Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

6000 συγχωνεύσεις φέρνει ο Καλλικράτης

Ερχονται 6.000 συγχωνεύσεις  
Εως τις 28 Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι συγχωνεύσεις 6000 ΝΠΔΔ και δημοτικών επιχειρήσεων των ΟΤΑ. Περίπου 30.000 οι εργαζόμενοι που εκτιμάται ότι θα μετακινηθούν. Κλείνουν άμεσα 96 παράνομες χωματερές, ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Ραγκούσης. Ολα είναι έτοιμα ώστε η εφαρμογή του Καλλικράτη να ξεκινήσει απρόσκοπτα από τις 3 Ιανουαρίου του 2011 δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Οι Νεάτερνταλ έτρωγαν λαχανικά

Οι Νεάτερνταλ μαγείρευαν και έτρωγαν και λαχανικά εκτός από κρέας, σύμφωνα με επιστημονική ανάλυση σε απολιθώματα.  Αμερικανοί επιστήμονες, ύστερα από την ανάλυση κατάλοιπων φαγητού στα δόντια απολιθωμάτων επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι η διατροφή των Νεάτερνταλ δεν περιοριζόταν στο κρέας και ήταν πολύ πιο περίπλοκη από όσο πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Το κόστος της απελευθέρωσης

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ.Αλαβάνος σε συνέντευξη του είχε υποστηρίξει ότι οι μηχανικοί στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότεροι από όσους χρειαζόμαστε -διπλάσιοι αν δεν κάνω λάθος- και η κατάργηση της υποχρεωτικής κατώτατης αμοιβής θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα και θα αναγκάσει πολλούς να αποχωρήσουν από το επάγγελμα.

Υπουργείο Παιδείας «Δεν συγχωνεύουμε μόνο, προχωράμε και σε ιδρύσεις»

«Δεν έχουμε μόνο συγχωνεύσεις σχολείων, προχωράμε και σε ιδρύσεις σχολείων», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή το σχετικό θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος». Οπως σημείωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου «δεν συγχωνεύουμε για να συγχωνεύσουμε, απλά για να εξοικονομήσουμε δασκάλους και πόρους», εξηγώντας: «Εκεί που υπάρχει οικιστική ανάπτυξη και περισσότερος μαθητικός πληθυσμός θα ιδρυθούν σχολεία. Εκεί που πρέπει, για παιδαγωγικούς λόγους, να μην υπάρχουν ολιγοθέσια σχολεία, συγχωνεύουμε. Από αυτές τις συγχωνεύσεις εξαιρούνται προφανώς απομακρυσμένα νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές».


Διαμάχη Παπαγεωργόπουλου-Μπουτάρη με αφορμή τα σκουπίδια

Μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων εξακολουθούν να παραμένουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ η δημοτική αρχή της πόλης διαβεβαιώνει για την αποκομιδή τους μέχρι την Πέμπτη, από απορριμματοφόρα με μικρές βλάβες που επιδιορθώνονται σταδιακά στο συνεργείο του Δήμου. Ακόμη, δεν αποκλείει την ενοικίαση μηχανημάτων από ιδιωτικές εταιρείες ο νέος δήμαρχος, κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Αφιερωμένο στους εθνοπατέρες μας...

Το πήραμε από εδώ:

Βαριές ποινές στους πρατηριούχους που κλέβουν

Η τροπολογία θα πάει στη Βουλή μετά τις γιορτές
http://www.newsbeast.gr/files/temp/CAA8DF46E5135A5CE6F2A73B75BFC80E.jpg 
Λουκέτο θα μπαίνει στα πρατήρια που θα εξαπατούν τον καταναλωτή... με πειραγμένες αντλίες ενώ οι ιδιοκτήτες θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια και πρόστιμο που φτάνουν στο διπλάσιο του ποσοστού κλοπής. 
Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας ανέλυσε την τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, μετά τις γιορτές, μαζί με το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Δημόσια Εκπαίδευση : Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων αλά.. «Καλλικράτης»«Καλλικράτης» και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναμένεται με την έναρξη της νέας χρονιάς. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει κλείσιμο τουλάχιστον 100 σχολείων πανελλαδικά σε περιοχές της χώρας όπου λειτουργούν συγκροτήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται από τον αριθμό των κατοίκων τους. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις,

