Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την οικονομία τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη

Πρώτη συνεδρίαση της Δημοκρατικής Συμμαχία 
 Από την πρώτη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής 
της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Συνεδρίασε την Κυριακή, για πρώτη φορά, η διοικούσα επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η συνεδρίαση γίνεται στα νέα γραφεία του κόμματος. Λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η αρχηγός του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: «Είμαστε πιστοί στην ιδρυτική μας διακήρυξη».

Ο Φ.Κουβέλης «αποτάσσεται» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ


Την αντίθεση του κόμματος στην «ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων» από το ΠΑΣΟΚ επικαλείται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, για να «φρενάρει» τα σενάρια που θέλουν τη συμμετοχή του σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι ζήτημα για την προοπτική συνεννόησης με την υπόλοιπη Αριστερά αποτελεί «ο κοινός πολιτικός τόπος», υπονοώντας σαφώς ότι αυτός απουσιάζει.

«Ναι» και «όχι», κ. Πάγκαλε…

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΕΧΕΙ  δίκαιο και…άδικο  ο κ. Πάγκαλος. Διαχωρίσαμε  τα πράγματα και δεν  τον αδικούμε. Άλλο να «βρίζεις» κάποιον  πολιτικά και άλλο προσωπικά. Τον (σκυλο)έβρισαν  κάφροι ως άτομο κι είναι άδικο. Τον κρίναμε πολιτικά (τον ραπίσαμε, τον απορρίψαμε) κι έχουμε δίκαιο. Έτσι κι αλλιώς, ας κάνει «κράτει» ο ίδιος από αγωγές και αντεκδικήσεις με τους υβριστές του και, βέβαια, να θυμηθεί πως κανένας έλληνας δεν τον «ενήγαγε» για τα κρίματά του κι είναι πολλά. Τα πολιτικά εννοούμε (τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν), που ξεκινούν από «μυστικά δείπνα», αγγίζουν… βραχονησίδες και θυμίζουν Οτσαλάν.

Ακομμάτιστος Συνδικαλισμός:Η μόνη λύση....


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Με αφορμή τα «ευτράπελα» στη συνεδρίαση της Γ.Σ.Ε.Ε. διαφαίνεται ότι κάτι δε πάει καλά…Και δε πάει κάτι καλά όχι γιατί είναι «δύσκολες» οι μέρες που..... περνάμε και οι μέρες που έρχονται αλλά επειδή κάτι είναι στραβό εκ φύσεως…
Θα επικαλεστώ μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που μιλώντας το ‘81 στην Αθήνα μίλησε για το συνδικαλισμό ως βάθρο της Δημοκρατίας με πρόθεμα μια μαγική

Πρόγνωση καιρού

Βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα Κυριακή ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στην Αττική, 4 έως 10 στη Θεσσαλονίκη, 7 έως 13 στην Πάτρα, 7 έως 14 στη Λάρισα και 13 έως 18 στο Ηράκλειο. Στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οι θερμοκρασίες τις βραδινές ώρες θα φτάσουν έως και τους 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Καβάλα - Ολυμπιακός 0-1

Απρόοπτα στην ελληνική τηλεόραση

Η τρίτη κακή επιλογή

του Πάσχου Mανδραβέλη  
Κάποτε ο πρωθυπουργός είχε θέσει το δίλημμα ως εξής: «΄Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Δυστυχώς, όμως, υπάρχει και μια τρίτη εξίσου κακή με τη δεύτερη επιλογή. Ούτε να αλλάξουμε, ούτε να βουλιάξουμε. Αυτή είναι η επιλογή των μικρών και μεγάλων κατεστημένων συμφερόντων που έχουν θρονιαστεί στην ελληνική οικονομία. Δεν θέλουν, φυσικά, να βουλιάξει η χώρα, αλλά ούτε να μεταρρυθμιστούν όλες εκείνες οι προσοδοφόρες για κάποιους δομές που την κρατούν μισοβυθισμένη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Γεια σας,

