Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Γιώργος Σπανουδάκης: FC Barcelona

Ο Γιώργος Σπανουδάκης σε "τρελές"  ποδοσφαιτικές στιγμές, στο μεγάλο ποδοσφαιρικό σύλλογο, την FC Barcelona. Αποσπάσματα από την εκπομπή του ALTER. Απολαύστε τον!!!

«Βουτιά» στην οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο

Από την εφημερίδα Ενημέρωση
Μείωση σε ποσοστό 6,8% παρουσίασε η δημόσια και ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο το  χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2010 σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως τον Αύγουστο του 2010 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία τα οποία παρουσίασε χτες η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Πτώση σε ποσοστό 20% παρουσίασε η οικοδομική δραστηριότητα στους τέσσερις

Ευρωπαϊκή ανησυχία για την κοκαΐνη

Είναι ευκολότερο να βρεις κοκαΐνη στην αγορά, παρά προϊόντα για φαγητό. Παντού κυκλοφορούν οι "μικροπωλητές" (τα βαποράκια) και κάνουν χρυσές δουλειές. Η προσφορά είναι πολύ μεγάλη και η ζήτηση όλο και μεγαλώνει, αφού πελάτες γίνονται όλο και περισσότεροι μαθητές. Ο τζίρος που γίνεται ανάμεσα στη νεαρή πελατεία είναι τρομερός, αν πιστέψει κανείς ακόμα και τις καθημερινές διηγήσεις των νεαρών που "παίρνουν μάτι", τι γίνεται στον κύκλο τους. Έτσι τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δεν εντυπωσιάζουν πλέον κανέναν.

Εξι μήνες Μνημόνιο

Tου Πασχου Μανδραβελη
Πριν από μερικές μέρες είχαμε μια επέτειο που πέρασε απαρατήρητη. Εκλεισαν έξι μήνες από την κύρωση του Μνημονίου στη Βουλή. Πέρασαν δηλαδή 180 μέρες από τότε που ουσιαστικά ξεκίνησε ο ανήφορος της ελληνικής κοινωνίας για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Εξι μήνες, είπαμε; Μόνο; Γιατί μοιάζει σαν να πέρασαν χρόνια από εκείνο το απόγευμα του Μαΐου που 172 βουλευτές πήραν την ιστορική ευθύνη να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία; Γιατί, πρώτον, συμπυκνώθηκε ο πολιτικός

Νέες αθλιότητες σε βάρος του Φίλιππα Φίλιου

Γράφει η: Βάσω Σκουλίκαστο EpirusPost.gr
 
Είναι πρωτοφανή όσα συμβαίνουν στην πόλη των Ιωαννίνων και δεν τιμούν τους εμπνευστές τους. Πριν από μερικές ημέρες ένα έντυπο με κατάπτυστο περιεχόμενο, είχε διανεμηθεί σε πολλά σημεία της πόλης.
Στόχος των δημοσιευμάτων αυτών ήταν ο Φίλιππας Φίλιος και συνεργάτες του. η ενέργεια καταδικάστηκε πολύ χλιαρά από την δημοτική αρχή.

Αποφασίζουν για το δεύτερο γύρο

Διεργασίες στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Στον Πειραιά, ο Πέτρος Μαντούβαλος ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τελικά τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις του είναι ψυχρές και παρά τη απόφαση στελεχών του συνδυασμού του να στηρίξουν τον Γιάννη Μίχα. Η κίνηση του Π. Μαντούβαλου φαίνεται να ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στη ΝΔ. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση Σαμαρά ότι ο κ. Μαντούβαλος έδειξε ότι έχει πολιτική συνείδηση.

Γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου από τη ΓΣΕΕ

Για την απόκρουση και ακύρωση αυτών των πολιτικών, έχει ήδη εξαγγελθεί 24ωρη Γενική Απεργία, για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010. Την αντίθεσή της σε κάθε νέο αντεργατικό μέτρο εκφράζει η ΓΣΕΕ με την 24ωρη Γενική Απεργία στις 15 Δεκεμβρίου και αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση σ' αυτές τις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές πολιτικές.

