Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων 02/11/10

Εκλεισε οριστικά η Απογευματινή

Σήμερα το μεσημέρι ο νομικός σύμβουλος του εργολάβου Σαραντόπουλου που εξέδιδε την Απογευματινή, Δ. Μαύρος, ανακοίνωσε ότι η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της.Είχε προηγηθεί αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα η οποία τελικώς αποσύρθηκε και κατατέθηκε αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης.Ετσι μπαίνει οριστικά λουκέτο σε μια ιστορική εφημερίδα του συντηρητικού χώρου κι οι δημοσιογράφοι της και το υπόλοιπο προσωπικό όχι μόνο χάνουν τη δουλειά τους αλλά και τα δεδουλευμένα αρκετών μηνών.

Στοιχεία-σοκ για την απασχόληση

Κατά τα δύο τελευταία χρόνια, η απασχόληση μειώθηκε συνολικά κατά 86.000 απασχολούμενους και ποσοστό 1,9%, σε αντίθεση με τους ανέργους οι οποίοι αυξήθηκαν πάνω από 180.000 και ποσοστό 44,3%
Στοιχεία-σοκ για την έκρηξη της ανεργίας (180.000 νέοι άνεργοι σε δυο χρόνια και εκτίμηση για 1 εκατομμύριο ανέργους στο τέλος του 2011) καταγράφει η νέα έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την απασχόληση και την ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2010.
Στην εν λόγω έκθεση ο Γιώργος Κρητικίδης καταγράφει τις

Φυγή στη σύνταξη για 80.000

Πρωτοφανές κύμα φυγής στη σύνταξη φέρνει το νέο Ασφαλιστικό (η έναρξή του θα γίνει από το 2011) με 80.000 και πλέον εργαζομένους, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, να αποχωρούν μέχρι τέλος του έτους. Μάλιστα, οι 40.000 από τους 80.000 είναι δημόσιοι υπάλληλοι, γεγονός που επιβαρύνει την ήδη. προβληματική καταβολή της...εφάπαξ αποζημίωσης. Οπως τονίζει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλ. Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) Θανάσης Τσακανίκας, μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αίτηση για εφάπαξ

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΡΓΗΣΕ...10 ΧΡΟΝΙΑ

Από την προηγούμενη εβδομάδα διαδραματίζεται η παρακάτω ιστορία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δείχνοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο την μέριμνα του νομοθέτη απέναντι στους πολίτες και την «αμερόληπτη συμπάθεια» που κάποιες φορές δείχνει.Πριν 10 περίπου χρόνια το Τμήμα Νηπιαγωγών προχώρησε στην εκλογή ενός μέλους ΔΕΠ στο βαθμό του Καθηγητή. Η εκλογή διεξήχθη μεταξύ της κυρίας Α και του κυρίου Β και ο σύλλογος με νόμιμες διαδικασίες επέλεξε τον δεύτερο. Άμεσα η κυρία Α προχώρησε σε ένσταση κατά της εκλογής αυτής και ξεκίνησε δικαστικό αγώνα

Οι μυαλωμένοι Έλληνες σηκώνουν τα λεφτά τους από τις ξιπασμένες Τράπεζες που πάνε για κανόνι!

Πάρε τα λεφτά από τη (ξιπασμένη) Τράπεζα και τρέχα!
Νέο τσουνάμι ανάληψης των καταθέσεών τους, από μικρούς και μεγάλους καταθέτες συγκλονίζει τα γκισέ των Τραπεζών.
Οι μυαλωμένοι συμπολίτες μας, που βλέπουν την χρεοκοπία να πλησιάζει και τον κίνδυνο να χαθούν οι καταθέσεις τους- το ανυπόληπτο κράτος δεν μπορεί να τις εγγυηθεί, όσο κι αν χτυπιέται-σηκώνουν τα λεφτά τους, που είναι κόποι μιας ζωής και τα μεταφέρουν σε Τράπεζες του Εξωτερικού και στα ονόματα συγγενών τους, όπως για παράδειγμα τα παιδιά που σπουδάζουν.
Οι μυαλωμένοι συμπολίτες μας, σηκώνουν τα ωραία τους λεφτά με τα οποία οι ξιπασμένοι Τραπεζίτες έδιναν θαλασσοδάνεια σε διάφορους νταβατζήδες των ΜΜΕ.

