Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΓΑΠ

Το σχολείο γίνεται... ψηφιακό

Τα βιβλία θα είναι σε ψηφιακή μορφή και εμπλουτισμένα με πρόσθετο διαδραστικό υλικό
Αφροδίτη Παπακαλού στο skai.gr
 "Παρότι υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν πρέπει ούτε ένα παιδί να μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη τεχνολογική επανάσταση που γίνεται σε όλο τον κόσμο" τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου από τη Λήμνο κατά την παρουσίαση του ψηφιακού σχολείου, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Κατσέλη: «Με θρησκευτική ευλάβεια» η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης


Τη δέσμευσή της να υλοποιηθεί «με θρησκευτική ευλάβεια» το πολύ δύσκολο έργο της σωστής και αποδοτικής εφαρμογής της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξέφρασε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, σε ομιλία της στο Συνέδριο «The Future of Insurance in Greece», που διοργάνωσαν οι Financial Times, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Όπως εξήγησε η υπουργός, πέντε είναι οι πυλώνες δράσεις, για να επιτευχθούν οι στόχοι, προς όφελος όλων των Ελλήνων, οι οποίοι, μάλιστα, δεν καταγράφονται με σειρά σπουδαιότητας, αλλά θα πρέπει να υλοποιηθούν ταυτόχρονα:

Ανεξάρτητες της λογικής Αρχές;

Του Πασχου Μανδραβελη
Αμαρτία ομολογημένη... Νομίζαμε ότι θα ήταν οι υπάλληλοι της Βουλής οι πρώτοι που θα αντιδράσουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών των Δημοσίων Υπαλλήλων, με την οποία θα επιχειρηθεί να μπει μια τάξη στο χάος της μισθοδοσίας του κράτους. Περιμέναμε τα γνωστά επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν όταν διαδόθηκε ότι απολαμβάνουν δεκάξι μισθούς αντί δεκατεσσάρων, δηλαδή ότι κουράζονται πολύ, ότι δουλεύουν νύχτα κ.λπ. Κι όμως! Τους πρόλαβαν οι υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Αρχών με επιχειρήματα ομολογουμένως πιο ευφάνταστα, αλλά λιγότερο σοβαρά. Το χειρότερο δε είναι οι ολομέλειες κάποιων αρχών υιοθετούν τα αιτήματά τους.

Ο γελαδερός Βασίλης Κικίλιας είναι μακρινός φίλος του Μπάρακ Ομπάμα ... μέσω καραμπόλας - Ψηφίστε τον!

Τα έχουν χάσει εντελώς εκεί στη Ρηγίλλης. Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι. Καταρχάς να σας ενημερώσουμε ότι ο Βασίλης Κικίλιας ανακάλυψε και το youtube. Μπορείτε να βρείτε το κανάλι του όπου  έχει φορτώσει 3 videos μέχρι στιγμής και ελπίζουμε να ανεβασει μερικά ακόμα πιό ξεκαρδιστικά, γιατί λογικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές και σφίγγει το αυγό, τόσο και θα αναγκάζονται να κάνουν πιό ηλίθιες προωθητικές ενέργειες.

Μετά την «Ιερά Εξέταση»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΜΑΛΟΥΧΟΣ |
 
Oι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ήταν στον πιο επίσημο τόνο και από τον πιο θεσμικό χώρο: δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ακόμη και μετά την αναμενόμενη προς τα πάνω αναθεώρηση των στοιχείων. Οι πάντες πλέον αναγνωρίζουν ότι αυτά που έχουν ληφθεί την εφετινή χρονιά δεν έχουν προηγούμενο ούτε στην ευρωζώνη ούτε, πιθανότατα, πουθενά αλλού στον δυτικό κόσμο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επιχειρήσουν να τη σπρώξουν ακόμη περισσότερο με αφορμή την αναθεώρηση.

Ώρα μηδέν για τα νοσοκομεία

Η τήρηση της δέσμευσης για έλεγχο των δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να κλείσει η μαύρη τρύπα των χρεών που οδηγούν πολλά από αυτά σε υπολειτουργία, αλλά παράλληλα να περιοριστεί η σπατάλη λόγω κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στο χώρο των προμηθειών και υπηρεσιών εξελίσσεται σε κρίσιμο στοίχημα για την κυβέρνηση.
Από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών νοσοκομείων θα αναστείλουν τις επί πιστώσει παραδόσεις υλικών προς όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι προμηθευτές υποστηρίζουν ότι το κράτος δεν τήρησε τα υπεσχημένα, κατά την αναστολή του προηγούμενου εμπάργκο.

