Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Μέρκελ: «Πυροσβέστης» στις φωτιές που η ίδια άναψε

Σε δηλώσεις για τον κατευνασμό των αγορών προχώρησε η καγκελάριος της Γερμανίας, αφού η στάση που τήρησε το προηγούμενο διάστημα, όχι μόνο δεν οδήγησαν στην εκτόνωση των πιέσεων προς τις περφιρειακές οικονομίες της ευρωζώνης, αλλά αντιθέτως εκτιμάται ότι συνέβαλαν στο κλίμα αβεβαιότητας και στην υπαγωγή της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης.
  "Έχω περισσότερη εμπιστοσύνη, απ'ό,τι είχα την άνοιξη, ότι η Ε.Ε. θα βγει ενισχυμένη από τις σημερινές μεταπτώσεις", δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου που διοργάνωσε στο Βερολίνο η εφημερίδα Sueddeutsche Ζeitung.

Μπαράζ απεργιών την επόμενη εβδομάδα

Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς

 
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αντιδρώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ και την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, έχουν εξαγγείλει για την προσεχή Τρίτη, 30 του μηνός, 24ωρη απεργία. Ωστόσο, η απεργία αυτή είναι στον «αέρα», καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έχει προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
Η προσφυγή θα συζητηθεί αύριο το μεσημέρι.

Το ελληνικό δημόσιο δεν ξέρει την περιουσία του

Και αδυνατεί και να τη μάθει…

 
Παρά τα όσα λέγονται, το δημόσιο δεν ξέρει την περιουσία του και η καταγραφή είναι εξαιρετικά περίπλοκη και χρονοβόρα.
Παράλληλα, χρειάζονται δικαστήρια, διεκδικήσεις και οπότε είναι πρακτικά αδύνατο να γίνουν όλα αυτά μέσα σε ένα τρίμηνο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τελευταία προσπάθεια που έγινε για καταγραφή της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού δημοσίου ήταν το 2000, χωρίς όμως επιτυχία…
Newsbeast

Η επανάσταση των τριών ευρώ

Tου Πασχου Μανδραβελη
Θεωρητικά, η ιδέα η «Εβδομάδα Ελεύθερης Πρόσβασης στην Υγεία» που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είναι καλή. Θα μπορούσε πιθανώς και να επεκταθεί: να έχουμε μια εβδομάδα ελεύθερης πρόσβασης στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αν δεν ιδιωτικοποιούνταν η «Ολυμπιακή» θα μπορούσαμε να έχουμε και μια εβδομάδα «ελεύθερης πρόσβασης στα αεροπορικά ταξίδια». Oι ακόμη πιο επαναστάτες γιατροί της Θεσσαλονίκης κατέλαβαν το ταμείο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και επιχείρησαν να

Ο Καραμανλής "στηρίζει τη ΝΔ" - τον Σαμαρά όμως;...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο (press-gr) Από το σίβυλλα
Μια αμφίσημη δήλωση έκαναν σήμερα "κύκλοι" του Κ. Καραμανλή για τα συμβαίνοντα στην κεντροδεξιά: "Η ΝΔ είναι το σπίτι μας. Στηρίζουμε το κόμμα μας".
Σε πρώτη ανάγνωση, η δήλωση αυτή δείχνει να τραβά διαχωριστική γραμμή από τονέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, την ίδια ώρα μας δεν έχει καμιά σαφή αναφορά στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά. Είναι μια "θεσμική" δήλωση που αναφέρεται στη ΝΔ και επιβεβάιώνει αυτό που κατέγραψε ο Ταχυδρόμος στο Press-gr ότι ο κ. Καραμανλής ενδιαφέρεται να παίξει ρόλο ως το

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - Νο1 : ΔΗ.ΣΥ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ [ 22-11-2010 ]

