Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ

Η πιστή ακολουθία των… «ανακόλουθων»!!!

Γράφει ένας υποψιασμένος Γλυφαδιώτης
«Πού είναι ο Δήμος;», φωνάζουμε, σχεδόν κάθε μέρα. «Δεν είναι Δήμος αυτός» κραυγάζουμε απελπισμένοι όταν αισθανόμαστε στο πετσί μας την σαδιστική του αδιαφορία (Δήμου) εδώ και κάμποσες τετραετίες. Ο Δήμος λοιπόν, εκφράζει το σύνολο των πολιτικών θεσμών, που έχουν αναγνωρισμένη δικαιοδοσία, σε ένα συγκεκριμένο εδαφικό χώρο. Περιλαμβάνει δε, ολόκληρο μηχανισμό και όλες τις σχετικές υπηρεσίες, που ευθύνονται  για την λήψη και εφαρμογή αποφάσεων, οι οποίες, αποφάσεις, είναι τουλάχιστον εποικοδομητικές προς το κοινό συμφέρον, αφορούν το κοινωνικό σύνολο των δημοτών και ασφαλώς διασφαλίζουν την συνοχή της κοινωνίας για το ευ ζην.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων

Κόντρα Μπουτάρη με ΛΑΟΣ..

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται πλέον ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον ΛΑΟΣ μετά τις δηλώσει του πρώτου που χαρακτήριζε «φασιστοειδή» τον πρόεδρο του κόμματος και τα στελέχη του. «Ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής αλλά και σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ευθέως και ξεκάθαρα ότι πρόκειται για σοβαρό και υπεύθυνο Αρχηγό και Κόμμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ... "χαιρετίσματα από τη Σούλα"

Ήταν τότε στην Κατοχή ο περιβόητος Θανάσης. Ο μόνος που υπεδείκνυε Έλληνες στους Γερμανούς για εκτέλεση, χωρίς να φορά κουκούλα!
Φόβος και τρόμος από Θησείο μέχρι Ρέντη και Κοκκινιά, πρώτος και ...άφοβος σε κάθε μπλόκο, μπροστά από τον συρφετό των κουκουλοφορεμένων.
Η έδρα του στο Θησείο, σε ένα μικρό καφενείο, που "δέσποζε" στη γειτονιά του τότε και παρείχε δυνατότητα για

Της γλώσσας ο καημός

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ


thumb
Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσες, και στην πλειονότητά τους θετικές, αντιδράσεις στο προηγούμενο σημείωμά μου για την ελληνική γλώσσα. «Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσύ μας μιλάς για τη γλώσσα;» θα περίμενα να μου πουν όλοι. Ναι, επειδή ο κόσμος χάνεται, από κάπου πρέπει να πιαστούμε. Και αυτό το «κάπου» βρίσκεται στην πανάρχαια παράδοσή μας. Στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας, στη γλώσσα μας. Και αν πιαστούμε γερά από αυτά, πιο εύκολα θα ξεπεράσουμε άλλα εμπόδια, καθώς θα συνηθίσουμε να συμπεριφερόμαστε σωστά στον ιδιωτικό, αλλά κυρίως στον δημόσιο βίο μας.

Γόνοι, απόγονοι και…ανεξάρτητοι

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@gmail.com
ΜΕ τα εύσημα της παράταξης, με τον…αέρα του (διάβαζε θράσος) και με το «όνομα» ο κ. Βαρβιτσιώτης (τζούνιορ) στο «γυαλί». Η συνέχεια του πατρός, της 7ης γενιάς των Βαρβιτσιώτηδων κι έχει ο Θεός. Όσο υπάρχουν ψηφοφόροι που εκστασιάζονται με τα φανταχτερά. Όσο (κάποιοι) σύγχρονοι ραγιάδες νιώθουν την ανάγκη του αφέντη και Χατζηαβάτηδες προσκυνούν τον αφέντη.
ΔΕΝ είδαν την ταχυδακτυλουργία. Για μερίδα ψηφοφόρων (που «σταυρώνει» πρώτο τον Ψινάκη) δεν μέτρησε η πολιτική του (και όχι μόνο) πλεονεξία να αναμετράται «δημοτικά», κρατώντας την έδρα του στη βουλή. Καλό το «επάγγελμα», κάτι ξέρει ο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σύσκεψη οικονομικών υπουργών, προκαλεί νέες γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ

thumb

Μία σύσκεψη οικονομικών υπουργών που έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός για το Σάββατο το μεσημέρι –παραμονή των κρίσιμων επαναληπτικών εκλογών - προκαλεί νέα νευρική κρίση μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι και οι οποίοι ζητούν να αναβληθεί ,αφού το αντικείμενό της είναι οι διαπραγματεύσεις των υπουργών με την τρόικα και το κλιμάκιο του ΔΝΤ που βρίσκεται στη χώρα μας.

Ανάβει φωτιές δημοσίευμα για νέα μέτρα

Διαβάστε στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

Διαβάστε στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Η Ιρλανδία στο δρόμο του μνημονίου : Τα σχέδια των Γερμανών και η γκάφα του κ. Σαμαρά. Το ημερολόγιο του τρόμου : Οι απαιτήσεις της τρόικας και οι γκρίζες ζώνες της Οικονομίας. Οι μάστερ σεφ της διπλανής πόρτας : Η μανία για μαγειρική ξέφυγε από την τηλεόραση και μπήκε στο σπίτι μας. Στο φως οι κρυμμένοι θησαυροί της πινακοθήκης της Βουλής. Οι αταίριαστοι : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά τον Δημήτρη Μαρωνίτη.

Λιγο ακομα και θα βγειτε ...

 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Δεν ξέρω ποιος ήταν πιο φάλτσος, ο πρωθυπουργός που έλεγε  ψηφίστε τους δικούς μου η πάω σε εκλογές, η οι πολίτες που όταν δεν ψηφίζουν τους εκλεκτούς του πρωθυπουργού εκλέγουν κάτι..  Ψινακηδες;  Η μάχη των εντυπώσεων και των συμφερόντων όπου να είναι τελειώνει. Ένα 20- 30% του Ελληνικού λαού θα βρεθεί να τους εκλέξει τελικά , να ψευτοπανηγυρισουν κανα δυο ώρες  μερικοί, γιατί από την επόμενη μέρα έρχονται τα πραγματικά προβλήματα, και οι τρόικες και τα ελλείμματα, και άντε βγάλε εσύ τον Ψινακη να κρατήσει τα νέα μέτρα που έρχονται, για να μην επιβληθούν …

Το νέο σποτ του Μ. Μπόλαρη...

Να φέρουμε στη Μακεδονία τη διαφάνεια - Ψήφος Ευθύνης

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ "ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΑΕΤΟΙ"...

Επιασα αλβανικό δίκτυο κινητής το ΕagleMobile και έγραφε τα εξής σε Greeklish:
Kαλώς ήλθατε στην χώρα των αετών .
Η Eaglemobile σας ευχεται καλή διαμονή στην Αλβανία.
Την έχουν δει κάπως οι κατσαπλιάδες ή νομίζω;Β.
Το πήραμε από το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ

Τι λέει ο Κ. Καραμανλής για τις εξελίξεις

Προβληματισμένος φέρεται ο Κώστας Καραμανλής για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση της οικονομίας, στις συναντήσεις του τις τελευταίες μέρες  με στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο. Παρά τις παροτρύνσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να μιλήσει για το διάστημα της διακυβέρνησής του, ώστε να αφαιρεθεί το σχετικό «βάρος» από τους ώμους του διαδόχου του, ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί πως μόνο ο ίδιος  θα επιλέξει τον χρόνο και τον τρόπο της τοποθέτησής του.

Στον «αέρα» το εφάπαξ για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους

 
33.000 δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να μην λάβουν εφάπαξ, αφού τα δύο δισ. ευρώ θα φτάσει στο τέλος του έτους το έλλειμμα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ΤΠΔΥ, με την κυβέρνηση να αναζητεί αλλά να αδυνατεί, μέχρι στιγμής να βρει τρόπους για τη λογιστική τακτοποίησή του.
Το έλλειμμα οφείλεται στην υποχρέωση απόδοσης του εφάπαξ σε όσους δημόσιους υπαλλήλους συνταξιοδοτούνται.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ "ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ"


Μετά τα μέσα του 2013 κάθε νέος μηχανισμός στήριξης

Υπουργοί Οικονομικών Ε.Ε.
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προσπάθησαν σήμερα, μία μέρα μετά την πρωτοφανή άνοδο των κρατικών ομολόγων της Ιρλανδίας και της Ιταλίας και της Ισπανίας, να καθησυχάσουν τις αγορές, προχωρώντας από τη Σεούλ όπου διεξάγεται η σύνοδος του G20, στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για τον περιβόητο «ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης».
Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Σεούλ, δεν κατονομάζεται η Ιρλανδία, ούτε καμία άλλη χώρα.