Μικρά θρίλερ αλλά και ανατροπές στους εφτά δήμους

Όπως παντού, έτσι και στο Νομό Ιωαννίνων οι έξι από τους οχτώ δήμους θα κριθούν στο δεύτερο γύρο, την Κυριακή. Μόνο οι κ. Σεντελές και Τσαμπίκος εξασφάλισαν από τον πρώτο γύρο την εκλογή τους και θα παρατηρούν τον τελικό  "αγώνα" των συναδέλφων τους ανέμελα.Τα ζευγάρια απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα, που πήραμε από τον Ηπειρωτικό Αγώνα :

Στα χνάρια της Ελλάδας η Ιρλανδία εξαιτίας της τραγικής κατάστασης των τραπεζών της

Όσο και εαν επισήμως το αρνούνται όλοι,η οικονομία της Ιρλανδίας έχει μπει στον κατηφορικό δρόμο που οδηγεί στην αφιλόξενη αγκαλιά,δηλαδή στο μηχανισμό στήριξης των ΔΝΤ και Ε.Ε. Δεν μπορεί όμως να γίνει διαφορετικά όταν ο Υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας ζητάει την παράταση των κρατικών εγγυήσεων στις τραπεζικές καταθέσεις από τα τέλη του τρέχοντος έτους μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Γιατί το ''ζουμί'' στην Ιρλανδία είναι η κατάρρευση των τραπεζών της που ''πέφτουν'' ως ντόμινο η μία μετά την άλλη.

ΣτΕ: Δεν “χαρίζονται” πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις

Αντισυνταγματική κρίθηκε από το ΣτΕ νομοθετική διάταξη του 2009 που «χάριζε» τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε τουριστικές επιχειρήσεις, επειδή λειτουργούσαν χωρίς να έχουν λάβει από τον ΕΟΤ το ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΕΣΛ) και χωρίς να έχουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό ασφαλείας.
Ειδικότερα σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η επίμαχη διάταξη είναι ανίσχυρη καθώς αντίκειται στις συνταγματικές αρχές του

Επένδυση 110 εκατ. ευρώ από γερμανική εταιρία στο Δίον για την παραγωγή φωτοβολταϊκών πάνελ

Συμβόλαιο συνεργασίας, για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής εξαρτημάτων (πάνελ) για τον εξοπλισμό φωτοβολταϊκών πάρκων υπέγραψαν την Πέμπτη ο δήμος Δίου με τη γερμανική εταιρία «Sunovis». Το εργοστάσιο, ο προϋπολογισμός του οποίου φτάνει τα 110 εκατ. ευρώ, θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση του Δίου στην περιοχή «Ρόγγια», συνολικής έκτασης 117 στρεμμάτων. Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2011, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία εντός δύο ετών και θα απασχολήσει 300 τουλάχιστον εργαζομένους.

Η εκδρομή τελείωσε ..άδοξα

Μεγάλο τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο
Τραγικό τέλος είχε μια σχολική εκδρομή. Στην Κάτω Σαξονία και στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας  Α 28 συνέβη τρομερό τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο.  14 άτομα τραυματίστηκαν, εν μέρει πολύ σοβαρά, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.  Έτσι η ευχάριστη εκδρομή της τάξης τελείωσε τραγικά για τα παιδιά και τους γονείς τους από το σχολείο της Κατω Σαξονίας. Όλοι οι μαθητές ήταν πάνω από 12 χρονών και τους συνόδευαν γονείς και κηδεμόνες. Εννιά μαθητές είναι οι σοβαρά τραυματισμένοι, δύο δάσκαλοι, ο οδηγός και γονείς. Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή όπου γίνονται έργα στο δρόμο. Ο οδηγός δεν μπορούσε να ανακριθεί, αφού είναι τραυματισμένος και πολύ σοκαρισμένος από το ατύχημα, έτσι δεν μπορούν ακόμα να εκτιμηθούν τα αίτια.
kapistri/N24


Πορείες και καταλήψεις άρχισαν οι φοιτητές, αντιδρώντας στις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη συνολικότερη πολιτική του μνημονίου. Οι φοιτητές, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων επτά φοιτητικών συλλόγων, συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και από εκεί ξεκίνησαν πορεία που κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Τα μάθατε τα νέα ?

