Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ: Νέο χτύπημα εναντίον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις : « Η Ελληνική Πολιτεία έδειξε για μια ακόμη φορά την «αγάπη» και το «ενδιαφέρον» της προς την πολύπαθη Βόρειο Ήπειρο : Ύστερα, δηλαδή, από την σύνταξη του Ο.Γ.Α., που για να την λάβη ο ενδιαφερόμενος έπρεπε υποχρεωτικά να διαμένη στην Ελλάδα, τώρα νέο χτύπημα καταφέρει εναντίον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Συγκεκριμένα, για να πάρουν οι Βορειοηπειρώτες ταυτότητα ομογενούς πρέπει να παραμένουν στην Ελλάδα !

Χιλή: Επιστροφή από τον εφιάλτη

Χιλή: Επιστροφή στη ζωή μετά τον εφιάλτη...

ΓΣΕΕ: Γενική, 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου

Στην κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας για τις 15 Δεκεμβρίου, προχώρησε η ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζοντας σκληρά και άδικα τα μέτρα του μνημονίου.
Την ίδια μέρα (Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως. Στις διεκδικήσεις της Συνομοσπονδίας και ως απάντηση στο μνημόνιο, είναι «ένα μνημόνιο κοινωνικής και εργασιακής προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Στη σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας τονίζεται πως η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά «κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με τον νέο Προϋπολογισμό έτους 2011.

Οι Γερμανοί μας απειλούν με αποπομπή απ' το ευρώ!

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
pontiki.gr
Μια πρωτοφανή απειλή εκτοξεύει πλέον η Γερμανία προς την Ελλάδα αν δεν σταματήσει να πιέζει την Ευρωζώνη για χρονική αναδιάρθρωση του χρέους: Θα μας βγάλουν, όπως ανεπισήμως διεμήνυσαν στην ελληνική κυβέρνηση, για ένα διάστημα από το ευρώ. Μα, είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο εφ’ όσον δεν υπάρχει διαδικασία που να προβλέπει έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη; Έλα ντε!
Η απειλή όντως διατυπώνεται. Γιατί όμως; Ας πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά για να καταλάβουμε σε πόσο περίπλοκα παιχνίδια έχει μπει ακόμη μια φορά η κυβερνησάρα μας δημιουργώντας πραγματική ανησυχία όχι μόνο για το αν ξέρει τι κάνει, αλλά και για το αν οι νέες επιλογές της μπορεί να μας κοστίσουν και πάλι πολύ ακριβά...

Καταγγελία - αποκάλυψη του tsiliadorou. "Μαϊμού" σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κυκλοφορεί ελεύθερος!ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! 
Προς υπουργό Οικονομικών κ Παπακωνσταντίνου,

Κύριε υπουργέ,
το γνωρίζετε ότι πρώην τραπεζικός, ο οποίος κατοικοεδρεύει στην πλατεία Συντάγματος και έχει κάνει το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια" "υποκατάστημα"-παράρτημα του υπουργείου Οικονομικών, επικαλείται ότι είναι σύμβουλός σας και παρέχει υπηρεσίες για ο,τιδήποτε κινείται, πετάει... σε ταλαίπωρους, ανυποψίαστους πολίτες;

Ωτα....ερμητικά κλειστά....

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Η απόφαση της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. σαφής και ξεκάθαρη...Από τη Κυριακη θα έχουν τασάκια τα τραπέζια....Αυτή είναι αντίδραση όχι τόσο σε ένα νόμο που έχει χαρακτηριστεί φασιστικός αλλά σε μια Κυβέρνηση που δεν ακούει τίποτε άλλο από τη Τρόικα....
Όταν ο νόμος εφαρμόστηκε σε χώρες της Ε.Ε. σε οικονομικά ομαλές συγκυρίες η πτώση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης έφτασε το 20% σε αντίθεση με τις πωλήσεις των τσιγάρων που κάμφθηκαν κατά 1%....Οι εκεί κυβερνήσεις πήραν αντισταθμιστικά μέτρα για να καλυφθούν οι ζημιές στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την εφαρμογή του νόμου...  

Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για Μνημόνιο-ΔΕΚΟ

Μπαλής Στρατήςστο RealNews
Μαξίμου και Ρηγίλλης ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης σε μία προσπάθεια συσπείρωσης των οπαδών τους.
Μαξίμου και Ρηγίλλης ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης σε μία προσπάθεια συσπείρωσης των οπαδών τους. «Θα συζητήσουμε ενδεχόμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου» λέει ο Γ. Πεταλωτής.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επιτέθηκε στη ΝΔ για το δίλημμα που έχει θέσει στις εκλογές και την πρόσκληση προς τους πολίτες να καταψηφίσουν το μνημόνιο.

Ο ... εργατοπατέρας και ο ... άσχετος

Ο ξερόλας και φιλάνθρωπος εργοδότης (πρόσφατα δημιούργησε 7 τουλάχιστον ανέργους, αφού δεν μπορεί πλέον να "μιζάρει" από τις διαφημίσεις) τα έριξε με πάθος στο Νηκιτιάδη, ο οποίος φάνηκε αδύνατος και ανέτοιμος να αντικρούσει τα αιτήματα και επιχειρήματα των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ο ένας ούρλιαζε, σαν να ήθελε να κατασπαράξει κάθε τι που ήταν απέναντί του και ο άλλος δεν έπειθε με τα επιχειρήματα για την άθλια κατάσταση που επικρατεί με τους συμβασιούχους, που ταλαιπωρούνται για μια δεκαετία τουλάχιστον. Ένα θέμα που έχει σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό, συζητήθηκε εντελώς απολίτιστα!

Αυτοκινητόδρομος περνά μέσα από ουρανοξύστη!

Καταλαμβάνει 3 ορόφους 
Το Gate Tower Building είναι ένα περίεργο συγκρότημα γραφείων με 16 ορόφους που βρίσκεται στην πόλη Osaka της Ιαπωνίας. Αυτό που το κάνει περίεργο είναι ένας αυτοκινητόδρομος που περνάει μέσα από το συγκεκριμένο κτήριο.
Για την ακρίβεια, καταλαμβάνει τους ορόφους 5 έως 7, στους οποίους τα ασανσέρ δε σταματάνε καν για λόγους ασφαλείας. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

πηγή:

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τον ΟΣΕ

Επιτέλους μπαίνει ένα τέλος  στα λησταρχεία του δημόσιου χρήματος. Δεν είναι δυνατόν να φορολογούνται άγρια ορισμένες κοινωνικές ομάδες, για να απολαμβάνουν λίγοι επιτήδειοι ή και περισσότεροι από ορισμένες κοινωνικές ομάδες προνόμια που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα. Πολλά λεφτά για μικρές ή μηδαμινές αποδόσεις. Για κάθε ένα ευρώ που είχε έσοδο, οι ζημιές του ήταν 8 ευρώ
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στην αρμοδία επιτροπή, το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τα επεισόδια

Το γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από τον Ιερό Βράχο...

Έκρηξη από λακ σε μπάνιο σπιτιού!

Απόσπασμα από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ...

Μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών σε σπίτι στον Πειραιά

 Σε αποθήκη πυρομαχικών είχαν μετατρέψει άγνωστοι διώροφη μονοκατοικία στην οδό Παπάζογλου στην Λεύκα του Πειραιά.
Πιθανότατα μετά από επιχείρηση της αστυνομίας μέσα στο οίκημα βρέθηκαν οβίδες, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, περούκες και χειροπέδες! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Newsit, μεταξύ πέντε παρα τέταρτο και πέντε και τέταρτο το απόγευμα κάτοικος της περιοχής άκουσε έναν πυροβολισμό. Στη συνέχεια είδε ένα

Τρέχει για να προλάβει τα μπλόκα ο Σκανδαλίδης

Βαρύ το κλίμα στο υπουργείο
 Μεγάλος είναι ο φόβος για αγροτικές κινητοποιήσεις και για του λόγου το αληθές ήδη ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά και οι δύο υφυπουργοί του τρέχουν ανά την χώρα. Παράγοντες που βρίσκονται κοντά στον υπουργό αναφέρονται σε «βαρύ κλίμα» το οποίο ενδέχεται να δημιουργήσει κινητικότητα μετά από τις περιφερειακές εκλογές. Ήδη ο κ. Σκανδαλίδης πάντως έχει επισκεφθεί τη Θεσσαλία ενώ έπεται η Νεμέα και η Στερεά Ελλάδα. Η Μιλένα Αποστολάκη επισκέφθηκε την Πάτρα ενώ και ο έτερος υφυπουργός κ. Κουτσούκος πάει Λαμία.

