Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Δημοσκόπηση δυσαρέσκειας

Νέα λουκέτα για ασφαλιστικές εταιρείες..

Και ενώ όλοι διαβεβαίωναν(ΕΠΕΙΑ-Υπουργείο) ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με άλλη ασφαλιστική εταιρεία μετά το τελευταίο κλείσιμο της Ασπίς και της Commercial Value διότι θα υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος στα οικονομικά των εταιρειών ασφάλισης δυστυχώς για τους ασφαλισμένους "πέσανε έξω".
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σαν βόμβα έπεσε στην ασφαλιστική αγορά και κατά συνέπεια και στους ασφαλισμένους ότι η εποπτική αρχή έχει υποχρεώσει την μία εκ των δύο εταιρείών σε παύση εργασιών και έχει δεσμεύσει τα περιουσιακά της

Κακλαμάνης-Δημαράς-Μίχας οι νικητές των εκλογών..

Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, η κατάσταση φαίνεται να ξεκαθαρίζει στους μεγάλους Δήμους και στις Περιφέρειες.. Σύμφωνα με την τηλεφωνική μέτρηση της Marc για το «Εθνος», στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Δημαράς από τον πρώτο γύρο των εκλογών διατηρεί προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων από τον Γιάννη Σγουρό.

Γιατί εγκατέλειψα το μωρό

Όσα φέρνει ο Καλαμάς

Γράφει ο:Τάσος Βασιλείου 
στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο δήμαρχος Αθηναίων, ως κλασσικός Έλλην πολιτικός (ως γνωστόν μεταπήδησε στην τοπική αυτοδιοίκηση από την κεντρική πολιτική σκηνή), όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει με τον 9.84, το ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου, με τους 300 εργαζόμενους και το δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας του που φθάνει τα 18.000.000 ευρώ ετησίως, αν δηλαδή σκέφτεται να τον κλείσει ή να απολύσει εργαζόμενους, απάντησε με τρόπο κατηγορηματικό ότι ούτε το ένα θα συμβεί ούτε το άλλο.

Αγρότης μόνος με γεμάτες τσέπες

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ (pontiki.gr)
Κάποια στιγμή πρέπει να απενεργοποιήσουμε τα αντανακλαστικά της ευφυΐας μας, που τακτοποιούν με χαρακτηριστική άνεση τον κόσμο από καταβολής του, και να αναρωτηθούμε, ως έχοντες κοινό νου και με αρμόζουσα σοβαρότητα, τι είναι αυτό που μας κάνει να μισούμε ως κοινωνία τόσο πολύ το δημόσιο συμφέρον (αυτό δηλαδή που σε πρώτη ευκαιρία επικαλούμαστε).
Η Αριστερά, για παράδειγμα, η οποία συμμετέχει στη διαμόρφωση του πολιτικού μας συστήματος (παρά την έντεχνη προσπάθειά της να το αρνείται) από τη θέση της αντιπολίτευσης, δεν έχει (ναι,

Αύριο στο ΚΑΡΦΙ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΖΑΡΜΠΑΛΑ

Νίκος Ζαρμπαλάς(ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ)
 Η αλήθεια είναι πως είμαι... αναλφάβητος. Το διαδίκτυο και η τεχνολογία είναι για μένα άγνωστες λέξεις.
Γράφω και διαβάζω παραδοσιακά.
Δεν απαρνιέμαι το άγγιγμα των βιβλίων πριν τα ξεφυλλίσω, το ξύσιμο του μολυβιού πριν ξεκινήσω να γράφω τις υπογραμμίσεις των φράσεων που κάποτε επιστρέφω τις σημειώσεις σε κάποιο κενό στην άκρη της σελίδας.
Δεν απαρνιέμαι τη χρησιμότητα των τεχνολογιών κάθε άλλο. Δεν υποκύπτω όμως στη θεοποίησή τους.
Το διαδίκτυο και η τεχνολογία είναι κενά δοχεία.
Πρέπει να τα γεμίσει η σκέψη.
Κι αυτή δεν τη γεννάνε τα... γκάτζετ.
Ας το έχουν στο μυαλό τους και όσοι πίστεψαν τους με το open gov θα λύσουν το ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας.

