Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΗ : «Σπάει» η επιχείρηση μέσω δημιουργίας θυγατρικής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ  στο ΒΗΜΑ
Ενέκρινε την Τρίτη το ΔΣ της ΔΕΗ το «σπάσιμο» της επιχείρησης, μέσω της δημιουργίας 100% θυγατρικής για τη Διανομή ενώ η θυγατρική για τη Μεταφορά θα αποφασιστεί στο επόμενο ΔΣ. Οι κινήσεις γίνονται στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της Ελλάδας με την Κοινοτική Οδηγία για το διαχωρισμό των δικτύων από τις άλλες δραστηριότητες των ενεργειακών επιχειρήσεων της Ευρώπης. Στη θυγατρική της Διανομής, θα μεταφερθούν τα πάγια δηλαδή τα δίκτυα χαμηλής και μέσης τάσης μαζί με τους 7.000 εργαζόμενους της αντίστοιχης γενικής διεύθυνσης, ενώ η θυγατρική της Μεταφοράς, όταα ιδρυθεί, θα έχει το μάνατζμεντ των δικτύων υψηλής τάσης και θα στελεχωθεί με τα 1.200 άτομα της αντίστοιχης Γενικής Διεύθυνσης.

Το νησί μάγεψε τους τηλεθεατές

Στα ύψη η τηλεθέαση στην πρώτη της σειράς του Mega...

O Κώστας (ν)τώρα είναι μόνος. Τότε δεν ήταν...

Tης Τζένης Κ. στο ΠΟΝΤΙΚΙ

Εντάξει. Τον Καραμανλή τον τυλίξαμε ηθικό κοκορέτσι, τον κρεμάσαμε απ’ το τσιγκέλι, σαλαγήσαμε τα σκυλιά (ό,τι σκυλιά διαθέτει ο καθένας, στην αυλή του ή μέσα του), για να πηδήξουνε και να τον δαγκάσουνε, τον καταραστήκαμε, τον παλουκώσαμε στη λεωφόρο της αμφιλεγόμενης υστεροφημίας, τον βάλαμε να πιει το ρετσινόλαδο της ντροπής, αρνηθήκαμε τριάντα τρεις φορές τους πάλαι ποτέ καναλικούς χαρακτηρισμούς «καταλληλότερος», «έντιμος», «χαμηλών τόνων», «αδιάφθορος» κλπ κλπ κλπ, του κόψαμε και την ταβέρνα (αναγκάζεται και παραγγέλνει στο σπίτι ο άνθρωπος) και πήραμε, ας πούμε,  έναν α΄ βαθμό ικανοποίησης. (Το βαθμό ικανοποίησης που μπορεί να λάβει κανείς, όταν το αντικείμενο του πολιτικού του μίσους βγαίνει επισήμως λάδι και του βγαίνει ανεπισήμως το λάδι… )

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αποσπάσματα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων...

Η γενναία και ο δειλός

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ 
Ξαναείδα την συνέντευξη της Κικής Δημουλά σε επανάληψη (Πρωτοχρονιά του 2009 «Στα άκρα»). Και ξαναείπα: Η γενναία. Όχι γιατί ασχολήθηκε με το Δ.Ν.Τ. για να τρομάξει από γυναικεία μαγκιά η ανθρωπότης. Άλλωστε τότε δεν είχε προκύψει μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Είχε όμως η ποιήτρια – πάντα οι ποιητές έσωζαν αυτό τον τόπο και τη λαλιά του από ανοίκεια πρόθεση – το θάρρος να τα βάλει με τον Ευριπίδη. Για τη Μήδεια. Γιατί πάνω σ’ αυτήν, πάτησαν αιώνες επί αιώνων οι ακατονόμαστοι και για τη φύση, εγκληματίες, οι εξαιρέσεις του κανόνα της αλήθειας, πως οι άνθρωποι είναι ανθρώπινοι – αχ ρε Μαγιακόφσκι – όταν μεγαλώνουν κι όχι φονεύουν παιδιά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου την Τετάρτη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στην Αθηνών-Κορίνθου, καθώς την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση της παλαιάς γέφυρας του ανισόπεδου κόμβου Πάχης, στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.
Οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 15:00 έως τις 07:00 το πρωί της επομένης μέρας και θα γίνουν εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που θα κλιμακωθούν μέχρι τον ολικό αποκλεισμό

