Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Η ξαφνική αγάπη Αλαβάνου για τον Στέφανο Μάνο! ΒΙΝΤΕΟ

Μωρέ μήπως να φτιάξουν κανένα καινούργιο κόμμα? Την Φιλελεύθερη Αριστερή Πρόοδο.
Αν δεν το δεις δεν μπορείς να το πιστέψεις. Ο Αλαβάνος εμφανίστηκε πολύ διαφορετικός προχθές στην Ανατροπή. Μάλιστα έκανε "μέλια" με τον Στέφανο Μάνο. Σε ορισμένες στιγμές θα μπορούσες να τον πεις και γλυκομίλητο! Είναι που κατεβαίνει υποψήφιος στην περιφέρεια ή μήπως οι εξελίξεις της ζωής και του κομματος του τον έκαναν να κατεβάσει στροφές και να ωριμάσει? 

Άντερλεχτ ΑΕΚ 3-0

Εκπτώσεις στα πρόστιμα

Εκπτώσεις στα πρόστιμα
Φόρμουλα για γενναίες μειώσεις αναζητεί το υπουργείο για την είσπραξη των προστίμων που έχουν επιβληθεί για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Στόχος να συγκεντρωθούν 500 εκ. ευρώ μέσα στο 2011 και ένα δισ. τα επόμενα δύο χρόνια. 
Ερχονται εκπτώσεις στα πρόστιμα για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Η κυβέρνηση μετά και το βέτο της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη... ξεχνά τα σχέδια περί ρύθμισης με «συνταγή» ημιυπαίθριων και θα προσπαθήσει να εισπράξει τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα που έχουν επιβληθεί κατά την τελευταία 25ετία, από τότε δηλαδή που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Τρίτση. 

Για πολιτικές διώξεις μιλά και ο Μεϊμαράκης

Για πολιτικές διώξεις μιλά και ο Μεϊμαράκης
Για προειλημμένες αποφάσεις παραπομπής υπουργών της ΝΔ, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.«Δεν υπάρχει καμία προειλημμένη απόφαση για παραπομπή. Αντίθετα θα υπάρξει προσπάθεια να εξασφαλιστεί συναίνεση με τα κόμματα για την έκδοση κοινού πορίσματος», αντέδρασε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Χ.Πρωτόπαπας.Στην Επιτροπή, ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε ότι "ουδεμία σχέση είχε το υπουργείο του στην έκδοση του

Το Αφγανιστάν καλεί τους Ταλιμπάν σε συνομιλίες

Στο τραπέζι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων προσεκλήθησαν οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν
Ο εκπρόσωπος του ανώτερου συμβουλίου για την ειρήνη στο Αφγανιστάν,
 Κιαμουντίν Κάσαφ
 Ο εκπρόσωπος του ανώτερου συμβουλίου για την ειρήνη στο Αφγανιστάν, Κιαμουντίν Κάσαφ Την πρόσκληση απηύθυνε στους φονταμενταλιστές το Ανώτερο Συμβούλιο για την Ειρήνη, το σώμα που δημιουργήθηκε για να μπει τέλος στις εμφύλιες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν. Τους κάλεσε να καταθέσουν τα όπλα. Επίσης, ζήτησε από το βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας να μεσολαβήσει ώστε να πειστούν.

Της κάλπης τα…αφανέρωτα!

Το «μηδέν» στην επικοινωνία του έργου Παπαγεωργόπουλου, η κόντρα Μπουτάρη-Μπάτη για το Αλλατίνι και οι ένδοξες στιγμές μπάσκετ του ΠΑΟΚ
Μπουτάρης-Μάτης, η κόντρα τους για το ΑΛΛΑΤΙΝΗ συνεχίζεται. Βέβαια κάποιοι λένε ότι στο …δεύτερο γύρο των εκλογών η κόντρα αυτή θα ξεχαστεί όπως και πολλές άλλες!

Έντονη αντίδραση για την ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η ακύρωση της επένδυσης του Κατάρ, στον Αστακό. Ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, κατηγόρησε για ασυνέπεια την κοινοπραξία που θα εκτελούσε το εργο και έκανε λόγο για ανεύθυνους χειρισμούς, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η ματαίωση μίας ιδιωτικής επένδυσης δεν επηρεάζει το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με το Κατάρ.

