Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Η δασκάλα της Α' δημοτικού έχει πρόβλημα με τον Τοτό που όλο βρίζει και δε δίνει την παραμικρή σημασία στο μάθημα..
'Ποιο είναι το πρόβλημά σου;', τον ρωτάει εξαγριωμένη.
'Είμαι πολύ έξυπνος για να είμαι στην πρώτη τάξη'. Απαντά ο Τοτός με ύφος. 'Η αδερφή μου είναι στην τρίτη τάξη και είμαι πολύ εξυπνότερος από αυτήν.
Πιστεύω πως πρέπει να πάω τουλάχιστον στην τρίτη κι εγώ'.
Η δασκάλα τον πάει στον διευθυντή, ο οποίος συμφωνεί να του κάνουν διάφορα tests γνώσεων κι εξυπνάδας κι αν απαντήσει σωστά, να τον βάλουν στη τρίτη τάξη.
'Πόσο κάνει... 3x13;', ρωτά ο διευθυντής.
'Τριάντα εννέα'.
'Ποια είναι η πρωτεύουσα της Φιλανδίας;'
'Το Ελσίνκι'...
'Πότε γιορτάζουμε το έπος της Αλβανίας;'
'Την 28η Οκτωβρίου'.
Σε όλες τις ερωτήσεις του διευθυντή, ο Τοτός απαντά σωστά. Όμως, μετά αρχίζει να ρωτά η δασκάλα, η οποία τον έχει άχτι και θέλει να αποδείξει πόσο αθυρόστομος είναι.
'Τι είναι αυτά που η αγελάδα έχει 4 κι εγώ 2;', ρωτάει πονηρά η δασκάλα.
'Τα πόδια', απαντά ήρεμα ο Τοτός.
'Τι είναι αυτό που έχεις μέσα στο παντελόνι σου, ενώ εγώ δεν έχω;'
'Τσέπες'.
'Τι είναι μαλλιαρό, οβάλ, γλυκό και μέσα υγρό;'
'Η καρύδα'.
'Τι μπαίνει μέσα σκληρό και ροζ και βγαίνει μαλακό και βρεγμένο;'
Ο διευθυντής ανοίγει διάπλατα τα μάτια του, αλλά πριν προλάβει να μιλήσει ο Τοτός λέει με αυτοπεποίθηση:
'Η τσίχλα'.
'Τι κάνει ο άντρας όρθιος, η γυναίκα καθιστή και το σκυλί στα τρία πόδια του;', ρωτά ακόμη πιο έντονα η δασκάλα.
'Χειραψία'.
Η δασκάλα τα έχει πάρει στο κρανίο! Αποφασίζει λοιπόν να χτυπήσει πιο δυνατά:
'Χώνεις τα παλούκια μέσα μου. Με πιέζεις, με καρφώνεις κι εγώ ανεβαίνω. Δεν προλαβαίνεις να τελειώσεις κι εγώ βρέχομαι. Τι είμαι;'
Τα μάτια του διευθυντή ανοίγουν τρομαγμένα, αλλά πάλι πριν προλάβει να πει κάτι, ακούει τον Τοτό να απαντά:
'Η σκηνή!', απαντά με σιγουριά ο Τοτός.
'Βάζεις το δάχτυλο μέσα μου! Με παίζεις νευρικά! Ο σωστός άντρας αυτό κάνει πρώτα. Τι είμαι;'
Ο διευθυντής πλέον άναυδος κοιτάζει σα χαμένος!
'Η βέρα!', λέει θριαμβευτικά ο Τοτός.
'Είμαι σε διάφορα μεγέθη. Όταν δεν είμαι καλά, στάζω. Όταν με πιάνεις και με αναταράζεις, ανακουφίζομαι... Τι είμαι;'
'Η μύτη'.
'Είμαι σα σκληρό δοκάρι με σουβλερή άκρη. Καρφώνομαι με δύναμη τρέμοντας.. Τι είμαι;'
'Το βέλος!'.
'Αρχίζω από 'μ' και τελειώνω σε 'ι'. Όταν με δοκιμάσεις λιγώνεσαι. Τι είμαι;

''Το μέλι φυσικά!'
Ο διευθυντής φωνάζει: 'Φτάνει πια! Ποιά τρίτη τάξη; Στείλε το κωλόπαιδο κατευθείαν στο πανεπιστήμιο! Εγώ από μέσα μου απάντησα λάθος σε όλες τις ερωτήσεις...!!!' 

