Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Απολύθηκε για μία γκάφα

«Η σχέση προμηθευτών-νοσοκομείων είναι “άρρωστη”»

Νέες προτάσεις για μείωση των φαρμακευτικών δαπανών 
Ως σημαντικό κριτήριο για την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων κρίνεται το πόσο δαπανηροί θα είναι ή όχι το προσεχές έτος.  Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε αργά το απόγευμα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων.
Ο υπουργός Υγείας τους εξήγησε ότι θα προωθηθεί η χρήση γενόσημων, τα οποία κοστίζουν φθηνότερα ώστε να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Μετωπική Μπακογιάννη- Αβραμόπουλου

Σκληρή αντιπαράθεση Ντόρας Μπακογιάννη - Δημήτρη Αβραμόπουλου με αφορμή την επιστολή που είχε στείλει ο πρωην υπουργός υγείας το 2008 στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για την οικονομία. Σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις  η ανεξάρτητη βουλευτής ήταν αιχμηρή για τη μαύρη τρύπα στην υγεία, σημειώνοντας ότι είναι ο κατεξοχήν τομέας, τον οποίο διαχειρίστηκε ο κ. Αβραμόπουλος. Είπε χαρακτηριστικά η κ, Μπακογιάννη: «Εγώ δεν είχα την αίσθηση ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ούτε ήταν αυτά τα στοιχεία, τα οποία ήξερα εγώ, περί

Η συνέντευξη του Κων/νου Μητσοτάκη

Απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε 
στο κεντρικό δελτίο του Mega...

Έτοιμη η σήραγγα σωτηρίας!

Επιτυχείς οι πρώτες δοκιμές
Όλα είναι έτοιμα για την διαδικασία απεγκλωβισμού των μεταλλωρύχων στη Χιλή, οι οποίοι ύστερα από δύο μήνες στο απόλυτο σκοτάδι, βαθιά στα έγκατα της γης, θα δουν επιτέλους το φως του ήλιου. Οι δοκιμές που έχουν γίνει έως το βάθος των 610 μέτρων με την ειδική κάψουλα για τη διάσωση των 33 ανδρών, ήταν επιτυχείς, σύμφωνα με τον υπουργό Ορυχείων της χώρας, Λόρενς Γκόλμπορν.

Αποκλειστικό: Τα φορτηγά και βυτιοφόρα ξανά στους δρόμους;

Προσανατολίζονται σε κλείσιμο δρόμων ή ακόμα και καταλήψεις εάν τελικά συνεχίσει η Επιτροπή Αγώνα. Πολύ πιθανό είναι να ξαναδούμε τις γνώριμες εικόνες των φορτηγών και των βυτιοφόρων αραγμένα αριστερά και δεξιά στις εθνικές οδούς, καθώς η Επιτροπή Αγώνα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Την Κυριακή η Επιτροπή Αγώνα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων διοργανώνουν πανελλήνιο συνέδριο στη Θήβα και ένα από τα βασικότερα θέματα που θα τεθούν είναι το ενδεχόμενο των νέων κινητοποιήσεων.

Νέο βελτιωμένο δίκτυο του ΟΤΕ θα προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες internet

Δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς που ξεκινά να υλοποιεί ο ΟΤΕ θα προσφέρει στους συνδρομητές πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες 30 ή 50 Mbps. Η ανάπτυξη του δικτύου ξεκινά από τους δήμους Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
Το νέο δίκτυο VDSL2 ακολουθεί την αρχιτεκτονική FTTC (Fiber to the Cabinet – Οπτικές ίνες έως τον κατανεμητή). Αυτό σημαίνει ότι οι οπτικές ίνες αντικαθιστούν το χάλκινο καλώδιο από το κέντρο κάθε περιοχής έως τους κατανεμητές -τα γνωστά «καφάο».

ΙΚΑ: Θα καλύπτει δαπάνες για ειδικά υποδήματα διαβητικών

Οριστική λύση στο θέμα που ανέκυψε από την απαντητική επιστολή της Διεύθυνσης Παροχών του ΙΚΑ για τα θεραπευτικά υποδήματα στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη αποφάσισε η διοίκηση του Ιδρύματος. Μετά από το ρεπορτάζ της Realnews, το οποίο αποκάλυψε ότι το ΙΚΑ απέρριπτε με κυνισμό τη δαπάνη για ειδικά υποδήματα σε διαβητικούς ασφαλισμένους, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα την καλύπτει, προχωρώντας άμεσα στη σύσταση ειδικής Επιτροπής αποτελούμενης από γιατρούς του ΙΚΑ και μέλη της επιστημονικής κοινότητας, η οποία μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, καλείται να καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις διάθεσης των θεραπευτικών υποδημάτων, ενώ θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. το σύνολο των παροχών για τους διαβητικούς.

