Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Βιντεάκι για το ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΝΕΛΙ

Γερμανική χείρα φιλίας στην Τουρκία

Γερμανική χείρα φιλίας στην Τουρκία
 Σε μια στιγμή που το θέμα των μουσουλμάνων μεταναστών επανέρχεται στη Γερμανία, ο Πρόεδρος της χώρας, Κρ.Βουλφ τείνει χείρα συμφιλίωσης και κατανόησης, σε μια ιστορική του ομιλία στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.
Χείρα συμφιλίωσης και αλληλοκατανόησης έτεινε ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ προς τους Τούρκους μετανάστες κατά τη διάρκεια της ιστορικής και βαρυσήμαντης ομιλίας του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, την ώρα που στη Γερμανία το θέμα της ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων μεταναστών βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Ομιλία Βαγγέλη Αργύρη στο Πέραμα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης μίλησε την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου σε μεγάλη συγκέντρωση στο Πέραμα Ιωαννίνων. Τον κ. Αργύρη συνόδευαν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χρίστος Παπαβρανούσης και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ - ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».
Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το Πέραμα και τα γύρω χωριά, όπως σύνδεση της περιοχής με την Εγνατία Οδό, το ρυθμιστικό, το ΣΧΟΑΠ Περάματος, το διάταγμα Ζαγορίου, τη Ζώνη υψηλής παραγωγικότητας, την Ιόνια Οδό.

Π.Γερουλάνος: εξειδικευμένη προσέγγιση των τουριστικών αγορών

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης της Ελλάδας με τις τουριστικές αγορές - στόχους ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ που έλαβε χώρα σήμερα στον Αστέρα της Βιουλιαγμένης.
Με αφετηρία εκκίνησης το Νοέμβριο η Ελλάδα ξεκινάει τη διαφημιστική της εκστρατεία, όχι όμως με σποτάκια ως εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού, αλλά με μια προσπάθεια ανάδειξης της Ελλάδας που θα εξελίσσεται μέσα στον χρόνο ανάλογα με το πότε μπαίνει μια αγορά στο παιχνίδι των κρατήσεων, όπως ανέφερε ο υπουργός.

Αυξάνει λόγω της κρίσης η εγκληματικότητα στην Ήπειρο

Με αλλοδαπούς ως βασικούς δράστες . Διπλασιάστηκαν πανελλαδικά οι ένοπλες ληστείες
Η «γεωγραφία» της εγκληματικότητας αλλάζει στην Ήπειρο. Και   βασική αιτία αυτής της αλλαγής, κυρίως ως προς την αύξηση της μικροεγκληματικότητας, είναι η οικονομική κρίση.
Ιδιαίτερα οι αλλοδαποί, λαθρομετανάστες ή μη, που διαρκώς καταφθάνουν στην περιοχή μας,  δύσκολα πλέον βρίσκουν δουλειά και σε μεγάλο ποσοστό επιδίδονται σε μικροκλοπές ή άλλου είδους παραβατικές πράξεις, για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.
Αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα από μία προσεκτική ανάλυση των στοιχείων που καταγράφονται στα δελτία, τα οποία εκδίδει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, σε καθημερινή βάση, από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα.

Τα καλύτερα του Θέμου

Αποσπάσματα από το ''ΌΛΑ 11''

48ωρη απεργία στην Απογευματινή

Με νέα απεργιακή κινητοποίηση από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 21/10 έως την ίδια ώρα το Σάββατο 23/10, απαντούν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί που για τέταρτο μήνα παραμένουν ανεξόφλητοι, αφού η εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», εξακολουθεί να χρωστά τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.
Σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ σημειώνεται:

Πάσχετε από «υλική στέρηση»;