Το μεσογειακό κλειδί της μακροζωίας

Το µυστικό της Ικαρίας
Νέα συµπεράσµατα για τη συµβολή της µεσογειακής 
διατροφής στη µακροζωία
Στη διατροφή κρύβεται το µυστικό της µακροζωίας, όπως έδειξε πανεπιστηµιακή µελέτη στους υπέργηρους κατοίκους της Ικαρίας.
Πρόσφατα επιστηµονικά δεδοµένα έδειξαν ότι η Ικαρία, µαζί µε τη Σαρδηνία και την Οκινάουα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσµου µε τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων. Σύµφωνα µάλιστα µε τα δηµογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη µόνο το 0,1% του πληθυσµού ζει πάνω από τα 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο.

Νυστέρι στη σπατάλη

Φρένο από το υπουργείο Εργασίας στις ανεξέλεγκτες δαπάνες από ασφαλιστικά ταμεία
Ενιαίο πλαίσιο παροχών στα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που στοχεύει στον περιορισμό της σπατάλης στους κλάδους Υγείας. Η επιβολή πλαφόν στις συνταγές ανά γιατρό, η επαναδιαπραγμάτευση των υπηρεσιών τόσο με τα δημόσια όσο και με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά και η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα Ταμεία είναι τα κυριότερα μέτρα.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι να μπει «νυστέρι» στις ανεξέλεγκτες δαπάνες των κλάδων Υγείας, που οδηγούν σε απώλειες 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί πως τα χρήματα αυτά είναι διπλάσια απ’ όσα κέρδισαν το Δημόσιο και τα Ταμεία από την περικοπή των δώρων στις συντάξεις.

Η Ελλάδα είναι παράδεισος!

Παρἀδεισος η Ελλάδα για εκείνους που δεν έχουν ασφάλεια και μπορούν να απολαύσουν υγειονομική περίθαλψη. Όλοι οι Έλληνες είνια ασφαλισμένοι και όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο, το πρώτο που τους ζητάνε είναι το ασφαλιστικό ταμείο και μετά το φακελάκι. Εκείνοι που δεν έχουν ασφάλεια είναι οι παράνομα διαμένοντες στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πόσοι είναι, αλλά σήμερα έμαθα από τον υπουργό υγείας ότι όταν πηγαίνουν στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία δεν πληρώνουν! Μπράβο, Ελλάδα! Τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια σου και δεν εισπράττεις ούτε τα απαραίτητα. Δεν είπα να αφήσουν τους ανθρώπους να πεθάνουν,

Επεισόδια στην Ακρόπολη-Διεθνώς Ρεζίλι!

Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο του Άλφα...

Λοβέρδος: 150 εκατ. ευρώ το χρόνο η περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών

Ακούσαμε τον Υπουργό στη Βουλή να κάνει πάλι διαπιστώσεις:Πολλά λεφτά χάνονται σε μαύρες τρύπες και δεν ... ξέρουμε πού πάνε! Από πολλά ποσά, δεν ξέρουμε καν την προέλευση.  Το κόστος για την περίθαλψη των αλλοδαπών ανέρχεται στα 150 εκ. ευρώ, έτσι με χονδρικούς υπολογισμούς.  Αυττό το κό΄στος είναι ένα μέρος του ελλείμματος των 400 εκ. ευρώ, που δεν ξέρουμε που είναι! Ο Υπουργός είπε: "Η νοσοκομειακή περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών που ζουν στη χώρα μας κοστίζει κάθε χρόνο περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο".

Κλειστή παραμένει η Ακρόπολη

Μια από τα ίδια ζήσαμε πριν λίγες ώρες στο παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, την Ακρόπολη των Αθηνών. Το υπουργείο Πολιτισμού (απορώ τι το θέλουν αυτό το υπουργείο!) δεν μπόρεσε, ως εργοδότης, να πληρώσει τους ανθρώπους που απασχολεί κι αυτοί έκαναν αυτό που θα έκανε ο καθένας: Δεν πήγαν στη δουλειά. Φυσιολογικό, θα πει κανείς. Ναι, αυτοί προχώρησαν όμως και πιο πέρα: Κατέλαβαν το χώρο εργασίας τους, που τυγχάνει να είναι και παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και, δεν άφησαν κανέναν να το επισκεφτεί! Νόμιμο;

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Στη Μόσχα έφτασαν τα πρώτα χιόνια!!!

