Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Με μαθητές και φοιτητές η πανεθνική απεργία την Πέμπτη

Στη Γαλλία για το  συνταξιοδοτικό 
Στα χέρια των νέων περνά αύριο, Τρίτη, η σκυτάλη των κινητοποιήσεων κόντρα στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία για να καταστεί νόμος του κράτους. Οι νέοι δίνουν «ραντεβού» έξω από το κτίριο της Γερουσίας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς και τα συνδικάτα ετοιμάζονται για τη μεγάλη πανεθνική απεργία της Πέμπτης. Η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί παραμένει αμετακίνητη στην αύξηση του ορίου ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια, και πλήρους από τα 65 στα 67 έτη έως το 2017. Αμετακίνητα είναι και τα συνδικάτα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αφησε ο Παπανδρέου

Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών 
άφησε ο Πρωθυπουργός
 
«Το πολιτικό κόστος το αναλαμβάνω γνωρίζοντας ότι κάνω το πατριωτικό μου καθήκον. Στόχος μου να πάει ο τόπος μπροστά. Το 2011 παίρνουμε αποφάσεις θεσμικού τύπου αλλαγών που αποκαθιστούν το αίσθημα της δικαιοσύνης. Όχι αυτά που μας λέει η αντιπολίτευση για νέα μέτρα. Αυτή η δύσκολη πορεία δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να ανακόψουν την πορεία γιατί φοβούνται ότι θα ανατρέψουν παλαιά δεδομένα και λογικές. Αν δω ότι η χώρα δυσκολεύεται και μπαίνει σε αδιέξοδο όλα αυτά θα συναθροιστούν και το μήνυμα των εκλογών. Αν δω ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο στη χώρα καταλαβαίνετε δεν υπάρχει αδιέξοδο στην δημοκρατία, κυρίαρχος είναι ο λαός.
Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές αλλά αν βαρύνει η κατάσταση... Το μήνυμα των εκλογών δεν είναι αμιγώς κομματικό. Ένα μέρος της μεγάλης αλλαγής που κάνουμε είναι να αλλάξουμε το κράτος .

Ο Νόμος " περί ευθύνης των πολιτικών"

 Δεν μπορώ να μην το πω, πριν εγκαταλείψω τον υπολογιστή για σήμερα. Ο πρώτος νόμος που έπρεπε να υπογραφεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου έπρεπε να είναι αυτός για την ευθύνη των υπουργών, δηλαδή των πολιτικών. Δεν το έκανε όμως, αν και είχαμε την εντύπωση ότι τον είχε έτοιμο από την εποχή που ήταν αντιπολίτευση. Το ότι χρειάζεται, λέει, αλλαγή του συντάγματος, λίγο μας ενδιαφέρει. Εμείς και με προεδρικό διάταγμα θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Αρκεί να έπιαναν τα λαμόγια και να τα

Πάμε για εκλογές;;;

Αυτό θα έλειπε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα! Να πάμε σε εκλογές. Αν δει , βέβαια, ο Παπανδρέου ότι δεν "τραβάει" η ομάδα και συνεχίσει ο Σαμαράς τη στείρα πολιτική χωρίς να πείθει με μια εναλλακτική λύση, τότε θα μάς πει: Εγώ σας χαρίζω την εξουσία κι ελάτε να κάνετε εσείς κουμάντο με νέες εκλογές, οι οποίες θα είναι και η ταφόπλακα αυτή τη χρονική περίοδο. Η χρεοκοπία θα έρθει λίγο γρηγορότερα από το αναμενόμενο χρονικό διάστημα!

Δεν ευθυνόμαστε για τα σκληρά μέτρα

Η ευθύνη και γι' αυτό ανήκει στην κυβέρνηση Καραμανλή 
 Απ΄όλες τις ερωτήσεις στο " πανηγύρι" της τηλεθέασης ήταν αυτή του Σρόιτερ. Κανένας δεν μπήκε φυλακή, κανένα ιατρείο δεν έκλεισε, κανένας φοροκλέφτης δεν πιάστηκε και καμιά σπατάλη του δημόσιου τομέα δεν απέδωσε, αφού ήταν ελάχιστες οι περικοπές. Ο Παπανδρέου τα έριξε στη Ν.Δ., όπως η Ν.Δ. παλιότερα τά έριχνε στο ΠΑΣΟΚ ... και όλοι μαζί τα ρίχνουν στον ελληνικό λαό!
«Έχετε δίκιο ότι μπορούσαμε να κόψουμε σπατάλες στο Δημόσιο αντί για μισθούς και συντάξεις. Αλλά δεν είχαμε χρόνο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης για τα έκτακτα μέτρα κατά μισθωτών και συνταξιούχων.