Πήρε «φακελάκι» 600 ευρώ


Το ποσό των 600 ευρώ ζήτησε από κόρη ασθενούς για να μεσολαβήσει ώστε ο πατέρας της να υποβληθεί, νωρίτερα του προγραμματισμένου, σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».  Το εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, ότι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας δεν εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Αυτή η λεπτομέρεια, πάντως, δεν φαίνεται να τον εμπόδισε να ζητήσει και να πάρει το «φακελάκι».

Κόντρα στην βουλή για τις δηλώσεις Γιούνκερ

Σκληρή κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής με αφορμή τις δηλώσεις Γιούνκερ. Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταικούρας κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί ότι ο Πρωθυπουργός στον οποίο αναφερόταν ο κ. Γιούνκερ ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

Υπολογίστε εύκολα πόση ενέργεια μπορεί να παράξει η ... ταράτσα σας

Με τη βοήθεια της WWF
Τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει εύκολα, γρήγορα και με εξαιρετική ακρίβεια το κόστος κτήσης και τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην κατοικία του, δίνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς με τη διαδικτυακή εφαρμογή www.wwf.gr/ilios.

Από την 1η Ιουλίου 2009 έχει μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτιρίων, για την παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίκαιρη συζήτηση στη γερμανική κοινωνία η ενσωμάτωση των αλλοδαπών

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν περιορισμό των αλλοδαπών στα σχολεία
Εξαιτίας της μεγάλης συζήτησης που αποκορυφώθηκε τελευταία στη γερμανική κοινωνία ότι εκδηλώνεται παντού  "ξενοφοβία", οι εκπαιδευτικοί από διάφορους τύπους σχολείων συμφωνούν ότι οι αλλοδαποί μαθητές δεν πρέπει να σχηματίζουν την πλειοψηφία στη σύνθεση των μαθησιακών τμημάτων. Όλοι οι ασχολούμενοι με την εκπαίδευση συμφωνούν ότι υπάρχει "μεγάλη ανάγκη συζήτησης". Ο Σύλλογος γερμανών φιλολόγων, το συνδικαλιστικό όργανο των γυμνασιακών δασκάλων, απαιτεί από την κυβέρνηση να δράσει έγκαιρα, πριν καταντήσει και η Γερμανία σαν τη Γαλλία, όπου κυνηγούνται οι δάσκαλοι και τυρανούνται οι μαθητές ως υπαίτιοι ξενοφοβίας. Ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των Γονέων και Κηδεμόνων είναι να μη σχηματίζονται γκέτο αλλοδαπών σε διάφορα σχολεία, αλλά η κατανομή των μαθητών να είναι κατευθυνόμενη. Από την πλευρά των υπουργείων παιδείας ζήτησαν να μην αντιδράσουν εν θερμώ οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και κηδεμόνες, αλλά σε συνεργασία με τους σχολικούς φορείς και με λογική.

Αστεροειδής πέρασε «ξυστά» πάνω από τη Σιγκαπούρη...

Διαστημικός βράχος σε μέγεθος λεωφορείου πέρασε το μεσημέρι μόλις 45.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε η υπηρεσία της NASA που επαγρυπνά για επικίνδυνους αστεροειδείς.
Η απόσταση ακούγεται μεγάλη, είναι όμως 12 φορές μικρότερη από την απόσταση Γης-Σελήνης.
Ο αστεροειδής 2010 TD54, διαμέτρου...
πέντε έως δέκα μέτρων, έγινε αντιληπτός στις 9 Οκτωβρίου από τηλεσκόπιο της Αριζόνα που σάρωνε τον ουρανό σε έρευνα ρουτίνας.

