Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Της νύχτας τα καμώματα.....

Τι το θες το hip hop;
πηγή

Η τυφλή Δικαιοσύνη πάσχει από καταρράκτη

Λέμε ότι η Δικαιοσύνη είναι "τυφλή" και παντού εικονίζεται με καλυμμένους τους οφθαλμούς της.
Αυτό σημαίνει ότι  οφείλει ν' αντιμετωπίζει τους πάντες και τα πάντα  με μοναδικό γνώμονα το δίκαιο και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.
Παρακολουθώντας όμως αυτό το τριήμερο την εξέλιξη της υπόθεσης των διοδίων στη Φθιώτιδα και τη σύλληψη του Δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου παρατηρήσαμε μια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Επιμένουν στην απεργία

Επιμένουν στην απεργία

Αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την 24ωρη απεργία της Πέμπτης εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμη και εάν αυτές κριθούν παράνομες και καταχρηστικές από τη δικαιοσύνη.
Ήδη, το Μονομελές Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ (Μετρό), έκρινε παράνομη, τόσο τη στάση εργασίας από τις εννέα το βράδυ απόψε με τη λήξη της βάρδιας (00:20), όσο και την αυριανή 24ωρη απεργία. Ανάλογη απόφαση πήρε και το

Πώς κόβονται οι μισθοί στις ΔΕΚΟ

Αναλυτικά παραδείγματα για τον υπολογισμό της μείωσης. Με ανώτατο όριο το 25% μειώνονται οι μισθοί στις ΔΕΚΟ όπως ανακοίνωσε η ειδική γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών. Οι όροι που μπαίνουν είναι πλαφόν μικτών αποδοχών 4.000 - με εξαίρεση τους προέδρους, διοικητές και διευθύνοντες συμβούλους-, μείωση 10% για μισθούς πάνω από 10% με κατώτατο όριο τα 1.800 ευρώ.

Σχέδιο τερματισμού της κρίσης

 
Εκτακτο σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης το οποίο περιλαμβάνει στήριξη εξπρές της Πορτογαλίας, (με 60 δισ. ευρώ), χαμηλότερα επιτόκια και αγορά τμήματος και του ελληνικού χρέους, εκπονούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Σχέδιο δράσης τριών σημείων που προβλέπει την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που εμφανίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, την εξουσιοδότηση του μηχανισμού να αγοράζει

Ξανά στα «πρότυπα» (σχολεία)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΗΡΘΑΝ με το σύνθημα της Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου όφειλε να φέρει τη δημοκρατία που υποσχέθηκε και την έφερε (με τους αγώνες του λαού), για να εξελιχθεί σε ασυδοσία απείθαρχωννεοελλήνων. Την ελευθερία που τη χόρτασαν διψασμένες συνειδήσεις και την καταχράστηκαν ανώριμα μυαλά. Τι άλλο; Την παιδεία (και) σε ανεπίδεκτους μάθησης. Άνθρωποι, λοιπόν, «παρθένοι» και αμάθητοι σε καρέκλες της εξουσίας

Κρυμμένα μυστικά στο σκληρό δίσκο Χριστοφοράκου

Σε 15.000 σελίδες εκτείνεται το υλικό που απέστειλε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μανώλης Σφακιανάκης, και που αφορά στο σκληρό δίσκο του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά το σκάνδαλο Siemens.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ογκώδης φάκελος μεταξύ άλλων περιέχει ηλεκτρονική αλληλογραφία του πρώην «ισχυρού άντρα» του γερμανικού «κολοσσού» με πολιτικούς, καταγραφή συναντήσεων με πρώην υπουργούς, καθώς και εντολές πληρωμών, στις οποίες όμως δεν αναγράφεται το όνομα του παραλήπτη, αλλά τραπεζικός λογαριασμός.

Οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση στην ΕΥΠ

Διαπιστώνονται από έρευνα που διενήργησε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής Οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση διαπιστώνονται στην ΕΥΠ την τελευταία διετία, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009, από έρευνα που διενήργησε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής, το πόρισμα της οποίας βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα.
Για την ίδια περίοδο, σε εσωτερική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ΕΥΠ, διαπιστώθηκαν αντιδεοντολογικές πρακτικές στελεχών της.
skai.gr

Το "πιστόλι" στο κρόταφο των Αγορών....