Εκτός από τους ανθρώπους χρειάζονται και οι φάλαινες αντηλιακό καθώς υποφέρουν από ηλιακά εγκαύματα. Το θέμα είναι ποιος τους το απλώνει στην πλάτη και πόση ώρα χρειάζεται για μια τόσο φιλόδοξη επιχείρηση.
Εικοσιτετράχρονος Ιάπωνας αυτοκτόνησε live, με χρήστες του Ιnternet να τον παρακολουθούν την ώρα που κρεμιόταν. Το ανατριχιαστικότερο: ορισμένοι εξ αυτών τον προέτρεπαν να ολοκληρώσει την απονενοημένη πράξη του. Γιατί αν το Διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά, η κοινωνία του Διαδικτύου εκπαιδεύει ενίοτε τέρατα.

Θολό το τοπίο για απολύσεις στις ΔΕΚΟ

Με νέες αμφίσημες δηλώσεις επανέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στο ζήτημα των απολύσεων στις ΔΕΚΟ.  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το να ανοίγουμε ζήτημα απολύσεων στις ΔΕΚΟ χωρίς να έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την κυβέρνηση, είναι άκυρο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ισχύει ότι και για τον δημόσιο τομέα, ενώ είναι γνωστό ότι ο στενός δημόσιος προστατεύεται συνταγματικά.

Καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

Από τον "Ευρωπόντικα"

thumb

Προς κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σ' όλη την Ευρώπη, προσανατολίζονται οι “κομισάριοι” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βαφτίζοντας το υπό εκκόλαψη ευρω-επίτευγμα, αναθεώρηση και εντάσσοντας το, στο δίκαιο περί ανταγωνιστικότητας, στη νομοθεσία της ενιαίας αγοράς, στους κανόνες για τη ρύθμιση των επιδοτήσεων και στην απελευθέρωση των δημοσίων συμβάσεων.

Εμπόριο χρήματος

Υπάρχουν πολιτικοί, υπάρχουν και κλακαδόροι. Την εποχή που ο κ. Χάρης Καστανίδης σιγοντάριζε την ανάρρηση του προέδρου ειπώθηκαν διάφορα για την υποτέλειά του στην οικογένεια του ιδρυτή. Τώρα που παρεμβαίνει σε ξένα χωράφια, στα δημοσιονομικά, ορισμένοι διαγιγνώσκουν την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού.
Ολα αυτά είναι εντυπώσεις που περιέχουν μικρό ποσοστό αλήθειας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης πάντοτε έκανε του κεφαλιού του. Κινείται παράλληλα με την κυβέρνηση- δεν συμπλέει

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 15.11.2010 
Εδώ και τέσσερα χρόνια όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης και μετέπειτα οι δυνάμεις των περιφερειακών δήμων που συνενώθηκαν, πραγματοποίησαν μια τιτάνια προσπάθεια, συγκρότησης μιας αυτοδιοικητικής παράταξης, που είχε βασικό στόχο την απαλλαγή από μια επικίνδυνη δημοτική αρχή, που έχει κακοδιαχειριστεί την περιουσία του Γιαννιώτη πολίτη, εδώ και

Γιώργος Παπανδρέου σε συνέδριο για τα ΜΜΕ

Είναι δέσμευσή μας να αλλάξουμε - Κοιτάμε κατάματα τα προβλήματα που δεν θα αφήσουμε να χρονίσουν
«Πείτε όλη την ιστορία γι' αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα» ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού, προς τα διεθνή ΜΜΕ, στη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στο συνέδριο «NEWSXCHANGE 2010», που διοργανώνουν διεθνείς ειδησεογραφικοί
οργανισμοί υπό την αιγίδα της European Broadcasting Union (EBU) σε συνεργασία με την ΕΡΤ, στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Πώς τα παιδιά θα μάθουν να διαβάζουν