Απρόθυμες οι επιχειρήσεις να ρίξουν τις τιμές

Αρνητικός ο Δ. Δασκαλόπουλος στο αίτημα Χρυσοχοΐδη 
για μείωση τιμών κατά 30%

«Δεν βγαίνουμε» είπαν οι επιχειρηματίες στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, αρνούμενοι στην ουσία να προβούν σε σημαντικές μειώσεις τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, υποστήριξε ότι το περιθώριο κέρδους τους είναι 5%, ποσοστό που καθιστά αδύνατη τη μείωση τιμών κατά 30% που ζήτησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Πρόκειται για την τρίτη αρνητική απάντηση που εισπράττει ο υπουργός για το ίδιο θέμα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

"Μαχαίρι" στον προϋπολογισμό της Βουλής

Μείωση 20 εκατ. ευρώ δέχθηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2011. Οι περικοπές αφορούν κυρίως σε αποζημιώσεις βουλευτών και αποδοχές υπαλλήλων: Για τους μεν πρώτους επέρχεται μείωση κατά 5,87 εκατ. ευρώ ή 19.566 ευρώ ανά μέλος του Κοινοβουλίου, ενώ για τους δεύτερους οι συνολικές μειώσεις ανέρχονται στο ύψος των 7,398 εκατ. ευρώ.

Χοακίν Αλμούνια Υπάρχουν «σοβαρές δυσκολίες» για τη συγχώνευση Aegean και Olympic

«Σοβαρές δυσκολίες» αντιμετωπίζει το σχέδιο συγχώνευσης των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines SA και Olympic Air SA, όπως αποκάλυψε σήμερα ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού κ. Χοακίν Αλμούνια.
Oπως είπε, σύμφωνα με το «Bloomberg», «η μεγάλη δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο εταιρείες κατέχουν μερίδιο το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν σε ολόκληρη την εσωτερική αγορά της Ελλάδας».

Ο μικρότερος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Εθνική: Ούτε συγχωνεύσεις, ούτε εξαγορές

Το πρώτο ζητούμενο για την Εθνική αποτελεί 
το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς
Η δημιουργία τραπεζικών σχημάτων δεν είναι στις προτεραιότητες της Εθνικής Τράπεζας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, ερωτηθείς σχετικά με το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για εξαγορές και συγχωνεύσεις την τρέχουσα χρονική περίοδο.
Στο περιθώριο της από κοινού συνέντευξης Τύπου, με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με θέμα ''ΑθήναΧ4 αρχιτεκτονικές προτάσεις για την πόλη",

Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ υπέρ αυστηρών μέτρων κόντρα στους υπουργούς Οικονομικών

«Ευρωκόντρα» για τη δημοσιονομική πειθαρχία
Φουντώνει η κόντρα στην Ευρώπη όσον αφορά το έλλειμμα, καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του στη συμβιβαστική λύση στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημοσιονομική πειθαρχία, όπως είπε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Κενές ακόμη οι θέσεις καθηγητών ξένων γλωσσών

 Περιμένουν τους καθηγητές που δεν έχουν ακόμη προσληφθεί, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι μαθητές που επιθυμούν να διδαχθούν Ισπανικά ή Ιταλικά, ως δεύτερη ξένη γλώσσα στα γυμνάσια ή ως μάθημα ή γλώσσα επιλογής στα λύκεια, έχοντας χάσει αρκετές διδακτικές ώρες.

Ανοίγει τα «φτερά» της η Ντόρα

Ο πρώην αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας θεωρείται 
ακραιφνής παραταξιακός της κεντροδεξιάς
Στην επιλογή του διευθυντή του κόμματός της, η επίσημη ίδρυση οποίου προσδιορίζεται για τις 21 Νοεμβρίου, κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Θεολόγο Συμεωνίδη, ο οποίος θεωρείται ακραιφνής παραταξιακός της κεντροδεξιάς.