Η ΔΕΗ και ο δείκτης της ...ευτυχίας

Του Δημήτρη Μυ


thumb
Το «ζεστό» περιβάλλον υπό το φως κεριών μπορεί να είναι δείκτης ευτυχίας, όπως έχει προσδιορίσει τον όρο σε υπουργικό συμβούλιο ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αρκεί, βέβαια, να μην είναι η ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα, αλλά η ρομαντική μας διάθεση...
Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα το φως των κεριών δεν περιγράφει καμία ρομαντική διάθεση, καμία ευτυχία. Περιγράφει τη μαύρη φτώχεια η οποία είναι πια παντού, ανάμεσά μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Νίκος

Νεκρός μετανάστης καθαριστής τζαμιών σε κτίριο του υπ. Εργασίας

Τον είχε βαφτίσει «υπεργολάβο» η εταιρεία που εργαζόταν
Τραγικό θάνατο βρήκε μετανάστης που καθάριζε τα τζάμια σε κτίριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, όταν έπεσε από τον 3ο όροφο και έχασε τη ζωή του. Για ελλιπή μέτρα ασφαλείας από τη μεριά της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο του καθαρισμού κάνει λόγο η ανακοίνωση του υπουργείου ενώ προσθέτει ότι υπήρχαν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας καθώς ο μετανάστης είχε δηλωθεί «υπεργολάβος» για να μην πληρώνεται σαν μισθωτός.

Απεργίες πάλι στα ΜΜΕ

Νέος γύρος κινητοποιήσεων ξεκινά από αύριο στις συγκοινωνίες, εν μέσω της εορταστικής περιόδου.Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφορά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία ανήμερα την Πρωτοχρονιά.
Συγκεκριμένα:

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20101227/engine/assets_LARGE_t_420_41427537_type11486.jpg
ΕΘΝΟΣ

Περικοπές ακόμη και 50% στους μισθούς και τριψήφιο αριθμό απολύσεων προβλέπει το μνημόνιο τραπεζών – Alter...

Η επόμενη ημέρα στο Alter βρίσκει τους εργαζόμενους σε ανησυχία παρά το γεγονός ότι εξοφλήθηκαν. Και ανησυχούν διότι γνωρίζουν καλά ότι οι τράπεζες που έδωσαν χέρι βοηθείας στο κανάλι έθεσαν όρους και μάλιστα πολύ αυστηρούς. Στην πραγματικότητα έχει συνταχθεί ένα μνημόνιο που προβλέπει ακόμη και στις λεπτομέρειες τους στόχους που πρέπει να επιτύχει ο σταθμός για να επιβιώσει. Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί θυμίζει, τόσο στη φιλοσοφία του όσο και στα βασικά του σημεία, το

Μήπως φτάσουμε σε αυτό το σημείο;

Όλα να τα περιμένεις από αυτήν την κυβέρνηση στο μέλλον. Μπορεί να μας φορολογεί από το… ξύπνημα και το μπάνιο μέχρι και…την ανάγκη μας!
Και το πιο ανησυχητικό είναι πως ο νεαρός δεν φέρει καμιά αντίσταση…
Βρε λες;
 
πηγή

Νεροπίστολα... τα όπλα κατά της εισφοροδιαφυγής

Από το Μαρικάκι
thumb
Μπορεί να χαρίζουν φόρους ύψους 24 δισ. ευρώ και να θεσμοθετούν την ανεργία και την εξαθλίωση της εργασίας με χίλιους δυο τρόπους αλλά τους πήρε ο πόνος για την εισφοροδιαφυγή. Μπορεί οι μισθοί να πιάσουν πάτο, οι πλήρεις θέσεις εργασίας να μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας μπροστά στη δυνατότητα να τεμαχιστούν καταλλήλως για να βολευτεί η εκ περιτροπής εργασία, μπορεί οι εργαζόμενοι να χορεύονται στο

AX AYTOI ΟΙ "WIKILEAKS" ....

http://4.bp.blogspot.com/_o0tvqRA0PI8/TRm_9ryGaoI/AAAAAAAABzM/MqeSIMA-_S8/s1600/%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A3-WIKILEAKS.jpg

Το VETO διακόπτει την έκδοσή του

 
Αυτή η φάση του ταξιδιού τελείωσε. Η εφημερίδα «VETO» διακόπτει την έκδοση της. Η συνέχιση μιας εκδοτικής και δημοσιογραφικής προσπάθειας με τους δικούς μας όρους κατέστη πλέον οικονομικά ανέφικτη. Σε καιρούς δομικής και συνάμα βαθειάς οικονομικής κρίσης του Τύπου και των ΜΜΕ, δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την έκδοση της εφημερίδας χωρίς να παραβούμε τους κανόνες που εμείς θεσπίσαμε. Πλήρης οικονομική και δημοσιογραφική ανεξαρτησία, καμία εξάρτηση από

Είχαν πάρει μέτρα αλλά δεν έλεγξαν το δέμα

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΕ ΠΑΚΕΤΟ-ΒΟΜΒΑ 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
Ιταλοί καραμπινιέροι, πυροσβέστες και τραυματιοφορείς 
κινητοποιήθηκαν για τη βόμβα στην ελληνική πρεσβεία, που εκκενώθηκε 
άμεσα

Προμηθευτές προς Λοβέρδο: θέλουμε, αλλά δεν «βγαίνουμε» για την έκπτωση

Προμηθευτές προς Λοβέρδο: θέλουμε, αλλά δεν «βγαίνουμε» για την 
έκπτωση 
Σε αδιέξοδο κατέληξε την Τρίτη η συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους προμηθευτές του ΕΣΥ σχετικά με τις οφειλές του Δημοσίου τους πρώτους εννέα μήνες του 2010. Το συνολικό ποσό φέρεται να φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ για υλικά και 150 εκατ. ευρώ για φάρμακα και η κυβέρνηση πρότεινε να το αποπληρώσει εντός του Ιανουαρίου και μετρητοίς, εάν οι προμηθευτές συμφωνήσουν σε έκπτωση της τάξης του 20%.

.. ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
pontiki.gr

ΟΛΑ 11

Χωρίς προβλήματα οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, ύστερα από την απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις.
Η ΟΣΥΠΑ είχε εξαγγείλει απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μετατάξεις περίπου 500 πιλότων και μηχανικών της πρώην Ολυμπιακής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο.

Αλαλούμ στο υπ. Οικονομικών με την παράταση της περαίωσης!

Παράθυρο τριών ημερών άνοιξε τελικά το υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν πρόλαβαν την προθεσμία της περαίωσης που έληγε σήμερα. Ενω το πρωί διαμήνυαν σε όλους τους τόνους οτι "περαίωση τέλος", το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται οτι:
"Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα εκκαθαριστικό σημείωμα, μπορούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, να προσέλθουν στις οικείες ΔΟΥ και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Από την «ισχυρή οικονομία» στη χρεοκοπία

Tου Σταυρου Λυγερου
Μπορεί τα δύο μεγάλα κόμματα να επιρρίπτουν το ένα στο άλλο την ευθύνη για την κατάντια, αλλά στην πραγματικότητα και τα δύο έβλαψαν καίρια την Ελλάδα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει ευθύνη για τη δημοσιονομική βόμβα, που κληρονόμησε. Εχει βαρύτατη ευθύνη, όμως, για το γεγονός ότι με τους χειρισμούς της, αντί να προσπαθήσει να απενεργοποιήσει αυτή τη βόμβα, την πυροδότησε. Με άλλα λόγια, μετέτρεψε τη δημοσιονομική κρίση σε κρίση δανεισμού, με αποτέλεσμα η χώρα να περιέλθει σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου.

Το γκολ του Μέσι κόντρα στη Σαραγόσα καλύτερο του 2010 για τους Ισπανούς

Το υπέροχο σλάλομ του Λιονέλ Μέσι στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Σαραγόσα ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της εφημερίδας «Marca» ως το κορυφαίο γκολ της χρονιάς που μας αποχαιρετά. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ και τρίτος ο Γκάρεθ Μπέιλ της Τότεναμ.

Ο κλέψας του κλέψαντος

Το 1992 επί υπουργίας του κ. Στέφανου Μάνου στην οικονομία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το μέτρο του «λουκέτο» στα καταστήματα που φοροδιαφεύγουν κατά σύστημα. Τότε μάλιστα δημιουργήθηκε σωματείο.... φοροφυγάδων, ένας σύλλογος Αθηναίων καταστηματαρχών ο οποίος ανέλαβε να διαπραγματευτεί με την τότε κυβέρνηση προκειμένου να μην εφαρμοσθεί το μέτρο του λουκέτο.

Έτσι μας κλέβουν στη βενζίνη

∆ιευθυντής: 1 στους 2 κερδίζει

Από τους 40.000 εκπαιδευτικούς που θα υποβάλουν αίτηση
θα επιλεγούν οι 20.000
ΕΡΕΥΝΑ Του , Χρήστου Κάτσικα , xkatsikas@xkatsikas.gr
Πάνω από 40.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης αναµένεται να υποβληθούν στα Συµβούλια Επιλογής για τη στελέχωση περίπου 20.000 θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών µονάδων το 2011.
Με τον νέο Ν. 3848/2010 καθορίστηκαν τα κριτήρια µε τα οποία αναµένεται να γίνει το 2011 η επιλογή περίπου 20.000 διευθυντών και υποδιευθυντών σχολείων Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριµένα, η επιλογή θα αφορά περίπου 11.000

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Ισλαμιστική αίρεση στη Νιγηρία πίσω από επιθέσεις κατά χριστιανών

Ιταλία καταδικάζει τη βία κατά των χριστιανών 
στην αφρικανική χώρα
 Ισλαμιστική οργάνωση που μπορεί να είναι η ισλαμιστική αίρεση Μπόκο Χαράμ, η οποία είχε οργανώσει το 2009 μια αιματηρή εξέγερση, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τις επιθέσεις που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους τις ημέρες των Χριστουγέννων στη Νιγηρία και απείλησε να τις συνεχίσει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της σε ιστότοπο, τον οποίο πιστεύεται ότι ελέγχει.
«Ω έθνη του κόσμου, μάθετε ότι οι επιθέσεις στη Σουλντανίγια (Τζος) και στο Μπόρνο, την παραμονή των Χριστουγέννων»

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ : Αντιδρούν µε «όπλο» τον κορεσµό

Εως και δεκαπλάσια ηαναλογία συµβολαιογράφων - κατοίκων στην Ελλάδα σε σχέση µε την Ε.Ε.
ΡΕΠΟΡΤΆΖ στα ΝΕΑ: Σίλα Αλεξίου
Τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλµατος του συµβολαιογράφου, µε έµφαση στο γεγονός ότι δεν είναι ελεύθερος επαγγελµατίας, αλλά άµισθος δηµόσιος λειτουργός, στον οποίο έχει εκχωρηθεί µέρος της δηµόσιας εξουσίας, επικαλούνται οι συµβολαιογράφοι στην προσπάθειά τους να προλάβουν τις επικείµενες ρυθµίσεις για την απελευθέρωση της συµβολαιογραφίας.

Wall Street Journal: Ζαν Κλοντ Τρισέ: «Οι προτάσεις Γαλλίας - Γερμανίας θα καταστρέψουν το ευρώ»

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, να προειδοποίησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ότι οι προτάσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για το νέο μηχανισμό σταθερότητας θα καταστρέψουν το ευρώ.
«Θα καταστρέψετε το ευρώ», φέρεται να είπε ο κ. Τρισέ στη γαλλική αντιπροσωπεία στο Ecofin, όταν έλαβε από τον

Ο χορός των κύκνων

 
Θα µπορούσαν να είναι µην είναι απλοί κύκνοι, αλλά µπαλαρίνες. Θα µπορούσαν να µη βρίσκονται στα παγωµένα νερά του ποταµού Βιστούλα, στην Πολωνία, αλλά στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας. Θα µπορούσαν να µην πέφτουν απλώς µε µανία στο φαγητό, αλλά να εκτελούν ένα χορευτικό υπό µουσική σύνθεση του Τσαϊκόφσκι. Σε κάθε περίπτωση, και χωρίς πολλή φαντασία, οι κύκνοι σχεδόν αναπόφευκτα παραπέµπουν στην αξεπέραστη «Λίµνη των κύκνων».
ΤΑ ΝΕΑ

Πρωτοχρονιά με αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τα νέα τιμολόγια θα περιλαμβάνουν ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα φθάνουν έως και το 13,7% αναμένεται να εγκρίνει την Τρίτη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Με βάση αυτές τις αυξήσεις τα φτωχά νοικοκυριά, που καταναλώνουν έως 800 κιλοβατώρες στο τετράμηνο, αναμένεται να πληρώνουν 30 ευρώ επιπλέον το χρόνο.

