Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Αναστοχασμός

thumbΕβδοµήντα χρόνια από το μεγάλο «Όχι» της Ελλά­δας στον φασισμό. Επέτειος «της σειράς» τις τε­λευταίες δεκαετίες, αλλά με νέο περιεχόμενο στις μέρες μας. Το «Όχι» του ’40 δεν ήταν απλώς «αντιφασιστικό». Ήταν εθνικό. Το εξέφερε ο δι­κτάτορας Μεταξάς κι από τη φυλακή ο Ζαχαρι­άδης ζήτησε, με την περίφημη επιστολή του, να βγουν από τις φυλακές οι κομμουνιστές για να πολεμήσουν στο μέτωπο. Το «Όχι» υπερέβη τις πολιτικές διαφορές και ένας

Στέλνουν ευρωσυνοριοφύλακες στον Εβρο

Από επιχείρηση της Frontex
 Από επιχείρηση της Frontex
Άμεση ανταπόκριση είχε από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το αίτημα για την παροχή βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών που εισρέει στη χώρα μέσω του Έβρου, από την Τουρκία.
Χθες η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ανεμί Τούρτελμπουμ, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της Ε.Ε., ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας είναι έτοιμοι να κινητοποιήσουν διακόσιους συνοριοφύλακες για να την βοηθήσουν στον αγώνα κατά του κύματος των λαθρομεταναστών από την Τουρκία.

Ο Κώστας Κωνής προς Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες της Αττικής...

Του Κώστα Κωνή,
Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ της Περιφέρειας Αττικής με το ψηφοδέλτιο ''Αττική-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ-Με έργο πάμε μπροστά''

Αγαπητή Συμπατριώτισσα Ηπειρώτισσα,
Αγαπητέ Συμπατριώτη Ηπειρώτη!
Είμαι και εγώ γέννημα και θρέμμα της πολυβασανισμένης Ηπειρωτικής γης (Μυρσίνη Πρέβεζας).
Απευθύνομαι σε σένα και την οικογένειά σου, σε όλους τους αγαπητούς συμπατριώτες μου Ηπειρώτες, που ξεκινήσατε κάποτε, όπως κι εγώ, με το όνειρο και την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.
Κατοικώ στη Ριζούπολη, δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα.

Ακριβότερες έως 60% οι τιμές προϊόντων στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ

Τι συμπεράσματα προκύπτουν από κρας τεστ που έγινε σε έξι χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που οφείλεται κυρίως αυτή η ανισομέρεια σε βάρος της χώρας μας.
Αποκλίσεις οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 60% παρατηρούνται στις τιμές διάθεσης συγκεκριμένων προϊόντων από πολυεθνικές εταιρίες στην Ελλάδα, σε σχέση με τις τιμές διάθεσης σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσπάθεια που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης να εξορθολογίσει την κατάσταση, μάλλον, πέφτει στο κενό, καθώς από την πλευρά των πολυεθνικών δεν σημειώνεται καμία ιδιαίτερη διάθεση αλλαγής της τιμολογιακής τους πολιτικής.

L' eclise c’est moi...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης   
Από το PRESS-GR,blogspot.com
 «Υβρις φυτεύει τύραννον»
(Σοφοκλής)
Στον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, που έγινε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, αρνήθηκε ο Ανθιμος να δώσει το χέρι του στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του διαμήνυσε ότι αν δεν σταματήσει την εναντίον του κριτική και δεν ανακαλέσει τα όσα εναντίον του έχει πει δεν πρόκειται να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Η εκκλησία θα είναι εναντίον σου» φέρεται να του είπε όταν φίλησε το σταυρό και πήγε να του δώσει το χέρι έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου».

