Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Εθνική προδοσία;;

Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο που πηραμε από το: Trelokouneli

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ για τις αποσύρσεις των Ι.Χ.

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr- email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14 - 10553, τηλ. 210 3306301, fax210 3834390
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631, τηλ. 231 0266705, fax 231 0269780
14.2.2011
 ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΙΧ: «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΚΟΠΟΥΣ…
Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων την υπουργική απόφαση για επιδότηση της απόσυρσης των παλαιών ΙΧ και μείωση του Φόρου Πολυτελείας για νέα αυτοκίνητα, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αποσπάσματα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων...14.2.11

Ιστορία...

Φωτογραφία Ημέρας – Η ιστορία της Ιταλίας εν συντομία!
Από το:  http://pentalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_741.html

Κύμα φυγής... μαθητών από τα σχολεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ
Εκτός σχολείου αναμένεται να οδηγηθούν χιλιάδες μαθητές τα επόμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Πάνω από το 10% των παιδιών εγκαταλείπουν πρόωρα τα θρανία, όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προβλέπουν αύξηση των ποσοστών της σχολικής διαρροής στην Ελλάδα. Ανησυχίες γεννούν και οι 37.652 μαθητές που διέκοψαν αδικαιολόγητα τη φοίτησή τους στο σχολείο, από το δημοτικό μέχρι το λύκειο, την περίοδο 2007-2008, όπως προκύπτει και από ετήσια έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ. 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: Έχω και ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ για τις κεραίες κινητής στη ταράτσα μου!!!!

Η ζωή σε 5 μπουκάλια

Η ζωή είναι τελικά το περιεχόμενο από τα πέντε μπουκάλια;
Το πήραμε  από τις φωτογραφίες τοίχου του Αντώνη Γιωτίτσα

Απεργιακό χειρόφρενο στα ΜΜΜ

Ούτε μπαμπούλας ξελασπώνει την κυβέρνηση αν...

Πριν λίγους μήνες, η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει, σχεδόν χωρίς να ανοίξει μύτη, μια μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα είχε ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.
Δεν χρειάστηκε να επικαλεστεί τα (δυσαπόδεικτα) μακροπρόθεσμα συμφέροντα της κοινωνίας, ούτε τις αρχές της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης μεταξύ γενεών, ούτε καν τα πορίσματα

Ολι Ρεν: Ατυχείς οι δηλώσεις της τρόικας

Οι αναφορές της τρόικας για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων επικρίθηκαν ως ατυχείς από τον επίτροπο Ο.Ρεν, κατά το συμβούλιο Eurogroup. "Hταν ατυχείς και δεν θα έπρεπε να επαναληφθούν τέτοια συμβάντα" φέρεται να είπε ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Τα προγράμματα οικονομικής σταθεροποίησης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το πρώτο τμήμα της Συνόδου των υπουργών οικονομίας των χωρών του ευρώ, ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες, καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές.

«Κουμπαράς» για την εκκλησιαστική περιουσία

Τη δημιουργία κοινού ταμείου της Εκκλησιαστικής Πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο οποίο θα ενταχθεί όλη η περιουσία της Αρχιεπισκοπής και των μοναστηριών της, εξήγγειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.   «Τα εισοδήματα από αυτή την περιουσία, που ελπίζουμε ότι γρήγορα θα αποδεσμευτεί, δεν θα πάνε ούτε στις μαύρες τρύπες ούτε στις μετοχές της τραπέζης , θα πάνε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες αυτού του λαού» δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης ξενώνα καρκινοπαθών στη Θεσσαλονίκη.

Οι 10 χειρότεροι υπουργοί της δεκαετίας

Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις τους χειρότερους υπουργούς της τελευταίας δεκαετίας από μια πλειάδα μέτριων, κακών, άσχετων και διαπλεκόμενων συναδέλφων τους. 

Αφού πήραμε υπόψη:
α) Τα μεγάλα λόγια άνευ περιεχομένου.
β) Το μοίρασμα δημόσιου χρήματος στον κομματικό στρατό.
γ) Τα σκάνδαλα που απασχόλησαν τα ΜΜΕ.
δ) Τη μηδενική προσφορά λύσεων στα προβλήματα του κλάδου τους...

Ραγδαία αύξηση των θανάτων από γρίπη

Ρεπορτάζ: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr
Κατακόρυφη αύξηση των θανάτων με νέα γρίπη καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες. Από την Παρασκευή έως σήμερα 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με συνέπεια ο συνολικός αριθμός των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 62, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Παράλληλα, σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 110 άτομα.