Πάνω από 3 δισ. ευρώ συγκέντρωσε η Εθνική Τράπεζα

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 

 Ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας (με μετρητά και ομολογιακό δάνειο) ύψους 1,8 δισ. ευρώ.Είχε μάλιστα μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τη διαδικασία της άσκησης του δικαιώματος προτίμησης συγκεντρώθηκαν περί τα 1,65 δισ. ευρώ. Μαζί με τις προεγγραφές που ανήλθαν στα 1,5 δισ. ευρώ

Ιατρική επανάσταση Δοκίμασαν για πρώτη εμβρυακά βλαστοκύτταρα σε ανθρώπους

Αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας έλαβε το πράσινο φως για την πρώτη θεραπευτική χρήση βλαστικών κυττάρων που προέρχονται από έμβρυα. Ο πρώτος από τους ασθενείς με τραύματα στη σπονδυλικής στήλης ήδη υποβάλλεται μυστικά στη θεραπεία στην Ατλάντα.
«Όταν αρχίσαμε να εργαζόμαστε με ανθρώπινα εμβρυακά βλαστοκύτταρα το 1999, πολλοί προέβλεπαν ότι θα περνούσαν αρκετές δεκαετίες πριν μια τέτοια κυτταρική θεραπεία εγκριθεί για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους» δήλωσε ο Τόμας Οκάρμα, πρόεδρος της εταιρείας Geron.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!!!!!

Πόσες φορές πρέπει να μας το πουν, για να το εμπεδώσουμε;

Οι Ευρωπαίοι επιμένουν:"Αρκετές φορές στο παρελθόν είχαμε σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η ελληνική οικονομία" Ακόμα και σήμερα  κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων τα ίδια τόνισε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν. Πόσες φορές πρέπει να μας το πουν; Γιατί το επαναλαμβάνουν; Αισθάνονται ενοχές;  Ο ίδιος πάντως απέφυγε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του

Στη Δικαιοσύνη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Άλλη μια σύλληψη
Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκε 33χρονος από την Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (Η/Υ), ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας οπτικός δίσκος (DVD), όπου υπήρχαν αποθηκευμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Φρίκη! Τους αποκεφάλισαν και τους κρέμασαν από γέφυρα

 
Εικόνες που σοκάρουν και μας γυρίζουν πίσω πολλές δεκαετίες εκτυλίσσονται καθημερινά στο Μεξικό. Ο πόλεμος των συμμοριών για το εμπόριο ναρκωτικών καλά κρατεί και οι εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά οι πολίτες του Μεξικού είναι το λιγότερο ανατριχιαστικές. Τελευταία θύματα σε αυτό τον πόλεμο δυο άνδρες, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα αποκεφαλισμένοι να κρέμονται από μια γέφυρα στην Τιχουάνα.

Δε ... βλέπουμε τρένα την Πέμπτη

 Ήταν αναμενόμενο! Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών πήρε την απόφασή της σήμερα να αντιδράσει με σειρά κινητοποιήσεων απέναντι στο χέδιο νόμου για τον ΟΣΕ. Αποφασίστηκε 24ωρη πανελλαδική πανσιδηροδρομική απεργία την Πέμπτη, ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές πανσιδηροδρομικές απεργίες, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν αργότερα. Η Ομοασπονδία δεν κάνει ούτε βήμα πίσω και απορρίπτει στο σύνολό του το σχέδιο νόμου, γιατί, κατά την εκτίμησή της, καταργεί και ιδιωτικοποιεί μεγάλο μέρος

Μια φορά υφυπουργός, για πάντα υπουργός!

