Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Γερμανικές αιχμές για τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδος

«Εάν διορθώνεις στοιχεία, έχεις τεράστιες δυσκολίες στις αγορές», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.  Αιχμές άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γεργκ Άσμουσεν, για τα στατιστικά στοιχεία των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, μιλώντας σε έλληνες δημοσιογράφους. Αναφερόμενος στο έλλειμμα του 2009, το οποίο θα αναθεωρηθεί προς το πάνω, είπε ότι θα επηρεάσει τα στοιχεία του 2010 και του 2011, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο για την εμπιστοσύνη των αγορών.

“Θα κάνουμε και πάλι την Λίβερπουλ πρωταθλήτρια”

Πουλήθηκε η Λίβερπου:   Αναλυτικά η ανακοίνωση της NESV
 “Η New England Sports Ventures ("NESV") επιβεβαιώνει ότι η πρότασή της εγκρίθηκε από την διοίκηση του συλλόγου και ήρθαμε σε συμφωνία για την αγορά της ομάδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και πάλι τη διοίκηση για τη στάση της και τις προσπάθειές της για το καλό της Λίβερπουλ και των φιλάθλων της.  Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία σταθερή οικονομική βάση στην οποία θα στηριχτεί η ομάδα και υποσχόμαστε να διασφαλίσουμε για την ομάδα την αποπληρωμή των χρεών της. Θα σταθεροποιήσουμε την ομάδα και θα

Launch of Sputnik, October 4, 1957

 Από: http://tosimpanpouagapisa.blogspot.com/

Στη Ρώμη: Γκαρσονιέρα 5 τετραγωνικών για 50.000 ευρώ

Πρόκειται ίσως για το πιο μικρό διαμέρισμα του κόσμου, το οποίο αν και πέντε τετραγωνικά μέτρα μοσχοπωλείται στην τιμή των 50.000 ευρώ, και μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι φαίνεται πως συνεχώς αυξάνονται. Όχι δεν είναι αποθήκη ή κάτι τέτοιο, είναι κανονικό διαμέρισμα, που βασικά αποτελείται από μια ντουζιέρα, μια λεκάνη και ένα υπερυψωμένο κρεβάτι.
Και αν σας φαίνεται κάπως στενάχωρο, σκεφτείτε ότι βρίσκεται στο πιο όμορφο σημείο της Πλατείας του Αγίου Ιγνατίου της Ρώμης!

Ο ιδιοκτήτης του το πουλά στην τιμή των 50.000 ευρώ και ισχυρίζεται ότι η ζήτηση είναι τεράστια. 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

Ο ΧΑΡΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - 6 10 2010

Ο Χάρης Μπαμπούκης, σε μία απο τις σπάνιες και λίγες συνεντεύξεις του στην Ελληνική τηλεόραση, μίλησε για όλα στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΑ.Απλός, κατανοπητός, μίλησε για την αξιοπιστία της Ελλάδος, για τις επενδύσεις και για όλα τα τρέχοντα πολιτικά θέματα... 

Μπάχαλο με το πετρέλαιο θέρμανσης

Χαράτσι χωρίς εικόνα

Του Κώστα Μπατσή
Τηλεοράσεις έχουν και κρατική τηλεόραση δεν βλέπουν, αν και πληρώνουν, οι απόμαχοι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Πλατανούσας και Μονολιθίου του Δήμου Κατσανοχωρίων Ιωαννίνων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους αναμεταδότες που έχει εγκαταστήσει η Ελληνική Τηλεόραση στις περιοχές Χουλιαράδων και Ραφταναίων των Δυτικών Τζουμέρκων και ο οποίοι από την έναρξη λειτουργίας τους, εδώ και πολλά χρόνια, δεν κάλυψαν ποτέ με εικόνα τα δύο χωριά.

Ενέργεια από την... καλούμπα

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της ενεργειακής αυτάρκειας κρύβεται στον ουρανό, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, οι οποίοι πειραματίζονται τα τελευταία χρόνια κατασκευάζοντας νέας γενιάς... χαρταετούς. Φυσικά, δεν πρόκειται για τους κλασικούς παρδαλούς χαρταετούς, αλλά για κατασκευές που βασίζονται στη μηχανική του γνωστού παιχνιδιού και λειτουργούν στην ουσία σαν ανεμογεννήτριες.
Ένας εκ των επιστημόνων που κοιτούν τα σύννεφα και δεν ονειροπολούν αλλά σχεδιάζουν νέες τεχνολογίες που θα

Τι θα πληρώσουμε και …πώς θα γλιτώσουμε

 Όλες οι αλλαγές στους φόρους για τα φετινά εισοδήματα
Του Κωστή Πλάντζου (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
 Αναλυτικές οδηγίες για το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το σύστημα συλλογής αποδείξεων περιέχει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία δίνει εντολή στις εφορίες τι να ψάχνουν και πώς να ελέγχουν τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τις εισηγμένες και τους φοροτέχνες λογιστές, ως προς τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο φορολογικό νόμο.  Στην εγκύκλιο περιγράφεται, μεταξύ άλλων, πώς ακριβώς οι διαχειριστές θα δίνουν βεβαιώσεις για τις κοινόχρηστες δαπάνες στους δικαιούχους, ποιες πληρωμές σε ΔΕΚΟ τελικώς συμβάλλουν στο αφορολόγητο (ΕΛΤΑ) κλπ. Περιλαμβάνει επίσης παραδείγματα για τις εκπτώσεις με αποδείξεις και την νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά και πώς ακριβώς θα γίνεται ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων.

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ...


Αν αντεχετε, απεχετε !

 Γράφει ο:  Θόδωρος  Γαλανοπουλος
Αγαπητοί φίλοι δεν είμαι επαναστάτης, αλλά δεν είμαι και χαζός ! Δεν είμαι τόσο δραστήριος πολίτης , αλλά δεν θέλω να είμαι και κότα ! Αυτά που συμβαίνουν αυτήν την περίοδο στη χώρα μας, κανoνικά και με την ελάχιστη εργασιακή συνείδηση, θα έπρεπε να είχαμε αρπάξει ο καθένας από ένα εργαλείο της δουλειάς μας και να είμαστε συνέχεια στο δρόμο κραδαίνοντας και φωνάζοντας! Εδώ δεν πρόκειται για κάποια λεφτά που θα χάσουμε  το μήνα, και για έναν και δυο μισθούς ! Εδώ τα δισεγγονα μας , το μέλλον τής χώρας ,είναι φεσωμενα μέχρι τα μπούνια και άγνωστο  αν θα έχουν ένα κομμάτι ψωμί για να τρώνε… Όλα αυτά που έχει η

Μη χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ την Πέμπτη, 7 Oκτωβρίου το «ΠΟΝΤΙΚΙ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Το τρένο της μεγάλης… σφαγής» στο οποίο περιμένουν να επιβιβαστούν ένα εκατομμύριο άνεργοι, μέχρι το τέλος του 2011, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς… Για τους ανεπίσημους καλύτερα να μην γίνει λόγος, καθώς αναλυτές και επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ εκτιμούν ότι το ποσοστό τους θα είναι τριπλάσιο από τα επίσημα στατιστικά.. (Σελ. 4).

Στήνουν ειδικό δικαστήριο για το Βατοπέδι

Ξεχωριστά πορίσματα από τα κόμματα
 του Χρήστου Μπόκα (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
Δίχως κοινό πόρισμα θα ολοκληρώσουν τις εργασίες τους τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε, για άλλη μια φορά, από την σημερινή σύσκεψη των μελών της επιτροπής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά. Με τον τρόπο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, οι πορισματικές θέσεις των κομμάτων θα διαμορφωθούν ως εξής:

Εξίσωση αντικειμενικών εντός και εκτός σχεδίου

Το νέο σύστημα θα ισχύει και σε περιοχές όπου σήμερα δεν υπάρχουν αντικειμενικές
 Αντικειμενικές αξίες βάσει τιμών ζώνης, που θα πλησιάσουν τις αγοραίες και θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο, αποκτούν όλες οι περιοχές της χώρας από το 2011. Ερχεται και μπαράζ επιβαρύνσεων σε φόρους, τέλη και εισφορές για ιδιοκτήτες και χρήστες ακινήτων.
 Το νέο σύστημα των αξιών, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά των ακινήτων, μελετούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες σε πρώτη φάση μιλούν για αύξηση κατά μέσο όρο γύρω στο 20% των τιμών το 2011.

ΒΑΤΟΠΕΔΙ: ΤΟΣΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Απο kathimerini.gr
Σε διαφορετικές πορισματικές εκθέσεις φαίνεται να καταλήγουν και πάλι τα κόμματα που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Σε μία πρώτη άτυπη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε κοινό έδαφος για ενιαίο πόρισμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται σε παραπομπή μόνο των υπουργών που

Σε ισχύ η Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων

Για την έκδοση οικοδομικών αδειών από την 1η Οκτωβρίου ισχύει ο νέος Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), ενώ από τις 9 Ιανουαρίου για κάθε πώληση ή μίσθωση ακινήτου θα απαιτείται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε κτίρια νέα ή υφιστάμενα που ανακαινίζονται ριζικά, άνω των πενήντα (50) τ.μ., είναι υποχρεωτική από την 1η Οκτωβρίου 2010, η υποβολή στις πολεοδομικές υπηρεσίες της Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου.

ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία αύριο στο δημόσιο τομέα

Παραλύει αύριο, ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα «την ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου».
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11:30 το πρωί σε Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος) και Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου).  Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει επίσης συγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια και στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Αλλαγές στον αντικαπνιστικό νόμο προανήγγειλε ο Λοβέρδος

Ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές μετά τις δημοτικές εκλογές στις περιπτώσεις που δεν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος, άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημερώνοντας την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής. Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι υπάρχουν περιθώρια να κάνουμε παρεμβάσεις και τόνισε ότι :
"Είναι τριτοκοσμικό να παίρνουμε αποφάσεις χωρίς να δούμε τι συμβαίνει στην πράξη. Νέοι και συνεργάτες μου που πηγαίνουν σε μπαρ με ενημερώνουν ότι σε 8 από τις 10 περιπτώσεις ο νόμος παραβιάζεται και ότι ακόμα υπάρχουν τασάκια σε πολλά κέντρα".

Μάλιστα ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, συνομιλώντας λίγο αργότερα με τους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι ‘’ Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.’’

Κωνσταντάτου Μαριάνθη στο RealNews

Δεν αποκλείει την επιβολή και νέων μέτρων η Κομισιόν

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ελληνικό χρέος και το έλλειμμα για το 2009 εν όψει των ανακοινώσεων της Εurostat στις 22 Νοεμβρίου, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Οικονομία, Όλι Ρεν, δήλωσε πως «αναμένεται καθαρή αναθεώρηση προς τα πάνω». Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει επιπτώσεις στο 2010 η υπόθεση αυτή και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναθεώρησης των όρων του Μνημονίου λόγω της επιδείνωσης αυτής του χρέους και του ελλείμματος.
Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου ανακοίνωσε ακόμη την ενίσχυση του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας στην Αθήνα. Πρόσθεσε ότι η Eurostat βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με τις ελληνικές στατιστικές αρχές.

Ανοδική αναθεώρηση για το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος της περιόδου 2006-2009

Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Τα στοιχεία της Ελλάδας για το έλλειμμα και το χρέος της περιόδου 2006-2009 θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω από την Eurostat αυτόν το μήνα, είπε, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Τα στοιχεία για το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος θα αναθεωρηθούν ανοδικά», είπε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Reuters.

Ρέππας: Καμία απόλυση στον ΟΣΕ«Και οι εργαζόμενοι ευθύνονται για την κακοδιαχείριση»

Καμία απόλυση δεν θα γίνει στον ΟΣΕ, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη του οργανισμού είχαν μερίδιο ευθύνης για την κακοδιαχείριση που σημειώθηκε.
«Οι εργαζόμενοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Τους αναλογεί μερίδιο ευθύνης, καθώς κάποιοι από μέσα ευνόησαν την εξέλιξη αυτή», είπε ο Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης δεν θα είχαν τέτοια έκταση, αν δεν συμμετείχαν στελέχη του Οργανισμού. Αυτά ήταν γνωστά, ουδείς μπορεί να πει ότι δεν είχε αντιληφθεί τι γινόταν».

ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μισθοί πείνας και με το... νόμο

Με διπλό... δώρο προς τους εργοδότες -την κατάργηση των συμβάσεων και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών- το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιχειρεί να ανακόψει το κύμα των επερχόμενων απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, «επιστρατεύει» την... απόκλιση των μισθών από τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, δηλαδή τις χαμηλότερες αμοιβές, μαζί με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη διατήρηση 400.000 θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις, καθώς οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι δυσοίωνες. Η ανεργία εκτιμάται να ανέλθει το 2011 στο 14,5%, ενώ η ΓΣΕΕ εκφράζει το φόβο πως οι άνεργοι θα ξεπράσουν το ένα εκατομμύριο ανέργους.

Aρχισε η δίκη για την απόδραση Παλαιοκώστα - Ριζάι

Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη θεαματική απόδραση, με ελικόπτερο, από τις φυλακές Κορυδαλλού των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα, στις 22 Φεβρουαρίου του 2009. Συγκατηγορούμενοι του Ριζάι και του φυγόδικου Β. Παλαιοκώστα στην υπόθεση είναι η σύντροφος του πρώτου, Ασπασία Μετροπία, ζευγάρι Αλβανών και ένας επιχειρηματίας.

Κατάληψη σε τουλάχιστον 100 σχολεία! - Υπ. Παιδείας: "Κάνετε καταλήψεις; Θα κάνετε σχολείο και το Σάββατο και τις αργίες!"


Η κατάσταση αντί να εκτονώνεται, όπως εκτιμούσε μέχρι χθές το  Υπουργείο Παιδείας, κλιμακώνεται.
Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να σκληρύνει την στάση του. Η υπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου μέσω της ΝΕΤ 105,8 μίλησε για "στημένα κέντρα που υποκινούν τις καταλήψεις"
ενώ διαβεβαίωσε  πως το Υπουργείο θα επιβάλει το νόμο ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία."Οι ώρες που χάνονται θα αναπληρωθούν ακόμα και αν χρειαστεί να γινουν μαθήματα το Σάββατο τις αργίες ή να κοπούν οι πενθήμερες εκδρομές"

Σε…νευρική κρίση η διοίκηση του Νοσοκομείου

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, σχετικά με την στάση του να μην εφαρμόζει την απόφαση της Ιατρικής Σχολής για την τοποθέτηση Διευθυντή στην Αιματολογική Κλινική.
Ο κ. Κωσταράς, υποστήριξε ότι η διαδικασία επιλογής του κ, Μπριασούλη δεν είναι έννομη. Με την διαφορά ότι πρόκειται για απόφαση της ανάλογης σχολής του Πανεπιστημίου, την οποία η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μπορεί να κρίνει αλλά οφείλει να εφαρμόσει. Συνάμα έκανε προσπάθεια να υποτιμήσει το θέμα και να υποστηρίξει ότι δεν υφίσταται καμία αντιπαράθεση μεταξύ Νοσοκομείου και Πανεπιστημίου.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΑΔΕΔΥ

 Με προβλήματα την Πέμπτη οι συναλλαγές με το δημόσιο λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με αίτημα «την ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου». Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει στις 11.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.    Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει επίσης συγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια και στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και το προσωπικό των Ταμείων. Απεργούν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων σε αυτά. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των αεροπορικών εταιριών, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα. 
fimotro

Twizy: To... Smart της Renault στην παραγωγή

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο φανταστικό concept car αλλά για ένα διθέσιο όχημα πόλης που θα μπει στην παραγωγή το 2011.
Μάλιστα, οι πωλήσεις του Twizy θα ξεκινήσουν τέλη του νέου έτους και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Renault η τιμή πώλησης θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με εκείνες ενός τρίκυκλου scooter μιας και τις μπαταρίες θα τις παραχωρεί με χρονομίσθωση η γαλλική εταιρία.

ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝ

Ρεπορτάζ: Βονάτσου Παρασκευή 
(Από : ΕΘΝΟΣ) 
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, δύο ημέρες μετά το «πύρινο» κήρυγμα που έκανε την Κυριακή ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος στράφηκε κατά κυβερνητικών πολιτικών, αλλά και μετά από σειρά παρεμβάσεων του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου μέσω του προσωπικού του blog, συνέστησε στους ιεράρχες να μην πολιτικολογούν...
  «΄Οταν εμείς οι ιεράρχες πολιτικολογούμε ή καλλιεργούμε εντάσεις και υποθάλπουμε ιδεολογικές αντιπαλότητες, είναι βέβαιο ότι αυτό εντέλει διευκολύνει το παιχνίδι της πόλωσης και αυτούς που την επιθυμούν και την εκμεταλλεύονται, αλλά υπονομεύει ουσιαστικά και την προσπάθειά μας. Ο λαός περιμένει από εμάς νηφαλιότητα και ειρηνοποιό παρουσία»

Πανικός από τις δημοσκοπήσεις, στοιχεία για τις τέσσερις πρωτεύουσες

Τρεις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, που διενεργήθηκαν για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και αφορούν στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου, αποκαλύπτουν πολλά και χρήσιμα στοιχεία, κυρίως όμως αποτυπώνουν το μέγεθος των δυσκολιών για το Νίκο Γκόντα.
Και στις τρεις δημοσκοπήσεις, στο Δήμο Ιωαννιτών, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας είναι δεύτερος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον κ. Φίλιο, ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή.

Χέρι χέρι µε τον Καραµανλή

Του Διονύση Νασόπουλου 

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΣΤΕΛΕΧΗ της Ν.Δ. µε πρωταγωνιστικό ρόλο, κατά καιρούς, στις µηχανορραφίες και την εσωκοµµατική ίντριγκα υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Σαµαράς άρχισε τον περασµένο Δεκέµβριο τη δική του πορεία στην ηγεσία του κόµµατος όντως µε πρόθεση να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» του πρόσφατου παρελθόντος. Αλλά το µπρα ντε φερ που άρχισε µε τον Κώστα Καραµανλή έµεινε στη µέση. Τα ίδια στελέχη εκτιµούν ότι σε αυτήν την υπαναχώρηση οδήγησαν δύο κοµβικής σηµασίας γεγονότα που στην πραγµατικότητα έδειξαν ότι η αλλαγή φρουράς µπορεί να έχει εµπεδωθεί στα ηγετικά κλιµάκια της Ρηγίλλης

Είναι θέµα DΝΑ

Του Γιώργου Λακόπουλου
Στη φύση υπάρχουν αιώνιες αλήθειες. Π.χ. ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή. Υπάρχει κάτι ανάλογο και στην πολιτική; Π.χ. η Ν.Δ. είναι κόµµα καραµανλικό και το ΠΑΣΟΚ κόµµα παπανδρεϊκό; Για όσους δεν πίστευαν ότι τα κόµµατα έχουν DΝΑ, υπάρχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Το 2007 περίµεναν να χάσει τις εκλογές και να τον στείλουν να κόψει ρόδα µυρωµένα, κρίνους, ανθούς και πασχαλιές. Σήκωσε ψηλά το οικόσηµο και οι άλλοι ακόµη δεν κατάλαβαν πώς τους έφυγε η µαγκιά. Οι αναλυτές είχαν παραβλέψει ότι ο παπανδρεϊσµός ανέθεσε καθήκοντα στον Σηµίτη, αλλά είχε κρατήσει τα κλειδιά.

Επιστροφή στις αγορές

Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες περισσεύουν τα θετικά σχόλια για την ελληνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Πρωθυπουργοί ισχυρών κυβερνήσεων, επικεφαλής διεθνών οικονομικών οργανισμών, αλλά και δύσπιστοι μέχρι πρότινος αναλυτές, τραπεζικά ιδρύματα και άλλοι που έχυναν χολή κατά της Ελλάδας, αναθεωρούν τις αρνητικές απόψεις που διετύπωναν για την ελληνική οικονομία, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες εξυγίανσης και τη συντελεσθείσα δημοσιονομική πρόοδο, δηλώνουν για πρώτη φορά, έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο, αισιόδοξοι για τις ελληνικές οικονομικές υποθέσεις.

250.000 ευρώ φάρμακα έγραψε γιατρός σε ένα μήνα!

Η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελούν προτεραιότητες για τη χορήγηση αξιοπρεπών συντάξεων, τόνισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά στον ΟΑΕΕ από τις 18 Οκτωβρίου. Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι αν δεν περιοριστεί σημαντικά η σπατάλη όπως αυτή παρατηρείται στις φαρμακευτικές δαπάνες, αν δεν καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή και η αδήλωτη εργασία, ο στόχος των αξιοπρεπών συντάξεων δεν θα επιτευχθεί.

Αυτόματες αυξήσεις στις αντικειμενικές από 1/1/2011

 Μπαράζ αυξήσεων για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές αλλά και το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα επιφέρει η άνοδος στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων κατά 20 – 30% σε όλη τη χώρα - σε τρεις δόσεις - που αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Μάρτιο. Ταυτοχρόνως το σύστημα θα αυτοματοποιηθεί ώστε να παρακολουθούνται οι αγοραίες τιμές και οι αντικειμενικές να αναπροσαρμόζονται αναλόγως ανά έτος.
Μεγάλες αυξήσεις για τα εξοχικά. Στόχος η είσπραξη περισσότερων φόρων από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, της τάξεως των 570 εκατ. ευρώ..

Οδοντόκρεμες

Τα λύτρα της ντροπής. Δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα, βουρλίζεσαι νυχθημερόν στην ανασφάλεια, τρελαίνεσαι από το φάσμα της ανεργίας, δεν έχεις ούτε λεπτό για κατούρημα και από πάνω λαμβάνεις σαράντα τοις εκατό λιγότερα από τους κοπανατζήδες και τους βασανιστές σου των κρατικών υπηρεσιών. Πολλά τα συμπεράσματα από το τιμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Το πρώτο, η χασματική διαφορά ανάμεσα στον εκπαιδευτικό που για τα ίδια χρόνια με τα ίδια προσόντα εισπράττει μηνιαίως τα μισά από τον συνάδελφό του στο

Βαγγέλη έχεις μήνυμα!

 Ο Ολυμπιακός θέλει Μόρα, ο Μόρας θέλει να φύγει από την Μπολόνια και σκέφτεται ερυθρόλευκα.  Ο Βαλβέρδε όμως είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο. Το «μήνυμα» πήγε και ο Μόρας σκέφτεται τον επαναπατρισμό.
Ο Βαγγέλης Μόρας βρίσκεται στο «στόχαστρο» του Ολυμπιακού, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Γαύρος», και έχει ήδη πάρει το εξής «μήνυμα»: «Μην κάνεις τίποτα, πριν μιλήσεις με τον

Ψώνια στη Νέα Υόρκη

Tου Στεφανου Κασιματη
Η Αμερικανίδα Andrea Peyser είναι δημοσιογράφος της New York Post και, όπως προκύπτει από τα γραφόμενά της, είναι και εχθρά της πατρίδος μας. Στη στήλη την οποία διατηρεί στην προαναφερθείσα εφημερίδα δημοσίευσε προχθές ένα επαίσχυντο κείμενο, όπου ισχυρίζεται ότι η Αυτού Εξοχότης ο υπουργός Εξωτερικών φον Δρούτσας διέπρεψε, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, στα ψώνια. Αναφέρει, συγκεκριμένα, τις μαρτυρίες αυτοπτών, βάσει των οποίων πομπή τριών η τεσσάρων αυτοκινήτων, συνοδευόμενη από περιπολικό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, κατέπλευσε σε ένα -φρικτόν ειπείν- κυριλέ

Η ενωμένη Γερμανία απέναντι στην Ευρώπη

Η ιδέα της κοινής ευρωπαϊκής πατρίδας συγκινεί όλο και λιγότερο τους Γερμανούς για πρώτη φορά μετά τον Πόλεμο
Την περασμένη Κυριακή συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας. Η επέτειος συνέπεσε με τη χαλάρωση της δέσμευσης της μεταπολεμικής Γερμανίας προς την ευρωπαϊκή ενότητα. Αυτά τα δύο είναι άμεσα συνδεδεμένα.
Οι πολίτες της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Ανατολικής Γερμανίας) ήταν οι μόνοι στην Ευρώπη που δεν χρειάστηκε να εκπληρώσουν τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η επανένωση της Γερμανίας τους κατέστησε αυτομάτως πλήρη μέλη της.

Αλ Τσαντίρι Νιουζ

Αποσπάσματα από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου 05/10/10

Επίσημη επίσκεψη του Μεντβέντεφ στην Κύπρο

Φθάνει απόψε τα μεσάνυχτα στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεβ, συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, τον κ. Μεντβέντεβ θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Αύριο, στις 09:45, ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής του από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 1.300 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Νέες διατάξεις θεσπίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της ποινικής δίκης. Αυτές ορίζουν ότι δε θα φυλακίζονται όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα, ενώ οι ποινές από δύο έως τρία έτη θα μετατρέπονται σε χρηματικές. Με τα νέα μέτρα θα αποφυλακιστούν άμεσα περίπου 1.300 κρατούμενοι.
Συγκεκριμένα, θα λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάσταση του δράστη και έτσι η μετατροπή της ποινής σε χρηματική ανά ημέρα θα είναι από πέντε έως 100 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι από 10 έως 60 ευρώ. Ακόμα, προβλέπεται η

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ

 Με επιστολή του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου A. Παπανδρέου, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ορίζονται Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ οι Βουλευτές:
     - Πέτρος Ευθυμίου, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
    - Χρήστος Πρωτόπαπας, Βουλευτής Β΄Αθηνών
    - Μανώλης Μπεντενιώτης, Βουλευτής Α' Πειραιώς

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η κυβέρνηση βελτιώνεται, αφού χρειάστηκαν μόνο 23 ημέρες μετά τον ανασχηματισμό για να καθοριστούν οι αρμοδιότητες (με απόφαση του Πρωθυπουργού) του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Φώφης Γεννηματά (στο σκίτσο).
O κ. Σηφουνάκης αναλαμβάνει την Πολεοδομία και τη Χωροταξία και η Φώφη την Περιβαλλοντική Αγωγή, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, τη Διά Βίου Μάθηση και- όπως λένε ορισμένοι φίλοι της- τη Διά Βίου (ή τέλος πάντων έως τον επόμενο ανασχηματισμό...) εκπροσώπηση του υπουργείου σε εγκαίνια και εκδηλώσεις.

“Μπλόκο” στην επένδυση του Κατάρ στον Αστακό

“Ναι” είπε μέσα σε μόλις 20 ημέρες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ,“όχι” λέει η υπουργός Περιβάλλοντος και η επένδυση αξίας 800 εκατομμυρίων ευρώ στον Αστακό είναι στον αέρα. Το υπουργείο που παρά την έγκριση της ΡΑΕ έχει τον τελευταίο λόγο διαπίστωσε “μαύρες τρύπες” στα σχέδια, αρκετές για να ζητηθούν εξηγήσεις και λεπτομέρειες από τους υπεύθυνους, οι οποίες αν δεν δοθούν το έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει.

Γερμανοί : «Δεν πουλάμε τον Alpha»

Διαψεύδουν κατηγορηματικά τις φημολογίες περί πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha οι εκπρόσωποι του γερμανικού ομίλου RTL στον οποίο ανήκουν το 66,6% των μετοχών του Alpha.
Σε επικοινωνία του με «Το Βήμα» ο κ. Ολιβερ Χεργκέσελ, Διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του RTL τονίζει ότι οι φήμες περί αναζήτησης αγοραστή είναι εντελώς αβάσιμες. «Οι φήμες δεν ευσταθούν, όπως συνέβη και πέρυσι. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα στρατηγικά σχέδια του RTL για τον Alpha. Ο όμιλος RTL είναι αποφασιμένος να παραμείνει στην Ελλάδα» σημειώνει ο κ. Χεργκέσελ.


Στον... αυτόματο οι αυξήσεις των αντικειμενικών

Σταδιακά σε τρία χρόνια θα εξισωθούν με τις εμπορικές- επεκτείνεται το σύστημα σε όλη την Ελλάδα. Μεγαλύτερες αυξήσεις θα υπάρξουν στα εκτός σχεδίου ακίνητα.
Σε αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ώστε να εξισωθούν σταδιακά την προσεχή τριετία με τις εμπορικές τιμέςοι οποίες υποχωρούν λόγω της κρίσης - θα προχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στις αρχές του 2011. Ο ίδιος φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού των τιμών των ακινήτων με ένα νέο σύστημα, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες της αγοράς και θα προσαρμόζει τις τιμές της Εφορίας είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε συγκεκριμένη περιοχή μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Αρβελέρ: Η Μονοπολιτισμικότητα της Αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου διέσωσαν τη συνέχεια του Ελληνισμού

Με συνέντευξή της στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ
Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους).

"Οι εξοπλισμοί πίσω από την κρίση στην Ελλάδα"

Πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε πως ήταν "βαρύ το κόστος της κατασκευής φανταστικών εχθρών", τονίζοντας ότι "δεν πρέπει να υποπέσει στο ίδιο λάθος" και η Τουρκία.
Μιλώντας στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του πανεπιστημίου
Πιρί Ρεΐς στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο, ο Ερντογάν ανέφερε ότι "στο παρελθόν υπήρχε η έκφραση ότι η Τουρκία είναι περιστοιχισμένη από τρεις πλευρές από θάλασσα και από τέσσερις πλευρές από εχθρούς".

Η NASA καταγράφει την κλιματική αλλαγή στα Ιμαλάια

Η NASA θέτει σε λειτουργία στα Ιμαλάια ένα σύστημα που θα επιβλέπει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.Τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στα Ιμαλάια θα καταγράφει ένα νέο σύστημα της NASA που τέθηκε την Τρίτη σε λειτουργία στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της ότι το σύστημα αυτό, που ονομάστηκε SERVIR και τέθηκε σε λειτουργία σε συνεργασία με το διεθνές κέντρο για την προστασία των βουνών ICIMOD στο Κατμαντού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν οι κλιματικές αλλαγές για τη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Ηλιακή καταιγίδα απειλεί τον πλανήτη

Ειδικοί της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ με χρηματοδότηση από τη ΝΑΣΑ ερεύνησαν σενάριο καταστροφής της γης από τον ήλιο. «Είμαστε όλο και πιο κοντά κι όλο και πιο ξεκάθαρα στο χείλος μιας πιθανής καταστροφής» λέει ο Ντάνιελ Μπέικερ, ειδικός σε θέματα καιρού στο Διάστημα.
Αυτό μπορεί να συμβεί αν μια μεγάλη ποσότητα ηλιακού πλάσματος μεταφερθεί από τους ηλιακούς ανέμους και πλήξει το μαγνητικό πεδίο της Γης.Εαν η καταιγίδα πλάσματος είναι ισχυρή θα καταστροφούν τα δίκτυα διανομής ρεύματος.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΗΡΘΕ Η ΤΕΤΡΑΔΙΤΣΑ... 
ΠΑΕΙ Η ΒΔΟΜΑΔΙΤΣΑ
 ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
φωτο: ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΗΣ