Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Ψήφος ευθύνης»

Σε ψήφο σταθερής πορείας προς την έξοδο από την κρίση και με σκοπό τη δημιουργία μιας Ελλάδας δικαιότερης, ανεξάρτητης και χωρίς μνημόνιο και επιτηρήσεις, κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Σπόρτινγκ ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός δεν θα διστάσει αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική,

Τελικά είμαστε όλοι λίγο ...

Διαδηλωτές σταμάτησαν τρένο με πυρηνικά απόβλητα

Ένα τρένο με γερμανικά πυρηνικά απόβλητα, το οποίο θεωρείται από τους οικολόγους ως «το πιο ραδιενεργό στην ιστορία», αναχώρησε σήμερα από τη Βαλόν, στη βορειοδυτική Γαλλία, με προορισμό το Γκορλέμπεν, στη βόρεια Γερμανία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Το τρένο αναχώρησε από τη Βαλόν γύρω στις 14:20 τοπική ώρα ύστερα από τις τελευταίες τεχνικές ρυθμίσεις.

Επιστροφή αγροτικών επιδοτήσεων 347 εκατ. ζητάει από την Ελλάδα η Κομισιόν

Να επιστρέψει κονδύλια ύψους περίπου 347 εκατ. ευρώ που έλαβε από αγροτικές επιδοτήσεις ζήτησε από την Ελλάδα η Κομισιόν, με την αιτιολογία ότι η χώρα μας παραβίασε τους κοινοτικούς κανονισμούς. Συνολικά η Κομισιόν ζητάει πίσω 578,5 εκατομμύρια ευρώ από 19 κράτη της Ε.Ε.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ...

Τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΡΤ ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Λάμπης Ταγματάρχης.
Αναλυτικά το ΔΣ συγκροτείται ως εξής:
Θανάσης Παπαγεωργίου, Δικηγόρος (Πρόεδρος)
Χαράλαμπος Ταγματάρχης, Δημοσιογράφος (Διευθύνων Σύμβουλος)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ


Αλλόκοτο παιχνίδι

Του Γιώργου Λακόπουλου

Αν η ψυχολογία της κοινής γνώµης αυτές τις µέρες ήταν όχηµα, θα ήταν κάτι σαν το «Τρελό φορτηγό» του αείµνηστου Μάριου Τόκα, που τραγούδησε ο Πάριος. Το εκλογικό σώµα προχωράει προς την κάλπη «µε τα φρένα σπασµένα». Και µε τα νεύρα τσατάλια. Θα βγει κάλπη µέσα από την κάλπη; Ή όλα είναι ένα αλλόκοτο πολιτικό παιχνίδι;

Προεκλογικά σποτ (Δημοτικές εκλογές 2010)

Φεύγουν με αποσπάσεις οι συνοριακοί

 Βάσω Σκουλίκα στο: Epiruspost.gr
Συνεχείς είναι το τελευταίο διάστημα οι αποσπάσεις συνοριακών φυλάκων από το Νομό Ιωαννίνων προς διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για ένα θέμα που δεν έχει πάρει μέχρι τώρα καμία δημοσιότητα, όμως έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο χώρο των συνοριακών αλλά και των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, καθώς τα τμήματα φύλαξης συνεχώς συρρικνώνονται και αποδυναμώνονται.

Ο "Καλλικράτης" "θυσία" σε Μνημόνιο και κομματικό συμφέρον

Γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης 
 
Είστε μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί; Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα πολιτικά κόμματα τήρησαν την παράδοση και έθεσαν άσχετα διλήμματα στο εκλογικό σώμα, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όποιου πολίτη σέβεται τον εαυτό του. Οσο κι αν φωνάζουν κάποιοι ότι κεντρικό, κυρίαρχο ζήτημα είναι το μνημόνιο, ας μας συγχωρήσουν, στις εκλογές αυτές οι πολίτες έπρεπε να ψηφίσουν για τον ικανότερο περιφερειάρχη, τον πλέον άξιο δημοτικό σύμβουλο και όχι τυχόν ανίκανο ή αδαή επειδή τάσσεται με το μνημόνιο ή εναντίον αυτού. Χαμένα λόγια.