Της που... στην κεντροδεξιά παράταξη

Μαλλιά - κουβάρια στη Νέα Νέα Δημοκρατία. Άνω κάτω και στην οικογένεια Μητσοτάκη! 
Νεύρα η Ντόρα, χαμογελαστός, όπως πάντα ο  Δρακομητσοτάκης, τραβάει την ουρά του ο Κυριάκος, ενώ ο οπλαρχηγός Μανώλης τα βάζει με όλους και με όλα. Για όλα αυτά ευθύνεται μια μικρή αλήθεια, μια φράση που είπε όμως ο αρχηγός Μητσοτάκης και αυτό πείραξε: "ΟΣαμαράς είναι λαϊκιστής...῾ Σιγά τη διαπίστωση.

Δεν θα υπάρξει άνοδος στην τιμή του ψωμιού από το 2011, διαβεβαιώνουν οι αρτοποιοί...

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού από το νέο έτος, παρά την πρόσφατη ανατίμηση των αλεύρων κατά 15% με 30%, έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος. «Ζούμε το δράμα που βιώνουν οι καταναλωτές λόγω της οικονομικής κρίσης» είπε ο κ. Μούσιος, ο οποίος παρευρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ψωμιού στη Θεσσαλονίκη.

Δεκαοχτώ νεκροί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Νέα τραγωδία στην Πολωνία
Δεν πέρασαν ούτε δυο βδομάδες καλά καλά από το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στην Πολωνία και νέα τραγωδία χτύπησε την πολωνική κοινωνία. Σε ένα νέο δυστύχημα με μικρό λεωφορείο έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι. Το μικρό και γεμάτο με επιβάτες λεωφορείο έπεσε πάνω σε φορτηγό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του επί τόπου 16 επιβάτες και άλλοι δύο αργότερα στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν  βαριά τραυματισμένοι. Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού και ανακρίνεται από την αστυνομία.
Ν24

Ανάσα ζωής για χιλιάδες άρρωστα παιδιά

 Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη παρουσίασε σήμερα το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιάΠραγματικότητα έγινε το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Εμ. Παπασάββα.
Το νέο νοσοκομείο έχει χτιστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελείται από πέντε κτίρια τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και βρίσκονται σε έκταση 14.930 τ.μ.

Ακάλυπτοι από τα Ταµεία τους χιλιάδες ασθενείς

Από την τσέπη τους πληρώνουν χιλιάδες ασθενείς µε χρόνια νοσήµατα τις περικοπές των ασφαλιστικών ταµείων και την απουσία κοστολόγησης σύγχρονων θεραπειών.
Καρκινοπαθείς, διαβητικοί, ασθενείς µε νεοπλασµατικές ασθένειες αλλά και άτοµα µε αναπηρίες πληρώνουν ακριβά την απαραίτητη για τη ζωή τους ιατροφαρµακευτική φροντίδα, αφού η κατά τα άλλα δηµόσια υγεία δεν καλύπτει τις δαπάνες περίθαλψης.
Ανιση είναι η µάχη που δίνουν οι έλληνες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, οι οποίοι εγκλωβισµένοι στον απαρχαιωµένο εξοπλισµό των δηµόσιων νοσοκοµείων αναζητούν λύσεις στον ιδιωτικό τοµέα.

Από το εξωτερικό τα 6 στα 10 προϊόντα που καταναλώνουν οι Έλληνες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Κίνημα "Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε"
Κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησης του κινήματος «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 6 στα 10 προϊόντα που καταναλώνουν οι Έλληνες προέρχονται από το εξωτερικό.
Επιπλέον οι Έλληνες καταναλώνουν 9 δισ. ευρώ σε προϊόντα

Γερμανική Κυβέρνηση: Νέο «όχι» στην επέκταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής του χρέους

 Η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται κατά της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου, ύψους 110 δισ. ευρώ, που λαμβάνει η Ελλάδα από το ΔΝΤ και την ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, όσο η Αθήνα επιτυγχάνει τους στόχους του Μνημονίου, όπως είπε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σήμερα.
«Όσο οι Έλληνες εκπληρώνουν τους στόχους του προγράμματος, το οποίο κάνουν αρκετά καλά, δεν υπάρχει λόγος να επιμηκυνθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής», είπε, σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Χριστόφορος Πισσαρίδης «Θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας»