Πολύ άσχημη η σημερινή της εμφάνιση

Δεν κατάλαβα γιατί έλειπε σήμερα ο Τράγκας από το δελτίο ειδήσεων του ΑLTER, υποθέτω ότι δεν ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπος με τη νέα αρχηγό και άσπονδο φίλη του Ντόρα. Αν παρακολούθησε το δελτίο θα χάρηηκε οπωσδήποτε με την άσχημη εικόνα που έδειξε απόψε η Ντόρα. Ο Χατζηνικολάου, αν και δεν έκανε τις ερωτήσεις που τυχόν θα ήθελε, του βγήκε το αρνητικό κλίμα από μόνο του. Δεν έπεισε σε καμία περίπτωση η Ντόρα για το λόγο παράδοσης της βουλευτικής έδρας από τους αποχωρούντες - ανεξάρτητους βουλευτές. Πολύ κακή και η εξήγησή της για το πολιτικό στίγμα του νέου κόμματος: φιλελεύθερο ή δεξιό του ... κερατά; Δεν της βγήκε ούτε με τα επιχειρήματα που προσπάθησε να καταθέσει. Δεν τα κανόνισε από πριν με το Χατζηνικολάου και φάνηκε η πολιτική γύμνια της!

Βαδίζουμε σωστά……στο λάθος δρόμο..

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης


Οι κολακείες της Σιδηράς Καγκελαρίου Μέρκελ προς τη χώρα μας στη προσπάθεια της να περισώσει κάτι από το οικονομικό γόητρο της....... Ευρωζώνης, καθώς και οι προσπάθειες της για δημιουργία Ομοσπονδιακής Τράπεζας(αντίγραφο της Αμερικάνικης Federal Reserve)με χρηματοδότηση ιδιωτικών κεφαλαίων είναι η πλήρης ομολογία κατάρευσης του Ευρώ….

Από μικρό κι από ... , μαθαίνεις την αλήθεια

Βασίλης Λεβέντης: Ο Σαμαράς πήγε στρατό μόνο 3 μήνες και έριξε την Νέα Δημοκρατία για Κόκκαλη και Αλαφούζο...όχι για τη Μακεδονία.

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ τι λέει για τον Σαμαρά και ο Μέγας Λεβέντης, γιατί από μικρό και απο τρελό μαθαινεις την αλήθεια ...Και να θυμόμαστε πάντα πιό μικρό κόμμα της δεκαετίας του 90 χρηματοδοτήθηκε από τη Siemens...όλα δένουν

Στο νοσοκομείο ο Ιερώνυμος..


Στο Νοσοκομείο εισήχθη σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο μακαριότατος θα υποβληθεί σήμερα το απόγευμα σε επέμβαση αφαίρεσης πέτρας απο την ουροδόχο κύστη. Πρόκειται για μια προγραμματισμένη επέμβαση. Εξιτήριο αναμένεται να πάρει απο το νοσοκομείο μέσα στο Σαββατοκύριακο..
πηγή

«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Με προκήρυξη ανέλαβαν την ευθύνη για τα πακέτα - βόμβες  

Την ευθύνη για τα 14 πακέτα - βόμβες προς πρεσβείες, αρχηγούς ξένων κρατών και ευρωπαϊκές υπηρεσίες αναλαμβάνει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με 13σελιδη προκήρυξη που αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην ιστοσελίδα Indymedia. Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά αναφέρουν τον χαρακτηρισμό Επαναστατική Οργάνωση με τα αρχικά Ε.Ο. πριν την «υπογραφή» ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται και το έμβλημα της οργάνωσης.

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ CAPTAIN GEORGE...ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ....

http://3.bp.blogspot.com/_o0tvqRA0PI8/TO5HZH7KpRI/AAAAAAAABvw/lhzxraVIibc/s1600/%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%259F%25CE%25A5.jpg

Κλειστά επαγγέλματα: Ποια και πώς θα "ανοίξουν"

Αντίστροφη µέτρηση για ανατροπές στις συνθήκες εργασίας και τις αµοιβές δεκάδων χιλιάδων επαγγελµατιών άρχισε από χθες, µε την αποχώρηση τηςτρόικας και την εντολή που έδωσε για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων.
Αρχή µε τα επαγγέλματα του δικηγόρου, συµβολαιογράφου, µηχανικού - αρχιτέκτονα, φαρµακοποιού και ορκωτού λογιστή
Ηδη, σύµφωνα µε πληροφορίες, η νοµοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονοµικώνγια την

Μητσοτακική Συμμαχία !