Υψηλές θερµοκρασίες το πρωί και το µεσηµέρι, χαµηλές τη νύχτα, υγρασία και βροχές συνθέτουν το σκηνικό στην Αθήνα την τελευταία εβδοµάδα, το οποίο κάποιοι πολύ απολαµβάνουν και άλλοι το απεχθάνονται. Κι ενώ εδώ το φθινοπωρινό καλά κρατεί, στη Μόσχα έχει µπει για τα καλά ο χειµώνας ? έπειτα από ένα πρωτοφανές στα ιστορικά θερµό καλοκαίρι. Χθες το πρωί οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας βίωσαν την πρώτη χιονοθύελλα για φέτος. Οσο όµως η θερµοκρασία δεν πέφτει κάτω από το µηδέν, άσπρη µέρα οι Μοσχοβίτες δεν πρόκειται να δουν.

Τι γίνεται με την Ακρόπολη;


Ένταση και δακρυγόνα για να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος
 
Αδύνατη εξακολουθεί να είναι η πρόσβαση των τουριστών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, παρά την επέμβαση των ΜΑΤ με την οποία άνοιξε η κεντρική πύλη που είχαν αποκλείσει οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού. Όλοι όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το μνημείο δεν μπορούν να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς δεν υπάρχουν υπάλληλοι.
Οι συμβασιούχοι, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή δεδουλευμένων, αποφάσισαν να παρατείνουν την παράσταση διαμαρτυρίας τους μέχρι τις 6 το απόγευμα και να επιστρέψουν αύριο το πρωί. Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο.

Απάντηση Μπεγλίτη για μετεγκατάσταση της Σχολής Πυροβολικού σε περιοχή του Έβρου.

Απάντηση στο έγγραφο  της βουλευτού Έβρου ΠΑΣΟΚ  Όλγας Ρενταρή-Τέντε απέστειλε  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πανος Μπεγλίτης, σχετικά με τη δυνατότητα μετεγκατάστασης της Σχολής Πυροβολικού σε περιοχή του Έβρου.
Όπως αναφέρει στο  κείμενο  του ο κ. Μπέγλιτης  η δημοσιονομική κατάσταση της  χώρας δεν συνηγορεί στην υλοποίηση  της μεταστάθμευσής της, αφού το κόστος κατασκευής ή κατάλληλης διαμόρφωσης των προτεινόμενων χώρων ή εγκαταστάσεων είναι ιδιαίτερα υψηλό.
του Μανώλη Bάια στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τρία κυλικεία σχολείων στην περιοχή της Λάρισας, αλλά και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα είχαν γίνει στόχος της «άγουρης» συμμορίας διαρρηκτών που αποτελούνταν από δύο ανήλικα αγόρια και ένα οριακά ενήλικο! Η εξιχνίαση των διαρρήξεων οδήγησε τους τρεις νεαρούς ενώπιον της δικαιοσύνης με βαριές κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Ενας ηλιακός «αετός» για την Βoeing

Μια συμφωνία ύψους 89 εκατ. δολαρίων (περίπου 68 εκατ. ευρώ) υπεγράφη πριν από μερικές ημέρες μεταξύ της αμερικανικής αεροβιομηχανίας Βoeing και της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Αμυνας των ΗΠΑ DΑRΡΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Vulture ΙΙ, για την κατασκευή του μη επανδρωμένου αυτόνομου ηλιακού αεροσκάφους SolarΕagle. «Το SolarΕagle αποτελεί ένα πρωτοποριακό αεροσκάφος σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να παραμένει στάσιμο σε στρατοσφαιρικό ύψος για

Επάγγελμα: Βουλευτής!

Δεν το συνηθίζω. Δεν μου αρέσει ρε παιδί μου να ψάχνω στα site του Δημοσίου και να βρίσκω "χαζά". Αλλά τούτο δω νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον! Θα το δεις και μόνος σου. Μπαίνεις λοιπόν στο portal του ΟΑΕΔ. Ναι, ναι, αυτού του οργανισμού που σου βρίσκει δουλίτσα. Κάπου μέσα στο χαμό λοιπόν έχει ένα οδηγό επαγγελμάτων. Τι θες να γίνεις άμα μεγαλώσεις και τέτοια. Ψάχνεις , ψάχνεις λοιπόν και καταλήγεις - που αλλού!- στο Δημόσιο.... Στρατιωτικά λέει, αστυνομικά λέει

Είχε παίξει στον Παναθηναϊκό ο Φετφατζίδης!