Είμαι μία μαθήτρια από την Ράλλειο και θέλω να δωθεί διάσταση στο θέμα που μας απασχολεί τον τελευταίο καιρό.
Όπως είναι ήδη γνωστό το σχολείο μας απασχολεί το διαινισμένο κτηριακό πρόβλημα, και έχει γίνει η δίκη εναντίον του Δήμου με το σχολείο μας να κερδίζει. Ο δήμος άσκησε έφεση και τώρα το δικαστήριο είναι την Τρίτη αλλά η Σχολική Επιτροπή του Σχολείου μας δεν υπογράφει για την εξουσιοδότηση του δικηγόρου του σχολείου μας ώστε να εκπροσωπηθεί το σχολείο μας. Έτσι κινδυνεύουμε να γίνει η δίκη ερήμην μας και να δικαστούμε χωρίς δικηγόρο. ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, να εκπροσωπηθούμε!

Παρέμβαση Λοβέρδου για τα 3 ευρώ της...συνταγογράφησης

Σε ερώτηση που του τέθηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, γιατί πρέπει να πληρώνει το αντίτιμο των 3 ευρώ ασθενής με χρόνια πάθηση προσερχόμενος στα Κέντρα Υγείας απλά για συνταγογράφηση των φαρμάκων, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναγνώρισε την παράλειψη ρύθμισης του συγκεκριμένου ζητήματος και δεσμεύθηκε ότι το θέμα θα ρυμθιστεί με σχετική εγκύκλιο αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.
«Αν υπάρχει παράλειψη, αυτή θα εξαλειφτεί, ή αν υπάρχει αντίθετη απόφαση αυτή θα εξαφανιστεί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Καρφιά Άρη» για Παναγιωτόπουλο

spiliotopoulos.jpg
Καρφιά εναντίον του Πάνου Παναγιωτόπουλου ρίχνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος  σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, κάνει λόγο για ανάγκη αλλαγών στο επικοινωνιακό κομμάτι της ΝΔ τόσο σε πρόσωπα όσο και σε τακτική. Ερωτηθείς σχετικά, ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος, αναφέρει: «Άξια και ικανά πρόσωπα χρησιμοποιούνται σε θέσεις που δεν αποδίδουν. Υπάρχουν στελέχη τα οποία μπορούν να αποδώσουν καλύτερα από άλλα αξιώματα».

Ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τις γιάφκες

Διαφωνεί ο Καραμανλής με τη συναίνεση

Την κάθετη διαφωνία του με την προοπτική συναίνεσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  σε αυτή τη φάση , εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός και στέλνει  σαφές  μήνυμα  στον Σαμαρά.  Το παιχνίδι  μεταξύ των δύο πλευρών αρχίζει και πάλι να χοντραίνει πολύ καθώς  ο μεν Καραμανλής δεν  θέλει σε καμία περίπτωση να  υπάρξει συνεργασία με τον Παπανδρέου , ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί   κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ως υπαίτιο για τη σημερινή κατάσταση , ο δε  Σαμαράς σκέφτεται πως αν πάει εντελώς αντίθετα θα τα σπάσει με τον διεθνή παράγοντα και θα κινδυνεύσει να περιθωριοποιηθεί.  
parapolitika.gr

Μονόδρομος η σύγκρουση

ΑΕΙ. ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Κυβέρνηση και πανεπιστημιακή κοινότητα οδηγούνται πλέον στον μονόδρομο της σύγκρουσης, καθώς:
*Οι φοιτητές ρίχνουν τώρα στο τραπέζι το πιο «δυνατό τους χαρτί», αυτό των καταλήψεων, οι οποίες πολλαπλασιάζονται από μέρα σε μέρα.

Τρομερό ατύχημα σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή

Ήταν αποτέλεσμα της πίεσης για μεγαλύτερη τηλεθέαση;
 
Εκατομμύρια θεατές έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός ατυχήματος χτες στο βράδυ στη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος  (ZDF) της Γερμανίας και συγκεκριμένα στην πασίγνωστη και αγαπημένη εκπομπή "Πάμε στοίχημα".
Ειδικοί του τηλεοπτικού θεάματος δεν αποδίδουν το ατύχημα στην πίεση για μεγαλύτερη τηλεθέαση, αλλά στην "κακιά ώρα". Ο υποψήφιος, που ατύχησε στο παρακινδυνευμένο νούμερο και είχε πέσει και στις δοκιμές της εκπομπής, δεν πρόλαβε να εκτοξευτεί με τις σούστες που είχε στα πόδια του και το αυτοκίνητο, το οποίο έπρεπε και θα μπορούσε να αποφύγει, σύμφωνα με το στοίχημα, τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε βαριά. Τα στοιχήματα που παρουσιάζονται σε αυτή τη ζωντανή εκπομπή γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, για να μπορέσουν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου.


Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία

Εβδομάδα κρίσιμων εξελίξεων για την ελληνική οικονομία καθώς αναμένεται συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.  Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 17 Δεκεμβρίου, στο επίκεντρο, του οποίου αναμένεται να βρεθεί η συγκρότηση ενός μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.
Την Τρίτη, φθάνει στην Αθήνα ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν- και την Πέμπτη ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν.

Οπλοστάσιο σε υπό κατάληψη χώρο στη Θεσσαλονίκη

Κοντά στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ
Έντεκα άτομα , ηλικίας από 19 ως 27 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, σε υπό κατάληψη χώρο, στην περιοχή των 40 Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίζονται δικογραφίες για τις κατηγορίες της “Εγκληματικής Οργάνωσης”, “Ληστείας” και παράβασης του νόμου “Περί Όπλων”, καθώς και για τις κατά περίσταση κατηγορίες της “Κλοπής”, παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, “Αντίστασης”, των “Επικίνδυνων σωματικών βλαβών”, της παράβασης του νόμου “Περί Ναρκωτικών” και παράβασης του νόμου “Περί φωτοβολίδων”.

Εξι συλλήψεις στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Πέντε άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη δημοσιότητα.
Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Σακκά και Αλέξανδρο Μητρούσια οι οποίοι συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, τον Γιώργο Καραγιαννίδη, ο οποίος συνελήφθη στον Πειραιά με πλαστή ταυτότητα, τον Χρήστο Πολίτη ο οποίος συνελήφθη στην οδό Θεμιστοκλέους, την Στυλιανή Αντωνίου, η οποία συνελήφθη στην Καλλιθέα και τον Δημήτρη Μιχαήλ, ο οποίος συνελήφθη στη Σητεία Κρήτης.

Κλειστός ο δρόμος Ιωαννίνων- Κοζάνης

 
Κλειστός παραμένει ο δρόμος στο 105ο χλμ. της Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κοζάνης, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου, που είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπεί κομμάτι του δρόμου στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Κοζάνη. Ειδικοί έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία, και τελικά αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας μέχρι να αποκατασταθεί ο δρόμος.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Εκβιασμοί
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Δεν χρειάζεται ξεχωριστή πολιτική οξυδέρκεια για να αντιληφθεί κανείς ότι με την έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν επαναφέρεται ένα κλίμα που θυμίζει τους εκβιασμούς του 2004. Πίσω βέβαια από τους εκβιασμούς αυτούς βρίσκεται για άλλη μια φορά ο αγλλοαμερικανικός παράγοντας και πιο συγκεκριμένα ακόμη, το Λονδίνο. Είναι κοινή διαπίστωση πως ο σημερινός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είναι η πιο αδύναμη και άχρωμη πολιτική προσωπικότητα που κατέχει τη θέση αυτή από την εποχή της ιδρύσεως του Οργανισμού. Πίσω επομένως από την έκθεσή του, για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα γύρω από το Κυπριακό,

Τέσσερις οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στo Αφγανιστάν

Tραυματίστηκαν 20 άλλοι
Από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αγορά, η οποία βρίσκεται έξω από νατοϊκή βάση στην Γκαρντέζ, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν δύο ξένοι στρατιώτες και δύο αφγανοί πολίτες- στρατιώτες σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο-ενώ τραυματίστηκαν 20 άλλοι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και του Αφγανιστάν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ταλιμπάν με ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρεται ότι την επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησε ένα από τα μέλη τους, ο Γκιούλ Ρασούλ.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