Autocarnet Autocar Net

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ?

Τώρα που γίνεται πολύς λόγος για τα κλειστά επαγγέλματα στην χωρά μας και για το πώς πρέπει να ανοίξουν επιτέλους το μεγαλύτερο ερώτημα από όλα είναι το παραπάνω...
πηγή


Περιμένουμε «επιστροφές», «κεφάλια», χειροπέδες...

Του Θανάση Νικολαΐδη
thanikolaidi@gmail.com
 ΔΕΗ και όχι μόνο. ΔΕΚΟ και με τα όλα τους. Μισθοί, διευθυντάδες, ελλείμματα… Κανένας δεν τους έβγαλε «κόκκινη κάρτα». Κόμματα, κομματάρχες, οπαδοί «δεν ήξεραν, δεν είδαν». Αρχηγοί, βουλευτές μεγαλοστελέχη, συνδικαλιστές «δεν άκουσαν» για ρεμούλα και μακροχέρηδες, δεν το υποψιάστηκαν πως το ταμείο άδειαζε με εκροές για μέσα και για έξω και σήμερα τρέχουν, αφορίζουν, ξεσπαθώνουν και… τζάμπα μάγκες. 

5ος Κύκλος Συναπαντημάτων Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
FEDERATION OF PONTIAN GREEK ASSOCIATIONS IN EUROPE
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών Ehrenpreisträger der Athener Akademie
e-mail: boursanidis@t-online.de www.osepe.de email: info@osepe.de
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Κύκλος των Συναπαντημάτων Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη.Αυτή τη χρονιά η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη και η δραστήρια νεολαία της κάλεσαν τις νέες και τους νέους στις πόλεις Wuppertal και Esslingen.
Τα Συναπαντήματα που έφεραν το σύνθημα „Δύο Πόλεις – Δύο Συναντήσεις – Μια Νεολαία“ οργανώθηκαν και

Όνειρα χειμερινών σκουπιδιών

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
thumb

Φέτος, αντί για χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην Αθήνα θα στολίσουμε τα σκουπίδια. Ήδη σε διάφορες συνοικίες ευφάνταστοι πολίτες περιζώνουν τους σωρούς απορριμμάτων με φωτάκια, να λάμπει η παρακμή μας, να αποκτήσει γιορτινό πρόσωπο η πόλη μας και η ζωή μας – στη σήψη. Μια ζωή δίπλα στα σκουπίδια, μια πόλη που μας έχει πλέον καταντήσει ένα με τα σκουπίδια: δυο ώρες Ηλιούπολη - Χαλάνδρι έκαναν συνάδελφοι χθες 20.12.2010. 

Οι μίζες της νέας γενιάς

Γράφει η Κουκίδα
thumb
Πάει ο παλιός ο χρόνος, πάει και ο παλιός ο τρόπος που τρωγόντουσαν οι μίζες σε αυτή τη χώρα. Μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοβιομήχανοι, εφοπλιστές και μεγαλοεκδότες έφαγαν ό,τι έφαγαν και τώρα πρέπει να ζήσουν με ό,τι μάζεψαν (μην ανησυχείτε είναι εξασφαλισμένοι για 10 γενιές).

Γι΄αυτό οι Τούρκοι είναι υπερδύναμη...

Με... μοναδικό στυλ και πολύ... ταλέντο ο παγωτατζής της γειτονικής μας χώρας κρατάει... όμηρο τον νεαρό πελάτη του, κάνοντας μία εξαιρετική... επίδειξη δύναμης! Θα μπορούσε να είναι η... οπτικοποίηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, για να...
 παίρνουμε κι εμείς ιδέες...
Από το http://www.topontiki.gr/

.. ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

pontiki.gr

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση του Προεδρείου
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη
Κολωνία , Δεκέμβρης 2010
Συνάντηση με το νέο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη είχε το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Χρυσόστομο Δήμου, τον Υπεύθυνο Τύπου κ. Σπύρο Κωσταδήμα και την Ταμία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δήμητρα Πέτσα.

Ζήτησα να δω τον πρωθυπουργό...

Κι ακόμη περιμένω...


