Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Επιφυλάξεις για το κείμενο της διαβούλευσης απο τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Για σοβαρά θέματα "συνταγματικότητας σε προτεινόμενες θέσεις" κάνει λόγο στο ψήφισμά της η Σύνοδος των Πρυτάνεων- Δείτε όλο το κείμενο της διαβούλευσης- Ολες οι αλλαγές
Με ιδιαίτερη επιφύλαξη αντιμετωπίζει η Σύνοδος των Πρυτάνων το προς διαβούλευση κείμενο για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όπως προκύπτει απο το ψήφισμα που εκδόθηκε και στο οποίο γίνεται λόγος για "σοβαρά θέματα συνταγματικότητας σε προτεινόμενες θέσεις" που εγείρονται.

Κοινή δράση κατά παράνομης μετανάστευσης

Συμφώνησαν Παπανδρέου και Ερντογάν, οι οποίοι συναντήθηκαν σε θερμό κλίμα
Του Αθανασιου Eλλις
Το θετικό κλίμα που αναπτύσσεται στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας υπογράμμισαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη διάρκειας δυόμισι ωρών συνάντηση που είχαν χθες στο περιθώριο της Πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.
Στη συνάντηση, που αρχικώς ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μία ώρα, συμμετείχαν μόνον οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ

Από τον πόλεμο των δημοσκοπήσεων στην μάχη της κάλπης

Η αυλαία δημοσίευσης δημοσκοπήσεων έπεσε την Παρασκευή το βράδυ και αυτό που μένει πλέον σε όλες τις παρατάξεις είναι η πραγματική μάχη. Αυτή της κάλπης. Οι τελευταίες δύο εβδομάδες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμές τόσο στους δήμους όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Η αυλαία των δημοσκοπήσεων για την Περιφέρεια Ηπείρου έπεσε με αυτή που διενήργησε η εταιρία Marc για λογαριασμό της

«Όλες οι θρησκείες έχουν δικαίωμα στη δική τους εκπαίδευση»

Δηλώσεις Νταβούτογλου για Θεολογική Σχολή Χάλκης 
Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απαντώντας σήμερα σε ερώτηση για το αν το υπουργείο του εργάζεται για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη έκανε μια τρίπλα λέγοντας ότι το εν λόγω θέμα θα πρέπει να λυθεί στο πλαίσιο των νόμων και του συντάγματος της Τουρκίας.

Ανακοινώθηκαν οι βασικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τα Χανιά, στο πλαίσιο της 65ης Συνόδου των Πρυτάνεων,, οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Την εισαγωγή φοιτητών σε Σχολές, ή ανάλογα με τις συνθήκες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό ίδρυμα) προτείνει το κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι φοιτητές θα εντάσσονται στα επιμέρους προγράμματα σπουδών της Σχολής, μετά από το τέλος του πρώτου έτους, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις τους.

Γαλλική επιδημία φοβάται το Μέγαρο Μαξίμου

Το μεγάλο άγχος της κυβέρνησης είναι μήπως το κύμα των μαζικών διαδηλώσεων που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία φτάσει και στην Ελλάδα. Ο μιμητισμός και ο κίνδυνος εξάπλωσης και στη χώρα μας των μαζικών κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα στη Δυτική Ευρώπη, εξαιτίας αυτού του λόγου, είναι η βασική αιτία ανησυχίας της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου αυτή τη στιγμή. Αν κανείς παρακολουθήσει τις κατ΄ιδίαν συζητήσεις μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων τα τελευταία

Μειώσεις σε τέλη και τιμές

Μειώσεις σε τέλη και τιμές
Μετά το «κραχ» στην αγορά αυτοκινήτου η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μείωση του τέλους ταξινόμησης και αύξηση του ορίου της εργοστασιακής αξίας πάνω στο οποίο μπαίνει φόρος πολυτελείας. Στο προσκήνιο έρχεται η μείωση των φόρων στα ΙΧ αυτοκίνητα, με την κυβέρνηση να αναζητάει τρόπους για να ανεβάσει ταχύτητες ο κλάδος, προκειμένου να μην οδηγηθεί στην πλήρη καταστροφή αλλά και για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα.Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σκέψεις για μείωση του τέλους ταξινόμησης και αύξηση του ορίου της εργοστασιακής αξίας πάνω από το οποίο μπαίνει ο φόρος πολυτελείας, με στόχο τη μείωση των τιμών για τα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα δηλαδή που επιλέγουν οι περισσότεροι Ελληνες.