Γράφει ο Θοδωρος Γαλανόπουλος
Στην εποχή της τρόικας, τι επιχείρηση να ανοίξεις; Τις βλέπεις όλες και είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας! Δεν πάει καλά καμιά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα! Αν εξαιρέσεις τους πεθαμενατζήδες (χτυπά ξύλο..) όλοι οι άλλοι έχουν περάσει στην εποχή των ισχνών αγελάδων!  Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό πρέπει να έχει και κάποιος που πάει να ανοίξει ένα νέο κόμμα! Το τι απήχηση έχουν τα κόμματα  το είδαμε καλά στις δημοτικές  εκλογές! Οπότε μάλλον

«Λουκέτο» στο κατάστημα της Citibank στα Γιάννενα!

Σε μεγάλη μείωση του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα προχωράει η Citibank, κλείνοντας τα 31 από τα συνολικά 72 καταστήματα που λειτουργούν στην χώρα μας. Το κλείσιμο των καταστημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Citibank για αναδιάρθρωση της παρουσίας στην Ελλάδα, λόγω και τρέχουσας οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει βασικούς τομείς εργασιών της εγχώριας τραπεζικής αγοράς, ειδικά στον τομέα λιανικής τραπεζικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Συνδικαλισμός με ΔΕΗσεις;

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
 
Δεν ξέρω πια τι είναι αυτό που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τη λέξη συνδικαλισμός. Δεν υπερασπίζομαι εικονίσματα, μόνο τις ιστορικές αναγκαιότητες. Πως οι άνθρωποι πρέπει να οργανώνονται για να κατακτούν. Πως πολλές φορές αυτό γίνεται με υπερβολές και ακρότητες αλλά είναι καλύτερο απ το να μην γίνεται καθόλου. Πως με το να μηδενίζεις τα πράγματα, ανοίγεις την πόρτα στην αβεβαιότητα και θα είσαι ένα απ τα βέβαια θύματα. Ναι είμαι με τον συνδικαλισμό. Συγχωρήστε με όμως, δεν μπορώ να είμαι με τους συνδικαλιστές. Όχι με αυτούς.

Καληνύχτα, κύριε πύθωνα

Κουλουριασµένος απολαµβάνει τον υπνάκο του ο πύθωνας της φωτογραφίας, που ζει στον ζωολογικό κήπο του Βούπερταλ στη Δυτική Γερµανία. Αυτός ο υπνάκος βέβαια θα διαρκέσει κάµποσους µήνες, όσο και ο βαρύς χειµώνας στην ευρωπαϊκή πόλη. Το συγκεκριµένο φίδι, που δεν διαθέτει δηλητήριο αλλά σφίγγει το θήραµά του µέχρι θανάτου, έχει επίσης την ιδιό τητα να αλλάζει χρώµα µεγαλώνοντας, ακολουθώντας αντιστρόφως ανάλογη πορεία από τους καρπούς της γης: όταν είναι µωρό, είναι κίτρινο, στη συνέχεια γίνεται πορτοκαλί ή κόκκινο και στην ενήλικη ζωή του καταλήγει… πράσινο.

Ρετάλι αξίας 50 δισ.

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

thumb
Η σημερινή αποκάλυψη του «Ποντικιού», ότι το ΔΝΤ έχει έτοιμα 50 δισ. ευρώ προκειμένου να «στηρίξει» την Ελλάδα αν κριθεί οριστικά ότι δεν μπορεί να δανειστεί από τις «αγορές» και να εξυπηρετήσει το χρέος της, είναι από πολλές απόψεις συγκλονιστική. Ειδικά μάλιστα αν συνδυαστεί με την επίσης μεγάλη είδηση που έδωσε χθες, σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εναλλακτικό πλάνο έτοιμο για την Ελλάδα, στο οποίο μάλιστα υπάρχει η συμφωνία όχι μόνον του ευρωπαϊκού σκέλους της τρόικας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός

 Δεν είναι όλα ρόδινα στην "πολιτισμένη" γερμανική κοινωνία
Πολλές φορές οι άνθρωποι θαυμάζουν και, με το δίκιο τους, την πολιτιστική εξέλιξη της σημερινής γερμανικής κοινωνίας και τα βρίσκει σχεδόν όλα θαυμάσια. Δεν είναι όμως έτσι. Πολλά πράγματα που εξωτερικά φαίνονται τεχνικά θαύματα του σημερινού πολιτισμού, όπως είναι τα μεγάλα πάρκινγκ, δεν ανταποκρίνονται στα νομικά στάνταρτς. Ένα στα τέσσερα δεν είναι όπως πρέπει να είναι, κατά την άποψη των ελεγκτών. Η γνωστή ADAC έκανε μια έρευνα για τα δημόσια μεγάλα σκεπασμένα πάρκινγκ και

Τα πρώτα χιόνια στο Νομό Ιωαννίνων

Τα πρώτα χιόνια είδαν από χθες το πρωί ορεινά χωριά του Νομού Ιωαννίνων όπως η Μηλιά, η Αετομηλίτσα, η Φούρκα και η Βασιλίτσι, τόσο στις κορυφές των βουνών, όσο και μέσα στα χωριά. Μάλιστα στη Μηλιά Μετσόβου, το χιόνι έφτασε τους 15 πόντους και νωρίς το πρωί επικρατούσαν θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούσαν τους 2 βαθμούς Κελσίου.Όμως, οι έντονες βροχοπτώσεις της νύχτας

Τα νούμερα δείχνουν εκλογές

Γράφει η Κουκίδα (pontiki.gr)

thumb

Βλέπουν και ξαναβλέπουν στην κυβέρνηση τις οδηγίες που άφησε πίσω της η Τρόικα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν - και συνεπώς να ανακοινωθούν- μέχρι τον Φεβρουάριο, οπότε και θα μας ξανάρθουν για νέα ιερά εξέταση. Τα περισσότερα τα έχουν εξαγγείλει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
«Αλλάζουμε το κράτος» σημαίνει νέα μείωση των μισθών με το ενιαίο μισθολόγιο και αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Έγκλημα στον Όλυμπο,

 Ερωτικό έγκλημα - Βροντινός σκότωσε τη Βουλγάρα φίλη του.

Κάτοικος Βροντούς, που,  σκότωσε απόψε τη Βουλγάρα φίλη του. 
Σύμφωνα με πληροφορίες  το έγκλημα έγινε  στην περιοχή της Αγίας Κόρης 4 χιλόμετρα πάνω από  Βροντού
Το έγκλημα διεπράχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες με καλώδιο τηλεφώνου, παραδόθηκε, συνελήφθη, και θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ1821

Γράφει ο Ξενοφών Δρόσος Οι Έλληνες είναι αδούλοτος άός, που πάντα αγωνίζεται για την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Γί αυτό αντιστάθηκε οχι μόνο στους Γερμανους εισβολεις αλλά και σ΄αυτούς που τον που τον πρόδωσαν στον εισβολέα, συνθηκολόγησαν με τον εισβολέα την 21η Απριλίου το 1941. Παρά την ηρωϊκή αντίσταση τω ν στρατιωτών στα οχυρά του Ρούπελ. η συνθηκολόγηση έγινε από τον στρατηγό Τσολάκογλου και τυον μετέπειτα κατοχυκό πρωθυπουργό.Ο λαός δεν υποτάχθηκε και δημιούργησε ένα νέο έπος Το νέπος της Αντίστασης που είναι εφάμηλο με αυτό της εξεγερσης των Ελληνων το 1821. Ο Τσολάκογλου εξεδωσε

«Ο Θεός δεν θέλει τους γκέι» λέει ο Βενέδικτος

Το Βατικανό προέβαλε μια συντηρητική θέση του Πάπα για να διασκεδάσει τη στροφή για το προφυλακτικό
ΡΩΜΗ «Η ομοφυλοφιλία είναι άδικη,αντίθετη στο θέλημα του Θεού και ασύμβατη με το λειτούργημα του ιερωμένου» λέει ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ΄ στο νέο βιβλίο του «Φως του Κόσμου: ο Πάπας, η Εκκλησία και το Σημείο των Καιρών». Χθες η συντηρητική αυτή αποστροφή προβλήθηκε έντονα από το Βατικανό, σε μια προφανή προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την ιστορική στροφή του Ποντίφικα υπέρ της χρήσης των προφυλακτικών, «υπό προϋποθέσεις», για να μη διαδίδεται ο ιός του ΑΙDS.

