αντικειμενικές.
Αυτά ανέφερε σήμερα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Για τις αντικειμενικές αξίες είπε πως οι αλλαγές θα γίνουν σε τρεις δόσεις την επόμενη τριετία.

Ανακαλύφθηκε νέα γλώσσα στη βορειοανατολική Ινδία

Γλωσσολόγοι ανακάλυψαν την κόρο, μία νέα γλώσσα, σε απόμακρη και απομονωμένη περιοχή της βορειοανατολικής Ινδίας, η οποία ήταν τελείως άγνωστη στους επιστήμονες έως τώρα.
Η παντελώς προφορική αυτή γλώσσα, κινδυνεύει με εξαφάνιση, καθώς ομιλείται πλέον μόνον από 800 άτομα, εκ των οποίων ελάχιστα είναι κάτω των 20 ετών. Η κόρο, ανήκει στην θιβετο-βιρμανική γλωσσική οικογένεια, η οποία συνδυάζει στοιχεία από περίπου 400 γλώσσες και διαλέκτους, με κύριους εκπροσώπους τα θιβετιανά και τα βιρμανικά.

Μεγάλη η οικολογική καταστροφή στην Ουγγαρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί τουλάχιστον τρεις περιφέρειες της Ουγγαρίας που έχουν πλημμυρίσει από την τοξική κόκκινη λάσπη στα δυτικά της χώρας, σε απόσταση 160 χλμ νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι αγνοούνται και τουλάχιστον 120 τραυματίστηκαν από τη διαρροή λυμάτων από δεξαμενή εργοστασίου αλουμινίου της εταιρίας MAL Zrt.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί οι πηγές πόσιμου νερού. Ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, τόνισε ότι μπορεί η διαρροή να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Σε σωστή κατεύθυνση τα φωτοβολταϊκά στις στέγες!

Ως θετικές υποδέχεται η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς τις αλλαγές που επιφέρει η χθεσινή απόφαση (Υ.Α) του ΥΠΕΚΑ που καθορίζει το μίγμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2020. Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση απελευθερώνεται το όριο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες, δηλαδή με άλλα λόγια πλέον όλοι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εγκαταστήσουν φ/β στις οικίες τους, χωρίς να υφίσταται περιορισμός για τη συγκεκριμένη κατηγορία έργων. Παύει με αυτόν τον τρόπο να ισχύει το πλαφόν για την συγκεκριμένη κατηγορία φ/β που είχε θεσπιστεί με προηγούμενη Υ.Α, σύμφωνα με την οποία το μέγιστο όριο εγκατάστασης φ/β στις στέγες ανέρχονταν σε 350 MW έως το 2020. 

Πρόβλημα στο ΤΕΙ Ηπείρου από την αναστολή των προσλήψεων

80 θέσεις διδασκόντων θα μείνουν κενές 
Πρόβλημα λειτουργίας μπορεί να αντιμετωπίσει το ΤΕΙ Ηπείρου, μετά την αναστολή προσλήψεων, όπως ορίζεται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος. Έτσι υπάρχει, ουσιαστικά, πρόβλημα εκπαίδευσης των φοιτητών.
Στην εγκύκλιο του κ. Πανάρετου τονίζεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του μνημονίου του ΔΝΤ, αναστέλλεται η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων του τετραετούς προγραμματισμού, όσων μένουν κενές από παραίτηση ή συνταξιοδότηση, είτε βρίσκονται στα δύο πρώτα στάδια έγκρισης προκήρυξης».

Κατάρρευση της αγοράς αυτοκινήτου τον Σεπτέμβριο

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η αγορά αυτοκινήτου περιορίστηκε στις 5.944 ταξινομήσεις, κινήθηκε δηλαδή, λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα του μηνός, με ετήσιο ρυθμό της τάξης των 85-90.000 πωλήσεων, από 260-290.000 που κινούνταν τη περασμένη δεκαετία.  Σε απόλυτους αριθμούς, η κάμψη των πωλήσεων έφθασε το -66,6%, ως προς το μέσο όρο των αντίστοιχων μηνών της περιόδου 2004-2009 (17.951 ταξινομήσεις) ή το -49,9%, ως προς το Σεπτέμβριο του 2009 (11.956 ταξινομήσεις), περίοδο κατά την οποία η αγορά είχε «παγώσει», εν αναμονή της εφαρμογής της απόσυρσης του Οκτωβρίου του 2009, που διήρκεσε ενάμιση μήνα.
Ακόμη και συνυπολογίζοντας τους πρώτους μήνες του 2010, κατά τους οποίους η κάμψη ήταν σχετικά περιορισμένη με «εκ