Μικροεπεισόδια στο Ρέθυμνο

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο διεξαγωγής της συνόδου των πρυτάνεων και απωθήθηκαν από την αστυνομία.
Μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, 300 μέτρα πριν το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η 65η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Κι άλλος μεταλλωρύχος με προβλήματα

Χτες γράψαμε για τον πρώτο μεταλλωρύχο, που θα ήθελε να επιστρέψει στη στοά "γιατί εκεί ήταν καλύτερα από εδώ επάνω", όπως είχε πει (διάβασε εδώ). Σήμερα ο 34χρονος Έντισον Πένια, που έγινε γνωστός για την αγάπη του στη μουσική του Έλβις Πρίσλεϊ έδειξε έντονα σημάδια φοβίας, σύμφωνα με τους γιατρούς, σημάδια που έδειξαν και άλλοι πέντε διασωθέντες μεταλλωρύχοι. Αυτοί οι "ήρωες" που έκαναν τον κόσμο να θαυμάσει το θάρρος τους και την υπομονή τους, τώρα δείχνουν αδύνατα νεύρα και ο ένας μετά τον άλλο, καταρρέει από το βάρος της δημοσιότητας, της υπερβολικής προβολής και της αδυναμίας τους να καταλάβουν τι ακριβώς έγινε. Παρά την ψυχολογική παρακολούθηση οι μεταλλωρύχοι δείχνουν σημάδια φοβίας και κατάθλιψης.

Οι γερμανοί εργάτες θα δουλεύουν ... 45 ώρες την εβδομάδα

Υπάρχει μεγάλη έλλειψη ειδικευμένων εργατών
Στη Γερμανία λείπουν όλο και περισσότερο οι ειδικευμένοι εργάτες από την αγορά εργασίας. Με την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση των ειδικευμένων εργατών, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί το εβδομαδιαίο ωράριο στις ... 45 ώρες ή να "κάνουν εισαγωγή" ειδικευμένων εργατών από διάφορες χώρες. "Πάντως οι 37,5 και 38 ώρες της εβδομάδας που  "απολάμβαναν" μέχρι τώρα οι εργάτες, δεν υπάρχει περίπτωση να διατηρηθεί", δήλωσε ο πρόεδρος του ιστιτούτου για βιομηχανικές έρευνες, Κλάους Τζίμερμαν στην εφημερίδα Bild. Η μόνη λύση που φαίνεται στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή είναι οι 45 ώρες την εβδομάδα, για να μπορέσεουν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις της παραγωγής.  Και δεν είναι ο μοναδικός κλάδος που θα υποχρεωθεί να θεσπίσει μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ωράριο! Και σε άλλους κλάδους  διαφαίνεται η ίδια αναγκαιότητα, όπως για παράδειγμα στο σύστημα υγείας.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν διακαναλική συνέντευξη για όλους

Αντιδράσεις από την επικείμενη συνέντευξη Παπανδρέου 
 Η αριστερά αντεπιτίθεται. Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν στην απόφαση του πρωθυπουργού μια διακαναλικής συνέντευξης που θα μιλήσει μόνος του για τα ζητήματα του τόπου. Το μεν ΚΚΕ δήλωσε ότι: «Ο πρωθυπουργός επιχειρεί με διακαναλική συνέντευξη να παρέμβει ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή να μην εκφραστεί στις κάλπες σε καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής. Το ΚΚΕ απαιτεί να έχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί την ίδια δυνατότητα.»

Έκανε τατουάζ μέσα στα μάτια!

