Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Κρατήστε τη Γερμανία στο ευρώ

Tου Mπαμπη Παπαδημητριου
Ποια θα είναι η μορφή της Ευρωζώνης χωρίς τη Γερμανία, αν αποφασίσει να φύγει εκείνη, πριν ακόμη υποχρεωθούμε να φύγουμε εμείς; Αυστρία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, όπως και παλαιότερα, μπορούν να συνδέσουν τα νομίσματά τους με το νέο μάρκο. Κάποιοι άλλοι, μπορεί να επιλέξουν, και πάλι, την πρόσδεση.  Ακόμη μεγαλύτερος μπελάς. Το κοινό νόμισμα εξασφαλίζει φθηνότερες συναλλαγές και ενσωματώνει τις οικονομίες σε ό,τι αφορά επενδύσεις, πάγια στοιχεία, ακίνητη περιουσία, κινήσεις προσώπων και κεφαλαίων. Αλλού ήταν το πρόβλημα.

Παιχνίδια επανάστασης


Tου Πασχου Μανδραβελη
Υπάρχει μια απορία σχετικά με τα χθεσινά συμβάντα. Γιατί η Νεολαία του Συνασπισμού (και κάποια άλλα γκρουπούσκουλα της Αριστεράς) αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους ξεχωριστή διαδήλωση στις 4.00 το απόγευμα και δεν συμμετείχαν στο μαθητικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι ΕΛΜΕ στις 12.00 το μεσημέρι; Μια απάντηση είναι, γιατί θέλουν να γίνουν ΚΚΕ όταν μεγαλώσουν. Ως γνωστόν, το ΚΚΕ κάνει χρόνια τώρα καριέρα με τους χωριστούς «κοινωνικούς αγώνες». Μια δεύτερη απάντηση είναι ότι σ’ αυτό τον χώρο της Αριστεράς υπάρχουν πολλοί

Ανακατασκευή της Εγνατίας λόγω της πλημμύρας!

Το πρόβλημα με την πλημμύρα επί της Εγνατίας στον κόμβο Ιωαννίνων αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο είχε υπολογιστεί. Για δεύτερη φορά ο δρόμος πλημμύρισε σε ύψος ενός μέτρου, μόνο που τώρα είναι επιτακτική η ανακατασκευή του για να μη συμβούν ξανά τα ίδια. Τι προβλέπει η ανακατασκευή; Νέο δρόμο σε μήκος ενός χιλιομέτρου και μάλιστα έξι ή εφτά μέτρα ψηλότερα από το σημείο που βρίσκεται το οδόστρωμα σήμερα.
Αυτό φυσικά σημαίνει ο δρόμος θα κατασκευαστεί εξαρχής με

Πανηπειρωτικός πόλεμος...

«Πανηπειρωτικό πόλεμο» ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι αν πουληθεί η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ΑΕ
Από το "epirusgate"

«Πανηπειρωτικό πόλεμο» ετοιμάζουν Ηπειρώτες αγρότες, αν πουληθεί η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ΑΕ, λόγω του σχεδίου εξυγίανσης της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία κατέχει το 68% της εταιρείας.Μάλιστα, εκκρεμεί στα δικαστήρια αγωγή της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων εναντίον της ΑΤΕ ότι παράνομα απέκτησε, βάσει του καταστατικού, το 8% των μετοχών αγοράζοντάς τες από τις συνεταιριστικές ενώσεις Πωγωνίου, Κόνιτσας και Αρτας.

Πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού στα σπίτια

Πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού στα σπίτια, στα πρότυπα του προγράμματος της εξοικονόμησης ενέργειας, προγραμματίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες από την υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Το μέτρο φαίνεται πάντως... αχρείαστο για τα Γιάννενα αυτή την περίοδο. Όπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας υδάτων κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης στις σκέψεις που έχουν κατατεθεί είναι η αξιοποίηση του βρόχινου νερού (γκρι) ή του νερού του πλυντηρίου μέσα στο 2011. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την εμπειρία ανάλογων προγραμμάτων στην Αυστραλία και την Κύπρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Αθήνα 7-12-10.