Έκρηξη βόμβας σε συγκρότημα κατοικιών

Οι αστυνομικές αρχές της Ταϊλάνδης ερευνούν το χώρο γύρω από το συγκρότημα κατοικιών στα προάστια της Μπανγκόκ, όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από βόμβα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ακόμη τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας η κρίση στην πρωτεύουσα της χώρας βαθαίνει, μετά το μπαράζ εκρήξεων που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό, ενώ ερευνάται η πιθανότητα οι επιθέσεις να υποκρύπτουν πολιτικά κίνητρα.

Σε δυο Ρώσους το Νομπέλ Φυσικής

Δύο Ρώσοι επιστήμονες, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, κέρδισαν το φετινό Νόμπελ Φυσικής για την «επαναστατική» τους δουλειά με το υλικό γραφένιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Νόμπελ στη Στοκχόλμη.
Πρόκειται για τους Αντρέι Γκέιμ και Κονσταντίν Νοβοσέλοφ, που ειδικεύονται στην επιστήμη υλικών. Το γραφένιο είναι μία μορφή άνθρακα, ένα επίπεδο φύλλο με πάχος ίσο με ένα άτομο. Είναι σχεδόν διάφανο και πολύ καλός αγωγός ηλεκτρισμού και θερμότητας. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στην κατασκευή διάφανων οθονών αφής και άλλων συσκευών.

«Στο κράτος η ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ»

Ο Ρέππας προανήγγειλε δραστική μείωση του προσωπικού 
 Την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει να κλείσει την ανοιχτή πληγή που ακούει στο όνομα ΟΣΕ, προχωρώντας στην αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξή του, διασφαλίζοντας από τη μια πλευρά το δικαίωμα των υπαλλήλων στην εργασία και απαλλάσσοντας από την άλλη το κράτος από μια οικονομική αιμορραγία, επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, ένα 24ωρο μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ από το υπουργικό συμβούλιο.

Διεθνής οίκος Moody's Πιθανή αναβάθμιση της χώρας, αν συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις

Η προσπάθεια της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει τα δημόσια οικονομικά της έχει «εντυπωσιάσει» την Moody's Investor Service.Όπως δήλωσε σήμερα ο αναλυτής του οίκου, Άντονι Τόμας, μιλώντας σε συνέδριο στη Βαρσοβία, εφόσον αυτή η προσπάθεια συνεχισθεί, τότε είναι πιθανή η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου η Moody's είχε υποβαθμίσει την αξιολόγηση κατά τέσσερις βαθμίδες, σε «Βa1», την πρώτη βαθμίδα της κατηγορίας junk, με σταθερές προοπτικές.Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Τουρκία θα εκτοξεύσει το 2012 τον πρώτο της δορυφόρο πληροφοριών

Ο δορυφόρος θα μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις της κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Η Τουρκία σχεδιάζει να εκτοξεύσει το 2012 στο διάστημα τον πρώτο της δορυφόρο συλλογής πληροφοριών, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λιοντάρια επιτέθηκαν σε εκπαιδευτή τους σε τσίρκο – Δείτε το βίντεο

Συγκλονιστικές εικόνες από τσίρκο της Ουκρανίας...