Η Αίγυπτος ζητά το κλείσιμο των λογαριασμών του Μουμπάρακ

Υπολογίζεται ότι ο Μουμπάρακ, όταν ήταν στην εξουσία, διοχέτευσε αρκετά εκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού, για ... να τα έχει για τα γεράματα. Αυτά τα χρήματα,  που υπολογίζονται σε κάποια εκατομμύρια, δεν είναι φυσικά από τον ιδρώτα του, αλλά από το κλέψιμό του. Έτσι γίνεται συνήθως με τους πολιτικούς, ... να μεριμνούν για το μέλλον τους. ΠΑΝΤΑ!  
Οι Αιγύπτιοι έκαναν, όμως κάτι, που οι δικοί μας πολιτικοί δεν το έκαναν ποτέ: Ζήτησαν από τις τράπεζες στη Γερμανία και Αγγλία να "παγώσουν" τους λογαριασμούς του Μουμπάρακ. Οι εκπρόσωποι αυτών των χωρών υποσχέθηκαν να κάνουν το χατίρι της νέας αιγυπτιακής κυβέρνησης και να μην έχει πρόσβαση στα χρήματα ούτε ο Μουμπάρακ, ούτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του. Η δική μας ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ούτε αυτή την ευαισθησία, να παγώσει όλους τους λογαριασμούς των κατηγορούμενων πολιτικών και άλλων που τα πήγαν στην Ελβετία; Ή το έκανε κιόλας και δεν το ξέρουμε; 
πληροφ. από Ν24 

Σύμπτωση απόψεων Σαμαρά-Ραχόι για την κρίση χρέους

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη Μαδρίτη. Αντώνης Σαμαράς και Μαριάνο Ραχόι συμφώνησαν στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, με έμφαση στην περιστολή της δημόσιας σπατάλης, για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, καθώς και για τη χάραξη κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Συνεδριάζει το Εθνικό και Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις και προβληματισμούς προκάλεσαν στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις της τρόικας περί εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αποφορτίσει την κατάσταση με δύο συνεδριάσεις, την Τετάρτη συγκαλείται το Πολιτικό Συμβούλιο και την Πέμπτη το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Αλκυονίδες τέλος απο σήμερα το βράδυ


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού απο σήμερα το βράδυ και γίνεται και πάλι χειμωνιάτικο. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά καθώς και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, και σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο από σήμερα αργά το βράδυ. Τα φαινόμενα θα ενταθούν αύριο.  

Συνεχίζεται η κατάληψη στο πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας

Οι φοιτητές αντιδρούν στη συγχώνευση του Ιδρύματος με το ΤΕΙ.Κλειστά θα μείνουν και αυτή την εβδομάδα τα πολυτεχνικά τμήματα και η διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, όπως αποφάσισαν σε νέα γενική τους συνέλευση οι φοιτητικοί Σύλλογοι.

Βρέθηκαν δύο από τους κλεμμένους θησαυρούς του Μουσείου του Καΐρου

Δύο από τα έργα τέχνης που εκλάπησαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, βρέθηκαν την Δευτέρα στον κήπο που περιβάλλει το κτίριο. "Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μέσα και έξω από το Αιγυπτιακό Μουσείο για να (βρεθούν) οι αρχαιότητες, οδήγησαν στην ανακάλυψη κάποιων" εξ αυτών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός αρμόδιος για τις αρχαιότητες, Ζάχι Χαουάς.

SATURN και MEDIAMARKT: Ένα κρυφό μονοπωλειακό καρτέλ που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα στις…..

 

……στις εναρμονισμένες τιμές από τους ίδιους γερμανούς……

Όπως δεν κρατάει τα προσχήματα, ούτε και η συμμορία των “εγγλέζων” του “ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΣ”

Εκλογές; Ποιες εκλογές;