Θα πονέσει το κράτος

Του Στέλιου Μανουσάκη*


ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ βρίσκεται η αποκαλούµενη απελευθέρωση των επαγγελµάτων δικηγόρων, µηχανικών, συµβολαιογράφων κ.ά. Η κυβέρνηση έχει συγκροτήσει ειδική επιτροπή µε επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Συµβουλίου της Επικρατείας Μ. Βροντάκη, η οποία αναµένεται να ολοκληρώσει το έργο της ώς το τέλος ∆εκεµβρίου. Το προσχέδιο θα δοθεί αρχικά στα συναρµόδια υπουργεία ∆ικαιοσύνης και Οικονοµικών και στη συνέχεια στο προεδρείο της Ολοµέλειας των Προέδρων των ∆ικηγορικών Συλλόγων για διαβούλευση.

Οταν η σιωπή είναι χρυσός

Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα παραμένει οξύ και διαρκώς επηρεαζόμενο από το οποιοδήποτε δυσμενές δημοσίευμα και την όποια φήμη που διατρέχει την εγχώρια ή τις διεθνείς αγορές. Τις τελευταίες ημέρες κατεγράφη και πάλι επιδείνωση των συνθηκών στις αγορές για την Ελλάδα, τόσο από τις επαπειλούμενες υποβαθμίσεις της οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης όσο και από τις διάσπαρτες φήμες και πληροφορίες για υποτιθέμενη επίσπευση της επιμήκυνσης και αναδιάρθρωσης του συνόλου του ελληνικού χρέους. 

Συντεχνίες εναντίον ανάπτυξης

Του Κίµωνα Χατζηµπίρου*ΠΟΙΟΣ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ ότι τα µέτρα για την ανάπτυξη θα ενοχλούσαν περισσότερο και από τις οδυνηρές περικοπές δαπανών; Και όµως, ισχυρές υπόγειες κινήσεις φαίνεται ότι ωθούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει ένα από τα πιο ουσιαστικά αναπτυξιακά σχέδια, την πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελµάτων. Είδαµε ότι οι σκληρές µειώσεις συντάξεων δεν προκάλεσαν ανυπέρβλητη κοινωνική αντίσταση. Ούτε οι οριζόντιες µειώσεις µισθών ή η κατάργηση των δώρων.

«Υπάρχει και το υπουργείο Οικονομικών για τα φαρμακεία»

«Τα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να λιγοστέψουν, ενώ οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να δουν μία εκλογίκευση του κέρδους τους», ανέφερε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κατά την αυριανή (Τετάρτη) συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα.

Φαρμακεία

 
Η αγκύλωση πάει σύννεφο. Η καθυστέρηση σπρώχνει τη χώρα στον τριτοκοσμικό βάλτο. Ο εαυτουλισμός εντελώς τυφλός. Πτώχευση επικών διαστάσεων. Δηλαδή εγώ, ύστερα από τόσα χρόνια δημοσιογραφικής θητείας, απαιτώ στον γιο μου να κληροδοτηθούν η πένα μου, η στήλη μου, ο μισθός μου. Μιλάμε για μακακία 24ωρης αδιάκοπης λειτουργίας. 

Περί επικοινωνίας

Του Γιώργου Λακόπουλου
Απόσπασµα από το χθεσινό πολιτικό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ»: «Το ΜέγαροΜαξίµου έχει αποφασίσει να διώξει τηλέξη “Μνηµόνιο” από την καθηµερινότητά του…». Προφανώς για λόγους επικοινωνίας.Απορία πρώτη: πώς διώχνεις µια λέξη από την καθηµερινότητά σου; Απορία δεύτερη: αν διώξεις τη λέξη, φεύγει κι αυτό που δηλώνει; Απορία τρίτη: όταν πιάσουν οι ζέστες, τι άλλο θα ακούσουµε; 
Για να το σοβαρέψουµε λίγο: όταν στην πολιτική κινείσαι στον αστερισµό της επικοινωνίας, επιδιώκεις να ωραιοποιήσεις ό,τι φαίνεται και όχι να διορθώσεις ό,τι υπάρχει. Αυτό που πολλοί ονοµάζουν επικοινωνιακή πολιτική απλώς δεν υφίσταται.

Πρόωρες εκπτώσεις έφερε η κρίση

Με σημαντικές μειώσεις στις τιμές (έως και 50%) προχωρεί η χριστουγεννιάτικη αγορά


Για πρώτη χρονιά εφέτος η χριστουγεννιάτικη αγορά «άνοιξε» με εκπτώσεις, και μάλιστα σημαντικές. Αγγίζουν ακόμη και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις. Ενδεικτικό στοιχείο όμως της απόγνωσης που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις για τους εμπόρους που άρχισαν τις εκπτώσεις. Και φυσικά, όσο συνεχίζει να είναι μειωμένη η

Αυξήθηκε κατά 100 ευρώ ετησίως το οικογενειακό καλάθι

Στα 2.120,75 ευρώ έφτασε το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού το μήνα Νοέμβριο, καταγράφοντας αύξηση 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Μπορεί η αναδιάρθρωση του χρέους να αποκλείεται, η αναδιάρθρωση του Μεγάρου Μαξίμου πάντως προχωρεί υπό την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη. Οι περισσότεροι από τους ως σήμερα επικεφαλής γραφείων εντός του Μεγάρου Μαξίμου θα παραμείνουν κοντά στον Πρωθυπουργό ως επικεφαλής των επτά Μονάδων (Παραγωγής Πολιτικής, Επικοινωνιακού Σχεδιασμού, Παρακολούθησης Κυβερνητικού Εργου, Καινοτόμων Πολιτικών, Σχέσεων με την Κοινωνία, Συντονισμού Ειδικών Προτεραιοτήτων και Διοίκησης και Οργάνωσης).

Λοίμωξη του αναπνευστικού ταλαιπώρησε τον Κ. Βουτσά

Με λοίμωξη του αναπνευστικού εισήχθη εσπευσμένα χθες το απόγευμα ο δημοφιλής πρωταγωνιστής σε νοσοκομείο της Θεσαλονίκης.
Ο ηθοποιός, ύστερα από κρίση άσθματος, ένιωσε ενόχληση στους πνεύμονες και πήγε προληπτικά σε κλινική να εξεταστεί. Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν λοίμωξη του αναπνευστικού, που αντιμετωπίστηκε με σειρά ενέσεων, καθ’ υπόδειξη του πνευμονολόγου που τον κουράρει.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος το 2011, οι καταγγελίες βενζινοπωλών για κόλπα με τη βενζίνη, οι περικοπές αμοιβών του ΟΤΕ και το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "«Σας κλέβουν στην αντλία».
Βενζινοπώλες καταγγέλλουν συναδέλφους τους για τα κόλπα με τη βενζίνη".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εμφύλιο στις τάξεις των βενζινοπωλών πυροδοτεί η αισχροκέρδεια και κόλπα επιτήδειων εις βάρος των καταναλωτών, σε μια περίοδο που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου πιάνουν τα 92 δολάρια (υψηλά διετίας) και η αμόλυβδη στην Ελλάδα ίπταται σε ιστορικά υψηλά". 

Το χάος εισβάλλει στο «κουκούλι» του Ι.Χ.Tης Τασουλας Kαραϊσκακη (kathimerini.gr)
Αν σκεφτεί κανείς ότι τα 1.620.000 Ι.Χ. της Αθήνας, παρκαρισμένα ακριβώς το ένα πίσω από το άλλο, μετά βίας χωρούν στα 8.600 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου της, αντιλαμβάνεται τη φρικιαστική έκταση του κυκλοφοριακού εμφράγματος στην πρωτεύουσα τις ημέρες κυρίως των 24ωρων απεργιών των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Αίφνης έπρεπε μια πόλη που δεν αντέχει την ταυτόχρονη κυκλοφορία

Πρόβλεψη σοκ για την τιμή της αμόλυβδης

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "MASTER CHEF" ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ...

http://2.bp.blogspot.com/_o0tvqRA0PI8/TRiCID2j3-I/AAAAAAAABys/RZ19G-7KNCU/s1600/%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%259F%25CE%25A5-MASTER%2BCHEF.jpg

Ο Φάνης Γκέκας: EINTRACHT FRANKFURT - BUNDESLIGA

Συναγερμός για το μέλλον της Καραϊβικής

Με οικονομική καταστροφή απειλούνται στο σύνολό τους οι χώρες της Καραϊβικής αλλά και πολλά νησιωτικά κρατίδια σε όλο τον πλανήτη, λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Eκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει πως με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας θα καταστραφούν όλες οι υποδομές δεκάδων νησιωτικών χωρών, όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία, υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα και, φυσικά, τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ
φωτο: Αντώνης Γιωτίτσας