Ασπίδα στη λίμνη της Καστοριάς

Την αυστηρή προστασία της λίμνης της Καστοριάς και της περιφερειακής της ζώνης επιδιώκει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που δημιουργεί επτά προστατευτικές ζώνες και αναθέτει σε έναν ειδικό φορέα διαχείρισης την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Εβαλαν «λουκέτο» 1.000 βενζινάδικα

Εβαλαν «λουκέτο» 1.000 βενζινάδικα
Με 1.000 βενζινάδικα να έχουν βάλει λουκέτο από τις αρχές του έτους, οι πρατηριούχοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου, καθώς δίνεται το «πράσινο φως» από το υπουργείο Μεταφορών στα σούπερ μάρκετ να ιδρύουν και να λειτουργούν δικά τους πρατήρια.
«Τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν και από την απόφαση αυτή», δήλωσε χθες στο «Εθνος» ο αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων - Πρατηριούχων Καυσίμων Βαγγέλης Κώτσος. Προσέθεσε πως τα βενζινάδικα κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω της πτώσης της κατανάλωσης καυσίμων από την οικονομική κρίση, αλλά «πρωτίστως από τις συμβάσεις προμήθειας που λειτουργούν αποκλειστικά υπέρ των εταιρειών».

Στης «Διαύγειας» τον καιρό...Tου Πασχου Μανδραβελη
Κάθε μέρα, αθόρυβα στην ηλεκτρονική διεύθυνση et.diavgeia. gov.gr ανεβαίνουν χιλιάδες αρχεία διοικητικών και υπουργικών αποφάσεων για τα πάντα. Από τη μετάταξη μιας υπαλλήλου, μέχρι εντολές για εξόφληση λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας διαφόρων Οργανισμών και μέχρι εγκρίσεις δαπανών για τις μετακινήσεις υπαλλήλων. Σε μια ειδική φόρμα υπάρχει η περίληψη των στοιχείων -είδος απόφασης, ποιος υπογράφει, τελική δαπάνη- και στο τέλος υπάρχει το ηλεκτρονικό αντίγραφο.
«Ε, και;», μπορεί να αναρωτηθεί κυνικά κάποιος. «Τι θα αλλάξει μαθαίνοντας ότι εγκρίθηκε η δαπάνη του αντιπροέδρου της

Ομολογία Μέρκελ για τα σπρεντ

Για την πρόσφατη άνοδο του κόστους δανεισμού, ενοχοποιήθηκε -αρχής
 γενομένης από τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού- το ενδεχόμενο
 κήρυξης πρόωρων εκλογών.Αυτά στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Α
Για την πρόσφατη άνοδο του κόστους δανεισμού, ενοχοποιήθηκε -αρχής γενομένης από τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού- το ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών. Αυτά στην εσωτερική πολιτική σκηνή.
Από τη μακρυνή Σεούλ, πάντως, και τη σύνοδο του G20, η Αγκελα Μέρκελ «ομολόγησε» ότι ήταν οι δικές της προτάσεις που γέμισαν με αβεβαιότητα τις αγορές, τιμωρώντας Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Παρέμβαση Γλέζου για τις εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Χρειάζεται αυτοκριτική και κριτική» 
Την έναρξη συζήτησης που να περιλαμβάνει κριτική και αυτοκριτική αλλά και τον επιμερισμό ευθυνών για τις εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε ο Μανώλης Γλέζος.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σημειώνει ότι «με νηφαλιότητα και χωρίς αντιπαλότητες να αναληφθούν και να επιμεριστούν