Στην Αθήνα το βράδυ ο Τ. Ερντογάν

 Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν αύριο οι Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν.
Τον Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα πάρει μέρος στο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή και στο περιθώριο των εργασιών της θα συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Άγνωστοι χτύπησαν άγρια και λήστεψαν τον Ν. Κούνδουρο

Επίθεση από τρεις κουκουλοφόρους ληστές, δέχθηκε ο σκηνοθέτης, Νίκος Κούνδουρος, τα ξημερώματα στο σπίτι του, στην οδό Δικαιάρχου 1, στο Μετς.
Ο σκηνοθέτης κοιμόταν στο ισόγειο του σπιτιού, όπου οι τρεις άγνωστοι μπήκαν, παραβιάζοντας την πόρτα. Ακινητοποίησαν τον σκηνοθέτη την ώρα που κοιμόταν, τον χτύπησαν άγρια και, αφού άρπαξαν -κατά δήλωσή του- περίπου 3.000 ευρώ από το

Πέθανε η γυναίκα του πρώην Καγκελάριου Χέλμου Σμιτ

Πένθος στη Γερμανία
Η γυναίκα του πρώην Καγκελάριου Χέλμου Σμιτ,  Λόκη Σμιτ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών. Πέθανε στο σπίτι τους στο Αμβούργο, όπου ζούσε μόνιμα με το σύζυγό της Χέλμουτ Σμιτ, από τότε που αυτός  εγκατέλειψε την πολιτική. Με τον άνδρα της γνωρίστηκαν στην 5η τάξη του σχολείου και από τότε ζούσαν πάντα μαζί. Είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα: Διάβασμα, γράψιμο, καλό φαγητό με καλό κρασί και ασταμάτητο κάπνισμα. Όπως η ίδια, δασκάλα στο επάγγελμα,  περιγράφει στα απομνημονεύματά της που τα έγραψε σε ηλικία  84  ετών "ήταν πάντα ένα ανήσυχο κορίτσι", δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα για αρνητικά σχόλια στο δημόσιο βίο της με τον πολιτικό Χέλμουτ Σμιτ, αντίθετα αγαπήθηκε από τη γερμανική κοινωνία, όσο λίγες σύζυγοι πολιτικών.

Απόσυρση ακατάλληλων μήλων από τη Χιλή

Η ουσία αυτή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες σε φορτία της Χιλής που είχαν προορισμό την Αγγλία.
Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε μήλα προέλευσης Χιλής ανιχνεύτηκε ένα πρόσθετο με την ονομασία μορφολίνη.

Σύνοδος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Απασχόλησης

 Το ελληνικό μεταρρυθμιστικό προγράμμα για την απασχόληση παρουσίασε η κ. Λούκα Κατσέλη
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των σημερινών εργασιών. Εργασθήκαμε μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης, με απόλυτη συναίσθηση ότι πρέπει να συντονίσουμε τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Θέσαμε στο επίκεντρο την προστασία της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και χαράξαμε τους προσανατολισμούς για τον τρόπο εφαρμογής της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την απασχόληση».

Τρικυμία στα κανάλια...

Tου Πασχου Μανδραβελη
Oσοι είδαν τα σόου που αποκαλούνται και δελτία «ειδήσεων» προχθές στα κανάλια πρέπει να τρόμαξαν. Σύμπας ο γυάλινος κόσμος ανακάλυψε το έλλειμμα των ΔΕΚΟ και με κραυγές του τύπου «ωιμέ τι πάθαμε!», «βόηθα Παναγιά!» μας «ενημέρωσαν» ότι η Κομισιόν αυξάνει το έλλειμμα, ότι έρχονται νέα μέτρα, ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να βαρύνει άλλο την ελληνική κοινωνία, αλλά να περικόψει το Δημόσιο. Ορθόν το τελευταίο, αλλά πάλι το Δημόσιο είναι κομμάτι της αλβανικής κοινωνίας; Γενικώς, οι τηλεαστέρες μας λαχτάρησαν σ’ ένα βράδυ όσο δεν τρόμαξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν τα ελλείμματα και τα χρέη

Ράδιο Αρβύλα - Psomotiri

 
Το είδαμε στο:  http://psomotiri.blogspot.com/

ΠΑΡΓΑ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Δύο χιλιόμετρα πριν φτάσουμε στην Πάργα, από το καλοκαίρι, χωρίς καμία άδεια από κανέναν, ένας ιδιώτης για τους δικούς του λόγους, που όλοι οι παροικούντες ξέρουν,έ σπασε το μονομπλόκ που υπήρχε στην άκρη του επαρχιακού δρόμου Πάργας-Πρέβεζας (θέση κύπερι).
Οι κολώνες της ΔΕΗ που υπήρχαν στο μέρος τον καθυστέρησαν και έτσι κάποια υπηρεσία τον σταμάτησε από τον Ιούλιο μήνα και από τότε υπάρχει η εικόνα που βλέπουμε στην φωτογραφία.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αροθυμώ, τ' εμετέρτς αναστορώ»

