Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Η τριμερής της Νέας Υόρκης
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Θα ήταν αφέλεια να πιστεύει κανείς πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κάλεσε στη Νέα Υόρκη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου χωρίς να επιδιώκει να προκύψει κάτι από αυτή τη συνάντηση. Το ερώτημα που τίθεται όμως, με τα δεδομένα που γνωρίζουμε σήμερα, είναι αν θα πετύχει να προωθήσει κάποιο σχέδιο ή κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που να οδηγούν στη λύση του Κυπριακού. Και αυτό γιατί ο κύκλος των διαπραγματεύσεων που άνοιξε ο σημερινός Κύπριος πρόεδρος, παρά τις γενναιόδωρες, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος

Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Πολυτεχνείο 2010Άδειες δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα (Ν. 2683/99)

Του Δημήτρη Περπατάρη
Δικηγόρου - Εργατολόγου
thumb

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ισχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα, οι ειδικότερες διατάξεις του για τις άδειες εφαρμόζονται στους:
1. Πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους του κράτους και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
2. Υπαλλήλους ή λειτουργούς του κράτους ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι, κατά συνταγματική ή νομοθετική πρόβλεψη, διέπονται από τις διατάξεις του καθώς και οι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Έκθεση Φωτογραφίας


Ώρα για νέα ηγεσία στους σοσιαλδημοκράτες

Παραιτήθηκε η Μόνα Σάχλιν

 
Στις σκανδιναβικές χώρες, οι πολιτικοί παίρνουν την ευθύνη και όχι μόνο στα λόγια. Οι πολιτικοί σε αυτές τις βόρειες χώρες παραιτούνται και σε περιόδους κρίσης τους πηγαίνουν στα δικαστήρια για μη-ανάληψη ευθύνης. Άλλο ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα με την επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος της αντιπολίτευσης, των Σοσιαλδημοκρατών, να παραιτείται δύο μήνες μετά το ιστορικά χαμηλό ποσοστό που έλαβε το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές.

«Η Δύση δεν μπορεί να νικήσει την Αλ Κάιντα» υποστηρίζει βρετανός επιτελάρχης

Η Δύση μπορεί μόνο να περιορίσει και όχι να νικήσει ένοπλες ομάδες όπως η Αλ Κάιντα, υποστηρίζει ο στρατηγός Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας.
Ο στρατηγός, ο οποίος είχε διατελέσει ως διοικητής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν παλιότερα, είπε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες θα αποτελούν απειλή για τη Βρετανία για τουλάχιστον 30 χρόνια ακόμα.

Μεγάλη νίκη του Φίλιππα Φίλιου

Άνετη νίκη του Φίλιππα Φίλιου δείχνουν τα αποτελέσματα που φτάνουν στο Υπουργείο Εσωτερικών  για το Δήμο Ιωαννιτών. Στα πρώτα 53 από τα 144 εκλογικά τμήματα τμήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα προέρχονται από την πόλη, ο κ. Φίλιος προηγείται με ποσοστό άνω του 54, 47 %  με 7.010 ψηφοδέλτια έναντι 5.860 ψήφων του αντιπάλου του. Όλα τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τα επιτελεία των υποψηφίων δείχνουν άνετη επικράτηση του επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών. Ο Φίλιππας Φίλιος έχει διευρύνει κατά πολύ την διαφορά του πρώτου γύρου και φαίνεται ότι αποσπά άνετη διαφορά.

Θα μας ξενυχτήσει η Θεσσαλονίκη

Ψήφο με ψήφο μάχονται Μπουτάρης - Γκιουλέκας

 
Ακόμα και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Singular απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Η διαφορά των δύο υποψηφίων την περισσότερη ώρα είναι κάτω από 50 ψήφους και όλα δείχνουν ότι το θρίλερ θα διαρκέσει πολλές ώρες ακόμα.
Στην καταμέτρητη των 195 από 550 εκλογικών τμημάτων το ΥπουργείοΕσωτερικών δίνει αυτή τη στιγμή τα παρακάτω αποτελέσματα:
Γκιουλέκας:     50,64%        με  18.279 ψήφους
Μπουτάρης:     49,36 %       με  17.817  ψήφους