Δέσμευση Κατάρ για υλοποίηση των επενδύσεων στην Ελλάδα

Θα προχωρήσουν οι επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα. Συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής στην Αθήνα. Η πρώτη συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας και Κατάρ, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα. Στο κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση τονίζεται πως «η πλευρά του Κατάρ εξέφρασε την ισχυρή βούλησή της να υλοποιήσει την πρόθεσή της για επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους μέχρι και 5 δισ. δολαρίων».

Περιμένοντας λεωφορείο στη βροχή

Tου Πασχου Μανδραβελη
Ενα από τα βασικά επιχειρήματα κατά της ιδιωτικοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι ότι «ο λαός πρέπει να έχει φθηνές και καλές συγκοινωνίες». ΄Η, όπως γίνεται πολλάκις στην πραγματικότητα, να μην έχει καθόλου συγκοινωνίες. Για παράδειγμα: την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα έβρεχε με το τουλούμι. Εκείνη την ώρα οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ προκήρυξαν τετράωρη στάση εργασίας για να κάνουν οι εργαζόμενοι τη γενική συνέλευση. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες

Κροκόδειλος δημιουργεί αεροπορικό δυστύχημα:Είκοσι νεκροί!

Κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής πτήσης στη Δημοκρατία του Κογκό, ένας κροκόδειλος βγήκε από μια τσάντα, δημιούργησε αναταραχή στους επιβάτς με αποτέλεσμα να πέσει το αεροπλάνο και να χαθούν 20 ζψές επιβατών. Στην αρχή υποψιάστηκαν ότι το αεροπλάνο τσετσενικής προέλευσης έμεινε από καύσιμα. Την αλήθεια αποκάλυψε ο μόνος επιζήσας επιβάτης. Προφανώς  ο κροκόδειλος βγήκε από μια τσάντα επιβάτη κατά τη διάρκεια της πτήσης από την πρωτεύουσα Κινσάσα προς την πόλη Μπαντουντού.

Γιαούρτια στον Α. Αλαβάνο

Βράζει ο Άγιος Παντελεήμονας - Γιαούρτια και πέτρες στον Αλαβάνο - Θεατής η αστυνομία

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια απο ρατσιστικές ομάδες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δέχτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης,με την "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος πραγματοποιεί αυτή την ώρα περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.
Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η παρουσία της στην Πλατεία είχε το ρόλο της συγκάλυψης.

Ανδρεϊκή και ανδρεικελική ομοιοτυπία

του Χρήστου Γιανναρά (www.giannaras.gr)
Οι επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν και πρέπει να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Με την ψήφο τους οι πολίτες να προσδιορίσουν τον τύπο του πολιτεύματος: Θέλουν δημοκρατία ή κομματοκρατία;
Αν θέλουν δημοκρατία, ας περισώσουν αυτή τη φορά με την ψήφο τους τη θεμελιώδη προϋπόθεση της δημοκρατίας: τη διάκριση των εξουσιών. Ξέρουν από άμεση πείρα οι πολίτες ότι τοπική αυτοδιοίκηση υποταγμένη σε κεντρικές κομματικές ντιρεχτίβες σημαίνει την έτοιμη ραχοκοκαλιά κομματικού κράτους. Ξέρουν ότι τα κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με ό,τι προβλέπει για τον ρόλο τους η πολιτική θεωρία της

Το μεγάλο αστέρι του αγγλικού ποδοσφαίρου παραμένει πιστός στην παλιά του ομάδα

Ο Ρούνεϊ δεν εγκαταλείπει την ομάδα του
Η ιδέα να αλλάξει ομάδα το μεγάλο αστέρι της Γιουνάιτεντ, εξατμίστηκε. Πολύς λόγος έγινε τελευταία για το μεγάλο αστέρι της αγγλικής ομάδας ότι μένει ή φεύγει από τη Μάντσεστερ και όλοι σπεκουλάριζαν με μια "καλή" μεταγραφή για τον παίχτη και μια οικονομική ανάσα για την ομάδα που τον ανέδειξε. Τελικά τίποτε από όλα αυτά! Ο Ρούνεϊ , το "άτακτο παιδί" της ομάδας, παραμένει πιστός στην παλιά του ομάδα, τη Μάντσεστερ. "Μίλησα και με άλλους ανθρώπους, εκτός από τον μάνατζερ, και όλοι ήταν της ίδιας γνώμης:εγώ ανήκω στην ομάδα που λέγεται Μάντσεστερ"! δήλωσε ο 24χρονος άσος, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2015 με τους "κόκκινους διαβόλους".