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς ώστε να κάνουν το παιχνίδι της ανάγνωσης διασκεδαστικό και κομμάτι της καθημερινότητας.
Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί που δεν διαβάζει να ακονίσει τη φαντασία του; Τηλεόραση, Ιnternet, γιγαντιαίες οθόνες παντού και πουθενά η εικόνα γνώριμων προσώπων, του παππού ή της γιαγιάς, που να κάθονται σε μια καρέκλα και να διαβάζουν. Η εξάρτηση των παιδιών από την τεχνολογία σε συνδυασμό με την απουσία των γονιών τους πολλές ώρες από το σπίτι οδηγούν πολλές φορές σε συνήθειες που είναι δύσκολο να ανατραπούν.

Πάνω από 600.000 άτομα οι άνεργοι

Στο 12,2% η ανεργία τον Αύγουστο
Το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο εκτινάχθηκε στο 12,2%,  από 12% που ήταν τον προηγούμενο μήνα και 9% τον Αύγουστο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε το σύνολο των απασχολουμένων σε 4.398.890 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 613.108 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.298.958 άτομα.

Τα ...χρυσά “δόντια” του ΚΑΤ

Τι γίνεται στο Οδοντιατρείο του νοσοκομείου;
της Παναγιώτας Καρλατήρα (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
«Χρυσά» πληρώνει το ΚΑΤ τα σφραγίσματα! Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δίδει αυστηρές εντολές για συμμάζεμα των δαπανών και έλεγχο των προμηθειών στις διοικήσεις των νοσοκομείων, στο νοσοκομείο ΚΑΤ το Οδοντιατρείο ζήτησε την προμήθεια υλικών αξίας 63.000 ευρώ!
Κι αυτό ενώ, το μεγαλύτερο τραυματιολογικό κέντρο των Βαλκανίων όπως θεωρείται το ΚΑΤ, δεν δέχεται περισσότερους από 1.700 ασθενείς το έτος στο ένα και μοναδικό Τακτικό Εξωτερικό Οδοντιατρικό Ιατρείο που διαθέτει.

Ψωμιάδης: «Η ΝΔ δεν με στήριξε όσο θα περίμενα»

Οι Π. Ψωμιάδης – Μ. Μπόλαρης – Κ. Γκιουλέκας στο ΣΚΑΪ
Αιχμές για την στήριξή του από τη Νέα Δημοκρατία στις αυτοδιοικητικές εκλογές άφησε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Ένιωσα τη ΝΔ πολύ κοντά όσο ποτέ, αλλά όχι όσο θα περίμενα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το γεγονός ότι δεν εξελέγη από τον α’ γύρο αναφέρθηκε στην απόφαση του ΛΑΟΣ να μην τον στηρίξει, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επαφές με τον κ. Καρατζαφέρη.

Τρομοκρατική επίθεση απετράπη στη Γαλλία με τη σύλληψη ισλαμιστών

Σε επαγρύπνηση οι Αρχές
Τρομοκρατική επίθεση σχεδίαζαν οι πέντε ισλαμιστές που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ. Οι  συλληφθέντος, είναι όλοι Γάλλοι υπήκοοι -ορισμένοι αλγερινής καταγωγής- και ήταν «έτοιμοι να πεθάνουν». Οι συλλήψεις ήλθαν στον απόηχο προειδοποίησης της Αλ Κάιντα ότι θα βάλει στο στόχαστρο τη Γαλλία.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Θεσσαλονίκη: Έσκαβαν για αρχαία

Για αρχαιοκαπηλία κατηγορούνται δύο άτομα τα οποία συνελήφθησαν και κρατούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 46 και 53 ετών, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που έσκαβαν αναζητώντας αρχαία αντικείμενα, με τη βοήθεια ανιχνευτών μετάλλων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε αργότερα στο σπίτι του 46χρονου, βρέθηκαν 528 ασημένια και χάλκινα νομίσματα, 11 χάλκινα αντικείμενα και1 μολύβδινο.
Newsit

Ο αντικατοχικός Ψινάκης

 
Αν υποθέσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι «αντιμνημονιακό», «αντικατοχικό» κόμμα, σύμφωνα με την τελευταία ορολογία που είδαμε στους τοίχους της Αθήνας, και αν ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης είναι ο χρισμένος υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε η υπερψήφιση του υποψηφίου του συνδυασμού Κακλαμάνη κ. Ηλία Ψινάκη δεν μπορεί παρά να είναι η πιο γνήσια και η πιο δυναμική «αντιμνημονιακή» και

Τρία ύποπτα ματς και στην Α΄ Εθνική

Η οµάδα - κλειδί: ΠΑΕ της Superleague, 
κοινός παρανοµαστής σε τρία ύποπτα µατς!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: , ∆ηµήτρης ∆οντάς 
 Από τα 15 παιχνίδια περίεργου στοιχηµατισµού που ζητά η UEFA να διερευνηθούν, τα 14 διεξήχθησαν φέτος. Και τα στοιχεία της ευρωπαϊκής οµοσπονδίας οδηγούν σε σκοτεινές συµφωνίες και - πιθανότατα - παράνοµα κέρδη
εκαπέντε ύποπτα µατς (πέραν των ήδηγνωστών 27) υπάρχουν στη νέα... παρτίδα – ήρθε από την UEFA – την οποία πήρε χτες στα χέρια του ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής. Σε αυτά περιλαµβάνονται και τρία µατς της Σούπερ Λίγκας στα οποία εµφανίζεται διαγωνιζόµενη η ίδια οµάδα!

Η επιτυχία της αποτυχίας

Του Γιώργου Λακόπουλου «Η κυβέρνηση να αφήσει τα πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ να ρυθµίσουν τα του οίκου τους». Το διεµήνυσαν ορισµένες πανεπιστηµιακέςαρχές στην Αννα ∆ιαµαντοπούλου τις µέρες που ασχολούµασταν µε τις εκλογές. Τι τους ζήτησε η γυναίκα;
Πρώτον, να της στείλουν στοιχεία για να ερευνήσει ανισχύουν οι καταγγελίεςότι ανθεί ηοικογενειοκρατία στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. ∆ηλαδή, αν οι πανεπιστηµιακοί φροντίζουν να βολέψουν στο ίδρυµα όπου προσφέρουντις υπηρεσίες τους – τρόπος του λέγειν, σε αρκετές περιπτώσεις – τα τέκνα και τους λοιπούς συγγενείς τους.

Αϊτή :Ξεπερνούν τους 650 οι νεκροί από τη χολέρα

Πάνω από 650 άνθρωποι έχουν πεθάνει από χολέρα στην Αϊτή από το ξέσπασμα της ασθένειας τον περασμένο μήνα, ανέφερε το AlterPresse αργά χθες το βράδυ.
Στο μεταξύ η οργάνωση αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέμενε την οριστική επιβεβαίωση ότι ένας άνδρας που εξέπνευσε την Τρίτη στο Πορτ-ο-Πρενς είναι το πρώτο θύμα από χολέρα στην σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένη από το σεισμό του Ιανουαρίου πρωτεύουσα της Αϊτής, όπου ζουν πάνω από 1,3 εκατ. άστεγοι σε στρατόπεδα προσφύγων.

Οι πνεύµονες του καπνιστή στο πακέτο!


Με αυτήν την εικόνα που σοκάρει θα ήθελε η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρµάκων να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώµη στις Ηνωµένες Πολιτείες για τους κινδύνους του καπνίσµατος. Οι πνεύµονες «πριν και µετά» είναι µία από τις προτάσεις της αµερικανικής υπηρεσίας, η οποία κρίνει µάλλον ότι οι προειδοποιήσεις του τύπου «το κάπνισµα βλάπτει σοβαρά την

Γράμμα από το Λονδίνο

 
Το Λονδίνο έζησε χθες μια ταραγμένη μέρα, σαν τις πολλές των Αθηνών της προηγούμενης περιόδου.
Αφορμή και αιτία ο τριπλασιασμός των διδάκτρων από τα βρετανικά πανεπιστήμια, που εξόργισε τους φοιτητές και τους έβγαλε στον δρόμο.
Oι εξοργισμένοι νεαροί φοιτητές κατευθύνθηκαν στα γραφεία του συντηρητικού κόμματος που εδώ και μερικούς μήνες κυβερνά τη Βρετανία, άναψαν φωτιές, έσπασαν τις τζαμαρίες και εισέβαλαν στο κτίριο- στη Ρηγίλλης των Τόριδων -, το κατέλαβαν και απήλαυσαν ξεκούρασηστους καναπέδες του.

Κούρεμα

 

Η Κομμουνιστική Αριστερά λοιπόν. Η κερδισμένη των εκλογών. Μονοκόμματη, επιθετική, ανυπάκουη, συνεπής. Ο πιο πειστικός και μαχητικός εχθρός του μνημονίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβερνητικής πολιτικής. Ομως απομονωμένη. Ομως στον εαυτό της εγκλωβισμένη.
Ομως για κάθε σκέψη, ακόμη και υποψία συμμαχίας, φοβισμένη. Ομως στον εαυτό της κολλημένη. Σκεφτείτε το πρόσφατο παρελθόν του 1989 και συγκρίνετε εκείνη τη θέση της με τη

Μαύρη τρύπα 11,7 δισ. “ρουφάει” μισθούς και επιδόματα- Φόβοι για απολύσεις στο Δημόσιο


Γαλάζιος συναγερμός για τα επισφαλή κάστρα

Στη ΝΔ ανησυχούν για το πιθανό ενδεχόμενο απώλειας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αν και ρίχνουν 
το βάρος στην Αττική  
Ρωγμές στα «κάστρα» της Δεξιάς, στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που κατέχει η ΝΔ από το 1986, καταγράφονται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η Ρηγίλλης διαπιστώνει, παρά την αισιοδοξία που εκπέμπεται για προφανείς πολιτικούς λόγους, ότι υπάρχει ισχυρή πίεση των υποψηφίων που στηρίζει, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, του νυν δημάρχου κ. Ν. Κακλαμάνη και του κ. Κ. Γκιουλέκα, αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε χθες το βράδυ τη στήριξή του με σκληρή δεξιά ρητορική.

«Εσωστρέφεια και οικογενειοκρατία στα ελληνικά ΑΕΙ»

Ο πρόεδρος της ΑΔΙΠ Σπύρος Αμούργης στο ΣΚΑΪ 
Για το γεγονός ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια βρέθηκαν εκτός του καταλόγου των Τimes με τα 200 καλύτερα ΑΕΙ του κόσμου μίλησε την Πέμπτη στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) Σπύρος Αμούργης.
«Υπάρχουν αξιολογότατοι καθηγητές και ερευνητές στα ιδρύματά μας, αλλά δεν είμαστε ανοιχτοί στο να φέρουμε καθηγητές απ’ έξω. Υπάρχει εσωστρέφεια. Οι εικόνες που παρουσιάζουμε στο εξωτερικό είναι εντελώς αρνητικές» τόνισε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ενώ έκανε λόγο και για φαινόμενα οικογενειοκρατίας στα ελληνικά πανεπιστήμια.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Θέμα έχει δημιουργηθεί με την υποτιθέμενη (;) επιστολή του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου του ΠαΣοΚ κ. Π. Τατούλη (στο σκίτσο) στον κ. Γ. Παπανδρέου . Στην επιστολή αυτή ο κ. Τατούλης αποδίδει σε χειρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτη το γεγονός ότι στον Νομό Κορινθίας (όπου εκλέγεται ο κ. Μπεγλίτης) έλαβε το μικρότερο ποσοστό σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, οι συστάσεις του Λουκά Παπαδήμου για έξοδο από την κρίση, το δημοσιονομικό έλλειμμα, οι περικοπές 1 δισ. ευρώ σε ΔΕΚΟ και προμήθειες, οι επιχειρούμενες αλλαγές σε ωράρια και μισθούς, η συζητούμενη παράταση προθεσμίας για την περαίωση και η λήψη σειράς μέτρων για δίκες εξπρές για την πάταξη φοροδιαφυγής είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

«Πολλές οι αιτίες που έμειναν εκτός λίστας τα ελληνικά πανεπιστήμια»

Καθόλου περίεργο το γεγονός ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι στα πρώτα 200, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.  Τόνισε ότι μεταξύ των αιτιών είναι πως τα ιδρύματα στην Ελλάδα έχουν λίγες δεκαετίες ζωής όταν τα άλλα θεωρούνται παραδοσιακά. Ανέφερε επίσης ότι τα ξένα ιδρύματα έχουν γενναία χρηματοδότηση κάτι που δεν γίνεται στην Ελλάδα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη Θεσσαλονίκη ορισμένα τμήματα του ΑΠΘ κάνουν μάθημα σε μικρά δωμάτια πολυκατοικιών.

Εμπρησμοί αυτοκινήτων τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη

Έκαψαν αυτοκίνητα στην Πυλαία και την Καλαμαριά. Οι εμπρησμοί σημειώθηκαν μετά τις τρεις τα ξημερώματα. Στην Πυλαία, στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Αντ. Τρίτση, άγνωστοι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό, Ι.Χ. αυτοκίνητο και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Λίγο αργότερα, στην οδό Εθν. Αντιστάσεως, στην Καλαμαριά, άγνωστοι έκαψαν με τον ίδιο τρόπο ένα ακόμα αυτοκίνητο. Οι δράστες αναζητούνται.

Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, προγραμματίζουν για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης φοιτητές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αντιδρώντας τόσο στις προτάσεις για αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και στα οικονομικά μέτρα.
Την ίδια ώρα, σύλλογοι φοιτητών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις με στόχο, όπως λένε, αποφάσεις καταλήψεων.

Εικόνες που σοκάρουν στα νέα πακέτα τσιγάρων των ΗΠΑ

Γεμίζουν προειδοποιητικά μηνύματα το κάθε πακέτο
 Έγχρωμες εικόνες που σοκάρουν μαζί με νέα προειδοποιητικά μηνύματα κατά του καπνίσματος προτείνεται να περιέχουν τα πακέτα τσιγάρων στις ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Προβλέπεται ακόμη τα μηνύματα να αναγράφονται σε όλες τις πλευρές του πακέτου.
Στις φωτογραφίες που προτείνει η υπηρεσία, περιέχονται πνεύμονες με παθήσεις, πτώματα και μητέρες που φυσούν καπνό πάνω στα μωρά τους. 

Τι απαντούν για τις "αυξήσεις" οι υπάλληλοι της Βουλής...

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΥΛΗΣ
 
 Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας για «αυξήσεις της τελευταίας στιγμής…» το οποίο αναφερόταν στους υπαλλήλους της Βουλής, οφείλουμε για πολλοστή φορά να ενημερώσουμε για ζητήματα τα οποία ήδη έχουν απαντηθεί, προκειμένου οι αναγνώστες να μην οδηγούνται σε εσφαλμένες εντυπώσεις:
1) Προκαλεί έκπληξη
η επιμονή στην αναφορά περί «15ου και16ου μισθού», όταν έχει γίνει ήδη γνωστό πως πρόκειται για το μοναδικό ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής,

Το γεφύρι του Καπετάν Αρκούδα στο Δίλοφο Ζαγορίου.

Το δεύτερο πέτρινο γεφύρι που θα συναντήσετε πηγαίνοντας για το Κεντρικό Ζαγόρι είναι αυτό του «Καπετάν Αρκούδα». Το γεφύρι αυτό βρίσκεται στην εδαφική περιοχή του Δίλοφου και θα το συναντήσετε λίγο πριν το γεφύρι του «Νούτσου ή Κόκκορου».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΔΥΣΚΟΛΟΙ  ΚΑΙΡΟΙ