Οι άνθρωποι τη μισή μέρα «χαζεύουν» και αυτό τους κάνει λιγότερο ευτυχισμένους

Οι άνθρωποι, χωρίς να το συνειδητοποιούν, περνούν το μισό περίπου χρόνο της μέρας τους κάνοντας σκέψεις ή φαντασιώσεις για πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή. Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα νοητικά «ταξίδια» τους κάνουν πιο δυστυχισμένους, από ό,τι αν μπορούσαν να είναι κυριολεκτικά παρόντες, με το σώμα και το νου τους, στην κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους, σύμφωνα με μια νέα

Ποιοι θα μετρηθούν σε κάθε lobby;

Γράφει ο Νίκος Ζαρμπαλάς (ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ)
Η Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία διατηρεί ένα δικό της, κάπως αρχαϊκό θα έλεγα, τρόπο να παίρνει αποφάσεις. Τα μέλη της δεν δηλώνουν το «ναι» ή το «όχι» δια ζώσης ή με ανάταση χειρός ούτε πατώντας κάποιο κουμπί, αλλά εγκαταλείπουν την αίθουσα και κατευθύνονται προς δύο παρακείμενους κλειστούς χώρους, τα λεγόμενα lobbies, όπου στο ένα μαζεύονται όσοι εγκρίνουν και στον άλλον όσοι απορρίπτουν.
Οι υπάλληλοι της Βουλής μετράνε κεφάλια και δίνουν ένα χαρτί με δύο αριθμούς στον πρόεδρο, ο οποίος ανακοινώνει το αποτέλεσμα.

Τέσσερις δήμαρχοι συνιστούν… Σγουρό

Η ισχύς εν τη ενώσει είναι ο δρόμος που επιλέγει το ΠΑΣΟΚ
Κοινή δήλωση με την οποία στηρίζουν τον Γιάννη Σγουρό και καλούν τους ψηφοφόρους τους να κάνουν το ίδιο, έκαναν πριν λίγο οι τέσσερις δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Αττική που εξελέγησαν από τον α’ γύρο, Νίκος Ζενέτος, Νίκος Σαράντης, Γιώργος Καπλάνης και Σταύρος Κασιμάτης.«Θέλοντας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που έδειξε σε εμάς η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, στηρίζουμε τον κ. Σγουρό, γιατί πιστεύουμε ότι η συνεργασία που θα έχουμε με

Η Τουρκία θέλει με κάθε τρόπο να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές από τη Γερμανία

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας σε επίθεση
Όλο και περισσότερο πιέζει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας τους νεαρούς Τούρκους ποδοσφαιριστές, που ζουν και παίζουν στη Γερμανία, να προτιμήσουν και να παίξουν με τα χρώματα της εθνικής Τουρκίας. Δε θέλουν να την πάθουν όπως με τον Μεσίτ Οζίλ, που τον έχασαν την τελευταία στιγμή. Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είναι έτοιμη να αντιπαρατεθεί για την 

Εισαγγελική έρευνα για την απειλή του Αλκέτ Ριζάι

Ο εισαγγελέας εφετών θα ερευνήσει το περιστατικό που έγινε χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι απείλησε τον εισαγγελέα Έδρας Γιάννη Αγγελή. Ο Ριζάι που καταδικάστηκε σε 25ετή, κατά συγχώνευση, κάθειρξη για την υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όταν άκουσε την απόφαση ενοχής του και

Νέα εξέταση Κουτσενρόιτερ από την Εξεταστική

Το κλιμάκιο της Εξεταστικής για την υπόθεση της Siemens βρίσκεται εκ νέου στο Μόναχο για να εξετάσει τον πρώην επικεφαλής του τομέα τηλεπικοινωνιών της Siemens. Στο Μόναχο βρίσκεται, για τρίτη φορά, κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής βουλής για την υπόθεση της Siemens, προκειμένου να εξετάσει τον Μίχαελ Κουτσενρόιτερ.