Μετά τις εκλογές η μεγάλη λυπητερή

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Η διαπίστωση ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν είναι ο τελικός προϋπολογισμός είναι αυτονόητη. Άλλωστε πάντα τα προσχέδια περνούν από αναθεώρηση. Στο φετινό προσχέδιο ωστόσο αποτυπώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο η επερχόμενη (μια ακόμη...) κοινωνική σφαγή. Για να μην παιδευόμαστε με αριθμούς, το ήδη δημοσιευμένο σχόλιο της Κουκίδας είναι κάτι παραπάνω από επαρκές: περιγράφει πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Γιώργος Παπανδρέου:«Η Ελλάδα γίνεται και πάλι αξιόπιστη»

Βρυξέλλες: Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. - Ασίας
Η Ελλάδα αποκτά ξανά αξιοπιστία, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Ασίας. Συμπλήρωσε πως αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τα πρώτα επενδυτικά βήματα στη χώρα είναι γεγονός, αναφερόμενος στην υπογραφή των ελληνοκινεζικών συμφωνιών. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η νέα σχέση που δημιουργείται μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου μπορεί να γίνει «προπομπός» μιας νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και ασιατικών χωρών. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική προσπάθεια στην προσέλκυση των ξένων επενδύσεων αναγνωρίζεται διεθνώς και αυτή η διαδικασία δίνει στη χώρα περισσότερη αξιοπιστία.

Διακίνηση εκλογικής αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ

Aνακαλύψτε και αξιοποιήστε τα πλεονεκτήματα του Mail Μarketing και επικοινωνήστε αποτελεσματικά 
με τους ψηφοφόρους σας


Για εσάς που είστε πολιτικό πρόσωπο και θέλετε να απευθυνθείτε στους ψηφοφόρους σας και τους δυνητικούς ψηφοφόρους σας και να κτίσετε μία σχέση μαζί τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σας προσφέρουν ένα αποτελεσματικό, καινοτόμο εργαλείο. Το πολιτικό Mail Marketing.

Στάση εργασίας φέρνει ματαιώσεις πτήσεων της Aegean την Πέμπτη

Συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η ΟΣΥΠΑ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας (15:00-19:00) προκαλώντας... αναταράξεις στις πτήσεις.
Έτσι, η Aegean ανακοίνωσε ήδη ότι την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων. Ματαιώνονται 15 σκέλη πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από Αθήνα με επιστροφή για Χίο, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Χανιά.

Δύο Ελλάδες

Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Ο συνομιλητής μας είναι υπεργολάβος δημοσίων έργων· έχει αναλάβει πολλές χωματουργικές εργασίες σε μεγάλες κατασκευές, από οδικά έργα έως δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Στα πενήντα-κάτι, ο Α. θεωρείται επιτυχημένος επιχειρηματίας, οικονομικά ευκατάστατος και κυρίως, άνθρωπος της πιάτσας: γνωρίζει πώς παίρνονται οι δουλειές, πώς «λιπαίνεται» το σύστημα, πώς υπερτιμολογείς, πώς απασχολείς ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, πώς κινείς μαύρο χρήμα.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο των εκπαιδευτικών

Tου Πασχου Μανδραβελη 
pmandravelis@kathimerini.gr
 
Είναι συγκινητική η προσπάθεια της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) να έχουν όλα τα σχολεία ολιγομελή τμήματα, να προσληφθούν και άλλοι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις 7.500 θέσεις εκείνων που συνταξιοδοτούνται και γενικώς πιο συγκινητική είναι η προσπάθεια της ΟΛΜΕ να «αντιταχθεί με όσα συνδικαλιστικά και νομικά μέσα διαθέτει στην υποβάθμιση της λειτουργίας των Λυκείων και Γυμνασίων» (Δελτίο Τύπου ΟΛΜΕ 6.9.2010).

Ελληνικός χορός στα «επτά θαύματα» της πνευματικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Αλβανίας.

Δεροπολίτικος χορός νεανίδων, από τις επτά επιλογές του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας.

Στις 29 Σεπτεμβρίου –Παγκόσμια Ημέρα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς - υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας, επιτροπή αποτελούμενη από ιστορικούς, εθνολόγους, ανθρώπους του πνεύματος και διευθυντών όλων των διευθύνσεων που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά, επέλεξαν για πρώτη φορά, τα «επτά θαύματα» της πνευματικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Αλβανίας.

ΒΡΎΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Του Κώστα Μπατσή
Καλή ήταν η ενέργεια της Δασικής υπηρεσίας Άρτας, να φτιάξει αυτή την πανέμορφη βρύση μεταξύ Βουργαρελίου και Αθαμανίου, όπου θα μπορούν οι ταξιδιώτες να σταματούν για να ξεκουραστούν και να δροσιστούν από το κρύο νερό που έρχεται από την Κωστηλάτα. Δυστυχώς όμως η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να τοποθετήσει έναν κάδο απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να πετάνε τα σκουπίδια γύρω από τη βρύση, μια εικόνα θλιβερή στο τόσο όμορφο περιβάλλον.