Πράσινη ανάπτυξη

Συνεκμετάλλευση
Ο Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε έκρυψε τα πράσινα όνειρά του. Είναι οπαδός της ξεκάθαρης – παγκοσμίως – πολιτικής τοποθέτησης ότι η πράσινη (μπίζνα) ανάπτυξη όχι μόνο μπορεί να σώσει τη Γη από την περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά και να απογειώσει εκ νέου την οικονομία. Με άλλα, πιο απλά λόγια, ο Γ. Παπανδρέου, όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, θεωρεί ότι το κίνητρο του κέρδους μπορεί να αναπροσανατολίσει την οικονομική δραστηριότητα προς μια «σωτήρια» κατεύθυνση.
Εξ αιτίας των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραγωγής

Λύση για τις μετεγγραφές υποσχέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας

Για χρηματοδότηση των ΤΕΙ με τρία εκατ. ευρώ 
έκανε λόγο ο Γ. Πανάρετος
Τρία εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για την κάλυψη των αναγκών των πρόσθετων φοιτητών υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος. Νωρίτερα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά Δημήτρης Νίνος και Λάζαρος Βρυζίδης διεμήνυσαν ότι η υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση των μετεγγραφών.

Το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας γίνεται 600 ετών!

Έξι αιώνες ζωής "κλείνει" το Αστρονομικό Ρολόι ή Ρολόι της Πράγας, ένα τεχνολογικό και ιστορικό μνημείο της Τσεχίας.
Το καμάρι του Δημαρχείου της Παλιάς Πόλης σχεδιάστηκε από τον Mikulas του Kadan, ύστερα από αίτημα των δημοτικών συμβούλων το 1410 και είναι μοναδικό στον κόσμο, όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Τσεχικού Οργανισμού Τουρισμού.

Χάρη στο Αστρονομικό Ρολόι ήταν δυνατό, από εκείνη ακόμα την εποχή, όταν η Πράγα ήταν πολυπολιτισμική πόλη, να δει κάποιος την ώρα, με εναλλακτικούς τρόπους.

Στην... απόψυξη οι διορισμοί επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Έως το τέλος του έτους στις δημόσιες υπηρεσίες, εντός του α' τριμήνου του 2011 στους ΟΤΑ
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση Ραγκούση - Παπακωνσταντίνου * Συμπεριλαμβάνονται κοι οι 800 του υπουργείου Οικονομικών. Στην απορρόφηση επιτυχόντων του ΑΣΕΠ λόγω του μεγάλου αριθμού των συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο και των αυξημένων αναγκών του υπουργείου Οικονομικών προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η Γερμανία έτοιμη να αλλάξει τη ρήτρα περί μη διάσωσης χώρας-μέλους

 Έτοιμη να αποδεχθεί μία μεταβολή στο άρθρο 125 της ευρωπαϊκής Συνθήκης που αφορά τη ρήτρα περί μη διάσωσης χώρας-μέλους είναι έτοιμη να αποδεχθεί η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας FT Deutschland. 
Το άρθρο παραθέτει δηλώσεις σχετικών με το θέμα παραγόντων που λένε ότι το άρθρο 125 μπορεί να βελτιωθεί για να παρέχει τη δυνατότητα της εξαίρεσης σε εποχές όπου η σταθερότητα της Ευρωζώνης απειλείται ή διαταράσσεται.

Δε μας λυπούνται καθόλου τελικά....