Εκδήλωση για ιατρικά ζητήματα και εκδήλωση-αφιέρωμα στον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη.  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ως πολιτιστικός και κοινωνικός φορέας, διοργανώνει δύο κατά σειρά ημερίδες στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής για τη Δευτέρα 13-12 -2010, 7μ.μ και Παρασκευή 17-12, ώρα 7μ.μ. αντίστοιχα.

Ασυνήθιστα έξοδα κάνουν οι Γερμανοί αγοράζοντας για τα Χριστούγεννα..

Τα Χριστούγεννα και ιδιαίτερα ο χρόνος πριν τα Χριστούγεννα, είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Γερμανών. Από τα πολυκαταστήματα μέχρι τα "χριστουγεννιάτικα παζάρια" ,  όλα φόρεσαν τα γιορτινά τους και όλα δείχνουν γιορτές και πανηγύρια. Η αγορά σφίζει από κόσμο. Φέτος είναι ιδιαίτερα ζωηρό το αγοραστικό κοινό, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς, αφού, ως φαίνεται οι Γερμανοί ξεπέρασαν το ψυχολογικό  σημείο που τους κρατούσε μακριά από την αγορά. Φέτος κινείται πολύ θετικά η αγορά και αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.  Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί ενόψει αυτών των

Ούτε ράμματα για τα χειρουργεία!

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Το νοσηλευτικό ίδρυμα που αποτελούσε σημείο αναφοράς για το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, εξακολουθεί να λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού του, όμως αυτή δεν φτάνει.
Τα προβλήματα καθημερινά διογκώνονται και ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι εξελίξεις των επομένων ημερών.
Η Προϊσταμένη των χειρουργείων, εγγράφως ενημέρωσε όλους τους Διευθυντές, ότι δεν υπάρχουν πλέον ράμματα, γάζες και

Ραγκούσης: πιθανή ποινική ευθύνη του Ν. Κακλαμάνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών για το δήμο Αθηναίων, όσον αφορά την κατάσταση με τα σκουπίδια, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος συναντήθηκε με το νέο δήμαρχο Γ. Καμίνη, έκανε λόγο για ασυγχώρητη αμέλεια στο θέμα της προκήρυξης των προσλήψεων, καλώντας τη δημοτική αρχή να το πράξει άμεσα. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν νέα απεργία σήμερα και αύριο. Τα αιτήματά τους είναι να λυθεί το πρόβλημα με τους περίπου 1.000 συμβασιούχους και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα από κυριακάτικα, αργίες και νυχτερινά του Οκτωβρίου τα οποία δεν πληρώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου.
ΤΑ ΝΕΑ

Κοράκια στην πόλη των αγγέλων

Του Γκαζµέντ Καπλάνι (ΤΑ ΝΕΑ)

Στέκονταν στην ταράτσα, απέναντι απότο µπαλκόνι µου, µαύρα, κατάµαυρα, ισορροπούσαν πάνω σε µια κεραία, τσιµπολογούσαν εναλλάξ από µια σακούλα δεµένη γύρω από ένα σκουριασµένο σίδερο. Πρώτη φορά βλέπω κοράκια σε πυκνοκατοικηµένη περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Ισως να τους έφερε εδώ η µυρωδιά των σκουπιδιών που «κοσµούν» ακόµα τους δρόµους της γειτονιάς µου, σαν σαρκαστικά εορταστικά στολίδια. Τα κοράκια τρέφονται µε τα απορρίµµατά µας. Η παρουσία τους συµβολίζει κάτι το

ΟΛΑ 11

Βίντεο από την εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη

Οι καταρράκτες στα πρανή της Εγνατίας

 
Η φύση έχει μεριμνήσει ώστε ακόμα και μέσα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που οδηγούν σε καταστροφές, να αναδύονται και κάποιες όμορφες εικόνες. Στη φωτογραφία, η νεροποντή του Σαββάτου δημιούργησε αυτούς τους μικρούς καταρράκτες στα πρανή της Εγνατίας οδού πηγαίνοντας προς Ηγουμενίτσα. Ευτυχώς, τα συγκεκριμένα πρανή είναι επενδυμένα με μεταλλικό πλέγμα και δεν έπεσαν .. στο κεφάλι των διερχόμενων οδηγών!
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Απεργούν τα ΜΜΕ την Τετάρτη