Ελευθερία και γλώσσα

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ 
 «Αυτό που λατρεύω στα ελληνικά κείμενα είναι η συνάντηση με τη γέννηση της έλλογης σκέψης... Ο Λόγος είναι το τείχος που προστατεύει από την κτηνωδία. Όποιος δεν ξέρει να εκφραστεί, όπως πολλοί νέοι σήμερα, τότε δεν του απομένουν παρά οι γροθιές, το ξυλοκόπημα, η ωμή, ανόητη και τυφλή βία».
Δεν τα έχει πει αυτά κάποιος Νεοέλληνας υπερπατριώτης, αλλά μια Γαλλίδα ελληνίστρια, η Ζακλίν ντε Ρομιγί. Και τα είπε πρόσφατα διαμαρτυρόμενη και αυτή, επειδή η γαλλική κυβέρνηση περιόρισε τις ώρες διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, όπως και των λατινικών, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και είχε απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται. Με τη διαφορά ότι η γαλλική κυβέρνηση καθυστέρησε πάνω από τρεις δεκαετίες να πάρει αυτή την απόφαση. Προηγήθηκε η Ελλάδα! Η οποία, μετά τη

Μηδενισμός επιτοκίου και νομισματική χαλάρωση στην Ιαπωνία

Στόχος να ξορκισθεί ο χρόνιος αποπληθωρισμός

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας μείωσε σήμερα Τρίτη το βασικό επιτόκιό της ουσιαστικά στο μηδέν σε μία προσπάθεια να ενσταλλάξει ζωή στην παραπαίουσα οικονομία.
Με μία ομόφωνο ψήφο, το 9μελές συμβούλιο πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας αποφάσισε να μειώσει το επιτόκιο μεταξύ 0% και 0,1%, όταν από τον Δεκέμβριο του 2008 είχε ορίσει το επιτόκιο στο 0,1%.

Ξαναδιαβάζοντας τον Σημίτη

Του Γιώργου Λακόπουλου
 «Ο νικητής είναι μόνος», κατά τον Πάολο Κοέλιο. Και ο Κώστας Σημίτης επίσης. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι βουλευτής, δεν μετέχει στην τρέχουσα πολιτική, δεν έχει ρόλο στο κόμμα. Ωστόσο, μια- δυο φορές που βγήκε από τη μοναξιά του, μάλλον συμπάθεια εξέπεμψε για την κυβέρνηση. Η συμπάθεια όμως έγινε οργή στην τελευταία δήλωσή του. Μόλις 44 λέξεις: « ΕξεταστικήΕπιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά.Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογακαι πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά».

Νέα νομισματική τάξη ζητεί ο Ν. Σαρκοζί

Ο γάλλος πρόεδρος, ο οποίος θα αναλάβει από τον Νοέμβριο την προεδρία της Ομάδος G20 ζήτησε χθες «μία νέα νομισματική τάξη», κατά την εναρκτήρια ημέρα της συνόδου των κυριοτέρων χωρών της Ευρώπης και Ασίας, στην οποία επικράτησαν οι εμπορικές αντιδικίες.
«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι νομισματικές ανισορροπίες δημιουργούν κινδύνους για όλες τις οικονομίες», προειδοποίησε ο Σαρκοζί καστά την ομιλία του στους συμμετέχοντες στη σύνοδο του Asem.

