Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με διοξίνη σε τρόφιμα στην Ελλάδα»

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας εξαιτίας του εντοπισμού διοξίνης σε αβγά και ζωοτροφές στην Γερμανία, υπογραμμίζει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Φορέα, Γ. Νυχάς, επισημαίνει ότι δεν έχει προκύψει- με βάση τις γερμανικές Αρχές- εισαγωγή στη χώρα μας προβληματικών παρτίδων τροφίμων.

«Κλειστές» εκθέσεις και στο Λαογραφικό Εθνολογικό Μακεδονίας - Θράκης


Οι δύο μόνιμες εκθέσεις του ΛΕΜΜ-Θ θα παραμείνουν κλειστές.Λόγω ελλέιψεων φυλακτικού προσωπικού.Οι σημαντικές ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό αναγκάζουν τις διοικήσεις δύο ακόμη μουσείων της Θεσσαλονίκης, πέρα από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και του Μουσείου Λευκού Πύργου, το οποίο αποτελεί παράρτημα του προηγούμενου, να κρατήσουν κλειστές ολόκληρες εκθέσεις τους ή ένα τμήμα αυτών.

Η σχέση Νεοελληνικής – Βουλγαρικής Αναγέννησης – Διάλεξη της Ελένης Κουρμαντζή στη Σόφια

Μια ομιλία για την ελληνική Διασπορά σε ένα τόπο της Διασποράς. Αυτό έκανε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ελένη Κουρμαντζή η οποία έδωσε στις 20 Δεκεμβρίου μία διάλεξη στην Εστία «Γκεόργκι Μπενκόβσκι» της Σόφιας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Βουλγαρίας, με θέμα «Η Ελληνική Διασπορά κατά την προεπαναστατική περίοδο». Στο ακροατήριο βρέθηκαν Βούλγαροι Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Σόφιας, καθώς και της Ακαδημίας Επιστημών, οι οποίοι, στη συνέχεια, μετά το τέλος της ομιλίας είχαν και έναν διάλογο με την ομιλήτρια, για τη σχέση Νεοελληνικής και Βουλγαρικής

Εικόνες από την έκλειψη

Ειδική παρουσίαση της νέας ταινίας του Νίκου Τζίμα "ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ"

από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος,  η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, παρουσιάζει στους απόδημους Ηπειρώτες τη νέα ταινία του Ηπειρώτη σκηνοθέτη Νίκου Τζίμα «Το πέταγμα του Κύκνου», μια ταινία που γυρίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της, στην  Ήπειρο.

Τηρείται η «συμφωνία κυρίων» για τις μειώσεις τιμών

Η «συμφωνία κυρίων» για μειώσεις τιμών των προϊόντων στην οποία κατέληξαν οι βιομηχανίες τροφίμων, τα Σούπερ Μάρκετ και το υπουργείο Ανάπτυξης στα μέσα Δεκεμβρίου φαίνεται πως υλοποιείται. Όπως προκύπτει από ελέγχους του υπουργείου στα πρώτα διακόσια προϊόντα που ελέγχθηκαν, υπάρχουν μειώσεις σε τυροκομικά, αλλαντικά, βασικά τρόφιμα, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής που φθάνουν έως και το 10,9%

Επίθεση καρχαρία σε σκάφος

Χαμογελαστά φερέφωνα, ανόητοι και ψεύτες

Του Δημήτρη Μυ (pontiki.gr)

thumb


Θα θέλαμε να συμμεριστούμε την αισιοδοξία του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του Πρωθυπουργού και να ζωγραφιστεί αυθόρμητα ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για την «νέα πορεία ανάπτυξης» στην οποία εισέρχεται η χώρα. Δεν μας το επιτρέπει, ωστόσο, η πραγματικότητα των αριθμών.
Τους αριθμούς αυτούς μπορούν να τους αντιμετωπίσουν με χαμόγελο είτε οι ψεύτες, είτε τα φερέφωνα, είτε οι ανόητοι. Ας τους ρίξουμε μια ματιά, καθώς με την ακρίβειά τους περιγράφουν με σαφήνεια την (προδιαγεγραμμένη) πορεία της χώρας προς τη «συντεταγμένη» πτώχευση.

Αλλαγές στο εισιτήριο και στα φάρμακα στα νοσοκομεία


Ρεπορτάζ: Μάρθα Καϊτανίδη mkaitanidi@dolnet.gr


Πέντε ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα οι ασθενείς που θα επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Υγείας στις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας. Σημειώνεται ωστόσο, πως από την δαπάνη εξαιρούνται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως είναι άποροι και οι μετανάστες.

Το σόου με τα φαρμακεία

Tου Πασχου Μανδραβελη
Ωραία! Διασκεδάσαμε αφάνταστα με το πολεμικό σόου που ανέβασε αυτές τις μέρες το υπουργείο Υγείας μαζί με τους φαρμακοποιούς. Γελάσαμε με τη «μάχη» που δίνει το κράτος να μένουν κάποια φαρμακεία ανοιχτά το Σάββατο. Συγκινηθήκαμε από τη μεγαθυμία των φαρμακοποιών να επιτρέψουν τη συστέγαση νέων παιδιών, επιστημόνων που το κράτος δεν τους επιτρέπει να κάνουν τη δική τους δουλειά. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να σοβαρευτεί η κυβέρνηση στο μέτωπο της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων;

Oταν η Πολιτεία κοροϊδεύει

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
 
Καλά τα λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλά τα λέει κι ο πρωθυπουργός, καλά τα λέμε όλοι μας για τη φοροδιαφυγή και όσους την ασκούν, αλλά κάποτε σ’ αυτήν τη χώρα θα πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι οι σχέσεις είναι αμφίδρομες. Κι όπως το κράτος θέλει και πρέπει να εισπράττει τους φόρους που δικαιούται, έτσι και οι πολίτες θέλουν και πρέπει να εισπράττουν τα όσα τους οφείλει η Εφορία.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Με ποιους τα φάγατε μαζί κ. Πάγκαλε;;;

Παρεμπιπτόντως, κύριε Πάγκαλε, σας θαυμάζω για την σοκαριστική σας ειλικρίνεια να αποδεχθείτε πως τα φάγατε μαζί με αυτούς που διορίζατε (τους κοπρίτες όπως τους αποκαλέσατε) προκειμένου να σας ψηφίζουν και να διατηρείστε στην εξουσία ή στην βουλευτική σας έδρα.
Προτείνω, λοιπόν, ως πρώτο δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας της καταστροφής που δημιουργήσατε προκειμένου να αποκομίσετε προσωπικά οφέλη, να επιστρέψετε στο ακέραιο ολόκληρο το

Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε ότι δωροδοκήθηκε

Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της ομάδας Σαντ Πάουλι (του Αμβούργου) παραδέχτηκε ότι τα "έπιασε" και μάλιστα χοντρά. Όπως είπε δημόσια πήρε περισσότρερα από 100.000 ευρώ ως "δώρο", για να ξεπληρώσει τα χρέη της αδυναμίας του στο τζόγο.  
Ο επιθετικός παίχτης Ρενέ Σνίτσλερ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό STERN, εκμυστερεύτηκε ότι κάποιος "νονός" των

Το Πέταγμα του Κύκνου (official trailer)

Πάλι πάνω από τα 3 εκατομμύρια οι άνεργοι στη Γερμανία

Η αύξηση της ανεργίας, που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, αποδίδεται στον άσχημο καιρό. Τα χιόνια και οι παγωνιές επηρέασαν την αγορά εργασίας και ανέβασαν τον αριθμό των ανέργων, το Δεκέμβρη του 2009, πάλι πάνω από τα τρία εκατομμύρια. Η  μικρή αυτή αύξηση των 85.000 που καταγράφηκε  κι έφτασε το σύνολο των ανέργων στα 3.016.000, μπορεί να είναι
Δημήτρης Καμπουράκης
Τα τείχη, οι φράχτες και τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα, πάνε αντίθετα στο πνεύμα της εποχής μας. Μιας εποχής ανοικτών οριζόντων, ελευθέρου εμπορίου, ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών, κεφαλαίων και προσώπων. Η παγκόσμια αυτή ελευθερία δεν συνοδεύεται απαραιτήτως από την ισότητα, αντιθέτως τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Τα στοιχεία βεβαιώνουν ότι ισχυροποιούνται οι ισχυρότεροι και αδυνατίζουν οι ήδη αδύναμοι.

Κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία προτείνει η γαλλική EDF

Πυρηνική ενέργεια
Την πρόθεσή του να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία γνωστοποίησε ο γαλλικός όμιλος EDF στις τουρκικές αρχές, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Ενεργείας.
Πυρηνική ενέργεια Σύμφωνα με την επίσημη πηγή, η γαλλική πρόταση υποβλήθηκε στον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ στη διάρκεια ανεπίσημης περσινής συνομιλίας του με γάλλο υπουργό.

Άρχισαν οι ανακρίσεις εναντίον των παραγωγών

Το μεγάλο σκάνδαλο της διοξίνης που ξέσπασε στην εκτροφή πουλερικών στη Γερμανία, γίνεται όλο και πιο ανησυχητικό για την κοινή γνώμη. Αβγά και πουλερικά, ιδιαίτερα σε εκτροφεία της Β. Γερμανίας (Σαξονία), βρέθηκαν να περιέχουν υψηλά ποσοστά διοξίνης, πράγμα που ανάγκασε τις εισαγγελικές αρχές να διατάξουν τη διενέργεια ανακρίσεων. Οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν μια νέα τροφή, η οποία φαίνεται να είναι υπεύθυνη για τα υψηλά ποσοστά διοξίνης στα αβγά και τα κοτόπουλα. Η κοινή γνώμη ανησυχεί και είναι πιο συγκρατημένη στην αγορά πουλερικών και αβγών, αφού οι παραγωγές αυτών των προϊόντων μπορεί να έφτασαν σε κάθε γερμανική γωνιά.
kapistri/N24

Και αλλάζουμε και βουλιάζουμε δυστυχώς

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, δύο παλιοί φίλοι, ένας επιχειρηματίας και ένας πρώην υπουργός, αμφότεροι εργένηδες, με κάλεσαν σε γεύμα στον «Διόνυσο» απέναντι από την Ακρόπολη. Κόσμος πολύς, καλοντυμένος, γυαλιστερός, κυρίες μυρωδάτες, ωραία χτενισμένες, όμορφες. Όμως εμείς οι τρεις, παρά το ότι το περιβάλλον ανθοβολούσε, ήμασταν γκρεμισμένοι στα τάρταρα της μελαγχολίας.

Τα καλύτερα του Θέμου

Αναστολή των κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, με τη μορφή της 24ωρης απεργίας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά τη σκληρή στάση που τήρησε το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο έδωσε εντολές στις διοικήσεις των επιχειρήσεων να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις. Το απόγευμα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγαν οι διοικήσεις του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ.

Στη «Δημοκρατική Συμμαχία» ο Λευτέρης Αυγενάκης


Στην παράταξη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» προσχωρεί ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.Τον πρώην βουλευτή του Νομού Ηρακλείου είχε διαγράψει ο Αντώνης Σαμαράς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στις 23 Νοεμβρίου. Έκτοτε, ο κ. Αυγενάκης δεν σταματούσε να περιοδεύει σε περιοχές της εκλογικής του περιφέρειας, ενώ οι φήμες για την προσχώρησή του ακόμη και στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν έντονες. 
Zougla.gr

141 δισ. ευρώ χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια στο Χρηματιστήριο

141 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι χάθηκαν την τελευταία τριετία στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε επίπεδο κεφαλοποίησης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας.
Στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στα τέλη του 2007, η αποτίμηση του ελληνικού χρηματιστηρίου ήταν στα 196 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη του 2010 η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει υποχωρήσει στα 55 δισ. ευρώ.

Γιατί τρέχουν οι αστυνοµικοί;

Κάποτε αυτό που βλέπετε ήταν ένα ρυάκι. Μετά άνοιξαν οι ουρανοί και µια έκταση 850.000 τετραγωνικών χιλιοµέτρων στην Πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας βυθίστηκε στο νερό. Περισσότερες από 22 πόλεις αποκλεισµένες ή πληµµυρισµένες, περισσότεροι από 200.000 πληµµυροπαθείς, τρεις νεκροί σε ισάριθµες ηµέρες. Οι αρχές προειδοποιούσαν χθες πως µπορεί να

Αγγελιαφόροι του πασίγνωστου

Του Γκαζµέντ Καπλάνι

Τώρα στις αργες, ανάµεσα σε σεµνές τελετουργίες, βροχές και απεργίες, βρήκα λίγο χρόνο για να ρίξω µια µατιά σε κάποιες από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks. Τόσο καιρό διαβάζω και ακούω για αυτές. Γράφουν οι επώνυµες εφηµερίδες, κινητοποιούνται οι ανώνυµοι χάκερ, οι Αµερικανοί θέλουν τοτοµάρι του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ για να παραδειγµατιστούν οι υπόλοιποι παρείσακτοι, εκείνος ανακοίνωσε ότι θαγράψει τη βιογραφία του και θα την πουλήσει πανάκριβα γιατί χρειάζεται χρήµατα για να

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Τα Οικονομικά της Βαθιάς Τρύπας


TO BHMA – THE NEW YORK TIMES
Αν υπάρχει έστω μια οικονομική συμβουλή που θα έπρεπε οι άνθρωποι να λάβουν για το 2011, αυτή θα ήταν η εξής: παρόλο που επιτέλους καταφέραμε και σταματήσαμε την οικονομική κατηφόρα, ωστόσο είμαστε ακόμη πολύ κοντά στον πάτο της τρύπας.

Το ζεϊμπέκικο του Παπανδρέου

Τείχος στο ξέφραγο αμπέλι

Τείχος. Τι συνειρμούς φέρνει ένα σύγχρονο τείχος αντί άυλων συνόρων; Τον παραλογισμό του Βερολίνου ή τη σκληρότητα των Ισραηλινών. Υπάρχουν βέβαια και ιστορικά τείχη που θαυμάζονται για την αρχιτεκτονική τους, το Σινικό, τα βυζαντινά. Ο κ. Χρήστος Παπουτσής δεν έχει αναφορές σε αυτά σχεδιάζοντας το κλείσιμο του Εβρου. Το συρματόπλεγμα που θα φυτέψει στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία είναι αμερικανικής εμπνεύσεως όχι λόγω της ποιότητας κατασκευής: δεν κρατούν απέξω στρατούς και οργανωμένες δυνάμεις. Αποτρέπουν την

Ε.Βενιζέλος: Η «αναθεώρηση» των κομμάτων πιο σημαντική από την αναθεώρηση του Συντάγματος


Η «αναθεώρηση» των κομμάτων είναι πιο σημαντική από την αναθεώρηση του Συντάγματος, σύμφωνα με άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.aixmi.gr.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι δεν φταίει το Σύνταγμα αλλά τα κόμματα και πως δεν μπορείς να έχει αποκέντρωση του κράτους αν δεν έχεις αποκέντρωση του κόμματος. Επισημαίνει, δε, πως μέσα σε αυτό το σύστημα σκέψης θα δούμε και το θέμα του εκλογικού συστήματος στη Βουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μηνύστε τους Μοοdy΄s!


Ολα τα σημάδια, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πάντα στην Ευρώπη και κατ΄ επέκταση σε εμάς εδώ, θα παιχθούν τώρα, ίσως και εντός του Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται και να εξελιχθεί η μεγάλη σύγκρουση του ευρώ με τον παγκόσμιο πλούτο και τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης που αποτελούν το μακρύ χέρι του. Oι διεθνείς οίκοι προετοιμάζουν εδώ και καιρό το περιβάλλον της επερχόμενης σύγκρουσης. Εχτισαν βήμα-βήμα την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ανέδειξαν το πρόβλημα της ευρωπαϊκής

«Χρόνια πολλά» με 50 εκατομμύρια sms

«Χρόνια πολλά» με 50 εκατομμύρια sms 
Πάνω από 21 εκατoμμύρια μηνύματα έστειλαν μόνο οι συνδρομητές της Cosmote τις πρώτες επτά ώρες του νέου έτους, δηλαδή από 00:00, έως 07:00 της Πρωτοχρονιάς. Με γραπτά μηνύματα, τα λεγόμενα sms, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, επέλεξαν και φέτος οι Έλληνες να επικοινωνήσουν με φίλους και γνωστούς για να ανταλλάξουν ευχές την περίοδο των εορτών και ειδικότερα την Πρωτοχρονιά.

Φαρμάκια

Η εύκολη λύση. Η αφασία της νεοελληνικής νεοπλουτοκρατίας. Μικρής, μεσαίας και μεγάλης. Ετσι και τολμήσεις να γράψεις τη γνώμη σου, τότε είσαι διαπλεκόμενος, διαφθαρμένος.

Τότε κι εσύ αλήτης δημοσιογράφος. Τα παίρνεις.

Από ποιους; Δεν λένε. Προφανώς εννοούν τα μονοπώλια των φαρμακευτικών που μόλις απελευθερωθεί το επάγγελμα θα ορμήσουν να καταβροχθίσουν το βιος των ελλήνων φαρμακοποιών.

Πώς (δεν) θα γίνουν φέτος προσλήψεις

   
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ με το σταγονόμετρο θα γίνουν φέτος, με τον πέλεκυ των περιστολών να πέφτει βαρύς ακόμη και για κληρικούς και ένστολους. Ο περιορισμός «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» ισχύει παντού στο Δημόσιο (υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.λπ.) και για όλους τους υπαλλήλους (μόνιμους και συμβασιούχους). Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε χθες με

ΒΗΜΑτοδότης

Παραλίγο να πιαστούν μαλλί με μαλλί χθες το απόγευμα η κυρία Σούλα Μερεντίτη και η κυρία Κατερίνα Μπατζελή. Μήλον της Εριδος για τις δύο βουλευτίνες του ΠαΣοΚ, η θέση του εισηγητή του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ολα συνέβησαν σε χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Περιφερειακής

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι μειωμένες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2011, η διαδικασία του Αυτοφώρου για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τα σχέδια της κυβέρνησης για την κατασκευή φράχτη στον Εβρο κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.
Αδέσμευτος Τύπος: Προσλήψεις απολύσεις - αμοιβές. "Προσλήψεις, απολύσεις και ύψος αμοιβών, θα μπορούν να καθορίζουν πλέον από κοινού οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι..."

Μάχη με τους ληστές στο Τέξας

Η πολλή εργασία προκαλεί διαταραχές στον ύπνο

Έρευνα του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας
Όσοι εργάζονται πολλές ώρες την εβδομάδα υποφέρουν από διαταραχές ύπνου, πόνους στη μέση και καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με έρευνα του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας.

Η Δύση το’χει τούμπανο κι’εμείς κρυφό καμάρι, για τα πετρέλαια της Α.Μεσογείου

Ενώ η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική στρουθοκαμήλου και αποφεύγει να ορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), το πιθανότερο για να μην “δυσαρεστήσει” την Τουρκία, η κινητικότητα στη Δύση για το θέμα των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Πιο ακριβά τα διόδια στην Πελοπόννησο

Πιο ακριβά θα είναι εντός του Ιανουαρίου τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και Λεύκτρο-Σπάρτης. Αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινοπραξία «Μορέας», γνωστοποιεί ότι προχωρά σε αύξηση διοδίων στους σταθμούς Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Γέφυρας Μάναρη (Ασέας).

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλούν τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.
Στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα θα προβλέπεται η επιτάχυνση των φορολογικών δικών, η εισαγωγή της διαδικασίας του Αυτοφώρου για παρακράτηση ΦΠΑ, αλλά και η θέσπιση οικονομικού εισαγγελέα και φορολογικού διαιτητή.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέρααααα !!!
Μια ακόμα άποψη από ελληνικό χωριό
φωτο: Αντώνης Γιωτίτσας