Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αποσπάσματα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων... 20.1.11

«Τα δύο μεγάλα κόμματα αθωώνουν ο ένας τον άλλον»

Για νόμο προστασίας των υπουργών έκανε λόγο ο Τσίπρας

 
Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών στην πραγματικότητα είναι νόμος προστασίας των υπουργών και δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι κατασκεύασμα, δημιούργημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας, όπως και εκείνα τα άρθρα του Συντάγματος που αν δεν αναθεωρηθούν, δεν επιτρέπουν καμία επί της ουσίας τροποποίηση αυτού του νόμου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση Siemens και τη συζήτηση για το νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Άγριος καβγάς στο δελτίο του Mega

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το δελτίο...

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραπέμπουν τα πολιτικά "παιδιά" τους για τη Siemens

Τη Δευτέρα το ογκωδέστατο πόρισμα με όλα τα ονόματα

 
Στην περαιτέρω κοινοβουλευτική έρευνα μέσω προκαταρκτικής επιτροπής του σκανδάλου της Siemens, παραπέμπουν τα πολιτικά κόμματα με τους βουλευτές τους που μετέχουν στην ομώνυμη εξεταστική επιτροπή, η οποία πραγματοποίησε την καταληκτική της συνεδρίαση.

Το παρασκήνιο της εξεταστικής


Γιατί αποκλείονται οι εκλογές μέχρι την Άνοιξη.

Γράφει ο 29-26

Την ευθύνη για αυτή μας τη μανία την έχουν φυσικά τα δημοσιογραφικά κέντρα και τα κόμματα που κατά καιρούς αρέσκονται να δημιουργούν ένα κλίμα ''ρευστότητας'' που εξυπηρετεί φυσικά τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.
Από το 2004 και μετά, για χρόνια ολόκληρα οι ενδεχόμενες εκλογές έπαιζαν ασταμάτητα στα δελτία ειδήσεων, παρά ταύτα εκλογές έγιναν 2 φορές, το '07 και το '09. Πέντε χρόνια όμως δεν

Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

Εγραψε το antIItroktiko. Αυτό θα είναι τελικά το νέο συμβολο της Νέας Δημοκρατίας. Όντως αφαιρετικό όπως λεγόταν...ελπίζουμε μόνο να γίνει και η αντιπολίτευση της ΝΔ το ίδιο αφαιρετική. Με λίγα λόγια να κοπούν οι πολλές μλκς. Το σήμα παρουσιάστηκε σήμερα από τον Αντώνη Σαμαρά στα νέα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens και τις αλλαγές στον νόμο "περί ευθύνης υπουργών":

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

"Και αν έχουν παραγραφεί τα εγκλήματα όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ξέρετε ότι το Σύνταγμα που όλοι το πυροβολούμε - γιατί δυστυχώς στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένας συνταγματικός λαϊκισμός - έχει ασφαλιστικές δικλείδες, λέει ότι αν για οποιονδήποτε λόγο και σε αυτό περιλαμβάνεται και η παραγραφή ξεκάθαρα, δεν περατωθεί διαδικασία κατά προσώπου που διετέλεσε μέλος της κυβέρνησης, δηλαδή υπουργός ή υφυπουργός, η Βουλή μπορεί ύστερα από αίτηση του ίδιου να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία να

Σκάνδαλα και ευθύνες υπουργών: Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr- email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14 - 10553, τηλ. 210 3306301, fax210 3834390
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631, τηλ. 231 0266705, fax 231 0269780
20.1.2011

Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, το θέμα της παραγραφής ευθυνών για σοβαρά σκάνδαλα σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο περί ευθύνης υπουργών και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:   

ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ «Δ. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ»

Νέοι δημιουργοί στα βήματα του φωτεινού δασκάλου
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού
Τις καλύτερες εντυπώσεις και τις άριστες προοπτικές για μουσικές κλασικές δημιουργίες άφησαν οι βραβευθέντες στον 4ο διαγωνισμό σύνθεσης «Δημήτρης Δραγατάκης», στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, στην Αθήνα. Η συναυλία διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με το Ωδείο Φ. Νάκας και το Σύλλογο Φίλων Δ. Δραγατάκη με την ευκαιρία απονομής των βραβείων του διαγωνισμού, τα οποία κατέκτησαν οι Γιώργος Ζαμπακλής, Χρίστος Ντόβας και Απόστολος Ντάρλας, Α΄, Β΄ και Γ΄ αντίστοιχα με τα έργα τους In memoriam, Luminous interval και Θεόδματοι Πύλαι.

Το πόπολο στη λιτότητα, οι τραπεζίτες στα πούπουλα

Από το Μαρικάκι  (pontiki.gr)

thumb
Μπορεί η κρίση χρέους να αποδιαρθρώνει την εργασία σε όλη την Ευρώπη με τους μισθούς να καταρρέουν και την ανεργία να εκτοξεύεται αλλά τα καλόπαιδα των μεγαθηρίων της κερδοσκοπίας που εξαφανίζουν εθνικές οικονομίες για πλάκα, εξακολουθούν ν’ ανοίγουν σαμπάνιες στην υγεία των κορόιδων.
Τα μπόνους του 2010 που ανακοίνωσε η – αναμεμειγμένη αγρίως στην κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους - Goldman Sachs  για

Πολιτικές προφάσεις εν αμαρτίαις....

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Η έννοια της Δικαιοσύνης και του κοινού περί δικαίου αισθήματος πέφτει στο κενό με τις παρωδίες των Εξεταστικών αλλά και του..... νόμου περί (μη) Ευθύνης Υπουργών….
Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς καθώς οι Βουλευτές συνεδριάζουν για να κρίνουν συναδέλφους τους και κάπου εκεί μπερδεύονται οι κομματικές γραμμές, τα οφέλη και οι κινήσεις εντυπωσιασμού, η συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες….

Έντονες οι διαμαρτυρίες των παραγωγών προς τους συνδικαλιστές για το πορτοκάλι

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των παραγωγών εσπεριδοειδών στην χθεσινή συγκέντρωση στην ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ.
Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη αφού για τους παραγωγούς των πορτοκαλιών η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Η συγκέντρωση έγινε με τους παραγωγούς να διατυπώνουν από την αρχή έντονα τις διαμαρτυρίες τους προς τους αγροτοσυνδικαλιστές του νομού για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έναρξης των

Οι όροι της επιμήκυνσης

Tου Πασχου Μανδραβελη
Υπάρχει ένα άγραφο έθιμο στον ελληνικό Τύπο. Οποτεδήποτε αναφερόμαστε σε ενέργειες της Τουρκίας ξεκινάμε το ρεπορτάζ με το επίθετο «προκλητικός» ή την έκφραση «νέα πρόκληση».
Κάπως έτσι συμβαίνει πλέον και με τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο. Κάθε δήλωσή του εμπεριέχει πρόκληση ή, έστω, ερμηνεύεται ως τέτοια. Μπορεί να φταίει η τραχιά του γλώσσα. Για παράδειγμα είπε ο κ. Πάγκαλος «Αν διορίσεις έναν κοπρίτη στο Δημόσιο επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του, τότε το Δημόσιο θα τον υποστεί εσαεί, καθώς θα ξέρει ότι δεν θα απολυθεί». 

Η τέχνη θέλει μάστορη κι η φάβα θέλει λάδι...

Του Δημήτρη Μυ (pontiki.gr)

thumb
Από μαστόρια (της συγκάλυψης) στη Βουλή, άλλο τίποτε. Κι από «λάδι», όπως είναι γνωστό, τα αποθέματα είναι τεράστια. Αναμενόμενη λοιπόν και η φάβα των πορισμάτων για το σκάνδαλο της Siemens που σερβίρουν τα κόμματα εξουσίας.
Το κουκούλωμα ήταν προεξοφλημένο από την κοινωνία. Ο κόσμος ξέρει ότι στη Βουλή «φέγγει ο στραβός τ' αλλήθωρου». Ακούει ο κόσμος, ότι οι εθνοπατέρες έχουν εξασφαλίσει το ατιμώρητο

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο

Θα δημιουργηθεί στην Πτολεμαΐδα
Τη δημιουργία του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, ισχύος 200 Μεγαβάτ, στην Πτολεμαΐδα αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός. 
Το πάρκο θα στηθεί σε έκταση 6.000 στρεµµάτων ανενεργών ορυχείων της ∆ΕΗ, θα είναι συνολικής ισχύος 200 Μεγαβάτ και θα έχει κόστος περίπου 1 δισ. ευρώ. 

Δεν συζητάμε για μείωση των διοδίων του Ρίου υποστηρίζει η κοινοπραξία

Καμία συζήτηση δεν γίνεται μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινοπραξίας «Γέφυρα Α.Ε.» που διαχειρίζεται τα διόδια Ρίου - Αντιρίου για μείωση τιμών, αναφέρει η εταιρεία.
"Καμία συζήτηση δεν έχει γίνει με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, η οποία να συνδέει τη μείωση των τιμών διέλευσης με την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης του έργου", αναφέρει η κοινοπραξία.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


Ένταση και στο... τρίτο ημίχρονο του ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ

Τα επεισόδια στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ συνεχίστηκαν δέκα μέρες μετά τη λήξη του... Οι διοικήσεις των δύο ΠΑΕ βρέθηκαν μπροστά στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League και αντάλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς και κατηγορίες.
Επί τρεις και πλέον ώρες κατέθεταν οι μάρτυρες, με τη συνεδρίαση να διακόπτεται επτά φορές για να ηρεμήσει η αίθουσα και να εκτονωθούν τα νεύρα. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απολογήθηκε για την επίθεση οπαδού της στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ Πολυχρόνη

Αν έχεις τύχη ... διάβαινε

Τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης. Μια ομάδα εργαζόμενων στη μεγάλη εταιρεία του αεροδρομίου FRAPOST περίμενε το λεωφορείο που θα τους πήγαινε στο χώρο εργασίας τους. Για ανεξήγητους μέχρι στιγμής λόγους το υπηρεσιακό λεωφορείο έπεσε επάνω στους αμέριμνους εργαζόμενους, που περίμεναν στη στάση το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί, αλλά και να πεθάνει μια 24χρονη υπάλληλος. Ο οδηγός ήταν κάτω από σοκ και δεν μπορούσε να δώσει κατάθεση για το συμβάν, από τους αυτόπτες μάρτυρες συμπεραίνει κανείς ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτό το τραγικό ατύχημα στο χώρο εργασίας χιλιάδων υπαλλήλων αεροπορικών εταιρειών.
kapistri

Νατούρα στα μούτρα σας !

 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Για να σωθεί η χώρα από την κριση πρέπει:  Τα φαρμακεία να ανοίγουν το Σάββατο, οι δικηγόροι να μην έχουν ελάχιστη  αμοιβή, οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες να είναι τίποτε φτηνοί βαλκάνιοι, πρέπει το σπίτι σας να έχει ενεργειακό πιστοποιητικό,πρέπει να έχεις δέκα στρέμματα  για να χτίσεις σε περιοχές Νατουρα, (Για τις περιοχές μαστούρα δεν αναφέρεται τίποτε..) πρέπει οι Κινέζοι να έχουν τα λιμάνια, πρέπει να κλείσουν όλα τα καταστήματα και να υπάρχουν μόνο δέκα πολυκαταστήματα Ευρωπαϊκά σε κάθε πόλη,

Το περπάτημα «διώχνει» το... τσιγάρο και τα κιλά!

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από μια κακή συνήθεια ή να μειώσετε το φαγητό για να αδυνατίσετε, δοκιμάστε ένα απλό τρικ: να κάνετε μια βόλτα. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια σύντομη βόλτα με γρήγορο βήμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τη λαχτάρα για ένα τσιγάρο ή για κάτι παχυντικό, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Aπορριπτική η εισήγηση στον Αρειο Πάγο για τους συμβασιούχους

Απορριπτική είναι η εισήγηση του αρεοπαγίτη προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ.
Έξω από το κτίριο παραμένουν εκατοντάδες συμβασιούχοι.
Η υπόθεση αυτή αρχικά είχε οριστεί να συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, αλλά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συμβασιούχοι

Γ. Πεταλωτής: Κάποιοι μας «χρεοκοπούν» εδώ και 15 μήνες

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, επανέλαβε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας -όπως είπε- σε όσα «ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες από τις ίδιες, λίγο-πολύ, πηγές, που μας χρεοκοπούν εδώ και 15 μήνες, ανά κάθε εβδομάδα».
"Παρά την εμμονή κάποιων που επιμένουν, δεν ισχύει, σε καμία περίπτωση, αυτή η παραφιλολογία, η οποία ανακυκλώνεται προφανώς για λόγους και σκοπούς που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν", πρόσθεσε ο Γ. Πεταλωτής.

Καυτή τριετία για να «κόψουμε» 11 δισ.

«Συναγερμό» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλεί η επικείμενη έλευση της Τρόικας, σχετικά με την οποία μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό συμβούλιο. Στις συναντήσεις που θα έχει με μέλη της κυβέρνησης, αναμένεται να εξειδικευτούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την περίοδο 2012-2014, με στόχο να πέσει το έλλειμμα από τα 17 δισ. στα έξι δισ. ευρώ.

Νέο μακελειό στο Ιράκ

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε δύο εκρήξεις κοντά στην Καρμπάλα,  ιερή πόλη των σιιτών όπου και θα λάμβαναν χώρα θρησκευτικές τελετές. 
Σύμφωνα με αξιωματούχο ο οποίος μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο, επρόκειτο για επιθέσεις αυτοκτονίας.

Wall Street Journal Η αερολογία ως ευρωπαϊκή παράδοση


Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θα εξαντλήσει κάθε χρονικό 
περιθώριο που διαθέτει προτού πράξει ό,τι πρέπει να πράξει για τη 
διασφάλιση της ευρωπαϊκής συνοχής.
Μόνο καταφεύγοντας σε θεωρίες συνωμοσίας μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει την αέναη ανακύκλωση καταστροφολογικών για το ευρώ και την Ευρώπη υποθέσεων και θεωριών από αναλυτές αγγλοσάξωνες, που διακρίνονται για την προσήλωσή τους στον ορθό λόγο και για την αντικειμενική, κυνική πολλές φορές,

Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και άφες αυτοίς να περιμένουν διορισμό

 Τρεις μητροπολίτες παρέδωσαν στον υπουργό Εσωτερικών απόφαση της Ιεραρχίας για προσλήψεις 300 εφημερίων στην προσπάθεια τους, θεού θέλοντος(;) να παρακάμψουν τον κανόνα που ισχύει για τους κοινούς θνητούς και απαιτεί πέντε αποχωρήσεις για μία πρόσληψη.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών


Σβήνουν και ξαναγράφουν τη λίστα της παραπομπής


Σκληρές διαπραγματεύσεις με προσθήκες και διαγραφές ονομάτων στη λίστα με τους παραπεμφθέντες πρώην υπουργούς εξελίσσονται αυτήν την ώρα στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Το πρόσφατο σενάριο, που φαίνεται ότι θα αντικατοπτρίζει πιο πιστά το τελικό πόρισμα, μιλά για οκτώ παραπομπές, έξι πρώην υπουργούς της ΝΔ και δύο του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Δημαράς: Κόμμα, αν μας ζητηθεί

Άνοιγμα και στην κεντροδεξιά «Λάθος μου που είπα 
ότι θα παραιτηθώ»
Ανοιχτός στη συνεργασία και με πρόσωπα που προέρχονται από την κεντροδεξιά εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Δημαράς, μια ημέρα μετά την ιδρυτική εκδήλωση για το «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών». Δικαιολογώντας την απόφασή του να μην παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα, όπως είχε προαναγγείλει, είπε ότι ήταν λάθος του και άλλαξε γνώμη επειδή του το ζήτησαν φίλοι και υποστηρικτές.

Το νέο σήμα της ΝΔ


Παρουσίαση του νέου συμβόλου του κόμματος

Ο χάρτης της «προστατευόµενης» Ελλάδας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΝΕΑ: Προκόπης Γιόγιακας


«Για µένα το κεντρικό θέµα της διάταξης, και σε αυτό δεν θα πάω πίσω, είναι η κατάργηση των κατατµήσεων και τωνπαρεκκλίσεων», τόνισε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη, µιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, στον απόηχο της σκληρής αντιπαράθεσης για τη δόµηση στις περιοχές του ∆ικτύου Natura. Λίγο αργότερα, µιλώντας στον Flash,

Aσυνεννόητη

Του Δηµήτρη Μητρόπουλου 

Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ στραβό συνήθως είναι στραβό. Οφείλει όµως κανείς να ψάξει µήπως υπάρχει κάτι που του διαφεύγει και δικαιολογεί τη στρέβλωση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ αφανής λογική στον τρόπο µε τον οποίο κινείται η Τίνα Μπιρµπίλη εδώ και ενάµιση χρόνο στο ΥΠΕΚΑ; Θα µπορούσαµε, τραβώντας τα πράγµατα στα άκρα, να πούµε ότι αυτή η στάση υποκρύπτει µια στρατηγική. Από τα διόδια ώς τα

Απέραντος βούρκος

Για άλλη µία φορά, κι ενώ στην Πολιτεία του Κουίνσλαντ οι κάτοικοι µετρούν τις ζηµιές και θρηνούν τους νεκρούς τους, οι αρχές της Αυστραλίας προειδοποίησαν τους κατοίκους των νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Υπό τον άµεσο κίνδυνο νέων πληµµυρών, περίπου 1.500 σπίτια στην πόλη Κέρανγκ, στη Βόρεια Βικτώρια, θα απειληθούν αν η στάθµη του ποταµού Λόντεν εξακολουθήσει να ανεβαίνει.

Ας πάει και το παλιάµπελο

Τoυ Γιώργου Λακόπουλου
Ξαφνικά ο χρόνος γύρισε πίσω στη Βουλή των Ελλήνων. Στους διαξιφισµούς για το νοµοσχέδιο που δυσχεραίνει τη δόµηση στις περιοχές του ∆ικτύου Natura,το επιχείρηµα όσων το καταπολεµούν είναι ότι «παρεµποδίζει την ανάπτυξη». Το έργο αυτό έχει ξαναπαιχτεί. Αν ανατρέξει κανείς σταπρακτικά της ίδιας Βουλής στις πρώτες µεταπολεµικές – µετεµφυλιακές αν θέλετε – δεκαετίες, θα ακούσει τα ίδια επιχειρήµατα. Στο όνοµα της ανάπτυξης καταστράφηκαν ταυτόχρονα η ελληνική ύπαιθρος, οι ελληνικές πόλεις και το νησιωτικό σύµπλεγµα, όπως έχει περιγράψει εύστοχα ο Νίκος Σηφουνάκης στα βιβλία του.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Στάση εργασίας από τις 11:00 ως τις 15:30 έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και το τραμ της Αθήνας.Επίσης δε θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας στον ΟΣΕ που λήγει τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το μέτρο και ο ηλεκτρικός θα κινηθούν κανονικά

Οι προνομιούχοι

Οι γενικεύσεις είναι αλήθεια προβληματικές, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτες. Οταν μάλιστα υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία και μακροχρόνια παρατήρηση, τότε αναγκαστικά οδηγείται κανείς σ΄ αυτές. Ο συμπαθής κλάδος των φαρμακοποιών, για παράδειγμα, είναι προφανές ότι επί δεκαετίες έχει απολαύσει υπερεισοδήματα, έχει εκμεταλλευθεί τις διοικητικές και οργανωτικές αδυναμίες των ασφαλιστικών ταμείων, όπως και την προνομιακή σχέση με τους

Δημόσιος Τομέας Πρόωρη σύνταξη στους... μπαμπάδες


Το υπ. Οικονομίας σε συνεργασία με το υπ. Εργασίας ετοιμάζουν διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία δίδεται το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης ταυτοχρόνως σε άντρες και γυναίκες γονείς ανηλίκων τέκνων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο το δικαίωμα συνταξιοδότησης θα έχουν τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


Πόρτερ


Η σημερινή κατάπτωση είναι διαχρονική της πολιτικής εξουσίας συμπεριφορά. Διαβάζοντας τον «Εμφύλιο πόλεμο» που κυκλοφόρησε από «Τα Νέα» στη σειρά «Εξι στιγμές του εικοστού αιώνα» έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Από την έκθεση του δικηγόρου Πολ Πόρτερ λοιπόν, που στις αρχές του 1947 κατέφθασε στην Αθήνα προκειμένου να εποπτεύσει τη διαδικασία οικονομικής βοήθειας, σύμφωνα με το Δόγμα Τρούμαν. 

Σήμερα στα περίπτερα..


Απίθανο να πληρωθούν πλήρως οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων

Ελληνικά ομόλογα 
Εκτιμά η Goldman Sachs προβλέποντας αναδιάρθρωση χρέους
Απίθανη θεωρεί την πιθανότητα μιας πλήρους και έγκαιρης αποπληρωμής των κατόχων ελληνικών ομολόγων ο επικεφαλής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της Goldman Sachs Group Inc., Andrew Wilson. Ελληνικά ομόλογα "Εκτός και εάν έχουμε μία δραματική αλλαγή στην δομή των επιτοκίων, ιδίως για μία χώρα σαν την Ελλάδα, νομίζω πως κάποια μορφή αναδιάρθρωσης αποτελεί ενδεχόμενο υψηλής πιθανότητας για μετά το 2011"

Σκούπα στα κλειστά επαγγέλµατα

Οριζόντια ανατροπή όλων των περιορισµών 
προβλέπει το νοµοσχέδιο
ΡΕΠΟΡΤΆΖ στα ΝΕΑ: Ειρήνη Χρυσολωρά
Στιγµιότυπο από τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου, 
όπου παρουσιάστηκε το νοµοσχέδιο για το άνοιγµα των κλειστών 
επαγγελµάτων. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η  άρση των περιορισµών που 
ίσχυαν για δεκάδες επαγγέλµατα θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη

Ολική ανατροπή στο καθεστώς που διέπει σήµερα την άσκηση δεκάδων επαγγελµάτων, από τους δικηγόρους µέχρι τους ιδιοκτήτες σχολών χορού, φέρνει το νοµοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονοµικών στο Υπουργικό Συµβούλιο.
Το νοµοσχέδιο σαρώνει µε τις διατάξεις του µια σειρά από αδικαιολόγητους, όπως τους χαρακτηρίζει, περιορισµούς στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελµάτων, αφήνοντας ελεύθερο το

ΒΗΜΑτοδότης

Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (στο σκίτσο) συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας στο πλαίσιο του «μασάζ διαρκείας» στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην κοινή γνώμη προτού ξεκινήσει μία ακόμη μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση από τις πολλές που έχουν γίνει από το 1830. Δεν αναφέρω τυχαία την ημερομηνία αφού στην ομιλία της η Αννα «αποκάλυψε» ότι διάβασε το βιβλίο του γνωστού Παιδαγωγού Αλέξη Δημαρά «Από το κοντύλι στον υπολογιστή», μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή στις μεταρρυθμίσεις από το 1830 μέχρι το 2000.

Απελευθερώνουν και όσα δεν ...κατονομάζουν

EΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΡΑΤΑΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ * ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ
Εχει
 πλάκα να λέει και για τους αντιπροέδρους

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το σχέδιο νόμου για τα κλειστά επαγγέλματα που έλαβε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και οι παλινωδίες της εξεταστικής για τη Siemens κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Επαγγέλματα 2 ταχυτήτων- Ανοίγουν με παράθυρα 5 μεγάλα και χωρίς περιορισμούς άλλα 350"
Το νομοσχέδιο-σκούπα για την απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, παρουσιάζει η "Ε". Όπως τονίζεται στο πρώτο θέμα της, το σχέδιο νόμου, "επανακαθορίζει τον τρόπο αμοιβής συμβολαιογράφων, δικηγόρων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και ορκωτών λογιστών, αφήνοντας όμως παράθυρο για τη

Τα... γονίδια της φιλίας

 
Γενετική συνάφεια είναι μια από τις αιτίες για την ανάπτυξη μιας φιλίας, υποστηρίζει ο Ελληνοαμερικανός επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, Νικόλας Χρηστάκης. Συγκεκριμένα η έρευνα του Χρηστάκη χρησιμοποίησε δεδομένα από δυο άλλες μελέτες και όπως φαίνεται το γονίδιο DRD2 και το κυτόχρωμα CYP2A6, είναι οι δύο παράγοντες που

Η τηλεόραση αυξάνει την ανάγκη για τσιγάρο

Η τηλεόραση αυξάνει την ανάγκη για τσιγάρο
Ο κινηματογράφος και η τηλεόραση λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες στην διακοπή του καπνίσματος παρέχοντας ερεθίσματα που κάνουν εντονότερη την ανάγκη για τη συνέχιση της «κακής» συνήθειας. Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διεξήχθη υπό τον καθηγητή Τοντ Χίδερτον του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών του Εγκεφάλου του Κολλεγίου Ντάρτμουθ του Νιού Χαμσάιρ, αρκεί η

Άρης: Ο Θεός της χλιδής… με δικά μας λεφτά!

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Απίστευτες αποκαλύψεις για παρανομίες, συμβάσεις σε ημετέρους και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος περιλαμβάνονται στο πόρισμα Ελεγκτών του Δημοσίου στο ΕΟΤ για το 2008 και το 2009. Ένα παράδειγμα: επί υπουργείας Άρης Σπηλιωτόπουλου μέσα σε τρεις μήνες πληρώθηκαν από τον ΕΟΤ για κομπολόγια, στυλό και καρφίτσες περίπου 400.000 ευρώ! Εννοείται ότι τα

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ?

ΤO KITPINO:  είναι το τυπικά γήινο χρώμα, που σχετίζεται με την πνευματικότητα. Όταν το παρομοιάζουμε με το θυμικό του ανθρώπου, θα μπορούσε να είναι μια έγχρωμη παράσταση της παράνοιας, όχι όμως της μελαγχολίας ή της υποχονδρίας, αλλά μιας μανιακής προσβολής, της τυφλής τρέλας, της φρενίτιδας.
 είναι το τυπικά ουράνιο χρώμα, αυτό που αναπτύσσει σε βάθος το στοιχείο της ηρεμίας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ 

ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΑΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