Από τον Ευρωπόντικα (pontiki.gr)
Είναι για γέλια αλλά οι ευρωπαίοι κομισάριοι, φαίνεται να τραβάνε μεγάλο ζόρι, για να προσδιορίσουν πόσο φτωχοί είναι οι κάτοικοι της (όνομα και πράγμα) Γηραιάς Ηπείρου.
Συζητήσεις επί συζητήσεων και μελέτες επί μελετών, ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και βαθειά περίσκεψη στην Κομισιόν, για να δοθεί το ακριβές νόημα στο τι σημαίνει φτωχός, τι πάμπτωχος, τι εργαζόμενος φτωχός (γιατί έχει κι' απ' αυτό το παζλ της φτώχειας) και να γίνει, επιτέλους, αντιληπτό το ποιος δεν έχει στον ήλιο μοίρα.

Διαδηλώσεις και δακρυγόνα «πνίγουν» τη Γαλλία

Δακρυγόνα, φωτιές, πετροπόλεμος και συλλήψεις συνθέτουν το σκηνικό των νέων διαδηλώσεων στη Γαλλία. 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους αλλά ο Σαρκοζί δεν κάνει βήμα πίσω.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, ο αριθμός των διαδηλωτών σε όλη τη χώρα έφτασε τα 3,5 εκατομμύρια. Η παρισινή διαδήλωση συγκέντρωσε 67.000 άτομα κατά την αστυνομία, 330 χιλιάδες κατά τα συνδικάτα... Ενώ αστυνομικές πηγές εκτιμούσαν ότι συνολικά σε όλη τη χώρα οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρασαν το 1,1 εκατομμύριο.

Αναγκαία η νομοθετική ρύθμιση για τις διαδηλώσεις

Τα προβλήματα της Αθήνας συζήτησε ο Γ. Καμίνης 
με τον Κ. Μίχαλο
Το θέμα συζήτησης που είχε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Αθήνα, όπως τα υψηλά δημοτικά τέλη το παρεμπόριο αλλά και οι επιπτώσεις από τις διαδηλώσεις.

Λεφτά υπάρχουν, αλλά σε λάθος μέρηTου Πασχου Μανδραβελη
Ενας από τους θρύλους που κυκλοφορούν εσχάτως είναι το Ταμείο Τύπου. Σύμφωνα με τα θρυλούμενα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει χέρι στα λεφτά των φορολογουμένων για να ενισχύσει επιχειρήσεις των ΜΜΕ που χειμάζονται από την κρίση. Ως παράδειγμα φέρνουν τα μέτρα που έλαβε ο Νικολά Σαρκοζί στην Γαλλία, ο οποίος επιδότησε την αγορά των εφημερίδων από νέους.
Δεν γνωρίζουμε αν είναι οι εκδότες που κυκλοφορούν τα σενάρια αυτά ή κάποιοι υπουργοί. Αν τα κυκλοφορούν οι πρώτοι μάλλον δεν κατανοούν την κρίση για την οποία ομιλούν και γράφουν.

Πυροβολισμοί έξω από το αμερικανικό Πεντάγωνο

Πυροβολισμοί έξω από το αμερικανικό Πεντάγωνο
Περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από το αμερικανικό Πεντάγωνο αναστάτωσε τις αρχές στην Ουάσινγκτον. Ενοπλος άνοιξε πυρ έξω από την έδρα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί. Περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από το αμερικανικό Πεντάγωνο αναστάτωσε τις αρχές στην Ουάσινγκτον. Ενοπλος άνοιξε πυρ έξω από την έδρα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί.