Tην εκτίμηση ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα καθυστερήσει τουλάχιστον για δύο-τρία χρόνια, διατύπωσε ο Κύπριος νομπελίστας Χριστόφος Πισσαρίδης , μιλώντας σήμερα στο ΡΙΚ. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, πολλές χώρες στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, προχώρησαν σε αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
 Τώρα, πρόσθεσε, έχουν αντιληφθεί ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν μπορεί να συνεχισθεί επ άπειρον και λαμβάνουν μέτρα για μείωσή του, γεγονός που θα καθυστερήσει την ανάκαμψη. Για την Κύπρο είπε ότι είναι σε καλύτερη θέση συγκριτικά με άλλες χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, επεσήμανε , απαιτείται η λήψη μέτρων για βελτίωση της κατάστασης.

Για το δύο στα δύο με Ισραήλ

Η Εθνική μας θέλει απόψε (21:45 ΣΚΑΪ 100,3) με νίκη επί του Ισραήλ να κάνει δύο τις νίκες της μετά από αυτή με τη Λετονία
Το.. ρόδι έσπασε με τη Λετονία και η Εθνική απόψε (21:45 ΣΚΑΪ 100,3) θέλει ανάλογη συνέχεια με το Ισραήλ. Οι διεθνείς πέρα από τη νίκη με τους Λετονούς έπαιξαν και πολύ καλό ποδόσφαιρο, δύο στοιχεία που θα τους δώσουν την ώθηση για τον απόψινο αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου εξήγησε πως γνωρίζει καλά τους Ισραηλινούς, ζήτησε από τους διεθνείς προσοχή στην "κόντρα" και ετοιμάζεται να παρατάξει με αλλαγές το

Διαστημικά ταξίδια για όλους!!!

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του πρώτου τουριστικού διαστημόπλοιου!

H Virgin πραγματοποίησε την Κυριακή την πρώτη αυτόνομη πτήση του πυραυλοκίνητου αεροσκάφους SpaceShipTwo το οποίο κατάφερε κι έμεινε στον αέρα για 11 λεπτά χωρίς να πυροδοτήσει τους κινητήρες To πυραυλοκίνητο αεροσκάφος της Virgin, που μελλοντικά θα μεταφέρει τουρίστες στο όριο του διαστήματος αρχικά μεταφέρθηκε σε ύψος 13.700 με τη βοήθεια του μητρικού σκάφους του που ονομάζεται WhiteKnightTwo και στη συνέχεια αποσυνδέθηκε με τους δύο πιλότους να το ελέγχουν ανεμόπτερο μέχρι την προσγείωσή του.

Αλλαγές στα ΑΕΙ: «Αντάρτικο» από τους πανεπιστημιακούς

Αντιδρούν σε οποιαδήποτε αλλαγή στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, στην έρευνα και στη χρηματοδότησή της 
Από ΤΟ ΒΗΜΑ 
 «Ανταρσία» οργανώνουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές την ώρα που η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ταξιδεύει στηSilicon Valley της Καλιφόρνιας για να «μεταφέρει τεχνογνωσία» στη χώρα μας. Η Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) εξέδωσε χθες ψήφισμα σχετικά με τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, οριοθετώντας τις «κόκκινες ζώνες» που δεν πρέπει να αγγίξει η κυβέρνηση καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε δυναμικές αντιδράσεις. Πρόκειται για τα θέματα των διοικήσεων των ΑΕΙ, τις οποίες οι πανεπιστημιακοί θέλουν να εκλέγουν εσωτερικά, της διαχείρισης της έρευνας και των κονδυλίων της και των μηχανισμών χρηματοδότησής τους.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο «συνένοχος» της γαλάζιας απογραφής