Δεν είναι ο μοναδικός που επιμένει να χρησιμοποιεί έναν τίτλο που κάποτε κατείχε.  Είναι πολλοί αυτοί, μιλάμε για τους πολιτικούς,που αφού "ονομάζονται" από τον κομματάρχη τους υφυπουργοί ή υπουργοί, επιμένουν να κρατάνε τον τίτλο τους αιώνια.  "Περάστε κ.υπουργέ, ...τι κάνετε κ. υφυπουργέ, ...πώς είστε κ. ..." και πάει λέγοντας, άσχετα αν ορισμένοι από αυτούς δεν είναι καν βουλευτές. Βλέπετε ο τίτλος που τους χαρίζεται, κάνει ορισμένους να ανεβαίνουν στο καλάμι και να μη θέλουν να το αποχωριστούν. Δέστε ενδεικτικά την παραπάνω κάρτα που φιγουράρει στην επίσημη ιστοσελίδα του τέως υφυπουργού. Καλά ... κρασιά!

Σημέρα αρχίζει η εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα"


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη της φετινής τλεοπτικής περιόδου της αγαπημένης εκπομπής Ῥάδιο Αρβύλα" Ο Κανάκης και η παρέα του πάλι κοντά μας με τα έξυπνα κι έυθυμα σκετσάκια και σχόλια. Αρχίζουν κανονικά σήμερα στις 11.00 το βράδυ με πολλές υποσχέσεις. Να έχετε το νου σας!

Β.Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια μείωσης εισοδημάτων

Β.Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια μείωσης εισοδημάτων
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΥΠΑ στο ΕΘΝΟΣ
«Το 2011 είναι καταλυτικό, καθώς από τις εξελίξεις αυτής της χρονιάς θα φανεί -αυτό θέλουμε- ότι μπορούμε να φύγουμε από τη μέγγενη, να ξαναδούμε τη δυνατότητα αποκατάστασης των εισοδημάτων». «Η κοινωνία δέχεται, ή έστω ανέχεται, να υποστεί θυσίες, θέλει όμως δύο θεμελιώδεις εγγυήσεις», επισημαίνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός Αμυνας, Ευ. Βενιζέλος: «Πρώτον, ότι η χώρα δεν θα καταρρεύσει δημοσιονομικά και δεύτερον, ότι υπάρχει ορατό φως στο τούνελ». Απαντά και στις δηλώσεις Ερντογάν πως η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες: «Παρακολουθούμε με προσοχή τις συχνές πια

Αιχμές Ντ. Μπακογιάννη για Δ. Αβραμόπουλο

Mέχρι τον προϋπολογισμό δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος της η Ντόρα Μπακογιάννη Mέχρι τον προϋπολογισμό δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος της η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία άφησε αιχμές κατά του αντιπρόεδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον τομέα της υγείας, ως υπουργός, με αφορμή την επιστολή που είχε στείλει το 2008 στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για την οικονομία.

«Δεν υπήρχε συνομιλία για διεφθαρμένη χώρα»

 Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Στη δήλωση περί «διεφθαρμένης χώρας» που προκάλεσε πολιτική θύελλα και έντονες τριβές μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.   «Ουδέποτε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα και ουδέποτε είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής αναφορικά με το ζήτημα που ανέκυψε μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αποχή εργαζομένων στους δήμους

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η κυβέρνηση δεν θα καταβάλει στους δημοτικούς υπαλλήλους των ΟΤΑ Α’ βαθμού χρηματική αποζημίωση για την εργασία κατά τη διάρκεια των εκλογών
Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε ταποχή από την εργασία των εργαζομένων στους δήμους το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου.
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ επέλεξε αυτές τις ημερομηνίες καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου

Mercedes: Οι νέοι V6 & V8 κινητήρες

 Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο και την τιμή της αμόλυβδης να ακολουθεί την ανηφόρα ακούγεται τουλάχιστον περίεργο να μιλάς για κινητήρες υψηλού κυβισμού. Όταν όμως πρόκειται για δύο μηχανικά σύνολα που καταφέρνουν να συνδυάσουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες παραμέτρους (μέγιστη ισχύς + χαμηλή κατανάλωση) τότε αξίζει να δεις το θέμα από μία διαφορετική προοπτική που έχει ως προτεραιότητα το περιβάλλον.

Στην Κέρκυρα ο Αντώνης Σαμαράς

Στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα των δύο μεγάλων κομμάτων έχει μπει το νησί τις τελευταίες 48 ώρες καθώς μετά τη χθεσινή επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου, την Κέρκυρα επέλεξε σήμερα και ο Αντώνης Σαμαράς.  Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων που στηρίζει η ΝΔ Σ. Σπύρου και με τον υποψήφιο δήμαρχο Κερκυραίων που επίσης έχει τη στήριξη του κόμματος. Το απόγευμα στις 18:30 ο πρόεδρος της Ν.Δ.θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς του νησιού στην αίθουσα του επιμελητηρίου της Κέρκυρας.

Κρίσιμη συνάντηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δ. Κουσελά, θα έχει στις 5 το απόγευμα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Α. Τούντας, αίτημα του κλάδου είναι να καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου ειδικού φόρου κατανάλωσης από τους βενζινοπώλες, οι οποίοι αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρημένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος "Ήφαιστος".

Ο πρωην

Τoυ Γιώργου Χρ.Παπαχρήστου  (ΤΑ ΝΕΑ)
Υπάρχει κάτι συγκλονιστικό που προκύπτει από τις δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Κι αυτό δεν είναι η παραδοχή του Καραμανλή (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; αυτός ήταν) ότι «κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα», αλλά το ότι, αν το 2007, κερδίζοντας τις εκλογές έπαιρνε, όχι πολλά, αλλά το 1/5 των μέτρων που πήρε ο Παπανδρέου την άνοιξη, σήμερα η χώρα δεν ..θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση και προφανώς δεν θα κινδύνευε να χρεοκοπήσει.

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ: Απεργούν για τον μη καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης

Απέχουν από κάθε εργασία, εκτός ωραρίου, που έχει να κάνει με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης να καθορίσει το ύψος της εκλογικής αποζημίωσής τους. Αφετηρία της αποχής τους θα είναι το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου, που σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει τα δημαρχεία και τα κοινοτικά καταστήματα να είναι ανοιχτά για την χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών προς όλους τους υποψήφιους. Επίσης, αποφάσισαν να μην αναλάβουν καμία εκλογική εργασία που δεν αναφέρεται στα καθήκοντά τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ

...ενα μικρο αφιέρωμα στον... ΜΕΓΑΛΟ ''ΑΝΘΡΩΠΟ'' ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ !

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ .
Από τα χρόνια της Μακρονήσου στην επαγγελματική επιτυχία και στην καταξίωση. Μια εργοβιογραφία για τον λαϊκό ηθοποιό αλλά και για τη δύσκολη πορεία της ελληνικής κοινωνίας το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1927. Κατάγεται από τα Θολάρια της Αιγιάλης από την πλευρά της μητέρας του Ευδοκίας, του γένους Ιωάννη Σμυρνή. Η γιαγιά του η Μαρουλιώ ήταν πρακτική μαία στα Θολάρια της Αμοργού (Τα στοιχεία καταγωγής προέρχονται από την έκδοση «Επιφανείς Αμοργίνοι» 1983 του Συνδέσμου Αμοργίνων). Ηταν το

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ισόβια για Κορκονέα! - 10 χρόνια κάθειρξη για Σαραλιώτη

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και δεκαπέντε μηνών για δύο πλημμελήμματα καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Σε ποινή δεκαετούς κάθειρξης καταδικάστηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης.
Το δικαστήριο είχε μετατρέψει νωρίτερα την κατηγορία εις βάρος του Επαμ. Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, κατά πλειοψηφία 4 - 3.

Βρετανία:Γεννήθηκε στις 10:10:10 στις 10/10/10!

Η ημερομηνία 10/10/10 θεωρείται πολύ τυχερή γι' αυτό και χθες πολλοί προγραμμάτισαν να παντρευτούν αλλά και πολλές γυναίκες να γεννήσουν με καισαρική τομή! Ωστόσο η μικρούλα Niamh Bond ήρθε στον κόσμο χωρίς κανένα προγραμματισμό, ακριβώς την ημερομηνία που άλλοι «στριμώχνονταν» για να κατοχυρώσουν  και μάλιστα ακριβώς 10 δευτερόλεπτα μετά τις 10:10 το πρωί!
Το κοριτσάκι από τη Βρετανία ήρθε πρόωρα στον κόσμο, ωστόσο η τυχερή ώρα που είδε το φως καταγράφηκε με ακρίβεια

Χιλή: Αρχίζει μεθαύριο η επιχείρηση διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων

Η επιχείρηση διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή θα ξεκινήσει μεθαύριο Τετάρτη, δύο μήνες μετά τον εγκλωβισμό τους στα βάθη ενός ορυχείου.
Οι μηχανικοί θα αρχίσουν να κατεβάζουν την κάψουλα διάσωσης, διαμέτρου 53 εκατοστών, ειδικά σχεδιασμένη από το χιλιανό Ναυτικό, για να μπορέσουν να ανεβάσουν στην επιφάνεια της γης τους μεταλλωρύχους.
Οι εγκλωβισμένοι χρησιμοποίησαν εκρηκτικά για να κάνουν χώρο για την ειδική κάψουλα - που ονομάστηκε «Φοίνιξ»- και θα τους μεταφέρει έναν-έναν στην επιφάνεια της γης, κάτι που θα χρειαστεί δύο ημέρες.

Oι 5 παγίδες με τα τεκμήρια

Το υπ. Οικονομικών φιλοδοξεί να εντοπίσει όσους τα τελευταία χρόνια φοροδιαφεύγουν συστηματικά και να εισπράξει 
700 εκ. ευρώ το 2011 
Πονοκέφαλο σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους προκαλούν ήδη τα νέα τεκμήρια διαβίωσης με τις πέντε παγίδες που έχουν στήσει. Πολλοί φορολογούμενοι που κατοικούν σε μισθωμένη κύρια κατοικία ή έχουν αποκτήσει πρώτη κατοικία με στεγαστικό δάνειο ή έχουν κληρονομήσει ακίνητα κινδυνεύουν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο από αυτόν που αναλογεί στα πραγματικά τους εισοδήματα. Με το νέο σύστημα το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να εντοπίσει όσους τα τελευταία χρόνια φοροδιαφεύγουν συστηματικά και να εισπράξει 700 εκατ. ευρώ το 2011.

Εξάρθρωση κυκλώματος έκδοσης πλαστών νομιμοποιητικών εγγράφων

Τέσσερις αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος που εξέδιδαν πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα, συνελήφθησαν, σε Πειραιά και Ρόδο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού.
Συγκεκριμένα, ένας αλλοδαπός, συνελήφθη χθες το μεσημέρι από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στον λιμένα Ακαντιάς, μετά τον κατάπλου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, ενώ συνόδευε δύο αλλοδαπούς που δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι, επίσης, συνελήφθησαν.

Το δράµα της Ελλάδας

Του Γρηγόρη Καλφέλη(ΤΑ ΝΕΑ)
 Σήµερα οι κοµµατικοί σχηµατισµοί ερίζουν απαράδεκτα και θλιβερά για τον βαθµό ευθύνης που έχει ο καθένας σε σχέση µε την οικονοµική και αξιακή κατάρρευση της Ελλάδας.
Επειδή όµως κανένας δεν έχει εµπιστοσύνη στα εικονικά µηνύµατα που στέλνουν οι ευκατάστατοι επαγγελµατίες της πολιτικής, προτιµώ να παρουσιάσω την κυρίαρχη εκδοχή που µας δίνει για αυτά τα γεγονότα ο νοµπελίστας αµερικανός οικονοµολόγος Στίγκλιτς στο τελευταίο βιβλίο του που αφορά τη ραγδαία πτώση των οικονοµιών της αγοράς συµπεριλαµβανοµένης και της Ελλάδας (Joseph Stiglitz, «Freefall», 2010).

Ο Συνεταιρισμός Γυναικών Ασπροκκλησιάς αντιστέκεται στην κρίση

Οκτώ γυναίκες στην Ασπροκκλησιά, στο δήμο Χασίων, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, έχουν ανοίξει νέους δρόμους στην απασχόληση, αντιστεκόμενες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Προσπαθώντας να διατηρήσουν την παράδοση, ενισχύοντας παράλληλα το οικογενειακό εισόδημα, οι οχτώ γυναίκες ίδρυσαν το Συνεταιρισμό Γυναικών Ασπροκκλκησιάς, παρασκευάζοντας προϊόντα με μεράκι, αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές, που "κληρονόμησαν" από τις γιαγιάδες τους.

''Ληστεία'' με τιμές καρμπόν Εγκλωβισµένοι σε τιµές-καρµπόν οι καταναλωτές

Σύγκριση σε 29 προϊόντα σούπερ µάρκετ 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΝΕΑ: Δήµητρα Σκούφου 
Τιµές-καρµπόν καταγράφονται σε ίδια προϊόντα που πωλούνται στα ράφια διαφορετικών σούπερ µάρκετ. Ο έλληνας καταναλωτής είναι εγκλωβισµένος σε µια αγορά στην οποία κάθε άλλο παρά λειτουργεί ο ανταγωνισµός. Ταυτόχρονα είναι αναγκασµένος να πληρώνει και ακριβότερα σε σχέση µε τους άλλους Ευρωπαίους τα ίδια προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών που πωλούνται στην Ελλάδα. 