Γερμανία: Κινητοποιήσεις ενάντια στην ατομική ενέργεια

Πολυάριθμες κινητοποιήσεις ενάντια στην ατομική ενέργεια πραγματοποιούνται το Σάββατο σε ολόκληρη τη Γερμανία.   Σε παγγερμανική κλίμακα θα πραγματοποιηθούν περίπου 100 συγκεντρώσεις, στις οποίες οι διοργανωτές περιμένουν μέχρι 20.000 άτομα.   Οι κινητοποιήσεις είναι το προοίμιο των διαμαρτυριών που προγραμματίζονται ενόψει της επικείμενης μεταφοράς πυρηνικών αποβλήτων στον ενδιάμεσο σταθμό αποθήκευσης του Γκορλέμπεν από τις εγκαταστάσεις επανεμπλουτισμού ουρανίου στη γαλλική La Hague, στις 6 Νοεμβρίου.

Δεύτερη μέρα έντασης στον Άγιο Παντελεήμονα

Αποτελέσματα Bundesliga σήμερα

Χωρίς εκπλήξεις σήμερα, για την 9η αγωνιστική το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
Χτες το βράδυ το Αμβούργο και η Μπάγιερν Μονάχου ήρθαν ισόπαλοι στον μεταξύ τους αγώνα, που έγινε στο Αμβούργο, χωρίς τέρματα.
Αύριο συνεχίζεται το πρωτάθλημα με τρεις αγώνες:
Ντόρτμουντ  -  Χοφενχάιμ
Μπάγιερ Λεβερκούζεν -Μάιντζ
Στουτγκάρδη -Σαντ Πάουλι

Συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών στην Αττική

 Δύο σπείρες που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη χώρα μας εξαρθρώθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών συνελήφθησαν στο Γαλάτσι και στο Παλαιό Φάληρο δύο Αλβανοί 23 και 33 ετών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 84 κιλά και 655 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και άλλα πειστήρια, ενώ επίσης κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αργησε 13 λεπτά ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠαΣοΚ και αποκλείστηκε

Χωρίς υποψήφιο έμεινε το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κέρκυρας, καθώς ο συνδυασμός του Χρύσανθου Σαρλή, που είχε το επίσημο χρίσμα από την Ιπποκράτους, υπέβαλε εκπρόθεσμα τον φάκελο της υποψηφιότητας. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, η απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας βασίστηκε στο αποδεικτικό παραλαβής από τη γραμματεία του δικαστηρίου, το οποίο ανέφερε ότι ο σχετικός φάκελος κατατέθηκε 13 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή, 13 λεπτά πέραν της προβλεπόμενης προθεσμίας. Μα, είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να θέλει να γίνει και δήμαρχος, αφού ούτε μια προθεσμία μπόρεσε να κρατήσει; Άμα μέχρι την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να συντάξει το ψηφοδέλτιό του, τότε θα είχε σίγουρα μεγάλα προβλήματα με τους υποψήφιους, αλλιώς δε δικαιολογείται η ... χαζομάρα του!

WikiLeaks: Η «αλήθεια» του πολέμου στο Ιράκ

Τα περίπου 400.000 εμπιστευτικά έγγραφα του αμερικανικού στρατού που δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks αποκαλύπτουν «την αλήθεια» του πολέμου στο Ιράκ, δήλωσε ο ιδρυτής του ιστοτόπου Τζούλιαν Εσέιντζ, σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.«Η μετάδοση εγγράφων για το Ιράκ έχει σκοπό να αποκαλύψει την αλήθεια», είπε ο Εσέιντζ κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, η διεξαγωγή της οποίας κρατήθηκε μυστική έως την τελευταία στιγμή και διοργανώθηκε σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο του κέντρου της πρωτεύουσας.

Εξιχνιάστηκε φρικτή δολοφονία στην Κέρκυρα

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Κέρκυρας
Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης της δολοφονίας της 36χρονης που βρέθηκε νεκρή στο  πoρτ-μπαγκαζ ΙΧ αυτοκινήτου είναι ο 44χρονος πρώην σύζυγός της μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στην Αλβανία.
Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα που έγινε χθες το απόγευμα στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, σύμφωνα με το οποίο στο πoρτ-μπαγκαζ ΙΧ

Τις προτάσεις για το νέο νόμο πλαίσιο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ παρουσιάζει η υπουργός Παιδείας