Προσλήψεις 100 αναπληρωτών για τα μουσικά σχολεία

Την πρόσληψη 100 εκπαιδευτικών, ως αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16, με μουσική ειδίκευση για τα Μουσικά σχολεία ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2010-11.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από 20 μέχρι 22 Οκτωβρίου 2010.
Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr

Ταχυδρομείται σε 1.000.000 φορολογούμενους το σημείωμα της περαίωσης

Αποστέλλονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα πρώτα 100.000 σημειώματα περαίωσης σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Όσοι λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων της δεκαετίας 2000-2009 έχουν προθεσμία μέχρις τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα υπαχθούν στη ρύθμιση καταβάλλοντας και τους αναλογούντες φόρους. Όπως ορίζει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την υπαγωγή στη ρύθμιση πληρώνεται και το 20% του οφειλόμενου φόρου.  Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ελέγξουν εξονυχιστικά το σημείωμα της εφορίας διότι δεν αποκλείεται να έχει λάθη όπως όπως είχε παρατηρηθεί και σε χιλιάδες σημειώματα του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων.

Άντληση 1,17 δισ. ευρώ από τα έντοκα γραμμάτια

Πέντε φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας την Τρίτη, με επιτόκιο 3,75%, χαμηλότερο από το 3,98% από την αντίστοιχη δημοπρασία της 21ης Σεπτεμβρίου.
Στις
20 Ιουλίου η απόδοση των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας είχε διαμορφωθεί στο 4,05%.
Από την έκδοση της Τρίτης το ελληνικό δημόσιο άντλησε 1,17 δισ. ευρώ.

Τσάμπιονς Λιγκ Νιόπλιας: "Δεν είναι τελικός..."

Σημαντικό παιχνίδι, αλλά όχι και... τελικό, χαρακτήρισε ο Νίκος Νιόπλιας το ματς του ΟΑΚΑ με τη Ρούμπιν Καζάν (Τετάρτη 21.45, ΝΕΤ)  για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι οι «πράσινοι»κατεβαίνουν για να νικήσουν, αλλά θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη, ενώ πρόσθεσε ότι οΣωτήρης Νίνης πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. 

Βγενόπουλος: "Έκλεισε ο κύκλος της συκοφαντίας"

Κωνσταντάτου Μαριάνθη Real.gr
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε μετά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα ο Ανδρέας Βγενόπουλος. "Έκλεισε ο κύκλος της συκοφαντίας" αναφέρει μεταξύ άλλων στην γραπτή του δήλωση.
Η Ανακοίνωση του Α. Βγενόπουλου
"Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι έχει κλείσει ο κύκλος της συκοφαντίας με την δήθεν ανάμειξη μου στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και κατέθεσαν πλέον σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή ως μάρτυρας κατηγορίας".

Προσπάθεια για ευνοϊκότερο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Τη δυνατότητα να γίνει πιο ευνοϊκό το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, για τους οικονομικά ασθενέστερους καταναλωτές, εξετάζει η κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό, η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τίνα Μπιρμπίλη έχει καταθέσει σχετικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ανακοινώνοντας την Τρίτη το σχεδιασμό για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που περιλαμβάνει τη διασύνδεση όλων των νησιών της χώρας με το ηπειρωτικό σύστημα, η κα Μπιρμπίλη τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε όσο το δυνατό

Βατοπέδι: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση

Οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί η απόφαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μελών της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, να προτείνουν με το πόρισμά τους την παραπομπή πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ -των κκ Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Κοντού, Μπασιάκου και Δούκα. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν την παραπομπή των κκ Κοντού, Μπασιάκου και Δούκα, με διαφορετικές, όμως, κατηγορίες και επιφυλάσσονται για τους κυρίους Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη. Ο ΛΑΟΣ εισηγείται να μην παραπεμφθούν οι εμπλεκόμενοι

Μας πήραν χαμπάρι και στη Βενεζουέλα!

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ (pontiki.gr)
 Όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά στη χώρα, πάντα μου κάνουν εντύπωση μερικές στερεότυπες φράσεις που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε, όπως «γίναμε Βιετνάμ», «γίναμε Ζιμπάμπουε» ή το άλλο: «αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα!». Για να είμαι ειλικρινής, βρίσκω όλες αυτές τις «αφ’ υψηλού» αναφορές σε χώρες, απρεπείς και νιώθω άβολα όταν τις ακούω.