"Καθαρά" τα όπλα από τις γιάφκες της Αθήνας

ΕΝΕΡΓΩΣ

Στα πρόθυρα πολέμου
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Τον περασμένο Μάη από αυτήν τη στήλη σημειώναμε πως ο κόσμος ενδέχεται να βιώσει μια χειρότερη από αυτήν της δεκαετίας του ’50 πολεμική σύρραξη στην Κορεατική Χερσόνησο. Στο άρθρο θυμίζαμε, μεταξύ άλλων, πως η Κορέα βρισκόταν υπό την αποικιακή κυριαρχία της Ιαπωνίας μέχρι το 1945,οπόταν απελευθερώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό. Επίσης υπογραμμίζαμε τον τεχνητό διαμελισμό σε δύο ζώνες στρατιωτικής ευθύνης. Εκείνης του Βορρά όπου εκτεινόταν η σοβιετική στρατιωτική ζώνη. Και εκείνης του Νότου, με την αμερικανική παρουσία. Ωστόσο, οι εν λόγω ζώνες έπρεπε να συνενωθούν ώστε να συγκροτηθεί ένα ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος, βάσει των αποφάσεων της Διάσκεψης του Πότσδαμ (1945). Μολοταύτα, οι προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και αντιδραστικών

Αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις 11 ατόμων

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν οι έντεκα συλληφθέντες εντός του πανεπιστημιακού χώρου του ΑΠΘ σε χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας.
Άνδρες της Διεύθυνσης Ασφαλείας της συμπρωτεύουσας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπιση Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο, στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, όπου συνέλαβαν έντεκα άτομα, δέκα Έλληνες και έναν αλλοδαπό, ενώ από τους έντεκα οι τρεις είναι γυναίκες. ηλικίας από 19 ως 27 ετών.

Δίνουν 20 εκατομμύρια για να μελετήσουν πώς θα κλείσουν τις ΔΕΚΟ!!!

Προκλητικός προϋπολογισμός για έργο που επιβλέπει ο Πάγκαλος

 
Προκλητικός προϋπολογισμός για ένα έργο που «επιβλέπει» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Έπειτα από τρεις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και δυο ενημερωτικές συναντήσεις στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το έργο βρίσκεται ακόμα στο κομμάτι της αξιολόγησης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, δεν έχουν τελειωμό οι παραστάσεις που ανεβαίνουν στο θέατρο του παραλόγου. Αυτό φαίνεται από την απόφαση της κυβέρνησης να ξοδέψει 20 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου της κατάργησης ή της συγχώνευσης των αντιπαραγωγικών και κατ’ επέκταση ζημιογόνων οργανισμών του Δημοσίου.

Κινητή τηλεφωνία: Φθηνότερα τηλέφωνα από Cosmote, Vodafone και Wind

Στη μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων προς τα δίκτυά τους προχωρούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ακολουθώντας τις επιταγές της ΕΕΤΤ. Οι δύο πρώτες εταιρείες που προχώρησαν σε σχετική ανακοίνωση ήταν η Vodafone και η Wind Ελλάς, ενώ σήμερα ανακοίνωσε και η Cosmote. Και οι τρεις εταιρείες μειώνουν από 1η Ιανουαρίου 2011 τα τέλη από 0,0624 ευρώ ανά λεπτό στα 0,0495 ευρώ ανά λεπτό με τη μείωση να ανέρχεται στο 20,7%. Αντίστοιχα, το τέλος τερματισμού κλήσεων προς σταθερά Wind θα μειωθεί κατά 13,3%, στα 0,00669 ευρώ ανά λεπτό.
http://www.imerisia.gr/
http://anoixti-matia.blogspot.com/2010/12/cosmote-vodafone-wind.html

Ανάστατη η Ηγουμενίτσα από την πρόταση για λουκέτο στο ΤΕΙ!

Πλήγμα για την τοπική κοινωνία υποστηρίζουν Φορείς
Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στην Ηγουμενίτσα, από την πρόταση του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρη Γκίκα, να κλείσει το παράρτημα του ΤΕΙ στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.Τόσο η Νομαρχία, όσο και άλλοι Φορείς, αλλά και κάτοικοι της πόλης, δηλώνουν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας κυρίως, ότι θα πληγεί οικονομικά η περιοχή.Το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση σημειώνει, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να μπει λουκέτο στο ΤΕΙ θα το βρει κάθετα αντίθετο. Μάλιστα, εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων «εκφράζει την έντονη

Οι γερμανοί μαθητές ανέβασαν λίγο τις επιδόσεις τους

Υπάρχει πάντα η ελπίδα καλυτέρευσης
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη  μεγάλη έρευνα του ΠΙΖΑ, οι γερμανοί μαθητές συγκρινόμενοι  σήμερα με εκείνα τα αποτελέσματα δείχνουν μια μικρή καλυτέρευση. Προπάντων στα Μαθηματικά και στα μαθήματα Φυσικών επιστημών η καλυτέρευση είναι αισθητή.  Την ερχόμενη Τρίτη θα δημοσιευτούν τα αναλυτικά αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας. Σύμφωνα με το περιοδικό FOCUS, το οποίο προαναγγέλλει ορισμένα από τα ευρήματα της έρευνας, οι ερευνητές της συγκεκριμένης ερευνητικής ομάδας  ΠΙΖΑ, στη νέα αυτή παγκόσμια έρευνα εξακριβώνουν σημαντική πρόοδο σε σύγκριση με την προ δεκαετίας διενεργηθείσα (2000)  σχετική έρευνα. Σύμφωνα με εκείνη την έρευνα οι Γερμανοί είχαν παρουσιάσει πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Εταιρικά

Δημήτρης Ν. Μαρωνίτης


Δεκέμβρης στις εκβολές του τρέχοντος χρόνου, από τους πιο σκοτεινούς της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας, κι εγώ χτενίζομαι με τα δικά μου. Ετσι τα συντροφικά της περασμένης Κυριακής μετονομάζονται τώρα σε «εταιρικά», ως συμπερίληψη της εταιρικής φιλότητας στην Ιλιάδα, για την οποία μιλούσα τις προάλλες, δίνοντας δύο μικροσκοπικά παραδείγματα. Προτού φτάσω στο μακροσκοπικό εταιρικό ζεύγος του Αχιλλέα και του Πατρόκλου, μεσολαβούν σήμερα δύο, μεσαίας τάξης, εταιρικά

Ο Κνίτης που είχε την «αναθεώρηση» στο αίμα

Πρωταγωνιστής ο ίδιος σε ένα βιβλίο γεμάτο αναμνήσεις, ο Νίκος Μπίστης δηλώνει πως δεν σκέφτηκε ποτέ να γράψει τα απομνημονεύματα ενός παλαιού πολεμιστή, αλλά να μοιραστεί τα βιώματα μιας πολιτικής διαδρομής σαράντα χρόνων.
Ο Νίκος Μπίστης ανήκει στην κατηγορία εκείνη των πολιτικών που δικαιούνται να υποστηρίζουν ότι δεν πέρασαν απαρατήρητοι. Σαράντα χρόνια τώρα στο προσκήνιο, έκανε φίλους και αντιπάλους -οι δεύτεροι ήταν πάντα περισσότεροι-, αναμετρήθηκε με δόγματα και πρόσωπα, συγκρούστηκε με πολλούς για πολλά.

Κλειστό το κέντρο αύριο στη μνήμη του Αλέξη

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρεί η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τη Δευτέρα το πρωί από τις 10.00 π.μ. έως την Τρίτη το πρωί στις 7.00 π.μ. λόγω των εκδηλώσεων που θα γίνουν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Οι οδηγοί, για τη δική τους εξυπηρέτηση και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων παρακαλούνται να αποφύγουν τους συγκεκριμένους δρόμους για την ημέρα αυτή:
• Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τις καθέτους αυτής.

Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ευρώπη

Κύμα ψύχους και πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ευρώπη και πλημμύρες πλήττουν τα Βαλκάνια.
Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 χρόνων βρέθηκε νεκρός στην Πράγα, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει λόγω της παγωνιάς στην πόλη, τις τελευταίες ημέρες.
Σοβαρά είναι τα προβλήματα στις οδικές αρτηρίες του Λονδίνου, ενώ στα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται ή καθυστερούν.
Τα δρομολόγια των τρένων σε Βέλγιο και Γαλλία διεξάγονται μετ' εμποδίων.

Γερμανική λαβίδα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
Oι Γερμανοί επιμένουν στη γραμμή τους, θέλουν σώνει και καλά τη συμμετοχή των ιδιωτών στον πάγιο ευρωπαϊκό μηχανισμό διαχείρισης των κρίσεων, τον φαντάζονται ως ένα ακόμη εργαλείο προσαρμογής των απείθαρχων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας στις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας. Και προφανώς θα μας ψήσουν το ψάρι στα χείλη.
Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ήδη έχει μεταδώσει ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του μεγάλου δανείου των 110 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να προσφερθεί αυτόματα, χωρίς διαπραγμάτευση για άλλα και άλλα. Ισως ακόμη και για τη

Πλημμύρες ξανά στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Νέες πλημμύρες στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. H Εγνατία πλημμύρισε στο ύψος των διοδίων λίγο μετά τον κόμβο Ιωαννίνων. Παρέμεινε κλειστή για ώρες και τελικά αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία γίνεται από ένα ρεύμα που εξυπηρετεί και τις δύο κατευθύνσεις.Η ταλαιπωρία όμως υπήρξε μεγάλη, αφού κλειστός ήταν και ο παλιός δρόμος από το Πέραμα εξαιτίας κατολίσθησης. Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν και εκεί, ενώ μηχανήματα έσπευσαν να απομακρύνουν τους βράχους.  
Δείτε το βίντεο:

"Μαχαίρι" στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο Γ. Ραγκούσης

200 χιλιάδες λιγότερες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο μέχρι το 2013 χωρίς όμως απολύσεις μονίμων υπόσχεται ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο Γιάννης Ραγκούσης προαναγγέλλει ότι μέχρι το 2013 θα υπάρχουν περίπου 200 χιλιάδες λιγότερες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις μονίμων.
Εξηγώντας πώς θα επιτευχθεί αυτή η μείωση ο υπουργός επικαλείται το πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και την εφαρμογή της αναλογίας «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».

Ανάκαμψη «μεγεθών» ή της κοινωνίας;

Tου Χρηστου Γιανναρα
Διαπίστωση αυτονόητη για τον οξυδερκή πολίτη, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του επιλογές και πεποιθήσεις: Οτι ένα σημαντικό δεδομένο ανελπιστίας, στις συνθήκες σήμερα οικονομικής χρεωκοπίας της χώρας, είναι η απουσία αριστερού πολιτικού λόγου.
Αν θέλουμε να κυριολεκτούμε, αριστερό ορίζουμε τον πολιτικό λόγο που εκφράζει και υπερασπίζει κοινωνιοκεντρικές προτεραιότητες. Αυτονόητη η ελευθερία της ατομικής

Βόλτα µε κανό στην Πλατεία του Αγ. Μάρκου!

Το κύµα κακοκαιρίας που µαστίζει τη Βόρεια Ευρώπη και έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων έφθασε και στη Βενετία. Οι καταρρακτώδεις βροχές και το φαινόµενο της παλίρροιας – acqua alta – έχει µετατρέψει την Πλατεία του Αγίου Μάρκου σε λίµνη, µε το ύψος του νερού να φθάνει το 1,40 µ. πάνω από τον µέσο όρο επιπέδου της θάλασσας. Εκτός λοιπόν από τις γόνδολες στα

Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο κ. Σαμαράς

 Οι κκ. Ν. Δένδιας και Μάξ. Χαρακόπουλος φέρονται μεταξύ άλλων ως πιθανοί αντικαταστάτες του κ. Π. Παναγιωτόπουλου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ

Σε ριζικές αλλαγές ετοιμάζεται να προχωρήσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαράς , αναδιατάσσοντας πλήρως το εσωκομματικό πεδίο. Μετά τη συζήτηση και την ψήφιση του προϋπολογισμού, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αντικαταστάσεις αρκετών τομεαρχών και των αναπληρωτών τους. Παράλληλα θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις και στον κομματικό μηχανισμό, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε κομβικής σημασίας γραμματείες.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

«Βάλτε την Ελλάδα στο κάδρο των επενδύσεων» ήταν η δραματική (ούτως ειπείν) έκκληση του κ. Χ. Παμπούκη σε συνέντευξή του στο Βloomberg. Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις πολύ μεγάλες επενδύσεις (τόσο μεγάλες που δεν έχουμε δει καμία...) βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να διαφημίσει την Ελλάδα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό. Δύσκολη δουλειά, ομολογουμένως, αλλά ο Χάρης δεν το βάζει κάτω, και μάλιστα μαθαίνω ότι, όπως χτυπάει δυνατά το χέρι του στο τραπέζι των υπουργικών συσκέψεων κάνοντας συναδέλφους του να βράζουν από θυμό (αλλά να μη λένε τίποτε...), έτσι χτύπησε και το closing bell στη Wall Street την Παρασκευή το μεσημέρι.

Βρέθηκε γιάφκα με όπλα στη Νέα Σμύρνη Συλλήψεις πέντε ατόμων

Εικάζεται ότι πρόκειται για την «Σέχτα Επαναστατών»  
Στην εξάρθρωση της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» προχωρά, σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις, τις τελευταίες ώρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα από την ανακάλυψη, το απόγευμα,μίας οπλοθήκης σε διαμέρισμα και σε υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισαρείας 14 στη Νέα Σμύρνη .
Στη διάρκεια της έρευνας συνελήφθησαν δύο άτομα που είχαν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό και οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣεκτιμούν ότιετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε ένοπλη επίθεσημε στόχο πιθανόν δικαστικό ή δημοσιογράφο.

Ο Χριστός χριστιανός ούτε ήταν ούτε δήλωσε ποτέ

Προς Ανθιμον Α΄ Επιστολή
Κώστας Γεωργουσόπουλος
Κάθε άνθρωπος είναι πνευματικός επειδή από τη φύση του έχει πνευματικότητα. Ο Μητροπολίτης Ανθιμος όμως φαίνεται πώς διαφωνε. Ο πάντα απροσδόκητος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, συναγωνιζόμενος σε δημοσιότητα και δημαγωγία τον συμπολίτη του πολιτικό Ψωμιάδη, σε άρθρο του στην «Καθημερινή» (21-11-2010) ανάμεσα σε άλλα άρρητα και αθέμιτα εθέσπισε δογματικά: «Πνευματικός άνθρωπος χωρίς χριστιανισμό δεν υπάρχει». Δάσκαλος πενήντα χρόνια δεν συνάντησα

Νέο Audi A6 και σε υβριδικό! (video)

Μετά από μία πρόωρη διαρροή στο διαδίκτυο η Audi έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για τη νέα γενιά Audi A6. Η διάθεση του αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2011 ενώ η γκάμα του θα περιλαμβάνει επιλογές για κάθε προτίμηση, από τετρακύλινδρες έως και υβριδικές εκδόσεις.
Το αμάξωμα φτάνει σε μήκος τα 4,92 m, τα 1.87 m σε πλάτος και τα 1,46 m σε ύψος και οι μεγάλες διαστάσεις προσφέρουν μεγάλους και άνετους χώρους για τους επιβάτες. 

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Θα φωτίσουν το νησί της Σπιναλόγκας

Μετά από δύο χρόνια σχετικών μελετών για τον φωτισμό της Σπιναλόγκας στην Κρήτη, δημοπρατήθηκε σήμερα, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ο ηλεκτροφωτισμός του νησιού...
Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στον χώρο του Υπουργείου, με αρκετούς ενδιαφερόμενους. Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ηλεκτροφωτισμού, με γεννήτριες και ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ώστε να φωτιστεί τόσο το νησί της Σπιναλόγκας όσο και η θάλασσα γύρω από αυτό.

Πηγή: cretalive.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ:    صباح الخير
 ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ: GUTEN MORGEN