Τα 'πε στη Βουλή. Και τα επανέλαβε στο MEGA. "Ζήτησα να δω τον πρωθυπουργό κι ακόμη περιμένω" . Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος πρόσθεσε "πως πρέπει να ακούγονται οι βουλευτές" . Και το σημαντικότερο: δίνω μια ακόμη-τελευταία-ευκαιρία στην κυβέρνηση.
Έτοιμος είναι να την κάνει.
..

nonews-NEWS

"ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΥΛΑΚΗ"!...

Το επισήμανε και ο Χατζηνικολάου.  Ο μόνος που μίλησε στην βουλή ανοιχτά! Χωρίς μισόλογα. Ο Γιακουμάτος! Ήταν ασυγκράτητος. Είπε αυτό που λέει όλος ο κόσμος.: "Επιτέλους να πάει κάποιος φυλακή...". Αφορούσε και τα "γαλάζια" παιδιά. Ακούει κανείς από  τους προηγούμενους και τους επόμενους; 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο θέμα που δημιουργήθηκε στη Βουλή με τη στάση της Βάσως

Σε βάθος εξαμήνου η απελευθέρωση 150 επαγγελμάτων

Μέριμνα για την εφαρμογή των νόμων ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου
 
Μετά τις γιορτές θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο για τις ρυθμίσεις που ετοιμάζει, καθώς και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να

Ποινική δίωξη εις βάρος πρώην μελών του ΔΣ της ΕΠΟ

Για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία
 της Βασιλικής Κόκκαλη
Ποινική δίωξη για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Τα αδικήματα αφορούν σε υπόθεση ανάθεσης τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικαιωμάτων του Κυπέλου Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους κατηγορουμένους, πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, είναι και ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας, που μεσολάβησε για την παραχώρηση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικαιωμάτων.

Σύγκρουση για την Υγεία

Μετά τους φαρμακοποιούς, οι προμηθευτές
της Παναγιώτας Καρλατήρα  (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
 
Μετά τα «αγκάθια» που προέκυψαν στις σχέσεις του υπουργείου Υγείας και των φαρμακοποιών, έπειτα από το ζήτημα της επέκτασης του ωραρίου των φαρμακείων και της μεταβίβασης της άδειας φαρμακείων κατά τη συνταξιοδότηση φαρμακοποιών, το νέο πρόβλημα για τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι οι προμηθευτές ιατρικών υλικών και φαρμάκων του ΕΣΥ.

Επαναστατική γυμναστική

Πριν από λίγες ημέρες το ελληνικό προοδευτικό κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάλεξη του γνωστού αριστερού διανοούμενου Σλαβόϊ Ζίζεκ με θέμα την στάση της αριστεράς απέναντι στη σημερινή κρίση στο παγκόσμιο οικονομικό -καπιταλιστικό- σύστημα. Για όσους εντρυφούν σε τέτοια ζητήματατο κείμενο της ομιλίας του παρουσιάζει ασφαλώς ενδιαφέρον. Ανάμεσα σε άλλα γιατί αμφισβητεί ορισμένους διαδεδομένους μύθους στην δική μας αριστερά- όπως για

Διασκεδάζουν την κατάντια στολίζοντας τα σκουπίδια


 
Τόνοι απορριμμάτων έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας, δημιουργώντας ένα αποκρουστικό θέαμα αλλά και μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, εξαιτίας της δυσοσμίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι πάνω από 5.000 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται στοιβαγμένοι γύρω από τους κάδους, με τα τρωκτικά και τις γάτες να κάνουν… πάρτι.
Κάποιοι κάτοικοι, με αρκετή δόση χιούμορ, δεν δίστασαν,

Το Πεκίνο ανησυχεί αλλά στηρίζει την Ε.Ε. στην κρίση χρεών

Εκτιμά εύθραυστη τη παγκόσμια οικονομία, δεσμεύεται να επιταχύνει τον Γύρο της Ντόχα
 
Καλεί όμως την Ε.Ε. να αναγνωρίσει ότι στην Κίνα υπάρχει ελεύθερη οικονομία
Η Κίνα εξέφρασε την ανησυχία της για την ευρωπαϊκή κρίση χρεών, κατά την έναρξη των ετήσιων εμπορικών συνομιλιών μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επισήμανε ότι προσφέρει την ενεργό υποστήριξή της στις προσπάθειες της Ε.Ε. επίλυσης της κρίσης. Παράλληλα κάλεσε την Ευρώπη να αναγνωρίσει πως η κινεζική οικονομία είναι ελεύθερη και ζήτησε την περαιτέρω ανάπτυξη και χωρίς περιορισμούς στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.

Σταθερή η κατάσταση του Βέγγου..

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού νοσηλεύεται από την Κυριακή το βράδυ ο Θανάσης Βέγγος και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς κρίσιμη αλλά σταθερή. Ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός έπεσε μέσα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλικό αιμάτωμα, και χρειάστηκε η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Στο πλευρό του είναι συνεχώς η σύζυγός του και τα παιδιά τους.
πηγή

Χριστουγεννα- χρεωστούμενα

Γράφει ο Θόδωρος  Γαλανοπουλος
Χριστούγεννα έρχονται και όσο κι αν θεωρείται η γιορτή τής αγάπης, η γιορτή  που ενώνει ανθρώπους και καταλαγιάζει τα πάθη, τι να σου κάνει και μια γιορτή σε μια χώρα όπου το μεγαλύτερο βουνό της είναι το χρέος της; Άντε; και τι να σου κάνει μια γιορτή που την έχουμε συνδυάσει με ένα όργιο κατανάλωσης; Εμείς παίρναμε το δώρο, η σύζυγος με τα παιδιά παίρνανε τους δρόμους με τα μαγαζιά, οι μαγαζάτορες παίρνανε τη μεγαλύτερη λεία, και το κράτος ούτε καν το ΦΠΑ… αλλά το τρίτο το επίμηκες! Τώρα τα

Χειμερινό ηλιοστάσιο:Συνοδεύτηκε από ολική έκλειψη της Σελήνης

Ο σεληνιακός δίσκος βάφτηκε κόκκινος από την αντανάκλαση της Γης
Σε μια σπάνια σύμπτωση, η μόνη ολική έκκλειψη Σελήνης του 2010 συνέβη την ημέρα του χειμερινού ηλιοστάσιου, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Το φαινόμενο, πάντως, δεν ήταν ορατό από την Ελλάδα. Η ολική έκλειψη ήταν ορατή τα ξημερώματα για τους κατοίκους της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της βόρειας Ασίας και της Ευρώπης βόρεια της Ιρλανδίας (επάνω, η θέα από το

Ακρότητες

Του Δηµήτρη Μητρόπουλου 
ΤΟ 1961 ο Τζον Κένεντι δήλωσε Βερολινέζος. Το 2001, ο Ζαν - Μαρί Κολοµπανί – διευθυντής τότε της εφηµερίδας «Monde» – έγραψε πως «είµαστε όλοι Αµερικανοί».
Και το 2010 οι έλληνες πολιτικοί λένε από µέσα τους «είµαστε όλοι σαν τον Κωστή Χατζηδάκη».

ΟΛΑ 11

Πήγαν για ναρκωτικά και βρήκαν οπλοστάσιο

Συνελήφθησαν πέντε άτομα που δρούσαν 
στην επαρχία Πωγωνίου
opla_bhssanh
 Μπροστά σε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Αθήνας, οι οποίοι αρχικά έκαναν έρευνες στην περιοχή του Πωγωνίου προκειμένου να ανακαλύψουν σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά, πέφτοντας τελικά πάνω σε μια δομημένη ομάδα πέντε τουλάχιστον ατόμων, η όποια σύμφωνα με την αστυνομία είχε, διαρκή δράση στα ελληνοαλβανικά σύνορα με βασικό αντικείμενο την εμπορία όπλων.

Η βία µαµµή της Ιστορίας

Του Γκαζµέντ Καπλάνι , gazikap@gmail.com 
Ολοι το νιώθουµε. Ζούµε σε ιστορικό σταυροδρόµι. Οι ιστορικοί αποκαλούν τις στιγµές αυτές ιστορικές.Και οι στιγµές όταν αποκαλούνται ιστορικές δεν είναι ακριβώς στιγµές. Συνήθως διαρκούν δεκαετίες.
Ισως και έναν ολόκληρο αιώνα. Μια εποχή πεθαίνει και µια άλλη προσπαθεί να γεννηθεί. Αυτήν που πεθαίνει κάποιοι την είπαν «party». Αυτή που προσπαθεί να γεννηθεί κανείς δεν ξέρει πώς να τη βαφτίσει. Μέχρι τώρα µόνο η Μέρκελ τής έχει τάξει όνοµα:

Αναπόφευκτα τα λουκέτα

Σε ελεύθερη πτώση οι πωλήσεις έως και 50%
Δραματικές είναι οι επιπτώσεις και στις συνοικιακές αγορές, καθώς ο εκκρηκτικός συνδυασμός «ύφεση - απεργίες» ρίχνει τον τζίρο ακόμη και 50%. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Γλυφάδας Κ. Μαδιάς μιλώντας στο «Εθνος» υπογραμμίζει ότι «η ύφεση, τα κυβερνητικά μέτρα και οι απεργίες ρίχνουν τις πωλήσεις έως και 50%. Τα λουκέτα είναι αναπόφευκτα στις επιχειρήσεις και ξέρουμε ότι στο νέο έτος 30 επιχειρήσεις θα κλείσουν».

Χάος στα ευρωπαικά αεροδρόμια λόγω χιονιά

Του φεγγαριού το τάσι

Πανσέληνος, ολική έκλειψη Σελήνης και χειµερινό ηλιοστάσιο µαζί… Μπορεί να µην είχαµε την ευκαιρία εδώ στην Ελλάδα να απολαύσουµε τη δεύτερη (επρόκειτο να αρχίσει στις 8:33 σήµερα το πρωί, πολύ αργά για τους δικούς µας ουρανούς, ιδανικά για τους ουρανούς της Ανατολικής Ασίας, της Αυστραλίας, της Βορειοδυτικής Ευρώπης και της Αφρικής καθώς και τµήµατος της Βόρειας Αµερικής), αλλά αυτό δεν εµποδίζει κανέναν ούτε να

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Εχουν κηρύξει αύριο τρίωρη παναττική στάση εργασίας

 Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται εναντίον των οικονομικών μέτρων ενώ στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τη δράση και τους αγώνες τους, όσο θα συνεχίζονται οι άδικες και σκληρές πολιτικές.


Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

«Θρίλερ» με την ομηρεία υπαλλήλου στην εφορία της Βόνιτσας

Ταμπουρωμένος 47χρονος ένοπλος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πάνος Θεοδωρακόπουλος
Έναν άντρα κρατά όμηρο στην εφορία της Βόνιτσας ένας 47χρονος ένοπλος.  Ο δράστης, που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, εισέβαλε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στη Δ.Ο.Υ. της Βόνιτσας, όπου παραμένει ταμπουρωμένος μέχρι αυτή την ώρα, κρατώντας όμηρο έναν άντρα -και όχι γυναίκα, όπως είχε αρχικά αναφερθεί- που εργάζεται στην υπηρεσία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 47χρονος κρατά πιστόλι και έχει μαζί του ένα μπιτόνι γεμάτο με βενζίνη.

...ΣΙΓΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ...

 ..Δηλαδή,μπορεί και να το ήξερες..,αλλά λέμε τώρα...Εγώ πάντως στα περισσότερα από τα παρακάτω,δηλώνω πλήρη άγνοια!...

  • Η γνωστή συνοικία «Πατήσια» ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα!
  • Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ», δηλαδή «θερμαστές», γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!

Γιατί χαρίζουμε τα λεφτά που υπάρχουν;...

Η διαγραφή των 24 δισ.€ από τα 33 των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε στην άρον -άρον απόσυρσή της από τον υπουργό Οικονομικών.
Δεκαπέντε μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης και άλλους τόσους αδράνειας για την ανασυγκρότηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα που γνώριζε μέχρι και το τελευταίο στέλεχος της

Βροχή καταγγελιών στον Συνήγορο για «δυστροπία» Ασφαλιστικών

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ
Καμπανάκι κινδύνου για την πραγματική οικονομική κατάσταση πολλών ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα χτυπά ο Συνήγορος του Καταναλωτή, υποστηρίζοντας ότι με διάφορα προσχήματα καθυστερούν να εξαργυρώσουν ακόμη και ασφαλιστήρια ζωής ή επενδυτικά προϊόντα τα οποία έχουν λήξει.

Οι Ταλιμπάν είναι εδώ

Ολα τα 'χαμε σ' αυτήν την ταλαίπωρη χώρα οι Ταλιμπάν μας έλειπαν... Ακολουθώντας τα βήματα των οπαδών του Προφήτη, οι δικοί μας «αγανακτισμένοι» προφήτες της εξέγερσης άρχισαν κι αυτοί τις προγραφές, στοχοποιώντας όσους έχουν αντίθετη γνώμη με τη δική τους ή έχουν το... θράσος να ασχολούνται με θέματα ταμπού για ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η βία και η τρομοκρατία. Γέμισαν λοιπόν την Αθήνα με αφίσες για

Τα κενά για τις 2.700 μετατάξεις

Τα κενά για τις 2.700 μετατάξεις
 Οι μετατασόμενοι υπάλληλοι του ΟΣΕ καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 7.775 θέσεις 256 φορέων του Δημοσίου. Θα δηλώσουν μέχρι τρεις επιλογές. Οι μετακινήσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.Μία θέση από τις 7.775 που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του πολίτη, καλούνται να επιλέξουν οι 2.700 υπάλληλοι που θα μεταταγούν από τον ΟΣΕ σε 256 φορείς του Δημοσίου.

Για το καλάθι των φτωχώνΣε τούτες τις σκληρές και ανάλγητες μέρες, όπως θα έλεγαν κάποιοι της δογματικής Αριστεράς, όπου θα περίμενε κανείς να βλέπει τους κεφαλαιούχους, κατά τη λαϊκιστική έκφραση, «να πίνουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας», αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και πράξεις από τμήματα της εγχώριας επιχειρηματικής τάξης που προσπερνούν το κέρδος και δίδουν πραγματικό παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης στους πάντες, όσο και αν αυτό αντιμετωπίζεται με τη συνήθη ιδεοληπτική καχυποψία. 

Θεωρίες ακινησίας

Του Γιωργου Λακόπουλου glakopoulos@ dolnet.gr
Αρχίζουµε µε Φυσική. «Αδράνεια καλείται η χαρακτηριστική ιδιότητα της ύλης να αντιδρά σε ό,τι επιχειρεί να µεταβάλει την κατάστασή της». Ενα παράδειγµα; Αυτό που συµβαίνει στο ελληνικό πανεπιστήµιο. Οι διοικήσεις των ΑΕΙ και οι επιµέρους οµάδες της ακαδηµαϊκής κοινότητας δηλώνουν ευθέως την απόφασή τους να µην επιτρέψουν καµία αλλαγή. Ή, αν

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της...οργής

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της...οργής
Οι δύο Κορέες κατέληξαν το 2004 σε συμφωνία να σταματήσουν κάθε επίσημη εκδήλωση προπαγάνδας στα κοινά τους σύνοραΝέο αντικείμενο εντάσεων ανάμεσα στην Βόρεια και την Νότια Κορέα ενδέχεται να αποτελέσει ένα φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αν μια νοτιοκορεατική θρησκευτική οργάνωση ανάψει τα φωτάκια το βράδυ της Τρίτης, όπως έχει προγραμματιστεί.Το δέντρο βρίσκεται στην πλευρά της Νότιας Κορέας, αλλά κοντά στα βορειοκορεατικά σύνορα.

Μπάλα

Ωστε έτσι λοιπόν. Ο Στρος-Καν και ο Ολι Ρεν γκρέμισαν το πατριωτικό σου φιλότιμο. Και για να 'χουμε καλό ρώτημα, πότε σε ολόκληρη τη διάρκεια της Ελληνικής Ιστορίας, από το '21 μέχρι σήμερα, πότε λοιπόν υπήρξες αυτοτελής, αυθύπαρκτος, αυτόφωτος και ανεξάρτητος; Πότε λοιπόν ολοκλήρωσες μια σχέση με το οτιδήποτε, από τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία μέχρι τις απαραίτητες αστικές μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει αυτή η χώρα; Ποτέ! Αντε να διαβάσεις Ιστορία μπας και ξεστραβωθείς

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


Απόγνωση στην αγορά

Απόγνωση στην αγορά 
Η ύφεση σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό κλίμα για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις του λεκανοπεδίου. 
 Σφίγγουν, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, τη «θηλιά» στον λαιμό των μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών της Αθήνας και των υπολοίπων συνοικιών του λεκανοπεδίου οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η κουβέντα στο όρθιο ανάμεσα στον κ. Γ.Παπανδρέου (στο σκίτσο) και στον κ. Αντ.Σαμαρά προ ημερών στη Βουλή δεν είχε μόνο ως αντικείμενο τα όσα εκτιμά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το ταξίδι του στην Ευρώπη για τη σύνοδο του ΕΛΚ. Ο κ. Σαμαράς ρώτησε τον Πρωθυπουργό τι συνέβη και η επιμήκυνση δεν υπάρχει πουθενά στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι το θέμα έχει κλείσει, αλλά απλώς θεωρήθηκε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να περάσει στα συμπεράσματα και ότι αυτό θα γίνει σε προσφορότερο χρόνο.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η μείωση εργοδοτικών εισφορών, η αύξηση ανεργίας, η υποτονική κίνηση στην αγορά, η κατάργηση του κώδικα βιβλίων, αλλά και οι προειδοποιήσεις του Συνηγόρου του Καταναλωτή για τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Καμπανάκι για τις ασφαλιστικές- Καταγγέλλει αφερεγγυότητα, ζητάει έρευνα ο Συνήγορος Καταναλωτή"  

Συνεχίζεται το απεργιακό κύμα

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2011 από τη Βουλή.
Σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου θα έχουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν θα κινηθούν από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον προαστιακό σιδηρόδρομο

Στο διαδίκτυο τα κοστολόγια εκπομπών της ΕΡΤ

Στο διαδίκτυο τα κοστολόγια εκπομπών της ΕΡΤ 
«Άμεση προτεραιότητα της διοίκησης της ΕΡΤ είναι η διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες της εταιρείας, μέσω του προγράμματος "Διαύγεια"», σημείωσε στο πλαίσιο σημερινής συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Λάμπης Ταγματάρχης. Πρόσθεσε δε ότι ήδη αναρτώνται στο διαδίκτυο οι αποφάσεις του ΔΣ και σύντομα θα αναρτώνται και τα κοστολόγια των εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πέντε νομοσχέδια στο Υπουργικό

Πέντε νομοσχέδια στο Υπουργικό 
Εννιά κυβερνητικές δράσεις μεταξύ των οποίων πέντε νομοσχέδια και ενημέρωση επί άλλων τεσσάρων σημαντικών θεμάτων θα βρεθούν στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή.
Πρόκειται για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν εντός του επόμενου τριμήνου καθώς προβλέπονται από το Μνημόνιο και συνδέονται με την καταβολή των επόμενων χρηματοδοτικών δόσεων του δανείου που χορηγεί η τρόικα στην Ελλάδα.

«Πράσινο φως» για τη «Βοήθεια στο σπίτι»

«Πράσινο φως» δόθηκε για τη βιωσιμότητα του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», που εξυπηρετεί 85.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.  Όπως είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ, Λούκα Κατσέλη, μετά από διαβούλευση του Υπουργείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη διεύθυνση απασχόλησης της Επιτροπής εγκρίθηκε από το ΕΠΑΝΑΔ, η χρηματοδότηση της

Κατά 11% μειώθηκαν οι δαπάνες του ΟΑΕΕ

Το «πάγωμα» των εισφορών για την επόμενη τριετία ως επιβράβευση των ασφαλισμένων που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και είναι ένα ποσοστό της τάξης του 60%, εισηγήθηκε κατά τη σημερινή του ομιλία στο 2ο Συνέδριο του Economist για την Κοινωνική Ασφάλιση, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

Λιγότερες φέτος οι αιτήσεις υποψηφίων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Λιγότερες ήταν φέτος οι αιτήσεις υποψηφίων για σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).   Συγκεκριμένα, φέτος έκαναν αίτηση 58.049 υποψήφιοι, ενώ πέρυσι είχαν κάνει 76.478. Σημαντική αρνητική παράμετρος που φαίνεται να ευθύνεται για τη μείωση των αιτήσεων είναι η οικονομική κρίση, αφού η κάθε θεματική ενότητα κοστίζει 700 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι τις περισσότερες αιτήσεις δέχθηκε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και αμέσως μετά το τμήμα των σπουδών στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Eπισχέσεις εργασίας εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία

Καθυστερεί από 10 Σεπτεμβρίου 2010, η μισθοδοσία των 5.800 αναπληρωτών, που κλήθηκαν να στελεχώσουν το νέο πρόγραμμα των 800 αναμορφωμένων δημοτικών σχολείων που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Όπως ανακοίνωσαν οι εκπαιδευτικοί, εκατοντάδες αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, κατέθεσαν στις αντίστοιχες διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αιτήσεις επίσχεσης εργασίας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