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει φορέσει ο Γιάννης Φετφατζίδης! Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έχει φορέσει την «πράσινη» φανέλα! Μάλιστα, ο νεαρός διεθνής είχε σκοράρει στις 24 Φεβρουαρίου του 2000, σε αγώνα σάλας στη νίκη (8-1) του «τριφυλλιού» επί του Κόσμου Βορείων Προαστίων.
   Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.sport-fm.gr/article/297983

Οι 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ

Χορο δισεκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση 11 ΔΕΚΟ, στις οποίες θεωρείται ότι μπει μαχαίρι στις αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων, στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογή και εξυγίανσης των δημοσίων Οικονομικών.  Η Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Υπουργείου Οικονομικών, συγκέντρωσε και δημοσιοποιεί τα στοιχεία που αφορούν στις έντεκα πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ για το έτος 2009.

Από το "μαλλί της γριάς" φτιάχνουν νέους ανθρώπινους λειτουργικούς ιστούς!

Το αγαπημένο παιδικό γλυκό ,σύμφωνα με τους επιστήμονες , γίνεται το μέσο για τη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων μέσα σε εργαστήρια ανάπτυξης οστών, δέρματος, μυών ή λίπους ώστε να γίνει αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή ή άλλες ανατομικές ελλείψεις.
Πώς το επιτυγχάνουν ;

 Οι ερευνητές περιχύνουν με ένα ειδικό χημικό υγρό ένα απλό ξυλάκι με μαλλί της γριάς και έτσι το υγρό αυτό σταθεροποιείται. Αμέσως μετά βάζουν το ξυλάκι μέσα στο νερό για να λειώσει η

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους 
γύρω από το Σύνταγμα
 
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα φοιτητές του τμήματος Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Περίπου 400 άτομα ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, ενώ λίγο μετά το μεσημέρι ενώθηκαν με την πορεία των εργαζομένων στον ΟΣΕ.
Το βασικό σύνθημα των φοιτητών είναι «Όχι στην κατάργηση της δωρεάν Παιδείας».   

Συγκέντρωση από μαθητές των Μουσικών Σχολείων   
Παράλληλα μαθητές από Μουσικά Σχολεία της χώρας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος για τις ελλείψεις στα σχολεία τους. Λόγω της πορείας - συγκέντωσης υπάρχουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους γύρο από το Σύνταγμα.

Φοβούνται νέα αναθεώρηση του ελλείμματος

Ο έλεγχος του κλιμακίου της στατιστικής υπηρεσίας 
της ΕΕ πιθανόν να ανεβάζει το έλλειμμα του 2009 
στο 15,5% από το 13,6% 
Αναταραχή έχει προκαλέσει στο οικονομικό επιτελείο και στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεχής «αναθεωρητική» διάθεση της Εurostat σε ό,τι αφορά το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, βάσει του οποίου υπογράφηκε το μνημόνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος του κλιμακίου της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ που διενεργείται αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών καταλήγει σε ανησυχητικά ευρήματα, καθώς εκτιμάται ότι η τελική αναθεώρηση του ελλείμματος, το οποίο λειτουργεί ως εκκίνηση της προσπάθειας της ελληνικής

Στο Διαδίκτυο ο Συνδυασμός «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία»


Με ένα web site σύγχρονο, δυναμικό και απόλυτα φιλικό  στην πρόσβαση και πλοήγησή του, ο συνδυασμός «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» εισήλθε στον κόσμο του διαδικτύου. οποιος επισκεφθεί τον ιστότοπο www.pireaspoliton.gr που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να ενημερωθεί για τις αρχές και τους στόχους του συνδυασμού, για τη σύνθεση και την ταυτότητά του, για κάθε πρωτοβουλία και δράση του.
Ειδικότερα, στο portal του συνδυασμού  θα βρει κανείς τη Διακήρυξη των Αρχών και Προτεραιοτήτων του, το βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα και των

Ανθρωποειδές ρομπότ "made in Turkey"

Ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης κατασκεύασε το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ στην Τουρκία, που φέρει το όνομα SURALP, από το εργαστήριο όπου δημιουργήθηκε.
Ο καθηγητής, Κεμμαλεττίν Ερμπατούρ, επικεφαλής της ομάδας των Τούρκων επιστημόνων που κατασκεύασε το ρομπότ, δήλωσε ότι αυτό έχει ύψος 1,64 μέτρα και βάρος 114 κιλά.