Να που συμφώνησανε ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Κ.Κ.Ε.....Όλα τα κόμματα από μια διακαναλική... Δε μας λυπούνται καθόλου.,..Aλέκα τί να πείς στα κανάλια...; Για την πλουτοκρατία και το κεφάλαιο...; Για τη λαική συσπείρωση..; Τα ακούμε ούτως ή άλλως....κάθε μέρα...Εσύ Αλέξη..; Για τα δικαιώματα των μεταναστών και όσων πέφτουν θύματα βίας από τη πολιτική του Μνημονίου...; Μάλλον πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν έχετε κάτι νέο να πείτε γιατί σταματήσατε να προσαρμόζεστε στις ανάγκες των καιρών... 
πηγή

Κρουαζιέρα: Βοnus για προσλήψεις Ελλήνων, malus τα τέλη

Συνάντηση υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων 
με φορείς της κρουαζιέρας 
Μπόνους στις εταιρείες που θα προσλαμβάνουν έλληνες ναυτικούς προανήγγειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης στη συνάντησή του με εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ανάλογα με τον αριθμό των Ελλήνων που θα πάρουν οι εταιρείες, άσχετα αν είναι αξιωματικοί γέφυρας, καμαρότοι ή μάγειροι, θα υπάρχει ένα μπόνους -κίνητρο το οποίο ακόμα δεν έχει καθοριστεί.

Απεργίες και στη Γερμανία

Τα γερμανικά συνδιθκάτα προειδοποιούν από σήμερα το επιβατικό κοινό για τις αυτιανές απεργίες.
Στάσεις εργασίας αρχίζουν από αύριο το πρωί σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των συνδικάτων οι υπάλληλοι στο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας, όπως και σε έξι ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν εκατομμύρια επιβάτες.

ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΤΙΜΑΛΦΗ

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Λένε ότι πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Μερικές φορές, είναι η τέχνη του οίκτου. Να ασκείς εξουσία χωρίς οίκτο, αλλά να απαιτείς οίκτο όταν πετιέσαι στο περιθώριό της. Δεν ξέρω αν ο κύριος Αγγέλου ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αναρωτιέμαι ποιός πολιτικός δεν ανήκει. Θυμάμαι όμως τις ημέρες της κατάθεσής μου στην εξεταστική της Βουλής για το Βατοπέδι, έναν βουλευτή της ΝΔ, που με πλησίασε και μου είπε πως απέναντι

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα η Frontex

Πλοίο της Frontex στην Ελλάδα
Δεκτό έγινε από την Ε.Ε το ελληνικό αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή, προκειμένου να ανακοπεί το αυξανόμενο κύμα έλευσης λαθρομεταναστών από τη χερσαία και θαλάσσια μεθόριό της με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε χθες από τις Βρυξέλλες η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ.
  Πλοίο της Frontex στην Ελλάδα Όπως τόνισε η ίδια, η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Ελλάδος και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

Δώδεκα λόγοι για να μαυρίσετε τους Μαυρογιαλλούρους...

MAΥΡΟ….ΜΑΥΡΟ…ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΛΟΥΡΟΥΣ


  1. Μαύρο σ΄όσους σας στέλνουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια ,θεωρώντας σας αγράμματους…
  2. Μαύρο σ΄όσους τώρα σας τείνουν το χέρι για χειραψία και σας κερνούν στο καφενείο,ενώ πριν αγνοούσαν την ύπαρξη σας..
  3. Μαύρο σ΄΄όσους δαπανούν πολλά χρήματα στην προεκλογική τους εκστρατεία. Με την εκλογή τους προσδοκούν να τα εισπράξουν διπλά και τρίδιπλα. 

«Παράθυρο» για το μισθολογικό των εκπαιδευτικών άφησε η υφυπουργός Παιδείας

 «Το ενιαίο μισθολόγιο έχει στόχο την άρση αδικιών. Πρέπει να αρθεί η μισθολογική αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί εντός του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές συζήτησαν "την εκπαιδευτική αμοιβή και την αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί εντός του

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ ....

http://1.bp.blogspot.com/_o0tvqRA0PI8/TMVuIVH42PI/AAAAAAAABug/NYBSxbGvmRI/s1600/papandreou1.jpg