Γ. Σγουρός: Δεν θα λύσω εγώ τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ

«Ψηφίστε Σγουρό για την Αττική και όχι για να λύσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ» είπε  στον  realfm 97.8 ο  υποψήφιος  περιφερειάρχης  Αττικής.
«Αν μπορεί ο κ. Κικίλιας να καταργήσει το Μνημόνιο τότε οι πολίτες ας τον ψηφίσουν» τόνισε ο κ. Σγουρός μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητά του είναι αυτοδιοικητική και στόχος του είναι να λύσει τα προβλήματα της

Απέτυχε να προβλέψει την σφοδρότατη καταιγίδα που έπληξε την Αττική η ΕΜΥ - Πλημμύρισαν σπίτια και υπόγεια

'Οταν για ψύλλου πήδημα η ΕΜΥ εκδίδει έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αυτό δεν έγινε και σήμερα προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι κυρίως στα βόρεια προάστεια της Αττικής.
Γύρω στις 10.30 μέσα σε λίγα λεπτά σκοτείνιασε και η νύχτα έγινε μέρα και στην κυριολεξία άνοιξαν οι ουρανοί.

Δηλώσεις Μπουτάρη για τις εκλογές

Τιμή-ρεκόρ για κινεζικό βάζο που βρήκαν δύο αδέλφια στην αποθήκη του σπιτιού τους

Κρυμμένος θησαυρός 
Η γειτονιά του Ρούσλιπ, στο δυτικό Λονδίνο, δεν φημίζεται για τους πολιτιστικούς θησαυρούς της. Ωστόσο, η δημοπρασία κινεζικού βάζου από έναν τοπικό οίκο, που έπιασε την αστρονομική τιμή των 43 εκατ. λιρών, θα πρέπει να έχει αφήσει άφωνους τους οίκους Sotheby’s και Christie's.
Το πορσελάνινο βάζο του 18ου αιώνα, από την εποχή του αυτοκράτορα Κιαν Λονγκ, βρέθηκε στο ξεκαθάρισμα ενός σπιτιού και πιστεύεται ότι έπιασε τιμή ρεκόρ για κινεζικό έργο τέχνης σε δημοπρασία.

Aιώνιοι οι μισοί φοιτητές!

Αιώνιοι είναι οι μισοί φοιτητές στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία παρουσιάζει το ΕΘΝΟΣ, οι 300.000 απο τους συνολικά 596.000 φοιτητές, χαρακτηρίζονται "μη ενεργοί" είτε επειδή έχουν εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές τους, είτε επειδή έχουν καθυστερήσει σημαντικά να πάρουν το πτυχίο τους.
Οι σχολές με τους περισσότερους αιώνιους φοιτητές είναι οι

Εκλεγμένο σταριλίκι


Ερώτηση: Εχει σηκωθεί ποτέ το πρωί να πάει για δουλειά; Αν όχι το πρωί, γενικώς έχει κινήσει να πάει σε «επαγγελματικό καθήκον»; Λένε για τον κ. Ηλία Ψινάκη ότι είναι απίστευτα καλός σε αυτό που κάνει. Είναι καλός στον τομέα του και ο τομέας του είναι να μιλάει στο τηλέφωνο με τις φιλενάδες του. Είναι δύσκολο να υπολογιστεί η διαχειριστική ικανότητα του μάνατζερ που έγινε διάσημος στα πλατό, προσφωνώντας τους άρρενες «θεές», ενσωματώνοντας τα καλιαρντά στην καθομιλουμένη και

Κατά 4,5% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να κινείται σε υψηλούς αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης Κατά 4,5% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της χώρας το γ΄ τρίμηνο φέτος, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και η ελληνική οικονομία συνεχίζει να κινείται σε υψηλούς αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, στη μείωση του ΑΕΠ συνέβαλε η σημαντική μείωση που καταγράφεται στην τελική καταναλωτική δαπάνη και τις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου.

Ενισχύεται η ανάπτυξη στη Γερμανία

Ισχυρές ανοδικές τάσεις παρουσιάζει η ανάπτυξη στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ κινήθηκε ανοδικά κατά 0,7% το τρίτο τρίμηνο του έτους, με βασικό μοχλό τις ισχυρές εξαγωγές. Ταυτόχρονα, η γερμανική στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε τα οικονομικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο, δίνοντας αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3%, που είναι περίπου 10 μονάδες βάσης πάνω από την αρχική εκτίμηση. Πάντως, σε ετήσια βάση, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,9% το τρίτο τρίμηνο έναντι 4,3% το δεύτερο τρίμηνο.
zougla.gr

Η επιστροφή της γοργόνας

Επειτα από 6 µήνες... στα ξένα, η µικρή γοργόνα της Κοπεγχάγης επέστρεψε χθες στα γνώριµα νερά του λιµανιού της πρωτεύουσας της Δανίας. Τον Απρίλιο το ύψους 1,5 µέτρου άγαλµα, που είναι το πιο διάσηµο µνηµείο της χώρας, µεταφέρθηκε για πρώτη φορά έπειτα από 97 χρόνια εκτός συνόρων προκειµένου να κοσµήσει το περίπτερο της Δανίας στη Διεθνή Εκθεση της Σαγκάης – απόφαση

Παιχνίδι με τη φωτιά

Με την προσοχή στραμμένη στις αυτοδιοικητικές μάχες του δεύτερου γύρου η ελληνική πολιτική σκηνή χάνει τη μεγάλη εικόνα, δεν παρακολουθεί τι συμβαίνει στον κόσμο, ούτε αντιλαμβάνεται τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τη χώρα.
Αξιολογώντας τον δημόσιο πολιτικό διάλογο νιώθει ο καθένας ότι οι περισσότεροι κινούνται εκτός πραγματικότητας.
Aυτή τη στιγμή στην Ευρώπη παίζεται ιρλανδικό θρίλερ και σε λίγο θα παιχθεί και πορτογαλικό.Η Ιρλανδία δανείζεται με 9% και είναι θέμα ημερών να κάνει χρήση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης. Αντιστοίχως και η πιεζόμενη κυβέρνηση της

Η εικόνα της ημέρας

ΚΡΥΟ, ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ Με χαρακτηριστική άνεση η εικονιζόμενη κολυμβήτρια απολαμβάνει τον λιγοστό ήλιο σε λίμνη κοντά στην πόλη Οπόλε της Πολωνίας. Είναι μέλος τοπικού συλλόγου χειμερινών κολυμβητών. Προφανώς η κολυμβητική σεζόν έχει μόλις αρχίσει. Στο βάθος ενδεχομένως να... συνεδριάζει το ΔΣ εν πλήρει απαρτία μέσα στο παγωμένο νερό. 
(RΕUΤΕRS/RΑFΑL ΜΙΕLΝΙΚ/ΑGΕΝCJΙΑ GΑΖΕΤΑ)

Το δίληµµα

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου  
Δηλαδή τώρα ποιος κοροϊδεύει ποιον, για να καταλάβω. Από τη µια υπάρχει η κυβερνητική θεώρηση των µεθαυριανών εκλογών – εκλογές για τον «Καλλικράτη» και ψήφος εµπιστοσύνης στις αλλαγές που φέρνει στο κράτος και την Αυτοδιοίκηση. Από την άλλη, της Νέας ∆ηµοκρατίας – ψήφος κατά του Μνηµονίου, κατά όσων το στηρίζουν, κατά της κυβέρνησης και κάπου στοβάθος, ίσαπου διακρίνεται ο «Καλλικράτης».

Η Ιρλανδία θέμα συζήτησης της συνόδου του G20

Η κατάσταση της ιρλανδικής οικονομίας συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου του G20, ενώ η Μέρκελ δήλωσε πως η ΕΕ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα σενάρια για την κρίση στη χώρα. Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας συζήτησαν σήμερα την κρίση χρέους στην Ιρλανδία και κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται αργότερα κάποια κοινή δήλωση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας, Στέφεν Σέιμπερτ. «Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας συζήτησαν σήμερα το πρωί για το θέμα της Ιρλανδίας», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός

Αβγά

Και μια κουβέντα για το «εκβιαστικό δίλημμα». Απροσμέτρητο το βάθος αυτών των δύο λέξεων. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, πέφτουμε πάνω τους. Ολα σε δίλημμα. Από την υγεία μας και τη δουλειά μας μέχρι την εργασία μας και τα παιδιά μας. Τα διλήμματα προκύπτουν από την ίδια τη ζωή. Θέλεις δεν θέλεις. Κάποια στιγμή πρέπει να επιλέξεις. Και αν δεν το κάνεις, τότε η δύναμη των άλλων θα παρασύρει την αδράνειά σου και το αδιέξοδό σου πιο αδιέξοδο θα το κάνει. Είσαι, ας πούμε, εναντίον του μνημονίου και δεν ψήφισες; Αρπα τώρα ένα μεγαλύτερο και χειρότερο

Ν. Κακλαμάνης:«έλαβα το μήνυμα του πρώτου γύρου των εκλογών»

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών, εγώ πήρα το μήνυμα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης.
Πρόσθεσε ότι από τα πενιχρά χρήματα που θα πάρει θα ακυρώσει έργα και θα τα ρίξει στην κοινωνική συνοχή.
Ο κ. Κακλαμάνης είπε επίσης ότι η Αθήνα και γενικά η ελληνική κοινωνία αντέχουν ακόμα.

Αχός

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ το δίληµµα δεν είναι «Σγουρός ή χάος»; Αλλά «Τατούλης ή χάος»; 
Του Δηµήτρη Μητρόπουλου 

ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ εξεγέρσεωςτου1821έχειη Πελοπόννησος να αποκτήσει τέτοια στρατηγική σηµασία για την έκβαση µιας αναµέτρησης. Από την περιφέρεια αυτή εξαρτάται αν το αποτέλεσµα της Κυριακής θα είναι 7-6 ή 8-5 υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Για να µην κουραστούµε µε µια περιήγηση ανά την επικράτεια, η κατάσταση, σήµερα Παρασκευή, έχει ως εξής. ∆ύο είναι οι

Αϊτή: 800 οι νεκροί από χολέρα

Οι νεκροί από τη χολέρα στην Αϊτή έφτασαν τους 800, σύμφωνα με αμερικανό ειδικό, όμως οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ επισήμαναν πως ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας στη χώρα είναι μικρός με δεδομένο το επαρκές σύστημα υγιεινής.
Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια αυξάνεται σταθερά εδώ και τρεις εβδομάδες στην Αϊτή που προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιανουαρίου ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους.
Ο Εζρα Μπαρζιλέι, επιδημιολόγος στα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), δήλωσε πως η κατάσταση συναγερμού που προκάλεσε η επιδημία είναι σοβαρότερη.

Εκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου: Για «τρoϊκό» πόλεμο ετοιμάζεται η κυβέρνηση

«Πόλεμος» με την τρόικα για τις δαπάνες.Εκτακτη σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου για τη σύνταξη του νέου προϋπολογισμού και την εξοικονόμηση 3,5 δισ. ευρώ το 2011
Κόκκινο συναγερμό σε ό,τι αφορά τη σύνταξη του νέου κρατικού προϋπολογισμού αλλά και την απάντηση που θα δώσει η κυβέρνηση στις πιέσεις της τρόικας για τη λήψη νέων μέτρων έχει σημάνει για αύριο ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει καλέσει σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη το μεσημέρι του

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αδιόριστων εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν την Παρασκευή στις 11 το πρωί αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, απαιτώντας άμεσο διορισμό τους. “Tρείς χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και έπρεπε από το Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε στα σχολεία, παραμένουμε αδιόριστοι, με θολές υποσχέσεις ότι ίσως κάποιοι από εμάς να διοριστούμε του χρόνου”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση τους.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

 Η ανησυχία για πιέσεις της τρόικας περί λήψης πρόσθετων μέτρων, οι συμμαχίες ενόψει του β' γύρου των εκλογών, η οικονομική κατάσταση στην Ιρλανδία, η αύξηση της ανεργίας στο 12,2% τον Αύγουστο είναι θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αιμορραγία για 1,5 εκ. ασφαλισμένους".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οξύνεται

«Ο δήμος του Πειραιά δεν είναι τρόπαιο»

Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι θετικό για τον συνδυασμό του, εξέφρασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιάς Γιάννης Μίχας
Είπε πως η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος είναι μια μεγάλη πραγματικότητα. Πρόσθεσε πως τα προβλήματα είναι μεγάλα και οφείλονται στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα με ευθύνη των κομμάτων.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

O πρώην δήμαρχος Αθηναίων (1978- 1986) κ. Δ. Μπέης, με γένια και στυλ Κρίστοφερ Λι, «δάγκωσε» τον κ. Ν. Κακλαμάνη σε συνέντευξη που έδωσε σε εθελοντή της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Γ. Καμίνη. Στη συνέντευξη αυτή, που αναρτήθηκε στο ΥouΤube, ο κ. Μπέης, ο οποίος για πολλούς θεωρείται ίσως ένας από τους καλύτερους δημάρχους που πέρασαν από την Αθήνα, υποστηρίζει ότι η πρόσφατη αναφορά του κ. Κακλαμάνη ότι έφτιαξε 19 πάρκα δεν έχει μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.
O κ. Μπέης διευκρίνισε ότι μπορεί κάποια πάρκα να ανήκαν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και να πέρασαν στον δήμο τα τελευταία χρόνια, αλλά ωστόσο τα είχαν οι Αθηναίοι εδώ και τριάντα χρόνια χάρη στις δικές του ενέργειες.

Ουρές από τα άγρια χαράματα για το Saturn

 
Ντεμπούτο βγαλμένο από εποχές προ κρίσεως για το 2ο κατάστημα της πολυεθνικής στη Θεσσαλονίκη.
«Ντεμπούτο» βγαλμένο από τις καλές εποχές, προ της κρίσεως, κατάφερε να εξασφαλίσει για το 2ο κατάστημά της στην ανατολική Θεσσαλονίκη, η γερμανική πολυεθνική Saturn.

Η έξυπνη κίνησή της, κατά τις προηγούμενες μέρες, να διαλαλήσει μέσα από μια ευρύτατη διαφημιστική καμπάνια την πώληση μιας τηλεόρασης LSD full high definition 32 ιντσών στην τιμή των μόλις 269 ευρώ, όταν η υπόλοιπη αγορά τη διαθέτει με πάνω από 400 ευρώ, ήταν καταλυτική για το… λαϊκό προσκύνημα που ακολούθησε.

Κατανόηση από τις αγορές ζητά η Μέρκελ

Ζητώ από τις αγορές να έχουν ενίοτε και τους πολιτικούς κατά νου», σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανία.Την κατανόηση των διεθνών αγορών ζήτησε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, αναφορικά με την πρόθεσή της να καταστήσει και τους ιδιώτες επενδυτές συμμέτοχους σε τυχόν μελλοντικές διασώσεις κρατών, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η θέση της αυτή μπορεί να οδηγήσει σε «αντιπαραθέσεις».
«Ζητώ από τις αγορές να έχουν ενίοτε και τους πολιτικούς κατά νου», είπε η Μέρκελ σε συνέδριο επιχειρηματιών στη Σεούλ της Ν. Κορέας, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των G-20. «Μόνον εάν συνυπάρξουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Σκάνδαλα Ψωμιάδη - έργα μαϊμού...

Ο κ Τσαμασλής, αντινομάρχης και δεξί χέρι του κ Ψωμιάδη..μιλά για τα εργα μαιμού.....στην συνέντευξη στο κανάλι european tv με την δημοσιογράφο Γεωργία Σαδανά.
Από το σίβυλλα

Πού πάμε βρε; Πού πάμε;...

Κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα 
(Το γένος Ραγκούση) Νο. 47
Γράφει ο Σπίθας
Θυμόμαστε τις δηλώσεις σου Γιώργο (Παπακωνσταντίνου), για το περιβόητο «μαξιλάρι» που θα κάλυπτε τυχόν τρύπες στο Δημόσιο Έλλειμμα και ότι δεν θα προέκυπταν σημαντικά προβλήματα στο Δημόσιο Έλλειμμα του 2010, λόγω της αναθεώρησης του Δημόσιου Ελλείμματος του 2009 και πραγματικά στενοχωριόμαστε.

Σε καθεστώς προστασίας η λίμνη της Καστοριάς

Σκοπός η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς 
Τον χαρακτηρισμό της λίμνης της Καστοριάς ως περιοχή προστασίας της φύσης και την ίδρυση φορέα διαχείρισής της προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σκοπός του σχεδίου είναι η προστασία, η διατήρηση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου του υγροβιότοπου της λίμνης Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής της με το χαρακτηρισμό, ως περιοχής Προστασίας της Φύσης σύμφωνα με τα κριτήρια.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΣΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