Εδωσε μαθήματα αγώνα και ελπίδας

Η Νάλα δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη της για την Ελλάδα, που αν και 
«μη αραβική χώρα», όπως λέει, την αγκάλιασε με τόση αγάπη. Αριστερά ο 
μεταφραστής της Νάλα, Μαμούντ  
Η Νάλα δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη της για την Ελλάδα, που αν και «μη αραβική χώρα», όπως λέει, την αγκάλιασε με τόση αγάπη. Αριστερά ο μεταφραστής της Νάλα, Μαμούντ
 Η 34χρονη Νάλα Σάλεχ Αμπουσουέρε τυφλώθηκε μια νύχτα του Ιανουαρίου του 2009, όταν μια βόμβα φωσφόρου έσκασε έξω από το σπίτι της. Η ελπίδα την οδήγησε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Η περίπτωση της συγκίνησε ξένους γιατρούς και δημοσιογράφους που διοργάνωσαν ακόμα και τηλεμαραθώνιο στην Ιορδανία σε μία προσπάθεια να

Τώρα ξέρουµε

Του Γιώργου Λακόπουλου 
Απλά µαθήµατα ευρωπαϊκής πολιτικής. Μάθηµα πρώτον: µέχρι τώρα δεν υπήρχε θεσµική πρόβλεψη αποβολής χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Μάθηµα δεύτερον: από τον προσεχή Δεκέµβριο θα βρεθεί τρόπος να υπάρχει! Τι σηµαίνουν όλα αυτά;
Με όσα αποφασίστηκαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το χρονικό της ελληνικής συµµετοχής στο κοινό ευρωπαϊκό νόµισµα κινδυνεύει να αποδειχθεί κάποια στιγµή στο µέλλον µια ιστορία µε λυπητερό τέλος.

Η Δημοκρατία και οι «άριστες λύσεις»

Tου Πασχου Μανδραβελη
Χρόνια τώρα κυκλοφορεί υποδορίως στην Ελλάδα ένα πολιτικό μύθευμα σε πολλές εκδοχές. Αυτό σε γενικές γραμμές λέει ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει μια ομάδα αρίστων, που αν ασχολούνταν με την πολιτική θα λύνονταν όλα μας τα προβλήματα. Αυτό το μύθευμα κρύβει μια αγάπη προς έναν ιδεατό ηγέτη και είναι πλατωνικό: έχει ως ιδεολογική βάση μια «ιδανική κατάσταση» που βρίσκεται εκτός της τρέχουσας κοινωνικής κατάστασης και μόνο λίγοι φωτισμένοι μπορούν να δουν. ΄Η και περισσότεροι: η λαϊκή εκδοχή αυτού του ιδεολογήματος είναι το «κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα...».

Πιο θανατηφόρα τα εγκεφαλικά του Σαββατοκύριακου

Σε σχέση με όσα παρουσιάζονται τις καθημερινές
 Οι ασθενείς που έχουν πάθει εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια κάποιου Σαββατοκύριακου και εισάγονται σε νοσοκομείο, έχουν χειρότερη εξέλιξη και συχνά θανατηφόρα, σε σχέση με όσους παθαίνουν εγκεφαλικό τις καθημερινές, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επισημαίνει ότι το φαινόμενο έχει άγνωστη αιτία, αν και υποθέτει ότι αυτό συμβαίνει σε ένα βαθμό επειδή όσοι έχουν ήπια συμπτώματα εγκεφαλικού, περιμένουν να εισαχθούν στο νοσοκομείο από Δευτέρα, πράγμα που επιδεινώνει τελικά την κατάστασή τους.