Στα 20 δισ. ευρώ το παρεμπόριο στην Ελλάδα

Στα 20 δις. ευρώ υπολογίζεται το παρεμπόριο στη χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Με ανακοίνωση της, η συνομοσπονδία ζητεί να βελτιωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ιδίως στα μεγάλα λιμάνια, για να αυξηθεί ο αριθμός των δεσμευόμενων προϊόντων.
Επίσης, ΄καλεί να προωθηθούν διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου στη γενική του διάσταση και να προωθηθούν άμεσα καμπάνιες ενημέρωσης των καταναλωτών για τους κινδύνους που ενέχουν τα προϊόντα απομιμήσεων.

ΔΝΤ: "Oχι ουσιαστικές" οι επιπτώσεις από την αναθεώρηση του ελλείμματος

Του Λάμπρου Κοντογεώργου
 
Η αναμενόμενη αναθεώρηση του ελλείμματος της Ελλάδας για το 2009 από τη Eurostat δεν αναμένεται να έχει «ουσιαστικές» επιπτώσεις στην προγραμματισμένη υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, δήλωσε στο Capital.gr εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Όμως, διευκρίνισε πως θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί το ύψος της αναθεώρησης, ενώ προειδοποίησε πως σε κάθε περίπτωση, δεν τίθεται θέμα για αλλαγή του στόχου μείωσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2014.

Κλιμακωτά το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Στα τέλη Δεκεμβρίου μαζί με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο, θα δοθεί το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο θα κυμαίνεται από 100-300 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα του συνταξιούχου. Σύμφωνα με το υπ. Οικονομικών, το συνολικό κόστος της παρέμβασης είναι 100 εκατομμύρια Ευρώ. Το επίδομα θα καταβληθεί σε συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Την εξαγγελία έκανε την Πέμπτη από το Περιστέρι ο Πρωθυπουργός, ενώ τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει διακαναλική συνέντευξη με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Οικονομία.

To IKA μπαίνει στο ΕΣΥ


Η Τρόικα απαιτεί λιγότερες δαπάνες και…
 της Παναγιώτας Καρλατήρα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Πέντε μεγάλες μονάδες (θεραπευτήρια) του ΙΚΑ θα «ανοίξουν» τις πόρτες τους σε όλους τους Έλληνες πολίτες μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς θα ενταχθούν στο ΕΣΥ.
Αυτός είναι ο φιλόδοξος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που θα δρομολογηθεί το επόμενο διάστημα δίνοντας έτσι το έναυσμα για την πολυαναμενόμενη ενοποίηση του κλάδου υγείας του ΙΚΑ με το ΕΣΥ. Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς την επόμενη Δευτέρα στη διάρκεια της πρώτης σύσκεψης για την ενοποίηση των κλάδων Υγείας Υγείας που έχει προγραμματιστεί από τα δύο συναρμόδια υπουργεία, Υγείας και Εργασίας.

Θύμα επίθεσης ο Α. Αλαβάνος

Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα 

Επίθεση από κατοίκους στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δέχτηκε την Παρασκευή ο Αλέκος Αλαβάνος κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.  Δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τον προστατέψουν. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για συντεχνία της αστυνομίας με τα φασιστικά στοιχεία.
Πρόσθεσε ότι «δεν επιτρέπει κανείς μας να υπάρχει φασιστικό άβατο μέσα στο κέντρο της Αθήνας.»

skai.gr 

Παπανδρέου - Ερντογάν: Τα έλεγαν για 2,5 ώρες αντί για μια που είχε προγραμματισθεί

Εντατικοποίηση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ανακοπής του μεταναστευτικού ρεύματος από την Τουρκία προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Γ. Α. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχαν και κράτησε πάνω από δυο ώρες.
Η συνάντηση έληξε τελικά όταν ο Ερντογάν κοίταξε το ρολόϊ του και είδε οτι είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τον προγραμματισμένο χρόνο.