4 δισ. ευρώ η «προίκα» του «Καλλικράτη»

Εργα στους δήμους ύψους 4 δισ. ευρώ για την προσεχή τετραετία θα είναι η «προίκα» του «Καλλικράτη» σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση για τη χώρα μας, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης (φωτογραφία), ο οποίος, μιλώντας χθες σε διημερίδα των νεοεκλεγέντων δημάρχων και περιφερειαρχών, παρουσία και του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, παρά τις συγχωνεύσεις ή τις ευρείες καταργήσεις οργανισμών και ΝΠΔΔ.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Ντόµινο

Του Δηµήτρη Μητρόπουλου
ΠΡΙΝ ΑΠΟ εννιά µήνες η λέξη ΔΝΤ ήταν ταµπού στην Ευρώπη. Η κλήση του οργανισµού της Ουάσιγκτον εθεωρείτο περίπου ντροπή για το ευρώ. Οι Γάλλοι, το γερµανικό υπουργείο Οικονοµικών, η Μπούντεσµπανκ και η ΕΚΤ έβλεπαν τους ΔΝΤούδες ως µιάσµατα της ευρωζώνης. Η Ανγκελα Μέρκελ, όµως, επέβαλε την άποψή της. ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ είναι πως η θέση της Ελλάδας υπό την επιτροπεία της τρόικας – και η αµφισβήτηση του Μνηµονίου από τους αγγλοαµερικανούς αναλυτές – δεν εµπόδισε το ευρώ να «χτυπήσει» το 1,40. Αυτό, βέβαια, δεν οφείλεται τόσο στην ισχύ της ευρωζώνης ούτε στην ανάκαµψη της Γερµανίας. Είναι υποπροϊόν της διεθνούς νοµισµατικής αναστάτωσης και της πολιτικής υποτίµησης του δολαρίου που ακολουθεί η Ουάσιγκτον.

Eνταξιακή πορεία Τουρκίας: Ψάχνουν «νέο Ελσίνκι» ως αντίδοτο στο πάγωμα της ένταξης

Ο εκτροχιασμός της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας κάνει την ελληνική πλευρά να σκέπτεται το ενδεχόμενο μιας συνόδου κορυφής  
Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας σε πρόσφατη ομιλία του 
στις Βρυξέλλες πρότεινε τη σύγκληση μιας συνόδου κορυφής ΕΕ- Τουρκίας εντός του 2011


O πιθανός εκτροχιασμός της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και οι συνέπειες που αυτός θα μπορούσε να έχει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό ωθούν την Αθήνα να ρίξει δυναμικά στο τραπέζι το χαρτί ενός «νέου Ελσίνκι». Η

Η δική μας κρίση

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
Τα εν οίκω μη εν δήμω έλεγαν οι πρόγονοί μας, αλλά εδώ που έχουμε φθάσει, με την οικονομική κρίση να βαθαίνει και να παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις στον χώρο του Τύπου, δεν έχουν νόημα η σιωπή και το κρυφτούλι. Δεν ταιριάζουν στη φύση του επαγγέλματος, δεν περιποιούν τιμή, ούτε μας πρέπουν. Κακά τα ψέματα, αλλά η οικονομική θέση των μέσων ενημέρωσης χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα. Τα διαφημιστικά έσοδα στον ημερήσιο Τύπο έχουν εκμηδενισθεί και στον κυριακάτικο έχουν περιορισθεί σε επίπεδα Αυγούστου. Και μαζί οι κυκλοφορίες

6.500 δωρεάν ποδήλατα στην Αθήνα

Χιλιάδες ποδήλατα πρόκειται, μεσούσης της κρίσεως, να προμηθευτεί η κυβέρνηση για να τα χορηγήσει σε πολίτες που θα τα χρησιμοποιούν στα πάρκα και στα άλση της Αττικής.
Εντός των ημερών προκηρύσσεται από το υπουργείο Υγείας διαγωνισμός για την προμήθεια χιλιάδων ποδηλάτων, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χρ. Αηδόνης δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να εγκαταστήσουμε τα ποδήλατα έτοιμα προς χρήση σε πάρκα και σε άλση της Αττικήςεντός του έτους ή το πολύ στις αρχές του νέου έτους».