Δημοψήφισμα οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και για το ΠΑΣΟΚ

 Σκουρής Βασίλης στο Real.gr
« Μπροστά για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της Ελλάδας ή πίσω στην παρακμή και την χρεοκοπία;».Το δίλημμα αυτό θέτει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση σηκώνοντας το γάντι της πολιτικοποίησης των δημοτικών εκλογών που πετάει ο κ. Σαμαράς και η ελάσσονα αντιπολίτευση.
« Ή αποφασίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια έχει νόημα για τη ζωή και το μέλλον όλων μας ή την αφήνουμε στη μέση. Αφήνουμε τις θυσίες μας, τις θυσίες του ελληνικού λαού, να πάνε χαμένες, και επιστρέφουμε στο καταστροφικό παρελθόν. Εκεί όπου μας άφησε η Ν.Δ. πριν από ένα χρόνο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον «Βασικό Σχολιασμό» που εκδίδει η Ιπποκράτους.

Μείωση φόρων και fast track για όλους

Τις προτάσεις του για την ανεργία και την 
ανάπτυξη παρουσίασε ο ΣΕΒ
Μείωση φόρων και fast track για όλους τους επενδυτές και όχι μόνο για τους ξένους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον Πρωθυπουργό.
Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι το μόνο ουσιαστικό αντίδοτο στην ανεργία είναι η ανάπτυξη. Αναγνώρισε πάντως ότι το πρόγραμμα δράσεων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός είναι εκτεταμένο, πολύπλευρο και συνιστά αναμφίβολα μία γραμμή άμυνας στο πρόβλημα της ανεργίας. Συνέστησε όμως προσοχή στη διαδικασία εφαρμογής του, καθώς πολλά αντίστοιχα προγράμματα στο παρελθόν υστέρησαν στη διαδικασία υλοποίησης τους.

Κάντε το παιδί σας να θέλει να διαβάσει

Δοκιμασμένες συμβουλές από γονείς,
εκπαιδευτικούς και παιδοψυχολόγους 
 Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα παιδί να αφήσει το κινητό, τον υπολογιστή ή την τηλεόραση για χάρη του βιβλίου, το οποίο αδυνατεί να ανταγωνιστεί την ψυχαγωγία που παρέχει η τεχνολογία σήμερα. Δεν είναι, όμως, αδύνατο.
Ξεκινήστε από το βιβλίο
Δώστε στο παιδί σας ένα βιβλίο με θεματολογία που ενδιαφέρει εκείνο, όχι εσάς. Αν το παιδί σας βρίσκεται στα πρώτα χρόνια της εφηβείας του, για παράδειγμα, προτιμήστε βιβλία όπως η σειρά του Harry Potter, της J. K. Rowling, ενώ για μεγαλύτερους εφήβους επιλέξτε την δημοφιλή σειρά της Stephanie Mayer με τους ερωτευμένους βρικόλακες.

Γ. Παπανδρέου: Στήριξη στην εργασία

Ανακοίνωσε 2,6 δισ. ευρώ που θα στηρίξουν 
θέσεις εργασίας 670.000 ατόμων

 Δεκαεπτά προγράμματα εργασίας που απευθύνονται σε νέους, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρίες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κοινωνικούς εταίρους.
Από τα 17 προγράμματα τα εννέα είναι καινούργια.
Έκανε λόγο για προγράμματα εκπαίδευσης και προγράμματα που απευθύνονται σε αυτούς που πλήττονται από την κρίση, ενώ χαρακτήρισε την ανεργία το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε 2,6 δισ. ευρώ που θα στηρίξουν θέσεις εργασίας 670.000 ατόμων.