Ηχηρή αυτοδιάψευση

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν απ’ αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν πολιτικά κομβικές, αλλά και αποκαλυπτικές της λογικής που διέπει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ίδιο.
Στην αρχή κιόλας της ομιλίας του, απάντησε σε μια αιτίαση της Ν.Δ., η οποία υποστήριζε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να είχε δανειστεί 43 δισ. ευρώ καλύπτοντας τις δανειακές ανάγκες του 2010. Η απάντηση που έδωσε ο Γ. Παπανδρέου ήταν επί λέξει:

Χαμός σε πολυκατάστημα για... φθηνό πρωινό!

Γιατί, όχι; Πρέπει να ακολουθήσουν κι  άλλα καταστήματα. Δύσκολοι καιροί!

Πάσχει από αγοραφοβία ο Κ. Καραμανλής;...


Σε απολαυστική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως θα απαντήσει με επιστολή, όπως και έκανε, στην κλήση που του έγινε να προσέλθει ως μάρτυρας. Μάλιστα δι' επιστολής, ούτε καν δια υπομνήματος!
Απαξιοί να προσέλθει ενώπιον θεσμικού οργάνου της Ελληνικής Δημοκρατίας προφανώς γιατί θεωρεί υποτιμητική την κλήτευσή του. Το ίδιο υποτιμητικό και ρετσινιά στην προσωπικότητά του θεωρεί και το υπόμνημα,καθ' ότι αυτό επέχει θέση  κατάθεσης (έγγραφη έκθεση για συγκεκριμένη υπόθεση) σε αντίθεση με την επιστολή που είναι απλά ένα γραπτό μήνυμα που στέλνεται σε κάποιον απόντα (βλέπε λεξικό Τεγόπουλος-Φυτράκης)!

Επόμενος σταθμός… η Τουρκία

Υπέγραψαν συμφωνίες οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας
Στόχο για αύξηση των μεταξύ τους εμπορικών συναλλαγών στο ύψος των 100 δισ. δολαρίων το έτος 2020, έθεσαν η Τουρκία και η Κίνα οι οποίες υπέγραψαν οκτώ συμφωνίες συνεργασίας κατά την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο στην Τουρκία.
Ο Ουέν Τζιαμπάο έφθασε χθες το βράδυ στην Άγκυρα και σήμερα συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου, ενώ προηγουμένως υπέγραψαν τις ακόλουθες συμφωνίες:

Αλχημείες στις αυξήσεις της ΔΕΗ

Του Γιάννη Μιχαηλίδη (pontiki.gr)
Δεν είναι 13,7%, αλλά πολύ παραπάνω οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο ΠΕΚΑ.
Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί τόσο η επίσημη ανακοίνωση, όσο και το γεγονός ότι το επιτελείο της Τίνας Μπιρμπίλη έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, που αφενός μεν κάνουν λόγο για αυξήσεις, αλλά δεν δίνουν τις τελικές τιμές ανά κατηγορία κατανάλωσης.

Βίντεο No 2 για "εξπρές"...

Το προξενείο οργανώνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας


Διακομματική Eπιτροπή : «Ψαλίδισε» κατά 20% το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων

Την μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων προκειμένου να περιοριστεί το εκλογικό κόστος προηγούμενων χρόνων, αποφάσισε την η διακομματική επιτροπή. Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η περιστολή της εκλογικής δαπάνης κρίθηκε απαραίτητη καθώς τελευταία έγινε αντιληπτό ότι πολλοί είναι οι υπάλληλοι που λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στην εκλογική διαδικασία.

Βίντεο No 1 για "εξπρές"...

Ένα απο τα βίντεο που επικαλείται ο Τούρκος δημοσιογράφος, 
για να δείξει τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται κάθε χρόνο 
στην επέτειο της Άλωσης...
 

Alea Jacta Est....