Ο κ. Γιούνκερ βοήθησε την κυβέρνηση της ΝΔ και απάλλαξε τη χώρα μας από τις στατιστικές αμαρτίες σιωπώντας 
Συνένοχος της δημοσιονομικής απογραφής της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησε το 2005 την Ελλάδα για πρώτη φορά σε καθεστώς επιτήρησης υπήρξε ο 56χρονος ηγέτης του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος από τις 10 Σεπτεμβρίου 2004 είναι μόνιμος πρόεδρος της ομάδας των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης, του Εurogroup.
Ως επικεφαλής της ομάδας οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης ο «mr Εuro» - ο «κύριος Ευρώ»-, όπως αρέσκεται να τον αποκαλούν, γνώριζε όχι μόνο την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά όλων των χωρών της ευρωζώνης που έχουν

Τα καλύτερα του Θέμου

Αποσπάσματα από την εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη 11/10/10

Ρε, πού στο διάολο παμε;

Απόσπασμα από το πρωινό του MEGA 12/10/10

Συνελήφθη και ο δεύτερος δουλέμπορος

Συνελήφθη πριν από λίγο στο Σχιστό, ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε τους 60 λαθρομετανάστες. Πρόκειται για έναν Ιρακινό, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης κατά τη διάρκεια της χθεσινής επεισοδιακής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών στην Κόρινθο. Ο Ιρακινός δουλέμπορος και το φορτηγό εντοπίστηκαν μετά από εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας, ωστόσο οι λαθρομετανάστες παραμένουν άφαντοι, αφού δεν βρέθηκε κανένα ίχνος τους στο όχημα του δράστη.
Newsbeast 

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 Γράφει ο: Ξενοφών Δρόσος
Ένα όνειρο των κατοικων του Δ.Δ. ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ του Δήμου Παμβώτιδας γίνεται  πραγματηκότητα, που αξιοποιείαι "προστασία - ανάδειξη" του αρχαιολογικού χώρου  της πόλης του θρυλικού βασιλειά της Ηπείρου,  η Τέκμια.  Η αρχή για την ένταξη του κάστρου στο Ε.Σ.Π.Α.     και την ανασκαφή της Τέκμιας  έγινε το  2006  όταν ο πρώην δήμαρχος του δήμου Παμβώτιδας  κ. Γεώργιος  Κρανάς έκανε  ημερίδα στο δήμο Παμβώτιδας για την ένταξη έργων στο Ε.Σ.Π.Α.  Εισηγητής  ο προϊστάμενος της ΙΒ εφορίας κλασικων αρχαιοτήτων κ. Ζάχος.

Ολοι οι θρηνοι φερουν την αληθεια τους

Tου Νικου Γ. Ξυδακη στο: kathimerini.gr
Η καταδίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ισόβια κάθειρξη και του Βασ. Σαραλιώτη σε δεκαετή κάθειρξη για τον φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, κλείνει ένα κεφάλαιο της πρόσφατης ταραγμένης Ιστορίας. Οι βαριές καταδίκες που επέβαλε το Μεικτό Κακουργιοδικείο Αμφισσας και η μη αναγνώριση ελαφρυντικών, ύστερα από..
επεισοδιακή οκτάμηνη δίκη, δεν αποδίδουν μόνο δικαιοσύνη, αλλά έρχονται να εξευμενίσουν την κοινή γνώμη, η οποία έχει χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς. Υπό μία έννοια, το δικαστήριο της Αμφισσας προστάτευσε εν συνόλω το κύρος της Δικαιοσύνης, τρωθέν από ποικίλα παραδικαστικά κυκλώματα τα τελευταία χρόνια και μηδέποτε πλήρως ιαθέν.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Δίνουν τη Βιστωνίδα πίσω στον... Εφραίμ!

 Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
«Δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει η λιμνοθάλασσα Βιστωνίδα και οι παρόχθιες εκτάσεις της. Θα περιμένουμε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη αμετάκλητα, γιατί έως τώρα έχουμε μόνο την πρωτόδικη απόφαση». Αυτή τη θέση εξέφρασε μιλώντας στο «ΡΑΔΙΟ 9» (εκπομπή «Μέσες Ακρες» 15.00-17.00) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, εκφράζοντας όχι προσωπικές απόψεις αλλά τη γραμμή Καραμανλή, την οποία η Νέα Δημοκρατία -κακώς, κάκιστα- έχει υιοθετήσει για να βάλει οδόφραγμα στην πορεία προς το εδώλιο στελεχών, τα οποία ακόμα και η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αποβάλει!