Μαχαίρι στις κάρτες

Κόβουν στο µισό τα πιστωτικά όρια και το 50% 
των νέων αιτήσεων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δηµήτρης Πεφάνης 
Μαχαίρι άνευ προηγουµένου στις πιστωτικές κάρτες φέρνει η κρίση. Τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα µειώνουν τα πιστωτικά όρια, καταργούν τις άτοκες περιόδους χάριτος και λένε «όχι» σε περισσότερες από τις µισές νέες αιτήσεις.
Και οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών γυρίζουν όµως την πλάτη στο πλαστικό χρήµα και ο τζίρος που γίνεται µε πιστωτικές έχει πέσει κατά 30% τους τελευταίους µήνες. Μάλιστα, µέχρι τα µέσα του 2011 εκτιµάται ότι στην αγορά θα υπάρχουν 1 εκατ. λιγότερες κάρτες. 

Πυροσβέστες θα «κατασκηνώσουν» στο Σύνταγμα

«Μας έχουν φέρει σε σημείο εξαθλίωσης» 
Αντίσκηνα στην πλατεία Συντάγματος θα στήσουν αύριο, Παρασκευή, οι πυροσβέστες διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματά τους, συνεπεία του μνημονίου με την τρόικα.  «Μας έχουν φέρει σε σημείο εξαθλίωσης», δηλώνει στο newsbeast.gr ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, εκπρόσωπος της Ένωσης Πυροσβεστών Αρχιπυροσβεστών Πυρονόμων Αττικής (Ε.Π.Α.Π.Α.). Ανάμεσα στα αιτήματα των πυροσβεστών, είναι η κάλυψη οργανικών θέσεων, η προμήθεια των πυροσβεστών με ασφαλείς στολές και η κάλυψη των υλικοτεχνικών υποδομών.

Υπόθεση Siemens: Με γερμανικούς όρους θα γίνει η εξέταση του Μ. Χριστοφοράκου

«Δεν έχουμε υψηλές προσδοκίες από το ταξίδι» 
παραδέχτηκε ο κ. Βαλυράκης 
Με όρους... Siemens θα πραγματοποιηθεί τελικώς το περιβόητο ταξίδι στο Μόναχο του κλιμακίου των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας, ενώ την ίδια στιγμή αποφασίστηκε νέα παράταση των εργασιών της (ως τις 15 Νοεμβρίου), παραπέμποντας την έκδοση πορίσματος για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αχυρα

Μωρέ τι μας λες. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, αυτό μας λες. Δηλαδή έπρεπε να ανοίξει το στόμα του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αφεντικό της ευρωζώνης, για να εμπεδώσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι οι ευρωπαίοι, πανίσχυροι, εταίροι μας εδώ και χρόνια γνώριζαν και κατέγραφαν το πάρτι που είχαν στήσει τα εγχώρια λαμόγια. Ομως τους άφηναν και με την ανεκτικότητά τους τούς ενθάρρυναν προκειμένου να μοσχοπουλήσουν τα δικά τους, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά

Αύξηση 31% στις ζημιές των ΔΕΚΟ


Αύξηση 31% σημείωσαν τη διετία 2007- 2009 οι ζημιές των έντεκα πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ, ενώ τα συνολικά έσοδά τους μειώθηκαν πέρυσι κατά 6,8% σε σχέση με το 2008 και ο καθαρός δανεισμός τους είναι 8 φορές μεγαλύτερος από τα ετήσια έσοδα.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τις 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών (Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών), προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει, με την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, τις συγχωνεύσεις, τις μετατάξεις υπαλλήλων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους.