Τρομοκρατία: "Κόκκινος" συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο του MEGA 02/11/10

«Κανείς δεν πλούτισε από τη βουλευτική αποζημίωση»

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο Προϋπολογισμός δαπανών της Βουλής του οικονομικού έτους 2011, ενώ εγκρίθηκε ο Απολογισμός δαπανών της Βουλής για το οικονομικό έτος 2009, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 120 του Κανονισμού της Βουλής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, στο πλαίσιο της ομιλίας του επεσήμανε ότι η κύρια κατευθυντήρια γραμμή στη

Εκρηκτικά και στο γραφείο της Μέρκελ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ"

Πριν 12-14 χρόνια περίπου, όταν το σκάνδαλο σε βάρος των μικροεπενδυτών του χρηματιστηρίου ήταν στη κορύφωσή του ως προς την εφαρμογή της σατανικής γενικής χρηματιστηριακής πυραμίδας-απάτης, έγιναν και κομπίνες για να ξεγελαστούν οι αποταμιευτές και από εταιρείες εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό. 
Μια από αυτές, ήταν και η μεσαίου μεγέθους ασφαλιστική εταιρεία "ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ" η οποία καλούσε τα στελέχη της και όλους ανεξαιρέτως τους πελάτες της, να συμμετάσχουν σε κατά προτίμηση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο 12:00 - 16:00 την Τετάρτη

Ο ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας 12:00 - 16:00 την Τετάρτη λόγω γενικής συνέλευσης των ηλεκτροδηγών. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μεταξύ Κηφισιά και Πειραιά.

Φ.Κουβέλης: "Οι αυτοδιοικητικές δεν είναι δημοψήφισμα"

Τη θέση ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές , θα στείλουν πολιτικά μηνύματα, αλλά δεν πρέπει να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος, διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία επίσης επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό για το εκλογικό δίλημμα που έθεσε στη διακαναλική συνέντευξη, ενώ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές , όποτε και αν γίνουν.

Αντώνης Σαμαράς: Η Μοίρα της "Σχολής Αβέρωφ";

Πολύ με τον Παπανδρέου τα έχεις βάλει τελευταία, μου λένε τα μηνύματα των αναγνωστών. Θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο καθόσον οι εξελίξεις - τις οποίες η παρούσα Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου διαχειρίζεται - είναι τόσο καθοριστικές για το μέλλον της χώρας, οπότε περίπου αναγκαστικά ελκύουν το ενδιαφέρον μας.
Η περίπτωση του κ. Σαμαρά όμως έχει κι αυτή το δικό της πολιτικό ενδιαφέρον και μετά την πρόσφατη συνέντευξή του, έχουμε πλέον μια σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα.

Φάκελος με εκρηκτικά και στο γραφείο της Μέρκελ!

 Οι τρομοκράτες δεν θα μπορούσαν να αφήσουν απ΄έξω την Καγκελάριο της Γερμανίας, που τόσο πολύ αμφισβητήθηκε και μισήθηκε από όλο τον ελληνικό λαό φέτος, κυρίως για τη στάση της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το δάνειο της Ελλάδας. Έτσι, αφού ξεκίνησαν να αποστέλλονται πακέτα και επιστολές βόμβες προς όλες τις κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, δεν μπορούσε να μείνει απ΄έξω η Μέρκελ. Ένας «ύποπτος» φάκελος έφτασε σήμερα, Τρίτη, μέσω ταχυδρομείου στο γραφείο της Άγκελα Μέρκελ, αποκάλυψε η αστυνομία.

Το πρόγραμμα Καμίνη για την Αθήνα

Το πρόγραμμα του συνδυασμού του "Δικαίωμα στην Πόλη", παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης, στην αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος στην απερχόμενη δημοτική αρχή, είπε πως δεν κατάφερε να λύσει όχι μόνο τα μεγάλα, αλλά ούτε και τα μικρά προβλήματα της πόλης, αφού δεν μπορεί ούτε τα σκουπίδια να μαζέψει.

Επιτακτική η στροφή στις ανερχόμενες τουριστικές αγορές


Στην ανάγκη προβολής της Χαλκιδικής στάθηκαν 
οι ξενοδόχοι της περιοχής 
   
Την ανάγκη η χώρα μας να χτίσει σχέσεις και με νέες ανερχόμενες τουριστικές αγορές που εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, χωρίς να σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τις παραδοσιακές μας αγορές, υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.Ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Κασσάνδρας με το Διοικητικό Συμβούλιο των ξενοδόχων της Χαλκιδικής και με εκπροσώπους τουριστικών πρακτόρων της περιοχής παρουσία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη και του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Απόστολου Πάνα, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής.

Γαλλοβρετανική σύνοδος κορυφής για την άμυνα

Άρχισε αργά σήμερα το πρωί στο Λονδίνο η γαλλοβρετανική σύνοδος κορυφής μεταξύ του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, η οποία είναι αφιερωμένη κυρίως σε μια άνευ προηγουμένου σύμπραξη των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας.
Ο Σαρκοζί συναντήθηκε γύρω στις 13:15 ώρα Ελλάδος με τον Κάμερον στο Λάνκαστερ Χάουζ, μέγαρο στο κέντρο του Λονδίνου που ανήκει στο υπουργείο Εξωτερικών. Τον γάλλο πρόεδρο συνόδευαν οι υπουργοί Άμυνας Ερβέ Μορέν, Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ και Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν.

Ξεκίνησε η αποστολή ειδοποιητηρίων για τα τέλη

 
Ξεκίνησε η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους φορολογούμενους για τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και των άλλων οχημάτων.Η προμήθεια των ειδικών σημάτων πρέπει να γίνει έως τις 31.12.2010.
Για πρώτη φορά το κόστος των σημάτων που αφορούν τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοεμβρίου και μετά συνδέεται με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως

Μήνυμα από τον πρωθυπουργό στους μαθητές για το περιβάλλον

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας βρέθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης του στο νομό Ιωαννίνων σήμερα. Ο κ. Παπανδρέου συνοδεύεται από την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τα παιδιά στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τονίζοντας ότι όπως ακριβώς η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, έτσι και ο πλανήτης αντιμετωπίζει οικουμενική κρίση την οποία τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν περισσότερο. «Οι δικές σας προσπάθειες και

Πετσάλνικος: «Το Εθνικό Κοινοβούλιο δεν τρομοκρατείται»

Δήλωση Πετσάλνικου για την ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποιήθηκε σε δέμα στη Βουλή
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά την ενημέρωση που έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής για την ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποιήθηκε σε δέμα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τέτοιου είδους πράξεις απαράδεκτες, άθλιες, είναι καταδικαστέες από όλους, από ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται. Το Εθνικό Κοινοβούλιο δεν τρομοκρατείται και δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί από κανέναν.
»Η Δημοκρατία είναι ισχυρή στη χώρα μας. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να μπορέσει η χώρα να βγει απ’ τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.

Ύποπτο δέμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Τη συνδρομή των πυροτεχνουργών ζήτησαν οι επιτελείς του στρατιωτικού αρεοδρομίου της Ελευσίνας για ύποπτο φάκελο. Μέχρι στιγμής οκτώ είναι τα ύποπτα δέματα που έχουν φτάσει κυρίως σε πρεσβίες, σε πέντε από αυτά έχουν γίνει ελεγχόμενες εκρήξεις.
Ελεγχόμενη έκρηξη και στην πρεσβεία της Ρωσίας
Ελεγχόμενη έκρηξη και στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Ψυχικό. Και σε αυτή την περίπτωση, εστάλη ύποπτο δέμα, το οποίο μεταφέρθηκε από εταιρεία κούριερ, το οποίο όμως, περιείχε χαρτιά

Σκηνές «γουέστερν» στο Παλαιό Φάληρο

Ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς
Ένα άτομο συνελήφθη και άλλο ένα αναζητείται, μετά την καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, στο Παλαιό Φάληρο.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που περιπολούσαν με δύο μοτοσικλέτες, επιχείρησαν να ελέγξουν δύο άτομα, αλλά αυτοί πυροβόλησαν με πιστόλι εναντίον τους, δύο φορές.

Προμήνυμα της μετεκλογικής τακτικής στις ΔΕΚΟ

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ 13.014 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ 15 ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ * ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ * ΚΕΡΔΗ 15,7 ΕΚΑΤ., ΖΗΜΙΕΣ 285,6 ΕΚΑΤ.
Καμπανάκι για 13.014 εργαζομένους σε 15 ζημιογόνες ΔΕΚΟ χτυπάει η κυβέρνηση. Το επόμενο βήμα είναι η μείωση των αποδοχών τους ή ακόμα και η μετάταξή τους σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου στην περίπτωση της κατάργησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Ελεγχόμενη έκρηξη και έξω από τη Βουλή

Τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός μετά από αυτούς σε ελβετική και βουλγαρική πρεσβεία, σε Κολωνάκι και Ψυχικό .Υποπτο δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό που προοριζόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη χιλιανή πρεσβεία, εντοπίστηκε από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ελέγχου εισόδου της Βουλής και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.
Το δέμα ελέγχεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλής και της Αντιτρομοκρατικής, ενώ έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Βουλή για κάθε επισκέπτη.
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στην Αττική λόγω διαδοχικών περιστατικών που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα τέσσερα δέματα-βόμβες που εντοπίστηκαν χθες και οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων για τρομοκρατική δράση, δεν ήταν τα μοναδικά, αλλά προφανώς έχουν σταλεί και άλλα σε πρεσβείες και άλλους «στόχους».
Νωρίτερα σήμερα, ένα δέμα εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, ενώ έκρηξη σημειώθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας.
 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα στο ΑΠΘ, απορρίπτει τεκμηριωμένα το κείμενο "διαβούλευσης" της Α. Διαμαντοπούλου!...

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης 
(ΠΤΔΕ) στο ΑΠΘ
Η Γενική Συνέλευση, αφού συζήτησε διεξοδικά το κείμενο διαβούλευσης «Εθνική Στρατηγική για την Ανώτατη Εκπαίδευση» το οποίο κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων της 23ης Οκτωβρίου 2010, αποφάσισε ότι το απορρίπτει διότι

Χρηματικές εγγυήσεις για τα φωτοβολταϊκά

Θα αφορούν τα συστήματα ΑΠΕ
 Ενεργοποιείται εντός των ημερών η πρόβλεψη του τελευταίου νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (3851/2010), σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι επενδυτές για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (ή άλλης μορφής ανανεώσιμων πηγών), θα πρέπει να καταβάλουν χρηματική εγγύηση.
Στόχος της διάταξης, που θα ενεργοποιηθεί με την έκδοση σχετικής Υπουργικής απόφασης, είναι να αποφορτισθεί η αγορά ΑΠΕ από

Σκάνδαλα Ψωμιάδη ξεφτιλισμός debate

Ο εξευτελισμός του Ψωμιάδη δεν έχει όρια... Όμως, τη μάχη δίνει ο Μ. Μπόλαρης, με "σιωπηλούς" υπουργούς και 
βουλευτές της Θεσσαλονίκης...

Η περούκα και τα ρέστα πρόδωσαν τον βοµβιστή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ (ΤΑ ΝΕΑ)
Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ της υπαλλήλου εταιρείας ταχυµεταφορών µαταίωσε το οργανωµένο σχέδιο βοµβιστικών επιθέσεων µε τροµο-δέµατα. Η αντίστροφη µέτρηση για τη σύλληψη δύο νεαρών άρχισε όταν εξερράγη µηχανισµός την ώρα που τον επεξεργαζόταν η υπάλληλος της εταιρείας ταχυµεταφορών. Η έκρηξη ήταν πολύ µικρής ισχύος και η υπάλληλος τραυµατίστηκε ελαφρά στα χέρια.

Ποιος θα πληρώσει το δάνειο του γείτονα;

Το μήνυμα των ηθικολόγων ότι οι χρεωμένοι πρέπει να πληρώσουν για τις αμαρτίες τους διαιωνίζει την ύφεση
«Πόσοι από εσάς θέλετε να αποπληρώσετε το δάνειο του σπιτιού του γείτονά σας που έχει δύο μπάνια αλλά δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του;». Αυτή είναι η περίφημη ερώτηση του οικονομικού αναλυτή του CΝΒC Ρικ Σαντέλι το 2009, από την οποία «γεννήθηκε» το Κόμμα του Τσαγιού.
Είναι ένα συναίσθημα με παγκόσμιο αντίκτυπο. Ο τόνος διαφέρει από μέρος σε μέρος, αλλά το μήνυμα είναι το ίδιο: το χρέος είναι κακό, οι χρεωμένοι πρέπει να πληρώσουν για τις αμαρτίες τους,

Ψάχνουν 11,8 δις ευρώ σε δυο μήνες

Γόρδιος δεσμός για την κυβέρνηση η σημαντική υστέρηση εσόδων. Το οικονομικό επιτελείο αναζητεί 11,8 δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Στο εύκολο «θύμα», το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, θα στραφεί και πάλι η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη σημαντική υστέρηση στον τομέα των εσόδων.
Εν αναμονή του νέου και ίσως σημαντικότερου ελέγχου από την τρόικα, το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι τα έσοδα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά 3,6% έναντι στόχου 8,7%.

Πρεσβείες και Σαρκοζί στόχευαν οι τροµοκράτες

Ερευνες παντού για δέµατα-βόµβες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης , svradelis@dolnet.gr

Η κακοτεχνία στην κατασκευή του πρώτου από τα «συστηµένα» δέµατα-βόµβες, η παρατηρητικότητα της υπαλλήλου στην εταιρεία ταχυµεταφορών, αλλά και η γρήγορη κινητοποίηση πολυάριθµης οµάδας αστυνοµικών ήταν οι τρεις παράγοντες που, σύµφωνα µε στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνέβαλαν στη σύλληψη δύο τροµοκρατών µαζί µε δύο τροµο-δέµατα. 

Αλοιφές

 
Ποιος Προβόπουλος και ποια ΚΑΠΗ. Παιδιά, συνέλθετε. Εσένα το λέω που στα δικαστήρια σκοτώνεσαι με τ΄ αδέλφια σου για μια ρίζα ελιάς. Εμένα και εσένα μας το λέω που προσπερνάμε το κάθε ζωντανό πτώμα σα να είναι παραπεταμένο τούβλο κάποιας οικοδομής. Εμάς το λέω που οι αισθήσεις, οι συγκινήσεις, οι αντιδράσεις και οι συμπεριφορές μας έχουν πλήρως απονεκρωθεί. Ετοιμοι να γλείψουμε τους επάνω και να φτύσουμε τους κάτω.

Αρωμα «Σέχτας»

Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής μπροστά στη βόμβα - πακέτο 
ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ελεγχόμενη έκρηξη.
Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής μπροστά στη βόμβα -
πακέτο ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ελεγχόμενη έκρηξη
Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανό οι δύο συλληφθέντες να έχουν σχέση με τη «Σέχτα Επαναστατών» εξαιτίας του οπλισμού που είχαν πάνω τους, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για αναβαθμισμένη ομάδα των «Πυρήνων της Φωτιάς»
Τον μίτο της Αριάδνης που οδηγεί στις διαδρομές της «βαριάς τρομοκρατίας», στην Ελλάδα, εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι προσφέρει η σύλληψη των δύο νεαρών, με τα πακέτα-βόμβες. Ενα από αυτά τραυμάτισε ελαφρά μια υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών στο Παγκράτι, ενώ ένα άλλο προοριζόταν για τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι» ζητούν να μην απολυθούν
Έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Βασιλίσσης Σοφίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι».
Οι εργαζόμενοι, που φτάνουν τις 4.000, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο από την 1η Ιανουαρίου με τη λήξη του προγράμματος, που προσφέρει βοήθεια σε ηλικιωμένους που το έχουν ανάγκη.
Διεκδικούν να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου και να αποκτήσει το πρόγραμμα μόνιμο χαρακτήρα, αλλά και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών.

Newsbeast

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Το Σάββατο το μεσημέρι παρατηρήθηκε traffic jam στη Νέα Ερυθραία, το οποίο οφειλόταν στη δραστηριότητα των ανθρώπων που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού. Ο κ. Γ.Παπανδρέου μετέβη αυτοπροσώπως σε κατάστημα της περιοχής με είδη για δρομείς και αγόρασε το φανταστικό μαύρο αθλητικό κολάν με το οποίο εμφανίστηκε στον Μαραθώνιο την επομένη (όπου ως γνωστόν έτρεξε στα 10 χιλιόμετρα).
Σημειώνω ότι ο Πρωθυπουργός φρόντισε ώστε το κολάν, τα παπούτσια και η μπλούζα που φορούσε να ανήκουν σε διαφορετικές μάρκες για να μη δοθεί η εντύπωση ότι «μεροληπτεί» υπέρ κάποιας συγκεκριμένης.

Γ. Δημαράς: Η αμφισβήτηση των κομμάτων θα γίνει «επανάσταση»

Ο Γιάννης Δημαράς στους Νέους Φακέλους
«Επανάσταση και καταιγίδα» θα γίνει το κύμα αμφισβήτησης και απόρριψης των κομμάτων, δήλωσε σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και τους Νέους Φακέλους ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς.
«Η προσπάθεια ποδηγέτησης των κομμάτων» συνέχισε ο κ. Δημαράς «στα μέλη τους και στην κοινωνία θα πάρει τη μορφή του χειμάρρου τα χρόνια που έρχονται, το νιώθω».

ΟΛΑ 11

Αποσπάσματα από την εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη...

Ο Τζον Λένον σε νόμισμα

Ένα νέο συλλεκτικό νόμισμα με τον Τζον Λένον κυκλοφόρησε μόλις λίγες ημέρες μετά από την επέτειο των 70ων γενεθλίων του. Ο Τζον Λένον επιλέχθηκε έπειτα από on line ψηφοφορία του κοινού που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου και έτσι πλέον κοσμεί το συλλεκτικό νόμισμα των 5 λιρών, καθώς το 92% των ψηφοφόρων προτίμησε το πρώην μέλος των Beatles.

Σημάδια επικείμενης έκρηξης ηφαιστείου στην Ισλανδία

Δεν έκλεισε ακόμα ούτε ένα εξάμηνο και οι φόβοι για επανάληψη της καταστροφής επανήλθζν. Φόβους για μία νέα διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας, έξι μήνες μετά από το τεράστιο σύννεφο στάχτης από το ηφαίστειο Εϊαφιαλαϊόκουλ, δημιουργούν τα προειδοποιητικά σημάδια που εκπέμπει ένα άλλο ισλανδικό ηφαίστειο για μία επικείμενη έκρηξη.  «Η στάθμη του νερού του Γκίγκια έχει τριπλασιαστεί από χθες το βράδυ», δήλωσε ένας

Ο ρόλος των Καφενείων στις Δημοτικές Εκλογές των Ελλήνων

Πώς γίνονταν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των 
υποψήφιων Δημάρχων κατά το 1934  
του Δημήτρη Λαμπίκη (από το 24 γράμματα)

Κατά φυσικήν προτίμησιν προεκλογικά σαλόνια εις τους νέους Δήμους ήσαν τα καφενεία. Και το κάθε καφενείο δια 3,4, ή και περισσότερους υποψηφίους. Αγκαζάρετο για μια-δυο ώρες για τον καθένα. Νε ειπούμε 8 με 10 ο Α΄ υποψήφιος. Το καφενείο εστολίζετο με εικόνας του και τα προγράμματα του. Η πλατεία διέκοπτε το

Η "έξυπνη" δίαιτα

Γράφει ο Λιλόγλου Σταύρος*
Ο καθηγητής Julian Mercer, επικεφαλής της έρευνας για την παχυσαρκία στο Ινστιτούτο Διατροφής και Υγείας Rowett στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen, και οι συνεργάτες του ερευνούν πώς τα τρόφιμα αλληλεπιδρούν με το στομάχι και τον εγκέφαλο προσπαθώντας να καταλάβουν.... τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο και να παίρνουν κιλά.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΘΗΝΑ
φωτο: Γιάννης Φιλιππίδης