Η μοναδική του ενοχή ήταν το ελληνικό του όνομα και η φανέλα με το Π του Πόντου στο στήθος του. Επί τέσσερις μήνες τον βασάνιζαν φρικτά στις φυλακές της Αμάσειας. Στα δεκαεννιά του απαγχονίζεται και τρεις μήνες μετά την ίδια τύχη έχει ο πατέρας του και άλλοι 173 Πόντιοι.
Ηταν όλοι τους εξόριστοι στα Τάγματα Θανάτου του κεμαλικού καθεστώτος.

Απεργιακό χάος στη Γαλλία

Γαλλία: Οι απεργοί κλείνουν τα αεροδρόμια

Από το πρωί απεργοί εργαζόμενοι σε διυλιστήριο και στο λιμάνι που διαδηλώνουν για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Μασσαλίας, στη νοτιοδυτική Γαλλία.  Περίπου 500 εργαζόμενοι από το διυλιστήριο Ετάνγκ-ντε-Μπερ και άλλοι, ανάμεσά τους εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρίες και στα ταχυδρομεία, απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, το οποίο εξυπηρετεί εγχώριους και κοντινούς διεθνείς προορισμούς, την αυγή.

Σύνταξη και στους άγαμους γιους-ποιες άγαμες θυγατέρες χάνουν το δικαίωμα

Εισοδηματικά κριτήρια μπαίνουν πλέον για το δικαίωμα καταβολής σύνταξης σε άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναστέλλεται η καταβολή σύνταξης όταν το εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 22.550,41 ευρώ
Από την 1/1/2011 καταργείται το δικαίωμα σύνταξης στις διαζευγμένες θυγατέρες, ενώ αποκτούν το δικαίωμα οι άγαμοι γιοι των οποίων οι γονείς έχουν αποβιώσει και είχαν προσληφθεί στο δημόσιο πριν την 31/12/1982.

Ψυχαγωγία

Τίποτα δεν άλλαξε στην τηλεοπτική ψυχαγωγία. Εχει σημασία αυτό. Γιατί αντανακλά θολά και παραμορφωμένα την κοινωνία, την πολιτική και τον πολιτισμό. Ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που αναγκαστικά τον εξαντλούμε μέσα στους τέσσερις τοίχους του δωματίου μας έχει μεταβληθεί σε πτυελοδοχείο κανονικό. Απ΄ αυτό αρμέγουν τα κέρδη τους. Απ΄ αυτό οι πολυεθνικές διαφημίζουν την πραμάτεια τους. Απ΄ αυτό αμείβονται παχυλώς δεκάδες ατάλαντοι, ημιμαθείς ακόμη και αναλφάβητοι. Απ΄ αυτό οι χθεσινές, αρσενικές και θηλυκές γλάστρες, αναδεικνύονται σε πριμαντόνες. Απ΄ αυτό ανελκύονται τα παραδείγματα και ο τρόπος ζωής που καθένας θα πρέπει να ακολουθεί. Οι φελλοί επιπλέουν στον πολτό. Αντανάκλαση της γενικευμένης διαφθοράς και της απροσμέτρητης παρακμής. Η σύγχρονη Ελλάδα, από το χωριό με τη φουστανέλα και τα τσαρούχια, κατέληξε στη βαρβαρότητα χωρίς καν να αγγίξει έστω και απειροελάχιστο πολιτισμό. Το πρωί στη βιοπάλη. Το βράδυ στην ανθυποκουλτούρα και στο κανάλι. Και το πιο εξοργιστικό είναι ένα άλλοθι που προσκομίζουν προκειμένου τη δική τους ανικανότητα να δικαιολογήσουν. Οτι δηλαδή αυτή είναι η σωστή ψυχαγωγία. Μ΄ αυτή βολεύεται το κοινό. Και ότι το άλλο είναι η κουλτούρα, το ακατανόητο και το αντιλαϊκό. Ενα από τα μεγαλύτερα ψέματα από συστάσεως τηλεόρασης και κάθε ψυχαγωγίας μαζικής. Αν ήταν- που δεν είναι- έτσι, τότε γιατί οι καλές ταινίες είναι πρώτες σε εισιτήρια και εισπράξεις; Και γιατί τα καλύτερα θεάματα είναι τόσο περιζήτητα σε ολόκληρο τον κόσμο; Απλό. Απαιτούνται ιδιαίτερα μυαλά, μεγάλη φαντασία, άφθονος κόπος και τεράστια αφοσίωση ώστε να συνδυαστεί το καλό επίπεδο με τη λαϊκή αποδοχή. Που πάει να πει, με πορδές δεν βάφονται αβγά. Ετσι τη δική τους ευτέλεια, το δικό τους καρακιτσαριό και τη δική τους αταλαντοσύνη τα πλασάρουν σαν άλλοθι προστατευτικό. Οπως η εγχώρια Πολιτική, έτσι και η τηλεόραση η φτηνή. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Σπρώξε εσύ, σπρώχνω και εγώ να βουλιάξουμε τη χώρα σ΄ έναν απέραντο πολτό!

Αυξάνονται τα αφορολόγητα όρια για την αγορά πρώτης κατοικίας

Επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα οι τιμές ζώνης
Αυξήσεις αφορολογήτων ορίων που θα ευνοούν την απόκτηση πρώτης κατοικίας είτε με αγορά είτε με γονική παροχή εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως δήλωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού του συστήματος αντικειμενικών αξιών η Κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε ρυθμίσεις για την ελάφρυνση όσων αποκτούν πρώτη κατοικία. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην αύξηση των αφορολογήτων ορίων που θα ευνοούν ιδιαίτερα την απόκτηση πρώτης κατοικίας είτε με αγορά είτε με γονική παροχή.

Υπό έλεγχο ο νεποτισμός στα πανεπιστήμια

Το υπουργείο Παιδείας ζητεί από τα ιδρύματα στοιχεία για διορισμούς καθηγητών που είναι συγγενείς διδασκόντων
Θέμα «οικογενειοκρατίας» στα πανεπιστήμια ανοίγει το υπουργείο Παιδείας παραμονές ανακοίνωσης των επισήμων κυβερνητικών προτάσεων για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Τα ακαδημαϊκά «τζάκια», οι κουμπάροι, οι γιοι και οι ανιψιοί που φέρονται να ελέγχουν τα πανεπιστήμια μπαίνουν στο στόχαστρο. Με επείγον έγγραφο που απέστειλε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος σε όλα τα πανεπιστήμια ζητεί στοιχεία σχετικά με διορισμούς καθηγητών, συγγενών των ήδη υπηρετούντων διδασκόντων.

Το λάθος

Πριν από έναν χρόνο η χώρα όδευε στις εκλογές αμέριμνη και ανυποψίαστη για όσα θα ακολουθούσαν.
Ο κ. Καραμανλής που ήξερε τι άφηνε πίσω του ψέλλισε κάτι λίγα ελπίζοντας να αφήσει ελάχιστη παρακαταθήκη ειλικρίνειας για το μέλλον. Αγνοήθηκαν όμως οι τελευταίοι λόγοι του, δεν διέθεταν βάρος ούτε αξιοπιστία, είχε καταρρεύσει πολιτικά, δεν έπειθε τα πλήθη. Ο επερχόμενος κ. Παπανδρέου είχε ακούσει και ενημερωθεί για την κρισιμότητα των περιστάσεων, υπέθετε τις δυσκολίες, αλλά υποτίμησε τις συνθήκες και προτίμησε να κλειδώσει τη νίκη παρά να προστατεύσει την αξιοπιστία του.

Απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει μυστικές διαπραγματεύσεις Αθήνας-Άγκυρας για το Αιγαίο


Συνομιλίες που «ναυάγησαν»

Μυστικό δίαυλο διαλόγου για το Αιγαίο -ανεξάρτητο από τις διερευνητικές επαφές- για τα αεροναυτικά θέµατα επιχείρησε να ανοίξει η Τουρκία τον περασµένο Ιούνιο, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ». Η Άγκυρα πρότεινε µυστική διαπραγµάτευση για τη µείωση της έντασης στον αέρα και υπέβαλε προτάσεις που επιχειρούν να µετατρέψουν το Αιγαίο σε ουδέτερη ζώνη. Οι συνομιλίες «πάγωσαν» με εντολή του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.
Ειδικότερα, οι προτάσεις της Άγκυρας δεν διαφέρουν από θέσεις που έχουν διατυπωθεί το 2006 και το 2009 και επιχειρούν να διαµορφώσουν καθεστώς συνδιαχείρισης στο Αιγαίο.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αττική Οδό

Ατυχήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας 
 Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται αυτή την ώρα και στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού, λόγω δύο τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν την ίδια περίπου ώρα.
Το πρώτο τροχαίο συνέβη στο ύψος της Κύμης, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, όπου μάλιστα λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης αναποδογύρισε ένα αυτοκίνητο, ενώ το δεύτερο στο ύψος της Πεντέλης, στο ρεύμα προς αεροδρόμιο. Από τα τροχαία τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

O κ. Αντ. Σαμαράς (στο σκίτσο) στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του κ. Β. Κικίλια και μάλιστα σε τέτοιον βαθμό ώστε έγραψε ο ίδιος προσωπική επιστολή προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Αττική.

Η επιστολή θα φθάσει περίπου σε 300.000 αποδέκτες, οι οποίοι- θυμίζω- ενεγράφησαν ως μέλη του κόμματος όταν ψήφισαν στις περυσινές εσωκομματικές εκλογές. Συνεργάτης μου έχει ήδη στα χέρια του ένα αντίτυπο από το οποίο ξεχωρίζει η φράση «υπάρχει άλλος δρόμος». Η συγγραφική προσπάθεια του κ. Σαμαρά είναι αξιοσημείωτη, αλλά το πιθανότερο είναι ότι με τον συγκεκριμένο υποψήφιο στην Αττική ο «άλλος δρόμος» μόνον ως εκ θαύματος θα μπορούσε να εμφανιστεί.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Eυρωπαϊκή Επιτροπή Στις 15 Νοεμβρίου και όχι στις 22 Οκτωβρίου τα στοιχεία της Eurostat για το ελληνικό έλλειμμα

Στις 15 Νοέμβριου και όχι στις 22 Οκτωβρίου θα δημοσιευθούν τελικά τα στοιχεία της αναθεώρησης του ελλείμματος για το χρονικό διάστημα 2006-2009, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του Επιτρόπου για θέμα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, Αμαντέους Αλταφάζ.

Καταδίκη δύο γιατρών για «φακελάκι»

Στην κατοχή τους βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα

 Ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε 41χρονο ουρολόγο που εμφανίζονταν ως γιατρός του νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος», εισπράττοντας, μάλιστα, «φακελάκι» 600 ευρώ από συγγενείς 63χρονου ασθενούς προκειμένου να επισπεύσει την εισαγωγή του στο χειρουργείο του νοσοκομείου.

Τα ιχθυέλαια δεν βοηθούν στην επιλόχειο κατάθλιψη

«Μύθος» αποτελεί για Αυστραλούς ερευνητές το ότι η λήψη ιχθυέλαιου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδράμει στην αποφυγή της επιλόχειου κατάθλιψης ή την ενίσχυση της πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών.
Ωστόσο, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν στη μείωση των πιθανοτήτων πρόωρου τοκετού, ενώ η μόνη παρενέργεια από τη λήψη ιχθυελαίων είναι η αυξημένη ερυγή, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of the American Medical Association».

Τρώνε... ελληνικά, αλλά δεν γνωρίζουν την Ελλάδα οι Αμερικανοί

Aμερικανικές εταιρίες αποσπούν σημαντικά μερίδια στη δυναμική αγορά της φέτας, εκμεταλλευόμενες μάλιστα ελληνοκεντρικά στοιχεία στην προώθηση-προβολή, ενώ παράλληλα, οι Αμερικανοί καταναλωτές δείχνουν να μην γνωρίζουν το ελληνικό κρασί.
Θετικές είναι οι προοπτικές για τις ελιές και το ελαιόλαδο, όπου σημειώνεται ταύτιση ελληνικής προέλευσης και ποιότητας του προϊόντος, αλλά ωστόσο, σημειώνεται σημαντική απώλεια προστιθέμενης αξίας, εξαιτίας του αναποτελεσματικού σε πολλές περιπτώσεις marketing.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