Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Η Αλγερία έχει τώρα σειρά

Αυτό που συνέβη στην Αίγυπτο  δεν είχε μέχρι στιγμής την ίδια τύχη στην Αλγερία, αλλά όπου νάναι έρχεται. Ακόμα οι αντιδράσεις και διαδηλώσεις είναι μικρές, αλλά ζωηρές και αποκτούν σημαντικό δυναμισμό.  Μια από τις αιτίες είναι η σκληρή επέμβαση της αστυνομίας, η οποία ρίχνει ξύλο αλύπητο στος διαδηλωτές. Κάπως έτσι ξεκινά το ποτάμι που στο τέλος παρασέρνει ό,τι βρει μπροστά του.


Κρίση και ταμειακές «γονάτισαν» και την Λαϊκή Αγορά Αγ. Μαρίνας!

Απογοητευτική η εικόνα της χθες το πρωί…

 
Έτοιμοι να τα παρατήσουν και οι τελευταίοι παραγωγοί. Απογοητευτική ήταν η εικόνα που αντίκρυζε κανείς χθες περίπου στις 11 το πρωί στην Λαϊκή Αγορά της Αγίας Μαρίνας, στο κέντρο των Ιωαννίνων. Στο χώρο της δεν έβλεπες να κυκλοφορεί κανένας σχεδόν καταναλωτής (φωτό), ενώ μόνο λίγοι παραγωγοί βρίσκονταν στους πάγκους, οι περισσότεροι από τους οποίους μένουν κενοί και σκεπασμένοι εδώ και αρκετές εβδομάδες. Τίποτε δεν θυμίζει άλλες εποχές, όπου σε τέτοιες ώρες αιχμής παρατηρούνταν κοσμοσυρροή και οι καλλιεργητές… ξεπουλούσαν τα προϊόντα τους μέσα σε λίγες ώρες.

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση..

«Φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια και εμπαιγμό» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις αποστάσεις που αναγκάστηκε -όπως είπε- να πάρει η Κυβέρνηση από τις χθεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων της Τρόικας. Ο Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση από το Βήμα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Οι πιο πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά

Του Δημήτρη Περπατάρη, Δικηγόρου - Εργατολόγου
(Συνέχεια από το προηγούμενο)
thumb

18. Η κατά το παρόν άρθρο μερική απασχόληση με σχέ­ση ιδιωτικού δικαίου επιτρέπεται και στις δημόσιες επι­χειρήσεις, τους οργανισμούς και τους λοιπούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός προσδιορίζεται από το άρθρο 14 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α ), όπως ισχύει, με εξαίρεση το Δημόσιο, τους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και τα ΝΠΔΔ, καθώς και στους φορείς για τους οποίους η μερική απασχόληση προβλέπεται από ειδικούς νόμους ή από διατάξεις κανονισμών που έχουν κυρωθεί με νόμο ή έχουν ισχύ νόμου.

Ευ. Βενιζέλος: «Την Ελλάδα κυβερνά ο ελληνικός λαός»

Άστραψε και βρόντηξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σε στρατόπεδα των Γιαννιτσών. «Ο ελληνικός λαός κυβερνά την Ελλάδα, δεν την κυβερνά και δεν τη διαφεντεύει κανείς άλλος», «Όσοι βοηθούν την προσπάθειά μας -και τους ευχαριστούμε γι αυτό- ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την αξιοπρέπεια και τις ευαισθησίες του ελληνικού

Οι Γερμανοί... κατά της ΕΕ!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ (ΕΘΝΟΣ)
Απορεί όποιος δεν είναι γνώστης της πολιτικής συζήτησης στο εσωτερικό της Γερμανίας για ορισμένες μελοδραματικών τόνων διακηρύξεις πίστης στην Ευρώπη και στο ευρώ, στις οποίες προβαίνει όλο και πιο συχνά τελευταία η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. «Το πεπρωμένο μας είναι η Ευρώπη!» υπογράμμισε π.χ. τον Δεκέμβριο. «Δεν υπάρχει επιστροφή στο μάρκο!» τόνισε τον περασμένο μήνα.

Τον πρώτο Σ.Ε.Α στην Ήπειρο αποκτά η Εγνατία

Προς υπογραφή η σύμβαση για το Ελευθεροχώρι
 Συντάκτης: Χρήστος Καζάκος στο: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
sea
Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης ανάμεσα στην «Εγνατία οδός Α.Ε» και την ανάδοχο εταιρεία ΑΕΓΕΚ, απομένει για την έναρξη του έργου κατασκευής  και λειτουργία  ζεύγους Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στο Ελευθεροχώρι, στα όρια των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
Ο προσυμβατικός έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα, όπως πληροφορούμαστε και απέμεναν μόνο οι υπογραφές, ώστε η ανάδοχος να προετοιμάσει την έναρξη του έργου.

Mεγάλη πτώση ενοικίων

thumb
«Βουτιά» κατέγραψαν οι τιμές ενοικί­ασης γραφείων, καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, το έτος 2010, σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με την τελευ­ταία έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Southeast Real Estate. Κύριο χαρακτηριστικό της περυσινής χρονιάς ήταν ο επαναδιαπραγματεύσεις των τρεχόντων μισθωτικών συμβο­λαίων, με σκοπό τη μείωση των ενοικίων.

Κόκκινη γραμμή από Παπανδρέου

Κόκκινη γραμμή στις σχέσεις με την τρόικα επιχειρεί να θέσει η Κυβέρνηση με την μεταμεσονύκτια ανακοίνωσή της, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να προκαλέσει ευθεία σύγκρουση που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί μεταξύ των λίγων κυβερνητικών στελεχών που είναι σε θέση να γνωρίζουν όσα εξελίχθηκαν αργά χθες το βράδυ και κορυφώθηκαν με την ανακοίνωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου.
Η άποψη την οποία ασπάζεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με την συμπεριφορά των επιτελών της τρόικας και την

Έτοιμος για γιούργια ο Σαμαράς

thumb

Το μετέωρο βήμα προς την κατά μέτωπο σύγκρουση με την κυ­βέρνηση και τον πρωθυπουργό ετοιμάζεται να κάνει ο Αντώνης Σαμα­ράς προκειμένου να κλείσει την – πά­ντα ανοιχτή – ψαλίδα εκλογικής επιρ­ροής που τον χωρίζει από την «ψυχο­λογική» πρωτιά, έστω στις δημοσκο­πήσεις.

Λ.Κατσέλη: Οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι για «το καλό σας»

Η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση δίνει τη δυνατότητα σε εργαζομένους και εργοδότες να συζητήσουν για το πώς μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστική μια επιχείρηση, υποστήριξε με δηλώσεις της στον σταθμό «Αθήνα 9,84», η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη σήμερα, μία ημέρα μετά την προτροπή του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα, για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Απελευθέρωση με τη μεζούραTου Πασχου Mανδραβελη 
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο κ. Λοβέρδος αντιλαμβάνεται τη φαιδρότητα του πράγματος, αλλά τα παζάρια που έκανε με τους φαρμακοποιούς και οι τροποποιήσεις που δέχτηκε, γέλωτα προκαλούν. Οπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή» (10.2.2010) 
«Η αρχική διατύπωση στο πολυνομοσχέδιο έδινε τη δυνατότητα τριπλασιασμού του αριθμού των φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες υγείας και υποκαταστήματα των ασφαλιστικών Ταμείων. Χθες, αργά το

Θήβα : Έκλεβαν χαλκό από μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά… 63 μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. είχαν καταστρέψει ένας 48χρονος Ρουμάνος και ένας 22χρονος Πακιστανός συνεργός του, που εισέβαλαν σε υποσταθμούς οι οποίοι εξυπηρετούσαν αντλιοστάσια άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας! Η δράση τους το τελευταίο δίμηνο προκάλεσε ζημιά ύψους 387.000 ευρώ σε βάρος της Δ.Ε.Η.!

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΔΩ


Γ. Παπακωνσταντίνου: Αναγκαίος ο νέος γύρος «παρεμβάσεων»

«Όσο το έλλειμμα συνεχίζει να υφίσταται, η οικονομία να βρίσκεται σε ύφεση, το χρέος να αυξάνεται και να εξαρτόμαστε από τον δανεισμό, δεν μπορούμε να σταματήσουμε την προσπάθεια» δήλωσε σε συνέντευξη του στον «Κόσμο του Επενδυτή» ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Παρέμβαση Στρος Καν για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας

Εξέφρασε τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό τον σεβασμό του προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν. Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Οταν ο κόσµος αλλάζει ραγδαία, πρέπει να αλλάξει και το Πανεπιστήµιο

ΤΩΝ ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ, Καθηγητής του Πανεπιστηµίου αθηνών.
ΔΗΜΗΤΡΗ α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ , αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστηµίου αθηνών.
Το Πανεπιστήµιο του 21ου αιώνα θα κριθεί στην ικανότητα και στις 
γνώσεις χιλιάδων νέων να διεκδικούν µε επιτυχία µια καλύτερη 
πραγµατικότητα  σε έναν κόσµο τον οποίο οι παλιές γενεές τον 
υπονοµεύσαµε ανελέητα και στον οποίο κανείς δεν θα τους χαρίσει απολύτως
 τίποτε
Οταν η ανάπτυξη στηρίζεται στη συνεχή νέα γνώση,το κεντρικό ζήτηµα έγκειται στο ποιος, πόσο και σε ποιους τοµείς καταφέρνει να µετατοπίσει τα σύνορα της γνώσης. Οποιος µετέχει στο παίγνιο αυτό κερδίζει. Οποιος δεν µετέχει,χάνει.Και το «κερδίζω» ή «χάνω» συνδέεται µε υψηλότερο ή χαµηλότεροβιοτικόεπίπεδο, καλύτερες ή χειρότερες κοινωνικές συνθήκες, δύναµη ή αδυναµία στα εθνικά θέµατα, κοινωνικές ανισότητες, οικονοµική και αξιακή χρεοκοπία.

Η κακιά πεθερά

Φοβερός τύπος τελικά αυτός ο ελληνικός λαός. Την έχει αλαλιάσει την κακομοίρα την κυβέρνηση. Σήκω σήκω, κάτσε κάτσε την έχει όλη την ώρα. Τον παρακαλάει αυτή γονυπετής, «σε παρακαλώ ελληνικέ λαέ, άσε με να μη σου κόψω τις συντάξεις, να μη σου ανεβάσω τους φόρους, να μη σου αυξήσω την ανεργία. Μην είσαι τόσο σκληρός μαζί μου, μη μου το κάνεις αυτό, δεν αντέχω άλλο»., όμως εκείνος, τίποτα. Δεν ακούει κουβέντα: «Ότι πω εγώ! Δεν σηκώνω κουβέντα. Θα κάνεις αυτό που σου πα. Τέλος»! Σούζα η κυβέρνηση…

Νέο συλλαλητήριο για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη από εκπροσώπους και πολίτες της κίνησης «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» ενάντια τις αυξήσεις στα τιμολόγια των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
Το συλλαλητήριο είχε αφετηρία την πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΔΩ

ΚΑΝΑΛΙ 1

Μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου θα συνεχίσουν την πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι

Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συνήλθε το Σάββατο στην Αθήνα με τη συμμετοχή 55 δικηγορικών συλλόγων.
Επιπλέον αποφασίστηκε την ερχόμενη Τετάρτη να πραγματοποιηθεί από τις 8 το πρωί δίωρη συμβολική κατάληψη σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, ενώ την Τρίτη η συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Αίγυπτος: Η πρώτη μέρα χωρίς τον Μουμπάρακ

Συνεχίζονται μέχρι και σήμερα το πρωί οι ολονύκτιοι πανηγυρισμοί χιλιάδων Αιγυπτίων στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, που ξεκίνησαν μετά την χθεσινή ανακοίνωση της παραίτησης του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και την παράδοση της εξουσίας στον στρατό. Η σημερινή ημέρα λέγεται «Ημέρα Καθαριότητας» και οι Αιγύπτιοι δίνουν ένα ακόμη μάθημα καθαρίζοντας τις πόλεις τους.

Μήπως να σκεφτούμε πριν σφαχτούμε;‏...

Γράφει η: Σία Κοσιώνη 
Έχω την αίσθηση ότι όσο κυλάνε τα χρόνια της κρίσης τόσο περισσότερο κουκουλωνόμαστε κάτω από τη βαριά κουβέρτα της ανειλικρίνειας και της υποκρισίας. Χωρίς να νιώθω καθόλου αφελής, σας εξομολογούμαι ότι περίμενα ή έστω ήλπιζα, ενάμιση χρόνο μετά το «μπαμ», να ήμασταν όλοι πιο ώριμοι. Έστω και τόσο δα.
Βρίσκω απολύτως αναμενόμενες όλες τις μορφές κοινωνικών αντιδράσεων –ακόμη και τις ακραίες- τις οποίες παρακολουθούμε εσχάτως να εκδηλώνονται σε μία σειρά από τομείς. 

Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στην Τρόικα

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει συνυπογράψει την γενική εκποίηση

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει συνειδητά με ποιανού το μέρος είναι και όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση, υποστήριξε ο πρόδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Κηδεύτηκε ο Μ. Έβερτ


Τα μάθατε τα νέα ?

Κάθε ηλικία με το... ποτό της.
Τα παιδιά πρέπει να πίνουν γάλα και οι ενήλικοι χυμό από κεράσι.
Σύμφωνα λοιπόν με ερευνητές της Νέας Ζηλανδίας, τα νήπια αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά που πίνουν καθημερινά γάλα έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στην πορεία της ζωής τους καρκίνο στο έντερο.

Πρώτο βραβείο στην "πληγωμένη" ομορφιά

Η φωτογραφία της Νοτιοαφρικανής Τζόντι Μπίμπερ που απαθανατίζει μια νεαρή Αφγανή, η οποία ακρωτηριάστηκε από το σύζυγό της, ήταν η νικήτρια του κορυφαίου ετήσιου διαγωνισμού Word Press Photo.
Η φωτογραφία, που τρομάζει και έλκει τον θεατή την ίδια στιγμή, δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time την 1η Αυγούστου. Είναι μοναδική γιατί απεικονίζει την αντίθεση μεταξύ της ομορφιάς του κοριτσιού και της ασχήμιας αυτού που της έκαναν.

Ξεχαρβαλωμένη διπλωματία

Εντός των συνόρων ο κ. Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε (δυνητικά) να λάμψει. Θέλει ένα ανθρώπινο ασφαλιστικό σύστημα, θέλει ανθρώπινες φυλακές, θέλει στρατό που σέβεται τις ερωτικές αποκλίσεις.
Είναι ένας προοδευτικός πολιτικός, που θα μπορούσε (δυνητικά) να αγαπηθεί και από τον πλανήτη ολάκερο. Οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική δείχνουν ότι ο πλανήτης τον έχει κάνει ελαφρώς πέρα. Δεν είναι ο κραταιός «πλανητάρχης» με την ισχύ προκατόχων του εδώ και μισόν αιώνα. 

Τελευταίο αντίο στο Μιλτιάδη Έβερτ

Κηδεύεται σήμερα στη μία το μεσημέρι
 
Στη μία το μεσημέρι θα τελεστεί από το πρώτο Νεκροταφείο της Αθήνας, δημοσία δαπάνη, η νεκρώσιμος ακολουθία για τον πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Έβερτ.
Η οικογένειά του απηύθυνε την παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Εκτός από τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, θα παραβρεθούν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και άλλοι
.

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Την απόφαση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους έλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι γιατροί του ΙΚΑ. Ετσι, τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥΠ ΙΚΑ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, αλλά ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος.
Στόχος των γιατρών του ΙΚΑ σε συνεργασία και με άλλους ιατρικούς φορείς είναι να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο με προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά και άλλες μορφές

Οταν λείπουν τα λεφτά...

Εχουμε κατά καιρούς περιγράψει ότι το προηγούμενο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της οικονομίας και της χώρας δεν μπορεί πλέον να υπηρετηθεί. Το κράτος δεν αντέχει τις υπερδαπάνες της προηγούμενης περιόδου και η κοινωνία επίσης δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες της στο επίπεδο του κόστους που είχε διαμορφωθεί πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης. 

Λύθηκε το μυστήριο για την αραιότερη γυναίκα

Η Λούκη (έτσι ονομάστηκε η γυναίκα της οποίας ανακαλύφθηκαν οστά το 1974) είναι η αρχαιότερη γυναίκα της γης (μέχρι τώρα τουλάχιστον) και είναι ηλικίας 3,2 εκατομ. ετών.  Μέχρι τώρα  ήταν ένα μεγάλο αίνιγμα για τους επιστήμονες αν η συγκεκριμένη γυναίκα και η πιθανή παρέα της μπορούσε να σταθεί όρθια και να περπατήσει;  Τότε δεν είχαν ανακαλυφθεί οστά των ποδιών της. Τώρα το μυστήριο λύθηκε: Η Λούκη και η παρέα της δεν σκαλφάλωναν από κλαδί σε κλαδί, αλλά μπορούσαν να σταθούν όρθιες και να περπατήσουν στα δυο τους πόδια.
Πληροφρίες Bild.de

Αναβολή χειρουργείων λόγω... H1N1

Απομονωμένοι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύονται δύο ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό Η1Ν1.Οι δύο ηλικιωμένοι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε επέμβαση στην Καρδιοχειρουργική Κλινική. Η επιβεβαίωση της νέας γρίπης κινητοποίησε τους υπευθύνους της κλινικής και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που αποφάσισαν να αναβάλλουν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία,

«Βλέπουν» Μπλάνκο στον Παναθηναικό!

Παίρνει Μπλάνκο!
Τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ισμαέλ Μπλάνκο παρακολουθούν στον Παναθηναϊκό. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» θέλουν να εκμεταλλευτούν την επικείμενη όπως όλα δείχνουν αποχώρηση του Αργεντινού επιθετικού από την ΑΕΚ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ» οι «πράσινοι» δεν αποκλείεται ανάλογα με τις εξελίξεις να κινηθούν από τώρα για τον άσο της ΑΕΚ καθώς θεωρούν ότι είναι ιδανική περίπτωση για την γραμμή κρούσης. Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού είχε εκδηλωθεί από το περασμένο καλοκαίρι και τους τελευταίους δύο μήνες έχει κορυφωθεί. 

«Είναι λάθος αυτό που έκαναν»

Σε πλήρη ταύτιση με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αν και με ηπιότερους χαρακτηρισμούς, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ρέππας, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.
Ο κ. Ρέππας ανέφερε πως ο λόγος μας πρέπει να αποκτήσει μέτρο και στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε λάθος της τρόικας, τα όσα είπαν χθες οι εκπρόσωποί της. «Προσβάλλει τον ελληνικό λαό η δήλωση της τρόικας, όμως είναι και λανθασμένη επί της ουσίας η δήλωση για τα 50 δισ.» τόνισε ο υπουργός Υποδομών.

Μουστάκια


Oποια κινητοποίηση προέρχεται από τους οδηγούς, τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς λειτουργεί υπέρ της ακάθεκτης και σε ορισμένες πλευρές βαριάς και ανελέητης κυβερνητικής πολιτικής. Τα ακινητοποιημένα λεωφορεία προκαλούν τις μούντζες του μισθοσυντήρητου λαού. Ο χειρότερος εχθρός κάθε τέτοιας εσωστρεφικής απεργίας είναι ο ίδιος ο απεργός. Παράδειγμα οι γιατροί του ΙΚΑ. Επιβαρυμένοι από την κολεγιά με τις πολυεθνικές σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

«Όχι» και του ΚΚΕ στον διάλογο

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τo KKE, «αρνείται να πάρει μέρος στον προτεινόμενο από την κυβέρνηση διάλογο για το αποκαλούμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής. Ο λόγος είναι ένας και πολύ καθαρός. Δεν έχει κανένα νόημα ο διάλογος με μια κυβέρνηση η οποία έφερε στην Ελλάδα το Μνημόνιο και όλους εκείνους τους βάρβαρους μηχανισμούς που έναν στόχο έχουν: Την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Πρόβα ...Ευρώπης !

Πρόβα… Ευρώπης
Τις δυνάμεις του κόντρα στον Πανιώνιο (17:15, Νovasports2), σε μια δύσκολη έδρα, θέλει να «μετρήσει» ο ΠΑΟΚ, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη φάση των «32» του Europa League.  Στο 4-4-1-1 φαίνεται να καταλήγει ο Χάβος, σύστημα το οποίο προτίθεται να χρησιμοποιήσει και με τους Ρώσους. Μπορεί το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι ένα από τα σημαντικότερα της φετινής χρονιάς για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Μάκης Χάβος ξέρει πολύ καλά ότι προέχει ο Πανιώνιος.

Οργισμένη δήλωση Πεταλωτή μετά τη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
«Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας» δήλωσε.

ΒΗΜΑτοδότης

Σε «μακεδονομάχο» εξελίσσεται η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου (στο σκίτσο), η οποία έσπευσε να λύσει την παρεξήγηση που προκλήθηκε από την απόφαση του γερμανού ευρωβουλευτή κ. Μάρτιν Κάστλερ να ιδρύσει «Ομάδα φίλων της Μακεδονίας» (δηλαδή των Σκοπίων). Κυκλοφόρησε αρχικώς ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια «ατομική απόφαση». Η Μαριέττα, ως επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, ανέλαβε να ξεκαθαρίσει ότι η δημιουργία άτυπων, ανεπίσημων ομάδων είναι δικαίωμα κάθε ευρωβουλευτή και δεν αποτελεί επίσημη πολιτική πράξη.
***

Νυχτερινή «βόμβα» από την κυβέρνηση: Απαράδεκτη στάση από την τρόικα

Σκληρή απάντηση στην τρόικα, που απαίτησε ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ ως το 2015 δόθηκε τα ξημερώματα με γραπτή κυβερνητική ανακοίνωση. Η ανακοίνωση που έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έχει ως εξής:

Προαστιακός: Αυξήσεις εισιτηρίων έως 50%

Αυξημένα έως και 50% θα είναι από τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, τα εισιτήρια του Προαστιακού, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε η εταιρεία και εντάσσεται στη λογική να μειωθούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα ελλείμματα του ΟΣΕ, όπως προβλέπει και το σχετικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πριν από περίπου 4 μήνες στη Βουλή.

Παπανδρέου: «Η ΕΕ αποτελεί ευκαιρία να ενισχύσουμε την Ελλάδα»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε, έστω και διστακτικά στην αρχή, στο πλευρό της Ελλάδας για να μην χρεοκοπήσει, με το μεγαλύτερο δάνειο που υπήρξε ποτέ, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση και την υποβάθμιση του ρόλου έθνους - κράτους.

Κτήριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην οδό Ανεξαρτησίας (Γιάννενα)

 
Κτήριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην οδό Ανεξαρτησίας, στο οποίο στεγάζονται καταστήματα.

Ρωσία: Ενας στους τρεις πιστεύει ότι «ο Ηλιος περιφέρεται γύρω από τη Γη»

Το 32% των Ρώσων έχει την εντύπωση ότι η Γη είναι το κέντρο του Ηλιακού Συστήματος, προκύπτει από δημοσκόπηση κρατικής εταιρείας ερευνών. «Είναι απίστευτο» σχολίασε η Όλγκα Καμέντσουκ της εταιρείας VsTIOM, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα τον Ιανουάριο σε δείγμα 1.600 ατόμων σε όλη τη ρωσική επικράτεια. Η ίδια δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το 55% των Ρώσων πιστεύει ότι η ραδιενέργεια είναι ανθρώπινο δημιούργημα, ενώ το 29% νομίζει ότι οι δεινόσαυροι συνυπήρχαν με τους ανθρώπους.

Η ιστορία με τη SIEMENS

Επαγγελματικά δικαιώματα Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα... franchise πτυχία στην Ελλάδα

Τα πρώτα πτυχία με την μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise) αναγνωρίστηκαν ήδη σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων στη χώρα μας, απο το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του υπουργείο Παιδείας.
Μεταξύ αυτών είναι και το πτυχίο «Maitrise» που απένειμε το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο PARIS13 σε απόφοιτο του παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην Αθήνα, το οποίο λειτουργεί στη χώρα μας ως ιδιωτικό κολέγιο.