Καταντάει ανέκδοτο πια, να συζητάμε για εκλογές, κάθε φορά που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια σοβαρή δυσκολία. Κι αν καταντά ανέκδοτο να το συζητούμε εμείς, ακούγεται τελείως κωμικό να το συζητά η ίδια η κυβέρνηση.
Μόλις εμφανίστηκαν και πάλι σύννεφα στις διαβουλεύσεις με τη Τρόικα, άρχισαν και πάλι ορισμένοι υπουργοί να σπέρνουν φήμες και διαδόσεις ότι ο πρωθυπουργός δεν θα διστάσει να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Ο ΓΚΑΛΕΜΠ ΤΑΛΕΜΠ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 O άνθρωπος για τη δράση του οποίου έκανε λόγο σε δημοσίευμά της η "Κορριέρε Ντελλ Σέρα", συνελήφθη στην Αθήνα. Ήταν για καιρό υπό παρακολούθηση, αλλά το δημοσίευμα επέσπευσε τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες προετοίμαζε εντυπωσιακό χτύπημα. Συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου ο Λιβανικής υπηκοότητας Παλαιστινιακής καταγωγής Γκαλέμπ Ταλέμπ που σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κορριέρε Ντέλλα Σέρα είναι μέλος της Λιβανέζικης ομάδας "Φατάχ Αλ Ισλάμ" που θεωρείται ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

«Δεν μπορούμε να σας πάρουμε στα σοβαρά...»

Ανακοίνωση με σαφείς αιχμές για χαριστική αντιμετώπιση της ΕΠΟ απέναντι στους τρεις του τέως ΠΟΚ (με σαφείς αναφορές στις υποθέσεις Μιραλάς, Σισέ, Κοτσόλη και την τιμωρία της ΑΕΚ με μία αγωνιστική με απόφαση που βγήκε αυθημερόν) εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή τη δίμηνη ποινή απαγόρευσης εισόδου στον Μάκη Χάβο. «Η όλη προσπάθεια να πάρουμε στα σοβαρά τη λειτουργία των οργάνων πέφτει, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό,

Αθωώθηκε ο Σισέ

Ο αθλητικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος δεν προτίθεται να καλέσει σε απολογία τον Τζιμπρίλ Σισέ για όσα δήλωσε ύστερα από τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν στοιχιοθετείται κατηγορία για δυσφήμιση του αθλήματος.
Η δηλωσή του «αισθάνομαι ότι με π...» είναι στον πρώτο ενικό, ενώ δεν καταγράφηκε ούτε από τον διαιτητή αλλά ούτε και από τον παρατηρητή της αναμέτρησης.

Ετσι ο Γάλλος αρχηγός του Παναθηναϊκού θα είναι κανονικά στην «πράσινη» 11άδα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη το Σάββατο

Όχι πατριώτες. Ιδιοκτήτες!

thumb 
Ο Νεοέλληνας έμαθε να υπερασπίζεται τα τετραγωνικά του σπιτιού του σαν θηρίο, ωστόσο εύκολα και γενναιόδωρα μιλά για τα σύνορα της χώρας του. Για πέντε χιλιοστά απίθα­νου βοσκότοπου, ο τρυφερός βλαστός της νεοελ­ληνικής λεβεντουριάς φτάνει στο έγκλημα, σκοτώ­νει, ωστόσο ιδεολογικά διαρρηγνύει τα «πολυτελή» του ιμάτια για τον τοίχο του Έβρου. Το «δημόσιο» για τον Νεοέλληνα αποτελεί αφορμή αυθαιρεσίας, παραβατικότητας,

Σε κώμα ο Μουμπάρακ;

Σε κώμα έχει πέσει ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια και αναμεταδίδει η Βρετανική εφημερίδα ''Guardian''.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μουμπάρακ έπεσε σε κώμα το Σάββατο στην εξοχική του κατοικία στην Κόκκινη θάλασσα.

Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ"

Σε μια εβδομάδα η κατάσταση με τα ραντεβού του ΙΚΑ, που ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας των γιατρών, θα έχει ομαλοποιηθεί, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις για τις ουρές...

Κόντρα Σόιμπλε- Ρεν πριν το Eurogroup

Φωτογραφία αρχείου
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν -πριν καν αρχίσει η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης- ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο ευρωπαίος Επίτροπος  Όλι Ρεν με «μήλον της Έριδος» τις αλλαγές στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. 