Ξανά πρωθυπουργός ο Φρανσουά Φιγιόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διόρισε ξανά στη θέση του πρωθυπουργού τον Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος το Σάββατο κατέθεσε την παραίτηση της κυβέρνησής του, στο πλαίσιο του αναμενόμενου από πολλών μηνών ανασχηματισμού.
«Σε εφαρμογή του άρθρου 8 του Συντάγματος, ο πρόεδρος της δημοκρατίας ονομάζει τον κύριο Φρανσουά Φιγιόν πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να του υποβάλλει την πρόταση για μία νέα κυβέρνηση», τονίζουν τα Ηλύσια.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΑΠΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΧΩΡΩΝ

 Έκκληση για μια "βαθιά μεταρρύθμιση" της παγκόσμιας οικονομίας μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής της G-20 στη Σεούλ, απηύθυνε την Κυριακή ο Πάπας Βενέδικτος XVI, ζητώντας από τις πλούσιες χώρες να μην ενωθούν κατά των φτωχότερων χωρών. "Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με τη μέγιστη σοβαρότητα την τρέχουσα οικονομική κρίση, η οποία ήταν το κυρίαρχο θέμα στη σύνοδο της G-20 αυτές τις τελευταίες ημέρες", δήλωσε ο Πάπας σε χιλιάδες προσκυνητές που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Στις 10 σημαντικότερες εξεγέρσεις τα Δεκεμβριανά του 2008

Σύμφωνα με λίστα της «Guardian»

 
Ο Ed Vulliamy, βετεράνος του διεθνούς ρεπορτάζ της εφημερίδας «Guardian» συνέταξε τη λίστα με τις 10 σημαντικότερες εξεγέρσεις από το 1830 μέχρι σήμερα.
Μία θέση στη λίστα, καταλαμβάνουν και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα το 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό.

Σκηνικό ανατροπής στην Αθήνα

Επικράτηση του Γιάννη Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής, προβάδισμα Καμίνη στην Αθήνα και Μιχαλολιάκου στον Πειραιά και ντέρπυ στη Θεσσαλονίκη, δείχνουν τα πρώτα εκλογικά δεδομένα. «Κεφάλι» τουλάχιστον 4,3% στο ΠΑΣΟΚ δίνουν δύο δημοσκοπήσεις
 Ανατροπή των πολιτικών δεδομένων υπέρ του κυβερνώντος

Μεγάλος νικητής η αποχή

Αγγίζει το 55%

 
Σε ύψη-ρεκόρ η αποχή, καθώς με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση καταγράφεται συνολικά στο 55% για τις περιφερειακές εκλογές και στο 58,5% για τις δημοτικές εκλογές.
Πολύ υψηλά και τα ποσοστά των λευκών και των άκυρων ψηφοδελτίων, καθώς ξεπερνούν πανελλαδικά το 11% στις περιφερειακές εκλογές και το 8,5% στις δημοτικές.

8 περιφέρειες κερδίζει προς το παρόν το ΠΑΣΟΚ - 5 η Νέα Δημοκρατία

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν τον παρακάτω χάρτη:

Πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας εκτιμά το 56%

Οργή και απογοήτευση δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue

 
Την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση των πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας, καταγράφει η πανελλήνια δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 4-6 Νοεμβρίου 2010, σε δείγμα 1.027 ατόμων.
Ειδικότερα, το 56% να θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, το 74% εκφράζει αρνητική γνώμη για το Διεθνές

Επικρατεί ο Αλέκος Καχριμάνης με 56% μέχρι στιγμής

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος και στην Ήπειρο με αυξημένα τα ποσοστά της αποχής. Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δείχνουν μεγαλύτερη αποχή, άνω του 10%, ενώ στην περιφέρεια στα πρώτα αποτελέσματα ο Αλέκος Καχριμάνης έχει καθαρό προβάδισμα. Αισιοδοξία στην παράταξη του Φίλιππα Φίλιου για διατήρηση του προβαδίσματος και νίκη.
Σε 55 από 1061 εκλογικά τμήματα, ποσοστό περίπου 5%, ο Αλέκος Καχριμάνης προηγείται με 56,16% έναντι 43,86 του αντιπάλου του Βαγγέλη Αργύρη. Ξεπερνά το 50% η αποχή στις περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο

Η ΝΔ αμφισβητεί τις μετρήσεις

Ευθεία αμφισβήτηση των μετρήσεων ως προς την πρόθεση ψήφου από τη Ρηγίλλης. "Είναι εκ του πονηρού τέτοιες ώρες" λέει ο Π. Παναγιωτόπουλος. Άρες μάρες ... κουκουνάρες, δηλαδή.
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ροή των πρώτων αποτελεσμάτων για τις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, η Ρηγίλλης, διά του κ. Παναγιωτόπουλου, αμφισβητεί τις μετρήσεις για την πρόθεση ψήφου.
"Σήμερα μιλάει ο λαός, δεν μιλούν οι

Άνετη νίκη του Φίλιππα Φίλιου

Άνετη νίκη του Φίλιππα Φίλιου δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα που φτάνουν για το Δήμο Ιωαννιτών. Στα πρώτα 14 τμήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα προέρχονται από την πόλη, ο κ. Φίλιος προηγείται με ποσοστό άνω του 53%. Όλα τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τα επιτελεία των υποψηφίων δείχνουν άνετη επικράτηση του επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών. Ο Φίλιππας Φίλιος έχει διευρύνει κατά πολύ την διαφορά του πρώτου γύρου και φαίνεται ότι αποσπά άνετη διαφορά.
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα είναι:
Εκλογικά τμήματα 14
Γκόντας 1789
Φίλιος 1814

Σωστή η επιλογή Παπανδρέου να μην πάει σε εκλογές

Τι έδειξε η δημοσκόπηση της Alco

 
Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην πανελλήνια δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alter εκτιμά πως η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν σωστή.
Συγκεκριμένα, το 80% απαντά πως ήταν σωστή η απόφαση του πρωθυπουργού, το 11% πως ήταν λάθος και το 9% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Τα πρώτα αποτελέσματα για τον Δήμο Πειραιά

 Στα 24 από τα 392 εκλογικά τμήματα έρχεται πρώτος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με ποσοστό 52,56%.
Ακολουθεί ο Γιάννης Μίχας με ποσοστό 47,44%.
Α΄γύρος
Γιάννης Μίχας 29,61%
Βασίλης Μιχαλολιάκος 23,08%

Προηγείται ο Καμίνης στην Αθήνα...

 
Στο 3,31% των επίσημων αποτελεσμάτων για το δήμο της Αθήνας, ο Γ. Καμίνης προηγείται με 52,66% έναντι του 47,3 του Νικήτα Κακλαμάνη.. Άντε με το καλό να φύγει ο άχρηστος δήμαρχος των Αθηνών.

Το μήνυμα των εκλογών δεν ελήφθη

Αυτό πιστεύει το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με την GPO

 
Έξι στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αξιολόγησε σωστά τα μηνύματα των εκλογών, σύμφωνα με την έρευνα της GPO για το Mega.
Ανάλογα ποσοστά, πάντως, επιφυλάσσει και για τον Αντώνη Σαμαρά το εκλογικό σώμα, αφού το 61,9% απαντά επίσης ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αξιολόγησε σωστά τα μηνύματα των εκλογών.

Θα αναλάβει κυβερνητικό πόστο ο Παπαδήμος;

Έντονη φημολογία μετά και τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό

 
Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Λουκά Παπαδήμο να αναλαμβάνει ρόλο στο οικονομικό επιτελείο. Η συμμετοχή του στις χθεσινές συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό για τον προϋπολογισμό του 2011 χαρακτηρίζεται από αρκετούς όχι τυχαία, ενώ λέγεται ότι και το μεσημέρι της Κυριακής υπήρξε συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρόντος και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
 Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Παπαδήμος, εάν τελικώς αναλάβει κυβερνητικό πόστο, θα είναι ανεξάρτητο από αυτό του νυν υπουργού Οικονομικών.
Newsbeast

Σγουρό Περιφερειάρχη, "θρίλερ" στους δήμους δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Γ. Σγουρός, σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις, είναι ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Αττικής. "Θρίλερ" στους τρεις μεγάλους δήμους.
Στη μέτρηση που παρουσίασε η ALCO για λογαριασμό του Alter ο κ. Σγουρός προηγείται με ποσοστό από 53 έως 57% έναντι 43 έως 47% του Β. Κικίλια.