Περισσότερα από 200 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς κινδυνεύουν

Τουλάχιστον 200 από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές ή και να χαθούν, κάτι που θα στοιχίσει στις αναπτυσσόμενες χώρες περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω μείωσης των εσόδων τους, υποστηρίζει μια καλιφορνέζικη, μη κερδοσκοπική οργάνωση.
Το Παλάτι Σαν Σουσί της Αϊτής, γνωστό και ως "Βερσαλίες της Καραϊβικής" και το Μιραδόρ, μια τεράστια προκολομβιανή πόλη της Γουατεμάλας, περιλαμβάνονται στα 20 μνημεία που, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης, βρίσκονται στα πρόθυρα

Αλ. Τσίπρας από τη Λαμία: «Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα εκτέλεση της κοινωνίας»

Να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα στην κάλπη «για να ματαιωθεί η νέα εκτέλεση της κοινωνίας» από την κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την Λαμία, στο πλαίσιο περιοδείας του.
«Η κυβέρνηση έχει δώσει λίγες μέρες παράταση από μια νέα εκτέλεση της κοινωνίας, πρέπει να πάρει ισχυρό μήνυμα στην κάλπη για να ματαιωθεί η νέα εκτέλεση που ετοιμάζεται από την επόμενη των εκλογών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Οκτώ οι νεκροί στην Τσετσενία

 Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί στο Κοινοβούλιο της Τσετσενίας στο Γκρόζνι, μετά την επίθεση των ανταρτών.
Μια μικρή ομάδα τεσσάρων ανταρτών επιτέθηκε σήμερα το πρωί στο κοινοβούλιο, σκοτώνοντας τέσσερις εργαζομένους στη Βουλή, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιήσουν έφοδο και τους σκοτώσουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τους αντάρτες που επιτέθηκαν στο τοπικό Κοινοβούλιο και η επιχείρηση τερματίστηκε, ανακοίνωσε ο υποστηριζόμενος από τη Μόσχα ηγέτης της Τσετσενίας.

Τι αλλάζει σε 70 ημέρες

Κύριο γνώρισμα αυτών των μεταβολών, που θα ισχύσουν από τις αρχές του 2011, είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας έτσι ώστε κανείς να μη συνταξιοδοτείται πριν από το 60ό έτος, και σε αυτή την περίπτωση με 40 έτη ασφάλισης, ή στο 65ο έτος. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση, ακόμη και με 12 έτη (πραγματικής)

Το σκάνδαλο έγινε κωμωδία


Η υπόθεση του Βατοπαιδίου είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση για το πώς μπορούν να μετατρέψουν οι πολιτικοί ένα σκάνδαλο σε φαρσοκωμωδία. Το ΠαΣοΚ αποφάσισε χθες να παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο πέντε πρώην υπουργούς επιμένοντας ότι τα αδικήματα που διέπραξαν δεν έχουν παραγραφεί. Μόλις τον Μάιο του 2009 κατήγγειλαν ότι ο Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή για να υπάρξει παραγραφή! Και εξακολουθούν να επιμένουν ότι και στις δύο περιπτώσεις έχουν δίκιο!

Τα γονίδια και η ενσωµάτωση

 Του Γκαζµέντ Καπλάνι 

Είπε προχθές η κ. Μέρκελ ότι η Γερµανία απέτυχε µε τους µετανάστες. Οτι το µοντέλο της πολυπολιτισµικότητας δεν λειτουργεί πια. Οτι αυτή η θεωρία πως θα ζήσουµε ευτυχισµένοι ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς να αναµειχθούµε, µπάζει νερά. Είπε πολλές αλήθειες. Απλά δεν είπε την κύρια αλήθεια: ότι απέτυχε το µοντέλο της «πολυπολιτισµικότητας» που επέλεξαν οι οµοϊδεάτες της κ. Μέρκελ. Ηταν εκείνοι που επί δεκαετίες έλεγαν στους µετανάστες ότι στη Γερµανία βρίσκονται προσωρινά ως

Φιλιά

Ενα παράδειγμα καθημερινής τρέλας. Δεν είναι τα οικονομικά και όλα τα γνωστά που σαν βόμβες λαμβάνουμε κατακούτελα και πετάνε τις ψυχές μας να τις φάνε τα αγρίμια. Ολα είναι ξεχαρβαλωμένα. Χειρότερα από παλιά. Μέσα λοιπόν στο πανηγύρι των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τώρα που νυν τοπικοί άρχοντες και υποψήφιοι των επερχόμενων εκλογών έχουν στήσει γλέντια παχουλών επαγγελιών. Τώρα ακριβώς. Στο πιο πλούσιο σημείο της Αθήνας. Μακριά από μαύρους, βρώμικους και κακούς λαθρομετανάστες. Στην οδό Πλουτάρχου, του Κολωνακίου.

Νέο άλμα για το έλλειμμα μετά τον έλεγχο της Εurostat

ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο ΒΗΜΑ: ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ
Σε αναγκαστικό επανακαθορισμό των στόχων και των προβλέψεων για τον προϋπολογισμό του 2010- που αποτελεί τη βάση για το 2011- οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Εurostat) μέσω της νέας αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως την Παρασκευή. Το αν θα επιβληθούν νέα μέτρα για το υπόλοιπο του 2010 και για το 2011 θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το εύρος της αναθεώρησης του 2009, την επιβάρυνση για τον στόχο του 2010, αλλά και την πορεία των

Ρεν: Θα επηρεαστεί ο προϋπολογισμός του 2011

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει δραστικά το έλλειμμα και να πετύχει τους στόχους της, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στην περίπτωση που η Εurostat αναθεωρήσει σημαντικά προς τα άνω το ελληνικό έλλειμμα και χρέος, θα χρειαστεί υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.
Ο αρμόδιος για την Eurostat, Επίτροπος Όλι Ρεν, δήλωσε ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις κοινοτικές και τις ελληνικές υπηρεσίες, ως τις 22 Οκτωβρίου, οπότε θα δημοσιοποιηθούν τα οριστικά στατιστικά στοιχεία των κρατών μελών της ΕΕ για το 2009.

Τα εισοδήµατα στο Διαδίκτυο

Δηµοσίευση υπό όρους σε πολλές χώρες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα NEA: Μίνα Μουστάκα 
ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ πολιτείες της Αµερικής και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης επιτρέπεται η δηµοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων των πολιτών προσπερνώντας τα όρια της προστασίας των προσωπικών δεδοµένων. Νοµικοί κύκλοι επισηµαίνουν ότι η πρόθεση του υπουργείου Οικονοµικών κατ’ εφαρµογήν του πρόσφατου φορολογικού νόµου για την υπό προϋποθέσεις ανάρτηση στο Διαδίκτυο φορολογικών δηλώσεων πολιτών µπορεί να είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδοµένα, όµως ήδη έχει βρει πεδίο εφαρµογής σε άλλες χώρες. Χαρακτηριστικό

Προσλήψεις γιατρών στο ΙΚΑ

Ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Γ. Σαριβουγιούκας στο ΣΚΑΪ

Στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε την Τρίτη μέσω του ΣΚΑΪ ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Σαριβουγιούκας.
Τα ραντεβού στο ΙΚΑ μέσω του 184 και οι ελλείψεις γιατρών είναι οι κύριοι παράγοντες του προβλήματος παραδέχτηκε ο κ. Σαριβουγιούκας, ο οποίος απέδωσε τα προβλήματα στο γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των εξυπηρετούμενων λόγω της συγχώνευσης των ταμείων.
Έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις 500 γιατρών και το επόμενο δεκαπενθήμερο θα προσληφθεί και άλλος αριθμός γιατρών.

Ένας Έλληνας... στους ''κροίσους'' του πλανήτη!