Καταλήψεις σε ΔΕΗ - ΟΑΕΕ

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάληψη στον ΟΑΕΕ από συμβασιούχους εργαζόμενους, ενώ αποχώρησαν από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη μέλη του ΠΑΜΕ που κατέλαβαν το κτίριο λίγο μετά τις 6:00 το πρωί. Τουλάχιστον 250 εργαζόμενοι με σύμβαση έργου πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Ακαδημίας 22.
Εκπρόσωπος των συμβασιούχων δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Σκάι ότι ενώ οι διετείς συμβάσεις τους έληξαν και έπειτα από την προσφυγή τους στο δικαστήριο και την έκδοση από αυτό

Η ώρα του Αλέξη... Ενοχος ο Κορκονέας, βαρύτερη η κατηγορία

της Βασιλικής Κόκκαλη από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.
Κατά πλειοψηφία, επίσης, οι δικαστές έκριναν ένοχο για απλή συνέργεια, τον δεύτερο ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη.
Σε μια κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου εκφώνησε την απόφαση, επί της ενοχής, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους δύο ειδικούς φρουρούς, που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για το θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου

Σήμερα η ετυμηγορία του δικαστηρίου για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγόπουλου που άφησε την τελευταία του πνοή, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, χτυπημένος κατάστηθα από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Ο βασικός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο συνάδελφος του Βασίλης Σαραλιώτης, που κατηγορείται για απλή συνέργεια, σήμερα θα ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου για ότι έγινε εκείνο βράδυ.

H Turkcell Europe θα δραστηριοποιηθεί στη γερμανική αγορά

Αλματώδη βήματα κάνει η τουρκική οικονομία. Αφού κατέκλυσαν τη γερμανική αγορά με τα λαχανικά και τα φρούτα, που κάποτε ήταν προνόμιο των ελληνικών εξαγωγών, έρχονται σήμερα με τεχνολογίες, που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούεμ πριν λίγα χρόνια. Μικροηλεκτρονική. Οι συνεργασίες του τούρκικου κεφαλαίου με άλλα ευρωπαϊκά και κυρίως γερμανικά κεφάλαια είχαν ως αποτέλεσμα να αποκτήσουν την τεχνογνωσία που τους επιτρέπει να συναγωνιστούν στην αγορά της γερμανικής κινητής τηλεφωνίας. Μπράβο, οι Τούρκοι! Κι εμείς ακόμα δεν μπορούμε να φτιάξουμε ούτε ένα φωτοβολταϊκό, που τόσο πολύ χρειαζόμαστε!

H Εurostat ξανά στην Αθήνα

Στην Αθήνα σήμερα κλιμάκιο της Εurostat, καθώς στις 22 Οκτωβρίου αναμένονται οι οριστικές ανακοινώσεις για την αναθεώρηση του ελλείμματος. H αναθεώρηση αναμένεται να δείξει έλλειμμα στο 15,1% του ΑΕΠ, ενώ ήδη ο κ.Γ.Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι δεν θα επηρεάσει την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
Πάντως, εν όψει τη δημοσιοποίησης των στοιχείων για όλα τα κράτη μέλη, η Κομισιόν στέλνει στη χώρα τους ελεγκτές με εντολή να κλείσει οριστικά το θέμα, να επιστρέψουν δηλαδή στις Βρυξέλλες με ακριβή στοιχεία για τα έτη 2009 - 2006 για τα οποία υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.

Υπόγεια συμμαχία ακροδεξιών

Ανησυχία προκαλεί στη Βρετανία η άνοδος της Αγγλικής Αμυντικής Λίγκας, που διατηρεί άριστες σχέσεις με το κίνημα της Σ. Πέιλιν. Χθες η Λίγκα πραγματοποίησε πορεία 1.000 ατόμων στο Λέστερ, όπου σημειώθηκαν επεισόδια. Συνεργασία με το ακροδεξιό κίνημα Πάρτι με Τσάι, του οποίου ηγείται η Σάρα Πέιλιν, που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στις ΗΠΑ, έχουν μικρές ευρωπαϊκές ρατσιστικές και ξενοφοβικές οργανώσεις, όπως η Αγγλική Αμυντική Λίγκα (EDL), σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν»! 