Ποιοι δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση

Μία ημέρα μετά την εξαγγελία Παπανδρέου για έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους τα συναρμόδια υπουργεία ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για τους δικαιούχους.
Όπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, η κυβέρνηση εξαντλεί όλες τις δυνατότητες για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων στο πλαίσιο της δέσμευσης του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τέλος του έτους ανοίγει το IKEA στα Ιωάννινα

 
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η περάτωση και έναρξη λειτουργίας του υπερκαταστήματος IKEA στα Ιωάννινα, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.Για το ΙΚΕΑ Ιωαννίνων, που κατασκευάζεται εντός εμπορικού κέντρου (σε προνομιακή περιοχή, που βρίσκεται ανάμεσα στην Εγνατία και στην Ιόνια Οδό), ο όμιλος Φουρλή αναμένεται ότι θα αξιοποιήσει τα συμπεράσματα από τη λειτουργία του IKEA στη

Στο ΣτΕ οι ιδιοκτήτες εστιατορίων για το κάπνισμα

Στο ΣτΕ κατέθεσαν σήμερα τις απόψεις τους για τον αντικαπνιστικό νόμο οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών. Στις 15 Νοεμβρίου θα βγει η προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον αντικαπνιστικό νόμο.
Ο Πανελλήνιος σύνδεσμος καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης κατέθεσε σήμερα τις απόψεις των μελών του σχετικά με την ολική απαγόρευση  του καπνίσματος στις επιχειρήσεις τους.

Δεν φταίει κανείς;


Γίνεται δύο σκάνδαλα να γκρεμοτσάκισαν μια κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός της (Καραμανλής) να τιμώρησε τέσσερις πρώην υπουργούς, αφήνοντάς τους έξω από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, και σήμερα, που διερευνώνται τα σκάνδαλα αυτά, να...
μην ευθύνεται κανείς; Στην Ελλάδα των ανευθυνοϋπεύθυνων, όλα γίνονται. Λίμνες και οικόπεδα ανταλλάσσονταν, κάποιοι υπουργοί υπέγραφαν, οι μοναχοί-κτηματομεσίτες μπαινόβγαιναν σε

Γ. Παπανδρέου: «Να εξανθρωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση»


Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σήμερα απειλούνται όσα μας παρέχει απλόχερα η φύση λόγω της κλιματικής αλλαγής. "Αυτή προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα που τα ζούμε με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα. Γι' αυτό πήραμε αυτή την πρωτοβουλία μαζί με τον Τ. Ερντογάν, γιατί στη Μεσόγειο επαληθεύεται το χειρότερο σενάριο. Έχουμε πραγματικούς κινδύνους μπροστά μας. Ίσως κινδυνεύσει η αγροτική παραγωγή. Ιστορικής σημασίας οι αλλαγές. Απειλείται όχι μόνο το κλίμα, αλλά ο πολιτισμός μας".

Έρχεται η ...κάρτα του πολίτη!!

Απο την εκπομπή του κ. Χατζάρα προσκεκλημμένος είναι ο δικηγόρος του αστυνομικού που απετάχθηκε να πάρει την κάρτα του πολίτη μετά απο 20 χρόνια υπηρεσία, για θρησκευτικούς λόγους. 
Ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Μονάδα Χορήγησης Υποκατάστατων από τον ΟΚΑΝΑ στα Ιωάννινα

Τη βεβαιότητα πως ο σχεδιασμός του ΟΚΑΝΑ για τη λειτουργία Μονάδας Χορήγησης Υποκατάστατων στο Νομό Ιωαννίνων θα εφαρμοστεί κανονικά εξέφρασε ο επιστημονικός σύμβουλος του Συμβουλευτικού Σταθμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών Νομού Ιωαννίνων Βασίλης Κούτρας, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για 16 μονάδες χορήγησης σε ολόκληρη τη χώρα.Την πρόθεση του ΟΚΑΝΑ για τη λειτουργία