Νέο ραντεβού στις Βρυξέλλες

Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup πραγματοποιείται τη Δευτέρα 14/2 στις Βρυξέλλες, όπου μεταξύ άλλων θα τεθούν η ενίσχυση του Ταμείου Σταθερότητας και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου.
Την Τρίτη 15/2 συνέρχεται το Ecofin, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Βερολίνο και το Ελσίνκι. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία και η Φινλανδία ήταν οι δύο χώρες που τήρησαν την πιο σκληρή στάση στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Φούμαρα

thumb

Η πρόθεση κυβέρνησης και εργολά­βων να μειώσουν το αντίτιμο των διοδί­ων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί νίκη του κινήματος «όχι στα διόδια», εάν δεν ήταν απλώς ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ με στόχο τη «χειρουργική» εφαρμο­γή της λαϊκής παροιμίας «και η πίτα ολό­κληρη και ο σκύλος χορτάτος»…

Το θέατρο της... επιμήκυνσης

Οσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ είναι πανάκεια για το ελληνικό πρόβλημα είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Ακόμη και αν επικρατήσει η πρόταση να μας δοθεί χρόνος πέραν της δεκαετίας, ακόμη και αν το επιτόκιο μειωθεί αισθητά κάτω από το επίπεδο του 5% που είναι σήμερα, το χρέος της χώρας μας θα διογκώνεται όσο δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι αιτίες που το δημιούργησαν και το τροφοδοτούν, δηλαδή τα ελλείμματα.

Μεταμεσονύκτιες γαργάρες

Τα
 ανεβάζει ή τα κατεβάζει;

"Αλήτες,ρουφιάνοι..."! η ετεροχρονισμένη "απολογία" του Γιάννη Πρετεντέρη

Θυμάστε την αφίσα-"καταγγελία" με την οποία είχαν γεμίσει οι δρόμοι της πρωτεύουσας κάπου εκεί στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη;Τότε δεν είχε θιχτεί κανένας!Σήμερα όμως με αφορμή ένα σύνθημα για τους

Ν.Δ.: «Καλοδεχούμενες οι εκλογές»

Έτοιμη για ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τόνισε: «Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι. Είναι καλοδεχούμενες», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκείνη διακινεί αυτά τα σενάρια.

Ο Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Α.Μέρκελ στις 22 Φεβρουαρίου στο Βερολίνοch

Ο έλληνας πρωθυπουργός και η γερμανίδα καγκελάριος θα συζητήσουν για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και το σύμφωνο σταθερότητας ένα μήνα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.
 Θεωρείται βέβαιο πως θα συζητηθει η επιμήκυνση στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και το ύψος των επιτοκίων δανεισμού.

Η χώρα ακολουθεί επικίνδυνη πορεία, υποστηρίζει το ΕΒΕΑ

Την άποψη ότι η χώρα ακολουθεί λανθασμένη και εξαιρετικά επικίνδυνη πορεία διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή την τελευταία τοποθέτηση των εκπροσώπων της τροϊκας στη χώρα μας, αλλά και τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο το ΕΒΕΑ πριν περίπου ένα χρόνο είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την αδιέξοδη πολιτική που περιγραφόταν στο Μνημόνιο και δικαιώθηκε καθώς στην πράξη αποδείχθηκε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν δεν επέφεραν κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Η Gazprom σχεδιάζει 15% αύξηση τιμών για τη Δυτική Ευρώπη

 
Ακριβότερο το φυσικό αέριο, παρά τη στάσιμη ζήτηση. Το ρωσικό μονοπώλιο φυσικού αερίου της Gazprom αποκάλυψε στις 11 Φεβρουαρίου πως θα παραδώσει περισσότερο φυσικό αέριο φέτος στην δυτική Ευρώπη, αλλά σε υψηλότερες τιμές, σύμφωνα με την Interfax. Ο μέσος όρος τιμών φυσικού αερίου για το 2011 προβλέπεται να είναι 352 δολ. ανά 1000 κυβικά μέτρα, ή 15% υψηλότερα από πέρσι, σύμφωνα με την εταιρία.

Σουλιωτοπούλες

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
ΟΛΟΙ – κυβέρνηση, αντιπολίτευση ακόµη κι εµείς οι υπόλοιποι – είµαστε σύµφωνοι σε ένα πράγµα: χωρίς ανάπτυξη είµαστε χαµένοι. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Πώς ξανάρχεται η ανάπτυξη; Σε απλοϊκά οικονοµικά, µε τρεις τρόπους.
ΠΡΩΤΟΣ τρόπος, να ρίξουν χρήµα στην αγορά οι τράπεζες. Το κάνει η Αµερική που µπορεί να τυπώσει χρήµα για να αγοράσει οµόλογά της και να κρατήσειτα επιτόκια χαµηλά, άρα ρευστή την αγορά. Τέτοια δυνατότητα η µικρή Ελλάς δενέχει. Να δανειστούµε στις αγορές δεν µπορούµε και οι τράπεζές µας προσέχουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Σουηδία

Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Emirates που εκτελούσε την πτήση Ντουμπάι-Νέα Υόρκη με 361 επιβαίνοντες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Στοκχόλμη επειδή παρουσιάστηκε καπνός στην καμπίνα, ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο Αρλάντα.
"Υπήρξε συναγερμός για καπνό στην καμπίνα...θα μπορούσε να

Αντιδρούν 30 βουλευτές της Ν.Δ. για την επιστροφή ΦΠΑ των καπνοπαραγωγών

(φωτογραφία από προηγούμενες κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών)
Σοβαρό πρόβλημα προκαλεί σε χιλιάδες καπνοπαραγωγούς η εντολή από τις Δ.Ο.Υ., να επιστρέψουν ΦΠΑ για τα διαχειριστικά έτη 2003-2009, ποσά που ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ για τον κάθε αγρότη, όπως αναφέρουν 30 βουλευτές της ΝΔ σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
"Στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων που διενεργούν διάφορες Δ.Ο.Υ., καλούνται αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι καπνοπαραγωγοί, να επιστρέψουν τα ποσά που έχουν λάβει ως επιστροφή ΦΠΑ, με τους ισχύοντες κατ΄αποκοπή συντελεστές", αναφέρουν οι βουλευτές της Ν.Δ.

Πεντάωρη στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ


Νέα ταλαιπωρία αναμένει και αυτήν την εβδομάδα το επιβατικό κοινό της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν εξαγγείλει νέα σειρά κινητοποιήσεων, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο ψηφίζεται αύριο.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι στα δύο δημοφιλή μέσα σταθερής τροχιάς, το Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, με τον οποίο

Αφεντικά ή υπάλληλοι;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που πείραξε περισσότερο την κυβέρνηση σε σχέση µε τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας και συµπεριφέρεται σαν θυµωµένη σφίγγα. Οι ίδιες οι δηλώσεις της τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις -εκποιήσεις των 50 δισ. που απαιτούν ή γιατί το είπαν δηµοσίως; Γιατί αν έχω καταλάβει σωστά αυτό που την πείραξε πιο πολύ την κυβέρνηση είναι ακριβώς ότι το είπαν δηµοσίως και µε τον τρόπο που το είπαν, ουσιαστικά κουνώντας τον δείκτη του χεριού.

Το τρίγωνο των Βερμούδων

Δεν πρόλαβε να κάτσει η σκόνη από τη «βόμβα» της τρόικας για τα 50 δις ευρώ που απαιτεί να βρεθούν από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας στην έρημο της ελληνικής οικονομίας, και, μόλις τελείωσαν οι δηλώσεις και οι εξηγήσεις, ήρθε ο δεύτερος γύρος: ο Σερβάζ Ντερούζ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρότεινε να πουλήσουμε παραλίες… Αντε φτου κι απ’ την αρχή, να τον «βάζει στη θέση του» ο Παπακωνσταντίνου, παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου...

«Καθολική ιδιωτικοποίηση...»

Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου  «E» 14/2
Σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκαναν τα στελέχη της τρόικας. Και ως προς το περιεχόμενο, κυρίως για τις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων και ακινήτων ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015 (!), και ως προς το «ύφος» των στελεχών της. Υπάρχουν πολλά τυπικά και ουσιαστικά ζητήματα. Μπορούν λ.χ. τα στελέχη της τρόικας να προαναγγέλλουν με δημόσιες συνεντεύξεις τους κρίσιμες αποφάσεις κυβερνητικού χαρακτήρα; Ή έχουν πάρει «λάθος δρόμο» οι σχέσεις με τους ανθρώπους της τρόικας, εδώ και πολύ καιρό, χωρίς η κυβέρνηση να έχει εγκαίρως αντιδράσει; Και για να εξηγούμεθα: Δεν είναι θέμα μόνο... Παρασκευής! Οι «σχέσεις» δεν είχαν ποτέ «οριοθετηθεί» σωστά.