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Σε κοκορομαχία εξελίχτηκε η «κόντρα» ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. για το ποιός φταίει περισσότερο ενώ το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε ,η ανάπτυξη εξαρτάται από ξένους επενδυτές που επιβάλλουν τους όρους τους, ο πληθωρισμός μοιάζει με άλογο που καλπάζει ,η ανεργία και οι κλειστές επιχειρήσεις είναι σε δυσθεώρητα ύψη, η σπατάλη καλά κρατεί και ο λαός μας ανάμεσα στα δύο αυτά «στρατόπεδα» να πληρώνει το τίμημα...

Καμίνης: Εχθρός του περιβάλλοντος ο κ. Κακλαμάνης

«Εχθρό του περιβάλλοντος» χαρακτήρισε τον κ. Κακλαμάνη ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο Παγκράτι σε συγκέντρωση κατοίκων του 2ου δημοτικού διαμερίσματος.Λίγο πριν είχε προβληθεί βίντεο εθελοντών του συνδυασμού «δικαίωμα στην πόλη» με θέμα «Παγκράτι: μια βόλτα με κατοίκους της περιοχής» στο οποίο είχαν καταγραφεί οι αλλεπάλληλες αποψιλώσεις κατά μήκος της λεωφόρου Υμηττού και η εγκατάλειψη του άλσους Παγκρατίου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «δικαίωμα στην πόλη» έδωσε έμφαση στα ιδιαίτερα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών στο 2ο διαμέρισμα ξεκινώντας από την κατάσταση στην πλατεία Βαρνάβα όπου, όπως χαρακτηριστικά είπε «λειτουργεί ως χώρος ανεξέλεγκτης στάθμευσης σε βάρος του δικαιώματος των πεζών αλλά και του δικαιώματος των επιχειρηματιών να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους». 

Από το:http://agrioskyla.blogspot.com/2010/10/blog-post_4164.html

«Πνίγομαι στους τέσσερις τοίχους»

΄Οταν η κλειστοφοβία, ο παθολογικός φόβος για τον κλειστό χώρο, διαταράσσει την καθημερινότητα σε κάθε επίπεδο
Η πρώτη φορά ήταν πριν από έξι χρόνια. Ο «Αντώνης» βρισκόταν «μέσα σε ένα τρόλεϊ γεμάτο με κόσμο, όταν με έκοψε κρύος ιδρώτας και έχασα την ανάσα μου. Αισθανόμουν να πνίγομαι». Ο ίδιος δεν πίστευε ότι στα 47 του θα άρχιζε να φοβάται την είσοδο και την παραμονή σε ένα σινεμά, σε ένα κατάστημα ή ακόμη και στο αυτοκίνητό του. Τα συμπτώματα αδιάψευστα.

Αντιδράσεις για τον Νομπελίστα Λιου Σιαομπαό

Tην αντίδραση της Κινεζικής κυβέρνησης προκάλεσε η βράβευση του αντιφρονούντα Λιου Σιαομπό με το Νόμπελ Ειρήνης. "Η βράβευση του Λιου Σιαμπό με αντιβαίνει πλήρως στις αρχές του βραβείου αυτού και θα βλάψει τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τη Νορβηγία', δήλωσε σήμερα ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών.
Ως απάντηση,  ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, συνεχάρη τον Λιού Σιαομπό, ο οποίος τιμήθηκε με το Νομπέλ Ειρήνης 2010, παρά τις απειλές του Πεκίνου, το οποίο είχε προειδοποιήσει ότι θα πρόκειται για "μη φιλική πράξη", η οποία είναι πιθανόν να πλήξει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Πάγωμα δημοτικών τελών για τους καταστηματάρχες

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινούν την εθνική οικονομία» 
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου είχε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση.

Ο Αθανάσιος Μπούσιος:Παραιτήθηκε λόγω αρμοδιοτήτων ο Αρχηγός του Λιμενικού

του Μηνά Τσαμόπουλου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 
Παραιτήθηκε ο Αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος. Σήμερα, Παρασκευή, φώναξε τους ανώτατους αξιωματικούς στο γραφείο του και τους το ανακοίνωσε. Το μπέρδεμα με τα αρμοδιότητες του Λιμενικού και ποιο υπουργείο θα τις έχει δυναμιτίζει το κλίμα.

