Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Οι σκέψεις ενός υποψηφίου για τον «Καλλικράτη»

Η συμμετοχή μου στις εκλογές για πρώτη φορά , πέραν της ιδιαίτερης τιμής αλλά και του ιδιαίτερα θετικού προσωπικού αποτελέσματος, με ώθησε σε ορισμένες σκέψεις για την «Καλλικράτεια» μεταρρύθμιση:
Α) Ιδιαίτερα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης , απαραίτητη είναι η περιγραφόμενη από τη νομοθετική μεταρρύθμιση συγχώνευση δημοτικών εταιρειών, υπηρεσιών και φορέων: αρκεί όμως αυτή να γίνει γρήγορα, αποτελεσματικά, χωρίς εξαιρέσεις

Δικαιώματα και υποχρεώσεις

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  «E» 13/1
 
Ακουγα χθες στην τηλεόραση κάποιον κύριο -εκπρόσωπος των εμπόρων ήταν- που υποδείκνυε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να σταματήσει την επιβολή άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί με τον τρόπο αυτόν η οικονομία δεν πρόκειται ν’ ανασάνει. Δυστυχώς, δεν άκουσα τον συγκεκριμένο κύριο να υποδεικνύει και σ’ αυτούς που εκπροσωπεί ότι και φόρους πρέπει να πληρώνουν και τον ΦΠΑ ν’ αποδίδουν, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε άσπρη μέρα.

Απογοητευμένοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα οι πολίτες


Απογοητευμένοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ. Δεν θεωρούν αναγκαία τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ θεωρούν ότι το ποσοστό αποχής θα άγγιζε το 34% σε περίπτωση που διενεργούνταν βουλευτικές εκλογές. Ικανοποιημένο από την λειτουργία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δηλώνει μόνο το 20% των ερωτηθέντων, έναντι του 79% που δηλώνει δυσαρεστημένο. Χειρότερες είναι οι γνώμες για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς μόνο ένας στους 9 δηλώνει ικανοποιημένος από τη λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους δυσαρεστημένους να φτάνουν στο 89%.

Gletsos Γκλέτσος - χιώτης βασίλειος ΤΟ ΒΗΜΑ 99,5 ΕΦ ΕΜ

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Το βιογραφικό σας και μια ακτινογραφία θώρακος

 Γράφει ο   Γιώργος Αμυράς 
Πριν λίγες μέρες χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι, για ευχάριστα:
«Κύριε Αμυρά σας τηλεφωνούμε από την ΕΡΤ Α.Ε να σας ενημερώσουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την προσωρινή πρόσληψή σας για 12 μήνες στην εκπομπή Μένουμε Ελλάδα. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παρακαλούμε όπως υποβάλλετε τα σχετικά δικαιολογητικά».
Τα δικαιολογητικά για τη σύμβαση λογικά: αντίγραφο ποινικού μητρώου για γενική χρήση, μία φωτογραφία, πιστοποιητικό

Πώς να ξεχωρίζετε τα "μαϊμού" προϊόντα

Και ο παράδρομος έχει τη δική του ιστορία

Tου Πασχου Μανδραβελη
Η αρχική χάραξη της Εθνικής Οδού δεν είχε διόδια στην Πελασγία, ούτε προστατευτικές μπάρες να ρίξει ο κ. Απόστολος Γκλέτσος. Προέβλεπε μια υποθαλάσσια σήραγγα από τον Αγιο Κωνσταντίνο ώς τη Μαγνησία, κάτι που θα γλίτωνε 70 χιλιόμετρα δρόμου και 45 λεπτά οδήγησης στους οδηγούς συν τα σημαντικά οφέλη στην εθνική οικονομία (εξοικονόμηση καυσίμων, λιγότερη ρύπανση κ. λπ.).

Γλέζος: Θετική η απόφαση για το Διστόμο

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο Μανόλης Γλέζος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και επικεφαλής του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», την απόφαση του πρωθυπουργού να παρέμβει η χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Διστόμου.
«Είναι θετικό το γεγονός, αλλά αποκαλύπτει και μια τραγωδία.

Υποσχέσεις στο κενό για τους 148 συμβασιούχους

Παιχνίδι εντυπώσεων επέλεξε να κάνει χθες η αντιπολίτευση έξω από το δημαρχείο Ιωαννιτών, επιτείνοντας την αγωνία εργαζομένων που χωρίς συμβάσεις ζητάνε να διοριστούν στο δήμο Ιωαννιτών. Η αντιπολίτευση μοίρασε υποσχέσεις που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν, αφού οι συμβάσεις των εργαζομένων όχι μόνο δεν μπορούν να ανανεωθούν, αλλά ούτε καν να εντοπιστούν! Αυτή είναι και η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου.

Αντίδραση από τους Ελληνες της Γερμανίας

 
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ), στη δήλωση που έκανε σήμερα ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε. 
«Η Ελληνική Ομογένεια στη Γερμανία δεν μπορεί να επιδείξει κατανόηση για το γεγονός ότι ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών κ. Βέστερβελε «δεν κατανοεί» την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παρέμβει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υπέρ των θυμάτων

Αντιδρούν οι Γερμανοί για Χάγη

Ακατανόητη χαρακτήρισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για προσφυγή στη Χάγη, ο γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε. Αμεσα τού απάντησαν οι ομογενείς της Γερμανίας με δηκτική («δεν κατανοούμε τη μη κατανόησή σας») ανακοίνωση.

Γερμανικό «ναι» στην επιμήκυνση

 
Σόιμπλε: «Θα εξετάσουμε τις προθεσμίες αποπληρωμής για την Ελλάδα» 
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε για τη συναίνεση της γερμανικής κυβέρνησης να εξεταστεί η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του μνημονίου. Ταυτόχρονα ζήτησε από την Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
«Είμαστε διατεθειμένοι - όπως έχουμε συμφωνήσει στο τέλος του περασμένου έτους - να εξετάσουμε ακόμη μία φορά τις προθεσμίες αποπληρωμής για την Ελλάδα που έχουν συμφωνηθεί τον

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

pontiki.gr

Δικαστική αστυνομία τώρα ζητούν οι εισαγγελείς

 Την άμεση σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας, καθώς και τη διάθεση επιστημονικού προσωπικού στις εισαγγελίες θεωρούν ως επείγοντα μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και οι διευθύνοντες της Εισαγγελίας Εφετών της χώρας.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς τόνισαν ότι τα πρώτα επείγοντα μέτρα, που πρέπει να ζητηθούν από την πολιτεία είναι:

Αμπελουργός ο Σημίτης..

Ελαιουργό τον περιμέναμε, αμπελουργός μας βγήκε ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης. Ο Σημίτης αποφάσισε να ασχοληθεί με την τέχνη της παραγωγής κρασιού εκμεταλλευόμενος τα αμπέλια που βρίσκονται στο κτήμα του, το οποίο βρίσκεται στο Κορακοχώρι Ηλείας.
Το κρασί που παράγεται από τα κτήματα του πρώην πρωθυπουργού είναι ερυθρός ξηρός και  κυκλοφορεί με την ετικέτα: "ΗΛΙΔΑ ΓΗ, Κτήμα Σημίτη, Κορακοχώρι". Ο ίδιος δώρισε μερικά από αυτά σε επιλεγμένους φίλους και οικείους του στις γιορτές.
πηγή

"ΟΧΙ" ΑΛΜΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΟΑ - AEGEAN

 Έως τα τέλη του μήνα θα εκδοθεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν φέρεται να μην εγκρίνει την ένωση των δυο εταιριών. Εξετάζοντας την...
αίτηση συγχώνευσης των δύο εταιρειών ο ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια σύμφωνα με πληροφορίες καταλήγει στην

Επιχειρησιακές δια νόμου στα ΜΜΜ!

Από το Μαρικάκι (pontiki.gr)


thumb

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που ισχύουν μέχρι σήμερα και επιβολή επιχειρησιακών προβλέπει το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες στο κεφάλαιο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Μετά τη μετεκλογική φαρσοκωμωδία με τις διαπραγματεύσεις δήθεν με την τρόικα και της ΓΣΕΕ με τους «κοινωνικούς φορείς» για την αποτροπή υπερίσχυσης των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών το κράτος είναι από τα πρώτα αφεντικά που έφαρμόζουν την επιχειρησιακή.