Σύνοδος και «Αντισύνοδος» στο Ρέθυμνο
Τις προτάσεις για τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο παρουσιάζει το Σάββατο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στη σύνοδο των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο.
Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει στη Σύνοδο εξέφρασε η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Όπως τονίζει, οι μεταρρυθμιστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης έχουν ως στόχο να πλήξουν το δημόσιο χαρακτήρα της

Σφοδρή σύγκρουση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

ellinofreneia Athlioi Politikoi

Σαν Σήμερα (23 - 10 -1925): Γεννήθηκε ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις

Ογδοντά πέντε χρόνια πέρασαν από τη γέννηση ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, του Μάνου Χατζιδάκι. Γεννημένος στη Ξάνθη, ο καλλιτέχνης είχε την πρώτη του επαφή με τη μουσική, μόλις στα τέσσερά του χρόνια, παίρνοντας μαθήματα πιάνου, βιολιού και ακορντεόν.
Εγκατεστημένος στην πρωτεύουσα από το 1932, ο μεγάλος μουσικός συνδέεται με άλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους μέσα σε μία δεκαετία. Επιρροές όπως του Νίκου Γκάτσου, του Γιώργου Σεφέρη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Άγγελου Σικελιανού και του Γιάννη Τσαρούχη είναι εμφανής σε όλο το έργο του δημιουργού.

ΑΕΚ - ΠΑΟ Προϊστορία video

Δείτε τι έγινε στο παρελθόν στα παιχνίδια ΑΕΚ - ΠΑΟ.
Δείτε το video:

Δέσμευσαν 150 σκάφη άνω των 20 μέτρων

50 επώνυμοι θα καταβάλουν 25 εκατ. ευρώ για δηλώσεις
 του Γιώργου Ι. Δημητρομανωλάκη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται  να λαμβάνει η γιγαντιαία επιχείρηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με τα mega yachts που ενώ είναι δηλωμένα ως επαγγελματικά στην πραγματικότητα ανήκουν σε διάσημους έλληνες επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες.

Δ. Ρέππας: Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος

Δεν θα αμφισβητηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει η πρώτη δύναμη στη χώρα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.
Σχετικά με το μνημόνιο, ο κ. Ρέππας δήλωσε πως το μνημόνιο «είναι παιδί της Νέας Δημοκρατίας», καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση, αλλά η κρίση έφερε το μνημόνιο και την κρίση την έφερε η ΝΔ.

«Λουκέτο» σε άλλες έξι τράπεζες στις ΗΠΑ

138 στο σύνολο και προχωράμε...
Αλλες έξι τράπεζες έκλεισαν στις ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό των λουκέτων να φθάνει τις 138, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διασφάλισης των Καταθέσεων (FDIC), τη ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Η μεγαλύτερη ήταν η Hillcrest Bank στο Όβερλαντ Παρκ του Κάνσας, με 1,65 δις δολάρια συνολικούς πόρους και 1,54 δις δολάρια συνολικές καταθέσεις. Επίσης, έκλεισαν οι First Suburban

Τρώνε «φέσια», απαντούν με εξώδικα

Ολοένα περισσότεροι καταναλωτές αφήνουν απλήρωτους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, που παίρνουν τα μέτρα τους.  Η κρίση χτύπησε για τα καλά την πόρτα των νοικοκυριών που καθυστερούν ακόμη και την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις μεγάλες εταιρείες κοινής ωφελείας, το ποσοστό καθυστερήσεων στη ΔΕΗ έχει φθάσει στο 12%, ενώ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών οι καθυστερήσεις μαζί με τις διακοπές συνδέσεων πλησιάζουν το 25%.