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Χτύπημα κάτω από την (ευρω)ζώνη μοιάζει η αδυσώπητη επίθεση των Αγορών στα Ομόλογα των χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης….Φαντάζομαι ότι.... το εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η κρίση….
Διαφαίνεται ένας κοινός παρονομαστής…..Η οικονομική κρίση είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί με ισχυρό νόμισμα λόγω των ανισοτήτων που προκαλεί η ίδια η Ένωση…..Είναι επίσης αδύνατον να υποτιμήσει μια χώρα-μέλος το νόμισμα άρα πρέπει να υποτιμήσει τον τρόπο ζωής…..

Δήλωσε πτώχευση

Όποιος ανακατεύεται μα τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Εδώ οι κότες έφαγαν πραγματικά  τη μεγάλη γερμανική εταιρεία παρασκευής ζωοτροφών Harles und Jentsch. Ύστερα από το μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε και το οποίο θα στοιχίσει σε αποζημιώσεις πάνω από 100 εκατομ. ευρώ, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν άντεξε και είναι υπό πτώχευση.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες επιχειρηματιών της νύχτας κατά εφοριακών

Το βιντεοσκοπημένο υλικό με τις καταγγελίες κατά εφοριακών οι επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης Αργύρης Παπαργυρόπουλος και Στιβ Κακέτσης ζήτησε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελ. Ράικου, ώστε να τις αξιολογήσει και να κρίνει τις επόμενες ενέργειες της Εισαγγελίας.
"Ο κρατικός μηχανισμός είναι γεμάτος κλέφτες" ανέφερε σε

Ελληνικό Κυβερνητική σύσκεψη για την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου

Σύσκεψη για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό την Τετάρτη, με συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.
Η σύσκεψη αφορούσε τη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης της έκτασης που θα καθοριστεί από την κυβέρνηση πριν γίνουν οι συζητήσεις με τους πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Συνεχίζετε και ζείτε; Πληρώστε !

 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Αν δεν ήταν ο Απόστολος Γκλέτσος δήμαρχος στη Στυλίδα, αλλά κανένας άλλος αφανής και απών από τα τηλεκατινιάσματα, μπορεί να μην είχε φέρει τα αποτελέσματα που έφερε! Σίγουρα καλά έκανε και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των συμπολιτών του, γιατί σε αυτή τη χώρα, άμα περιμένεις το χαρτί από το υπουργείο, και τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη, και τη συνάντηση  με τον υφυπουργό, θα γεράσει ο δήμος με τα αιτήματα του, και ο πολίτης από ανία!

Γκέκας : " Για πάντα στην Άιντραχτ ! "

Ο 30χρονος επιθετικός πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και με 14 γκολ είναι πρώτος σκόρερ στην Bundesliga.
«Θα ήθελα πολύ να επεκταθεί πρόωρα το συμβόλαιό μου. Θα μπορούσα κάλλιστα να με φανταστώ να αγωνίζομαι στην Άιντραχτ μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ και διασκεδάζω να αγωνίζομαι υπό τις οδηγίες του Μίχαελ Σκίμπε. Χαίρομαι που θα παραμείνει κι εκείνος στην ομάδα», δήλωσε ο Λαρισαίος φορ στην «Sport Bild».

πηγή

Τουρκική αντίδραση σε δηλώσεις Μέρκελ

Έξω φρενών με την Μέρκελ ο Ερντογάν
Η κ. Μέρκελ φαίνεται πως νομίζει ότι το Κυπριακό είναι μία διαδικασία που εξελίσσεται επί της δικής της μόνο πρωθυπουργίας. Δεν γνωρίζει το παρελθόν του Κυπριακού. Εάν είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρώην ηγέτη του κόμματος της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα αντιλαμβανόταν ποιοι είναι οι υπαίτιοι του προβλήματος”. Αυτό δήλωσε προκλητικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας σήμερα τις επαφές της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ στην Κύπρο.

Ολημερίς τ’ ανοίγουμε...

Tου Πασχου Μανδραβελη
Από προχθές, στις μεταβιβάσεις όλων των σπιτιών άνω των πενήντα τετραγωνικών μέτρων πρέπει να υπάρχει και το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Χρήσιμο θα είναι. Αν μη τι άλλο, ο αγοραστής ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος θα ξέρει ότι μακροπρόθεσμα δεν θα πληρώσει τον κούκο αηδόνι διά των λογαριασμών θέρμανσης. Εδώ όμως τελειώνουν τα θετικά και αρχίζουν τα παράδοξα. Κι αυτό διότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) έφτιαξε ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της συντεχνίας των μηχανικών.