Τετράωρη στάση στις 20 Ιανουαρίου από την ΑΔΕΔΥ

Τετράωρη στάση για την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 από τις 8.30 πμ έως τις 12:30 μ.μ. κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ως στήριξη στην υπόθεση των συμβασιούχων του Δημοσίου που θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο.Η στάση γίνεται με αφομή την συζήτηση στον Άρειο Πάγο, της υπόθεσης των συμβασιούχουν που εργάζονται στις Δημόσιες Υπηρεσίες με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από τον Άρειο Πάγο, στις 9.00 το πρωί. 
enet

Συλλήψεις για τρομοκρατία στο Βύρωνα

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τους "Πυρήνες"

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη σύλληψη ατόμων σχετικά με την υπόθεση της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς". Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ασφάλεια δύο ή τρία άτομα χωρίς να διευκρινίζεται μέχρι στιγμής αν πρόκειται για κάποιους από τους τέσσερις καταζητούμενους ή άλλα πρόσωπα.
Επίσης γίνονται έρευνες σε σπίτια σε διάφορα σημεία της Αττικής.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διόδια Στυλίδας: 1.400 κάρτες ελεύθερης διέλευσης στους κατοίκους

Τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν στους κατοίκους της Στυλίδας 1.400 κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Στυλίδας.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η διέλευσή τους από τα διόδια γίνεται ελεύθερα.


S&P: Δίνει πιθανότητα 40% στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

 Πιθανότητα 40% η χώρα μας να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της δίνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor΄s. “Πλην της Ελλάδας, οι αξιολογήσεις των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης βρίσκονται εντός κατηγορίας investment grade, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος να χρεοκοπήσουν δεν είναι υψηλός. Παρέχει, ωστόσο, 40% πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της», δήλωσε η Carol Sirou, επικεφαλής της S&P στη Γαλλία, στο πλαίσιο συνεδρίου στο Παρίσι.

«Είμαι εδώ ως φίλος της Ελλάδας»

Η κρίση μας ήρθε από τις ΗΠΑ

 
«Είμαι εδώ ως φίλος της Ελλάδας», δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος, Μισέλ Μπαρνιέ, ξεκινώντας τις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Είπε ότι η χρηματοοικονομική κρίση μας ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κινδύνεψε να παρασύρει ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έριξε το φταίξιμο στα περίφημα hedge funds (κερδοσκοπικά

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ 1,5 ΜΗΝΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!!!


Υποχρεωτική καθίσταται για τα ταμεία η έκδοση προσωρινής σύνταξης όπως ανέφερε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ το ποσό της σύνταξης θα πλησιάζει το 90% ή και το 95% της κανονικής και η εκκαθάριση θα γίνεται με την έκδοση της οριστικής απόφασης...

Και η Βουλή κανονικά το έργο της. Απέρριψε πάλι αιτήσεις για άρση ασυλίας 4 βουλευτών…

Όπως πληροφορούμαστε , απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης των ασυλιών τεσσάρων βουλευτών. 
Πρόκειται για τους:
  • Γεώργιο Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ, Β΄Θεσσαλονίκης) που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της  ….  ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης.

Νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Μακριώτη
 Μήνυμα προς όλους έστειλε από την επιτροπή οδικής ασφάλειας της Βουλής, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ενημερώνοντας την Πέμπτη για το θέμα των διοδίων στο εθνικό δίκτυο. Ο κ. Μαγκριώτης διεμήνυσε δε ότι το δεν θα δεχτεί το Δημόσιο εκβιασμό από κανέναν ότι θα καταγγελθούν οι συμβάσεις λόγω κρίσης, λόγω κινήματος κατά των διοδίων ή λόγω καιρού και αυτό είναι μήνυμα προς όλους, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το δημόσιο θα τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις καθώς όπως ανέφερε είναι μεγάλα τα οφέλη των αυτοκινητόδρομων.

Γερμανικό «κρυφτούλι» για την ενίσχυση του μηχανισμού σταθερότητας

Με διαδοχικές αυτοαναιρούμενες δηλώσεις περί ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. επανήλθαν την Πέμπτη κορυφαία υπουργικά στελέχη της Γερμανίας.
Τις χθεσινές δηλώσεις στήριξης, ήρθε ούτε λίγο ούτε πολύ να διαψεύσει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ράινερ Μπρουντέρλε, ο οποίος δήλωσε πως η ενίσχυση του ταμείου για τον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. (EFSF) δεν είναι απαραίτητη. " Το ταμείο όπως είναι σήμερα έχει το κατάλληλο μέγεθος για την περίσταση" δήλωσε στο Ρόιτερς.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε γνωστός δικηγόρος των Ιωαννίνων!

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε πριν από μια περίπου ώρα,γνωστός δικηγόρος των Ιωαννίνων!Ο Κ.Α. βρισκόταν στο γραφείο του,επί της οδού Μιχαή Αγγέλου στα Ιωάννινα,όταν εισέβαλαν σε αυτό δυο άγνωστοι άνδρες και αφού βεβαιώθηκαν πως είχαν απέναντί τους τον..."στόχο" τους,τον ξυλοκόπησαν άγρια,μπροστά στα μάτια της έντρομης συζύγου του! Λίγη ώρα

Βουλή Να κατατεθούν τα ονόματα των οφειλετών των 24 δισ.ευρώ ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Να κατατεθούν στη Βουλή τα ονόματα των οφειλετών των «ανείσπρακτων χρεών» ύψους 24 δισ. ευρώ, ζήτησαν την Πέμπτη  πέντε βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σε ερώτησή τους, με αντικείμενο την απόσυρση της πρότασης διαγραφής των 24 δισ. ευρώ ως «ανείσπρακτων χρεών», από το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας», που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι βουλευτές κ.κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νάντια

Τρέχει να σβήσει τη φωτιά των διοδίων η κυβέρνηση

Αντιμέτωπος με κριτική και από βουλευτές του κόμματός του βρέθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, που μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του Κοινοβουλίου αναγνώρισε πως υπάρχουν αδικίες στα διόδια των υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμων.
Ο υφυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για το πρόβλημα με τα αυξημένα διόδια στις εθνικές οδούς, με τις 19 κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε βασικών εθνικών αξόνων, καθώς και τις 26 τράπεζες που δανειοδοτούν τους ιδιώτες και το Δημόσιο.

Ερχεται η Τρόικα για νέο έλεγχο

 
Σε 14 ημέρες κρίνεται η δόση των 15 δισ. ευρώ του δανείου Σε 20 μέρες θα κριθεί η εκ νέου υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, θα ελεγχθεί η πρόοδος των διαρθρωτικών αλλαγών από την τρόικα και θα αποφασισθεί η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου των 15 δισ. ευρώ. Στάση αναμονής για την απόφαση της Fitch περί υποβάθμισης μετά την τηλεδιάσκεψη μιάμισης ώρας.

ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι κατασχέσεις

Σε ύψος ρεκόρ ανήλθαν στις ΗΠΑ το 2010 οι κατασχέσεις κατοικιών από τις τράπεζες, ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ακινήτων Realty Trac, οι κατασχέσεις, λόγω αδυναμίας των ιδιοκτητών των κατοικιών να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, έφθασαν το Δεκέμβριο τις 69.847 και συνολικά για το 2010 τα 1,05 εκατομμύρια έναντι 918.000 το 2009.  Στα 2,9 εκατομμύρια φακέλους, εξ άλλου, έφτασε το 2010 ο αριθμός των φακέλων που συμπληρώθηκε από τις τράπεζες για να προχωρήσει η διαδικασία των κατασχέσεων. 
Real.gr

Δυσοίωνο το μέλλον για τις εργαζόμενες μητέρες

Σπίτι, παιδιά, οικογένεια, δουλειά... Οι εργαζόμενες γυναίκες έχουν πολλούς ρόλους και ελάχιστη ώρα για να αντεπεξέλθουν σε όλες τις υποχρεώσεις τους. Αυτό μάλλον αντιλαμβάνονται οι εργοδότες, οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail, δεν είναι πολύ θετικοί απέναντι στις γυναίκες υπάλλήλους, ιδίως αν αυτές έχουν παιδιά.

ΠΟΣΔΕΠ : Εκλογές χωρίς το υπουργείο Παιδείας

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα το 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), από το οποίο και θα προκύψει η νέα ηγεσία της. Η νέα ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ θα αναλάβει την διοίκηση της σε περίοδο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση λόγω των αλλαγών στην ανώτατη εκπαίδευση.
Κανένα πρόσωπο από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα παραστεί στην σημερινή έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς κρίθηκε ότι η τεταμένη περίοδος στις σχέσεις της κυρίας

«Οχι στον Καλλικράτη των σχολείων» από τους εκπαιδευτικούς της Θράκης

Παράσταση διαμαρτυρίας σχετικά με τις επικείμενες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις των σχολικών μονάδων στον Έβρο, θα πραγματοποιήσει αύριο το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή, η Α΄ΕΛΜΕ Έβρου.
Την ίδια ημέρα, το Δ.Σ. της Α ΈΛΜΕ Έβρου προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας ώστε να παραστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και τα διοικητικά συμβούλια της ΕΛΜΕ Ροδόπης και της Ξάνθης. 
enet

Ανεργία-εφιάλτης 13,5% τον Οκτώβριο

Στο 13,5% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2010, από 12,6% τον προηγούμενο μήνα και 9,8% τον Οκτώβριο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία ανεργίας.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα με προσυγκέντρωση στις 12:30 στα Προπύλαια. Παράλληλα η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει για σήμερα δύο τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 17:00 προκειμένου να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Ακριβή «ανάσα» και για την Ισπανία Υπερκαλύφθηκαν τα πενταετή ομόλογα

Νέα ανάσα στις Ευρωαγορές έδωσε η σημερινή υπερκάλυψη των  5ετών ομολόγων της Ισπανίας με την απόδοση να αυξάνεται κατά 97 μονάδες βάσης στο 4,542% από 3,576% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δοκιμασία της χώρας στις αγορές για το 2011. Οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη άνοδο της τάξεως των 130 μονάδων βάσης. Το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών πούλησε ομόλογα αξίας 3 δισ. ευρώ, που ήταν και το ανώτερο επίπεδο του στόχου του.
Η έκδοση καλύφθηκε κατά 2,1 φορές, από 1,6 φορές που είχε καλυφθεί στη δημοπρασία της 4ης Νοεμβρίου.
ΤΑ ΝΕΑ

Αλλαγές στο ΕΣΡ

Την κάλυψη των δύο κενών θέσεων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης του Νέστορα Κουράκη και της Ίριδας Αυδή Καλκάνη, των οποίων η θητεία έληξε, αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.   Έτσι, στην θέση του Νέστορα Κουράκη τοποθετείται η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου και στην θέση της Ίριδας Αυδή- Καλκάνη ο νομικός Γιώργος Στεφανάκης.
Real.gr

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αύξηση των ερευνών για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου


Η πύλη του Αουσβιτς
Η πύλη του Αουσβιτς
Ετήσια έκθεση του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ. Αύξηση σημείωσε πέρυσι ο αριθμός των εν εξελίξει ερευνών για τα εγκλήματα πολέμου των Ναζί σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ. Από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι το Μάρτιο του 2010 είχαν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως 852 έρευνες, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008-2009 ο αριθμός των ερευνών ήταν 706 και το 2007-2008 ήταν 608. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που σημειώνεται αύξηση των ερευνών.

Το οπόσουµ που ξεπέρασε σε δηµοτικότητα τη Μέρκελ

 
Το πρώτο οπόσουµ - σταρ στην Ιστορία ονοµάζεται Χάιντι, έχει λευκό τρίχωµα και οφείλει τη φήµη του στα υπέροχα αλλήθωρα µάτια του. Ζει στον ζωολογικό κήπο της Λειψίας και οι Γερµανοί που το λάτρεψαν δηµιούργησαν για χάρη του ένα προφίλ στο facebook, το οποίο αριθµεί ήδη 110.000 φίλους – περισσότερους απ’ όσους έχει στο δικό της προφίλ η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Οταν οι βουλευτές προκαλούν...

Εδώ και πολύ καιρό όλα τα κόμματα, όλοι οι πολιτικοί δίνουν όρκους διαφάνειας, διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι θέλουν να απαλλαγούν από τα βαρίδια του παρελθόντος, και γενικώς συναγωνίζονται ποιος θα πρωτοστατήσει στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής. Μόνο που για πολλοστή φορά όλες αυτές οι διακηρύξεις αποδεικνύονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες... Ενώ υποτίθεται ότι κατανοούν πλήρως τη λαϊκή αγανάκτηση, ενώ εμφανίζονται πρόθυμοι στη διαλεύκανση μικρών και μεγάλων σκανδάλων, μόλις έρθει η ώρα της... κρίσης κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μείνουν στο απυρόβλητο.

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 61-65

Πρώτη αχτίδα φωτός

Χθες για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες φάνηκε κάτι στον ορίζοντα. Λίγο οι αποφασιστικές παρεμβάσεις στην αγορά των ομολόγων, κάτι οι επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων στην Ελλάδα και δεκαετών τίτλων στην Πορτογαλία, και πολύ περισσότερο οι δηλώσεις του Μπαρόζο και του Ολι Ρεν για σημαντική ενίσχυση με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και οι αποφασιστικές δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ για στήριξη του ευρώ

Τσιγάρο µόνο µε ποτό και φόρο

Θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση σε µεγάλα καταστήµατα όπου σερβίρεται αλκοόλ
ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
Καπνιστής σε µπαρ της Αθήνας πριν από την απαγόρευση. Με τις 
ρυθµίσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας το κάπνισµα θα επιτρέπεται 
µόνο σε καταστήµατα όπου σερβίρεται  αλκοόλ, υπό την προϋπόθεση ότι θα 
καταβάλλεται µηνιαίο τέλος
Νέες ρυθµίσεις για την απαγόρευση του καπνίσµατος ανακοινώνει την προσεχή εβδοµάδα η κυβέρνηση, προκειµένου να σταµατήσει το νόθο καθεστώς που ισχύει, µε τη σχεδόν ολοκληρωτική ακύρωση του ισχύοντος νόµου.
Οπως έγινε γνωστό,η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσειτον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

Του Γιάννη Ιωάννου

 

Εχθροί

Καλά οι πολιτικοί. Αυτοί μονίμως στην ασυλία.
Αλλά τι γίνεται με τα λαμόγια Πολεοδομίας και Εφορίας; Ακρα του τάφου σιωπή. Φανταστείτε. Τις προάλλες μια γνωστή και στέλεχος της «Οικονομικής Επιθεώρησης» μου αποκάλυψε, χωρίς να πει ονόματα για λόγους που τους καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί, ότι κάποιον εισπράκτορα της Εφορίας που τον έστειλε στο Πειθαρχικό, αντί για τιμωρία, εκείνος, ο απατεώνας δηλαδή, κατέληξε σε μεγαλύτερο πόστο με προαγωγή για τις καλές του υπηρεσίες. Γιατί; Μα επειδή ο ένας κρατάει τον άλλο. 

Υπουργείο Παιδείας: Ζωντανή η μνήμη του Ν. Τεμπονέρα

Στιγμιότυπο από τις περυσινές εκδηλώσεις μνήμης
Στιγμιότυπο από τις περυσινές εκδηλώσεις μνήμης
 «Σύμβολο αγωνιστικού πνεύματος, αλλά και οδηγό προσφοράς και δράσης» αποκαλεί το υπουργείο Παιδείας τον εκπαιδευτικό Νίκο Τεμπονέρα, με αφορμή την 20η επέτειο από τη δολοφονία του, σημειώνοντας ότι η βία και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στο χώρο της Παιδείας.

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε Αλβανούς εμπόρους κοκαϊνης!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο άτομα, ενώ αναζητείται ακόμα ένα... Οι συλλήψεις έγιναν το βράδυ, στο σπίτι που έμεναν οι Αλβανοί, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 29. Πρόκειται για έναν 43χρονο και έναν 37χρονο. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 657,7 γραμμάρια κοκαΐνης και 2.120€.
Επίσης κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους, που όπως προέκυψε χρησιμοποιούσαν για να διακινούν ναρκωτικά. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου της σπείρας συνεχίζονται...
Newsit

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Κυκλοφοριακό μπλακ - αουτ

Σοβαρά προβλήματα στις περισσότερες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας έχει προκαλέσει από νωρίς το πρωί η 24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλει και λεωφορεία. Αργότερα οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

Του Κώστα Μητρόπουλου

ΒΗΜΑτοδότης

Τα εξωτερικά παράθυρα της αίθουσας του Υπουργικού Συμβουλίου δεν είχαν ανοίξει από το 1974 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης. Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε όλες τις κυβερνήσεις και στα υπουργικά συμβούλια του ΠαΣοΚ από το 1981 ως σήμερα, προφανώς σκέφτηκε ότι κάποτε πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτή την κλειστοφοβική και μυστικοπαθή διάσταση της ελληνικής πολιτικής. Εδωσε λοιπόν τη σχετική εντολή, τα παράθυρα άνοιξαν διάπλατα και εισέβαλε στην αίθουσα το φως (από την πλευρά του Εθνικού Κήπου).

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, αλλά και οι ενδείξεις ότι η ευρωζώνη επιχειρεί -επιτέλους- να αντιδράσει συντεταγμένα στην κρίση, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αλλαγή-σοκ στις συγκοινωνίες".
"Τα πάνω κάτω στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας αλλά και στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ φέρνει το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο", αναφέρει η εφημερίδα στο βασικό της θέμα.