Οι ελεγκτές ξανάρχονται - Στην Αθήνα σήμερα κλιμάκιιο της Eurostat

Τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον τελικό υπολογισμό του αναθεωρημένου ελλείμματος για το 2009 θα συλλέξουν  στελέχη της Eurostat .Τα τελικά στοιχεία θα ανακοινωθούν στις 22 Οκτωβρίου.
Οι ελεγκτές της Eurostat - σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ - έρχονται για να σβήσουν μια και καλή τους αστερίσκους των εκκρεμοτήτων με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως θα ξετινάξουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. 'Ο,τι δεν έχει καταγραφεί επαρκώς αυτή τη φορά απλώς θα χρεώνεται στο έλλειμμα και στο χρέος των προηγούμενων ετών.

Μονόδρομος το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα

Παγκόσμια Τράπεζα - ΔΝΤ 
Παράθυρο για παράταση της αποπληρωμής του δανείου 
Εννέα μήνες μετά το Νταβός, η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος στην ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας που ολοκληρώνεται σήμερα στην Ουάσινγκτον. Όπως και τότε έτσι και τώρα η Ελλάδα εκπροσωπούνταν στο κεντρικό πάνελ των συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα σ΄αυτού του είδους τις συναντήσεις. Μόνο που τη φορά αυτή δεν ήταν ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αλλά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον πρόεδρο του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, τον νομπελίστα Οικονομολόγο Τσόζεφ Στίγκλιτς, την μέχρι πρότινος επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο του αμερικανού προέδρου Κριστίνα Ρόμερ και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας Ζου Ζιαοτσουάν σε ντιμπέιτ που διοργάνωσε και μετέδωσε το BBC με θέμα «Δημοσιονομική Προσαρμογή ή Χαλάρωση».

Στον ISS οι αστροναύτες που θα επιβλέψουν την ολοκλήρωσή του

Μόσχα, Ρωσία. Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Αμερικανός αστροναύτης έφτασαν την Κυριακή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), στον οποίο θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση της συναρμολόγησής του τον προσεχή Φεβρουάριο.
Το ρωσικό σκάφος Soyuz που μετέφερε τους τρεις άνδρες συνδέθηκε στον ISS στις 02.01 ώρα Ελλάδας, δύο μέρες μετά την εκτόξευσή του από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.
Με την άφιξη του Soyuz το πλήρωμα του σταθμού αυξάνεται από τα τρία στα έξι άτομα.

Ο Χιμένεθ ξεκίνησε τις αλλαγές!

Ο Μανόλο Χιμένεθ τράβηξε πολλούς ανθρώπους της ΑΕΚ στην πρώτη του προπόνηση! Ήταν όλοι εκεί. Από τον Ντανιέλ Μπατίστα έως τον Λάκη Νικολάου. Ο Ισπανός έδειξε να φέρνει αλλαγές πρωτού καν αρχίσει η προπόνηση! Αρχής γενομένης από τη εμφάνιση του προπονητικού τιμ! Η προπονητές της ομάδας αποχωρίστηκαν τις μπλε φόρμες, που θύμιζαν Ντούσαν Μπάγεβιτς, και χρησιμοποίησαν τις έτσι κι αλλιώς πιο όμορφες άσπρες!
πηγή

Στο μικροσκόπιο της Eurostat και πάλι το έλλειμμα

Στις 22 του Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και τελικά στοιχεία, μαζί με τις φθινοπωρινές προβλέψεις τους για όλη την Ευρωζώνη.
 Στην Αθήνα καταφθάνει αύριο κλιμάκιο της Eurostat προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι έλεγχος στα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία, ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα για το έλλειμμα του 2009. Έλεγχος που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος για την αναθεώρηση του Μνημονίου και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

''ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2011''

Υπάρχει μια σαφέστατη μεταστροφή της εικόνας για την χώρας μας στις διεθνείς αγορές. Οι ξένοι βλέπουν την μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί το τελευταίο πεντάμηνο με την υλοποίηση των πολιτικών που προβλέπονται στο πρόγραμμα της τριετούς οικονομικής προσαρμογής και περιμένουν τα επόμενα βήματα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ετήσια Σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ
Φωτο: ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΗΣ