Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Λάµψη στα ψηφοδέλτια µε διαφορετική συνταγή

Με αντίθετη φιλοσοφία οι λίστες Καµίνη και Κακλαµάνη 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση(ΤΑ ΝΕΑ)
Τι κοινό έχει η εκκλησία της Φάτιµα στην Πορτογαλία, που χωράει 9.000 πιστούς, και το σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο»; Τους υποψήφιους δηµοτικούς συµβούλους της Αθήνας!
Στην πρώτη περίπτωση δηµιουργός είναι ο διάσηµος αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τοµπάζης, που δίνει τη µάχη στο πλευρό του Γ. Καµίνη. Στη δεύτερη ένας από τους κριτές του σόου ήταν ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος µε τον Ν. Κακλαµάνη.

Σοκαριστικό βίντεο!!


Αυτό είναι το αποτέλεσμα που επιδιώκουν. Σε λίγα χρόνια από σήμερα, με την κάρτα του πολίτη και έπειτα με τα τσιπάκια...έτσι θα μας ελέγχουν. Απολαύστε την μελλοντική ζωή που σας φτιάχνουν! Αφυπνισθείτε.. Θα μας παρακολουθούν με τα RFID σαν να είμαστε σκυλιά! 
Δείτε ένα ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ βίντεο!

Γερμανία: απαγόρευση των πτήσεων από την Υεμένη

 Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επεκτείνει και στις επιβατικές πτήσεις την απαγόρευση των πτήσεων μεταφοράς φορτίων που προέρχονται από την Υεμένη.
«Όλες οι αεροπορικές εταιρείες της Υεμένης που πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Γερμανία ενημερώθηκαν για την απαγόρευση των πτήσεων και δόθηκαν οδηγίες στις αρχές της γερμανικής πολιτικής αεροπορίας να κατευθύνουν αλλού οποιαδήποτε πτήση προέρχεται άμεσα ή έμμεσα" από την Υεμένη, δήλωσε ο εκπρόσωπος υπουργείου Μεταφορών.

Στο πλευρό του Κ. Κωνή οι Ηπειρώτες της Αττικής.

Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού


Την εκλογή του ως συμβούλου στον Κεντρικό Τομέα, με το συνδυασμό «Αττική, με έργο πάμε μπροστά», του υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού, διεκδικεί με πολλές πιθανότητες ο Ηπειρώτης Κώστα Κωνής.
Οι προοπτικές είναι ευοίωνες, αφού τη στήριξή τους στο πρόσωπό του έχουν εκδηλώσει πολλοί απόδημοι Ηπειρώτες, πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς που έχουν ριζώσει, κατοικούν και ψηφίζουν σε κάθε γωνιά της Αττικής. Και είναι πολλοί, πάρα

Στον Εισαγγελέα ο 53χρονος του «κυκλώματος πλειστηριασμών ακινήτων»


Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο πολυπλόκαμο «κύκλωμα των πλειστηριασμών ακινήτων», που συνελήφθη σήμερα μετά από μήνυση μάρτυρα της υπόθεσης τον οποίο απειλούσε. Ο μάρτυρας, δικηγόρος, μήνυσε τον 53χρονο καθώς του έστειλε φάκελο με μία σφαίρα και μία επιστολή στην οποία είχε συμπεριλάβει και την περικοπή του Αποστόλου Παύλου, στην προς Τίτον επιστολή: «Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσία παραιτού..»

Αλβανία-Βουλγαρία top τουριστικοί προορισμοί για το 2011

Το Lonely Planet παρουσιάζει τη λίστα των κορυφαίων χωρών
Στη λίστα των δέκα κορυφαίων χωρών - τουριστικών προορισμών για το 2011, κατατάσσει το "Lonely Planet" την Αλβανία και τη Βουλγαρία!  Η Αλβανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση και η Βουλγαρία την πέμπτη θέση στη λίστα, στην οποία περιλαμβάνονται η Βραζιλία, οι νήσοι Κάπε Βέρντε, ο Παναμάς, η Ιταλία, η Τανζανία, η Συρία, η Ιαπωνία και το νησί - κρατίδιο Βανουάτου.Θέτοντας το ερώτημα "σε ποιο μέρος του κόσμου θα ταξιδέψετε το 2011;" στους "φανατικούς" αναγνώστες του, λάτρεις της περιπέτειας και των ταξιδιωτικών αναζητήσεων, το Lonely

Τους έπιασαν με τις βόμβες στα χέρια

Υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους η Κατσέλη

Εκτιμά ότι θα προωθήσει την απασχόληση 
Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, κρίνεται θετική η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου που η χώρα μας έλαβε από την τρόικα. «Θα είναι καλό να επιτύχουμε μια διαπραγμάτευση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της τρόικα. Κάθε επιμήκυνση είναι καλή, καθώς θα απελευθερώσει πόρους για την ανάπτυξη» δήλωσε η σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Channel 9.

WSJ:Οι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στα ελληνικά ομόλογα

Την επικινδυνότητα των ελληνικών ομολόγων και την αλλαγή στάσης των ξένων επενδυτών, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα η Wall Street Journal.Στο άρθρο υποστηρίζεται ότι οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την αγορά ομολόγων, κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, «όπου τα διαθέσιμα τους για αντιμετώπιση των ελλειμμάτων.... έχουν μειωθεί δραματικά».

Θέμα χρόνου η πτώχευση της Ελλάδας, λέει ο Ρουμπίνι

Συνέντευξη στο «Capital» (από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
«Το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε», αναφέρει σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital» ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος-αναλυτής Νουριέλ Ρουμπινί εκτιμώντας ότι η πτώχευση της Ελλάδας είναι απλά θέμα χρόνου. «Ακόμη και αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω, το βάρος του χρέους σύμφωνα με την πρόγνωση του ΔΝΤ θα παραμείνει

Τι σημαίνει η λέξη: ψήφος και οι φράσεις: “θα το ρίξω δαγκωτό”, “τον μαύρισαν”;

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Η λέξη ψήφος, αρχικά, προσδιόριζε τη μικρή λεία πέτρα (απ εδώ και το ψηφιδωτό) την οποία χρησιμοποιούσαν για την καταμέτρηση εκλογικών προτιμήσεων
Τα πρώτα ψηφοδέλτια χρησιμοποιήθηκαν στις Δημοτικές εκλογές του 1914. Μέχρι τότε σε κάθε εκλογικό τμήμα υπήρχαν τόσες κάλπες όσοι υποψήφιοι. Η κάθε κάλπη χωριζόταν εσωτερικά σε δύο μέρη που αντιστοιχούσαν, εξωτερικά, σε δύο χρώματα, το άσπρο (θετική ψήφος) και το μαύρο (αρνητική ψήφος). Απ εδώ και η φράση τον μαύρισαν”

Φιλιππίνες: Σκότωσε ηθοποιό επειδή τον πέρασε για εκτελεστή

Τραγικό θάνατο βρήκε ηθοποιός από τις Φιλιππίνες, ο οποίος ήταν ντυμένος ως μασκοφόρος εκτελεστής, από τοπικό φρουρό σε χωριό στο κέντρο της χώρας, όταν τον πέρασε για αληθινό εκτελεστή και τον πυροβόλησε θανάσιμα.
Ο 32χρονος ηθοποιός Kirk Abella συμμετείχε στην Βρετανική ταινία «Going Somewhere» υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του διάσημου σκηνοθέτη Alan Lyddiard. Σύμφωνα με το σενάριο, ο Abella έπρεπε να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με μηχανή και να

Οι πρεσνείες και ο Σαρκοζί στο " μάτι" των τρομοκρατών

Τρομοκρατικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας
Τα γερμανκά πρακτορεία μεταδίδουν  συνέχεια για τις τρομοκρατικές ενέργειες στην Αθήνα. Μετά από τη βόμβα που "έσκασε"  σε κεντρική συνοικία των Αθηνών μεταδόθηκε ότι άλλες δυο βόμβες εξουδετερώθηκαν λίγο πριν την έκρηξή τους. Ως αποστολέα είχαν αριστερές εξτρεμιστικές οργανώσεις και παραλήπτες είχαν πρεσβείες και τον πρόεδρο της Γαλλίας,

Ο κρατήρας έχει φυσικές αιτίες!