Ζητούνται κονδύλια για πακέτο στους χαµηλόµισθους

Η κυβέρνηση θέλει να ανακουφίσει όσους έχουν 
πληγεί από τα µέτρα λιτότητας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:, Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος 
Επιµονή στο πρόγραµµα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση δηλώνει η κυβέρνηση, ό,τι κι αν σηµαίνει αυτό. Παράλληλα αφήνει να διαρρεύσει ότι από τον σχεδιασµό που υπάρχει απουσιάζει η λήψη νέων µέτρων.
Οπως προέκυψε µετά τη συνεδρίαση της οµάδας στρατηγικού σχεδιασµού για το κυβερνητικό έργο υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου χθες, προς το παρόν η κυβέρνηση δεν αντιµετωπίζει ενδεχόµενο να ληφθούν νέα µέτρα. Αυτό που την απασχολεί είναι πού θα βρεθούν κονδύλια για να µπορέσει να

Μήνυμα ακλόνητης πίστης από τους διασωθέντες

Δεν υπήρξε άνθρωπος χτες που δεν παρακολούθησε έστω και για λίγο τη διάσωση ή μάλλον το τελευταίο βήμα της διάσωσης της ανάσυρσης από το τρομακτικό βάθος των 33 μεταλλωρύχων . Όλα τα μέσα ενημέρωσης , γραπτά, ακουστικά ή τηλεοπτικά είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στις προσπάθειες κι ενέργιες της ομάδας διάσωσης στη Χιλή. Οι έγκλειστοι του Σαν Χοσέ αντιμετώπισαν  όλη αυτή τη δημοσιότητα από τα μίντια, τους συγγενείς, τους φίλους και το φως του ήλιου με χιούμορ και σύνεση . Η ιστορία είναι λιγο πολύ γνωστή: Στις 5 Αυγούστου περίπου 700.000 τόνοι χώματος και βράχων κατέρρευσαν με

Δακρυγόνα και προσαγωγές στην Ακρόπολη

 Με χρήση δακρυγόνων έξω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επιχείρησαν τα ΜΑΤ να απομακρύνουν συμβασιούχους, δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία σε μια προσπάθεια να ανοίξουν την κεντρική πύλη, κάτι το οποίο δεν έχουν καταφέρει μέχρι αυτή την ώρα. Μάλιστα, προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων.
Είχε προηγηθεί συμπλοκή των συμβασιούχων με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μπήκαν στον χώρο από την πλαϊνή είσοδο του Ιερού Βράχου.

Και όλες αυτές οι εικόνες κάνουν τον ... γύρο του κόσμου. Εμβρόντητοι οι τουρίστες κατέγραφαν καρέ-καρέ τα επεισόδια μεταξύ των συμβασιούχων και των  ΜΑΤ.

Σήμερα η δίκη Βοσκόπουλου για τα χρέη των 5,5 εκατ. ευρώ

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη σήμερα ο Τόλης Βοσκόπουλος. Στο Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, συζητείται το ζήτημα των φορολογικών εκκρεμοτήτων του που αγγίζουν τα 5,5 εκατ. ευρώ! Τα χρηματικά πρόστιμα και ο πρόσθετος φόρος, έχουν επιβληθεί στον τραγουδιστή από την ΙΓ ΔΟΥ  Αθηνών και αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 1993 έως το 1997.
Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στον Τόλη Βοσκόπουλο λόγω υποβολής ανακριβών φορολογικών δηλώσεων, μη έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών προς τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, προς δισκογραφική εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας για πνευματικά δικαιώματα..

Στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ

Στάση εργασίας από τη μία έως τις τέσσερις το απόγευμα προγραμματίζει για σήμερα και μόνο για την περιοχή της Αττικής η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του Οργανισμού για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας.
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει πως η διοίκηση του ΟΤΕ με παρελκυστικές τακτικές αρνείται να διαθέσει στοιχεία που έχουν ζητηθεί σχετικά με τη διαβούλευση αλλά και τη διαπραγμάτευση. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας έχει εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι προαναγγέλλουν κλιμάκωση των αντιδράσεων με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Απογευματινή

«Φτωχές» οι υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα


Βγήκε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή η Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας για να ενημερώσει το κοινό. Αυτό είναι άθλημα που το κάνουν ευχαρίστως οι έλληνες πολιτικοί, περισσότερο για την προσωπική τους προβολή, παρά για την ενημέρωση του κοινού. Κι εξηγούμαι: Τι νέο μάς είπε η παραπάνω κυρία; Ότι γίνεται ξέφρενο κερδοσκοπικό πανηγύρι και το κοινώς "της πουτάνας" σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (αυτό το ξέρει ο κάθε Έλληνας) και η πολιτική εξουσία είναι αδύνατη να βάλει τα πράγματα στην κανονική  σειρά τους. Οι υπηρεσίες στην υγεία δεν είναι αντίστοιχές των εισφορών των ασφαλισμένων δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα.   Τόνισε