Ο Δημαράς απειλεί την πολιτική ισορροπία

Δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές και η επέλαση Δημαρά στην μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τα άσχημα μαντάτα που παίρνει ο κομματικός μηχανισμός από την δυσαρεστημένη βάση των ψηφοφόρων του οδήγησε το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου να τον... "βγάλει μπροστά!"
'Ετσι, χθες στο Περιστέρι ο πρωθυπουργός, όχι μόνο στάθηκε δίπλα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Σγουρό, αλλά ψάχνοντας τις τσέπες του βρήκε... λεφτά.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Τους φοιτητές τους... τρώει το στρες

«Ημουν στο τρίτο έτος σπουδών όταν τα προβλήματα της προσωπικής μου ζωής άρχισαν να επηρεάζουν άμεσα την επαγγελματική μου εξέλιξη». Η 22χρονη Μάνθα Γεροσίδερη ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του κεντρικού πανεπιστημίου της χώρας ύστερα από μια μεγάλη περίοδο έντασης και άγχους.

ANTIΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Αναβρασμός επικρατεί στα Πανεπιστήμια. Αφορμή, η καθυστέρηση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας να δώσει τις εξειδικευμένες κατευθύνσεις των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή μάλιστα που αύριο αρχίζει στο Ρέθυμνο η Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία θεωρητικά έχει ως αντικείμενο συζήτησης ακριβώς τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήδη διαμήνυσε ότι δεν

Η ανεργία ντύνει τους νέους στο χακί

Υπερδιπλάσιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου, εκτιμά το υπουργείο Αμυνας
Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι στρατολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μετά τις εκτιμήσεις που δόθηκαν από τη Στρατολογία ότι στην επερχόμενη κατάταξη νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου αναμένεται να καταταγεί υπερδιπλάσιος αριθμός κληρωτών απ΄ όσους είχαν καταταγεί στην περασμένη ΕΣΣΟ του Αυγούστου! Οι εκτιμήσεις για τους νεοσυλλέκτους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου τούς ανεβάζουν σε περισσότερους από 15.000, αριθμός που, όταν επαληθευθεί, θα αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας, αν αναλογισθεί κανείς ότι στην προηγούμενη ΕΣΣΟ του Αυγούστου είχαν καταταγεί μόλις 7.500 κληρωτοί.

Πράσινο «ελληνικό πετρέλαιο»

Η δική του παραγωγή, αλλά και άλλων συναδέλφων του-συνολικά 1.600 τόνοι αγριαγκινάρας-κάηκαν χθες στον Ατµοηλεκτρικό Σταθµό Καρδιάς στην Κοζάνη, στο πλαίσιο πράσινου πιλοτικού προγράµµατος που εκπονείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νοµαρχίας.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα µοβ άνθη της αγριαγκινάρας, όταν καίγονται, έχουν τριπλάσια ενεργειακή απόδοση από τον λιγνίτη, γεγονός που καθιστά το «πράσινο όνειρο» εφικτό.

Εργασιακό μεσαίωνα φέρνει η κρίση

Μερική και εκ περιτροπής απασχόληση 
για πολλούς εργαζόμενους
Πλήρης ανατροπή επέρχεται στον χώρο των εργασιακών σχέσεων καθώς οι νέες προσλήψεις δεν αφορούν- πλέον- θέσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να απασχολούνται διαφορετικές ώρες από το γνωστό «οκτάωρο», προκειμένου να διασώσουν την εργασία τους.
Σύμφωνα με «Το Βήμα», μία στις τρεις νέες προσλήψεις γίνεται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ενώ 15.577 εργαζόμενοι «οικειοθελώς» απαρνήθηκαν το «παραδοσιακό» οκτάωρο και δέχθηκαν να εργαστούν είτε με μερική είτε με εκ περιτροπής απασχόληση.

Πλαφόν αποδοχών στα 5.856 ευρώ φέρνει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Στη
 μισθοδοσία που θα καταβληθεί τον Νοέμβριο προκαταβολικά για τον 
Δεκέμβριο θα φανούν οι πρώτες περικοπές στις αποδοχές των δημόσιων 
υπαλλήλων

Ο Μπιλ Κλίντον είχε χάσει τους κωδικούς για τα πηρυνικά!