Μεγάλος κρατήρας άνοιξε ξαφνικά σε κατοικημένη περιοχή
Για όλα τα φαινόμενα υπάρχει μια φυσική αιτία. Έτσι και ο μεγάλος κρατήρας που άνοιξε ξαφνικά, από το πουθενά που λέμε, στο κέντρο μιας κατοικημένης περιοχής στο Σμαλντκάλντεν στη Θουριγγία, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, έχει την εξήγησή του, λένε οι γεωλόγοι. Οι γεωλόγοι είναι κατηγορηματικοί: Είναι ένα φυσικό φαινόμενο, που παρατηρείται σε πολλά μέρη του κόσμου. Δεν έχει σχέση με τις υπόγειες στοές. Έτσι σύμφωνα με τις φυσικές αιτίες καθήζησης του εδάφους, ένας ολοστρόγγυλος

Μπαράζ προσφορών έως 80% στην αγορά

Με μειώσεις τιμών έως 80%, δωροεπιταγές και ταξίδια, έχει ξεκινήσει στην αγορά η... εορταστική περίοδος, 55 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η µεγάλη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, που για τρίτη συνεχόµενη χρονιά βλέπουν όχι µόνον τον όγκο αλλά και την αξία των πωλήσεών τους να µειώνεται, αναγκάζει τους επιχειρηµατίες να βρουν τρόπους να προσελκύσουν τους καταναλωτές που δείχνουν απρόθυµοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Πενία τέχνας κατεργάζεται και στους γάμους

Εδώ που τα λέμε η μπουλντόζα είναι πιο επιβλητική 
από μία λιμουζίνα
Η συνήθης άποψη είναι ότι οι γυναίκες ονειρεύονται από μικρές τον τέλειο γάμο, ο οποίος περιλαμβάνει πολλά μέτρα τούλι, πολλά λουλούδια, πλούσιο μπουφέ και ένα πολυτελές αυτοκίνητο για να τις μεταφέρει προς και από την τελετή.   Έναν τέτοιο γάμο θα ήθελε και η 26χρονη Ye Yuzi από την επαρχία Χενάν στην Κίνα, αλλά ο 35χρονος σύζυγός της, ο Zhang Zongqiang ήταν λιγάκι πιο ορθολογιστής.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 14.000 απασχολούμενους

Ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων που απασχολούν 50 εργαζόμενους και άνω, στο νέο πρόγραμμα με τίτλο «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ», προς όφελος 14.000 απασχολουμένων.

«Φάρµακο» τα ΚΑΠΗ για τους ηλικιωµένους

Αντίθετοι στην κατάργησή τους χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκουν αντίδοτο στη µοναξιά τους  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαµπάκης, Μαρία Λίλα, Εύη Σαλτού
«Εγώ έκανα εργοθεραπεία επτά  χρόνια στο ΚΑΠΗ κι έµαθα να  φτιάχνω
 γύψινα, εικόνες και  γλυπτά», λέει ο κ. Κουτσουµπός
«Πληρώνω 4 ευρώ τον χρόνο συνδροµή και 1,5 ευρώ είναι η συµµετοχή µας στις εκδροµές», λέει στα «ΝΕΑ» η 79χρονη Αλεξάνδρα Παναγιώτου, µέλος του ΚΑΠΗ Ζωγράφου. Δίπλα της η φίλη της Στέλλα διαµαρτύρεται για τα κονδύλια που κόβονται και τις φήµες που µιλούν για κλείσιµο των ΚΑΠΗ. «Δεν πάνε καλά τα πράγµατα», λέει. Οι συστάσεις που έκανε την περασµένη εβδοµάδα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, να περικοπούν οι εκδροµές των ΚΑΠΗ, βρίσκει αντίθετους τόσο τα µέλη των Κέντρων όσο και τους υπευθύνους.

Ρουμανία: Κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων ζητεί το ΔΝΤ

Οι ειδικοί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ζήτησαν από το υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, την απαλοιφή από τον προϋπολογισμό του, των επιδοτήσεων πετρελαίου προς τους αγρότες, για το 2011. Παράλληλα, η υπόδειξη αυτή του ΔΝΤ συνοδεύεται με αντίστοιχη υπόδειξη για την καταβολή των επιχορηγήσεων προς τους κτηνοτρόφους, από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ωστόσο, η ρουμανική πλευρά εξέφρασε τη διαφωνία της, με την εφαρμογή του προτεινόμενου μέτρου για τον προϋπολογισμό του

Πήραν ΕΚΑΣ 20.000 μη δικαιούχοι

Χωρίς να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, 
εισέπρατταν το επίδομα.
Πήραν ΕΚΑΣ 20.000 μη δικαιούχοι 
Εισπράττουν παράνομα το ΕΚΑΣ 20.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί για την καταβολή του επιδόματος. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία προέκυψαν από την καταγραφή των συνταξιούχων που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εργασίας σε όλα τα Ταμεία.
Το υπουργείο προχωρεί στη δημιουργία ενιαίου κέντρου πληρωμής των συντάξεων, προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για το πού

Το ύψος του άντρα έχει σχέση με τον καρκίνο

 Όσο πιο ψηλός είναι ένας άνδρας, τόσο αντίστοιχα διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο των όρχεων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ανάλογη συσχέτιση με το βάρος του άνδρα.
Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, υπό τον δρα Μάικλ Μπλεζ Κουκ, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Journal of Cancer", ανέλυσαν τα δεδομένα για περισσότερους από 10.000 άνδρες και διαπίστωσαν ότι για κάθε

Περίθαλψη με «βιβλιάριο» ΟΑΕΔ

Περίθαλψη με «βιβλιάριο» ΟΑΕΔ
Πρόσβαση σε γιατρούς, νοσοκομεία και παροχές φαρμάκων θα έχουν οι άνεργοι μέχρι και 4 χρόνια ανεξάρτητα αν εισπράττουν το επίδομα. Η ρύθμιση θα καλύπτει και ελεύθερους επαγγελματίες
Στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε 500.000 ανέργους -μεταξύ των οποίων και ελεύθεροι επαγγελματίες- προχωρεί μέσα στον Νοέμβριο το υπουργείο Εργασίας.
Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα-μαμούθ, με στόχο τη στήριξη των ανέργων για διάστημα που φτάνει έως και τα τέσσερα χρόνια.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Επαναστατικός Αγώνας Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν τρεις από τους νέους κατηγορούμενους

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 4 και 11 Νοεμβρίου, ζήτησαν και έλαβαν από τους εφέτες-ανακριτές, που διερευνούν την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», η σύζυγος του προφυλακισμένου Κώστα Γουρνά και δυο ακόμη νεαροί, που έλαβαν κλήση σε απολογία, για συμμετοχή στην οργάνωση.
Οι δυο ανακριτές έδωσαν προθεσμία, για τις 4 και τις 11 Νοεμβρίου, στους τρεις κατηγορούμενους, ενώ εντός της εβδομάδας έχει κληθεί σε απολογία ένας ακόμη νεαρός.

Μαρτυρία για την έκρηξη στο Παγκράτι

Έκρηξη σε εταιρία κούριερ στο Παγκράτι

 Ένας ελαφρά τραυματίας - Δύο προσαγωγές
Έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε δέμα, σημειώθηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά στα δάχτυλα μία υπάλληλος όταν μετακίνησε φακέλους και δέματα.
Το δέμα είχε ως παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού.

Η ΜΑΝΤΙΛΑ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Συνέχεια δίνει η κυβέρνηση της Τουρκίας στο ζήτημα που προέκυψε με την απουσία της στρατιωτικής ηγεσίας και του αρχηγού της αντιπολίτευσης από τη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος της χώρας με αφορμή την εθνική εορτή, λόγω της παρουσίας σε αυτή γυναικών με μαντίλα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, αναφέρει η Hurriyet, ζήτησε από τους αξιωματικούς και το CHP να δώσουν εξηγήσεις για την απουσία τους από την δεξίωση που παρέθεσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ. Τόσο ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ακριβή µου έκθεση!

Την 1η Μαΐου, στη Σαγκάη, άνοιξαν οι πύλες της διεθνούς έκθεσης World Εxpo µε θέµα «Καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή». Χθες, µε φαντασµαγορικά σόου ? όπως η φουτουριστική χορευτική παράσταση, στιγµιότυπο της οποίας φαίνεται στη φωτογραφία ? γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους. Μέσα σε αυτούς τους έξι µήνες, 72 εκατοµµύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τα περίπτερα τουλάχιστον

Εκτός Αθηνών Παπανδρέου-Σαμαράς

Με επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη και Αρκαδία συνεχίζουν τις περιοδείες τους Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, αντίστοιχα, έξι ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την περιφερειακή σύσκεψη που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο PORTO PALACE ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία στις 19:30.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει τις εκτός Αθηνών εξορμήσεις με επίσκεψη στα Ιωάννινα, την Τρίτη. Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην Αρκαδία για να εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Δήμαρχου, Γιάννη Σμυρνιώτη, και να απευθύνει ομιλία την ίδια ώρα με τον πρωθυπουργό. 

Zougla.gr

Δεν πληρώνουν τον ΦΠΑ 68.000 επιχειρήσεις και επαγγελµατίες

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ελεύθεροι επαγγελµατίες και επιχειρηµατίες γυρίζουν την πλάτη στην Εφορία αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στα προβλήµατα ρευστότητας λόγω κρίσης αλλά και στις απανωτές «λυπητερές» για πληρωµή ληξιπρόθεσµων οφειλών, ΕΤΑΚ, έκτακτων φόρων και τώρα και της περαίωσης.
Τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονοµικών δείχνουν ότι τον Οκτώβριο 68.000 επιχειρήσεις και

Γυναίκα Πρόεδρος στη Βραζιλία

 Με ποσοστό 56% έναντι 44% που συγκέντρωσε ο αντίπαλος της Ζοζέ Σέρα, η Ντίλμα Ρούσεφ, αναδείχθηκε την Κυριακή, στο δεύτερο γύρο των εκλογών νέα Πρόεδρος της Βραζιλίας. Η 62χρονη οικονομολόγος του Εργατικού κόμματος της Βραζιλίας είχε τη στήριξη του απερχόμενου προέδρου Λούλα Ντα Σίλβα, ο οποίος άφησε τον προεδρικό θώκο, μετά από δυο θητείες συγκεντρώνοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή εξαιρετικά υψηλά ποσοστά δημοτικότητας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πιο βλαβερό το αλκοόλ από την ηρωίνη ή το κρακ

Το αλκοόλ είναι περισσότερο βλαβερό από ορισμένα ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη ή το κρακ, αν ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις του τόσο στους ανθρώπους, όσο και στο σύνολο της κοινωνίας, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύεται στην βρετανική
ιατρική επιθεώρηση «The Lancet».
Η έρευνα, από την Ανεξάρτητη Επιστημονική Επιτροπή για τα Ναρκωτικά (ISCD), εκτιμά πως «τα υπάρχοντα συστήματα ταξινόμησης των ναρκωτικών έχουν ελάχιστη σχέση με το πόσο βλαβερά είναι στην πραγματικότητα».

«Καλά» παιδιά

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν υπάρχει χώρος για καλά παιδιά. Αντίθετα, υπάρχει και περισσεύει για «καλά» παιδιά. Φαντάζοµαι, αυτό το κατάλαβε επαρκώς χθες ο Γιάννης Δηµαράς που πίστεψε ότι ο Αντώνης Σαµαράς, ο οποίος «εντάξει µωρέ είναι καλό παιδί», θα κρατούσε για τον εαυτό του τη µυστική τους συνάντηση. Οτι θα την κρατούσε για πάντα µέσα του και θα άφηνε την ευκαιρία να τη

Γ. Μίχας: «Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν με βάση την ικανότητα του προσώπου»

Δηλώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές με βάση την ικανότητα του προσώπου, το πρόγραμμα και τα σχέδια του, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μίχας
Εξέφρασε την άποψη ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει σε εκλογές επισημαίνοντας ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια.

Φόρος περαίωσης για... µηδενικό εισόδηµα

Σε µισθωτούς, συνταξιούχους, φορολογουµένους µε µηδενικό εισόδηµα από ελευθέριο επάγγελµα, ακόµα και σε… µακαρίτες στέλνει ραβασάκια περαίωσης η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων, η οποία επιφορτίστηκε µε το έργo διεκπεραίωσης της περαίωσης σε χρόνους εξπρές και πέφτει σε σφάλµατα.

Θύελλα για τη συνάντηση Σαµαρά - Δηµαρά

Για υπόγειες συνεννοήσεις κατηγορεί τον διαγραφέντα 
βουλευτή το ΠΑΣΟΚ
Θύελλα αντιδράσεων και οµαδικές διαψεύσεις από τα πολιτικά κόµµατα, πλην Ν.Δ., προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Δηµαρά ότι είχε συζητήσει για τις προθέσεις του µε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στον χώρο της αντιπολίτευσης, πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Κάθε επαφή µε τον κ. Δηµαρά διέψευσαν χθες εν χορώ η Αλέκα Παπαρήγα και οι Αλέξης Τσίπρας, Φώτης Κουβέλης και Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον διαγραφέντα βουλευτή για υπόγειες συνεννοήσεις µε τη Ρηγίλλης.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία καθώς η αγορά αναμένει την δημοσίευση της εβδομαδιαίας έκθεσης του υπουργείου Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών για τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα.
Στις πρωινές συναλλαγές,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαίου ήταν ενισχυμένη κατά 7 σεντς στα 82,24 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ κατέγραφε επίσης άνοδο κατά 10 σεντς στα 81,27 δολάρια το βαρέλι.

Μειωμένο (νυχτερινό) οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Σε ισχύ από σήμερα έως την 30η Απριλίου 2011
Από σήμερα, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010 έως την 30η Απριλίου 2011, θα ισχύσει, φέτος, όπως κάθε χρόνο, η ρύθμιση για τους πελάτες, που κάνουν χρήση του μειωμένου (νυχτερινού) οικιακού τιμολογίου, με τμηματικό ωράριο (15:30-17:30 και 02:00-08:00), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΑΕ (ΔΕΗ ΑΕ).
Οι καταναλωτές, που επιθυμούν να έχουν περισσότερη ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή τους ή να επισκεφτούν την σχετική ιστοσελίδα της ΔΕΗ.

Αύριο φτάνει η Frontex στην Ελλάδα

Αύριο, Τρίτη,  φτάνουν στην Ορεστιάδα τα πρώτα 175 μέλη της Frontex, για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών από τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Πρόκειται για την Ομάδα Ταχείας Συνοριακής Επέμβασης (RABIT), η τοποθέτηση της οποίας θα ολοκληρωθεί τους επόμενους 2 μήνες.

Η επίσκεψη στην ... τουαλέτα στοίχισε πολύ ακριβά

Ζημιές πάνω από 10.000 ευρώ 

Αν σας "πιάσει" ξαφνικά και πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε τουαλέτα, προσέξτε μη σας κοστίσει ακριβά. Αυτό έπαθε μια γυναίκα από την  κάτω Σαξονία.  Μια επίσκεψη στην τουαλέτα, για μια ανθρώπινη ανάγκη, κόστισε γύρω στις 10.000 ευρώ! Έπρεπε να πάει το συντομοτερο δυνατόν στην τουαλέτα και στη βιασύνη της δεν πρόσεξε πώς πάρκαρε το αυτοκίνητο. Η 79χρονη γυναίκα, πάνω στη βιασύνη της, ξέχασε να τραβήξει το χειρόφρενο και το

Ο πιο γρήγορος υπερ-υπολογιστής του κόσμου είναι κινεζικός

Η Κίνα ανήγγειλε ότι πλέον κατέχει την κορυφαία θέση στον κατάλογο με τους μεγαλύτερους και πιο γρήγορους υπολογιστές του κόσμου, χάρη στο νέο της υπερ-υπολογιστή Τιανχέ-1 Α «Γαλαξίας», ο οποίος μπορεί να κάνει περισσότερους από 2.500 χιλιάδες τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο.
Για να φτάσει αυτή την ασύλληπτη ταχύτητα, ο υπολογιστής- «τέρας» ενσωματώνει περισσότερους από 7.000 επεξεργαστές γραφικών της Nvidia και 14.000 επεξεργαστές της Intel,

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