Στους δρόμους και πάλι οι Γάλλοι

Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού ξεκινούν σήμερα τα γαλλικά συνδικάτα, βάζοντας σε δοκιμασία την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί καθώς επίκειται η πλήρης έγκριση του σχετικού νόμου. 
Η πλήρης έγκριση του νόμου και από τα δύο σώματα, την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, αναμένεται για το τέλος του Οκτωβρίου οπότε και ο νόμος θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική έγκριση.

Αυστραλία:Δικαστήριο αθώωσε ομογενή πρώην δήμαρχο

Κατηγορήθηκε για εκλογική απάτη
 Δικαστήριο της Μελβούρνης αθώωσε ο ομογενής Γιώργος Δρούτσας, πρώην δήμαρχος του Γουάιτχορς (Whitehorse). Ο κ. Δρούτσας είχε κατηγορηθεί για εκλογική απάτη και συγκεκριμένα ότι χρησιμοποίησε τρεις φίλους του, χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν, για να επανεκλεγεί.

Είμεθα έθνος εκπλήκτων


Εκπληκτο το πανελλήνιο πληροφορήθηκε τελικώς χθες ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι εκείνος που έχει ομολογήσει πως η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα.
Η αποκάλυψη συντάραξε κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολίτες που προφανώς ως τώρα πίστευαν ότι η χώρα μας είναι μια ευνομούμενη χώρα, στην οποία δεν γίνονται ούτε λοβιτούρες ούτε κομπίνες. Προφανώς πίστευαν ότι οι διεθνείς εκθέσεις που μας κατέτασσαν τόσα χρόνια για ζητήματα διαφάνειας στα επίπεδα του Ιράν και της Μποτσουάνα ήταν απλώς μία ακόμη ανθελληνική προπαγάνδα.

To λυκόφως ....των εξαπτέρυγων!

 Mπρρρρρρ
πηγή

Παλικάρια

Ας πούμε ότι πιστεύεις στο όνειρο ενός ιδανικού υπαρκτού σοσιαλισμού. Μακριά και πέρα από τη νομενκλατούρα του σοβιετικού μοντέλου και του σταλινικού δεσποτισμού. Αλλες εποχές, αλλιώτικες πολιτικές. Ας πούμε λοιπόν ότι είσαι ο ηγέτης, το μεγαλοστέλεχος μιας πραγματικής και σύγχρονης σοσιαλιστικής προοπτικής. Και σκέφτεσαι να καταστρώσεις τη στρατηγική σ΄ αυτές τις άθλιες οικονομικές περιστάσεις της καπιταλιστικής κρίσης. Το πρώτο ερώτημα που αντιμετωπίζεις είναι αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες στην εξουσία να

Επί τάπητος η παράταση αποπληρωμής

Στο τραπέζι των Βρυξελλών και του διεθνούς νομισματικού Ταμείου η παράταση αποπληρωμής των δανείων προς τη χώρα μας. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση σημείωσε όμως ότι η χώρα μας δεν έχει ζητήσει επισήμως κάτι τέτοιο και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Πάντως το ενδεχόμενο επιμήκυνσης εξόφλησης του χρέους επηρέασε θετικά τα σπρεντ τα οποία υποχώρησαν έπειτα από πολύν καιρό στις 700 μονάδες.

«Ποιος τα ''φαγε τα λεφτά;»

Του Γκαζµέντ Καπλάνι
Προχθές βρισκόµουν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν «εισέβαλαν» ξαφνικά πάνω από εξήντα κινέζοι επισκέπτες. Εριχναν µατιές γεµάτες περιέργεια στις µεγάλες σηµαίες των ευρωπαϊκών κρατών στην είσοδο του κτιρίου, προσπαθώντας να τις µετρήσουν, σιωπηλά. Μετά άρχισαν να φωτογραφίζονται για να πάρουν την κάρτα εισόδου, χαχανίζοντας βλέποντας το όνοµά τους γραµµένο µε λατινικούς χαρακτήρες. Καταλάβαινες αµέσως ποιοι είναι οι αρχηγοί της οµάδας. Μου θύµιζαν το ύφος των γραµµατέων του Κόµµατος στην Αλβανία.