Πειραματικό φάρμακο εξαφανίζει το διπλοσάγονο


Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer ανακοίνωσε ότι ξεκινά δοκιμές ενός ενέσιμου φαρμάκου που συρρικνώνει τις αποθέσεις λίπους στο ανεπιθύμητο προγούλι.
Η πειραματική ουσία ATX-101 προορίζεται για «τη μείωση του τοπικού λίπους κάτω από πιγούνι (υπογενειακό λίπος)» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Αρνητική γνωμάτευση για τη σύμβαση στη ΝΕΟΓΑλ

Την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση που συνήψε, στις 29 Δεκεμβρίου 2010, η γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο εργαζομένων εξέτασε, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας, το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας.
Η σύμβαση προβλέπει τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο διάστημα αυτό.

Έλειπαν οι μάρτυρες, δεν έγινε η δίκη των Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου

Η πολύκροτη υπόθεση των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και Χρήστου Τζέκου, για το ατύχημα της 13ης Αυγούστου 2004 που εξέθεσε διεθνώς τη χώρα μας εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων, δεν εκδικάστηκε ούτε σήμερα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 21 Ιανουαρίου επειδή απουσίαζαν ουσιώδεις μάρτυρες. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει πάρει ήδη έξι αναβολές.
Ο συνήγορος του (απόντα στο εξωτερικό) Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η δίκη δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των μαρτύρων γιατί είναι ουσιώδεις, ενώ το

Ο νυχτερινός ουρανός και το Σύμπαν στη μεγαλύτερη εικόνα της Ιστορίας

(φωτογραφία αρχείου - πηγή NASA)
(φωτογραφία αρχείου - πηγή NASA)  
Νέος ψηφιακός χάρτης του ουρανού. Απεικονίζονται 500 εκατ. ουράνια αντικείμενα. Επτά εκατομμύρια επιμέρους εικόνες συνθέτουν τη μεγαλύτερη και πιο λεπτομερή εικόνα του νυχτερινού ουρανού και του Σύμπαντος που έχει ποτέ δημιουργηθεί. Η κάθε μία από τις επιμέρους εικόνες έχει ανάλυση 125 εκατ. pixel, που απεικονίζουν κάθε ουράνιο αντικείμενο: άστρα, γαλαξίες, νεφελώματα, κβάζαρ, αστεροειδείς, κλπ.

Παράνομες κρίθηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ

Μετά την απόφαση αυτή, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, αναμένεται να κυκλοφορήσει κανονικά μέχρι το βράδυ. Παράνομες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Μετά την απόφαση αυτή, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, αναμένεται να κυκλοφορήσει κανονικά μέχρι το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ, όπως και οι συνάδελφοί τους στο Μετρό, είχαν εξαγγείλει για σήμερα στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας.

Απάνθρωπο το «τείχος» του Έβρου λέει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης


Καταφυγή σε εκβιαστικούς τρόπους, απάνθρωπες τακτικές και εξευτελιστικές για την ανθρώπινη προσωπικότητα μεθόδους είναι, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Άνθιμο, η κατασκευή φράκτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.
Σε άρθρο του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο Άνθιμος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το κύμα της λαθρομετανάστευσης πρέπει να

Η τούμπα της Χίλαρι Κλίντον

Με 6,7% δανείστηκε για 10 χρόνια η Πορτογαλία

Πορτογαλική κρίση
Το ποσό των 600 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα η Πορτογαλία με την έκδοση των ομολόγων που λήγουν τον Ιούνιο του 2020. Το μέσο επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 6,716%, έναντι επιτοκίου 6,8% που είχε προσδιοριστεί στη δημοπρασία ανάλογης διάρκειας ομολόγων προ μηνών.
Πορτογαλική κρίση  Η εν λόγω έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 3,2 φορές. Η Πορτογαλία άντλησε, επίσης , 650 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο έκδοσης ομολόγων 4ετούς διάρκειας με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 5,4%, ιδιαιτέρως αυξημένο σε σχέση με το 4% που είχε επιτύχει στην αμέσως προηγούμενη έκδοση. 

Σηκωθείτε από τον καναπέ

Είναι γνωστό ότι το πολύ... καθισιό και η λίγη σωματική άσκηση κάνουν κακό στην υγεία των ανθρώπων. Τώρα, μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι δεν έχει σημασία μόνο πόση ώρα περνά κάποιος καθισμένος στον καναπέ ή στο γραφείο του, αλλά επίσης πόσα διαλείμματα κάνει, κατά τα οποία σηκώνεται όρθιος. Όσα πιο πολλά διαλείμματα, ακόμη και του ενός μόνο λεπτού, τόσο περισσότερο ωφελεί την καρδιά του και αποφεύγει το πάχος.

Κατρακύλησε η Ελλάδα στην διεθνή κατάταξη ελευθερίας στην οικονομία

Χονγκ-Κονγκ 
Χονγκ-Κονγκ : η πιο ελεύθερη οικονομία για 17η συνεχόμενη χρονιά
Η Ελλάδα κατετάγη το 2010 στην 88η θέση επί συνόλου 179 χωρών όσον αφορά την οικονομική ελευθερία, βάσει της ετήσιας σχετικής έκθεσης Index of Economic Freedom που καταρτίζει το ινστιτούτο Heritage Foundation με έδρα τις ΗΠΑ.
Χονγκ-Κονγκ Σύμφωνα με την έκθεση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, η Ελλάδα σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις στη βαθμολογία της διεθνούς κλίμακας φθάνοντας στις 60,2 μονάδες - όσες περίπου ο παγκόσμιος μέσος όρος - από 62,7 μονάδες πέρσι.

Παρέμβαση στη Χάγη από την κυβέρνηση για την διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας

Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ανακοίνωσε προ ολίγου στην εν εξελίξει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Στη φυλακή 40 καθηγητές

"Μάταιη η επιχείρηση τρομοκράτησης του κόσμου"

Ηχηρό μήνυμα σε όσους αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης έστειλε μιλώντας στη Βουλή ο Χρήστος Παπουτσής.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι "είναι μάταιη η επιχείρηση τρομοκράτησης του κόσμου" και συμπλήρωσε ότι "ποτέ δεν δέχτηκα κανενός είδους τρομοκρατία και κυρίως ιδεολγική". Παράλληλα, ο Χρήστος Παπουτσής υποστήριξε ότι το πιο αποτρεπτικό μέτρο για την παράνομη λαθρομετανάστευση, πέρα από τα συμβολικού χαρακτήρα μέτρα όπως ο φράχτης, είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα παροχής ασύλου.

Κωνσταντάτου Μαριάνθη στο Real.gr

Το σκυλί που ξέρει 1.022 λέξεις!

ΗΠΑ: η Τσέισερ, ένα τσοπανόσκυλο, αποδείχτηκε πιο έξυπνη και από τους πιθήκους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ στα ΝΕΑ: Γιώργος Αγγελόπουλος
Ενα µπόρντερ κόλι, η Τσέισερ, µπόρεσε να µάθει 1.022 λέξεις, έδειξαν αµερικανοί ερευνητές. Η σκυλίτσα επέδειξε µια ικανότητα εκµάθησης που είναι ανώτερη αυτής των πιθήκων.
Η διάθεσή της να µάθει θα την οδηγούσε σε ακόµη καλύτερα αποτελέσµατα, όµως οι εκπαιδευτές της κουράστηκαν… Η

Τι έκαναν οι Ισλανδοί στη θέση μας ...

Tι έκαναν οι Ισλανδοί για την παραπλήσια κατάσταση της οικονομίας τους:
Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή.
Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις.
Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να
μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση.
Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε.

Ανοδικό ξέσπασμα στα χρηματιστήρια

Θετικής υποδοχής έτυχαν οι δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν από τις αγορές, καθώς ενισχύθηκε το ευρώ και σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφεται άνοδος. Τα κέρδη στην Αθήνα ξεπερνούν το 3%. Την ίδια ώρα, η Πορτογαλία άντλησε από τις αγορές 1,25 δισ. ευρώ, με έκδοση εντόκων γραμματίων, πετυχαίνοντας επιτόκιο για τα δεκαετή ομόλογα 6,716%, που είναι ελαφρώς χαμηλότερο από την προηγούμενη έκδοση.
Ενθουσιασμός επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η συρρίκνωση των spread- με παρέμβαση ΕΚΤ, αλλά και και ξένων τραπεζών- και οι επιτυχημένες εκδόσεις από Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία, έδειξαν "ομαλή" εξέλιξη σε επικείμενες εκδόσεις ομολόγων. 

nooz

Γκαζάκια σε γραφεία βουλευτή και Ένωσης Αστυνομικών

Τραυματίστηκε από τα θραύσματα μία γυναίκα

 
Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε διάστημα εννέα μόλις λεπτών σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση, στις 13:17, εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια έξω από το γραφείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άγγελου Κολοκοτρώνη, στο δεύτερο όροφο κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 74. Από την έκρηξη και τα σπασμένα τζάμια, τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα, υπάλληλος του γραφείου και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η Deutsche Bank «βλέπει» διπλασιασμό των ευρωπαϊκών κεφαλαίων των ETF

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank αναμένει ότι τα υπό διαχείριση κεφάλαια των ETF (exchange-traded funds) στην Ευρώπη θα διπλασιαστούν μέχρι τα τέλη του 2013, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη. Η τράπεζα αναμένεται να ενισχυθούν στα 444 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2013, από 227 δισ. ευρώ στα τέλη του 2010, καταγράφοντας ετήσια άνοδο σχεδόν 25%.

Κίνδυνος για την υγεία από τις μεγάλες δόσεις αναλγητικών φαρμάκων

Κίνδυνος για εμφράγματα και εγκεφαλικά υπάρχει από τη χρήση σε μεγάλες δόσεις ή για μεγάλο διάστημα μιας σειράς ευρέως χρησιμοποιούμενων αναλγητικών, σύμφωνα με μια νέα ελβετική επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου της Βέρνης.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βέρνης, υπό τον καθηγητή κλινικής επιδημιολογίας Πίτερ Τζούνι, του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αϊτή: ένας χρόνος µετά την καταστροφή


Ενας χρόνος συµπληρώνεται σήµερα από τον καταστροφικό σεισµό της Αϊτής. Ενας χρόνος από την ηµέρα που τα 7,3 φονικά ρίχτερ ισοπέδωσαν τη χώρα, όταν θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια τουλάχιστον 230.000 Αϊτινοί κι έµειναν άστεγοι πάνω από 800.000, εκ των οποίων 500.000 παιδιά.

Καιροί

Του Δηµήτρη Μητρόπουλου  (ΤΑ ΝΕΑ)
ΤΕΛΙΚΑ, ο Θόδωρος Πάγκαλος είναι λίγο σαν την αγορά οµολόγων. Το spread, δηλαδή η διαφορά µεταξύ των δικών του δηλώσεων και του κυβερνητικού µέσου όρου, όλο και µεγαλώνει. Με αποτέλεσµα η κατάσταση να φαίνεται ανεξέλεγκτη.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, υπάρχουν προσωπικές αφετηρίες και συστηµικοί λόγοι για όλα όσα συµβαίνουν. Η ιδιοσυγκρασία του ανδρός είναι γνωστή χρόνια – ή µάλλον δεκαετίες – τώρα. Παραφράζοντας

Ούτε νέα, ούτε ηγετική, ούτε οµάδα

Του Γιώργου Λακόπουλου (ΤΑ ΝΕΑ)

Ερώτηση: Πόσο νέα είναι η νέα ηγετική οµάδα της Νέας ∆ηµοκρατίας; Απάντηση: Καθόλου. ∆εν είναι κατ’ αρχάς νέα τα πρόσωπα που συνθέτουν τον πυρήνα αυτού του πολυπλόκαµου µηχανισµού. Ανακυκλώθηκαν οι παλιές φιγούρες και ανάµεσα σ’ αυτούς που προσετέθησαν για ανανέωση µπορεί να διακρίνει κανείς ακόµη και περιθωριακές ή γραφικές περιπτώσεις που απεικονίζουν την… αφασία της σηµερινής ∆εξιάς.

Λένιν

Επιμένω στην αμερικανική γη της επαγγελίας.
Γιατί τέσσερις Πολιτείες σε επίπεδα ελληνικής χρεοκοπίας. Γιατί ανάμεσά τους η Καλιφόρνια μιας λουσάτης, χλιδάτης και λαμπερής βιτρίνας. Γιατί δύο ακόμη μελλοθάνατες Πολιτείες κατευθύνονται ολοταχώς προς την ίδια χρεοκοπία. Γιατί ο θάνατος στον κατάμαυρο από μυριάδες ποσότητες μαζούτ κόλπο του Μεξικού είναι επικών διαστάσεων ευρωπαϊκής μεσαιωνικής

Κάρτες ελευθέρας για τα διόδια θα λάβουν χίλιοι κάτοικοι Στυλίδας

Κάρτες ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας θα δοθούν σε χίλιους κατοίκους της Στυλίδας, όπως αποφασίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και την κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Αναμένεται επίσης να κατασκευαστούν  παράπλευροι δρόμοι ενώ υπό κράτηση παραμένει ο Απόστολος Γλέτσος.

Οι αστικές συγκοινωνίες στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Φωτογραφία αρχείου
Συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο με κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων το υπό κατάθεση στη Βουλή σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες. Επίσης, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ισραηλινού ομόλογού του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αποφασίσθηκε η δημιουργία κοινού υπουργικού συμβουλίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Καβγάς Γκλέτσου με Λυριτζή-Οικονόμου

WikiLeaks «καρφώνει» Χρυσοχοΐδη

Αποκαλυπτικό έγγραφο για συνάντησή του με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ. Ξέρω όλα τα ονόματα μελών τρομοκρατικών οργανώσεων - 'Επικίνδυνη' η ΕΥΠ - Δεν θα έχω μυστικά με τους Αμερικανούς
Αποκαλυπτικό για τις σχέσεις του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την πρεσβεία των ΗΠΑ είναι εμπιστευτικό διπλωματικό τηλεγράφημα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το WikiLeaks. Αφορά σε 45λεπτη συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις 22 Ιανουαρίου του 2010, με τον τότε πρεσβευτή της υπερδύναμης στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, κατά τη

«Θα μείνουν στην Ελλάδα μόνο οι νόμιμοι μετανάστες» λέει ο Χρ. Παπουτσής

Στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν το δικαίωμα του ασύλου και διεθνούς προστασίας και κανείς άλλος, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο καθεστώς παροχής ασύλου.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα που αποκαλύπτει το wikiLeaks, οι κινητοποιήσεις και το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες, το άλμα του πληθωρισμού στο 5,2%, η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και οι διεργασίες για την έκδοση ευρωομολόγου είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οταν ο υπουργός κάρφωνε στις ΗΠΑ".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ένα ωμό

ΒΗΜΑτοδότης

O κ. Γ. Παπανδρέου θέλει να τελειώνει με τις διαρθρωτικές αλλαγές και εν πάση περιπτώσει έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη μέτρηση του πολιτικού κόστους. Σε χθεσινή σύσκεψη με τη συμμετοχή της κυρίας Ρεγγίνας Βάρτζελη και των κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Ι. Ραγκούση, Φ. Πετσάλνικου, Μ. Καρχιμάκη, Π. Ευθυμίου, Ν. Αθανασάκη, Β. Εξαρχου και Γ. Πετρουλάκη κάποιος εκ των παρισταμένων πρότεινε να προχωρήσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μετά τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) τον Φεβρουάριο.

"ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ"

Σε ριζικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την Άννα Διαμαντοπούλου η οποία κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα “Η σχέση της Έρευνας και της Εκπαίδευσης με την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη- Προτάσεις για το μέλλον” τόνισε ότι “ Η αλλαγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η αλλαγή στο σύνολο του Εκπαιδευτικού Συστήματος είναι μία ειλημμένη απόφαση και κεντρικός πυρήνας του εθνικού σχεδίου της κυβέρνησης”.

Μάθετε την ηλικία του σώματός σας

Είναι γεγονός ότι ο ερχομός του νέου έτους συχνά φέρνει μαζί του υποσχέσεις και στόχους που βάζουμε στον εαυτό μας, για να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση.
Για να ανακαλύψετε την «πραγματική» ηλικία του σώματός σας, κάντε μερικά απλά τεστ:
Εγκέφαλος
Μετρήστε ανάποδα από το 100 ανά επτάδες.
Κρατήστε τον χρόνο που χρειάζεστε, για να ολοκληρώσετε το μέτρημα.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέρααααααα

Νύχτα στη Φραγκφούρτη