 Στα 38 του χρόνια φιγουράρει στην 24η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, ηλικίας κάτω των 40 ετών! Το περιοδικό Fortune ανακοίνωσε τη λίστα των νεαρών ''κροίσων'' και ένας Έλληνας κάνει τη διαφορά...
Μπορεί να μην ανήκει σε κάποια γνωστή μεγαλοαστική οικογένεια, αλλά φαίνεται ότι τα videogames του πάνε πολύ και του δίνουν φτερά και... λεφτά!

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Σαν ταινία του Γούντι Αλεν έμοιαζε χθες η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου λόγω του νομοσχεδίου για τον κινηματογράφο που παρουσίασε ο κ. Π. Γερουλάνος (στο σκίτσο). Η συνεδρίαση ξεκίνησε με homage στη Μελίνα Μερκούρη καθώς η 18η Οκτωβρίου είναι η επέτειος γεννήσεως της μεγάλης ηθοποιού και πολιτικού, καθώς και η επέτειος της νίκης του ΠαΣοΚ το 1981.
Τις εντυπώσεις έκλεψε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος φόρεσε το κοστούμι του πρώην υπουργού Πολιτισμού, μίλησε αρκετά (δεν έλειψαν οι αναφορές στον Φρανσουά Τρυφό ) και επικρότησε το νομοσχέδιο. Εκτός από τον κ. Βενιζέλο, για τον κινηματογράφο μίλησε και ο υφυπουργός Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης δίνοντας στον κ. Γ. Παπανδρέου την ευκαιρία για ένα κινηματογραφικό σχόλιο: «Βλέπω ότι το υπουργείο Αμυνας ρίχνει μεγάλο βάρος στην κουλτούρα» είπε ο Πρωθυπουργός.

Φορολογικό απόρρητο τέλος!

Τέρµα στο φορολογικό απόρρητο µε τη δηµοσίευση 
στο Ιντερνετ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη (ΤΑ ΝΕΑ)
Τα εισοδήµατα εκατοµµυρίων φορολογουµένων σχεδιάζει να αναρτήσει στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονοµικών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet να µπορούν να βλέπουν τι δήλωσε στην Εφορία και τι φόρο πλήρωσε ο κάθε φορολογούµενος, είτε πρόκειται για τον γείτονα είτε για τον υπουργό Οικονοµικών.

Ειδικό Δικαστήριο για το Βατοπαίδι

Την παραπομπή και των πέντε πρώην υπουργών προτείνει το ΠαΣοΚ, συμφωνούν για τους τρεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Τον νομικό σκόπελο των παραγεγραμμένων ποινικών αδικημάτων για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου πρώην «γαλάζιους» υπουργούς επιχειρεί να υπερβεί το ΠαΣοΚ, διευρύνοντας τον κατηγορητήριο με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη νομιμοποίηση εσόδων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της κακουργηματικής απιστίας και απάτης, οι οποίες προσπόρισαν αθέμιτο περιουσιακό όφελος στη Μονή

Επίθεση ανταρτών στο Κοινοβούλιο της Τσετσενίας

Σκότωσαν τους φρουρούς ασφαλείας, τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί - Επιτέθηκαν και στο υπουργείο Γεωργίας
Τρομοκρατική επίθεση από καμικάζι στο Κοινοβούλιο της ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας στο κέντρο της πρωτεύουσας Γκρόζνι σημειώθηκε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, με τουλάχιστον δύο νεκρούς, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.  «Την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στο χώρο της Βουλής και ένα ΙΧ με τρομοκράτες. Ένας εξ' αυτών ανατινάχθηκε επιτόπου και άλλοι δύο ή τρεις εισέβαλαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου.

Ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο 24 ώρες

 Το 3χρονο αγοράκι είναι καλά στην υγεία του
Σώο και αβλαβές βρέθηκε ένα τρίχρονο αγοράκι που το είχε εγκαταλείψει μέσα στο αυτοκίνητό του ο πατέρας του, ο οποίος είχε συλληφθεί σε κατάσταση μέθης 24 ώρες νωρίτερα και  ξέχασε να αναφέρει στους αστυνομικούς την ύπαρξη του γιου του.
Ο Ντίλον Καριχέιρα κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν τον εντόπισαν στην Πασαντίνα, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το σημείο όπου είχε συλληφθεί ο πατέρας του το βράδυ του Σαββάτου.
"Βρέθηκε στο καθισματάκι του, κοιμισμένος και σε καλή φυσική κατάσταση, αν λάβουμε υπόψη την περιπέτειά του", είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τζάνετ Πόουπ Γκίβενς.
Η αστυνομία είχε ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού αφού ενημερώθηκε, το πρωί της Κυριακής, από τη μητέρα του που δεν γνώριζε πού βρισκόταν ο γιος της. Οι αστυνομικοί "δεν μπορούσαν να ξέρουν ποιος ήταν ο πατέρας", εξήγησε η εκπρόσωπος. Επιπλέον, εκείνος "δεν θυμόταν πως είχε μαζί του το παιδί λόγω της μέθης του", πρόσθεσε.
Ο πατέρας παραμένει στη φυλακή αφού δεν έχει καταβάλει ακόμη την εγγύση, ύψους 100.000 δολαρίων, που του ορίστηκε ενώ το αγοράκι ανατέθηκε στην κοινωνική πρόνοια μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ισχυρές βροχές το επόμενο 48ωρο

Πνίγηκε η ΧΙΟΣ !!!

Αναβάλλεται για έξι μήνες η αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Στην αναβολή για έξι μήνες των νέων αντικειμενικών αξιών που θα ίσχυαν από το νέο έτος, προσανατολίζεται να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών.Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος «μια αύξηση στα πλαίσια των αγοραίων αξιών αυτή τη στιγμή, θα δημιουργούσε πρόσθετο πρόβλημα στην αγορά ακινήτων η οποία έχει υποχωρήσει».

Αύριο η προκήρυξη για τις 272 θέσεις στην ΕΡΤ

Αύριο η ΕΡΤ Α.Ε. θα δημοσιοποιήσει την προκήρυξη για την πλήρωση 272 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ). Οι θέσεις αυτές αφορούν στην κάλυψη σε προσωπικό τόσο των Κεντρικών, όσο και των Περιφερειακών Υπηρεσιών. Τα πλήρη κείμενα των προκηρύξεων με τα παραρτήματά τους, η αναλυτική περιγραφή των θέσεων εργασίας και των προσόντων που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη

Διαβάστε γιατί οι Έλληνες έχουν προβλήματα στο κυκλοφορικό...

Κάτι για να ευθυμήσουμε...

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης η ανάγνωση των Ομηρικών Επών λειτουργεί σαν διουρητικό! Διαβάστε την τελευταία του ερώτηση στη βουλή: "(...)μας θυμίζει ένα άλλο δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Neue Presse» (Βιέννη, 10-08-2004), σύμφωνα με την οποία ιατροί επιστήμονες κατέληξαν στο παράξενο και πολύ ενδιαφέρον

Η οστεοπόρωση «χτυπά την πόρτα» και στα παιδιά!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στους γονείς οι ειδικοί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης στις 20 Οκτωβρίου, καθώς τα μικρά παιδιά αν δεν αλλάξουν την καθημερινότητά τους και τον τρόπο με τον οποίο έχουν μάθει να συμπεριφέρονται κινδυνεύουν να προσληφθούν από οστεοπόρωση.
Σήμερα οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών είναι άκρως επιβαρυντικές για την εμφάνιση οστεοπόρωσης μελλοντικά, καθώς η πρόσληψη ασβεστίου δεν είναι επαρκής λόγω της υπερκατανάλωσης αναψυκτικών και φαστ φουντ ενώ παράγοντας κινδύνου θεωρείται και η καθιστική ζωή.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ
φωτο:ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