Πισσαρίδης:«Τιμή για μένα και την Κύπρο»

 Για μεγάλη τιμή, τόσο για τον ίδιο, την οικογένειά του, όσο και για την Κύπρο έκανε λόγο ο Κύπριος Χριστόφορς Πισσαρίδης, ο οποίος κέρδισε μαζί με δύο Αμερικανούς επιστήμονες το Νομπέλ Οικονομίας.  Μιλώντας στον ανταποκριτή του ΡΙΚ στο Λονδίνο, ο κ. Πισσαρίδης ανέφερε ότι τον ερχόμενο Ιανουάριο θα πάει στην Κύπρο για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 'Οπως είπε, στόχος της εργασίας του για την ανεργία είναι να καταφέρουν οι κυβερνήσεις να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις αυτού του

H «μαφία των καυσίμων»

H «μαφία των καυσίμων»
Οργιο νοθείας στα πρατήρια, πειραγμένες οι αντλίες, σπάνιοι οι έλεγχοι. Το κράτος χάνει 500 εκατ. € τον χρόνο από τη φοροδιαφυγή Γ. Κωστόπουλος: Ξέρουν ποιοι είναι και πώς κάνουν την παράνομη διακίνηση και όμως δεν τους πιάνουν.
Ζουν και βασιλεύουν... εν μέσω οικονομικής ύφεσης οι λαθρέμποροι καυσίμων στερώντας κάθε χρόνο από το Δημόσιο 500 εκατ. ευρώ. Παίζουν... με την ασφάλεια, την τσέπη και την υγεία των καταναλωτών, ενώ οδηγούν στο... λουκέτο υγιείς και σύννομες επιχειρήσεις του κλάδου.

Ζημιές σε λύκεια υπό κατάληψη

 
Προκάλεσαν φθορές σε καρέκλες και σε τζάμια της κεντρικής εισόδου. Στο νοσοκομείο ένας μαθητής λόγω ταχυκαρδίας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ζημιές προκάλεσαν εξωσχολικά άτομα σε δύο υπό κατάληψη Λύκεια της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, οι άγνωστοι μετέβησαν στο 1ο Πειραματικό Λύκειο και το 20ό Λύκειο Τούμπας ?τα οποία συστεγάζονται- και προκάλεσαν φθορές σε καρέκλες και σε τζάμια της κεντρικής εισόδου.
Μέσα στα κτήρια υπήρχαν πέντε καταληψίες μαθητές, ο ένας εκ των οποίων διακομίστηκε με ταχυκαρδία στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.
ΕΘΝΟΣ

Δεν συμφώνησαν Ομοσπονδία Βενζινοπωλών με τον υφυπουργό Οικονομικών

Αδιέξοδο στη συνάντηση 
Δεν συμφώνησαν Ομοσπονδία Βενζινοπωλών με τον υφυπουργό Οικονομικών. Σε αδιέξοδο κατέληξε η αποψινή συνάντηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Οι βενζινοπώλες επέμειναν στις θέσεις τους να καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου ειδικού φόρου κατανάλωσης επισημαίνοντας ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης με αυτό το σύστημα.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται από χθες στη Σίλικον Βάλεϊ για να συμβάλει στη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Καλιφόρνια στην Ελλάδα. Η υπουργός Παιδείας θα συναντήσει κορυφαίους ερευνητές, χρηματοδότες και επιστήμονες, αν και δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί βρίσκονται σε διένεξη μεταξύ τους για το ποιος θα καταφθάσει πρώτος να ανοίξει επιχειρήσεις συνδεδεμένες με τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ...
Συγκεκριμένα, μου λένε ότι ένας από τους στόχους του ταξιδιού είναι να πείσει η Αννα 55 Ελληνες που διαπρέπουν στην Κοιλάδα της Σιλικόνης να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα! Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνει χώρα σήμερα ειδική κλειστή εκδήλωση προσηλυτισμού, σαν κι αυτές που οργανώνονται από τους επικεφαλής αιρέσεων.