Αλληλοκατηγορίες για «μίζες» από τους πρώην συνεταίρους της «Ακρόπολις» ΑΧΕΠΕΥ

Εξεταστική για τα Ομόλογα
Κατ' αντιπαράσταση αναμένεται να εξεταστούν το απόγευμα, από την  Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, οι πρώην συνέταιροι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης, μετά τις αλληλοκατηγορίες που αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια των χωριστών καταθέσεών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πρινιωτάκης. καταθέτοντας

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ρεπορτάζ: Νικόλ.Τρίγκα (απο ΕΘΝΟΣ)

Νέο τοπίο στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας διαμορφώνει το σχέδιο διαβούλευσης, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και στηρίζεται σε τέσσερα βασικά σημεία: Αυτοδιοίκηση, λογοδοσία, ποιότητα και εξωστρέφεια των ΑΕΙ.
Η μελλοντική ταυτότητα των πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας και θα στηρίζεται σε πρόσωπα παγκόσμιας ακτινοβολίας και αναγνώρισης, τα οποία θα κληθούν με διεθνείς διαγωνισμούς να καταλάβουν θέσεις πρυτανικών αρχών και

Παροχών συνέχεια

Λίγες ώρες πριν από τη διακαναλική Παπανδρέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πήγε στους Αγρότες και μοίρασε λεφτά.
Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει ότι στρώνει το χαλί για πρόωρες εκλογές. Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού ο Κώστας Σκανδαλίδης πήγε στον ΟΠΕΚΕΠΕ και παρουσίασε το πρόγραμμα για τις πληρωμές που θα γίνουν μέχρι τον Ιούλιο του 2011 και αφορούν τόσο σε εκκρεμότητες προηγούμενων ετών όσο και σε υποχρεώσεις για το 2010.

Στον «αέρα» οι μετεγγραφές 2.000 φοιτητών στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

Μεταγραφές, χωρίς προετοιμασία και σωστή χρηματοδότηση δε γίνεται! Οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά αρνούνται να εγγράψουν περίπου 2000 φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής, εάν δεν λάβουν έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Παιδείας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά Δημήτρης Νίνος και Λάζαρος Βρυζίδης, τόνισαν ότι "η υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ τα τελευταία χρόνια δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση των μετεγγραφών".Επισήμαναν, δε, ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα ιδρύματα αλλά θα επικεντρώσουν τις αντιδράσεις τους σε κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συγκέντρωση εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Καρακίτσιος, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν, μεταξύ άλλων, εκταμίευση των χρημάτων για την άμεση καταβολή δεδουλευμένων 3 μηνών σε περίπου 1.100 συναδέλφους τους, αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων σε

Ξέρει ο Σαμαράς τι θέλει;


Το ΚΚΕ δεν το κρύβει πως εκείνο που επιδιώκει είναι τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομική και κοινωνική αναταραχή, γιατί πιστεύει ότι έτσι εξυπηρετούνται οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του. Ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος διακηρύσσουν ότι η κυβέρνηση και ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να παραιτηθούν, έχοντας προφανώς την ψευδαίσθηση ότι κάτι τέτοιο θα αναβάθμιζε για κάποιον ανεξήγητο λόγο τον ρόλο τους στην πολιτική ζωή. Κι ο Σαμαράς; Αλήθεια, ο Σαμαράς ξέρει τι θέλει;

ΤτΕ: Συνέχιση δημοσιονομικής προσαρμογής

Στο τέλος Νοεμβρίου το stress test στις τράπεζες

Συνέχεια της δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς όμως περαιτέρω αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές, προτείνει –σύμφωνα με πληροφορίες- στην ενδιάμεση έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική, η Τράπεζα της Ελλάδος.
Στην έκθεση που θα υποβάλλει ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος στη Βουλή την Τρίτη, θα καθίσταται σαφές το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ωστόσο δεν δικαιολογείται εφησυχασμός, καθώς ακόμη βρίσκεται στο μέσον μίας μεγάλης προσπάθειας.

