Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Χτίστε φυλακές να βάλουμε μέσα τους φοροφυγάδες!

 Γράφει ο 29-26
Οι οφειλέτες του Δημοσίου σύμφωνα με τα ΝΕΑ  είναι περίπου 827.000 άνθρωποι. Από αυτούς 200.000 χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο. Συνδυάστε το αυτό με την εμμονή που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ότι ''...δεν είναι δυνατόν να αφήνουµε να κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που χρωστάνε στο ∆ηµόσιο, ανεξάρτητα από το αν μπορούν να πληρώσουν ή όχι''.

Δεν θα απαντά στους θαυμαστές του, ο τελευταίος εν ζωή σωματοφύλακας του Χίτλερ

 
Εξήντα πέντε χρόνια έπειτα από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο τελευταίος εν ζωή σωματοφύλακας του Αδόλφου Χίτλερ δήλωσε σήμερα ότι, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, δεν μπορεί πλέον να απαντά στις επιστολές που λαμβάνει απ' όλο τον κόσμο. Ο Ρόχους Μις είναι 93 ετών και χρησιμοποιεί περιπατητήρα για να μετακινείται μέσα στο διαμέρισμά του. Οι περισσότεροι επιστολογράφοι του ζητούν αυτόγραφα αλλά "δεν είναι πια δυνατόν" να τους απαντά, λόγω της ηλικίας του, όπως είπε στη γερμανική εφημερίδα Μπερλίνερ Κούριερ.

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, το «ΠΟΝΤΙΚΙ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Νταβατζήδες και στον τζόγο» και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για πάρτι που αρχίζει με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις που οδηγούν το «φιλέτο» του τζόγου σε ξένους «επενδυτές» και ντόπιους συνεργάτες τους... Το εξώφυλλο- αφίσα ταινίας με τον τίτλο «ΕΛLAS VEGAS» που δείχνει τον υπουργό

Ο κ. Σαμαράς και η Siemens

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Siemens είναι διακομματικό. Η ίδια η εταιρεία μέσω εκπροσώπων της που διαχειρίστηκαν τα μαύρα κονδύλια έχει παραδεχθεί ότι για κάθε σύμβαση που υπέγραφε υπήρχε και ένα ποσοστό που κατευθυνόταν και σε πολιτικές προμήθειες για προφανείς λόγους. Ο αρχηγός της ΝΔ βέβαια, που κατά τ' άλλα κόπτεται για τη

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Διαμαρτυρία των φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οι φαρμακοποιοί της Μακεδονίας και της Θράκης συμμετέχουν στη τριήμερη πανελλαδική απεργίας μέχρι την Παρασκευή, που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά των ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους. Σύμφωνα με το πρόεδρο του Φαρμακευτικού

Σκούζουν για την κατάληψη της Νομικής και κλείνουν τα μάτια στην κατάληψη της Χώρας

Από προχτές 23 Ιανουαρίου το θέατρο του παραλόγου μεταφέρθηκε σε κεντρική σκηνή των Αθηνών!
237 λαθρομετανάστες κατέπλευσαν από την Κρήτη με το πλοίο της "Αγάπης" στο λιμάνι του Πειραιά κι ανηφόρισαν στη Νομική σχολή των Αθηνών με την απόλυτη γνώση και την ανοχή-συμπαράσταση όλων όσων τώρα σκούζουν για την κατάληψη του χώρου.

Συνεχείς διαβουλεύσεις για τη Νομική

Βίντεο από το δελτίο του Mega

Nίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση για το θέμα των μεταναστών

Ανοίγει η νομική την Πέμπτη.Να βρει λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες ζήτησε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στη σημερινή τους συνάντηση. «Ζητήσαμε και ζητάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι», δήλωσε η υπουργός.
Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός, στην κυβερνητική σύσκεψη για την κατάληψη της Νομικής, δήλωσε πως "δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς".

Συνάντηση Αννας Διαμαντοπούλου με τους πρυτάνεις: «Ζητήσαμε και ζητάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι»

«Ζητήσαμε και ζητάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι», δήλωσε η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντησή της με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνη και τον πρύτανη του πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και προεδρεύοντα της Συνόδου πρυτάνεων κ. Θ. Παπαθεοδώρου.
Στη συνάντηση δεν αναφέρθηκε ανοικτά η λέξη «άσυλο», αλλά έγινε σαφές ότι η υπουργός Παιδείας εννοούσε με την προτροπή

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣΣΕΒΙΛΛΗ  -   

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Νέες άδειες επιθεωρητών σε μηχανικούς

Τριπλασιάζεται το πλήθος των ενεργειακών επιθεωρητών, με απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη με την οποία χορηγούνται νέες προσωρινές άδειες επιθεωρητών σε μηχανικούς.
Έτσι οι επιθεωρητές που μπορούν να κάνουν επιθεωρήσεις και να εκδίδουν ενεργειακά πιστοποιητικά ανά την Ελλάδα είναι, πλέον,

ΑΑΧΕΝ - ΜΠΑΓΙΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΖΩΝΤΑΝΑ
 ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΚΑΝΑΛΙ 1

Θεσ/κη: προσφορά ιδιωτών σε απορριμματοφόρα για την καθαριότητα της πόλης

Την προσφορά τριών απορριμματοφόρων από ιδιωτική εταιρεία στο Δήμο Θεσσαλονίκης για δύο εβδομάδες, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι.  Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο κ. Ψωμιάδης και ευχήθηκε η ενέργεια αυτή να βρει και άλλους μιμητές.

To Mparmpouti (Barbuti) - Kostas Roukounas

Το παραπάνω βίντεο μάς το υπέδειξε φίλος αναγνώστης στα σχόλια για την ανάρτηση  
Το μπαρμπούτι θα μας σώσει...Τον ευχαριστούμε για την υπόδειξη

Το μπαρμπούτι θα μας σώσει...

Της Μιχαλούς

thumb
Υπό την πίεση της τρόικας (το Ευρωδικαστήριο μας  ρίξει στα αυτιά υψηλά πρόστιμα, όταν τα απαγορέψαμε ) όπως συνηθίζει να λέει  πάντα  η Κυβέρνηση επαναφέρει τα φρουτάκια στη ζωή μας, τα οποία έκλεισαν σπίτια, κατέστρεψαν οικογένειες  και λίγα λέω… Ωστόσο ο μοναδικός τους στόχος  δεν είναι άλλος από το να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία.

Το φασισταριό... τρίβει τα χέρια του

Του Δημήτρη Μυ  
Η υπόθεση της κατάληψης του κτηρίου της νομικής από 300 (λαθρο)μετανάστες περιγράφει τη διάλυση της ελληνικής πολιτείας, υπό την ευρεία έννοια του όρου. Όχι γιατί οι κατατρεγμένοι δεν δικαιούνται άσυλο. Αλλά γιατί μια ευνομούμενη πολιτεία φροντίζει αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται.

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΓKΥΤΕΡΣΛΟ(Ας πάρουμε μια μικρή γεύση απο τους: ΑΝΤΩΝΗ ΚΥΡΙΤΣΗ και ΠΕΤΡΟ ΛΟΥΚΑ ΧΑΛΚΙΑ)


Κοίτα Μιχάλη μου... το χάλι μου

Ο αδελφικός φίλος του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από την Κρήτη, Μιχάλης, είχε σήμερα την τιμητική του στη Βουλή. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, θέλοντας να εξηγήσει σε πόσο δύσκολη θέση έχει βρεθεί εξαιτίας του πορίσματος της Siemens, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε και "κατάπτυστο" αναφέρθηκε σε ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε προ ημερών.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Σύρριζα πέρασε η επανάσταση !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Το ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις που γίνονται για το ποιον θα ψήφιζε ο πολίτης αν είχαμε τώρα εκλογές, παίρνει δεν παίρνει 3%, δεν με εκπλήσσει καθόλου, ούτε και εμένα, ούτε πιστεύω και εσάς! Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ξόδεψε όλη τη μεγάλη δημοτικότητα που του έδινε ο κόσμος σαν νέος και άφθαρτος ηγέτης, πλέκοντας την κουκούλα του αγνώστου επαναστάτη … 

Χρ.Παπουτσής: «αποκλειστική η ευθύνη των πρυτανικών αρχών»

Χρ.Παπουτσής: «αποκλειστική η ευθύνη των πρυτανικών αρχών» 
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε νεότερη δήλωσή του για την κατάληψη της Νομικής Αθηνών από λαθρομετανάστες τόνισε ότι ο χώρος εμπίπτει στις διατάξεις περί ασύλου και κατά συνέπεια οι πρυτανικές αρχές είναι αυτές που θα αποφασίσουν αν θα ζητήσουν τη συνδρομή εισαγγελέα και Αστυνομίας για να αποχωρήσουν οι καταληψίες.

Υπολογιστές που ανοίγουν... στη στιγμή

 «Σούπερ» μνήμη επιτρέπει στα κομπιούτερ να ξεκινούν αμέσως
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ανδριτσόπουλος iandritsopoulos@dolnet.gr
Μια νέα γενιά μνήμης υπολογιστών, που μπορεί να κάνει τα κομπιούτερ να ανοίγουν σε ένα δευτερόλεπτο, ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές.
Πρόκειται για την λεγόμενη «ενοποιημένη μνήμη» (
unified memory), η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δύο συνηθέστερων μορφών μνήμης που χρησιμοποιούνται σήμερα, προσφέροντας ταχύτερους και φιλικότερους προς το περιβάλλον υπολογιστές.

Απροϋπόθετο ξενοδοχείο

Tου Πασχου Μανδραβελη
Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να αφήσουμε τους μετανάστες να παραμείνουν εσαεί στη Νομική Σχολή. Ισως πρέπει να τους παρασχεθεί κάποιος μόνιμος χώρος για να στεγάζονται. Κάποια αίθουσα θα υπάρχει παραπλεύρως των ποικιλώνυμων αναρχικών στεκιών, που βρίσκονται υπό κατάληψη εδώ και δεκαετίες χωρίς να ενοχλούνται πρυτάνεις, καθηγητές και φυσικά οι φοιτητές.

Πλάτη με πλάτη Δίας και Αθηνά στον «Αρχαίο Ναό»

Πλάτη με πλάτη Δίας και Αθηνά στον «Αρχαίο Ναό»
Στη Γιγαντομαχία απεικονίζεται η Αθηνά με όπλο την αιγίδα της να μάχεται τον γίγαντα Εγκέλαδο.
Εψαξαν ανάμεσα σε 20.000 θραύσματα αρχαίου λίθου για πολλές αιτίες και κατάφεραν πολλά χάρη σε αυτές τις έρευνες. Ανάμεσά τους ήταν και η λύση ενός αινίγματος που απασχολούσε τους ειδικούς σχεδόν έναν αιώνα: ποιος ήταν στο κέντρο του αετώματος του αρχαίου ναού ανάμεσα στο Ερέχθειο και τον σημερινό Παρθενώνα στην Ακρόπολη;

Professor GAP ή εκπαιδεύοντας τον Μπένι

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr
Αφού ο πρωθυπουργός, με τον συνήθη φλύαρο τρόπο του, είχε παρουσιάσει στους υπουργούς την ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, προχώρησε στο εκπαιδευτικό μέρος της συνεδρίασης, λέγοντας τα εξής: «Πρώτα θα δούμε ένα βίντεο, όπως κάνουμε πια, με μια διάλεξη. Δεν φαίνεται να αφορά άμεσα πολιτικά ζητήματα, αλλά παρουσιάζεται μια ενδιαφέρουσα ιδέα μέσα από μια εμπορική σκοπιά, καθώς μιλάει ένας σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας βιβλίων, γύρω από ένα θέμα, όχι μόνο της

ΝΔ: Πρόταση νόμου για κατάργηση ασύλου

ΝΔ: Πρόταση νόμου για κατάργηση ασύλου 
«Το πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να καταργηθεί» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία προαναγγέλλοντας την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου. «Το λεγόμενο πανεπιστημιακό ασυλο έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Δεν χρησιμεύει σε τίποτε. Αντιθέτως, μάλιστα. Ένας θεσμός που διαμορφώθηκε για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών, κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο.

Μεταφορά σε γυμναστήριο προτείνει ο Τσίπρας

Μεταφορά σε γυμναστήριο προτείνει ο Τσίπρας
Στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει: 
Ακραίους κύκλους που βρήκαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν επίθεση συκοφαντίας καταγγέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Καλεί να απομονωθούν οι φασιστικές φωνές του μίσους και δηλώνει σύμφωνος με τη μεταφορά των μεταναστών σε δημοτικό γυμναστήριο.

Κόντρα στη Βουλή για το άσυλο


Τόνους ρύπων εκπέμπει η Αθήνα

Κλιματική αλλαγή και φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία από 100 πόλεις 33 χωρών. Η Αθήνα εκπέμπει περισσότερα «αέρια του θερμοκηπίου» από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Πεκίνο πλησιάζοντας σχεδόν τη Νέα Υόρκη. Συνεπώς οι ευθύνες μας για την κλιματική αλλαγή, είναι αναλογικά μεγαλύτερες, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (IIED).

Κόντρα κυβέρνησης-πανεπιστημίου για την κατάληψη στη Νομική

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών ζητούμε την εκκένωση του κτηρίου της Νομικής σήμερα κιόλας», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης και έκανε λόγο για κατάχρηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Ο κ. Πελεγρίνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Άννα Νταλάρα, το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάνη Σγουρό σε σύσκεψη στο

Διαπραγματεύσεις για τα τουριστικά λεωφορεία

«Παγώνει» τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις του ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων, με αφορμή την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ (Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) Μάριος Τριβιζάς, στάθηκε στις αποφάσεις του Δ.Σ. του κλάδου, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς, Πολιτισμού,

Κανονικά η κυκλοφορία στο σταθμό των Ευζώνων

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, με τους βενζινοπώλες να έχουν φύγει από το σταθμό των Ευζώνων, τον οποίο και κράτησαν κλειστό για ένα δίωρο.
Μάλιστα, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γιάννης Μαγλουσίδης, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Ο καθηγητής του Παπανδρέου


Έπρεπε να είχα διδάξει καλύτερα τον Γιώργο Παπανδρέου'' 
Η δήλωση του καθηγητή του Γιώργου Παπανδρέου...

Γερμανία: «Εσωτερική υποτίμηση, αρχίζοντας από τους μισθούς»

«Η Ελλάδα σπατάλησε την ανταγωνιστικότητά της τα τελευταία 10-15 χρόνια, αφού έχασε το μονοπώλιό της ως το πιο προχωρημένο φυλάκιο της ΕΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γιεργκ Άσμουσεν, προσθέτοντας ότι «εάν η χώρα θέλει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα, θα πρέπει να μειωθούν οι μισθοί.» «Η μοναδική συγκυρία που είχε η Ελλάδα στο παρελθόν δενυπάρχει πλέον και τώρα πρέπει να ορίσει ξανά τι πρέπει να

Εξαγορά µέχρι 7 ετών για σύνταξη

 
Εγκύκλιος του ΙΚΑ για το πόσα και ποια χρόνια αναγνωρίζονται από τους ασφαλισµένους του ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΝΕΑ: ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
«Aντίδοτο» στις µεγάλες ανατροπές που φέρνει το νέο Ασφαλιστικό (σύνταξη στα 65, 40 έτη δουλειάς, µείωση συντάξεων) αποτελούν τα νέα πλασµατικά έτη που µπορούννα εξαγοράσουν οι ασφαλισµένοι. Ετσι, για όσους συνταξιοδοτούνται από την 1η/1/2011, για τη θεµελίωση του συνταξιοδοτικού

Τα ρόδα του χιονιά

 
Κρύο και χιόνι καλά κρατούν στη Νέα Υόρκη. Ολα όµως – η σχεδόν όλα – κινούνται σε φυσιολογικούς ρυθµούς: αεροπλάνα πετούν, τρένα πάνε κι έρχονται, Νεοϋορκέζοι µε φουλ εξάρτυση (µπουφάν, κασκόλ, γούνινες κουκούλες και γάντια) διασχίζουν βιαστικά τις µεγάλες λεωφόρους και... τριαντάφυλλα ανθίζουν. Κόκκινα και ροζ άνθη στολίζουν από χθες την Παρκ Αβενιου, τα οποία βέβαια δεν µοσχοβολούν, διότι απλούστατα είναι

Πιάσε τ’ αυγό και κούρεψ’ το!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ από ΤΑ ΝΕΑ
Σύµφωνα µε πρόχειρους υπολογισµούς, από το 1974 εξελέγησαν περίπου 1.400 βουλευτές και σχεδόν ένας στους τρεις υπήρξε υπουργός ή υφυπουργός – έστω και για λίγους µήνες. Γι’ αυτούς ζητάει αναδροµικό έλεγχο του πόθεν έσχες ο αντώνης Σαµαράς. ∆ηλαδή καµιά τετρακοσαριά άτοµα. Θα έπρεπε να µειδιούµε: πιάσε τ’ αυγό και κούρεψ’ το! Γιατί απλούστατα έλεγχος των πάντων σηµαίνει έλεγχο κανενός – ιδίως σε µια χώρα που δεν µπορεί να ελέγξει ούτε περίπτερο ενίοτε. Αλλά είναι για µειδιάµατα ότι ζητείται ο αναδροµικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων σύµπαντος του πολιτικού κόσµου; Ή µήπως είναι ο ορισµός του λαϊκισµού; Ιδέα µε στοιχεία αντικοινοβουλευτισµού στον πυρήνα της;

Ναυαγεί η συγχώνευση olympic air - aegean airlines

Αρνητική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του αρμόδιου Επιτρόπου για τον ανταγωνισμό Χοακίν ΑΝ Μουνια σχετικά με τη συγχώνευση της aegean airlines με την με την olympic air.

Η πρόκληση της Νομικής

Τα δικαιώματα, η θέση, η ίδια η ζωή των λαθρομεταναστών είναι προφανώς ζήτημα ανθρωπιστικό. Ολοι οι καλοπροαίρετοι πολίτες αντιμετωπίζουν με καλή διάθεση τον πόνο, τη δυστυχία και την αδυναμία τους, αντιλαμβάνονται όσα τους παρακινούν να ταξιδέψουν πολύ μακριά από τον τόπο τους και κατανοούν τις ανάγκες τους, τον πόθο και το δικαίωμά τους ακόμη για μια καλύτερη ζωή. 

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

Από τα ΝΕΑ

Βαϊµάρη

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  από τα ΝΕΑ
ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ο Χρήστος Παπουτσής χθες στο Υπουργικό Συµβούλιο, παρακολουθώντας το βίντεο περί ηγεσίας που προβλήθηκε στη συνεδρίαση, µεπρωτοβουλία του Πρωθυπουργού;


Η ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ οµιλία του Σάιµον Σάινεκ για το πώς ο ηγέτης εµπνέει τους άλλους σε δράση ήταν αυτό που λέµε «αµερικανιά». Τη βρίσκει κανείς µεταφορτωµένη στο YouTube.

Ελαστικά µε πράσινα πιστοποιητικά

 
Σηµαντικές αλλαγές προµηνύονται για τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι καλούνται σε αρκετές περιπτώσεις να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Μπορεί να µην τα πιάνει το...µάτι µας, όµως τα ελαστικά περιλαµβάνονται στα σηµαντικότερα εξαρτήµατα ενός αυτοκινήτου και µάλιστα όσον αφορά την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών. Η εξέλιξη των αυτοκινήτων δηµιούργησε την ανάγκη για την κατασκευή ελαστικών αντίστοιχα υψηλών

Λαοδικεία

Ας είναι κι έτσι. Τα ονόματα φωτογραφήθηκαν. Οι υποψίες τούς λέρωσαν. Και το ερώτημα απλό: Αφού ένοχοι και λαδωμένοι, τότε γιατί τους προσκαλούν στα τηλεοπτικά Τalk Shows σαν τίποτα να μη συμβαίνει; Μα φυσικά προς εκτόνωση του εξοργισμένου θεατή. Ο καναπές, ακόμα και σήμερα, αποτελεί το προνομιακό πεδίο φανταστικής τιμωρίας, πέτσινης επαναστατικής πράξης και ακόμα πιο πέτσινου Λαοδικείου. Ο θεατής φτύνει ροχάλα και τα σκάγια σταματάνε στο γυαλί. Και τότε γιατί κι εκείνοι με προθυμία

Στη φυλακή για 5.001 ευρώ χρέος!

Ετοιμοπόλεμος κατά της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών 
προσέρχεται στο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με 
αρκετούς συναδέλφους
Δρακόντειος φορολογικός νόμος αντιμετωπίζει με επιτροπές, Αυτόφωρο και ΕΥΠ τη φοροδιαφυγή. Στη φυλακή για 5.001 ευρώ χρέος! Ξεσηκώθηκαν και υπουργοί με την ακρότητα ΤΙΣ πλέον αυστηρές ποινές έναντι φοροφυγάδων και οφειλετών ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να φέρει όσο το δυνατόν

Κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας από σήμερα έως και την Παρασκευή. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Χθες ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας" και την Τετάρτη έχουν κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι τα σούπερ μάρκετ δεν θα μπουν στο χώρο του φαρμάκου», επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι για την ίδρυση φαρμακείου θα απαιτείται πτυχίο φαρμακοποιού.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Μέτρα σοκ για τους φοροφυγάδες

Βίντεο από το δελτίο του Mega

«Να εκκενωθεί τώρα η Νομική» ζητάει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και όλων των αρμόδιων φορέων για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας ζήτησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί.
"Αποσκοπούμε στην άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εσωτερικών για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας. Η κοινωνία είναι μαζί μας", είπε και ζήτησε την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο.

Στα ύψη η τιμή της αμόλυβδης, άγγιξε τα 1,635 ευρώ

Από την αρχή του χρόνου, η αμόλυβδη έχει ακριβύνει πάνω
από 4 λεπτά το λίτρο
Η μέση τιμή της αμόλυβδης σκαρφάλωσε στο 1,635 ευρώ
Νέα εκτόξευση της τιμής της βενζίνης κατά 1,5 λεπτό το λίτρο καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η μέση τιμή της αμόλυβδης σκαρφάλωσε στο 1,635 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών. Ανοδικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης καταγράφονται σε Κεφαλλονιά (1,823 ευρώ) και Κρήτη, ενώ οι νομοί Θεσσαλονίκης, Αθήνας και η Δυτική Αττική είναι οι φθηνότεροι, με τις τιμές να ξεκινούν από 1,509 ευρώ.

ΒΗΜΑτοδότης

Για δεύτερη φορά ο κ. Γ. Παπανδρέου εμπλούτισε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με προβολή εικοσάλεπτου βίντεο, αυτή τη φορά του 37χρονου συμβούλου μάρκετινγκ κ. Σάιμον Σίνεκ. Ο κ. Σίνεκ έχει σπουδάσει Πολιτισμική Ανθρωπολογία και σήμερα διαθέτει τη δική του εταιρεία μάρκετινγκ που ονομάζεται Sinek Ρartners. Το βίντεο που έδειξε ο Πρωθυπουργός στους υπουργούς έχει τίτλο «πώς οι σπουδαίοι ηγέτες εμπνέονται για δράση» και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον «Χρυσό Κύκλο», μια εφεύρεση του Σίνεκ που (με απλά λόγια) προσδιορίζει την επιτυχία ως σειρά απαντήσεων σε τρεις ερωτήσεις: Τι κάνεις, πώς το κάνεις, γιατί το κάνεις. Οι υπουργοί δεν ενθουσιάστηκαν από τον «Χρυσό Κύκλο», προφανώς γιατί υποψιάστηκαν ότι ο Πρωθυπουργός αμφιβάλλει αν έχουν όλοι απαντήσεις στις τρεις παραπάνω ερωτήσεις...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η κατάληψη της Νομικής από μετανάστες , οι ποινές κατά των φοροφυγάδων και οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, οι αλλαγές στις συντάξεις, το σχέδιο νόμου για τα τυχερά παιχνίδια που προβλέπει άδειες για 30.000 «φρουτάκια», οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο αλλά και η υποψηφιότητα για Οσκαρ της ελληνικής ταινίας «Κυνόδοντας» είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


Σταμάτησαν τον καρκίνο!!!!

Για όλα, σύμφωνα με τους επιστήμονες ευθύνεται ένα γονίδιο το οποίο ανακάλυψαν σε εργαστηριακά πειράματα.
Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας (UEA), εκτιμούν ότι το εύρημά τους ανοίγει τον δρόμο για την επινόηση νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων που θα μπορούσαν να είναι έτοιμα μέσα σε μία δεκαετία.
Το υπαίτιο γονίδιο ονομάστηκε WWP2 και βρίσκεται μέσα στα καρκινικά κύτταρα, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Oncogene».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέρα σας
Καλή δουλειά, σε όσους έχουν!