Πρωτιά για Σγουρό, θρίλερ σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Τι προβλέπει η GPO

 Άνετη επικράτηση του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής και θρίλερ ψήφο-ψήφο στους τρεις μεγάλους δήμους προβλέπει η GPO στο Mega.Συγκεκριμένα, σε δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν ανοίξουν σήμερα οι κάλπες, ο Γιάννης Σγουρός εκτιμάται ότι συγκεντρώνει ποσοστό 53,7% και ο Βασίλης Κικίλιας 46,3%.Όσον αφορά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, η εκτίμηση της GPO βγάζει απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα σε Νικήτα Κακλαμάνη-Γιώργο Καμίνη, Κώστα Γκιουλέκα-Γιάννη Μπουτάρη και Γιάννη Μίχα-Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Σγουρό Περιφερειάρχη, "θρίλερ" στους δήμους δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Γ. Σγουρός, σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις, είναι ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Αττικής. "Θρίλερ" στους τρεις μεγάλους δήμους.
Στη μέτρηση που παρουσίασε η ALCO για λογαριασμό του Alter ο κ. Σγουρός προηγείται με ποσοστό από 53 έως 57% έναντι 43 έως 47% του Β. Κικίλια.

Σαφές προβάδισμα του Γ. Σγουρού

Η εκτίμηση της Alco για την Περιφέρεια Αττικής

 
Σαφές προβάδισμα του Γιάννη Σγουρού έναντι του Βασίλη Κικίλια προβλέπει το άτυπο exit poll της Alco για την Περιφέρεια Αττικής.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση της Alco για λογαριασμό του Alter, ο Γιάννης Σγουρός καταλαμβάνει 53-57%, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας 43-47%.
Αντίθετα, δεν υπάρχει εκτίμηση για τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, όπου οι υποψήφιοι θα δώσουν μάχη σώμα με σώμα.

Νικητής βγήκε το… μοβ!

Οι προσκεκλημένοι «ζήλεψαν» τον παρουσιαστή

 
Πολύ καλό το "πάνελ" των καλεσμένων στο Χατζηνικολάου. Εκείνος που άρχισε κιόλας να λέει μπαρούφες, για να μην πω το συνηθισμένο ελληνικό είναι ο Αρούλης. Απορώ πώς τον έκαναν και υπουργό κάποτρε. Βρε, τι τραβάνε οι Έλληνες με τους πολιτικούς που εκλέγουν! Ο δε Τράγκας είναι γνωστό που κάνει τους θεατές να αλλάζουν κανάλι. ο ξερόλας, δεν αφήνει κανέναν να έχει

Τιμούν τα αρχαία ελληνικά

Δωρεάν διδασκαλία των Αρχαίων και Νέων Ελληνικών στο Σεισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης παραδίδεται κάθε Κυριακή, όπου σχεδόν 25 ενήλικες δίνουν ραντεβού με τις γνώσεις και καλούνται να κλίνουν ρήματα, να κάνουν μεταφράσεις σε άγνωστα κείμενα και να μαθαίνουν αρχαίο ελληνικό συντακτικό.

Καβαλημένα καλάμια!... Εκλαμβάνουν το φτύσιμο σαν... ψιχάλες!...

Υπερόπτες...
thumb
Ο υπουργός Οικονομικών στο τηλεοπτικό πάνελ που στήθηκε για την επικοινωνιακή διαχείριση του αποτελέσματος της κάλπης της περασμένης Κυριακής συνόψισε την κυνική άποψη (της εξουσίας) περί αποχής ως εξής: Το αποτέλεσμα γράφεται απ’ αυτούς που συμμετέχουν. Με τυπικούς όρους δεν έχει άδικο...

O Φέτελ είναι παγκόσμιος πρωταθλητής!

Ο σημερινός μεγάλος τελικός της F1 ήταν μια αποθέωση του αθλητικού πνεύματος. Ο νικητής Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο και έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του αθλήματος.  Ο Γερμανός που ήρθε στον τελευταίο αγώνα έχοντας 15 βαθμούς διαφορά από τον Φερνάντο Αλόνσο

Οι υποψήφιοι μετά την ψηφοφορία

Την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της κάλπης εκφράζουν στις δηλώσεις τους οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έκανε λόγο για ημέρα ευθύνης. «Εμείς από όποια θέση και αν μας τάξουν οι πολίτες από αύριο θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται λύσεις», τόνισε. Σχετικά με το θέμα της αποχής, δήλωσε ότι πάντα οι πολίτες στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Ανοίγει η λίστα παραγγελιών του Ampera

Φακατσέλης Βαγγέλης στο Real.gr
Όπως όλα δείχνουν, εισερχόμαστε για τα καλά στην εποχή της ηλεκτρικής μετακίνησης: ήδη από σήμερα, μία ακόμη εταιρία, η Opel, δέχεται προπαραγγελίες για το Ampera, το πρώτο Ευρωπαϊκό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με δυνατότητα επέκτασης της αυτονομίας, το οποίο αναμένεται να έρθει στην αγορά μέσα στο 2011 και θα κοστίζει 42.900 ευρώ.

ΕΝΕΡΓΩΣ

ΝΑΤΟ ή η φενάκη της τάξης
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Προς το τέλος αυτής της εβδομάδας (19 - 20 Νοεμβρίου) οι ηγέτες των 28 «χωρών-μελών» του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στη Λισαβόνα στα πλαίσια της συνόδου κορυφής του συνασπισμού. Η επικείμενη ΝΑΤΟϊκή Σύνοδος θα επικεντρωθεί σε τρία βασικά ζητήματα, τα οποία ωστόσο φαίνεται να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις σχέσεις της βορειοατλαντικής

Βέλγιο: δύο νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/11/th-belgium-rainfalls-two-dead.jpg
Δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας... εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που σαρώνουν τη χώρα για πάνω από ένα 24ωρο, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης.

Το τεχνολογικό προφίλ της Mercedes

Δυνατότητα ελέγχου του τιμονιού μέχρι και 40 χλμ./ώρα
 
H Mercedes θεωρείται μια από τις πρωτοπόρες εταιρίες στον τομέα της τεχνολογικής εξέλιξης.
Σε μια ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε για τους εκπροσώπους του Τύπου, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πολλά από τα νέα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που εξελίσσει, καθώς και αρκετά από τα συστήματα κίνησης και

Στο τραπέζι των συζητήσεων ΗΠΑ- Ισραήλ

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα πρέπει να διαπραγματευτούν και να ολοκληρώσουν μια συμφωνία για μια ενισχυμένη συμμαχία για την ασφάλεια και την πολιτική με τις ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για ένα πάγωμα του εβραϊκού εποικισμού στη Δυτική Όχθη, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
"Αυτή η πρόταση δεν είναι ακόμη οριστική. Βρίσκεται στο στάδιο της διατύπωσης από την διαπραγματευτική μας ομάδα και εκείνη των Αμερικανών", δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια να μιμηθούν τις μέλισσες

Των Nicholas Askounes Ashford, Γιαννη Βαρουφακη 
και Χρηστου Πιτελη*
Αυτό τον καιρό στα πανεπιστήμια όλοι, εύλογα, αγωνιούν. Οι αρχικές σκέψεις του υπουργείου για το πανεπιστήμιο του μέλλοντος αντί να αποτελούν βάση διαλόγου, τείνουν να ενισχύουν την εσωστρέφεια της πανεπιστημιακής κοινότητας. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτό: Οταν το υπουργείο σκιαγραφεί ένα πανεπιστημιακό σύστημα με αγγλοσαξονική διοικητική δομή, και ο πιο καλόπιστος πανεπιστημιακός αναρωτιέται: Διανοείται η κ. υπουργός τι θα γίνει στα Τμήματα και στις Σχολές όταν το αγγλοσαξονικό σύστημα διοίκησης μεταμοσχευθεί στο ελληνικό πανεπιστήμιο;

Μεγαλύτερη η αποχή σήμερα...

 Ο καλός καιρός και η "αποστροφή" από το πολιτικό κλίμα, κράτησε μακριά από τις κάλπες την πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι κατά το σημερινό δεύτερο γύρο η αποχή θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Ακόμη και στην Αττική. Δε μιλάμε για τους ετεροδημότες που έτσι κι αλλιώς δεν "σκοτώνονται" να τρέξουν στα χωριά τους.

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, με πρώτο ζητούμενο την επιπλέον μείωση των δαπανών κατά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.  Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», μόνο οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, κατέθεσαν συγκεκριμένο πρόγραμμα περικοπών.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε για το 2011 μείωση των επιχορηγήσεων προς τα νοσοκομεία κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ και η Λούκα Καστέλη μείωση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ζήτησε ηχηρά μηνύματα… από τους δρόμους

Αλλά τα μηνύματα από την κάλπη θα εξαχθούν και από τους δύο γύρους. Η Αριστερά οφείλει να κινητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες και αυτό θα κάνει, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, εκτιμώντας ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα, τόσο για την κοινωνία όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ξεκίνησε το μεγάλο προσκύνημα στη Μέκκα

Εκατοντάδες χιλιάδες πιστoί προσκυνητές του Ισλάμ απ΄ όλον τον κόσμο συρρέουν στη Μέκκα
Από αύριο το πρωί χιλιάδες πιστοί προσκυνητές του Ισλάμ από όλον τον κόσμο θα καταφτάσουν στη Μέκκα,  στην ιερή πόλη της θρησκείας τους για τη μεγάλη γιορτή του ΧΑΤΖΗ. Οι προσκυνητές που θα πάνε στη Σαουδική Αραβία φτάνουν συνήθως τα 2,5 εκατομμύρια. Ήδη οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Μέκκα έχουν αρχίσει. Εκατοντάδες χιλιάδες πιστών θα πάνε την Κυριακή και θα διανυκτερεύσουν στη γειτονική ΜΙΝΑ, όπως είναι το έθιμο. Η

Ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς

Ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τι απέγινε η κυβέρνηση των αρίστων;

Tου Κωστα Kαλλιτση / kostas.kallitsis@yahoo.com
Ηταν 1996. Ο τότε φρέσκος πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, είχε ξεκινήσει περιοδείες στα υπουργεία για να πιάσει κλίμα, να δει αν και πώς υλοποιούνται οι κατευθύνσεις του και, κυρίως, να επιστήσει την προσοχή των στελεχών του στην ανάγκη νοικοκυρέματος, περιστολής της σπατάλης, ώστε να περιοριστούν τα ελλείμματα και να πετύχουμε να μπούμε στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) έγκαιρα – και όχι το… 2014, που προφήτευε η Ν.Δ.

Γαία πυρί μιχθήτω

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

Για την Ευρώπη, το μεγάλο θέμα της εβδομάδας ήταν ασφαλώς η διαφαινόμενη χρεοκοπία της Ιρλανδίας. Για την Ελλάδα ήταν βέβαια και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αντιθέτως ελάχιστοι θα έγραψαν στη μνήμη τους τη διήμερη απεργία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κι όμως με τον τρόπο της σχετίζεται άμεσα με την ιρλανδική κρίση και τα δικά μας οικονομικά χάλια.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ «Η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνήσεις-καμικάζι»

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρπενησίου μιλάει για την πολιτική, τον «Καλλικράτη», το μνημόνιο και δηλώνει ότι θα ενταχθεί 
στο κόμμα της μητέρας του  

 
Ο κ. Μπακογιάννης επιτίθεται στις παλαιοκομματικές μεθόδους των «Μαυρογιαλούρων» πολιτικών όλων των κομματικών αποχρώσεων που «έφεραν τη χώρα σε αυτά τα χάλια»
«Η ΕΛΛΑΔΑ χρειάζεται να έχει κυβερνήσεις-καμικάζι έτοιμες να αυτοκτονήσουν για να σωθεί η χώρα» δηλώνει ο ΚώσταςΜπακογιάννης, απόφοιτος του Χάρβαρντ, 32 ετών, νεοεκλεγείς, με ποσοστό 54,3%, Δήμαρχος

Ποιος φοβάται τον «Καλλικράτη»;

Tης Τασουλας Kαραϊσκακη 
Κάποιοι βλέπουν τις εκλογές σαν ποδοσφαιρικό αγώνα. Μόνο που στη θέση της «θεάς» μπάλας, της «θρησκείας», είναι το κόμμα. Αλλοι πάλι, σαν ένα είδος στοίχηματος. Αρέσκονται να αφουγκράζονται τάσεις, να μετρούν δεδομένα, να συμψηφίζουν αδράνειες, να σφυγμομετρούν συναισθήματα της στιγμής, να καταλήγουν σε συμπεράσματα και να τζογάρουν. Αρκετοί τρέμουν τη στιγμή που η φούσκα των θετικών αποτιμήσεων θα σκάσει και θα προσγειωθούν στην αβίωτη πραγματικότητα. Οι περισσότεροι, ωστόσο, ξεχνούν ότι ετούτες δεν είναι οι εκλογές του Μνημονίου, των οδυνηρών λύσεων, της αναθεώρησης του ελλείμματος, των νέων μέτρων, των ακατέβατων σπρεντ, των πιθανοτήτων για

Μια σταρ από τον βυθό

Τσούχτρες υπάρχουν πολλές: µικρές, µεγάλες, δηλητηριώδεις και µη. Οι περισσότερες είναι όπως και να το κάνουµε αποκρουστικές.
Η συγκεκριµένη όµως έχει αναµφισβήτητα αυτό το κάτι που την κάνει ξεχωριστή. Λίγο το περίεργο σχήµα της, λίγο τα πλοκάµια της που µοιάζουν λες και έχει «ριζώσει», λίγο που απαστράπτει και

Από γύρο σε γύρο

Δημήτρης Ν. Μαρωνίτης


Μετά το άγχος, στο όριο συχνά της υστερίας, επιβάλλεται λίγη χαλάρωση και προπαντός ψυχραιμία. Μπας και καταλάβουμε τι έγινε ακριβώς την περασμένη Κυριακή, και τι γυρεύει και υπόσχεται σήμερα ο δεύτερος γύρος. Το ουσιώδες πάντως είναι πως η φούσκα των άμεσων βουλευτικών εκλογών έσκασε με παταγώδες παφ, απογοητεύοντας όσους φαντάστηκαν εφιάλτες και οράματα· αναλόγως. Ζητούμενο είναι τώρα πώς θα μοιραστούν τα υπόλοιπα κουκιά, άλλα γεμάτα κι άλλα τζούφια, εν γνώσει ότι τα γεμάτα τρώγονται, ωμά ή βρασμένα, ενώ τα τζούφια φτύνονται. Προσοχή λοιπόν στο πλασάρισμα.

Φως στην άκρη του τούνελ

Tου Χρηστου Γιανναρα
Εχει τεράστια σημασία για τους ενόχους της καταστροφής που ζει η Ελλάδα, να πείσουν τον λαό ότι είναι συνένοχος. Οτι «τα φάγαμε όλοι μαζί», κατά τη χυδαία εκφραστική του Θεόδωρου Πάγκαλου. Αν στο ιστορικό έγκλημα συμμετέχουμε όλοι, τότε νέμεση δεν θα λειτουργήσει ποτέ, αυτουργοί δεν υπάρχουν, οι κομματικές συντεχνίες συμφερόντων μπορούν να συνεχίσουν ατιμώρητες (και ανενόχλητες) να μας εμπαίζουν. Μπορεί ο πρωθυπουργός να εκβιάζει τον λαό, όπως μέχρι και χθες, με τη λογική των γκάνγκστερ: Ή ψηφίζετε τους κομματικούς μου κομισάριους στην τοπική αυτοδιοίκηση ή προκηρύσσω βουλευτικές εκλογές με σίγουρη συνέπεια την αδυναμία πια καταβολής μισθών και συντάξεων.