Η Κενάν Μεσαρέ απειλεί τη ζωή τους


Αφού είδαν και απόειδαν, οι κάτοικοι της… Κάτω Κιάφας, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό και να δώσουν εντολή σε δικηγόρους για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της παράδοσης σε κυκλοφορία της οδού Κενάν Μεσαρέ.
Πριν από 20 ημέρες, 375 κάτοικοι με επιστολή τους προς τη δημοτική αρχή ξεκαθάριζαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν τη λειτουργία ενός επικίνδυνου δρόμου. Οι κάτοικοι ζητούσαν και ζητούν το αυτονόητο: Να υπάρχουν διαβάσεις πεζών.

«Πράσινο φως» για την επένδυση στον Αστακό

Με επιστολή προς τον υπουργό Επικρατείας για θέματα Ενέργειας του Κατάρ ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης ενημερώνει ότι οι βασικές προϋποθέσεις για το έργο έχουν εξασφαλιστεί. Στην επιστολή ο Σπύρος Κουβέλης αναφέρει ότι για την ταχύτερη υλοποίηση του του ενεργειακού σταθμού στον Αστακό έχουν εξασφαλιστεί:

Χάος στο ΙΚΑ Χαριλάου

Ασφαλισμένοι ξεροσταλιάζουν για μία εξέταση...

Η πόλη με τα χίλια πρόσωπα

ΚΕΙΜΕΝΟ:ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ (ΤΑ ΝΕΑ)

Ουτοπία αρχιτεκτονικής, γεμάτο πάρκα, λίμνες, παλάτια, μουσεία, εκπληκτικούς χώρους τέχνης με πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή, το Βερολίνο αλλάζει συνεχώς πρόσωπο και σας προ(σ)καλεί να το γνωρίσετε από κοντά.
Λίγες πόλεις στον κόσμο έχουν δει τόσο πολλές αλλαγές όσες η πρωτεύουσα της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Από την πτώση του Τείχους και ύστερα, το Βερολίνο μοιάζει με ένα... ασχημόπαπο που μετατρέπεται σταδιακά σε έναν πανέμορφο κύκνο.

Τράπεζα της Ελλάδος: Σε 18,5 δισ. ευρώ μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα του Προϋπολογισμού στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010 το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) μειώθηκε σε 18, 5 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 25,6 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2009.  Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 36,1 δισ. ευρώ από 34,9 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, το πρώτο εννεάμηνο του έτους μειώθηκαν σε 48,89 δισ. ευρώ από 54,1 δισ. ευρώ πέρυσι.
ΤΟ ΒΗΜΑ

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» λέει ο Πρόντι

«Το ερώτημα είναι αν θα αντέξει ο κοινωνικός ιστός» 
Στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την οικονομική της κρίση αναφέρθηκε ο Ρομάνο Πρόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, μιλώντας σε εκδήλωση του Megaron Plus.
Ο κ. Πρόντι, απαντώντας στο ερώτημα «αν θα τα καταφέρει τελικά η Ελλάδα», σημείωσε πως «αν εφαρμόσετε όσα αποφασίσθηκαν, ναι. Δεν χρειάζεται άλλος μηχανισμός, αυτά που προκρίθηκαν είναι αρκετά. Το ερώτημα είναι» τόνισε «αν θα αντέξει ο κοινωνικός ιστός την εφαρμογή των μέτρων. Αν τα αντέξετε, θα γίνετε πρότυπο. Κι επειδή είμαι Ιταλός, θα πρέπει να πω ότι ανάλογα

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Κίνα, μια διαφορετική υπερδύναμη

Η ανάδειξή της στην παγκόσμια σκηνή του 21ου αιώνα δεν θα ακολουθήσει το αμερικανικό πρότυπο
Με δεδομένη τη ραγδαία ανάπτυξή της, αναμφίβολα η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα εξελιχθεί σε μια από τις κυρίαρχες παγκόσμιες δυνάμεις του αιώνα. Πράγματι, παρά τα τεράστια προβλήματά της, θα μπορούσε να αναδειχθεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη. Παρ΄ όλα αυτά θα ήταν λάθος να υποθέσουμε ότι η επανεμφάνιση των λεγόμενων «δυνάμεων ΧΧL», όπως η Κίνα και η Ινδία, θα επιφέρει απλώς τη συνέχιση των δυτικών παραδόσεων. Θα εμφανιστεί ένας διαφορετικός τύπος υπερδύναμης.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Ήρθαν τα φοιτητικά πάσο