Αυτό κι αν είναι  λάθος!
Είναι γνωστό ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ κρατά  τους κωδικούς των ατομικών όπλων και μόνο με αυτούς μπορούν να εκτοξευτούν σε περίπτωση πολέμου ή δύσκολης  κατάστασης. 
Ε!, αυτούς τους κωδικούς ο "φίλος" μας Μπιλ Κλίντον  κάπου τους έβαλε και μετά δε θυμόταν. Δηλαδή για ένα διάστημα  τους είχε χάσει και η Αμερική δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά. Αυτό έγινε γνωστό όταν χρειάστηκε να του ξαναδώσουν κωδικούς (κατά τη διάρκεια της θητείας του φυσικά) και το αναφέρει στα απομνημονεύματά του ο στρατηγός Χουκ Σέλτον.


Τρύπες


Τι να κάνουμε; Η Ελλάδα είναι φτωχή. Βολική και άκρως διαδεδομένη αυτή η άποψη. Βολική γιατί μας απαλλάσσει από τον μπελά της εργασίας, της αφοσίωσης και του ιδρώτα. Και διαδεδομένη γιατί μας απενοχοποιεί από τις δικές μας προσωπικές ευθύνες. Αφού λοιπόν, αγαπητέ, πιστεύεις ότι η χώρα είναι φτωχή, τότε να ζήσεις τρώγοντας μπομπότα. Γιατί καμία χώρα δεν είναι εκ γενετής πεθαμένη. Απλώς η πολιτική και η οικονομική της ελίτ είναι εξαρτημένη και διεφθαρμένη. Γιατί με αυτήν την απροσμέτρητη και δυσθεώρητη βλακεία απενοχοποιείται η

Mη μιλας μη γελας παραπαιει η Ελλας

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Όταν στην Ελλάδα  ζεσταίνει ο καιρός, η χώρα καίγεται, όταν βρέχει πνίγεται, όταν φυσάει αέρας γκρεμίζεται, όταν υπάρχει οικονομική κρίση πτωχεύει, όταν μιλάνε για εμπόριο, αυτή καταλαβαίνει μόνο αρπαχτη, όταν οι άλλοι περιμένουν τη σειρά τους να τους ανοίξει η πόρτα, εμείς ψάχνουμε παράθυρο η φεγγίτη για  να μπουκάρουμε, όταν τα μαθηματικά λένε τρία και πέντε ίσον οκτώ, εμείς λέμε δεκαοκτώ, εικοσιοκτώ, και αν μας συμφέρει ακόμα και τριαντααοκτώ …  Όταν θέλουμε να ανεβούμε  λιγάκι ψυχολογικά θυμόμαστε τους ένδοξους προγόνους μας και

Η Αττική κρύβει εκπλήξεις

Η Αττική κρύβει εκπλήξεις
Μεγάλες ανατροπές κρύβουν οι κάλπες της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με γκάλοπ που διεξήγαγε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του «Εθνους. Ντέρμπι στην περιφέρεια Αττικής μεταξύ Δημαρά - Σγουρού. Προβάδισμα Κακλαμάνη στην Αθήνα και φαβορί ο Μίχας στον Πειραια. Εκπλήξεις αναμένεται να κρύβει η κάλπη της 7ης Νοεμβρίου για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς ο Γιάννης Δημαράς διατηρεί στον πρώτο γύρο προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ στον δεύτερο γύρο φαίνεται να υπερισχύει τόσο του Γιάννη Σγουρού όσο και του Βασίλη Κικίλια.

ΕΛΚΕΚΑ: «Οι βιομήχανοι μας εμπαίζουν»

Επίθεση στην πολιτική τιμών των βιομηχάνων εξαπολύει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών, το οποίο τους κατηγορεί για «ψεύδη» και στήριξη των κερδοσκόπων. "Με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος των βιομηχάνων, μετά την συνάντηση του με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, ότι δεν θα μειωθούν οι τιμές των προϊόντων διότι τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν υπερβαίνουν το 5%, εμπαίζει τους Έλληνες καταναλωτές, ψεύδεται και το μόνο που επιτυγχάνει είναι να στηρίζει τους κερδοσκόπους.Το ΕΛΚΕΚΑ θα στηρίξει κάθε ενέργεια του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης στην κατεύθυνση πάταξη της κερδοσκοπίας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο. 
enet

Νέες διαδηλώσεις αποφάσισαν τα συνδικάτα στη Γαλλία

Τα γαλλικά συνδικάτα προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις καθώς η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει την Παρασκευή το νόμο για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, παρότι η εθνοσυνέλευση έχει ήδη υπερψηφίσει τον επίμαχο νόμο, τα έξι μεγαλύτερα συνδικάτα αποφάσισαν αργά το βράδυ της Πέμπτης να οργανώσουν νέες διαδηλώσεις στις 28 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου.
"Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τις περαιτέρω

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

«Ντου» στον Δήμο Αθηναίων έκανε χθες η Εurostat στο πλαίσιο των εφόδων για την καταγραφή του ελλείμματος για το έτος 2009. Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας συνοδεύονταν από ανθρώπους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα της παρουσίασης και του τρόπου οργάνωσης των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Πηγές προσκείμενες στον κ. Ν. Κακλαμάνη ωστόσο διέδιδαν ότι ολόκληρη η επιχείρηση ήταν ένα «καψώνι στον Νικήτα» συνεργατών του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού ο δήμος δεν είχε ενημερωθεί για την επίσκεψη, ως είθισται.

Σε απεργία οι περιπτερούχοι

Από την Παρασκευή και για τρεις ημέρες

Τριήμερη απεργία από την Παρασκευή κήρυξε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων.  Ζητούν μείωση των φορολογικών συντελεστών από το κράτος και αύξηση στην τιμή των τσιγάρων από τις καπνοβιομηχανίες. Στην απεργιακή κινητοποίηση δεν θα συμμετάσχει η Ένωση Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αττικής.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Γιάννη Πλακόπουλο, από το Μάρτιο μέχρι σήμερα το 6% των περιπτέρων έχει κλείσει ενώ παρουσιάστηκε μείωση στις πωλήσεις τσιγάρων κατά 20%.

«Πάνω από 60.000 επιχειρήσεις εντάχθηκαν στη ρύθμιση χρεών»

Περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις εντάχθηκαν στη ρύθμιση χρεών δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Προσδοκία όπως είπε είναι να μην υπάρχει φοροδιαφυγή.
Ο κ. Σπυρόπουλος είπε επίσης ότι οι οφειλές των ενεργών επιχειρήσεων αγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ξεκαθάρισε ότι

«Το χόρτο του Θεού»

Άμστερνταμ καταντήσαμε... 
Μία ακόμη σύλληψη ατόμων για υπόθεση περί ναρκωτικών έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στο Άργος. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 4 άνδρες, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 κιλά φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και κλάρες δενδρυλλίων κάνναβης, βάρους 5 κιλών.
Αυτά τα ολίγα...

Newsbeast

Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις Έλληνες δουλεύει ανασφάλιστος

Εκ περιτροπής ή μερική απασχόληση για τον έναν στους τρεις που καταφέρνει να βρει δουλειά. Το 25% των εργαζόμενων δουλεύουν ανασφάλιστοι, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από τα στοιχεία προκύπτει αύξηση της μερικής αλλά και της εκ περιτροπής απασχόλησης.
Στους ελέγχους που διεξήγαγαν μικτά κλιμάκια του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ την περίοδο Φεβρουαρίου-Σεπτεμβρίου, προέκυψε ότι η αδήλωτη εργασία παραμένει πάνω από το 20%.

Επίσημα αργία η 26 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης, η 26η Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης, ορίστηκε ως υποχρεωτική αργία για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών. Όσες από τις επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται μέσα στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος

Ανοίγει πάλι το "μέτωπο" του πετρελαίου θέρμανσης

Ανοίγει και πάλι το "μέτωπο" του πετρελαίου θέρμανσης καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων καταγγέλλει καταστρατήγηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιστροφές φόρων.
Το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή "για να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης".

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΜΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