Ακινητοποιημένα θα μείνουν, την Τετάρτη, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
Λόγω της 24ωρης κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε αστικά λεωφορεία ΕΘΕΛ , τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ , μετρό, ηλεκτρικό ΗΣΑΠ , τραμ και προαστιακό.
Την Τετάρτη, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «καταστροφική» άνοδο της θερμοκρασίας

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «καταστροφική» άνοδο της 
θερμοκρασίας
Σύμφωνα με μελέτη ομάδας διεθνών επιστημόνων, εάν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συνεχίσουν να αυξάνονται με το σημερινό ρυθμό, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 4 0C κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, με καταστροφικές συνέπειες.
Μια σειρά από μελέτες εξετάζει τις διάφορες επιπτώσεις από την άνοδο της θερμοκρασίας στα τροπικά δάση, στη στάθμη της θάλασσας, στη γεωργία και στα αποθέματα νερού. Επίσης προσπαθεί να προβλέψει πότε θα συμβεί αυτή η αύξηση των τεσσάρων βαθμών Κελσίου.

Ολι Ρεν: Κλείνει οριστικά το πρόβλημα με τα Greek Statistics

Κλείνει κάθε συζήτηση για το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού ο Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ι. Α. Τσουκαλά. Με ερώτηση που είχε καταθέσει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ζητούσε στοιχεία για τους συμπληρωματικούς ελέγχους που πραγματοποιούσε η Eurostat και οι ελληνικές στατιστικές αρχές σχετικά με το ύψος του ελληνικού ελλείμματος και χρέους για το έτος 2009, καθώς και για τις επιπτώσεις τυχόν αναθεώρησης του ελλείμματος στους προϋπολογισμούς των ετών 2010 και 2011, αλλά και στην εκτέλεση του Μνημονίου.

Καταγγελία στην Ε.Ε. για τουρκικές αυθαιρεσίες στο FIR Λευκωσίας

Σε καταγγελία για τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας στο FIR Λευκωσίας, με την παράνομη λειτουργία του αεροδρόμιου της Τύμπου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, προέβη με επιστολή της προς τον Επίτροπο για θέματα μεταφορών Σιμ Κάλας η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους.  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, η καταγγελία έγινε με αφορμή την Ημέρα Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας. Ένας από τους κεντρικούς

Νέο είδος βακτηρίου στη σκουριά του Τιτανικού

Το Halomonas tita-nicae είναι η τελευταία ανακάλυψη μιας σειράς 
βακτηρίων και μυκήτων που έχουν εντοπιστεί στο σκουριασμένο κουφάρι του 
Τιτανικού
Το Halomonas tita-nicae είναι η τελευταία ανακάλυψη μιας σειράς βακτηρίων και 
μυκήτων που έχουν εντοπιστεί στο σκουριασμένο κουφάρι του Τιτανικού
Eνα νέο είδος βακτηρίου, το Halomonas titanicae βρέθηκε χθες στη σκουριά που καλύπτει το κουφάρι του Τιτανικού, μόλις λίγες ημέρες μετά την απίστευτη ανακάλυψη της NASA του βακτηρίου που ζει με βάση το αρσενικό! Το Halomonas titanicae είναι η τελευταία ανακάλυψη μιας σειράς βακτηρίων και μυκήτων που έχουν εντοπιστεί στο σκουριασμένο κουφάρι του Τιτανικού, τα οποία τρέφονται με τη σκουριά και η ύπαρξή του έγινε γνωστή σε σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology.

Σπάστε, σκουπίστε, και του χρόνου!

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ pontiki.gr
thumb


Αν καταλαβαίνω καλά, η 6η Δεκεμβρίου θα καθιερωθεί ως μια ακόμη μέρα παραναλώματος της Αθήνας. Θα θεσμοθετηθεί στο επαναστατικό ημερολόγιο ως μια μέρα που η Αθήνα επαναστατικώ δικαίω πρέπει να καίγεται, οι κακές βιτρίνες του καπιταλισμού να σπάνε, να πυρπολούνται δεκάδες αυτοκίνητα χυδαίων μικροαστών, να γίνεται ένας πανικός, όπου σε αυτόν μια χούφτα «ευαίσθητων» νεαρών θα εγκλωβίζουν 3 εκατομμύρια πολίτες τους οποίους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Ο Νίκιτσα ξεπόρτισε


Ο ιπποπόταµος της φωτογραφίας λέγεται Νίκιτσα και εκµεταλλεύτηκε τις πληµµύρες στο Μαυροβούνιο για να το σκάσει από τον ζωολογικό κήπο.  Μάλλον είναι ο µοναδικός που απολαµβάνει τη βόλτα του στους πληµµυρισµένους δρόµους. Από τις πληµµύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα Βαλκάνια, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι άτοµα έχουν χάσει τη ζωή

Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας!!!

Ακούω ότι το απόγευμα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο αγαπημένος μας ο Ντομινίκ, ο λατρευτός μας Στρος-Καν, θα επισκεφτεί την Βουλή του, ουπς sorry, την Bουλή των Ελλήνων εννοούσα.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα πάνε λέει, για να του δείξουν ότι δεν τον χωνεύουν.
Λάθος λέω εγώ, αλλά είμαι η τελευταία τρύπα της φλογέρας και δεν λογαριάζομαι...
Αλλά επειδή κι η τελευταία τρύπα της φλογέρας, όσο και να πεις έναν ήχο τον βγάζει, θα 'θελα να δώ τους αντιμνημονιακούς να σηκωθούν και να του φωνάξουν ότι δεν γουστάρουμε αυτό που υπέγραψαν οι κυβερνητικοί, αγκαλιά με τη Ντόρα και χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη...

Τι ήξερε η CIA για τον Ανδρέα

Άγνωστες περιγραφές για τον χαρακτήρα, τις μυστικές αποφάσεις και την πολιτική συμπεριφορά του Ανδρέα Παπανδρέου περιέχονται σε αυστηρά απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας των Αθηνών προς το State Department και την Ουάσιγκτον. Οι διπλωμάτες της αμερικανικής πρεσβείας περιγράφουν τον Ανδρέα Παπανδρέου σαν μια διχασμένη προσωπικότητα και σαν ένα πολιτικό «Μακιαβέλι», που άλλα έλεγε στο λαό και άλλα συμφωνούσε με την Αμερική.

Αιτή: Ξεπέρασαν τις 90.000 τα κρούσματα χολέρας

Πάνω από 2.000 Αϊτινοί έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από την επιδημία χολέρας που ξέσπασε στη χώρα στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου. Συνολικά τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 90.000.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το

Μας κυβερνούν ηγέτες, όχι αστεία

Γράφει η Κουκίδα (pontiki.gr)


thumb

Κι άλλα χαστούκια φάγαμε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Ένα (το μεγαλύτερο) το έφαγε ο Geoffrey, (πρώην Γιωργάκης), από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Του το φύλαγε ο Πορτογάλος του δικού μας. Το δεύτερο το έφαγε ο Παπακωνσταντίνου από τους υπολοίπους υπουργούς οικονομίας της ευρωζώνης. Το τρίτο το έφαγε η Κατσέλη από τον υπάλληλο των Βρυξελλών και μέλος της τρόικας Σερβάς Ντερούζ.
Η αν(τ)οχή της ΕΕ προς την Ελλάδα στέρεψε απότομα, γιατί έχει να κοιτάξει και άλλους ασθενείς (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία) που έχουν την προοπτική να γίνουν καλά. Εμείς

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αλλάζει το πρόγραμμά του ο Στρος Καν

Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει αποκλειστικά στο «Βήμα online» ότι ο Γενικός Διευθυντής του αναχωρεί εσπευσμένα το απόγευμα από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο τηλεγράφημα αναφέρει
«Εξαιτίας πιεστικών ζητημάτων, ο Γενικός Διευθυντής χρειάστηκε να συμπιέσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα και αναχωρεί από την Αθήνα αργότερα σήμερα. Ορισμένες συναντήσεις που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για αύριο το πρωί έχουν αναπρογραμματιστεί και θα γίνουν σήμερα Τρίτη».

Καλά τα λες, Πρόεδρε!

Ο Στρος Καν είδε τον Κάρολο Παπούλια
Πόσες και πόσες φορές – και προ ημερών, μάλιστα – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δεν έχει δώσει το δικό του στίγμα για την πρωτοφανή οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα, χρησιμοποιώντας την φράση “να πληρώσουν οι έχοντες”;
Σήμερα, ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της χώρας βρήκε έναν σύμμαχο στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, η εμπλοκή του οποίου στα οικονομικά της χώρας, παραπέμπει, προφανώς, την κοινή γνώμη σε μέτρα, φόρους, περικοπές …

Εορταστικό ωράριο εμπορικών καταστημάτων στον Πειραιά

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στους ελεύθερους χώρους, ιδιαίτερα στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, όπως εκτιμά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.
Ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στην χρήση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στην πόλη, καθώς έχουν μετατραπεί σε «ιδιωτικές ζώνες» και ως εκ τούτου η εικόνα και λειτουργία τους έχει παντελώς αλλοιωθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της πόλης, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

«Καίει» Παπαθανασίου ο σκληρός δίσκος της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου

Σύμφωνα με βουλευτές – μέλη της Εξεταστικής της Βουλής, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.
Από την ανασύνταξη του σκληρού δίσκου, που έκανε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ προκύπτουν τα εξής:
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ν.Δ. σύμφωνα πάντα με τους βουλευτές είχε δεχτεί χορηγίες από τη Γερμανική εταιρεία σε διάφορες εκδηλώσεις του (ομιλίες).

Συνελήφθη στο Λονδίνο ο Τζούλιαν Ασάνζ

Κατηγορείται για υπόθεση βιασμού στη Σουηδία
Συνελήφθη -ή, σύμφωνα με άλλη εκδοχή, παραδόθηκε- σήμερα στη Βρετανία ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού που είχε με αστυνομικούς. Άνδρες της Σκότλαντ Γιαρντ συνέλαβαν τον 39χρονο Αυστραλό, σε εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Ο Ασάνζ καταζητούνταν στη Σουηδία με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών, την οποία αρνείται.

Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στα δικαστήρια Ευελπίδων

Σοβαρές συμπλοκές σώμα με σώμα ανάμεσα μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και ομάδας αντεξουσιαστών, αυτή την ώρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Από τα βίαια επεισόδια, τραυματίστηκαν τουλάχιστον δυο νεαροί, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της νεολαίας Συνασπισμού. Οι νεαροί βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο χώρο των δικαστηρίων προκειμένου να δείξουν τη συμπαράστασή τους στους έξι συλληφθέντες.
Συμπληρωματική δίωξη

Φεγγάρια

Του Δηµήτρη Μητρόπουλου  (ΤΑ ΝΕΑ)
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Χρήστου Παπουτσή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι άλλη µια επιβεβαίωση πως αλλιώς τα περίµεναν στο ΠΑΣΟΚ µετά τις εκλογές του 2009 κι αλλιώς τα βρήκαν. Εν προκειµένω, ο Χρήστος δεν βρήκε θέση στην κυβέρνηση _ κι ας υπήρχε µέχρι λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης η διάχυτη εντύπωση ότι «ο Παπουτσής παίζει για το Εξωτερικών ή το Ανάπτυξης». Το πρώτο χαρτοφυλάκιο πήγε στον ∆ηµήτρη ∆ρούτσα και το δεύτερο _ όχι όπως το περίµεναν αλλά ως ΥΠΕΚΑ _ στην Τίνα Μπιρµπίλη.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

pontiki.gr

Τ. ΣΚΙΟΠΑ:ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο δεν γίνονται με απλές αποφάσεις, αλλά με πραγματικές αλλαγές στην οργάνωση και τη συμπεριφορά και θα χρειαστούν χρόνο και μεγάλη υπομονή». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Τομάζο Σκιόπα, σε συνέντευξή του στους «Νέους Φακέλους».

Αργός θάνατος

Του Γιώργου Λακόπουλου (ΤΑ ΝΕΑ)

Η πιο συνηθισµένη ιστορία στην πόλη αυτήν την περίοδο: όποιος έχει λαµβάνειν από το κράτος, χτυπάει το κεφάλι του. Προµηθευτές, εργολάβοι,επιχειρήσεις, ιδιώτες, απλοί φορολογούµενοι, αλλά και εργαζόµενοι στο ∆ηµόσιο ακούγονται πια σαν χορωδία: το κράτος δεν πληρώνει! Είναι αµέτρητοι όσοι προσπαθούν να πάρουν τα χρήµατά τους από µια δηµόσια υπηρεσία, από δήµο ή νοµαρχία και εισπράττουν άρνηση.
Το κράτος αγοράζει αγαθά και υπηρεσίες και δεν τα πληρώνει! Ηδη άρχισαν να δηµιουργούνται ακόµη και αµφιβολίες αν θα

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΛΙΜΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ

Τα νερά στην Λίμνη Παμβώτιδα συνεχίζουν να μην υποχωρούν έτσι τα προβλήματα παραμένουν και κυρίως στο νησάκι Ιωαννίνων. Πλημμύρισαν σπίτια και πλατείες ενώ καταστράφηκαν περιουσίες χωρίς καμιά υπηρεσία να μπορεί να βοηθήσει καθώς δεν υπάρχει έξοδος για τα νερά.

Ασπιρίνη κατά του καρκίνου

Η καθημερινή χορήγηση ασπιρίνης σε μικρές δόσεις μπορεί να μειώσει σημαντικά τις νέες περιπτώσεις καρκίνου καθώς και τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της νόσου σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.
Όπως μεταδίδει το BBC σε όσους ασθενείς χορηγούταν ασπιρίνη είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο, ενώ ένα 10% αυτών είχε λιγότερες πιθανότητες να πεθάνει από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια συγκριτικά με όσους δεν έπαιρναν το σκεύασμα.

Eκκλησία : Φουντώνει το κίνημα κατά της κάρτας του πολίτη

Ρεπορταζ στο ΒΗΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ 
Φουντώνει διαρκώς στο εσωτερικό της Εκκλησίας το λεγόμενο κίνημα κατά της κάρτας του πολίτη. Δεκαπέντε μόλις ημέρες μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία δήλωσε ότι θα περιμένει μέχρι τις αρχές του 2011 οπότε και θα εκφράσει τις απόψεις της, αφού εν τω μεταξύ συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις που θα γίνουν για το νομοσχέδιο, ολοένα και περισσότεροι ιεράρχες δηλώνουν κάθετα την αντίθεσή τους στην κάρτα του πολίτη. Το φαινόμενο

Σταθερή η ελληνική θέση για την επιστροφή των Γλυπτών του ΠαρθενώναΠαρανόηση ή σκόπιμη ήταν παρερμηνεία της συνέντευξης του υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα που δημοσιεύθηκε στους χθεσινούς «Times» του Λονδίνου; «Η Ελλάδα προσπαθεί να σταματήσει το αδιέξοδο δεκαετιών με την Βρετανία για τα Ελγίνεια Μάρμαρα εγκαταλείποντας τον μακροχρόνιο ισχυρισμό της περί ιδιοκτησίας τους, αν το Βρεταννικό Μουσείο τα στείλει στην Αθήνα με τη μορφή μακροχρόνιου δανεισμού»,

Επεισόδια στο κέντρο των Ιωαννίνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο των Ιωαννίνων. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πορείας, περίπου στις εφτά το απόγευμα, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ.Η αρχή έγινε στη συμβολή των οδών Πυρσινέλλα και Γρηγορίου Σακκά. Εκεί κουκουλοφόροι έκαναν επίθεση σε κάμερα τράπεζας και ενώ οι αστυνομικοί ήταν παρατεταγμένοι ακριβώς απ’ έξω. Τα ΜΑΤ απάντησαν αμέσως με χρήση δακρυγόνων και στους κοντινούς δρόμους ξεκίνησε κυνηγητό. Στην πλατεία

Βία


Να σου πω εγώ, κυρά μου, τι θα έκαμες έτσι και τον γιόκα σου τον σκότωνε μια σφαίρα μπάτσου των Εξαρχείων. Από αραχτή του λίφτινγκ και του shopping therapy θα κατέληγες Ρόζα Λούξεμπουργκ. Επομένως, βλακεία επικών διαστάσεων η κατηγορηματική και δογματική θέση εναντίον της βίας. Γιατί με βία η Αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής. Με άφθονη βία και με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς απέσπασαν την ανεξαρτησία τους οι άποικοι της Αμερικής. Με μπόλικη βία γκρεμίστηκε η

Ο Αλέξης ζει, η ΕΛ.ΑΣ. ψεκάζει

Χιλιάδες στους δρόμους, η αστυνομία έπνιξε 
την Αθήνα στα χημικά
Τραυματίστηκε από μάρμαρο στο κεφάλι και έπεσε αιμόφυρτος στο 
οδόστρωμα
Θύμιζε Δεκέμβρη 2008... Στην κατάχρηση των χημικών και των χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, στις πέτρες, στα μάρμαρα και στη διάσπαρτη κίτρινη σκόνη του πιπεριού που, μαζί με τα υπολείμματα των καμένων σκουπιδιών, έμειναν πίσω στους άδειους δρόμους της Αθήνας... Μα, πάνω απ' όλα στην οργή που ξεχείλιζε: κι αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο για τη δολοφονία του Αλέξη.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από διαμαρτυρία πολιτών με αφορμή την ολοκλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στην Ελλάδα και οι αντιδράσεις για την επίσκεψη, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο και η σύνοδος Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες είναι τα θέματα που επικρατούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δάκρυα και αίμα. Πέτρες και κλομπ μάτωσαν τις διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο".

Έφοδος της αντιτρομοκρατικής στη Γλυφάδα

Έφοδος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε διαμέρισμα της οδού Μυστρά 124 στην Άνω Γλυφάδα, έπειτα από πληροφορίες που η αστυνομία δηλώνει ότι συνέλεξε μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των συλληφθέντων της Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, τα ευρήματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς το σπίτι είχε νοικιαστεί πριν μερικούς μήνες με πλαστά στοιχεία από τον Γεώργιο Καραγιαννίδη, που είχε συλληφθεί πριν μερικές ημέρες στον Πειραιά.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Σε «darling των “Financial Τimes”» αναδεικνύεται ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (στο σκίτσο) αφού κέρδισε την 8η θέση στην ειδική ετήσια λίστα της δηλητηριώδους εφημερίδας με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η τελική θέση καθορίζεται από τη βαθμολογία σε τρεις επί μέρους τομείς: στην πολιτική ικανότητα, στην αξιοπιστία και στην οικονομική απόδοση.
Στους δύο τελευταίους τομείς η «ροζ κόμπρα των οικονομικών ειδήσεων» τοποθέτησε τον υπουργό στις τελευταίες θέσεις

Δάκρυα και αίμα

Πέτρες και κλομπ μάτωσαν τις διαδηλώσεις 
για τον Γρηγορόπουλο
Τα δάκρυα που χύθηκαν φέτος δεν ήταν μόνο για τον Αλέξη. Ηταν για το χαμένο μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς, της γενιάς της κρίσης, που δεν χρειαζόταν δακρυγόνα για να κλάψει. Της προσφέρθηκαν άφθονα, μαζί με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που μοίραζαν απλόχερα τα ΜΑΤ (φωτ. επάνω, η Βουλή των Ελλήνων). Η κόκκινη μπογιά, που πέταξαν νεαροί στους αστυνομικούς και

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Διεισδύοντας στους «Πυρήνες»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ

Η αστυνομική πλευρά των γεγονότων είναι γνωστή και δεν εκπλήσσει κανέναν. Οι συνήθεις γιάφκες, οι γνωστές αποθήκες, τα όπλα και τα εκρηκτικά σχεδόν ίδια, οι συνωμοτικοί κανόνες κοινοί από την εποχή των παράνομων κομμουνιστών της μετεμφυλιακής περιόδου και τα πρόσωπα επίσης δεν έχουν κάτι το σπάνιο, είναι νέοι, φοιτητές στις περισσότερες των περιπτώσεων. Πάντα έτσι ήταν. Αυτό δείχνουν η ευρωπαϊκή και η ελληνική εμπειρία. Τις ομάδες ένοπλης πολιτικής βίας συγκροτούσαν συνήθως νεαρά άτομα που κινούνταν στην περιθωριακή ζώνη μεταξύ

Πάμε καλά, θα πληρώσουμε αργότερα

Στη συνάντηση Μπαρόζο- Παπανδρέου στις Βρυξέλλες «κλείδωσε» η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του δανείου . «Κλείδωσε» χθες στις Βρυξέλλες η απόφαση για την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του δανείου των 110 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ προς τη χώρα μας στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου , ο οποίος συνοδευόταν από τον κ. Λ. Παπαδήμο .

Απαραίτητοι Λύμπε και Δέλλας

Οι επιστροφές των Λυμπερόπουλου και Δέλλα το περασμένο καλοκαίρι αποδεικνύονται οι σημαντικότερες κινήσεις της ΑΕΚ, με τους ανθρώπους της ομάδας να θεωρoύν απαραίτητους τους παίκτες. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει... Ο Λυμπερόπουλος έπαιξε ελάχιστα στο Περιστέρι, αλλά η μπαλιά που έβγαλε στο γκολ του Μπλάνκο αποδεικνύει πως το ποδόσφαιρο είναι απλό αν το...

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΓΚΕΛΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ...

http://1.bp.blogspot.com/_o0tvqRA0PI8/TPzTC7jLu1I/AAAAAAAABwQ/A1ebZhwXjs4/s1600/%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%259F%25CE%25A5-%25CE%259C%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%259A%25CE%2595%25CE%259B.jpg

Οι αλλαγές στη λειτουργία ΑΕΙ και ΤΕΙ


 
Η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της ορίζει τις βασικές πτυχές της πρότασης του υπουργείου για τις αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.
Όσον αφορά τη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου Διοίκησης με τη συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών προσωπικοτήτων , ζήτημα που έχει προκαλέσει τις οξύτερες αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας, η υπουργός δηλώνει: “ Η πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης θα είναι εκλεγμένοι ακαδημαϊκοί, θα εκπροσωπούνται και οι φοιτητές, ενώ το ΑΕΙ θα επιλέγει τις προσωπικότητες εκτός ιδρύματος που θα συμμετέχουν και το υπουργείο δεν θα έχει

«Το βότανο της μεγάλης ζωής»

Ένα τσάι χωρίς καφεΐνη για όλες τις ώρες

 
To Rooibos είναι ένα βότανο και το όνομα του στα αφρικάνικα σημαίνει κόκκινος θάμνος . Συνηθίζεται να λέγεται κόκκινο τσάι και φυτρώνει σε μια μικρή περιοχή των βουνών Caderberg, βόρεια του Cape Town.
Παρέχει τσάι χωρίς καφεΐνη και αυτό το κάνει κατάλληλο για όλες τις ώρες τις ημέρας καθώς και για όλες τις ηλικίες.
Οι Ιάπωνες το αποκαλούν «βότανο της μεγάλης ζωής».
Σε πολλές χώρες χρησιμοποιείται στα βρέφη για να καταπολεμήσουν τις κοιλιακές αναταραχές, τους κολικούς και τις αϋπνίες.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΑΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ:GUTEN MORGEN
ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ: Добър ден