17 νεκροί από τροχαίο στην Πολωνία

Ένας γλίτωσε από τη σύγκρουση 
 Σε δρόμο της πόλης Νόβε Μιάστο ναντ Πίλιτσα στη Βαρσοβία συγκρούστηκαν ένα φορτηγό με ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε στην εργασία τους 18 άτομα.
Η ομίχλη και η μεγάλη ταχύτητα με τα οποία κινούνταν τα δύο οχήματα είναι πιθανόν η αιτία που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο 17 άνθρωποι, ενώ ένας έζησε αλλά είναι τραυματισμένος.

Newsbeast

Η Νέα Δημοκρατία "διέγραψε" τον επίτιμο πρόεδρό της Κ. Μητσοτάκη

Οριστική είναι η πλέον η ρήξη ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πλέον φαίνεται ότι στην κεντροδεξιά πολυκατοικία έχει κηρυχθεί πόλεμος.
Μέσα σε λίγες ώρες η Νέα Δημοκρατία μυρίζει μπαρούτι, καθώς μετά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς είναι λαϊκιστής, ήρθε άμεσα η απάντηση του κόμματος, για πρώτη φορά σε τόσο σκληρό ύφος και με περίσσια ειρωνεία η οποία κατέληγε με την φράση "Καλη σας νύχτα κ. Μητσοτάκη".

Κυβέρνηση Αγκελας Μέρκελ: «Δεν είμαστε υπέρ της επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής»

Η κυβέρνηση της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τα δάνεια της, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, δήλωσε ότι «δεν είμαστε υπέρ της επέκτασης του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής», προσθέτοντας, παράλληλα, ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα ήταν «πρόωρη».

Ερντογάν: Δεν πρέπει να καθυστερήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.


Η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε δεν θα πρέπει να καθυστερήσει, δηλώνει ο πρωθυπουργός Ερντογάν.
Η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να επιτραπεί να καθυστερήσει, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν κάποιες χώρες-μέλη της Ε.Ε να παρεμποδίζουν την ένταξη μουσουλμανικής χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Εντυπωσιακή καταδίωξη στη Βραζιλία

Ξανά στο τραπέζι το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμά του

Το Ιράν είναι έτοιμο να αρχίσει εκ νέου τις συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμά του, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times Deutschland. «Προφανώς οι πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα αποδίδουν», τόνισε ο κύριος Βεστερβέλε, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει πλέον σημασία είναι να επιταχυνθεί η έναρξη σοβαρών και παραγωγικών συνομιλιών. Μάλιστα, ο κ. Βεστερβέλε επρόκειτο να συζητήσει με τον διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής

Ανακαλύφθηκαν γονίδια που καθορίζουν το σωματότυπο

Ήρθε η απάντηση για τον τύπο ΄΄Μήλο΄΄ και ΄΄Αχλάδι΄΄
Μια μεγάλη διεθνής ομάδα επιστημόνων (μεταξύ αυτών και Έλληνες) ανακάλυψε δεκάδες γονίδια που φαίνεται να παίζουν ρόλο στον σωματότυπο των ανθρώπων, κυρίως των παχύσαρκων γυναικών, μεταξύ άλλων καθορίζοντας αν το σώμα τους θα έχει σχήμα "αχλαδιού" (πιο πολύ λίπος στους γοφούς) ή "μήλου" (περισσότερο λίπος στη μέση). Επειδή η εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος επηρεάζει παθήσεις όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια, η ανακάλυψη μπορεί να ρίξει περισσότερο φως σε αυτές τις καταστάσεις και ακόμα να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, ειδικά της εντοπισμένης σε συγκεκριμένες περιοχές.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ
φωτο:Αντώνης Γιωτίτσας