Δύο γιατροί στο κύκλωμα

Πάνω από είκοσι γιατροί, ανάμεσά τους και δύο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εμπλέκονται στην σκαναλώδη υπόθεση των ορθοπεδικών υλικών της εταιρείας Depuy International. Για την διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, ο εισαγγελέας εφετών και οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ζήτησαν την συνδρομή της ευρωπαικής δικαστικής αρχής. Να σημειωθεί ότι στις ελληνικές αρχές έχουν δοθεί έντεκα φάκελοι, οι εννέα από τους οποίους προέρχονται από το «Γραφείο Σοβαρής Απάτης» του Ηνωμένου Βασιλείου και οι δύο από τις αντίστοιχες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Eurobank και Praktiker ενώνουν τις δυνάμεις τους στα φωτοβολταϊκά


Στον χώρο της προώθησης και ανάπτυξης οικιακών εναλλακτικών πηγών ενέργειας εισέρχεται η Praktiker Hellas προχωρώντας ταυτόχρονα σε συνεργασία με την Τράπεζα Eurobank EFG.   Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, που περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα στην εμπορία και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων όπως η Yingli, BP Solar, Martifer Solar, Aloumyl και Euroconsultants, η Praktiker προσφέρει στους πελάτες της

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο και ειδικά οι αυξημένες ανάγκες από προσωπικό στο υπουργείο Οικονομικών, οδήγησε τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών στην έκδοση εγκυκλίου για την απορρόφηση των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Ερχεται νέο «χτύπημα» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Προβληματισμός για την πολιτική σε ΔΕΚΟ και 
ελλειμματικούς Οργανισμούς
Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι δραστικές περικοπές στις ΔΕΚΟ, όσον αφορά στα επιδόματα, τις υπερωρίες και τις αποζημιώσεις για εκτός έδρας, πολλώ δε μάλλον σε οργανισμούς με τεράστια ελλείμματα.
Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί το 2011 σε ΔΕΚΟ και «προβληματικούς» Οργανισμούς, μετά την επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος, στα μέσα Νοεμβρίου.

Από σήμερα ο ταχυδρόμος ...κτυπάει με περαίωση!

100.000 εκκαθαριστικά την ημέρα για έσοδα 600 εκατ. ευρώ
του Κωστή Πλάντζου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Στο γραμματοκιβώτιό  τους θα βρίσκουν από σήμερα και κάθε μέρα, δεκάδες χιλιάδες επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, το … προσκλητήριο του υπουργείου Οικονομικών, που θα τους καλεί να σπεύσουν έως τις 12 Νοεμβρίου να πληρώσουν από 300 έως και αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο, ώστε να "τακτοποιήσουν" τους ανοικτούς τους λογαριασμούς με την εφορία και να κλείσουν τα βιβλία τους.
Θα χρειαστεί  όμως μεγάλη προσοχή εκ μέρους όσων θελήσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση  που αφορά τα έτη 2007-2009, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν λάθη στην εκκαθάριση. Έτσι μπορεί, είτε να πληρώσουν παραπάνω από όσα πρέπει, ή να πληρώσουν λιγότερα και –εφόσον το ανακαλύψει εκ των υστέρων η εφορία- να του ζητήσουν να πληρώσει και άλλα, αλλιώς η περαίωση θα θεωρείται άκυρη!

Παραιτήθηκε η Θ. Δραγώνα

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση της Θ. Δραγώνα να διδάσκεται στα σχολεία ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας
Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση της Θ. Δραγώνα να 
διδάσκεται στα σχολεία ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας
Η θύελλα αντιδράσεων για την πρόταση να διδάσκεται ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας ανάγκασε την ειδική γραμματέα σε παραίτηση
Την διακοπή της «ιστορίας» της στο υπουργείο Παιδείας σηματοδοτεί η παραίτηση της κυρίας Θάλειας Δραγώνα από την ειδική γραμματεία, εξέλιξη που είχε σχεδόν... προαναγγελθεί. Το τελευταίο «επεισόδιο» στην αλυσίδα προστέθηκε μόλις προχθές, και όπως φαίνεται ήταν το καθοριστικό για την παραίτηση της κυρίας Δραγώνα την οποία και υπέβαλε στην υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου.

Στην τελική ευθεία η Εξεταστική για τη Siemens

Το βράδυ της Δευτέρας αναχωρούν για το Μόναχο οι βουλευτές της εξεταστικής για τη Siemens. Την επομένη, οι βουλευτές θα λάβουν τις καταθέσεις του αντιπροέδρου και υπευθύνου διαφάνειας της Siemens και του Ρ. Σίκατσεκ.
Tην Τετάρτη, οι βουλευτές έχουν το πολυαναμενόμενο ραντεβού με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Ωστόσο, οι βουλευτές δεν θα εξετάσουν δύο ουσιώδεις μάρτυρες, τον πρόεδρο της εταιρείας και τον διαχειριστή των «μαύρων

Σε «κώμα» 21 νοσοκομεία στη χώρα

«Ανεπανόρθωτη ζημιά» 

Η δαπάνη για τα φάρμακα μέσα σε 5 χρόνια αυξήθηκε κατά 67%, από 91,5 σε 152,8 εκατ. ευρώ. Το υγειονομικό υλικό το 2005 κόστισε 61,3 εκατ. ευρώ και πέρυσι έφθασε τα 95,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 55,2%
Σύμφωνα με το «Έθνος», ανεπανόρθωτη μοιάζει να είναι η ζημιά στα οικονομικά των νοσοκομείων. Οι δαπάνες για φάρμακα και υλικό αυξήθηκαν την τελευταία πενταετία έως και 67%, ενώ τα έσοδα παρέμειναν καθηλωμένα. Η αδυναμία των υπηρεσιών να βεβαιώσουν και να εισπράξουν νοσήλια προκαλεί έκρηξη των χρεών που δημιουργούν συνθήκες «χρεοκοπίας» στο ΕΣΥ, παρά την αισθητή μείωση των δαπανών που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες.

Ματαίωση στρατιωτικών γυμνασίων από ΗΠΑ - Ν. Κορέα

Στη ματαίωση στρατιωτικής άσκησης στην Κίτρινη θάλασσα, προχώρησαν από κοινού ΗΠΑ και Νότια Κορέα, μετά τη διαμαρτυρία της Κίνας, για ενέργεια που μπορεί να δυναμιτίσει επί μακρόν τις σινοαμερικανικές σχέσεις. Η άσκηση προέβλεπε κοινά γυμνάσια μεταφορικών αεροσκαφών με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου USS Τζορτζ Ουάσιγκτον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Ψάχνουν διπλοσυνταξιούχους και 100 εκατ. ευρώ

Τις τράπεζες, μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, επιστρατεύουν τα ταμεία προκειμένου να εντοπίσουν και να εξαλείψουν τις παράτυπες συντάξεις που καταβάλλονται σε συγγενείς ανθρώπων που απεβίωσαν, σε διπλοσυνταξιούχους και σε δικαιούχους του ΕΚΑΣ!
Πρόκειται ουσιαστικά για ομολογία ανικανότητας των υπηρεσιών των ταμείων που ενώ προσπαθούν να βρουν αυτές τις παρατυπίες, το …χάος που επικρατεί στους μηχανισμούς τους καθιστά αδύνατη την αποτελεσματικότητα τους.

Σοβαρό πλήγμα στο λιανεμπόριο έχει καταφέρει η οικονομική κρίση

«Θύματα» ακόμη και τα καταστήματα σε 
ακριβούς εµπορικούς δρόµους

Σοβαρό πλήγμα στο λιανεμπόριο έχει καταφέρει η οικονομική κρίση, ενώ πλέον οι επιπτώσεις γίνονται ορατές και στους πλέον γνωστούς και ακριβούς εµπορικούς δρόµους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», κλειστά καταστήµατα αλλά και µειωµένη κίνηση είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα στις αγορές αυτές οι οποίες αν και σε σύγκριση µε άλλες περιοχές των δυο πόλεων φαίνεται να αντιστέκονται, εντούτοις και αυτές µετρούν «θύµατα».

«Έσπασε» ο κατώτατος μισθός με επιχειρησιακή σύμβαση

Επιχειρησιακή σύμβαση «έσπασε» και επίσημα τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε εφαρμογή του Μνημονίου και του νόμου 3845/2010 που επιτρέπει στις επιχειρησιακές συμβάσεις να «αποκλίνουν» τόσο έναντι των κλαδικών συμβάσεων όσο και της ΕΓΣΣΕ.
Όπως προκύπτει από τη λίστα των συμβάσεων εργασίας που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί, πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή συμφωνία που προβλέπει την καταβολή χαμηλότερου κατά 100 ευρώ το μήνα κατώτατου μισθού (640 ευρώ, αντί των 739,56 της Εθνικής Γενικής.

To OXI (και τα ΝΑΙ) της 28ης Οκτωβρίου στην Τρόικα

Σκληρό "παζάρι" για τα … μετεκλογικά μέτρα
 Του Κωστή Πλάντζου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Στη σύνοδο κορυφής  των Βρυξελών, την 28η Οκτωβρίου, μεταφέρεται  το σκληρό παζάρι για τα μέτρα μείωσης  των ελλειμμάτων, όπου ο πρωθυπουργός θα "μετρήσει" τις αντιδράσεις των ηγετών της Ευρώπης, ενόψει της νέας αναθεώρησης των στοιχείων από τη Eurostat. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παραχωρεί σήμερα το βράδυ

Λάθος πόλεµος

Του ΓιώργουΛακόπουλου 
Αποφεύγοντας να χρίσει υποψήφιους περιφερειάρχες µεγάλα ονόµατα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε ότι δεν προτίθεται να πάει στα µαρµαρένια αλώνια µε τον Σαµαρά. Αλλά ξαφνικά το σκηνικό άλλαξε. Ο αρχηγός της Ν.Δ. ανέβασε υπερβολικά τους τόνους – ίσως δεν είχε κι άλλη επιλογή, αφού ξεκινούσε από µειονεκτική θέση. Από το ΠΑΣΟΚ για να ξορκίσουν το ενδεχόµενο µετατροπής του περιπάτου σε εφιάλτη, άρχισαν να δίνουν όσο περισσότερο Παπανδρέου µπορούν.

«Μη βγείτε από τα ρούχα σας, είναι πρωί... μας βλέπουν και παιδιά»

ΔΕΙΤΕ: Τον διασκεδαστικό διάλογο στο πλατό του Παπαδάκη
Ακατάλληλο δια ανηλίκους κόντεψε να μετατραπεί το στούντιο της εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πριν από λίγο. Δείτε το διάλογο και θα καταλάβετε.

Δείτε το απόσπασμα:

Γαλλία: Αστυνομική παρέμβαση στις απεργίες

Σε επέμβαση της αστυνομίας σημειώθηκε στη Γαλλία, με αποτέλεσμα το σπάσιμο του αποκλεισμού του διυλιστηρίου Σεν-Πιερ-ντε Κορ κοντά στην Τουρ. Το συγκεκριμένο διυλιστήριο ήταν υπό κατάληψη για μια εβδομάδα, από απεργούς. Οι 30 απεργοί που αποχώρησαν στις 4πμ τοπική ώρα, διαμαρτύρονταν για τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού. Μετά την αποχώρηση των

«Ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει ξεπεραστεί»

Η χώρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια στέρεη Κοινοβουλευτική Ομάδα και μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης.
Παραδέχτηκε πώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρεθεί ένα ολοκληρωμένο διακύβευμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι

 Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι ενώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ. Στις 10:00 το πρωί θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν ως συνέπεια να περικοπούν οι συντάξεις, τα επιδόματα αλλά και τα δώρα τους.

Γκιουλέκας - Μπουτάρης στην «Πρώτη Γραμμή»

Προέρχομαι από τη ΝΔ αλλά στο συνδυασμό έχουμε καλέσει πολίτες από όλες τις παρατάξεις. Στόχος μας να ενώσουμε και όχι να διαιρέσουμε τις δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας.
Πρόσθεσε ότι σε αυτές τις εκλογές θα μετρήσει η σοβαρότητα των προσώπων που έχουν θέσει υποψηφιότητα, όπως επίσης και οι προτάσεις για την τοπική κοινωνία. Επισήμανε πως θα υπάρξουν και πολιτικά συμπεράσματα καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές μετά τις περικοπές.

Διακαναλική: Διλήμματα από Παπανδρέου-Aντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

Για πρώτη φορά διακαναλική συνέντευξη συντονίζεται απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και όχι απο δημοσιογράφο!
Οπως έγινε γνωστό το ρόλο του συντονιστή θα αναλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος θα απευθύνει το λόγο στους δημοσιογράφους που με τη σειρά τους θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στον Γ. Παπανδρέου.

Πακιστάν: Εκρηξη βόμβας έξω από σουνιτικό ναό με τέσσερις νεκρούς

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν από βόμβα που εξερράγη σήμερα στην είσοδο σουνιτικού ναού στην πόλη Πακ Πατάν στο ανατολικό Πακιστάν.
Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε μία μοτοσικλέτα μπροστά από την πύλη του ναού. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε διάφορα καταστήματα που βρίσκονται παραπλεύρως του ναού.
Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί διάφορες επιθέσεις σε σουνιτικούς ναούς.
ΤΟ ΒΗΜΑ

«Είναι θέμα ημερών να πληρωθούν όλοι οι γιατροί τις εφημερίες τους»

«Τα 2/3 των γιατρών τις έχουν πληρωθεί» 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στο ALTER για τις εφημερίες που δεν έχουν πληρωθεί οι γιατροί και τόνισε ότι τα 2/3 αυτών έχουν πληρωθεί τις καλοκαιρινές εφημερίες και είναι θέμα ημερών να πληρωθούν και οι υπόλοιποι.
«Το Σεπτέμβριο άρχισε ο νέος κύκλος εφημεριών με το νέο νόμο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Αυτό δημιουργεί καλύτερους όρους πληρωμής των εφημεριών αφού θα πληρώνονται ένα μήνα μετά από το υπουργείο Οικονομικών. Άρα οι εφημερίες του Σεπτεμβρίου θα έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα», είπε ο υπουργός Υγείας.

Αγνοείται 85χρονος ορειβάτης που χάθηκε στον Ολυμπο


Από τις 7:30 το πρωί συνεχίζονται οι έρευνες στη θέση Μπουργάρα, μεταξύ των νομών Πιερίας και Λάρισας, για τον εντοπισμό 85χρονου, ο οποίος αγνοείται από χθες στις 19:00 το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Ο 85χρονος, κάτοικος Λάρισας, είναι μέλος του Συλλόγου «Υπαίθρια Ζωή» με ορειβατική κυρίως δραστηριότητα και βρέθηκε στην περιοχή περίπου με 40 άτομα.

Η εξωτερική πολιτική ενώνει!


Ο ακαδημαϊκός σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης έδωσε την περασμένη Τρίτη 19 Οκτωβρίου διάλεξη στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», στην πλατεία Συντάγματος, με θέμα «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα». Την οργανωτική φροντίδα της διάλεξης είχε το Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη». Έως εδώ όλα μοιάζουν και είναι προβλέψιμα και θα κατέληγαν απλώς σε μια ακόμα διάλεξη με ενδιαφέρον, το οποίο άλλωστε ο υιός Μαρκεζίνης, τέκνο της διαπρεπούς διασποράς, γνωρίζει να διατηρεί σε κάθε του εμφάνιση.

Δεν καταντάμε Ελλάδα......

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):


"Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε!
Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.
Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.

Γενετικός έλεγχος και αθλητικές αποδόσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσει κάποιος 
σε κορυφαία επίπεδα είναι η ύπαρξη των κατάλληλων γονιδίων
Του δρα Μιχάλη Μιχαηλίδη
Φωτογραφία
Ο αθλητισμός υψηλών επιδόσεων προϋποθέτει την επίτευξη κορυφαίων βιολογικών προσαρμογών σε συνδυασμό με την ύπαρξη κατάλληλων σωματομετρικών, ψυχολογικών και ψυχοκινητικών χαρακτηριστικών. Οι βιολογικές προσαρμογές που απαιτούνται για το κάθε άθλημα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας εξειδικευμένης προπόνησης που συχνά ξεκινά από μικρή ηλικία. Παρόλα αυτά, η επίτευξη υψηλών επιδόσεων δεν είναι εφικτή απ’ όλους, διότι δεν διαθέτουν όλοι το κατάλληλο γενετικό υλικό, το οποίο με την κατάλληλη προπόνηση θα αναδείξει τον υπερέχοντα αθλητικό φαινότυπο. Όπως είναι γνωστό, τα γονίδια ελέγχουν την ανάπτυξη, τη μορφολογία, τη λειτουργικότητα και την