Τηγανόψωμο


Πολύ σωστή η Αλέκα Παπαρήγα. Αφού σε καπιταλιστικό περιβάλλον λειτουργεί η «Τυποεκδοτική» τι να κάνουμε και εμείς. Αναγκαστήκαμε να διώξουμε για να νοικοκυρέψουμε την εταιρεία. Αυτό είναι και το επιχείρημα του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Απολύω μερικούς για να σώσω τους πολλούς. Αυτό και του μεγαλοεπιχειρηματία. Οταν το μπαλόνι ξεφουσκώνει, τότε το προσωπικό του ξεφορτώνει. Ξέρω ξέρω. Τα κέρδη από την

Μπαράζ αναχρηματοδότησης δανείων - Δεν μπορούν να ξεχρεώσουν

Κόβουν και ράβουν τα δάνεια γιατί.. ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής το 25% των δανείων που έχουν χορηγηθεί από τις ελληνικές τράπεζες έχουν αναχρηματοδοτηθεί φέτος, ποσοστό που “μεταφράζεται” σε 70 δισ. ευρώ. Στελέχη τραπεζών ομολογούν ότι λόγω κρίσης και έλλειψης ρευστότητας το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας στις τράπεζες

Μετωπική σύγκρουση για τα Πανεπιστήμια

Καζάνι που βράζει θυμίζει για άλλο ένα φθινόπωρο ο χώρος της εκπαίδευσης, με την αφορμή, αυτή τη φορά, να αποτελούν οι θέσεις του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η «πρεμιέρα» για την ηγεσία του υπουργείου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στην 65η Σύνοδο των Πρυτάνεων, οι εργασίες της οποίας έχουν, ήδη, ξεκινήσει.
Εκεί για πρώτη φορά η υπουργός Παιδείας, Άννα

Καληνυχτα Ευρωπη, καλημερα Κινα, και πεινα !

Οι Γάλλοι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους, ταρακούνησαν όλη την Ευρώπ, γιατί τους βγάζουν στη σύνταξη δυο χρόνια αργότερα! Ένα από τα συνθήματα τους ; "Θέλω να ζήσω τη σύνταξη μου". Εδώ στην ψόφια ψωροκώσταινα των συνδικαλιστών που περιμένουν να γίνουν βουλευτές, για να δικαιώσουν τη μεγαλομανία τους , δεν κουνιέται τίποτε! Λες  και περιμένουμε μοιρολατρικά  το όποιο μνημόνιο, να μας φτιάξει το μνήμα και το μνημόσυνο μας ! Ούτε καν ένα σύνθημα, "Θέλω να ζήσω τη ζωή μου"! Γιατί, πώς να ζήσεις σε μια χώρα, όπου μεγαλούργησαν  κατά την αρχαιότητα τα μαθηματικά, αλλά δεν μπορούν να

"Οι δουλειές "πάνε καλά!!!

Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στη γερμανική κοινωνία
Στη γερμανική βιομηχανία τα πράγματα πηγαίνουν καλά! Η αυξητική τάση στις παραγγελίες, στις δουλειές και στην απασχόληση, είναι πολύ ενυαρρυντικά σημάδια για το μεγάλο βήμα της οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό φαίνεται και από τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα. Το πιο σπουδαίο βέβαια εδώ είναι η αύξηση θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα η μείωση της ανεργίας.

Το 69% των Γάλλων λέει "ναι" στις απεργίες...


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΒVA που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus, τουλάχιστον δυο Γάλλοι στους τρεις συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, παρά την έλλειψη καυσίμων, τις διαδηλώσεις των μαθητών και τις ταραχές.
Με βάση τη δημοσκόπηση, περίπου το 69% των ερωτηθέντων εγκρίνει «τις απεργίες και τις διαδηλώσεις» κατά του νομοσχεδίου, το 29% είναι κατά, ενώ το 2% δεν έχει γνώμη.
Από το "press-gr"

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Ενδεχομένως στο πλαίσιο της επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις για τη «Μάχη του Μαραθώνα», για τις οποίες εργάστηκε προσωπικώς ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Π. Γερουλάνος . Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η «Δημοκρατία και η Μάχη του Μαραθώνα», η οποία εγκαινιάζεται σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο σε επιμέλεια του κ. Σπ. Μερκούρη. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να προσεγγίσουν (μέσα από αντίγραφα αγγείων, όπλων και αγαλμάτων) τους δύο πολιτισμούς που αναμετρήθηκαν πριν από 2.500 χρόνια.

Μια εβδομάδα χωρίς τρένα!