Μήνυμα Μάρκου Μπόλαρη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η σημερινή επέτειος της ηρωικής αντίστασης του λαού μας κατά των δυνάμεων του άξονα, ανακαλεί στην ιστορική μνήμη γεγονότα - ορόσημα που διατηρούν αμετάπτωτη την επικαιρότητά τους. Πράξεις ηρωισμού που συνδέονται με το πατριωτικό καθήκον -όπως αυτό ορίζεται από τις περιστάσεις και τις εποχές, είναι σημαντικές για να συνειδητοποιήσουμε τη σημερινή μας στάση απέναντι στην πρόκληση που αντιμετωπίζουμε για μια διαφορετική πορεία. Μέσα από τον αμφίπλευρο φωτισμό του

Παραμύθια μάλλον τα 250 χιλ. ευρώ που βρήκε ο οδηγός ΚΤΕΛ...

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας ''Ελευθερία'', τα όσα ισχυρίστηκε ο οδηγός (φωτο) του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας για τα 250.000 ευρώ που βρήκε στις αποσκευές και παρέδωσε στον ιδιοκτήτη τους και έκαναν το γύρο της Ελλάδας από τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες ως παράδειγμα τιμιότητας, είναι μάλλον παραμύθια!

Ο “Ζορό” είναι εδώ – Σόου Μπλάνκο στη νίκη-πρόκριση της ΑΕΚ

Η Ένωση μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 18' όμως ο Ίσμαελ Μπλάνκο φώναξε βροντερό παρών, σημείωσε τρία τέρματα και δημιούργησε το τέταρτο, οδηγώντας την ομάδα του στην εύκολη νίκη με 5-1. Δείτε βίντεο:

«Οχι» Γιώργου στην Μέρκελ

«Οχι» Γιώργου στην Μέρκελ
«Οι κυρώσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας μπορούν να ενισχυθούν, αλλά η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου, είναι κάτι για το οποίο εμείς είμαστε αρνητικοί», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες. Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Το μήνυμά μας είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού λαού, αλλά και της βούλησης όλων μας να συνεχίσουμε τις μεγάλες

Διεκόπη η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά

Άδοξο τέλος είχε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στα Χανιά. Η παρέλαση διακόπηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί, όταν ομάδα μαθητών σχολείων, που τελούν υπό κατάληψη,αλλά και μεγάλος αριθμός φοιτητών, που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, θέλησαν να πραγματοποιήσουν  πορεία. Εμποδίστηκαν, όμως, από αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Επεισοδιακή η παρέλαση στα Γιάννενα

Ο Φοιτητικός Σύλλογος των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, μετά από Γενική Συνέλευση, αποφάσισε την παρέμβαση στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος που απασχολεί τη σχολή από τη δημιουργία της, την απόκτηση επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταξη της σχολής στο ΤΕΕ. Θεωρήσαμε σωστό να παρέμβουμε τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα, καθώς εκείνη τη στιγμή ήταν μαζεμένοι όλοι οι τοπικοί πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι της

Ο αναμάρτητος, μεγάλος ρεπόρτερ, Οικονόμου...

Τα'βαλαν με το Παπαδάκη εκθειάζοντας την δική τους 
δεινότητα στο ρεπορτάζ...
Το παρακάτω δημοσίευμα το πήραμε από το Nonews, όχι πως συμπαθούμε ιδιαίτερα τον Παπαδάκη και τα έχουμε με τους Λυριτζή- Οικονόμου, αλλά γιατί οι δυο αυτοί μεγάλοι, μέχρο πρόσφατα κρατικοδίαιτοι μεγαλοδημοσιογράφοι, έχουν άδικο και κακώς τα "ρίχνουν" στον Παπαδάκη. Η ιστορία εκελίχθηκε σήμερα το πρωί με την περίπτωση των αγνοούμενων από την τρομερή κακοκαιρία και πλημμύρα στο Τριάδι Θεσσαλονίκης. "Κατ' αρχήν είχαν άδικο.

«Πτυχία με αντίκρισμα»

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας από την Πάτρα 
Τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Πάτρα παρακολούθησε ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος. Κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον χώρο της Παιδείας, ο κ. Πανάρετος δήλωσε πως κύριος στόχος είναι τα πτυχία που δίνονται από πανεπιστήμια και ΤΕΙ να έχουν αντίκρισμα.

Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από την ΝΕΤ!!!

Στην πηγή των γεγονότων μπορεί να είναι η ΝΕΤ αλλά ο κυβερνητικός της συντάκτης κάπου αλλού ήταν... Στο μεσημεριανό δελτίο στις 3 ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Διονύσης Μποτώνης μας ενημέρωνε ότι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του θα γίνει στις 4 το απόγευμα, δηλαδή σε περίπου μία ώρα. Την ίδια στιγμή όμως στα κινητά τηλέφωνα των πολιτικών συντακτών έφτανε sms το οποίο ανέφερε πως η επίμαχη

Νέα Νίκη κατά Περσών


Το 
άρτιο πρόπλασμα της Νίκης του Καλλιμάχου
Κρεμασμένοι από το εσωτερικό μπαλκονάκι του Μουσείου της Ακρόπολης πολλοί επισκέπτες περίμεναν χθες το μεσημέρι υπομονετικά τα αποκαλυπτήρια της Νίκης του Καλλιμάχου, του πολέμαρχου που με την ψήφο του αποφασίστηκε να γίνει η μάχη του Μαραθώνα, το 490 π.Χ.
  Το άρτιο πρόπλασμα της Νίκης του Καλλιμάχου Το μνημείο, ύψους 4,68 μ., που στήθηκε πριν από 25 αιώνες στην Ακρόπολη μετά τη νικηφόρα έκβαση της σύγκρουσης των Αθηναίων με τους Πέρσες, επέστρεψε χθες στη «γειτονιά» των αρχαϊκών γλυπτών, όπως ήταν και στην αρχαιότητα.

Στις Βρυξέλλες κρίνεται η τύχη της Ελλάδας σήμερα και αύριο

Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στη βελγική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας και της Συνθήκης της Λισσαβόνας  
Μια από τις κρισιμότερες Συνόδους Κορυφής των τελευταίων χρόνων πρόκειται να συγκληθεί Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Με αφορμή το ελληνικό «πάθημα» και τα μαθήματα που ελήφθησαν από αυτή τη δοκιμασία, οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν το ενδεχόμενο αλλαγής: α) του Συμφώνου Σταθερότητας και β) της συνθήκης της Λισσαβόνας. Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχουν απόψεις οι οποίες διίστανται και υποστηρίζουν άλλες περισσότερες αυστηρά και σκληρά μέτρα κι άλλες μετριοπαθέστερα.

Στη Γαλλία για τον ΟΣΕ ο Δημ. Ρέππας

Γεύμα εργασίας με τον Γάλλο υφυπουργό αρμόδιο για τις Μεταφορές, Ντομινίκ Μπισερό, είχε, σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των προθέσεων της γαλλικής πλευράς για την εξαγορά μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κυρώσεις στους «απείθαρχους» επιδιώκουν Βερολίνο-Παρίσι

Η οικονομική διακυβέρνηση και η γερμανο-γαλλική πρόταση για αναθεώρηση της συνθήκης της Λισαβόνας, ώστε να δίνεται η δυνατότητα επιβολής πολιτικών κυρώσεων σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσιάζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, τίθεται επί τάπητος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των «27» στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, η σχετική πρόταση που προσκρούει στην αντίδραση αρκετών χωρών. Στις Βρυξέλλες σήμερα και ο Πρωθυπουργός για την κρίσιμη Σύνοδο, στο περιθώριο της οποίας θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογο του μετά από αίτημα της ΠΓΔΜ, ενώ θα πάρει μέρος και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία


Σε 198.000 υπολογίζονταν οι διαδηλωτές στα μέσα της ημέρας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία παρατηρεί σαφή μείωση της συμμετοχής.
Περίπου 198.000 διαδηλωτές είχαν κατέβει στους δρόμους της Γαλλίας στα μέσα της σημερινής ημέρας διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο παρατηρεί μια «σαφή μείωση της συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες» των

Νομική διαδικασία κατά της Ελλάδας για τον Ασωπό

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή

Νομική διαδικασία κατά της Ελλάδας για παραβάσεις στο θέμα του Ασωπού έχει κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό ανέφερε ο επίτροπος Περιβάλλοντος Γιάννες Ποτότσνικ απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για την πολυετή ρύπανση του ποταμού και των υπόγειων νερών του υπεδάφους.  Αιτία το γεγονός ότι η χώρας μας δεν θέσπισε τα αναγκαία σχέδια και προγράμματα για την ποιότητα των υδάτων του ποταμού και ως έκ τούτου δεν έχει κοινοποιήσει, όπως όφειλε, έως τις 22 Μαρτίου του 2010, τα σχέδια αυτά.

Κατάληψη στα Προπύλαια της Ακρόπολης

"Όχι στις απολύσεις" γράφει πανό που ανάρτησαν, στα Προπύλαια της Ακρόπολης, οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι πραγματοποίησαν  συμβολική κατάληψη το πρωί της Πέμπτης. Τελικώς αποχώρησαν το μεσημέρι μετά από παρέμβαση εισαγγελέα. "Το "ΟΧΙ" αποκτά και μια ουσιαστική σημασία πλέον. Δεν μπορεί άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να απολύονται εν μία νυκτί", δήλωσε ο Νίκος Χασομέρης, πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων Εργαζομένων του

Κυκλοφόρησε!!!


ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του Πάνου Μαραγκού

Του Πάνου Μαραγκού

Τα αποβράσματα της Ιστορίας (Ι): Έλληνες, δεξιοί, στην υπηρεσία των Ναζί

“Έλληνες” ακροδεξιάς ή αντικομουνιστικής προέλευσης, αν και είναι δύσκολο να δίνεις σε προδότες ιδεολογική ταυτότητα, υπήρξαν συνεργάτες των Γερμανών. 
Οι περισσότεροι απ αυτούς, δυστυχώς, δεν τιμωρήθηκαν
Γ. Μεριζιώτης, indy.gr/library


Μία ομάδα από εκείνες που διενεργούσαν δολιοφθορές εναντίον των Συμμάχων ήταν εκείνη του Γιάννη Κανελλόπουλου και του Χρήστου Βαρούχα, που είχε ως έδρα το οίκημα της οδού Αλκυστίδος 5. Το συγκεκριμένο κλιμάκιο πρακτόρων διέθετε ασύρματο και εκρηκτικές ύλες. Το πρωί της 9ης Αυγούστου 1944, κάτω από τα μάτια των Γερμανών, μια ομάδα αντιστασιακών

Το... ευρωπαϊκό VW Jetta

 Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μετά τα αποκαλυπτήρια του Αμερικάνικου Jetta στη Νέα Υόρκη, ήρθε η ώρα της Ευρωπαϊκής εκδοχή του οικογενειακού VW.
Οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές του μοντέλου που αντικαθιστά με το συνολικό μήκος να φτάνει πλέον τα 4,64 m καθώς υπάρχει αύξηση κατά 9 cm και κατά 7 cm στο μεταξόνιο και συνεπώς περιμένουμε μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Παπούλιας: «να απαλλάξουμε τους 18ρηδες από το βάρος του χρέους»


«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στη νέα γενιά που ξεκινά το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη της», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την Επέτειο της 28ής Οκτωβρίου.
Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει:
"Το Έπος του 1940 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η ελληνική αντίσταση, στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, προκάλεσε παγκόσμιο

Γ. Παπανδρέου: «Θα τα καταφέρουμε»

 Στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει τη μάχη «με κόπο, θυσίες και μεγάλες δυσκολίες», κάνοντας παράλληλα σύγκριση της σημερινής μάχης με το «ηχηρό όχι» που είπε η Ελλάδα στις δυνάμεις του Άξονα.

Ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ότι «όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας, έτσι και σήμερα, θα τα καταφέρουμε».
Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Παπανδρέου για την ιστορική επέτειο:

GENIKI BANK: ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΥΨΟΥΣ 339 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ

Τη διάθεση του ενημερωτικού δελτίου σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ανακοίνωσε η Geniki Bank, η οποία αποφασίστηκε στις 9 Ιουλίου από την Α΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων. Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 339.733.717,62 ευρώ, με την έκδοση 106.499.598 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 3,19 ευρώ και με τιμή διάθεσης 3,19 ευρώ για κάθε νέα μετοχή.