ΛίφτινγκΕπαληθεύεται το πιο εφιαλτικό σενάριο των μεταπολεμικών χρόνων. Το ντόμινο θα παρασύρει τη μισή Ευρώπη και αδιάβαστη θα τη στείλει στη θανάσιμη αγκαλιά της χρεοκοπίας. Επομένως θα κλονιστεί η ευρωζώνη. Επομένως η ανθηρή Γερμανία θα αρνηθεί τα σπασμένα των άλλων να πληρώσει. Επομένως μπορεί από το ενιαίο νόμισμα να την κοπανήσει και σ΄ ένα πανίσχυρο γερμανικό μάρκο να επιστρέψει. Και επομένως το euro στη μισή του αξία θα καταλήξει.

Οι θυσίες των άλλων

Του Γιώργου Λακόπουλου

Στα «κυριλέ» εστιατόρια του κέντρου ένα ελαφρύ µεσηµεριανό γεύµα κοστίζει κάπου 50-60 ευρώ το άτοµο. Εκείδίνουν ραντεβού πολιτικοί, δηµοσιογράφοι καιεπιχειρηµατίεςπάσης φύσεως. Και µετάακροβολίζονται σταµίντιακαιαναλύουν γιατί είναι αναγκαίο για τησωτηρία της χώρας νακοπούν τα εισοδήµατα ήνα µην ισχύουν οισυµβάσεις εργασίας,γιατίεπιβαρύνουν την

Αντιδράσεις στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Γιατροί του ΙΚΑ διατηρούν επιφυλάξεις για 
τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος  
«Γκρίνια» επικρατεί στους κόλπους του ΙΚΑ, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Μερίδα γιατρών δεν βλέπει με καλό μάτι το εγχείρημα της διοίκησης του ΙΚΑ για τον έλεγχο και τον περιορισμό των σκευασμάτων που συνταγογραφούνται στους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα θα εφαρμοστεί τον Δεκέμβριο πιλοτικά σε δύο υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ, στο Περιστέρι και στην Αγία Παρασκευή, όπου ήδη έχουν

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ


Ενα ταξίδι στην Τουρκία για brainstorming σε θέματα εξωτερικής πολιτικής βρίσκεται στο πρόγραμμα του κ. Γ. Παπανδρέου για τις αρχές του 2011. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο Πρωθυπουργός είναι καλεσμένος της διάσκεψης πρεσβευτών που συγκαλεί στο Ερζερούμ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και έχει στόχο τον προβληματισμό γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές για την επίλυση προβλημάτων της εξωτερικής πολιτικής. Εκτός από τον κ. Παπανδρέου και τους κκ. Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να συμμετάσχει και η επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης λαίδη Αστον.

Η ανάπτυξη στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε πέντε τομείς ζήτησε ο πρωθυπουργός.Η ύφεση φέρνει πιο κοντά τις αποκρατικοποιήσεις
Οι εκκρεμότητες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα τεθούν στο τραπέζι του σημερινού υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει υπό τον Γ. Παπανδρέο. Την ενημέρωση θα κάνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ στη συζήτηση θα τεθούν και η εναρμόνιση των κοινοτικών οδηγιών, η σύσταση γραφείου αντιμετώπισης αυθαιρεσίας αστυνομικών και η αναδιοργάνωση στη υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Απειλεί με νέους γύρους επιθέσεων η Βόρεια Κορέα

Τίποτε δεν απέμεινε μετά το βομβαρδισμό από το βορειοκορεάτικου 
πυροβολικού.
Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ότι δε θα διστάσει ν' απαντήσει με στρατιωτικές επιθέσεις εάν η Νότια Κορέα προβεί σε «απερίσκεπτες στρατιωτικές προκλήσεις ξανά».
Η Βόρεια Κορέα «θα εξαπολύσει δεύτερους και τρίτους γύρους επιθέσεων χωρίς δισταγμό, εάν πολεμοκάπηλοι στη Νότια Κορέα προβούν σε απερίσκεπτες προκλήσεις ξανά», ανέφερε το επίσημο βορειοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, επικαλούμενο ανακοινωθέν των ενόπλων δυνάμεων στην Πιονγκγιάνγκ.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ Πέμπτη και Παρασκευή

