Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Γεύματα αγάπης για τους οικονομικά αδύναμους

Η Ιταλία ζητεί την παρέμβαση της Ε.Ε

Η Ιταλία ζήτησε το θέμα των βιαιοτήτων και των διακρίσεων σε βάρος των χριστιανών ανά τον κόσμο να περιληφθεί στα θέματα του συμβουλίου των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις 31 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Τα τελευταία περιστατικά βίας επιβεβαίωσαν με τραγικό τρόπο ότι το φαινόμενο της θρησκευτικής αδιαλλαξίας, κυρίως σε βάρος των χριστιανών οξύνεται λαμβάνοντας πολύ σοβαρές και

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Περιμένοντας τον… Άγιο Βασίλη

 
Στον... Άγιο Βασίλη έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για την αναμόρφωση του κόμματός του ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να φτιάξει ένα κόμμα εξουσίας. Τι εύχεται να του φέρει ο άγιος; Μα, φυσικά, νέα, άφθαρτα, συμπαθητικά πρόσωπα, με ευρωπαϊκή πολιτική άποψη, με διάθεση για δουλειά και που να είναι ορκισμένα στο όνομά του. Απλά πράγματα δηλαδή και καθημερινά. Και για να γίνει πιο κατανοητό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζητά από τον άγιο να κάνει τη... δική του δουλειά!

Την έσφαξαν και την πέταξαν στα σκουπίδια

Ο θάνατος του εμποράκου

thumb

Άνοιγμα - αστραπή για 350 και πλέον επαγγέλματα αλλά και αλλαγές στην καθημερινότητα περίπου 2,2 εκατομμυρίων πολιτών που εμπλέκονται σε αυτά, είτε ως επιχειρηματίες είτε ως εργαζόμενοι, φέρνει νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών που απελευθερώνει ή διευκολύνει την άσκηση δραστηριότητας. Οι αλλαγές που έρχονται είναι σαρωτικές:
Επιτρέπεται η είσοδος «ξένων» και «μεγάλων»

10 γιαννιώτικες στιγμές του ‘10

Το 2010 αφήνει πίσω του πολύ έντονες αναμνήσεις για την πόλη, η οποία αλλάζει πλέον δραματικά. Ήταν χρονιά αλλαγών σε θεσμούς, πρόσωπα, συνήθειες, ήταν χρονιά αγωνίας για την επόμενη που θα έρθει, αλλά και στοιχημάτων με αισιοδοξία για τη θετική τους έκβαση, με απώλειες και νέες προσθήκες. Ο «Η.Α.» σήμερα, πρώτη μέρα του 2011, διαλέγει δέκα στιγμές από τη χρονιά που πέρασε και εύχεται καλή χρονιά στους αναγνώστες του και σε όλο τον κόσμο. Μέχρι πριν από τρία χρόνια, ήταν ένα

Δεν καταλάβατε Υπουργέ

Το πνεύμα του, όντως οργισμένου, άρθρου μου είχε τη δική σας ραδιοφωνική παρέμβαση ως αφορμή, αλλά δεν αφορούσε μόνο εσάς. Πιθανώς να είστε, μάλιστα, ο «ολιγότερο ένοχος» από όλους. Αλλά είστε «ένοχος», ακόμα και αν κλείσατε, όπως λέτε, τις περισσότερες χωματερές. Οι 216 που αφήσατε ανοικτές, παράνομες, είναι επίσης έγκλημα.

Χρονιά μεγάλων ανατροπών σε εργασιακά και ασφαλιστικό – Τι αλλάζει

Ανατροπές στα εργασιακά και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης φέρνει το 2011, με αύξηση ορίων ηλικίας και περισσότερες εισφορές ωστόσο με τα Ταμεία να βρίσκονται σε δεινή θέση και με “φτωχότερες” παροχές υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Παράλληλα, στο επικαιροποιημένο μνημόνιο η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να προβεί σε νέες αλλαγές αν από τις αναλογιστικές

«Βλέπει» προσβολή του Θεού ο Πάπας

 Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος καταδίκασε την Κυριακή 2/1 «την δειλή πράξη» των δραστών της επίθεσης εναντίον εκκλησίας Κοπτών στην Αλεξάνδρεια, που είχε ως αποτέλεσμα 21 νεκρούς.
«Με μεγάλη θλίψη έμαθα για την σοβαρή επίθεση εναντίον της κοπτικής χριστιανικής κοινότητας», δήλωσε ο πάπας μετά την λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Στην κορυφή επέστρεψε ο ελληνόκτητος στόλος το 2010

Επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας ο ελληνόκτητος στόλος το 2010 σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκδοση «Review of Maritime Transport 2010» της Unctad, η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.
Στις αρχές του 2010 ο ελληνικών συμφερόντων εμπορικός στόλος (πλοία 1.000 gt και άνω) αποτελούνταν από 3.150 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 186.095.162 dwt έναντι 3.064 πλοίων συνολικής μεταφορικής ικανότητας 169.426.690 dwt στις αρχές του 2009. Το μερίδιο του ελληνικού στόλου ως σύνολο του παγκοσμίου έφθασε με όρους dwt το 15,96%, ενώ το 2009 ήταν 15,33%.

Μας δουλεύουν κανονικά!!!

Δεν έχουν το θεό τους ορισμένοι πολιτικοί! Δεν ξέρουν πού βρίσκονται, τι πρέπει και τι θέλουν να κάνουν. Ή μάλλον το τελευταίο είναι λάθος: ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!!! Αυτό που είναι προγραμματισμένο. Να μας δουλεύουν κανονικά! Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο Χυτήρης και να λέει "τι είναι τα 4 ευρώ που πληρώνει ο κάθε Έλληνας για την τηλεόραση... ούτε ένα πακέτο τσιγάρα δεν είναι" Κατ΄αρχήν είναι περισσότερα τα χρήματα κι ο καθένας δε θέλει να τα πληρώνει, για να τα τρώνε ορισμένοι με τα

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Το 2010 κυριάρχησε η οικονομική κρίση

Το 2010 σημάδεψε τον πλανήτη
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Η Φωτό Μου
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το 2010 σημάδεψε αποφασιστικά τον πλανήτη μας. Εκτός από τα διάφορα γεγονότα που μας απασχόλησαν, και δεν ήταν λίγα, αυτό που κυριάρχησε ήταν η οικονομική κρίση. Φαίνεται μάλιστα πως θα μας συνοδεύει και την καινούργια χρονιά,αν όχι και για τα επόμενα χρόνια. Το καπιταλιστικό σύστημα περνά όντως μια μεγάλη κρίση με

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Διάλογος να γίνεται…

thumb
Στην Ελλάδα υπάρχουν περί τα 12.000 φαρμακεία. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε 850 Έλληνες αντιστοιχεί ένα φαρμακείο. Το νούμερο είναι ιλιγγιώδες αν σκεφτεί κανείς ότι στην Ευρώπη η αντίστοιχη αναλογία κυμαίνεται στους 2.800 κατοίκους ανά φαρμακείο (Γαλλία) μέχρι και 8.000 κατοίκους (Δανία). Και εννοείται ότι η χωροταξική «πολυ-φαρμακεία» δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από την καταναλωτική πολυφαρμακία και την τεράστια συνολική φαρμακευτική δαπάνη της χώρας. Το φαρμακείο της γειτονιάς όμως λειτουργεί άτυπα ως «σταθμός πρώτων βοηθειών».

Προς ανοιχτή σύγκρουση Χρυσοχοΐδης και Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χιώτης (απο tovima.gr)
Μια σειρά από αστοχίες του επιτελείου του, έφεραν τη περασμένη εβδομάδα τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη σε μετωπική αντιπαράθεση με την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού, προκαλώντας μια δυσάρεστη κατάσταση στη κυβέρνηση, που έμοιαζε πολύ με την περιπέτεια του  «βασικού μετόχου» που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Καραμανλή. Το προσχέδιο του νέου νόμου περί ανταγωνισμού που έδωσε στη δημοσιότητα η

66χρονος ασελγούσε σε 12χρονη την οποία εξέδιδε η μητέρα της

Ένας 66χρονος, από το Ηράκλειο, συνεληφθη για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης. Επίσης, συνελήφθησαν η μητέρα και η αδελφή της ανήλικης, για μαστροπεία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, σε απομονωμένο και σκοτεινό σημείο περιοχής του Ηρακλείου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντόπισαν τον 66χρονο εντός του ΙΧ αυτοκινήτου του, μαζί με τη 12χρονη ανήλικη και να ενεργεί ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

83χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε 32χρονο διαρρήκτη

Πυρ εναντίον δύο διαρρηκτών άνοιξε με κυνηγητική καραμπίνα, 83χρονος στην Παραλία Αυλίδας, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιά τον πρώτο, ηλικίας 32 ετών. Ο συνεργός του τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Θήβας και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο 83χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χαλκίδας και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Φιλικός διάλογος Χ. Κλίντον – Ούγκο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, οι χώρες των οποίων έχουν αυτήν την περίοδο πολύ τεταμένες σχέσεις, είχαν το Σάββατο (χθες) μια φιλική συνομιλία κατά την ορκωμοσία στην Μπραζίλια της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ. «Συζήτησαν χαμογελώντας για τουλάχιστον πέντε λεπτά περίπου. Έμοιαζε με μια κοινωνική συνομιλία, με τους δυο τους να χαμογελούν», δήλωσε, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ένας βραζιλιάνος αξιωματούχος επί τόπου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε 12 λαθρομετανάστες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη!

Συνελήφθη, στις 00:15 σήμερα , εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 57χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του φορτίου του οχήματός του (κούτες με πορτοκάλια), σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, δώδεκα (12) παράνομους μετανάστες, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα.

Επιστροφή με βροχές για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς

Με ήπιο καιρό ξημέρωσε η πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς, αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά άρχισαν να εκδηλώνονται βροχές, που από σήμερα  θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Την Κυριακή, λοιπόν, 2 Ιανουαρίου, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο που σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα

Ακόμη μια σφαγή Χριστιανών στη Μέση Ανατολή

Μακελειό μπροστά από εκκλησία

Τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση
Αντιδράσεις πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών για την επίθεση στην Αίγυπτο. Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επίθεση με 21 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στην Αλεξάνδρεια. Την επίθεση καταδίκασε η Γαλλία, επαναλαμβάνοντας τον σεβασμό της στις θεμελιώδεις αρχές, όπως αυτή της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά και την υποστήριξή της στις αιγυπτιακές αρχές στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καταδικάζει η Συρία.

Σισέ: Θέλω να επιστρέψω στην Λίβερπουλ

Οι Άγγλοι συνεχίζουν να στέλνουν τον Τζιμπρίλ Σισέ στο Μέρσεϊσάιντ. Βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Γάλλου άσου ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στο λιμάνι... "Στη Λίβερπουλ δεν είχα την ευκαιρία να δείξω την αξία μου. Στη Σάντερλαντ πέρασα καλά, αλλά θα ήθελα να επιστρέψω στη Λίβερπουλ" φέρεται να έχει δηλώσει ο Τζιμπρίλ Σισέ στην Daily Star.

Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια

Ακριβότερα θα κοστίζει στους οδηγούς η διέλευσή τους από τα διόδια Αφιδνών, Θηβών, Τραγάνας και Αγίας Τριάδας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου.
Στα διόδια Αφιδνών οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής: δίκυκλα 1.40, ΙΧ 2.05, μεσαία φορτηγά 5.20, μεγάλα φορτηγά 7.25.
Διόδια Θηβών: δίκυκλα 1.70, ΙΧ 2.50, μεσαία φορτηγά 6.25, μεγάλα φορτηγά 8.80.
Διόδια Τραγάνας: δίκυκλα 1.65, ΙΧ 2.40, μεσαία φορτηγά 6.10, μεγάλα φορτηγά 8.50.
Διόδια Αγίας Τριάδας: δίκυκλα 1.10, ΙΧ 1.55, μεσαία φορτηγά 3.95 , μεγάλα φορτηγά 5.55.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς

Ισπανία: Σε ισχύ ο νόμος απαγόρευσης του καπνίσματος

Οι Ισπανοί καπνιστές υποχρεώνονται σε περιορισμό του καπνίσματος, καθώς τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους διασκέδασης. Ο συγκεκριμένος νόμος θεωρείται από τους πλέον αυστηρούς στην Ευρώπη.
Οι αρχές επέτρεψαν πάντως στους καπνιστές να χαρούν τις πρωτοχρονιάτικες γιορτές χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να

Ας τιμωρηθούν κάποιοι!
Tου Αλεξη Παπαχελα
 Τέτοιες μέρες που μας αρέσει να σκεφτόμαστε Αγιοβασίληδες, κρυμμένους θησαυρούς κ.ά. παρόμοια, αναρωτιέμαι και εγώ αν υπάρχει κάπου κλεμμένο χρήμα που ανήκε στον ελληνικό λαό, αλλά πήγε σε λάθος τσέπες. Νομίζω ότι υπάρχει, ότι είναι άφθονο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί (α) να βρεθεί, (β) να διεκδικηθεί από το ελληνικό Δημόσιο και (γ) να τιμωρηθούν αυτοί που εγκλημάτησαν για να το βγάλουν. Σε ποιους ανήκει; Πρώτα απ’ όλα, σε μια ειδική κατηγορία προμηθευτών του Δημοσίου οι οποίοι λεηλάτησαν τη χώρα επί δεκαετίες, έχοντας εξασφαλίσει

Κουβέλης: Με τους πολίτες για άλλη πολιτική

Κουβέλης: Με τους πολίτες για άλλη πολιτική  
Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της πολύπλευρης κρίσης. Η χώρα αντιμετωπίζει έκρηξη ύφεσης, ανεργίας, πληθωρισμού, συρρίκνωσης και τεχνολογικής οπισθοδρόμησης της παραγωγικής βάσης.
Eχει εμπλακεί, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε έναν φαύλο κύκλο αλληλοδιαδόχων μέτρων, χωρίς να διαφαίνεται δρόμος εξόδου από την κρίση και προ πάντων με μια κοινωνία

Ενα βήμα μπρος και δύο πίσω;
Tου Πασχου Mανδραβελη
Πριν από κάποια χρόνια μπορούσε κάποιος να αγοράσει ελαφρά αναλγητικά (Ασπιρίνη, Αλγκόν κ.ά.) ακόμη και από τα περίπτερα. Σήμερα, έπειτα από κρατικές αποφάσεις πρέπει να βρει ανοιχτό φαρμακείο, να πληρώσει 23,4% ποσοστό κέρδους στον φαρμακοποιό για να πάρει ένα κουτάκι ασπιρίνες. Αν βρει ανοιχτό φαρμακείο, διότι η κυβέρνηση (έντρομη, προφανώς, που πράττει το σωστό) διαπραγματεύεται ακόμη κι αν θα μένουν ανοιχτά τα φαρμακεία τα Σάββατα. Λάθος! Ο καθένας πρέπει να μπορεί να κλείνει το μαγαζί του, όποτε θέλει. Απλώς οι καταναλωτές θα

Θεσσαλονίκη : Ο Γιάννης Μπουτάρης παρέλαβε και επίσημα τα κλειδιά του Δήμου


Τελικά δεν ... αρρώστησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος και παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης - παραλαβής
Με την παράδοση του Διασήμου, του πολύτιμου περιδέραιου που φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επίσημες εκδηλώσεις, έγινε σήμερα η συμβολική «παράδοση» του δήμου από τον απερχόμενο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Τα τρία αγκάθια στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου

Τρία αγκάθια έχουν να αντιμετωπίσουν οι δικαστές (ανακριτής και μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου), που διερευνούν σε αυτή τη φάση το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Νομικοί μάλιστα επιμένουν ότι μετά τη μεταφορά της δικογραφίας από την ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού στον αρεοπαγίτη ανακριτή, ακόμα και για τους συμμετόχους το δικονομικό τους μέλλον και το θέμα της παραπομπής τους ή μη σε δίκη πρέπει να κριθεί από το δικαστικό Συμβούλιο του ανωτάτου δικαστηρίου.

Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς από τη Δευτέρα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς προγραμματίζοντας στάσεις εργασίας και απεργίες από τη Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους, και τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα:

Η σχέση νικάει τον χρόνο, η χρήση όχι

Tου Χρηστου Γιανναρα
Φταίει το μέτρο, όχι το μετρούμενο: Το θερμόμετρο, η ζυγαριά, όχι η αιτία που προκάλεσε τον πυρετό, η λαιμαργία που πρόσθεσε το βάρος. Ηταν κακή η χρονιά που πέρασε, λέει δραματικά ο ολίγιστος πρωθυπουργός μας. Ατυχήσαμε στη ρουλέτα, όμως είχε στραβώσει προκαταβολικά η παρτίδα. Δεν διανοείται την αυτοκριτική, την υποχρέωση να λογοδοτήσει απέναντι στην κοινωνία, δεν έμαθε ποτέ ότι η εξουσία είναι διακονία των κοινών αναγκών, όχι τζόγος στο οικογενειακό του καζίνο. 

Τη Δευτέρα η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προκείμενου να ενημερωθούν τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις.
Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι φαρμακοποιοί αποδέχτηκαν τη συστέγαση νέων φαρμακοποιών, την κλιμακωτή έκπτωση των φαρμακείων προς τα

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


Σκίτσο του Ανδρεα Πετρουλακη

Πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας ορκίστηκε η Ντίλμα Ρούσεφ

Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα της Βραζιλίας προανήγγειλε η Ντίλμα Ρούσεφ, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της στο Κογκρέσο, θέτοντας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο. Η Ντ.Ρουσέφ είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας.
Η Ντ.Ρούσεφ που ανέλαβε επισήμως την προεδρία της χώρας το Σάββατο, τόνισε επίσης ότι η σταθερότητα του νομίσματος θα είναι από τις βασικές επιδιώξεις της.

"Πολλές ευχές" στην Υ. Π. & Θ κα Διαμαντοπούλου, για το νέο έτος που ανέτειλε...

Του Γιώργου Δημόπουλου
Κα Διαμαντοπούλου,
Επειδή οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν:
"Συνών (συναναστρεφόμενος) καλοίς όμοιος αυτοίς γενήση εναντίως δε χωλώ παροικήσας υποσκάζειν(κουτσαίνειν) μάθοις."
Και επειδή η επικαιρότητα το καλεί, είπαμε -με όλο το σεβασμό στο θεσμικό σας ρόλο- να "ψάλουμε" σ'εσάς τα κάλαντα και δι' υμών σε όλη την εξουσία.

Το ρεύμα του... φτωχούλη

thumbΤρία μεγάλα «αγκάθια» αντιμετω­πίζει αυτές τις ημέρες η ηγεσία του υπουργείου ΠΕΚΑ σε σχέ­ση με τη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρι­κής ενέργειας. Και τα τρία αποτελούν «καυτές πατάτες» και με κάθε τρόπο κανείς δεν θέλει να τις διατηρήσει στα χέρια του… Κάποιος, όμως, θα πρέπει να δώσει λύση…
Το πρώτο θέμα αφορά στα τιμολόγια του ηλεκτρισμού, που θα ισχύσουν από την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου. Για μία ακόμη φορά επιλέγεται η μέθοδος του αιφνιδιασμού, ώστε να αποφευ­χθούν οι όποιες αντιδράσεις για τα νέα τεράστια βάρη που βάζουν στις πλάτες του καταναλωτή.

Διεθνής κατακραυγή για το μακελειό

Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες καταδικάζουν απερίφραστα την αιματηρή επίθεση σε χριστιανική εκκλησία στην Αίγυπτο. Τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Αλεξάνδρεια, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας προς τον ομόλογο του της Αιγύπτου, Ahmet Aboul Gheit, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα οι δύο άνδρες. Το Υπουργείο Εξωτερικών, με δήλωση του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα, καταδίκασε "απερίφραστα την αποτρόπαια

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 
ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ.
ΕΣΕΙΣ;;;;