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Στον καθορισμό Εθνικών Περιβαλλοντικών Προτύπων Ποιότητας για τη θεσμική θωράκιση και την αποτροπή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του υδάτινου περιβάλλοντος προχώρησε με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η απόφαση θα καθορίσει νέα όρια για ένα μεγάλο κατάλογο χημικών ενώσεων που δυνητικά μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις.

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ

Μια πραγματική καθυστέρηση

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
Βέβαιο είναι ότι δεν υποψιάζονταν ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του ότι το έλλειμμα θα υπερέβαινε το 15%, αλλά εξίσου βέβαιο ήταν πως δεν πίστευαν ούτε το 4,5% του Σαμαρά, ούτε το 6% του Παπαθανασίου, ούτε τις διαβεβαιώσεις του Καραμανλή. Ηξεραν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.
Ταυτόχρονα, όμως, ήξεραν και κάτι ακόμη, το οποίο, λίγο ή πολύ, όλοι το ξέρουμε σ’ αυτόν τον τόπο: πως, εκτός από το συμμάζεμα του δημόσιου τομέα, ο μοναδικός τρόπος για να μπουν σε μια τάξη τα οικονομικά μας είναι να στηθεί ένα αποτελεσματικό και

“Αυτοδιάψευση” για τις δηλώσεις Καραμανλή από τον Β. Κορκίδη

 Τα “μαζεύουν” μετά τον θόρυβο
«Κανείς δεν άκουσε τον πρώην πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει το Μνημόνιο "αναγκαίο κακό"» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ενώ «κύκλοι» του Κώστα Καραμανλή διαψεύδουν τις σχετικές πληροφορίες.
«Στην ιδιαίτερα φιλική συνάντησή μας με τον π. πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν άκουσε τον π. πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει το Μνημόνιο "αναγκαίο

Γ. Δημαράς: Το «αντιμνημονιακό» δεκανίκι του μνημονίου

Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα και κεντρικά πρόσωπα της επερχόμενης εκλογικής μάχης για την Περιφέρεια Αττικής είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Δημαράς, ο οποίος φέρεται και ως ο επικρατέστερος υποψήφιος.
Η υποψηφιότητα του ξεκίνησε μετά την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, διότι ήταν ένας από τους τρεις βουλευτές του, ο οποίος ψήφισε όχι στο μνημόνιο, ενάντια στην επίσημη γραμμή του

Ηγγικεν η ώρα της λαϊκής οργής

Θα παραβλέψουμε το "αναρχοαυτόνομο" αξίωμα: "Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει"!Οπως επίσης και τη δομή της Δημοκρατίας μας,όπου νομοθέτες,ελεγκτές και ελεγχόμενοι είναι τα ίδια πρόσωπα,που πέραν των λοιπών προνομίων έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς των και το ατιμώρητο.Απαντες μάλιστα ξέχασαν τι εστί απλή αναλογική!

Πανουσης - Παραγγελια πιτσας στο μελλον

 
Από το ΣΙΒΥΛΛΑ

Το νέο κόμμα του Ψωμιάδη

Έρχεται και η ...φοροκάρτα από τις αρχές του χρόνου

Πρόκειται για ένα παλιό σχέδιο, το οποίο στο οικονομικό επιτελείο σκέφτονται ότι ενδεχομένως να ήρθε η ώρα 
για να μπει σε φάση υλοποίησης
 
Την προαιρετική χρήση της «φοροκάρτας», από τις αρχές του νέου χρόνου, σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει περισσότερα έσοδα και να λύσει το «αιώνιο» πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Η ιδέα έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, απλώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει περάσει σε φάση υλοποίησης. Φαίνεται, ότι ήρθε η ώρα της, αν πιστέψει κανείς στα όσα λέγονται στους διαδρόμους τα τελευταία 24ωρα.

Εμφραγμα στην Αθήνα

Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Η Αθήνα βρίσκεται διαρκώς στα πρόθυρα του εμφράγματος. Κάθε μέρα. Είναι μια πόλη που υποφέρει βαριά από το κυκλοφοριακό της, οι αρτηρίες της είναι μονίμως φραγμένες, το αίμα κυλάει αργά, με δυσκολία, πήζει, θρόμβοι φράζουν οδούς, έμβολα μεταφέρονται προς το κέντρο και την περιφέρεια· είναι μια πόλη που βαριανασαίνει, ημιπαράλυτη.
Χθες, η Αθήνα έπαθε έμφραγμα. Πάλι. Η πόλη παρέλυσε όλες τις μεσημεριανές ώρες, η κυκλοφορία διακόπηκε σε κάθε μεγάλη αρτηρία, σε κάθε παράπλευρη οδό. Η συνεχιζόμενη αναστάτωση στα ταχυδρομεία συν μερικές δεκάδες δασοπυροσβέστες στη Βουλή ήταν αρκετά για την τρομερή, βίαιη και παρατεταμένη συμφόρηση που καθήλωσε στα βολάν δεκάδες χιλιάδες οδηγούς από μία έως τρεις ώρες.

Οι αφίσες του υπαρκτού σουρεαλισμούTου Πασχου Μανδραβελη 
Το καλό αυτών των εκλογών είναι ότι σε σχέση με τις προηγούμενες, τουλάχιστον στην Αθήνα, είχε ελάχιστη χαρτούρα. Ηταν ελάχιστα τα μεγάλα αεροπανό, οι αφίσες στους δρόμους, οι πανάσχημες αφισέτες στους στύλους. Σχεδόν έλειψαν και τα φέιγ-βολάν και τα ανόητα δίπτυχα στα οποία οι υποψήφιοι καταγράφουν τις δραστηριότητές τους. Είχαμε μάλιστα για πρώτη φορά κι έναν υποψήφιο που σεβάστηκε τον νόμο για τις διαφημιστικές πινακίδες, ακόμη κι εκείνες που ημιπαράνομα υπάρχουν στις στάσεις των λεωφορείων. Ο ακτιβιστής και μπλόγκερ κ. Νίκος Ανδριωτάκης κατήγγειλε μέσω της ιστοσελίδας του ότι εμφανίστηκαν αφίσες του υποψηφίου δημάρχου κ.

Aldi: Κρίσιμες εξελίξεις για την αγορά τους

Aldi_Hellas 
Κινητικότητα παρουσιάζεται στον τομέα των διαπραγματεύσεων για την αγορά του δικτύου των 38 καταστημάτων σούπερ μάρκετ της Aldi Ελλάς, μετά από την απόφαση της γερμανικών συμφερόντων εταιρίας, να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Σε ανακοίνωση των εργαζομένων στην επιχείρηση τονίζεται πως: «είναι ανεξήγητο πώς μια επιχείρηση αυτού του μεγέθους, αποφάσισε σε λιγότερα από δύο χρόνια λειτουργίας, ότι η επιχειρηματική παρουσία της στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη.
Τη στιγμή που ευνοείται η άνθιση των εκπτωτικών σούπερ μάρκετ, αφού τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας εμφανίζουν δυναμική ανάπτυξη τζίρου κατά 5,1%, έναντι πτώσης 2,2% για τα επώνυμα, η Aldi για πρώτη φορά στην ιστορία της αποσύρει επένδυση».

Διάψευση συνεργατών Καραμανλή για Μνημόνιο

Διαψεύδουν συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή δημοσιεύματα εφημερίδων, που εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να έχει χαρακτηρίσει το Μνημόνιο "αναγκαίο κακό", κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο των εμπόρων, πριν δύο μέρες στο γραφείο του.  Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν, πως "δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΝΔ σε θέματα οικονομίας" και ξεκαθαρίζουν πως "κάθε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και αποσπασματική".

«Καλοκαιρινός» ο καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες

Καλός ο καιρός και την ημέρα των εκλογών
 
«Καλοκαιρινός» θα είναι ο καιρός του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα, για αύριο Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Πρόβα ετοιμότητας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εικόνα&n bsp;
για τα αποτελέσματα
Πρόβα «τζενεράλε» εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, 
πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόβα «τζενεράλε» εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, το τελικό δοκιμαστικό τεστ έδειξε, πως όλα είναι έτοιμα να διεξαχθούν απρόσκοπτα ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν τα αποτελέσματα με τον πιο άρτιο τρόπο, για την ανάδειξη των δεκατριών περιφερειαρχών, των 325 δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων.

 Μία από τις δύο βόμβες που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε δέματα από την Υεμένη
εξουδετερώθηκε μόλις 17 λεπτά πριν την έκρηξή της, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ. 
Μία από τις δύο βόμβες που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε δέματα από την Υεμένη εξουδετερώθηκε μόλις 17 λεπτά πριν την έκρηξή της, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ. Οι δύο βόμβες εστάλησαν αεροπορικώς με προορισμό τις ΗΠΑ, αλλά εντοπίστηκαν στο Ντουμπάι και τη Βρετανία και εξουδετερώθηκαν. Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) έχει αναλάβει την ευθύνη.

«Αν δεν κερδίσω, η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει»

«Αν δεν κερδίσω, η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει», προειδοποιεί ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό «Panorama».  Ο δημοσιογράφος του Panorama ρωτά τον Γιώργο Πανανδρέου: «Σε περίπτωση αρνητικής, για την κυβέρνηση ψήφου -όπως λένε οι δημοσκοπήσεις- απειλείτε ότι θα διαλύσετε τη βουλή: πρόκειται για προπαγάνδα;».
Και ο πρωθυπουργός απαντά: «Όχι, είναι πραγματικότητα. Αν οι ομάδες συμφερόντων που πλήξαμε με τις μεταρρυθμίσεις μας, πούνε “ φτάνει, πρέπει να σταματήσουμε τις αλλαγές που είναι σε εξέλιξη”, τότε δεν μου μένει παρά να απευθυνθώ σε όλο τον ελληνικό λαό».

Νέο κίνημα νέο site!

Η Ντόρα Μπακογιάννη υποδέχεται τους φίλους της διαδικτυακά

Η Ντόρα Μπακογιάννη «καλωσορίζει» τους χρήστες της νέας της ιστοσελίδας: www.21noemvriou.gr με ένα counter που μετρά αντίστροφα μέχρι την 21η Νοεμβρίου.
Το site φιλοξενεί μία ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αίτησης για τη συμμετοχή στην εκδήλωση για την ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος στο γήπέδο Badminton στο Γουδί.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω twitter και facebook καθώς και η δυνατότητα να προσκαλέσει κανείς φίλους του ή απλά να ενημερωθεί για την εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου.

Καλή περίηγηση…
Newsbeast

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Επιστροφή πινακίδων και διπλωμάτων λόγω εκλογών

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις από οδήγηση πχ. από μέθη...
Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων που θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος:
Επιστρέφονται από την σήμερα 5-11-2010, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (4-11-2010).

Ζωντανό διάλογο στο Internet με τους νέους θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός...

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά...
 Διάλογο στο Internet θα έχει με τους νέους σήμερα από τις 15:00 έως τις 16:30 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με θέμα τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.
Στο διάλογο θα τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις σπουδές τους, στην εργασία τους, στην οικογένεια, στην καθημερινότητά τους και θα αναζητηθούν λύσεις.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να θέσουν τις ερωτήσεις τους προς τον πρωθυπουργό:
* μέσω του Facebook
* ή μέσω του Twitter προσθέτοντας στην ερώτηση σας το hashtag #GreekPmLive
Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο government.gov.gr/live. 

Nonews

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου συνεργασίας με παραγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους τάχθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Αλέκος Αλαβάνος. «Να φύγει το μνημόνιο πάνω από το κεφάλι μας. Καλοδεχούμενες οι εκλογές, υπάρχει και άλλος δρόμος» δήλωσε ο κ. Αλαβάνος απαντώντας στο δίλημμα του πρωθυπουργού για ισχυρή λαϊκή εντολή στις αυτοδιοικητικές ή πρόωρες εθνικές εκλογές.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ...

Ρεπορτάζ : Χ. Σαββίδης - Ε. Κομίνη (από την Ημερησία)


Στα ύψη εκτοξεύτηκαν, χθες, οι αποδόσεις στα ομόλογα των κρατών της ευρω-περιφέρειας, καθώς οι επενδυτές ξεπουλούσαν μαζικά τους τίτλους. Oι αποδόσεις στα ελληνικά 10ετή ομόλογα...
ξεπέρασαν τις 900 μονάδες βάσης. Aκόμα ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις στα ιρλανδικά και τα πορτογαλικά ομόλογα, ωθώντας τα spread σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (550 μ.β. και 440 μ.β., αντίστοιχα). Iσχυρές πιέσεις, τέλος, δέχθηκαν και οι ισπανικοί τίτλοι, όπου το spread ξεπέρασε τις 200 μ.β. για πρώτη φορά το τελευταίο τετράμηνο. Ρίσκο Στo μαζικό ξεπούλημα συνέβαλαν αποφάσεις δύο εκ των μεγαλυτέρων κρατικών επενδυτικών

Ηλεκτροσόκ για τη... μαθηματική δυσλεξία

Μία μικρή δόση ηλεκτρισμού στο σωστό κέντρο του εγκεφάλου μπορεί να μετατρέψει το άτομο σε μαθηματική διάνοια. Αλλά αν το ρεύμα χτυπήσει το λάθος κέντρο, τότε μπορεί κάποιος να μετατραπεί... σε... εξάχρονο!
Σ’ ένα ιδιόρρυθμο πείραμα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του University College London, όπως δημοσιεύει η Daily Mail, οι φοιτητές που έλαβαν μέρος, δέχτηκαν να υποστούν ηλεκτροσόκ στον εγκέφαλο τη στιγμή που έκαναν μαθηματικούς υπολογισμούς.

Της πολιτικής τα παραμύθια


Η χώρα βρίσκεται σε κρίση διαρκείας. Αντιμετωπίζει κρίση οικονομική, παραγωγική, πολιτική και μαζί κοινωνική.
Στο μέσον αυτής οδεύει προς τις κάλπες. Μεθαύριο διαλέγει περιφερειάρχες και δημάρχους και μαζί τοποθετείται συνολικότερα.
Η κυβέρνηση συναρτά από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών την πορεία της.

Ολοι οι τσάροι είναι ίδιοι

Αυτή δεν ήταν περαίωση. Ηταν αυτοκαταστροφή.
Αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Οικονομικών ή αν όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον από την τρόικα ή από υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική.

Δεν σκέφτηκε κανείς στο οικονομικό επιτελείο ότι δεν στέλνεις στους φορολογουμένους τριπλό λογαριασμό (εκκαθάριση φόρου, έκτακτη εισφορά και περαίωση) λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες;

Και download μέσω taxisnet για την περαίωση

Για όσους τα "ραβασάκια" …χάθηκαν στα ΕΛΤΑ
Του Κωστή Πλάντζου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Από τις 10 Νοεμβρίου θα μπορούν –επιτέλους- οι ΔΟΥ να διορθώνουν "επί τόπου" τα λάθη που εντοπίζονται στα εκκαθαριστικά περαίωσης, αφού ως τότε εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών πως η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα έχει αποστείλει το "ειδικό λογισμικό" σε όλες τις εφορίες της χώρας, ώστε να μπορούν να εκδίδονται και γρηγορότερα τα νέα εκκαθαριστικά.
Μετά τα τόσα λάθη όμως που ήδη διαπιστώνονται, στο υπουργείο Οικονομικών παραδέχονται πως φαντάζει ολοένα και περισσότερο πιθανό το ενδεχόμενο μιας παράτασης προθεσμιών για πληρωμή και υπαγωγή στη ρύθμιση.

Αυστραλία: Ελληνίδα έκανε το λαδάκι της γιαγιάς καλλυντικά

Μια ολοκληρωμένη σειρά χειροποίητων καλλυντικών
Το παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της για να θεραπεύει το δέρμα αλλά οποιαδήποτε ασθένειά της οδήγησε μια Ελληνίδα να παρασκευάσει χειροποίητα καλλυντικά που κερδίζουν έδαφος στην Αυστραλία.
Όπως γράφει ο «Νέος Κόσμος» έτσι, από το ελαιόλαδο της Ελληνίδας γιαγιάς, ξεκίνησε η σειρά «χειροποίητων» καλλυντικών, «Skin Crusaders», της Αναστασίας Λαμπαδαρίδη.
Η ομογενής διαπίστωσε πως οι γνώσεις και τα «επιδερμικά»

Στο μικροσκόπιο οι τηλεκάρτες, ψάχνουν και 15ο πακέτο

Τις τηλεκάρτες που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων νεαρών για τα τρομοδέματα προσπαθούν να αξιοποιήσουν οι διωκτικές αρχές, οι οποίες αναζητούν άλλο ένα παγιδευμένο πακέτο, μετά την "επεισοδιακή" εξουδετέρωση του δέματος-βόμβα για τη γαλλική πρεσβεία.
 Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να ανιχνεύσουν τις τελευταίες τηλεφωνικές επαφές των συλληφθέντων, ενώ έχουν καταλήξει σε 4-5 περιοχές, από όπου έγιναν τηλεφωνήματα . Κατα πληροφορίες, οι περιοχές αυτές συμπίπτουν με περιοχές για τις οποίες υπάρχουν μαρτυρίες πολιτών ότι ειχαν δει τους δυο νεαρούς.

Σφαλιάρα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ

Κοτζάμ άντρες με παντελόνια, να διεκδικούν τη μεγαλύτερη περιφέρεια της Επικράτειας, τη δεύτερη δηλαδή πρωθυπουργία, και να συμπεριφέρονται όπως οι φιλάρες της σχολικής ηλικίας. Ρε συ τι έγινε, την κουτούπωσες τη μικρή;
Τώωωρα! Ποια η αλήθεια; Απλώς έπεσε πάνω της και το μοναδικό πράγμα που βγήκε από τα τρεμάμενα χείλη του ήταν ένα «γεια». Και μάλιστα ψιθυριστά. Κάπως έτσι και με τον γνωστό υποψήφιο που δεν αποκλείεται τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών να μας προκύψει θριαμβευτής ως τάχα μου ανεξάρτητος και του

«Δεν πρέπει να υποτιμηθεί η αυτοδιοίκηση»

«Δεν πρέπει να υποτιμηθεί η αυτοδιοίκηση», δήλωσε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή", ο Φώτης Κουβέλης  Είναι λάθος να υποτιμηθεί η υπόθεση της αυτοδιοίκησης σε αυτές τις εκλογές, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Σημείωσε πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα στείλει μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες.

Επιπλέον επιχειρήματα κατά του μνημονίου κατέθεσαν ΔΣΑ και ΤΕΕ

Συμβούλιο Επικρατείας
Πρόσθετους λόγους για τους οποίους τάσσονται κατά του μνημονίου κατέθεσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στην σύμβουλο Επικρατείας Μαίρη Σάρπ η οποία είναι εισηγήτρια στην αίτηση που έχουν καταθέσει μαζί με την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς κατά του Μνημονίου.
Η αίτηση, υπενθυμίζεται ότι, θα εκδικαστεί στις 23 Νοεμβρίου 2010 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

O κ. Αλ. Αλαβάνος (στο σκίτσο) έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής σχετικά με τη δέσμευσή του να μην επιτρέψει στους εκπροσώπους της τρόικας να εισέλθουν στο κτίριο της περιφέρειας σε περίπτωση που εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής. Περίπου 100 φίλοι του Αλέκου επικοινώνησαν με το Reuters και συνοδεία δημοσιογράφου και φωτογράφου του διεθνούς πρακτορείου «εισέβαλαν» σε πολυκατοικία κάτω από την Ακρόπολη σε διαμέρισμα της οποίας προβλέπεται να μείνει εκπρόσωπος του ΔΝΤ με ενοίκιο 9.000 ευρώ μηνιαίως.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η άνοδος των spreads, η περαίωση, η επέκταση του μετρό, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, η υπόθεση των παγιδευμένων πακέτων, το πρόγραμμα της πράσινης ανάπτυξης, και οι εκτιμήσεις του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, είναι τα θέματα που κυριαρχούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Θεσμική εκτροπή οι διπλές εκλογές".
Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "καίριο χτύπημα δίνουν δύο κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας στο σενάριο περί αναβολής του δεύτερου γύρου των εκλογών για δημάρχους και περιφερειάρχες και ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με πρόωρες εθνικές εκλογές".

«Εκεί που φτάσαμε δεν είχαμε άλλη λύση»

Εκμυστηρεύσεις του Κ. Καραμανλή για την κατάσταση της οικονομίας και τπν υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα 
«Oταν μια χώρα βρίσκεται εκτός των αγορών, δεν έχει άλλη λύση». Με αυτές τις λίγες, κοφτές, λέξεις ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την οικονομία στη συνδικαλιστική ηγεσία του εμπορικού κόσμου περιγράφοντας επί της ουσίας ως «αναγκαίο κακό» το μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Γαλότσες: Το απόλυτο must του φθινοπώρου

Όλο και περισσότερα μαγαζιά πλασάρουν τις γαλότσες ως το απόλυτο must του φθινοπώρου

Αιτία δεν είναι μόνο οι καιρικές συνθήκες, αλλά και η οικονομική κρίση που αναγκάζει τις γυναίκες να αναζητούν πολύ πιο οικονομικές λύσεις για τις κρύες, αλλά κυρίως τις βροχερές ημέρες. Οι γαλότσες κατασκευάζονται από φθηνότερα υλικά σε σχέση με τις συνηθισμένες μπότες, είτε τις ψηλές, είτε τις ιππασίας και είναι πιο ευκολοφόρετες. Συντηρούνται ευκολότερα,

«Αυτές είναι οι κρισιμότερες εκλογές»

Ανεβαίνει η προεκλογική ένταση
Στην οικονομική κρίση και το μνημόνιο εστίασε την ομιλία του στα Γιάννενα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συγκέντρωση του κόμματός του, όπου μίλησαν και οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια της Ηπείρου Γιάννης Παπαδημητρίου και για τον Δήμο Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.«Το Μνημόνιο δεν ήρθε για να σωθεί η ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία, αλλά για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές

Θεσσαλονίκη: Με λουκέτο απειλείται το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών

Η Ρικέτα Ζακάρ είναι μια 52χρονη γυναίκα που επί 30 χρόνια επιβίωνε σε καθεστώς μεθοδευμένης, οικονομικής βίας. Ο σύζυγός της είχε μεταβιβάσει στο όνομά του όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και την είχε αναγκάσει, με τα δύο παιδιά τους, να ζουν σε καθεστώς ανέχειας.
«Ερχόταν σπίτι και τα μάτια όλων μας πήγαιναν στο θερμοσίφωνα για να δούμε μη τυχόν ήταν αναμμένος και “πυροδοτούσε” τη βίαιη αντίδρασή του», αναφέρει η κ. Ζακάρ με αφορμή την

Ποτέ το laptop στα πόδια..

 Δουλεύοντας με έναν φορητό υπολογιστή στα πόδια σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε το «σύνδρομο του ψημένου δέρματος» υποστηρίζουν Ελβετοί επιστήμονες που προτείνουν την τοποθέτηση μιας «θερμικής ασπίδας» ανάμεσα στο laptop και το δέρμα. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται κάτω από το laptop μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό του δέρματος με μορφή σαν από σφουγγάρι.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ  
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