Διήμερη κινητοποίηση
Να προβεί σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσής της.   
Οι πράκτορες ζητούν μεταξύ άλλων τη κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων, την άμεση κατάθεση της Νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων, την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ μέσα από τα

Στάση εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Παναττική στάση εργασίας 12:00 με 15:00 και συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις προαναγγελθείσες αλλαγές των εργασιακών σχέσεων καθώς και στην πολιτική της κυβέρνησης που όπως τονίζουν τα συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους οδηγεί σε απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 13:00 συγκέντρωση και συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Εισφορά 2% για το εφάπαξ στο Δημόσιο

Το ΤΕΑΔΥ αδυνατεί να το καταβάλει σε περισσότερους από 35.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν βγει στη σύνταξη  
Η επιβολή της έκτακτης εισφοράς βρίσκει αντίθετη την ΑΔΕΔΥ, καθώς στις αποδοχές των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων γίνονται κρατήσεις 3% τον μήνα, χωρίς το Δημόσιο ως εργοδότης να έχει συμμετοχή, όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)
Η λύση της επιβολής πρόσθετης εισφοράς 2% στις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων για να σωθεί το εφάπαξ και να βγει από την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία έχει περιέλθει λόγω του κύματος συνταξιοδοτήσεων το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου.

ΠΑΟ - Μπαρτσελόνα 0-3

Ο Δημαράς ετοιμάζει δικό του κόμμα..

Μετά το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη σειρά έχει ο Γιάννης Δημαράς να ανακοινώσει την σύσταση νέου κόμματος.. Κατόπιν θα ακολουθήσει και ο Αλαβάνος, σύμφωνα με πληροφορίες μας.. Έχει γίνει πλέον τρελή μόδα.. Δεν λέμε, δημοκρατία έχουμε αλλα μήπως έχει παραγίνει το κακό;;; Έχεις διαφορετική άποψη;;; Φτιάξε και εσύ ένα κόμμα.. Πού τα βρίσκουν αλήθεια όλοι τα λεφτά;;;
πηγή

«ΟΜΗΡΟΣ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η ΗΠΕΙΡΟΣ!

Χιλιάδες Αφγανοί, Πακιστανοί, Βούλγαροι κ.α. κατακλύζουν Άρτα και Ηγουμενίτσα
Κραυγή διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδιο βγάζουν χιλιάδες κάτοικοι της Άρτας και της Ηγουμενίτσας, που βλέπουν καθημερινά οικονομικούς μετανάστες να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στους δρόμους των δυο πόλεων. Το φαινόμενο τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, με τους φορείς να κάνουν συνεχώς εκκλήσεις προς την κεντρική εξουσία, για να δώσει λύση στο θέμα. Άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά ή που θέλουν να μπουν παράνομα σ’ ένα πλοίο για να φύγουν στην Ιταλία, καθημερινά αποτελούν το κεντρικό θέμα συζήτησης πολιτών, ενώ χαρακτηριστική είναι η αύξηση της μικροεγκληματικότητας κοντά στις περιοχές, όπου διαμένουν οι μετανάστες. Βέβαια, πολλοί

Τρόμος στην Ισπανία για το επόμενο χτύπημα των αγορών

Τρόμος στην Ισπανία για το επόμενο χτύπημα των αγορών
Η προσφυγή της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ - ΔΝΤ έσπρωξε προς τα πάνω τα επιτόκια δανεισμού τςη Ισπανίας και είχε ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει το χρηματιστήριο τής χώρας. Το σύνολο του ισπανικού Τύπου διατυπώνει φόβους για την κατάσταση της ευρωζώνης καθώς για δεύτερη μέρα χθες ανέβηκαν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας ενώ το χρηματιστήριο της χώρας κατρακύλησε ως αποτέλεσμα της προσφυγής της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ 
ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
 ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΠΑΛΙ ... ΚΑΛΑ!