Ματαιώσεις δρομολογίων στον ΟΣΕ, στον Προαστιακό και στο Μετρό (από Δ. Πλακεντίας έως αεροδρόμιο) ανακοίνωσε για την επόμενη εβδομάδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για ολόκληρη την εβδομάδα, από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτώβρη έως και την Παρασκευή 29 Οκτώβρη, πλην της Πέμπτης 28ης Οκτωβρίου.

Οι δράσεις ανακύκλωσης συνεχίζονται


Τι πετάμε και τι δεν πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους
Ηλεκτρικές συσκευές που ανακυκλώνονται
Ο ΣΚΑΪ μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς του ανά την Ελλάδα :
1. Σκάι Κρήτης 92,1. Σημείο δράσης:
Στο Ηράκλειο, στο λιμάνι της πόλης, μπροστά στο χώρο του λιμεναρχείου
2. Λεπάντο FM 101,4. Σημείο δράσης:
Στη Ναύπακτο, στην παραλία Γριπόβου, περιβάλλοντας χώρος ΚΕΠ

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Δηλώσεις Μ. Αποστολάκη για τις επιδοτήσεις αγροτών


Οι επιδοτήσεις των αγροτών φέτος θα δοθούν το 50% μέχρι τέλος Οκτωβρίου και το υπόλοιπο 50% πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη. Αναφερόμενη στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα πρόστιμα που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση στη χώρα μας η κ. Αποστολάκη δήλωσε ότι αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και την κακή εφαρμογή της ΚΑΠ στους πλημμελείς ελέγχους και σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις.
Τα 500 εκατ. ευρώ το 2009 και τα 270 το 2007 που είχαμε καταγγείλει προεκλογικά είναι οι περιπτώσεις για τις οποίες η χώρα μας θα έχει πρόστιμο ως μη σύννομες.

www.ipiros.gr ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ήδη ο πρώτος μεταλλωρύχος θέλει να επιστρέψει στη στοά!

Δεν πέρασαν, παρά μόνο λίγες μέρες, από το μεγάλο γεγονός της Χιλής, της διάσωσης και ανάσυρσης από το βάθος της στοάς των 33 μεταλλωρύχων, που κράτησαν την παγκόσμια κοινή γνώμη με κομμένη την ανάσα. Κι όμως η ανάσυρση των εγκλωβισμνένων στην επιφάνεια, δε σημαίνει αυτόματα και την ευτυχία για αυτούς τους ανθρώπους. Ορισμένοι από αυτούς πάσχουν από μεγάλη ψυχολογική πίεση κι "έσπασε" ήδη ο πρώτος που θέλει να

5 promo codes για δωρεάν κατέβασμα του PadTales "Η καλύτερη μέρα του καλοκαιριού"

Σήμερα έχουμε την πρώτη προσφορά του Ηλεκτρονικού Αναγνώστη για δωρεάν κατέβασμα ηλεκτρονικών βιβλίων σε συνεργασία με την Playcompass Entertainment. Πρόκειται για το ebook PadTales "Η καλύτερη μέρα του καλοκαιριού" (The Best Day of Summer), ένα παιδικό παραμύθι στα ελληνικά με τη μορφή εφαρμογής για iPhone, iPad και iPhone Touch. Το ebook περιλαμβάνει animation, κείμενο και αφήγηση στα ελληνικά, τα

Η σπανιότατη λευκή τρούφα στην Καστοριά

Πριν από λίγα χρόνια ένας μεγιστάνας των καζίνων του Χονκ Κονγκ πλήρωσε 330.000 δολάρια για να αποκτήσει σε διεθνή δημοπρασία ένα ωραιότατο κομμάτι λευκής τρούφας, ενός πολύ σπάνιου είδους μανιταριού που έχει βρεθεί μέχρι τώρα μόνο σε πέντε χώρες: την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία και τη Σλοβενία.  Στις 7 Οκτωβρίου, την ώρα που ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Σέτκος, γυρνούσε με τα εκπαιδευμένα σκυλιά του στα βουνά της περιοχής, έμεινε έκπληκτος όταν ο σκύλος του, ο Μπρακ, στάθηκε πάνω από μια λευκή τρούφα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΤΟΞΟ ΓΕΦΥΡΙ 
ΠΛΑΚΑΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
φωτο: Αντώνης Γιωτίτσας