Στην Ακρόπολη τα ΜΑΤ για να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος

Δεν αποχωρούν οι συμβασιούχοι
Άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, που από χθες τελεί υπό κατάληψη από συμβασιούχους και έκτακτους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού.  Οι περίπου 40 συμβασιούχοι, που έμειναν εκεί όλη τη νύχτα, δεν αποχωρούν, ενώ οι αστυνομικοί επιχείρησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να σπάσουν το λουκέτο και να ανοίξουν την σιδερένια καγκελόπορτα.  Την Τετάρτη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Γύζης μετέβη στο χώρο, προκειμένου να πειστούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να αποχωρήσουν.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

O κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ θα είναι ο «νονός» της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να είναι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εκείνος που θα αναλάβει δημοσίως την πρωτοβουλία αλλά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Ανεπισήμως, βεβαίως, ο υπουργός Οικονομικών συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις (μαθαίνω και για απόρρητες τηλεδιασκέψεις με ομολόγους χωρών της ευρωζώνης...).

Κανονικά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης την Παρασκευή

Κανονικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στη σημερινή συνάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας. Η συμφωνία προβλέπει, ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

Σε απόσταση αναπνοής ο Δημαράς από τον Σγουρό


Τέταρτος ο Κικίλιας, μετά τον Μητρόπουλο!
Στο 50% η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ
και στο 25% της ΝΔ.
Τι ποσοστά παίρνει ο καθένας...
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
Ευρήματα - σοκ περιλαμβάνει, σύμφωνα με αξιόπιστες και αποκλειστικές πληροφορίες μου, η τελευταία κρυφή κυλιόμενη δημοσκόπηση που έφθασε σε κομματικό επιτελείο για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Ελληνική» εφαρμογή εξαγοράστηκε από τη Google!

 της Ζωής Ψαρρά στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος, δύο ξαδέρφια από την Ελλάδα, αναζητώντας  την τύχη τους  στη Silicon Valley βρήκαν πρόσφορο έδαφος και κατάφεραν να φέρουν την επανάσταση στη βιομηχανία των συσκευών με οθόνες αφής, έχοντας ως motto τους τη μετατροπή των ιδεών σε λύσεις.
«Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η BlindType εξαγοράστηκε από την Google! Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την τεράστια υποστήριξη και τη θετική ανταπόκριση».
Με τη  σύντομη αυτή ανακοίνωση που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας «BlindType», οι δυο Έλληνες ιδρυτές της,  ηλικίας 26 και 38 ετών, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν ένα όνειρο άπιαστο για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία. Η επιτυχία τους μάλλον δεν είναι τυχαία, καθώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα επίκαιρο πρόβλημα που εμφάνιζαν οι οθόνες αφής των κινητών, την λεγόμενη «αρρώστια των χοντρών δακτύλων».

Σχολεία ώρα μηδέν!

Η ζοφερή πραγματικότητα..
Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχωρά σε εξαγγελίες αλλαγών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, η πραγματικότα του ελληνικού σχολείου αποδεικνύεται ότι παραμένει ζοφερή...
Ενδεικτική της επικρατούσας κατάστασης είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη από το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), με την οποία εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι, «αν και έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από την πρόσληψη νεοδιόριστων, αναπληρωτών και ωρομισθίων

ΟΚΑΝΑ:Δεκαεπτά νέες μονάδες ανοίγουν το επόμενο εξάμηνο

Τη λειτουργία 17 νέων μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία όλης της χώρας ανακοίνωσαν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Τιμοσίδης και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κυρία Μένη Μαλιώρη.
Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα λειτουργήσουν οι 17 αυτές νέες μονάδες -από τις οποίες τέσσερις στην Αθήνα, στα νοσοκομεία Αττικό, Ελπίς, ΚΑΤ και Τζάνειο- από το οποίο αναμένεται η τελική απάντηση.

Χυμός Λεμονιού - 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία;;;

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα! Σας το μεταφέρω απλά. Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν. Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα. Οι ωφελιμότητες του λεμονιού. Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό; Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