Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

«Ήταν παράνομος ο τρόπος καταγραφής τους»

Δήλωση του Ολι Ρεν ότι ναι μεν δεν ήταν παράνομα τα swaps του 2001, αλλά ήταν παράνομος ο τρόπος καταγραφής τους στις δημόσιες στατιστικές από την Ελλάδα, παραθέτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, δίνοντας νέα διάσταση στην πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της περασμένης Real News.

Γερμανία «Φρένο» στα χρέη των χωρών που θα στηρίζονται από το μόνιμο μηχανισμό

Συγκεκριμενοποιούνται τα σχέδια του Βερολίνου για το Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης του ευρώ (ESM) που προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ μετά το 2013 και θα αντικαταστήσει το σημερινό μηχανισμό EFSF βάσει της απόφασης του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel (τεύχος 1/2011, Δευτ. 03.01.11) στόχος του Βερολίνου είναι, οι χώρες που θα προσφεύγουν στο μηχανισμό να αναλαμβάνουν αυστηρές

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Πρατήρια Επιβολή κατώτατου χρηματικού προστίμου 30.000 ευρώ σε όσους κλέβουν

Αυστηρές κυρώσεις με επιβολή χρηματικών προστίμων έως και αφαίρεση αδείας λειτουργίας του πρατηρίου βενζίνης, προβλέπει τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στην Βουλή από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για όσους πρατηριούχους κλέβουν κατά την χορήγηση βενζίνης. 

Όλα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα…

thumb


Συζητήσεις για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ανεξαρτήτων έχουν ξεκινήσει μεταξύ της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές στερούνται συγκεκριμένων κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων, αφού δεν μπορούν να συμμετέχουν σε επιτροπές, στις προ ημερησίας συζητήσεις, να καταθέτουν εισηγήσεις ή να παρεμβαίνουν σε συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. 

Το "ελπιδοφόρο" σκοτάδι του 2011

Από το Μαρικάκι (pontiki.gr)
 Έχοντας μόλις αφήσει το πυκνό, από την άποψη του ιστορικού χρόνου, 2010 είμαστε αναγκασμένοι να καλωσορίσουμε το πυκνότερο σε γεγονότα ιστορικού μεγέθους – όπως προβλέπεται και αναμένεται - 2011. Γεγονότα που ουδεμία σχέση θα έχουν με την πρόοδο της ανθρωπότητας και την εξέλιξη του πολιτισμού προς το καλύτερο, αφού κάτι τέτοιο, αποκαλύπτεται, ότι δεν είναι στην ατζέντα των κηρύκων του «τέλους της ιστορίας». Είκοσι περίπου χρόνια από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης

Ημιυπαίθριοι Πάνω από 362.000 οι ατήσεις στις Πολεοδομίες της χώρας

Τις 362.867 είχαν φτάσει έως τις 28 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στις πολεοδομίες όλης της χώρας για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων. Ο μεγαλύτερος όγκος έχει κατατεθεί στα πολεοδομικά γραφεία της Αττικής όπου τις τελευταίες εβδομάδες ο καθημερινός όγκος των φακέλων κυμαίνονταν από 3.500 έως 4.000.

Αθωωτική εισήγηση για τον Νίκο Ζαγοριανό

Επιμένει ο εισαγγελέας Εφετών, Δ. Δασούλας, στην απαλλαγή του μέχρι πρότινος ανακριτή στην υπόθεση της Siemens, N. Zαγοριανού.  Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας τάσσεται για άλλη μία φορά υπέρ της απαλλαγής του 4ου ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Siemens και ζητεί να μη γίνει κατηγορία εις βάρος του για κατάχρηση εξουσίας.

Ετοιμάζεται ν/σ για τα ΜΜΕ

Από αυτά που βλέπουμε να σχεδιάζει η κυβέρνηση, για τα ΜΜΕ,  μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουμε από το χαράτσι που πληρώνουμε στος "νταβατζήδες" μεσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Στην παρουσίαση ενός νομοσχεδίου για τα Μέσα Ενημέρωσης προχωράει η κυβέρνηση, μέσα στον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Πόρισμα-«καταπέλτης» για προεκλογικές προσλήψεις στο Μετρό

Έλλειμμα πάνω από 22 εκατ. ευρώ διαπίστωσε 
ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης
Αθρόες προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού στο Μετρό, κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, διαπίστωσε το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στην ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας), αποκαλύφθηκε ότι αρκετοί προσληφθέντες εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά (για παράδειγμα κοινό τόπο καταγωγής, κατά κύριο λόγο τους νομούς Λαρίσης και Ροδόπης), ήταν εργαζόμενοι σε γραφεία βουλευτών και γενικών γραμματέων, ενώ τα βιογραφικά ορισμένων είχαν σταλεί από το fax του τέως υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Παραπομπή Τ. Μαντέλη για ανακριβές πόθεν έσχες εισηγείται Εισαγγελέας Εφετών

Την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, εισηγείται με πρότασή της στο Συμβούλιο Εφετών η Εισαγγελέας Εφετών κ. Αργ. Χουρδετσανάκη. Η Εισαγγελέας μελέτησε τον φάκελο που σχηματίστηκε μετά από

Ο Σημίτης, το χρέος και ο εισαγγελέας

Του Σταύρου Χριστακόπουλου (pontiki.gr)

thumb


Τι ρουφιάνα που είναι η ζωή. Είχε δεν είχε, πάνω που κινδυνεύαμε να τον ξεχάσουμε εντελώς, πάλι πάνω στον Σημίτη πέφτουμε. Αυτή τη φορά εξ αιτίας της εισαγγελικής έρευνας για την Goldman Sachs και τις εξαιρετικά προσοδοφόρες για την τράπεζα συμφωνίες (swap) της κυβέρνησης Σημίτη την περίοδο 2000-2001. Με αυτές ένα μέρος του χρέους μετατέθηκε για το μέλλον, ώστε, αμέσως μετά τη συμφωνία για ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, να αποκρυβεί το πραγματικό μέγεθος του χρέους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές

Fortigo_limani_PatraΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έκαναν το πρωί με τα οχήματά τους, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος, ωστόσο δεν βρισκόταν στο γραφείο του. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, τρεις μήνες περίπου μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Οριστικά, από αύριο Δευτέρα 3-1-2011 αδρανοποιώ τη λειτουργία του Ιστολογίου http://avragioz.blogspot.com/

και φτου κι’ απ’ την αρχή, με το ιστολόγιο

http://tsoutsouneros.wordpress.com/

Αχιλλέας Μητσός «Στην παραίτησή µου οδηγήθηκα λόγω διάστασης απόψεων µε τον υφυπουργό Γιάννη Πανάρετο»


Υπερσυγκεντρωτισμό και παρεμβάσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν συνάδουν ούτε με την πολιτική της κυβέρνησης για διαφάνεια, ούτε με τους νόμους αποδίδει ο άρτι παραιτηθείς γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας κ. Αχ. Μητσός στον υφυπουργό Παιδείας κ. Γ.Πανάρετο. Ο κ. Μητσός, μιλώντας στο «Βήμα», μετά την παραίτησή του και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, εκφράζει σοβαρές ενστάσεις προς την πολιτική που ακολουθεί ο

Η γρίπη των χοίρων ...επέστρεψε!

Τα πρώτα θύματα στη Σαξονία της Γερμανίας, από την "παλιά" γρίπη των χοίρων είναι γεγονός και   είδηση αυτή αναστάτωσε την τοπική κοινωνία. Ως θύματα της νόσου φέρονται μέχρι στιγμής ένα παιδί κι ένας ενήλικας. Οι δυο ασθένησαν από τον ιό Η1Ν1 κι εξέπνευσαν αυτές τις μέρες στο πανεπιστημακό νοσοκομείο του

Με βάρκα την ελπίδα


To 2011 βρίσκει τους Ελληνες ανασφαλείς, αλλά υπομονετικούς, παρ' ότι θυμωμένους, όπως κατέγραψε η έρευνα της ΚΑΠΑ - Research για το «Βήμα της Κυριακής».
Η πλειονότητα των Ελλήνων ανησυχεί σφόδρα για την κατάσταση της οικονομίας, αναγνωρίζει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, φοβάται μήπως χαθούν και τα εναπομείναντα αποθέματα ευημερίας και έτσι αυτοσυγκρατείται, παρ' ότι οργίζεται και αποδίδει ευθύνες για τις πρόνοιες που δεν ελήφθησαν και για τις αναγκαίες πολιτικές που δεν εφαρμόσθηκαν.

«Διαδημοτική» η σωτηρία του TV100


Διαδημοτική διάσταση θέλει να δώσει ο Γιάννης Μπουτάρης στα δημοτικά μέσα της Θεσσαλονίκης (τηλεόραση και ραδιόφωνο) καθώς πιστεύει ότι είναι η μοναδική λύση για να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο λουκέτο.
του Δημήτρη Συρμάτση

Τα προβλήματα είναι πολλά και η βιωσιμότητα των μέσων πρώτο μέλημα, αν και υπήρξε σκέψη περί κλεισίματος, για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

ΑΔΕΔΥ Kατά Πάγκαλου, με αφορμή την συνέντευξη του τελευταίου στο «Βήμα της Κυριακής»

Για «συστηματική υβριστική επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων», κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ αναφερόμενη στη συνέντευξη στο «Βήμα» του αντιπροέδρου κ. Θ. Πάγκαλου, σημειώνοντας ότι η επίθεση αυτή «εκφράστηκε με αντικοινωνικό τρόπο ακόμα και κατά την Πρωτοχρονιά».

Γιώργος Παπανδρέου «Δεν είναι μόνο δικό μας το πρόβλημα, η Ευρώπη πρέπει να πάρει ιστορικές αποφάσεις»

Την κρισιμότητα της κατάστασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την στενή διασύνδεση των αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αποφευχθεί το αδιέξοδο, επισήμανε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη σύσκεψη με τους βουλευτές και ευρωβουλευτές του Πα.Σο.Κ, στους οποίους έχει αναθέσει την διαδικασία συλλογής υπογραφών υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου.

Άνθιμος - Μπουτάρης κάνουν ανακοχή!

«Παιχνίδι» µε Γκέκα

Ο Μουρίνιο θέλει τον έλληνα κυνηγό στη Ρεάλ, 
ισχυρίζονται οι Ισπανοί!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: , Γιώργος Νασµής  στα ΝΕΑ
Σύµφωνα µε την ισπανική εφηµερίδα «El Mundo Deportivo» ο Μουρίνιο 
έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον γερµανό άσο της Μπάγερν Μίροσλαβ 
Κλόζε και τον πρώτο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα Φάνη Γκέκα (δεξιά).
Ο Φάνης Γκέκας στη Ρεάλ Μαδρίτης; Πολύ πιθανό, σύµφωνα µε τους Ισπανούς που «βλέπουν» τον λαρισαίο πρώτο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα ως πιθανό αντικαταστάτη του τραυµατία Ιγκουαΐν! «Αν αποτύχουµε εσύ θα είσαι υπεύθυνος», φέρεται να είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοζέ Μουρίνιο στον πρόεδρο της οµάδας Φλορεντίνο Πέρεθ λίγες ώρες µετά τη συντριβή της Βασίλισσας από την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

«Ψηφίζουν» Τεχνολογική Κατεύθυνση και Βιολογία

Τι πρέπει να προσέξουν οι 90.000 υποψήφιοι πουετοιµάζουν τις δηλώσεις συµµετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 
ΕΡΕΥΝΑ Του , Χρήστου Κάτσικα , xkatsikas@xkatsikas.gr
Τις επόµενες µέρες αναµένεται να ορίσει το υπουργείο Παιδείας τον χρόνο υποβολής των αιτήσεων - δηλώσεων συµµετοχής για τους 90.000 φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2011.
«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήµερα τα βασικά στοιχεία που προσδιορίζουν τη διαδικασία αυτή µε την οποία ουσιαστικά

Κατάληψη στο Μετρό από τους εργαζόμενους

Ορχήστρα του ενός ανδρός το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΣΦΙΓΞΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Δωρεάν ρούχα για τους γυµνούς πελάτες

 
Δεν φορούν µαγιό, αλλά εσώρουχα. Δεν πρόκειται για κάποια ηµίγυµνη διαµαρτυρία για την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά περί υπερκαταναλωτικής µανίας – πώς αλλιώς να περιγραφεί η οµαδόν ηµίγυµνη εισβολή σε κατάστηµα γνωστής εταιρείας ρούχων στο κέντρο της Μαδρίτης; Εκατοντάδες νέοι βγήκαν πρόθυµα από

Πυρηνικό «άλμα» από την Κίνα

Αυτονομία για 3.000 χρόνια ισχυρίζεται ότι αποκτά η Κίνα αναφορικά με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων ουρανίου.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, ομάδα επιστημόνων κατόρθωσε να αναπτύξει μια νέα τεχνική επαναχρησιμοποίησης του ουρανίου που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί σε εργοαστάσια παραγωγής ενέργειας.

Ριφιφί στα «βιβλία» του ∆ήµου

 ∆ιαρρήκτες έκλεψαν επτά υπολογιστές µε στοιχεία 
για µεγάλες συµβάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ∆ηµήτρης Μητρόπουλος 
Πρωτοχρονιάτικο ριφιφί στον ∆ήµο Αθηναίων. ∆ιαρρήκτες αξιοποίησαν «κενό» φύλαξης στη ∆ιεύθυνση Προµηθειών λίγα τετράγωνα από την οδό Λιοσίων και αφαίρεσαν επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο. Εκτιµάται ότι η κλοπή είχε στόχο την αλληλογραφία που σχετίζεται µε µεγάλες διεθνείς συµβάσεις του ∆ήµου Αθηναίων.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ: Να βελτιώσουµε την καθηµερινότητα των πολιτών

 «Τα µικρά προβλήµατα είναι τα µεγάλα» 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Βούλα Κεχαγιά

Ο Γιάννης Σγουρός λίγο πριν ορκιστεί περιφερειάρχης Αττικής 
συναντήθηκε µε τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος 
της ∆ηµοκρατίας ζήτησε από τη κεντρική εξουσία να βοηθήσει τους 
οικονοµικά ασθενέστερους, θέση µε την οποία συµφωνεί ο νέος 
περιφερειάρχης, καθώς δηλώνει ότι δεν υπάρχουν άλλες αντοχές και ότι 
αυτό που προέχει τώρα είναι η ανάπτυξη, στην οποία πρέπει να συµβάλει η
 Περιφέρεια µε πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την 
κινητοποίηση όλου του µηχανισµού της Περιφέρειας για έργα υποδοµών

Τα προβλήµατα της Αττικής δεν έχουν (κοµµατικό) χρώµα, δηλώνει στα «ΝΕΑ» στην πρώτη συνέντευξή του ως περιφερειάρχης ο Γιάννης Σγουρός και εµφανίζεται αποφασισµένος να πέσει µε τα µούτρα στη δουλειά για να βρει λύσεις στα προβλήµατα των 5 εκατοµµυρίων κατοίκων της. Σε µια συνέντευξη που ασφαλώς θα συζητηθεί, επισηµαίνει εµµέσως προς την κυβέρνηση ότι έχουν εξαντληθεί οι αντοχές

Παρθένες

Του Δηµήτρη Μητρόπουλου  
ΝΑ ΤΟ ΠΟΎΜΕ απλά: θα µπορούσαµε να προσπεράσουµε το 2011 και να πάµε κατευθείαν στο 2012; Επειδή η ζωή δεν είναι σαν κάτι ταινίες του Χόλιγουντ όπου ο ήρωας µετακινείται ελεύθερα στην κλίµακα του χρόνου, η απάντηση είναι πως δυστυχώς δεν µπορούµε. Ωστόσο, το ερώτηµα θα µπορούσε να είναι κλειδί για την αποκρυπτογράφηση όσων είπε ο Κάρολος Παπούλιας στο ξεκίνηµα του χρόνου.

Συγκροτήθηκαν τα όργανα σε δήμο και περιφέρεια

Σε σώμα συγκροτήθηκε Κυριακή πρωί το νέο, καλλικρατικό δημοτικό συμβούλιο των Ιωαννίνων 
Στις πρώτες  ψηφοφορίες δεν υπήρξαν απρόοπτα και έτσι, το νέο προεδρείο του οργάνου έχει ως εξής: Πρόεδρος, όπως αναμενόταν, ο Δημήτρης Γιωτίτσας, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια θέση μετά από δώδεκα χρόνια. Αντιπρόεδρος της αντιπολίτευσης ο Βασίλης Βλέτσας και γραμματέας, ο Παναγιώτης Κιτσούλης. Η πρώτη

ΕΥΧΕΣ

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ
ΣΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΑΓΑΠΗΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΩΤΙΤΣΑ

Το ιστολόγιο kapistri

Ποδαρικό με 13άρι ακρίβειας

ΟΑΕΔ: Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που θέλει να εργαστεί στο εξωτερικό

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) οι άνεργοι ή μερικώς απασχολούμενοι που ζήτησαν το 2010 πληροφορίες για διαμονή και εργασία σε χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ήταν σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με το 2009 και τρεις φορές περισσότεροι σε σχέση με το 2008.

Υπερπεριφερειάρχης σε υπερχρεωμένο βιλαέτι !

 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Από εκείνα τα χρόνια τα παλιότερα της κομματικής άνεσης, τού ρουσφετιού και του διορισμού, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει και σήμερα, το αλληλοβόλεμα, άσχετα αν έχουμε κρίση η έχουμε φρίξει με όσα βλέπουμε και ακούμε! Ο κολλητός θα διορίσει τον κολλητό, ο πολιτικός δεν θα αφήσει αβοήθητο εκείνον που του μάζευε τα φηφαλάκια,

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι αυξήσεις που έφερε η πρώτη ημέρα του 2011, η φονική επίθεση σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και οι αλλαγές στα ακίνητα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
Αδέσμευτος Τύπος: 350 εκατ. ευρώ "λάδωμα" στην Goldman Sachs. Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της ανταλλαγής ομολόγων της περιόδου 2000-2001", προσθέτοντας πως "ερευνώνται τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη".

Κλειστά σήμερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

 Κλειστά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ-μάρκετ ενώ κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές.
Σημειώνεται ότι από αύριο, επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.


Υφυπουργός μαινόμενος…

thumb


Περασμένο, αλλά όχι ξεχασμένο. Μην είδατε αυτόν τον Σαχινίδη, τον έρμο υφυπουργό Οικονομικών στη Βουλή λίγο πριν λήξει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό να χτυπιέται; Είναι δυνατόν να απευθύνεται έτσι απαξιωτικά στους συναδέλφους του που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και μιλάνε για κατοχική κυβέρνηση; Αυτός δεν είναι που είπε ότι ήταν γνωστό, από την επομένη τον εκλογών,

Ρόδι-ασπίδα για καρδιαγγειακά-καρκίνο


Από την αρχαιότητα το ρόδι ήταν σύμβολο ζωής, γονιμότητας και ευημερίας. Φημιζόταν για τις θεραπευτικές ιδιότητες του. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να αποτελεί σύμβολο καλοτυχίας και αφθονίας. Το έθιμο του σπασίματος του ροδιού σε γάμους γίνεται για να φέρει καλή τύχη και γονιμότητα στο ζευγάρι.

Αεικίνητος ο βόρειος μαγνητικός πόλος του πλανήτη μας

Είναι πιο εύκολο να εντοπίσει κανείς τον Αη Βασίλη, ο οποίος συνήθως βρίσκεται στο βόρειο γεωγραφικό πόλο, παρά να βρει το ακριβές σημείο του βόρειου μαγνητικού πόλου του πλανήτη μας, το οποίο μετακινείται συνεχώς, τελευταία όλο και πιο γρήγορα με κατεύθυνση προς τα νησιά της Σιβηρίας, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων, που προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