Λύνεται το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα «πάσο», δελτία έκπτωσης των φοιτητών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και βασικό… αποδεικτικό της φοιτητικής ιδιότητας.Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει προμηθευτεί τα δελτία από την προηγούμενη Παρασκευή και σταδιακά, από σήμερα, θα ξεκινήσει η διάθεσή τους στους φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς.Το πρόβλημα και η καθυστέρηση, καθώς συνήθως τα δελτία δίνονταν μέσα στον Σεπτέμβριο, οφειλόταν σε μια διαφωνία των

Συμφέροντα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ
Τώρα γιατί το κάνουν μερικοί των οικονομικών αλλά και των πολιτικών αναλύσεων; Από αναλφαβητισμό ή από παπαγαλία; Ο λόγος για τον φόρο προστιθέμενης αξίας, την κατανάλωση, τα εισαγόμενα προϊόντα, τα καταστήματα και τα δημόσια έσοδα. Γιατί στοιχειώδες, του νηπιαγωγείου, μάθημα Οικονομίας λέει το εξής: Οτι το μεγιστοτεράστιο εμπόδιο δεν είναι από μόνο του το χρέος μιας χώρας. Γιατί αν έχεις να πληρώνεις, κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες, τα κρατικά ομόλογα και τους πιστωτές σου. Απλό.

Ο τοξικός εφιάλτης πλέον απειλεί όλη την Ευρώπη!

Συναγερμός και κατάσταση υψιστης ετοιμότητας για τις 10 χώρες που βρέχονται από τον Δούναβη. Η κόκκινη τοξική λάσπη που διέρρευσε από το ουγγρικό εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου βρίσκεται πλέον στα νερά του 2ου μεγαλύτερου ποταμού της Ευρώπης.Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν φόβους πως το μεγαλύτερο χημικό δυστύχημα στην ιστορία της Ουγγαρίας -ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις ενήλικες κι ένα μωρό- μπορεί να εξελιχθεί σε τοξικό εφιάλτη για την Ευρώπη. 

Αντιπολίτευση µε γιουρούσια


Του Γιώργου Λακόπουλου
Γιατί γκαζώνει ο Αντώνης Σαµαράς; Τι επιδιώκει και δείχνει σαν να παίζει τα ρέστα του; Για ποιο λόγο καταφεύγει σε όχι και πολύ θεµιτές µεθόδους αντιπολίτευσης; Προς τι δίνει στις εµφανίσεις του χροιά βουλευτικών εκλογών; Πόσο ακόµη θα ανεβάσει τους τόνους; Και κυρίως: ποια σχέση έχουν όλα αυτά µε τις διεργασίες στο εσωτερικό της Ν.Δ.;

Ντοµινίκ Στρος - Καν: Δεν αποκλείω και νέα µέτρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΤΑ ΝΕΑ): Γιώργος Κανελλόπουλος

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ενδεχόµενο να αναγκαστεί η Ελλάδα να λάβει κι άλλα µέτρα εάν η αναµενόµενη αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειµµα της χώρας µας από την Εurostat είναι µεγάλη άφησε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος-Καν.Μιλώντας από την Ουάσιγκτον κατά την εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσµιας Τράπεζας ο Καν χαρακτήρισε “ατυχή εξέλιξη” την επερχόµενη αναθεώρηση η οποία, όπως είπε, µένει τώρα να φανεί πόσο µεγάλη θα είναι καθώς αυτό θα επηρεάσει τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνέχεια.

ΟΟΣΑ: Eξι στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι

Οι Αυστραλοί παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης της παχυσαρκίας, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, τα ποσοστά των παχύσαρκων Αυστραλών είναι τα πλέον αυξανόμενα μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών.

Εγκαίνια στα νεα γραφεία της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών


Πραγματοποιήθηκαν χθές  στις 7 το απόγευμα  τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ  όπου τιμήθηκε η πρόεδρός  της  κ. ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΦΩΤΙΆΔΟΥ.  Την  παρουσίαση για το πολυσήμαντο έργο έκανε  ο αντιπρόεδρος της ΗΠΕΙΡΩΤΙΗΣ ΣΤΕΓΗΣ δημοσιογράφος κ. ΣΤΈΦΑΝΟΣ ΝΤΟΒΑΣ.  Ο κ. Ντόβας αναφέρθηκε στο συγγραφικό  έργο της κ. Φωτιάδου  που η αξία του δεν έμεινε μόνο στον Ελλαδικό χώρο, αλλά μεταφράστηκε και σε χώρες του εξωτερικού.

Στο ακουστικό αναμένουν 50.000 υπάλληλοι

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση το πού θα τοποθετηθεί το προσωπικό μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών
Τον δρόμο της μετάταξης έχουν πάρει ή αναμένεται να πάρουν ως τα μέσα του επόμενου έτους περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο με βάση τις σχετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ηδη 17.000 υπάλληλοι των νομαρχιών αναμένουν τα «φύλλα πορείας» για να μετακινηθούν υποχρεωτικά προς τις νεοσύστατες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τους δήμους. Περισσότεροι από 20.000 υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ),

Ακριβότερο ρεύμα για νοικοκυριά

Εως 13,7% οι αυξήσεις στα τιμολόγια το 2011 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Φιντικάκης 
Τσουχτερές αυξήσεις στα χαμηλά οικιακά και στα αγροτικά τιμολόγια και μειώσεις στα υψηλά οικιακά και σε όλα τα εμπορικά για το 2011 ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Πρόκειται για την πρώτη δόση αναπροσαρμογών, αφού από το 2012 επίκειται η δεύτερη δόση, με βάση όσα προβλέπει και το Μνημόνιο, γεγονός που σημαίνει ότι έρχεται ακριβότερο ρεύμα για τα νοικοκυριά.

Δημόσιο: σωσίβιο η 25ετία

Οσοι τη συμπληρώνουν μέχρι 31/12/2010 δεν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα χρόνια για συνταξιοδότηση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης 
Κλειδί, για ηπιότερη εφαρμογή του Ασφαλιστικού των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν τα... ψιλά γράμματα του νέου νόμου Παπακωνσταντίνου (3865/2010). Κι αυτό γιατί διαπιστώνεται ότι το σχετικό άρθρο 6 του νέου νόμου δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ασφαλισμένους από 1.1.1983 έως 31.12.1992 να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετα (έως 15) έτη ασφάλισης ή να έχουν μείωση της σύνταξής τους.

Πακιστάν: Εννέα νεκροί από διπλή επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά είναι ο απολογισμός της διπλής επίθεσης χθες το βράδυ στην είσοδο πολυσύχναστου μαυσωλείου στο Καράτσι.
Δύο καμικάζι πλησίασαν το μαυσωλείο και πυροδότησαν τα εκρηκτικά την ώρα που δεκάδες Πακιστανοί περνούσαν την είσοδο του.

Βρε, ξεφτίλες, μόνο εμείς πληρώνουμε!

Βρε, ξεφτίλες, υπεύθυνοι του ελληνικού κράτους, δεν έχετε καθόλου φιλότιμο; Γιατί πρέπει να έχει το δικαίωμα μια ΔΕΚΟ να κάνει αυξήσεις στο ύψος που θέλει και όποτε θέλει, ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν έχουν ούτε το δικαίωμα να αντισταθούν στη λαίλαπα που εξαπολύετε κατά πάνω τους; Πώς αυτοί μπορούν και κάνουν αυξήσεις, ενώ όπως όλοι ξέρουμε ή μάς κάνατε να μάθουμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να .. παίρνουμε αυξήσεις λόγω "οικονομικής" κατοχής των ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα; Αυτούς δεν τους πιάνει η κατοχή;
Α, να χαθείτε από δω! Μετά αναρωτιέστε γιατί υποχρεώνονται οι Έλληνες να ασκήσουν το σπορ της "κλεψιάς". Για να επιζήσουν το κάνουν, αφού εσείς τα παίρνετε όποτε θέλετε και όπως θέλετε!

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει χθες το πρωί στις 9.30. Ο κ. Γ. Παπανδρέου έκανε την έκπληξη και εμφανίστηκε στη Βουλή στις 9.30, αλλά οι βουλευτές, συνηθισμένοι στο στήσιμο, ήταν ακόμη στο σπίτι τους. Ετσι ο κ. Παπανδρέου παρέμεινε στο γραφείο του. Λίγο μετά τις 9.30 έφτασε στην αίθουσα της Γερουσίας ο κ. Ευ.Βενιζέλος (στο σκίτσο). Αλλά στις 10.30 ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν ακόμη στο γραφείο του και ο υπουργός Αμυνας αποφάσισε να αποχωρήσει.

Αλάσκα: Δύο σεισμοί πάνω από 6 R

Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 6,4 και 6,1 βαθμών σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ ανοικτά των νησιών Αντρεανόφ στην Αλάσκα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο, προσθέτοντας πως δεν εκδόθηκε καμιά προειδοποίηση για τσουνάμι.
Ο πρώτος σεισμός καταγράφηκε στις 03:26 ώρα GMT σε βάθος 20,6 χιλιομέτρων διευκρινίζει το USCG.

«Σηµάδια αποχριστιανοποίησης» βρίσκει η εκκλησία στα εγχειρίδια


«Τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο». Έτσι απάντησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην χθεσινή παρέμβαση της Εκκλησίας για τα σχολικά βιβλία. Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας αποφασίστηκε η επιτροπή της Εκκλησίας για θέματα Παιδείας να μελετήσει τα σχολικά βιβλία. Στη συνέχεια, θα συντάξει πόρισμα το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο και ακολούθως αυτή θα αποφασίσει για τις επαφές µε το υπουργείο Παιδείας.

Αγγλικά και γυμναστική: το νέο σχολείο της Αννούλας‏...

Όταν προ μηνός περίπου η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως θα οδηγήσει τους ιθαγενείς Έλληνες στο νέο Λύκειο με τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, σκεφτήκαμε το αυτονόητο, πως τα μαθήματα αυτά θα ήταν: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική και βεβαίως Αγγλικά! Αυτονόητο βέβαια για το εξευρωπαϊσμένο μυαλό της υπουργού! Δοκιμάσαμε όμως μεγάλη έκπληξη, όταν διαβάσαμε στην Καθημερινή πως τελικά η υπουργός προτίθεται να έχει ως υποχρεωτικά δύο μαθήματα νέων ελληνικών (Έκθεση-Κείμενα), τα πολυαγαπημένα Αγγλικά της και ... την γυμναστική!!!

Πρώτα ο μαθητής;...

Ο καλός ο Δάσκαλος θέλει μπροστά του μαθητές, μια κιμωλία στο χέρι, έναν πίνακα και... την ψυχή του.
Χωρίς καλούς δασκάλους,
όσους διαδραστικούς πίνακες και να έχεις, τα παιδιά μας στο σχολείο θα βαριούνται.
Το σχολείο είναι ουσία.
Καλά είναι τα εργαλεία, αλλά θέλει και φώτιση. Το σχολείο είναι ζωή, είναι κοινωνία, είναι και Χαρά.
Άκουσα τα νέα μέτρα για την Παιδεία,
που εξαγγέλθηκαν από την υπουργό και τον πρωθυπουργό στους Δελφούς!
Με σύνθημα «πρώτα ο μαθητής»,
καθόρισαν το πλαίσιο της νέας Παιδείας και της δια βίου μάθησης:
Υπολογιστές
στα παιδιά
Διαδραστικός
πίνακας
Επιμόρφωση
των  εκπαιδευτικών

Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες της μπίρας

 
Η μπίρα βελτιώνει το μεταβολισμό και πολλοί γιατροί τη συνιστούν για καθημερινή κατανάλωση (100-200 ml).
1. Η μπίρα ενδυναμώνει τον καρδιακό μυ
Υπάρχει πολύ ποτάσιο, μαγνήσιο, φώσφορο στη μπίρα και είναι εξαιρετική στο να μας προφυλάσσει από έμφραγμα, υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια.
2. Η μπίρα κατευνάζει και χαροποιεί
Η πικράδα του λυκίσκου φέρνει νύστα και η αλκαλική ισομορφίνη που βρίσκεται στα χημικά χαρακτηριστικά του λυκίσκου είναι κάτι παρόμοιο με τη μορφίνη.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΓΑ

Φωτο: ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΗΣ