Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Λαοθάλασσα κατά Μουμπάρακ

Βίντεο από το δελτίο του Mega... (1.2.2011)

Η σωτηρία της... σχολής!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑΝΕΑ)

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι σαν τη σωτηρία της ψυχής: χρειάζονται έναν Μεσσία για να συµβούν. Κάποιον να ορθοτοµήσει τον λόγο της αληθείας. Να αµφισβητήσει εκ θεµελίων αυτό που υπάρχει και να επι-βάλει στη θέση του κάτι καινούργιο. ίσχύει και για την ανώτατη εκπαίδευση. Η ιστορία της µεταπολίτευσης είναι η ιστορία των εκπαιδευτικών

Αντισυνταγματική η ιθαγενοποίηση αλλοδαπών - Μόνο σε Έλληνες το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι

 
Στον αέρα βρίσκεται ο νόμος που προβλέπει χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις περιφερειακές εκλογές. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίσης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του.

Καστανίδης: Mε νομικά μέσα κατά Siemens

Καστανίδης: Mε νομικά μέσα κατά Siemens 
Απορριπτικοί στο ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens εμφανίστηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
Το σύνολο των ενεργειών, στις οποίες θα προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο εναντίον της SIEMENS, βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής διυπουργικής σύσκεψης, που έγινε το μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου,

Τέλος τα παραμύθια

Ο πιο γρήγορος και ευχάριστος τρόπος για να κοιμηθεί ένα παιδί είναι το παραμύθι, διαχρονική κι ευχάριστη συνήθεια. Αλλά, επειδή, δεν έχουν όλοι οι γονείς έμπνευση και κυρίως χρόνο, συνήθως η συνήθεια αυτή... παραλείπεται.
Καθώς, οι ρυθμοί της καθημερινότητας γίνονται όλο και πιο πιεστικοί φαίνεται πως οι γονείς, όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν, αδυνατούν να κοιμίσουν τα παιδιά τους με ένα παραμύθι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος. Τουλάχιστον αυτό προέκυψε από

Δημιουργούμε το πρόβλημα, πουλάμε τη λύση, πλουτίζουμε.

Γράφει ο 29-26
 Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολιτικό μόρφωμα δέκα και κάτι μικρο-κομμάτων και του παλιού συνασπισμού. Όλο αυτό το πλήθος έχει ένα κοινό γνώρισμα: χρόνια τώρα προτρέπει τους πολίτες να παραβούν το νόμο, δια τηλεοράσεως και οποιοδήποτε άλλου πρόσφορου μέσου, τρανό παράδειγμα το τελευταίο γεγονός αλλά και άλλα μικρότερης σημασίας για τα οποία είχαμε γράψει

Σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής

Σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής 
Τη σύσταση «Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής» αποφάσισε η κυβέρνηση σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας και την κοινωνική οικονομία.
Το συγκεκριμένο ταμείο αποτελεί πρόταση της Λούκας Κατσέλη και στην ουσία θα παρέχει στήριξη και χρηματοδότηση σε προγράμματα κοινωνικής εργασίας. Στο πλαίσιο λειτουργίας του υπό σύσταση ταμείου προβλέπεται η δημιουργία «συνεταιριστικών ομάδων ή επιχειρήσεων» που θα αποτελούνται από άνεργους ή ευπαθείς ομάδες και θα προσφέρουν κοινωνική εργασία.

Oψιμοι «ελληνομέτρες»
Tου Πασχου Μανδραβελη
Είπε μια περίεργη κουβέντα τις προάλλες ο κ. Αλέκος Αλαβάνος. «Οποιος λέει να καταργηθεί το άσυλο δεν είναι Ελληνας, όπως ο κ. Σαμαράς». Μίλησε για το αρχαίο δράμα «Ικέτιδες» του Αισχύλου, θέμα του οποίου «είναι η παραχώρηση πολιτικού ασύλου από την πόλη του Αργους σε 50 γυναίκες υπό καταδίωξη από την Αφρική». Βέβαια, ο κ. Σαμαράς δεν μίλησε για κατάργηση του πολιτικού ασύλου (πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού αυτό κατοχυρώνεται από τις διεθνείς συνθήκες;), αλλά του ακαδημαϊκού ασύλου που κατακρεουργείται με κάθε επαναστατική ευκαιρία.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Περιπου 6 εκατ. έφηβοι στην Ευρώπη εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο!!

Τη σοβαρότητα του προβλήματος που γεννά η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου από τους εφήβους επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ετοιμάζοντας ένα σχέδιο δράσης που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες και το οποίο θα αναφέρεται σ' αυτό το ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα.

Κρεµάλες

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
ΤΙ ΕΧΕΙ  τρεις συλλαβές, τελειώνει σε «λο» και χαρακτηρίζει την κατάσταση χωρών πέριξ της Μεσογείου; Στην περίπτωσητης Ιταλίας, οι πρώτες δύοσυλλαβές είναι «µπουρδέ-». Στην περίπτωση χθες τηςΤυνησίας, σήµερα της Αιγύπτου και αύριο, πιθανώς, της Αλγερίας, οι πρώτες δύο συλλαβές είναι «µπάχα-».

Άλμα 4,41% έκανε το Χρηματιστήριο Αθηνών


Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.663,60 με άλμα 4,41%, ενώ ράλι σημειώθηκε στον τραπεζικό κλάδο με τα κέρδη του να ξεπερνούν το 8%. Κάτω από τις 793 μονάδες βάσεις βρέθηκαν τα spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων το απόγευμα. Σύμφωνα με τους αναλυτές η άνοδος του ελληνικού χρηματιστηρίου οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές προεξοφλούν σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους, στη σημαντική υποχώρηση των spreads στην

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων της πρωτεύουσας

Νέο «χειρόφρενο» στις συγκοινωνίες αύριο

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν αύριο όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, πλην του τραμ.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό θα απεργήσουν και την Πέμπτη, καθώς έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία από αύριο.
Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη τόσο την χθεσινή, όσο και την σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Μετρό, οι οποίοι, όμως, απήργησαν κανονικά, παρά την

Η ΡΑΕ εγκαλεί τη ΔΕΗ για τα φωτοβολταϊκά

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και ΔΕΗ. Η ΡΑΕ εγκαλεί για άλλη μια φορά την ΔΕΗ για το θέμα των φωτοβολταϊκών των αγροτών κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί να αναστέλλει ή να κωλύει την αδειοδοτική διαδικασία φωτοβολταϊκών σταθμών.

Αίγυπτος: Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο οι διαδηλωτές

 «Τελεσίγραφο» να φύγει ο Μουμπάρακ ως την Παρασκευή 
 Πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι έχουν κατακλύσει πόλεις της χώρας στις μαζικότερες, μέχρι στιγμής, διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.
Το κίνημα της αντιπολίτευσης και ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι δίνουν «τελεσίγραφο» στον Μουμπάρακ να φύγει έως την Παρασκευή, ενώ οι ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας λένε «όχι» σε συνομιλίες μέχρι να πέσει το καθεστώς.
Η πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου έχει ήδη κατακλυστεί από 200.000 ή κατά άλλες πληροφορίες 300.000 ανθρώπους. Μεγάλη διαδήλωση λαμβάνει χώρα και στην Αλεξάνδρεια ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρακτορείου Ρώιτερς, οι διαδηλωτές συνολικά ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Στην Αθήνα οι 184 Έλληνες από την ΑίγυπτοΠροσγειώθηκαν στην Αθήνα τα τρία C-130 που μετέφεραν τους 184 Έλληνες οι οποίοι εκδήλωσαν επιθυμία να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο.  Τα τρία αεροσκάφη C-130 απογειώθηκαν νωρίτερα σήμερα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και παρέλαβαν τους Έλληνες από την Αλεξάνδρεια.
Την επιχείρηση επαναπατρισμού συντόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

Ο Κ. Καραμανλής μίλησε

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού

Πολλές δηλώσεις γίνονται κατά καιρούς για το αν πρέπει να μιλήσει και πότε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής για τα όσα πολλά, κολάσιμα ή μη, συγκλόνισαν τον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.).Για τη «σιγή ιχθύος» που τηρεί απαρέγκλιτα από τότε που απώλεσε την εξουσία ο ίδιος και το κόμμα του, δίνονται διάφορες ερμηνείες. Όσο για το κόμμα της Ν.Δ. μετά την εκλογική συντριπτική ήττα που υπέστη πριν από 15 περίπου μήνες βολοδέρνει και δοκιμάζεται μεταξύ σφύρας και άκμονος από τις ατέρμονες φυγόκεντρες δυνάμεις, ομάδες και ομαδούλες από τις οποίες απαρτίζεται: σαμαρικούς,

Πωλείται ο Βούβαλος του Αμβρακικού!

Ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας! Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, μέσα από τα πιο επίσημα σάιτ και τις μεσιτικές εταιρίες. Δεκατέσσερα νησιά, επίγειοι παράδεισοι, ανάμεσα σε αυτά το νησάκι Βούβαλος, στον Αμβρακικό κόλπο, βγαίνουν στο σφυρί. Αναζητούν ιδιοκτήτη.... Κάποιον Ροβινσώνα Κροίσο ή έναν απλό επενδυτή.
Οι τιμές φτάνουν κατά μέσο όρο το 1,5 εκατομμύρια ευρώ και εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, ανάλογα με την έκταση και τη γεωγραφική θέση.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ6/2/2011, 10 π.μ.
Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.
Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων ηπειρωτών την οποία συνιστούν 400 και πλέον οργανώσεις με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 10 π.μ.

Ο Καραμανλής και η σιωπή της ιστορίας... Χρύσα Ταβουλάρη Χρύσα Ταβουλάρη

Δεν εκπλήσσομαι πρώτη φορά. Απλώς, κάθε φορά που εκπλήσσομαι, αναρωτιέμαι αν εγώ τελικά έχω πρόβλημα… Έτσι, για μια ακόμα φορά έπεσα από τα σύννεφα, όταν διάβασα τη συνέντευξη -γιατί συνέντευξη ήταν- του Κ.Καραμανλή στο περιοδικό Crash. Την πρώτη συνέντευξη, την πρώτη δική του δημόσια τοποθέτηση μετά την πτώση της κυβέρνησης του.
Δεν  κρύβω ότι στην αρχή αιφνιδιάστηκα, καθώς περίμενα ότι θα διάλεγε ένα θεσμικό βήμα για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του. Αμέσως μετά, όμως, μόλις διάβασα τις πρώτες αράδες, έπεσα …

Κοπή πίτας από την Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας.


Υποβολή αιτήσεων των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Μέχρι πέρυσι οι Αιτήσεις- Δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλονταν από 1 έως 20 Φεβρουαρίου ενώ των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) κατά το μήνα Μάρτιο μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο.

Συζήτηση στη Βουλή για το πανεπιστημιακό άσυλο

Το απόγευμα της Τρίτης θα συζητηθεί στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη της Νομικής Σχολής από μετανάστες.  Με το προτεινόμενο άρθρο «Ακαδημαϊκές ελευθερίες - Ακαδημαϊκό άσυλο» καταργείται το άρθρο 3 του νόμου 3549/2007 και προβλέπεται ρητά ότι δεν θα μπουν σε ισχύ οι διατάξεις των άρθρων 2 του νόμου 1268/1982 και 2 και 7 του νόμου 1404/1983».

Τέσσερις γενιές κλαρίνα στο Μέγαρο Μουσικής

 
Της Χάρης Ποντίδα  (ΤΑ ΝΕΑ)
«Οταν παίζω, πάω εκεί που µε πάει το συναίσθηµα και εκείνο που φτιάχνω εκείνη τη στιγµή είναι κάτι καινούργιο», λέει ο Πετρολούκας Χαλκιάς που θα φτιάξει «κάτι καινούργιο» και στην αίθουσα συναυλιών. Το κλαρίνο του Πετρολούκα Χαλκιά (φωτογραφία) είναι κλαρίνο που αναπνέει. Που τραγουδάει. Και πουσίγουρα καταφέρνει να ανεβάζει στον ουρανό την έµπνευση της στιγµής, όπως συµβαίνει στις περιπτώσεις των µεγάλων αυτοσχεδιαστών που έχουν τηµουσική σαν δεύτερη αναπνοή τους.

Ένταση έξω από το υπουργείο Υγείας

Ένταση και επεισόδια περιορισμένης κλίμακας σημειώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας κατά την διάρκεια της πανιατρικής συγκέντρωσης των νοσοκομειακών γιατρών και των γιατρών του ΙΚΑ οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις» που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά

 
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και η κατάρτιση σε ό,τι αφορά επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα είναι ο κύριος στόχος της διοργάνωσης που προγραμματίζεται στη Λάρισα, με τίτλο «Οδηγός επενδύσεων για φωτοβολταϊκά συστήματα», στις 11 Φεβρουαρίου.
Το σεμινάριο διοργανώνεται από το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τους συλλόγους Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων και Χημικών Μηχανικών.

Έρευνα για υπεξαίρεση στη ΔΟΥ Σερρών

Οι ελεγκτές αναζητούν μεγάλα ποσά

 
«Φύλλο και φτερό» έχουν κάνει τα βιβλία της Α’ ΔΟΥ Σερρών αρμόδιοι ελεγκτές, οι οποίοι διερευνούν την περίπτωση κατάχρησης και υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών από υπάλληλο της υπηρεσίας. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από εσωτερική καταγγελία στην ιδία την υπηρεσία και επικεντρώνεται στην υποκλοπή

Πρεμιέρα για το «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον»

Ξεκινά από σήμερα και έως τις 31 Μαρτίου η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον, βάσει του οποίου οι συμμετέχοντες σε αυτό θα μπορούν να λάβουν επιδοτήσεις, άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών τους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στις τράπεζες Άλφα, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank - Ergasias.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν κατοικίες που:

Πτυχία που υπόσχονται διορισµό στα σχολεία

Χιλιάδες νέοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους κάθε χρόνο και µε το πτυχίο στο χέρι αναζητούν εργασία. Παράλληλα χιλιάδες άλλοι ξεκινούν σπουδές στα Πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν τις επαγγελµατικές προοπτικές των σχολών που επιλέγουν.

Οι Βιετναµέζοι προτιµούν τη Χρονιά της Γάτας

 
Στην Κίνα, αλλά και σε άλλες ασιατικές χώρες, ετοιµάζονται πυρετωδώς αυτήν την εβδοµάδα να υποδεχθούν το σεληνιακό Ετος του Λαγού. Οι Βιετναµέζοι όµως, αποτελώντας τη µοναδική εξαίρεση, θα γιορτάσουν φέτος το ευτυχές νέον Ετος της Γάτας. Ακριβώς πότε και γιατί στο Βιετνάµ αποφάσισαν να επιλέξουν άλλο ζώο σε αυτήν τη φάση του ζωδιακού κύκλου δεν έχει ακόµη

ΤΑΞΙ: Νέες ταρίφες από και προς το αερορδόμιο

Στα 35 ευρώ η μονή ταρίφα - Στα 50 ευρώ η διπλή
Από σήμερα 1η Φεβρουαρίου το κόμιστρο των ταξί για τη διαδρομή από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» διαμορφώνεται στο σταθερό ποσό των 35 ευρώ (μονή ταρίφα) και 50 η διπλή.
Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Σπύρου Βούγια, θεσπίζεται τιμολόγιο κομίστρων για τα επιβατικά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα (ταξί), από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»:

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Μουμπάρακ

Και ο στρατός στο πλευρό των εξεγερμένων. Με το στρατό της Αιγύπτου να δηλώνει ότι θεωρεί τα αιτήματα των διαδηλωτών δίκαια και πως δεν πρόκειται να ανοίξει πυρ εναντίον τους, οι κινητοποιήσεις των Αιγυπτίων που επιθυμούν την αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία αποκτούν άλλη

Σύλληψη 38χρονου για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη 38χρονου στη Λήμνο για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου προχώρησε σήμερα η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε πρωτοφανούς σκληρότητας ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας που σε ορισμένες περιπτώσεις περιλάμβανε κακοποιήσεις παιδιών.

Πρωτομαγιά με ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ένταξη του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την 1η Μαΐου προβλέπουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Η πορεία υλοποίησης του έργου τέθηκε επί τάπητος σήμερα σε κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό.  Στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την 1η Ιανουαρίου του 2012, με την ένταξη σε αυτή των νοσοκομείων, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών γιατρών και των αγροτικών ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων.

Η Ελλάδα στον νέο κόσμο

Εκεί κοντά στο 1912, προτού ακόμη ξεκινήσουν οι αγώνες απελευθέρωσης της Ελλάδας, ρώτησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος τους βουλευτές του ποιο είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα. Και οι περισσότεροι απάντησαν ότι ήταν το σταφιδικό και η λησταρχία! Ενα- δυο χρόνια μετά κανείς δεν ασχολούνταν με αυτά που οι βουλευτές διέγνωσαν ως σημαντικότερα. Ηταν η ίδια η Ελλάδα το πρώτο και μεγαλύτερο θέμα. 

Ασυλία

Ασυλο είπατε; Φυσικά. Ασυλο στην αυθαιρεσία. Ασυλο στον χαβαλέ. Ασυλο στην εγκληματικότητα. Ασυλο στα ναρκωτικά. Ασυλο σε καθετί που ουδεμία σχέση έχει με γνώση, γράμματα, διάλογο, έρευνα, φιλοσοφία, τεχνολογία, αναζήτηση. Σε οτιδήποτε συνιστά Κουλτούρα, Παιδεία, καθημερινό Πολιτισμό. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν εχθροί του ασύλου είναι όλοι αυτοί που με ιδεολογικές μπαρούφες στηρίζουν τους εισβολείς των

Εμμένουν στην απεργία οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ

Απόσπασμα από την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"

ΟΛΑ 11 (31.1.11) Τα καλύτερα του ΘΕΜΟΥ

Αποσπάσματα από την εκπομπή "ΟΛΑ 11" 31-01-2011

ΒΗΜΑτοδότης

O κ. Δ. Ρέππας (στο σκίτσο) προωθεί ως γνωστόν την αναδιοργάνωση των συγκοινωνιώνκαι ασφαλώς και της ΕΘΕΛ. Ισως στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης εδώ και λίγο καιρό η ΕΘΕΛ απέκτησε ακόμη 12 εργαζομένους που μετατάχθηκαν από την πρώην Ολυμπιακή. Ανάμεσα σε αυτούς και η επικεφαλής του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ το 2009) κυρία Σταυρούλα Σαλουφάκου. Ετσι, ενισχυμένοι και με την κυρία Σαλουφάκου, οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ συνεχίζουν τον «ανένδοτο».

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αίγυπτος Αρχισαν να συγκεντρώνονται διαδηλωτές στο Κάιρο - O στρατός δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει χρήση βίας

Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο κέντρο του Καΐρου για μία γιγάντια διαδήλωση κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ που οργανώνεται σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του αιγύπτιου προέδρου και κρατούν αφίσες που εικονίζουν τον Χόσνι Μουμπάρακ απαγχονισμένο.  Δεκάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύκτα στην πλατεία Ταχρίρ, επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας που συγκλονίζει το καθεστώς.

Νεοφιλελεύθερη συνταγή με Σαρκοζί

Ο Νικολά Σαρκοζί συντονίζει το βήμα του με εκείνο της Ανγκελα 
Μέρκελ. Η πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου θέτει ξανά σε 
λειτουργία τον γαλλογερμανικό άξονα (ΑΡ/ΜΙCΗΑΕL ΡRΟΒSΤ)
Βόμβα Μέρκελ για νέα ευρωζώνη. Χαμηλοί φόροι στις επιχειρήσεις - Ενιαία πολιτική για μισθούς-συντάξεις - Κοινά επαγγελματικά δικαιώματα.Tην υιοθέτηση ενός Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας με στόχο την προστασία του ευρώ από τους κερδοσκόπους προτείνει η Ανγκελα Μέρκελ. Εχοντας εξασφαλίσει την αρωγή και τη στενή

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα η Αθήνα

Σε εφαρμογή οι αυξήσεις στα εισιτήρια.Ακινητοποιημένα μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ - Κανονικά ΗΣΑΠ και τραμ
Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την Τετάρτη, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ 4ωρης στάση εργασίας πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις» που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Και οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με 24ωρες απεργίες που θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Δερματικά κύτταρα μετατρέπονται σε καρδιακά

Επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν κύτταρα του δέρματος σε μυϊκά κύτταρα της καρδιάς, παραλείποντας το ενδιάμεσο -απαραίτητο μέχρι πρότινος- στάδιο της μετατροπής τους σε βλαστοκύτταρα.  Επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν κύτταρα του δέρματος σε μυϊκά κύτταρα της καρδιάς, παραλείποντας το ενδιάμεσο στάδιο της μετατροπής τους σε βλαστοκύτταρα.

Ποιος θα πληρώσει τον «λογαριασμό»;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  «E» 31/1
Ωστόσο, εκείνο που παραλείπουν σκόπιμα να σημειώσουν όσοι συνδυάζουν την πραγματικότητα αυτή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της συνεχιζόμενης για χρόνια μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών είναι ορισμένες «λεπτομέρειες», οι οποίες αποδεικνύουν πως τέτοιες συγκρίσεις είναι μάλλον αφελείς.
Πραγματικά, υπήρξαν περίοδοι που μαζικά αναζητούσαμε οι Ελληνες την τύχη μας στο εξωτερικό. Αλλά πάντα την

Ακυρη η έκτακτη εισφορά για δεύτερη κατοικία στη Χαλκιδική

 Το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση 3122/2010) ακύρωσε απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής του έτους 2000, με την οποία επιβλήθηκε πρόσθετη εισφορά σε όσους έχουν δεύτερη, εξοχική κατοικία στο νομό Χαλκιδικής.
  Ειδικότερα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής στις 13.7.2000 αποφάσισε να επιβάλει εισφορά 44 ευρώ στους κατόχους δεύτερης κατοικίας έως 50 τ.μ. και σε όσους έχουν κατοικία που ξεπερνά τα 50 τ.μ. επέβαλε επιπλέον εισφορά 0,88 ευρώ ανά τ.μ. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέρα
 Καλό μήνα