Υπνοπαιδεία

Τ΄ ακούμε και μετά χρρρ. Κοιμόμαστε. Α, τι ωραία ο ένας. Α, τι αγωνιστής ο άλλος. Α, τι σεμνός ο τρίτος. Η γνωστή μέθοδος της τηλεοπτικής υπνοπαιδείας. Για να δούμε, λοιπόν. Διότι, λέει ο Κακλαμάνης, η κεντρική εξουσία πριονίζει κατά τρία- αν θυμάμαι καλά- δισεκατομμύρια τα δημοτικά ταμεία. Σωστά; Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω την αριθμομηχανή του δημάρχου της Αθήνας. Εχω όμως δικαίωμα να ρωτήσω: Αφού ως σήμερα δεν καταφέρατε να μετατρέψατε τα αφοδευτήρια σε πρωτεύουσα, πώς θα το μπορέσετε με ακόμη λιγότερα από τα χθεσινά

7.700 φοιτητές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Οδηγός 
Τoυ Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr

Περίπου 80.000 νέοι και νέες, κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου και πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτουν κάθε χρόνο αίτηση συμμετοχής σε κάποιο από τα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ. Σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», ανοίγοντας τον φάκελο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, παρουσιάζουν τις νέες προσφερόμενες θέσεις εισακτέων σε όλα τα προγράμματα σπουδών, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις εισαγωγής των υποψηφίων, καθώς και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Η απεργία των φορτηγατζήδων έληξε.Τώρα;

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών δεν βρίσκονται πλέον στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν.  Η κυβέρνηση κέρδισε την μάχη των μπλόκων ενεργοποιώντας ρυθμίσεις εξπρές που θα τους έστελναν ακόμα και στη φυλακή. Τώρα οι 28.000 ιδιοκτήτες φορτηγών πρέπει να  κοιτάξουν στα μάτια το αύριο και να δημιουργήσουν εταιρείες στις οποίες θα χρησιμοποιήσουν τα 33.000 φορτηγά που υπάρχουν.

Πώς ο Χιμένεθ... τουμπάρισε τον Αδαμίδη

Η ΑΕΚ σε αναζήτηση χρυσής τομής με τον ισπανό προπονητή για το συμβόλαιο- Στο ακουστικό του ο Πάουλο Σόουζα 
Αναχωρώντας το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής για το Λονδίνο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης είχε σχεδόν πάρει την απόφαση να εμπιστευθεί την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον Πορτογάλο κ. Πάουλο Σόουζα. Ακόμη και το γεγονός της απόλυσής του από την αγγλική Λέστερ- η οποία υπό τις οδηγίες του καταποντίστηκε στην τελευταία θέση της β΄ κατηγορίας της Αγγλίας με 5 βαθμούς σε 9 αγώνες και 22 τέρματα παθητικό!- δεν τον έκανε να πτοηθεί. Αλλωστε με τον Πορτογάλο είχε συναντηθεί ξανά πριν από τέσσερις μήνες, όταν αμφιταλαντευόταν για το αν έπρεπε ή να προχωρήσει (ή όχι) στην αντικατάσταση του κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς .

Φόρος αίματος 145.000 νέοι άνεργοι

 Τα κυριότερα στοιχεία του 2011, που απαιτεί άντληση κονδυλίου 7,01 δισ. ευρώ (έσοδα 3,64 δισ., μείωση δαπανών 783 εκατ. και τόκοι 2,59 δισ.), συνοψίζονται σε «9» σημεία:

ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η κυριακάτικη βράβευση του κ. Γιώργου Παπανδρέου (στο σκίτσο) με το βραβείο Quadriga έγινε μετά μουσικής, όχι όμως ελληνικής, αλλά αυστηρώς κλασικής. Ακούστηκαν η «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν και κομμάτια από τον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ.
***
Ως γνωστόν οι Γερμανοί επιμένουν να ανακαλύπτουν διαρκώς ομοιότητες ανάμεσα στη σύγχρονη Ελλάδα και στην κλασική αρχαιότητα. Το ρομαντικό αυτό γερμανικό χαρακτηριστικό (ίσως η μοναδική ρωγμή ανορθολογισμού στην πανοπλία του γερμανικού ρεαλισμού...) εμφανίστηκε και στη βράβευση. Το επισημαίνω αφού προβλήθηκε ένα τρίλεπτο βίντεο στο οποίο φωτογραφίες του Πρωθυπουργού εναλλάσσονταν με... φωτογραφίες αρχαίων κλασικών.

«Έκρηξη» του κρατικού χρέους στο 142,2% του ΑΕΠ το 2011

Στα 43,4 δισ. ευρτώ οι τόκοι και τα χρεολύσια

«Έκρηξη» του δηµοσίου χρέους στο 142,2% του ΑΕΠ από 132,7% φέτος, δείχνουν τα στοιχεία του προσχεδίου προϋπολογισµού του 2011.  Σε απόλυτα μεγέθη, το χρέος της γενικής κυβέρνησης προβλέπεται ότι θα ανέλθει στα 330,130 δισ. ευρώ, από 313,290 δισ. ευρώ φέτος, ενώ, αν προστεθεί και το ενδοκυβερνητικό χρέος, αγγίζει το 154% του ΑΕΠ ή τα 357,5 δισ. ευρώ.

Το τελευταίο αντίο στον Τόνι Κέρτις

Η Τζέιμι Λι Κέρτις, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και περίπου 400 συγγενείς, φίλοι και αστέρες της κινηματογραφικής βιομηχανίας αποχαιρέτισαν χθες στο Λας Βέγκας τον Τόνι Κέρτις, ο οποίος πέθανε την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 85 ετών.
«Ήταν ένας πραγματικός σταρ του σινεμά, με όλη τη σημασία του όρου, και λάτρεψε κάθε στιγμή της ζωής του» δήλωσε η 39χρονη χήρα του Τζιλ, η έκτη σύζυγός του, με την οποία ήταν παντρεμένος τα τελευταία 12 χρόνια.

Αλμα φόρων €5,3 δισ. έκρηξη ανεργίας στο 14,5%

Προϋπολογισμός με αντίπαλο την ύφεση - Νέα έσοδα από ΦΠΑ, αντικειμενικές, τεκμήρια, ημιυπαίθριους 
Με αντίπαλο την ύφεση που προκαλεί έκρηξη της ανεργίας, η κυβέρνηση θα αναζητήσει το 2011 πρόσθετα έσοδα από τους φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις ύψους 5,3 δισ. ευρώ προκειμένου να σταθεροποιήσει το έλλειμμα στο 7% του ΑΕΠ. Μετά τα επώδυνα μέτρα του 2010 που οδήγησαν όμως στη σημαντική μείωση του ελλείμματος από 13,8% του ΑΕΠ στο 7,8%, η κυβέρνηση θέτει τώρα στόχο την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος, καθώς και να περάσει το μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να βγει από την κρίση.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από 5 μέχρι 7 Οκτωβρίου 2010.
Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2010-11 προσλαμβάνονται 1.072 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01.00, ΠΕ02.00, ΠΕ03.00, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.06, ΠΕ17.07 και Π34 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.14 και ΤΕ16 με μουσική ειδίκευση για τα Μουσικά σχολεία.

ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ 
ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
του Μιχάλη Χαραλαμπίδη 
Μιλώντας στην Νάουσα  
Από την δεκαετία του 80’ η ανάπτυξη της χώρας έπρεπε να στηριχθεί στην Ελληνική Ευτοπία. Πρότεινα από τότε ένα σχέδιο για αυτά. Δεν είχα όμως συνομιλητές. Έτσι το 2009 είχαμε τις κωμικές εικόνες στα λιμάνια με πρωταγωνιστές τους Βουλευτές, Υπουργούς σήμερα, «λαϊκούς αγωνιστές» του ΚΚΚΑΣΟΡ και τελευταία τον εμφύλιο της Νταλίκας. Εκφράσεις της κωμικότητας και της ανευθυνότητας των Κυβερνώντων.
Η αξιοποίηση της Ευτοπίας δεν σημαίνει απουσία βιομηχανικής πολιτικής και πέρασμα στην οικονομία καζίνο όπως έγινε από τα Golden Boys του ΚΚΚΑΣΟΡ πρωταρχικά. Αντίθετα αυξάνει την δυναμική της. Μιλώ στο βιβλίο μου «Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη» για αυτά...

Παχαίνουν τα ζυμαρικά;


Αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στην κουζίνα. Τα είδη τους ποικίλλουν, με ξεχωριστή γεύση και συνδυασμένα με διαφορετικά υλικά σου δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσεις.

Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, δεν προσφέρουν πολλές θερμίδες και συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους. Μισό φλιτζάνι μαγειρεμένων ζυμαρικών (σπαγκέτι) περιέχει μόνο 99 θερμίδες.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑ !!!
ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
φωτο ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΗΣ