Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Wie schön leuchtet der Morgenstern (Johann Sebatian Bach) Advent Weihnachten

Στα χνάρια του Grand Cherokee (VIDEO)

 Φακατσέλης Βαγγέλης στο Real.gr
Όσοι δεν αποτελούν γνώστες του αντικειμένου, θα το μπερδέψουν εύκολα με το νέο Grand Cherokee, ωστόσο το αυτοκίνητο της φωτογραφίας, είναι ο αντικαταστάτης του Compass, του μικρότερου SUV στη γκάμα της Jeep.
Σε αντίθεση πάντως με το εντελώς νέο παρουσιαστικό μπροστά, στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι περιορισμένες. Εκτός όμως από τις αισθητικές διαφοροποιήσεις μέσα-έξω, το νέο Compass έχει υποστεί βελτιώσεις σε αρκετά από τα μηχανικά του μέρη.

Φίλιππος Πλιάτσικας: Πολύ χιόνι

Στις Βρυξέλλες με χαμηλωμένα μάτια

Γράφει η Κουκίδα (pontiki.gr)
thumb
Μια ημέρα μετά την «οργή λαού», ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να πείσει ότι "αυτά που είδατε στις τηλεοράσεις είναι μοντάζ, εμείς μια χαρά είμαστε και ο κόσμος στηρίζει την πολιτική μας". Άνευ ατζέντας, στρατηγικής ή συμμαχιών, ο μικρός Γιωργάκης θα επιχειρήσει (;) να εφεύρει ένα νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να δείξει ότι υψώνει ανάστημα στην ΕΕ.

Πιστολίδι σε σχολείο με νεκρό

Κάντο κι εσύ, αν μπορείς!

Σκληρό παζάρι μέχρι το τέλος στις Βρυξέλλες για τον Μηχανισμό Στήριξης

 Γ. Παπανδρέου: «Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» 
Με τον πρωθυπουργό να τάσσεται υπέρ της λήψης υπεύθυνων αποφάσεων και της ανάληψης των ευθυνών από κάθε ευρωπαίο ηγέτη άρχισε σήμερα στις Βρυξέλλες η διήμερη σύνοδος κορυφής των 27.  Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η τροποποίηση στη Συνθήκη της Λισαβόνας, που απαιτείται, βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών των ευρωπαίων ηγετών.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε χθες τηλεφωνική

Γιώργο, Γιώργο τέτοια σπόρια σπέρνουν όλα σου τ' αγόρια...

Της Τζένης Κ. (pontiki.gr)
thumb


Για ποια ικανότητα σύνθεσης μας μιλάνε οι σοφοί της εποχής; Αφού όλες οι πρόσφατες ελληνικές συνθέσεις έχουν μέσα τους το σπόρο της διάλυσης και της αλλοτρίωσης. Και δεν πρόκειται για ένα σπόρο που βρέθηκε εκεί λόγω του ανέμου, της βροχής ή των κάθε λογής κύκλων της ζωής και της εξέλιξης. Είναι ένας σπόρος που τον βάζει στο ενδεδειγμένο μέρος ανθρώπινο χέρι ή καλύτερα, εξουσιαστικός νους, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιμόλυνσης των αποτελεσμάτων.

Ξυλοδαρμοί πολιτικών και συνδικαλιστών

Η ιστορία της γέννησης του Χριστού.. σήμερα!!


Πώς θα ήταν η ιστορία της γέννησης του Χριστού, αν γινόταν σήμερα;;; Η ιστορία που ομολογουμένως έχει αρκετή φαντασία, κάνει ταξίδι μέσα απο το Gmail, το Facebook, το Amazon και άλλα δίκτυα δείχνοντας μας πως θα ήταν η γέννηση του Ιησού Χριστού στην κοινωνία της τεχνολογίας!! Βίντεο..

Πωλούνται αεροδρόμια, τρένα, τζόγος, τράπεζες και δρόμοι

Στο σφυρί 115.000 στρέμματα
Fast track στο Ελληνικό, σε εταιρεία η διαχείριση της περιοχής
Πωλητήριο σε ακίνητα και συμμετοχές του Δημοσίου με ταυτόχρονη επέκταση συμβάσεων παραχώρησης βάζει η κυβέρνηση με στόχο την είσπραξη 7 δισεκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2011-2013. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η χθεσινή διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα προσληφθούν σύμβουλοι για να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Ανάμεσα στα προς πώληση περιουσιακά

Το χρέος της χώρας μας είναι ελέγξιμο

Προϋπόθεση να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα

 
Το χρέος της χώρας μας είναι ελέγξιμο αρκεί να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να προχωρήσουμε με την προσαρμογή και να ξαναβρούμε τους ρυθμούς ανάπτυξης, τόνισε σε συνέντευξή του στο Mega, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Επανέλαβε την πεποίθησή του ότι από το 2012 θα ξαναέρθουμε στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα διαφωνεί με τη συμμετοχή ιδιωτών στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης, διευκρίνισε πως «η κυβέρνηση διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο μπήκε αυτό το θέμα στη συζήτηση, διότι δημιουργεί αστάθεια στο σύστημα».
Newsbeast

Πρόσωπο της χρονιάς o Mr Facebook

Ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι το πρόσωπο της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Time, γιατί «φέρνει σε επαφή περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους χαρτογραφώντας τις κοινωνικές τους σχέσεις».
Ο 26χρονος Ζάκερμπεργκ διέψευσε τα προγνωστικά, που ήθελαν το Τime να απονέμει τον τίτλο στον Ζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks. Οι συντάκτες του περιοδικού ξεχώρισαν τον κύριο Facebook γιατί

Κομπίνα με πετρέλαιο….

Μεγάλη κομπίνα κατά την διανομή πετρελαίου φαίνεται ότι είχε στηθεί στην περιοχή της Άρτας. Το κόλπο ήταν ωραία στημένο. Δίνονταν μία παραγγελία, έφτανε άλλη ποσότητα, πληρώνονταν η αρχική. Κάποιοι κέρδιζαν, κάποιοι έχαναν. Φυσικά αυτό που έχανε ήταν το δημόσιο, αφού οι ποσότητες σε δικές του υπηρεσίες παραδίδονταν. Τώρα η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου προσπαθεί να βγάλει την άκρη και να βρει τους ενόχους, κάνοντας φύλο και φτερό τα παραστατικά. Από τις υπηρεσίες που ελέγχονται, σύμφωνα με πληροφορίες είναι και το ΤΕΙ της Άρτας.
EpirusPost.gr

Προειδοποιεί και για Ελλάδα η Moody΄s


 Μια μέρα μετά την "προειδοποίηση" για την Ισπανία ο οίκος Moody’s Investors Service επανέρχεται με μια νέα προειδοποίηση, αυτή τη φορά για την Ελλάδα.
Ο οίκος θέτει υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας "Ba1" σε εγχώριο και ξένο νόμισμα. Το country ceilings για τα ομόλογα και

Το δώρο Χριστουγέννων των μισθωτών πρέπει να καταβληθεί από 16 έως 21 Δεκεμβρίου

Το δώρο Χριστουγέννων των μισθωτών πρέπει να τους καταβληθεί από 16 έως 21 Δεκεμβρίου 2010 όπως αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε έγγραφό της προς τους εργοδότες της χώρας. Παράλληλα, υπενθυμίζεται προς το καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρο 1 Βασιλικού Διατάγματος 750/1971), τα καταστήματα θα

Οι πιο καυτές 48 ώρες για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Crash test για την ευρωπαϊκή συνοχή
του Παναγιώτη Γκρουμούτη (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
Το πιο κρίσιμο 48ωρο της μέχρι σήμερα πορείας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησε. Τις  επόμενες ώρες, ουσιαστικά μέχρι την  Παρασκευή το απόγευμα, οι πολιτικοί  ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται  να αποφασίσουν στις Βρυξέλλες όχι για την πορεία της ευρω-οικονομίας, τις μεθόδους αντιμετώπισης της κρίσης και τον … χαρακτηρισμό των εργαλείων τους σε μόνιμα ή προσωρινά, αλλά για την ίδια τη

Ισχυρή χιονόπτωση στη Γερμανία


... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

pontiki.gr

«Δε σκοπεύω να πάω πουθενά!»

Ο Β. Παπαχρήστος δεν προλαβαίνει την... μπαταρία στο κινητό του
«Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ, ανήκω στο ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να πάω πουθενά αλλού», δήλωσε κατηγορηματικά ο Βαγγέλης Παπαχρήστος μιλώντας σε παρέα δημοσιογράφων στη Βουλή.Επιχείρησε έτσι να βάλει τέλος στα διάφορα σενάρια των τελευταίων ημερών, ότι μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναζητεί νέα κομματική στέγη.Αποκάλυψε μάλιστα ότι από τη στιγμή της διαγραφής του δεν έχει δεχθεί απλώς τα συγχαρητήρια των συναδέλφων του, αλλά και περισσότερα από 2.000 τηλεφωνήματα!«Τόσο ενδιαφέρον δεν είχα εισπράξει όταν έφυγα από το ΚΚΕ το ‘89», είπε χαριτολογώντας.

newsbeast.gr

Κεκλεισμένων με τα Τρίκαλα!

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ποινή μίας αγωνιστικής για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του στην Τρίπολη και αν δεν κάνει έφεση θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο στον αγώνα Κυπέλλου με τα Τρίκαλα. Τι είπαν οι “πράσινοι” στην απολογία. Φερέιρα: “Ταβάνι μας ο ουρανός”.

Το κόµµα του Ιανού

Τoυ Γιώργου Λακόπουλου

Janus bifrons, δηλαδή διπρόσωπο Ιανό, ονόµαζαν οι Ρωµαίοι έναν από τους πιο διάσηµους θεούς τους. ∆εν ξέρουµε πώς ακριβώς ήταν τα δυο πρόσωπα της θεότητάς του. Αλλάµπορούµε ναεικάσουµε παρακολουθώντας κάπως πιο προσεκτικά τον πρόεδρο της Ν.∆. Αντώνη Σαµαρά. Οι µεταµορφώσεις της πολιτικής του και ιδίως η αγωνιώδης προσπάθειά του να εναλλάσσει δυο διαφορετικά πρόσωπα µεδυο διαφορετικές

Νέο μπαράζ κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς ανακοινώθηκε νέος γύρος κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά και την 24ωρη απεργία της Πέμπτης (16/12). Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντιδρούν στις προτεινόμενες από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλαγές στην οργανωτική και εργασιακή δομή των αστικών συγκοινωνιών.

Το χιόνι δημιουργεί τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στη Γερμανία

Οι μετερεωλόγοι προειδοποιούν  για χαοτικές καταστάσεις
 φωτο και πληροφορίες Ν24
 Το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας σκεπάστηκε στα "άσπρα" από τα χιόνια που πέφτουν συνεχώς από το πρωί. Όπως ήδη γράψαμε, οι χιονοπτώσεις θα σκεπάσουν ολόκληρη της Γερμανία, ξεκινώντας από το Βορρά. Ήδη το κύμα της κακοκαιρίας  έφτασε και πέρασε την κεντρική Γερμανία (η Φραγκφούρτη σκεπάζεται αυτή τη στιγμή από έντονη χιονόπτωση). Τα ΜΜΕ ενημερώνουν  συνέχεια τους οδηγούς για το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Γερμανίας και ότι τα εκχιονιστικά είναι σε πλήρη δράση, χωρίς να αποκλείονται οι μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις παντού. Το ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων θα συνεχίσει να πλήττει τη Γερμανία μέχρι αύριο το μεσημέρι. Σύμφωνα με τη μετερεωλογική υπηρεσία, το χιόνι θα παραμείνει για καιρό, έτσι ώστε τα Χριστούγεννα θα γιορταστούν, με πιθανότητα 90%, χιονισμένα.

Βρυξέλλες: Η Γερμανία εμμένει στη «λύση έσχατης ανάγκης»

Η γερμανίδα Καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ
Επιμένει η γερμανική κυβέρνηση ώστε ο μόνιμος μηχανισμός ευρωπαϊκής στήριξης για τα μέλη της ευρωζώνης, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί στη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, να αποτελεί «λύση έσχατης ανάγκης», μόνον.
Το Βερολίνο εδώ και μέρες στηρίζει μία ορισμένη διατύπωση στο θέμα αυτό, που θα προτείνει στους εταίρους, ώστε να αποφεύγεται στο μέλλον μία «καταχρηστική», κατά το Βερολίνο, χρήση του μηχανισμού.

Συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ

Συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ 
«Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να είναι παρατεταμένα, προκειμένου να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες της ΕΕ», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στον επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην συνάντηση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι ευθύνες των άλλων...

Για μια ακόμη φορά διαδήλωσαν χτες μερικές χιλιάδες πολίτες. Δικαίωμά τους και συνεπώς καλά έκαναν. Επιπλέον ο καθένας μπορεί να κατανοήσει τους λόγους που οδηγούν πολλούς στους δρόμους της διαμαρτυρίας κι ας είναι πανίσχυρο το κυβερνητικό επιχείρημα για τα ελλείμματα, τα δάνεια, τους όρους του δανεισμού, κοντολογίς το γνωστό και αδυσώπητο «ανάγκα και θεοί πείθονται».

Πρόγραμμα - μαμούθ για ιδιωτικοποιήσεις 7 δισ.

 Ποια ακίνητα αξιοποιούνται - Σε ποιες επιχειρήσεις του Δημοσίου μπαίνουν ιδιώτες
Μπαράζ αποκρατικοποιήσεων με αξιοποίηση των ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο, αλλά και ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών συμμετοχών σε τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις, προβλέπει το σχέδιο που κατήρτισε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Σέρβοι δολοφονήθηκαν για τα νεφρά τους, τα οποία πωλήθηκαν στη μαύρη αγορά


Σε εγκληματικό δίκτυο εμπλέκεται ο Θάτσι
  The Guardian
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου είναι επικεφαλής «μαφιόζικου τύπου» αλβανικού κυκλώματος παράνομης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπινων οργάνων μέσω ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το οργανωμένο έγκλημα

Ο εργασιακός μεσαίωνας ήταν πάντα εδώ...

Από το Ελληνάκι
http://manier-manier.blogspot.com/%20%20
Από το PRESS-GR

Ώρες ώρες, είναι για να θαυμάζει κανείς τον δημόσιο λόγο αυτού του τόπου, αλλά και την υποκρισία που διατρέχει ολόκληρη την κοινωνία. Αυτές τις φωνές που ξεπετάγονται ξαφνικά και, διαρρηγνύοντας ιμάτια, φωνάζουν για τo φοβερό κακό και τις αδικίες που τους βρήκε ξαφνικά. Σε αυτό το «ξαφνικά» θέλω να εστιάσω, σε συνδυασμό με το κλισέ των τελευταίων ημερών περί επιστροφής στον εργασιακό μεσαίωνα.

Χωρίς σχόλια..

πηγή

Ετοιμοθάνατος ο Φιντέλ Κάστρο σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις του Wikileaks. Βαριά άρρωστος από το 2006

Πολύ κοντά στο θάνατο βρίσκεται ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks.
Ο Κουβανός ηγέτης, ο οποίος λόγω προβλημάτων υγείας έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ, φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Η κατάσταση της υγείας του 84χρονου θεωρείται κρατικό μυστικό στην Κούβα.

Κ. Χατζηδάκης: «Κανένα μίσος σε όσους μου επιτέθηκαν»

«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες», δήλωσε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στον προπηλακισμό του κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας. Ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε παράλληλα τόσο τον αστυνομικό που τον προστάτευσε, όσο και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να τον υπερασπιστούν.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χατζηδάκη:

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Στη «γραμμή Μέρκελ» το σχέδιο απόφασης που συζητείται στις Βρυξέλλες - Ολο το σχέδιο σε pdf

Την κατόπιν απαιτήσεως του Βερολίνου εμπλοκή και των ιδιωτών - δηλαδή των τραπεζών και των άλλων λεγόμενων «θεσμικών επενδυτών» - στο διαρκή μηχανισμό δημοσιονομικής σταθερότητας των κρατών-μελών της ζώνης προβλέπει το σχέδιο απόφασης που συζητούν στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το οποίο δημοσιεύει το ΒΗΜΑonline. Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εγκριθούν από τις

Ανάκαμψη στη Γερμανία και το 2011 προβλέπει η S&P

Η οικονομική ανάκαμψη στην Γερμανία πρόκειται να συνεχιστεί το επόμενο έτος καθώς θα προκύψουν οφέλη από τη ταχύτερη επέκταση της καταναλωτικής δαπάνης και των επιχειρηματικών επενδύσεων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Standard & Poor’s (S&P).
Εκτιμάται πως η γερμανική οικονομία θα επιβραδύνει την ανάπτυξή της από 3,5% φέτος σε 2,4% το 2011 και 2,15% το 2012, δήλωσε η S&P.

Κρόιφ: Η Μπαρτσελόνα ξεπούλησε τη μοναδικότητά της

Κατά της τοποθέτησης χορηγού στη φανέλα ο «Ιπτάμενος Ολλανδός». Με πίκρα αναφέρθηκε στη συμφωνία της Μπαρτσελόνα με την εταιρία Qatar Foundation o Γιόχαν Κρόιφ. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της ομάδας όταν μετεγγράφηκε σε αυτήν από τον Άγιαξ, το 1973, μίλησε για «ξεπούλημα της μοναδικότητας του συλλόγου».

Μέρκελ: Κανείς στην Ευρώπη δεν θα μείνει μόνος του

«Κανείς στην Ευρώπη δεν θα μείνει μόνος του, κανείς στην Ευρώπη δεν θα αφεθεί να καταρρεύσει», δήλωσε σε μια σπάνια στιγμή αλληλεγγύης η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική βουλή την Τετάρτη, εμμένοντας παράλληλα στο όχι απέναντι στο ευρωομόλογο.
Με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα στους εταίρους στην Ευρωζώνη που

«Η κυβέρνηση έχει χάσει την ιεράρχηση των θεμάτων»

Δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη 
Η ψυχολογία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι καλή, κανείς στη Βουλή δεν μίλησε για τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Σημείωσε πως το πρόβλημα δεν είναι ο καθαρός μισθός του εργαζόμενου αλλά αυτά που επιβαρύνουν όπως το κόστος της φορολογίας. Σημείωσε πως κυβέρνηση έχει χάσει την ιεράρχηση των θεμάτων μέσα στο θολό τοπίο.

«Στο τέλος της προσπάθειας της χώρας υπάρχει ελπίδα»

Καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας αλλά και την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» είπε πως τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν την προσπάθεια της χώρας.

Τελικά η κυβέρνηση το πήρε το μήνυμα;

Παρά το κρύο και τη βροχή, χθές πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πορεία σε όλα τα χρονικά της χώρας. Χιλιάδες εργαζομένων βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ζητώντας το αυτονόητο. Δικαιοσύνη! Αξιοπρέπεια! Ψωμί! Να φύγουν οι ΚΛΕΦΤΕΣ από την Βουλή και από τη χώρα γενικότερα.

«Επιχείρηση Βαριοπούλα» Ξεκινά η δίκη 196 τούρκων αξιωματικών

Εκατόν ενενήντα έξι αξιωματικοί των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, προσάγονται σε δίκη αργότερα σήμερα Πέμπτη με την κατηγορία ότι συνωμότησαν με σκοπό την υπονόμευση της κυβέρνησης, σε μια υπόθεση που κυριαρχεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό και προκαλεί διαρκώς εντάσεις ανάμεσα στην

Βέλη κατά της καγκελαρίου για «αντι-ευρωπαϊκή» πολιτική

Ομοβροντία κατά της Μέρκελ πριν από τη κρίσιμη σύνοδο της Ε.Ε.
Στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων εντός και εκτός Γερμανίας βρίσκεται η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, που αναμένεται να καθορίσει τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χωρών μελών της ευρωζώνης. Το ευρώ εξακολουθεί, πάντως, να κλυδωνίζεται, μετά και την νέα έκθεση του οίκου Moody's που εκφράζει ανησυχία για το χρέος της Ισπανίας

Νέα 24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους του λεκανοπεδίου. Ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία αντιδρώντας στις σαρωτικές αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες που προωθεί η κυβέρνηση.

Η απεργία έσπασε, το Τwitter δοξάσθηκε

 
Η απεργία επιτυχημένη, τα πλήθη συγκεντρωμένα, τα επεισόδια πολλά, η ΕΣΗΕΑ περήφανη για τη συμμετοχή των δημοσιογράφων, οι τηλεοράσεις χωρίς ειδήσεις, τα ραδιόφωνα έπαιζαν μουσική, οι εφημερίδες ήταν κλειστές, ωστόσο η ενημέρωση έτρεχε με ταχύτητες τρελές.

Διήμερο διαβουλεύσεων με Σύνοδο Κορυφής

Ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. με αντικείμενο των διαβουλεύσεων τις λεπτομέρειες του Μηχανισμού Στήριξης. Άγνωστο παραμένει κατά πόσον θα συζητηθεί το θέμα των ευρωομολόγων, στο οποίο τα στελέχη της Ε.Ε. εμφανίζονται διχασμένα.
Οι λεπτομέρειες θα αφορούν στη διαδικασία που θα πρέπει να

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

Μέρκελ: Οι οικονομίες του φορολογούμενου είναι σίγουρες!

Η Καγκελάριος Μέρκελ επιμένει στις θέσεις της, λέγοντας ΟΧΙ στο ευρωομόλογο και στη χαλάρωση των κανόνων της οικονομικής πειθαρχίας. Λίγο πριν από τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες (σήμερα και αύριο) επανέλαβε για ακόμα μια φορά τις θέσεις της στο κοινοβούλιο και στα γερμανικά ΜΜΕ, θέλοντας να καθησυχάσει τους γερμανούς φορολογούμενους ότι δεν διατρέχουν κανέναν

Απειλεί την Ισπανία η Moody's

Σε... εγρήγορση φροντίζει να κρατάει τις αγορές ο οίκος αξιολόγησης Moody's με την νέα του ανακοίνωση, να θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιολόγηση της Ισπανίας, «απειλώντας» την στην ουσία με μελλοντική υποβάθμιση.
Η αξιολόγηση aa1 της χώρας  μπήκε σε αναθεώρηση για πιθανή αναβάθμιση, τόνισε η Moody's λόγω των αμφιβολιών που προκύπτουν από το αυηξμένο χρέος της χώρας.
Επακόλουθο της είδησης ήταν το ευρώ να υποχωρήσει έναντι της αγγλικής λίρας.
enet

Το χιόνι δημιουργεί προβλήματα στους εθνικούς δρόμους

Σε πολλά μέρη της Γερμανίας χιονίζει ήδη, όπως άλλωστε πρόβλεψαν και οι μετερεωλόγοι από χτες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα προβλήματα. Κυρίως στη Βόρεια Γερμανία, η χιονόπτωση σε  συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, κάνουν τις εθνικές οδούς "απροσπέραστους". Τα εκχιονιστικά είναι σε πλήρη δράση. Το ψυχρό αυτό κύμα κατηφορίζει προς το Νότο, όπου αναμένεται να φτάσει νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας
 Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους νομούς Φθιώτιδας (εκτός από την περιοχή της Λοκρίδας), Τρικάλων, Κιλκίς, Γρεβενών, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Καβάλας, Φλώρινας, Πέλλας, Λάρισας, Ιωαννίνων και Κοζάνης. Δείτε πού χρειάζονται αλυσίδες
Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους νομούς Φθιώτιδας (εκτός από την περιοχή της Λοκρίδας), Τρικάλων, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Καβάλας, Λάρισας, Γρεβενών,

Ο νόμος του Λυντς

Οι νεότερες γενιές δεν έχουμε ζήσει τον εμφύλιο. Τους προπηλακισμούς των βουλευτών από τους παρακρατικούς τις διαβάζαμε σαν μια μακρινή ιστορία που δεν μας αφορά. Να που την ιστορία την ξαναζούμε έστω και με πολλές δόσεις φάρσας. Είναι αυτονόητο ότι αποτελεί καθήκον της αστυνομίας να βρει τους υπαιτίους της απόπειρας λυνσταρίσματος του κ.Χατζηδάκη και να

Οι ευθύνες του συνδικαλιστικού κινήματος


Το διογκούμενο μέχρις εσχάτων απεργιακό κύμα των τελευταίων εβδομάδων αποτελεί, κατά την επικρατούσα άποψη της Κοινής Γνώμης, ένα φαινόμενο το οποίο έχει τις ρίζες του στην επί δεκαετίες υποβάθμιση του ρόλου που θα έπρεπε να έχει, δικαιώνοντας στην πράξη ένα κατακτημένο με αγώνες και διώξεις πολλών ηγετικών στελεχών του.
Σε πραγματικά χαλεπούς καιρούς, από άποψη πολιτικών ελευθεριών, περιορισμένων ή κυριολεκτικά ακυρωμένων, οι

Eπίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη -Τραυματίσθηκε ελαφρά


Προπηλακισμοί και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
 Περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν χθες ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης την ίδια ώρα που διαδήλωναν ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 23 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δέκα. Ακόμη τραυματίστηκαν ή αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τις ρίψεις των

Ποιoς είναι ο Βαγγέλης Παπαχρήστος

Γιος του αγωνιστή της Αριστεράς Καλλίμαχου Παπαχρήστου, ο Βαγγέλης Παπαχρήστος υπήρξε από τους νεότερους κρατούμενους της Χούντας,σε ηλικία μόλις 18 ετών πέρασε από δίκη στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων στις 9 Ιουλίου 1974, για...συμμετοχή στην οργάνωση "Άρης Βελουχιώτης" και βασανίστηκε.
Μέλος του ΚΚΕ και αργότερα μέλος της Κ.Ε. του κόμματος του

Πρωτεΐνη-κλειδί για θεραπεία της λευχαιμίας

 Σημαντικό βήμα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λευχαιμίας έκαναν βρετανοί ερευνητές οι οποίοι κατάφεραν να «απενεργοποιήσουν» τα ελαττωματικά βλαστικά κύτταρα που πυροδοτούν την εμφάνιση της νόσου.Οι ειδικοί από το Κing΄s College του Λονδίνου κατέστειλαν τη δράση μιας πρωτεΐνης στο αίμα και επέτυχαν έτσι να μετατρέψουν τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα σε υγιή. 

ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΕΙ Ο ΜΛΑΝΤΙΤΣ

Η Σερβία έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα πως κάνει ό,τι μπορεί για συλληφθεί ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς, δήλωσε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία... Μιλώντας ενώπιον του

Το πραγματικό διακύβευμα των «μεταρρυθμίσεων»

Οι πρόσφατες αλλαγές και «μεταρρυθμίσεις» κυρίως στις εργασιακές σχέσεις, αν αναλυθούν βαθύτερα οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα. Ο απώτερος στόχος φαίνεται ότι είναι η αλλαγή και μετάπτωση από το μοντέλο του κοινωνικού κράτους σε ένα στυγνό μονεταριστικό μοντέλο διαχείρισης της εξουσίας. Και αυτό γιατί εφόσον τηρηθεί απαρέγκλιτα το Μνημόνιο, τόσο το δημόσιο χρέος, όσο και η ύφεση θα έχουν πρωτοφανείς διαστάσεις.Επομένως αυτό που φαίνεται ως κυρίαρχη και ουσιαστική αντίληψη είναι η