Ζουρλομανδύας

Τα Οχι θέλουν κότσια. Εμείς τα λέμε και τα καταναλώνουμε σαν να μασουλάμε φιστίκια. Σχεδόν όλοι. Από το ρετιρέ της πολιτικής εξουσίας ως τον συνδικαλιστή του ΟΣΕ και τους φορτηγατζήδες που κάνουν τους μάγκες με τις τζάμπα άδειες και με τα κρατικά ταμεία. Ο Γιώργος είπε Οχι στη λαίλαπα της Νέας Δυστυχίας και έφερε το μνημόνιο της Γερμανίας. Ο Σαμαράς λέει Οχι στο μνημόνιο για να φέρει διπλό μνημόνιο και ίσως την πτώχευση στα δημόσια ταμεία.

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε όλους τους δήμους της Αττικής λόγω των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις 09:45 έως 12:15΄ περίπου, ανάλογα με τις ανάγκες και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

«Ελευθέρας» από τις Βρυξέλλες για άρση φοροαπορρήτου

Απάντηση στο «Βήμα» της αρμόδιας επιτρόπου Βίβιαν Ρέντινγκ

Με μια διπλωματική απάντηση η αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει το «πράσινο φως» στην ελληνική κυβέρνηση για να απελευθερώσει την πρόσβαση στο Τaxisnet και συνεπακόλουθα στις φορολογικές δηλώσεις 8,5 εκατομμυρίων Ελλήνων στο Διαδίκτυο! «Το Βήμα» αποτάθηκε στην αρμόδια για ζητήματα Δικαιοσύνης επίτροπο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ προκειμένου να σχολιάσει τη διάταξη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την ανάρτηση των φορολογικών δηλώσεων στο Διαδίκτυο. Την απάντηση έστειλε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της επιτρόπου κ. Μάθιου Νιούμαν :

Η ψυχή τους πολεμούσε στην Πίνδο

70 χρόνια από την ιταλική εισβολή που έσυρε την Ελλάδα στον πόλεμο και έγραψε το ηρωικό έπος του ΄40, δύο 91χρονοι, στρατιώτες τότε, θυμούνται.
Η βαθιά, μεταλλική φωνή του εκφωνητή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών Κώστα Σταυρόπουλου ξύπνησε τους Ελληνες εκείνο το πρωινό της Δευτέρας, 28 Οκτωβρίου, 70 χρόνια πριν, με το ακόλουθο λιτό ανακοινωθέν: «Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουσιν από της 05. 30 ώρας της σήμερονταημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους». Ακολούθησαν εμβατήρια. Η

«Παραλύει» και πάλι η Γαλλία

Απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένονται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα εναντίον της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η οποία έλαβε το «πράσινο» φως χτες από  από το γαλλικό κοινοβούλιο.
Οι Γάλλοι εργαζόμενοι αναμένεται να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία που έχουν προκηρύξει τα εργατικά συνδικάτα της χώρας εναντίον των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Επιπλέον απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για τις 6 Νοεμβρίου.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Σε παγίδα ανάλογη με εκείνες που προτιμούσε συχνά ο προκάτοχός του κ. Ι. Γκαργκάνας υπέπεσε ο κ. Γ. Προβόπουλος (στο σκίτσο) με την επικοινωνιακά άστοχη πρότασή του για την... αναδιάρθρωση των ΚΑΠΗ (που σήμερα ονομάζονται «δημοτικές λέσχες φιλίας»). Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό για μία... προεκλογική ατάκα και δήλωσε χθες ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πρότεινε το κλείσιμο των ΚΑΠΗ γιατί προφανώς δεν θα χρειαστεί να φιλοξενηθεί ο ίδιος σε κάποιο από αυτά.

Αναζητούν ακόμα έναν αγνοούμενο στη Θέρμη

Υπερχείλιση χειμάρρου στο ρέμα Τριαδίου 
Σε εξέλιξη παραμένει επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη για έναν αγνοούμενο τον οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είδαν τα σωστικά συνεργεία αλλά δεν τον έχουν ακόμα απεγκλωβίσει από τα νερά που παρέσυραν από νωρίς το πρωί δύο ΙΧ στο ρέμα Τριαδίου. Πρόκειται για τον δεύτερο επιβαίνοντα σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και από το οποίο απεγκλωβίστηκε ήδη με ασφάλεια ένας νεαρός.

Στον ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ σήμερα οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των έκτακτων υπαλλήλων και συνταξιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού. Σήμερα το πρωί στις 10.30,  είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν όλοι μπροστά στην είσοδο του Ιερού Βράχου. Χτες, Τετάρτη, οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έμειναν κλειστοί από τις 8 έως τις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας παράστασης διαμαρτυρίας των μόνιμων υπαλλήλων του ΥΠΠΟΤ σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Η εκλογολογία, η άρση του απορρήτου, η πορεία της οικονομίας, η περαίωση και η επένδυση της COSCO κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
   Η ΑΥΓΗ: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμερα και αύριο, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ, με τη σύμπραξη Σαρκοζί, προωθεί σκληρό ποινολόγιο για τις «άτακτες χώρες» της Ε.Ε. Μεθοδεύουν περικοπές των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στα κράτη-μέλη".

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω καιρού

Απαγορευτικό απόπλου από πολλά λιμάνια
Μεγάλα προβλήματα προκαλούν στις θαλάσσιες μεταφορές οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα και η κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου από πολλά λιμάνια και τα πλοία να παραμένουν δεμένα.Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα αποπλεύσει το «Νήσος Χίος» που θα εκτελούσε δρομολόγιο για Χίο και Μυτιλήνη. Από το λιμάνι της Ραφήνας εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια προς Μαρμάρι.
Απαγορευτικό απόπλου ισχύει για το Λαύριο, τον Άγιο Κωνσταντίνο, την Αλεξανδρούπολη, το Βόλο και την Καβάλα.
Επίσης, δεμένο θα παραμείνει στο Ηράκλειο και το «Flying Cat 4» με απόφαση του πλοιάρχου. 

Newsbeast

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940

 Δείτε σχεδόν ολόκληρη την ιστορία του έπους του 40 μέσα στα 8 βίντεο που ακολουθούν!  

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Άγριο ξύλο για μία προσπέραση

28η Οκτωβρίου 1940: Η ημέρα που νικήθηκε ο ζόφος

aera 
Του Κώστα Δεσποτόπουλου
Την 28η Οκτωβρίου 1940, η προοπτική της Ιστορίας ήταν όσο ποτέ ζοφερή. Οι λαοί της Ευρώπης είχαν υποδουλωθεί ή φαίνονταν έτοιμοι να υποκύψουν στην φυλετική αλαζονεία του προβαλλόμενου ως «λαού των κυρίων». Η Γερμανία σάρωνε τα σύ­νορα των ηπειρωτικών επικρατειών, απειλούσε την υπόσταση της θαλασσοκράτειρας, προχωρούσε ακάθεκτη προς την κοσμοκρατορία.

Γιώργος Σεφέρης: πώς έζησε την 28η Οκτωβρίου 1940

O Γ. Σεφέρης, το 1940, υπηρετούσε στο υπουργείο εξωτερικών και υπήρξε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας  ιστορικών γεγονότων. Οι εμπειρίες του απ΄ εκείνες τις ημέρες καταγράφονται στον γ΄τόμο των απομνημονευμάτων του.
Δευτέρα 28. Κοιμήθηκα δύο το πρωί, διαβάζοντας Μακρυγιάννη. Στις τρεις και μισή μια φωνή μέσα από το τηλέφωνο με ξύπνησε: « έχουμε πόλεμο ». Τίποτε άλλο, ο κόσμος είχε αλλάξει. Η αυγή, που λίγο αργότερα είδα να χαράζει πίσω από τον Υμηττό, ήταν άλλη αυγή: άγνωστη. Περιμένει ακόμη εκεί που την άφησα. Δεν ξέρω πόσο θα περιμένει, αλλά ξέρω πως θα φέρει το μεγάλο μεσημέρι. Ντύθηκα κι έφυγα αμέσως.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