Τροϊκοκρατία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οτι η Λούκα Κατσέλη από την Παρασκευή ανοίγει σαµπάνιες, διαψεύδεται. Οτι ο Θόδωρος Πάγκαλος κυκλοφορεί στους δρόµους µε πλακάτ «έξω οι φον Φούφουτοι», δεν είναι ακριβές. Οµοίως, δεν ισχύει ότι ο Χρήστος Παπουτσής µονολογεί διαρκώς «όχι και να µας τη βγουν οι δευτεροκλασάτοι υπάλληλοι διεθνών οργανισµών». Ενα δεν µπορεί να διαψευστεί: όταν η κυβέρνηση αποφάσιζε να παίξει τα ρέστα της µε το Μνηµόνιο, δεν υποψιαζόταν ότι θα ήταν η τρόικα που θα την έκανε άνω - κάτω.

Μικρότερο το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας στα 6,5 δισ.δολ τον Ιανουάριο

Η Κίνα ανακοίνωσε ένα μικρότερο των προβλέψεων εμπορικό πλεόνασμα για τον Ιανουάριο στο ύψος των 6,5 δισ. δολ. καθώς η ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας και η αύξηση του κόστους των εμπορευμάτων οδήγησαν στην κατά 51% άνοδο των εισαγωγών.
Το πλεόνασμα αυτό ήταν μικρότερο από τα 11,3 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές στο Μπλούμπεργκ καθώς και από τα 13 δισ. που ήταν το πλεόνασμα τον Δεκέμβριο. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 38% από πέρσι.

Βήμα βήμα

Τα πράγματα αρχίζουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν. Οι εταίροι μας και οι εντεταλμένοι εμπειρογνώμονες της τρόικας μάς πάνε βήμα βήμα. Κάθε φορά ζητάνε και επιβάλλουν από κάτι. Και αυτό θα συνεχίζεται ώσπου να πειστούν απολύτως ότι οδεύουμε την οδό της σταθερότητας και δεν παρεκκλίνουμε από αυτήν ούτε πόντο. Ξεκίνησαν λοιπόν πέρυσι τον Μάιο με τα μέτρα εκτάκτου ανάγκης, με τις περικοπές στους μισθούς και στα δώρα των

Σόιμπλε: Καμία ανάγκη ενίσχυσης του ευρωπαϊκού Ταμείου διάσωσης

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί με νέους πόρους το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και πως η συζήτηση για το θέμα τροφοδοτεί την κερδοσκοπία των αγορών για την δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Απ. Κακλαμάνης: «Εκλογές αν συνεχιστεί το μπάχαλο»

«Η διεξαγωγή εκλογών σε αυτή τη συγκυρία θα είναι λάθος για την οικονομία» υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης της ΝΕΤ, προσθέτοντας ωστόσο πως «αν συνεχιστεί το μπάχαλο» αναγκαστικά θα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της τρόικας και της αντιδράσεις που προέκυψαν από αυτές είπε ότι θα πρέπει να δούμε και τις ευθύνες μας ως λαός, ενώ άσκησε κριτική και στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το δίλημμα των εκλογών επιστρέφει

Η Κρίση µε την τρόικα άνοιξε πόρτα για πρόωρες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου σε φωτογραφία αρχείου. Ο υπουργός 
Οικονοµικών είχε  ενηµερώσει έγκαιρα τον Πρωθυπουργό για τις απαιτήσεις 
της τρόικας
Σκηνικό πρόωρων εκλογών συνθέτουν τα στοιχεία της άγριας κόντρας που ξέσπασε µε αφορµή την απροκάλυπτη παρέµβαση της τρόικας στο εσωτερικό της χώρας και την απαίτησή της να επιχειρηθούν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. Η παρέµβαση που συνεχίστηκε χθες µε µπαράζ συνεντεύξεων των εκπροσώπων της τρόικας σε κυριακάτικες εφηµερίδες, σε συνδυασµό µε τις οργισµένες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, φαίνεται να δοκιµάζουν σοβαρά τις αντοχές της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται µπροστά στη χειρότερη πολιτική κρίση από τον περσινό Μάιο, οπότε και υπέγραψε το Μνηµόνιο.

Η Τυνησία απαγορεύει την ιταλική βοήθεια

Οι πρόσφυγες  στη  Λαμπεντούσα μένουν αβοήθητοι. Ανάμεσα στην Τυνησία και Ιταλία ξέσπασε  "πόλεμος", αναφορικά με το μεγάλο κύμα προσφύγων που συσσωρεύεται στη Λαμπεντούσα και δεν μπορεί να φύγει. Η πλευρά της Τυνησίας δε δέχεται την ιταλική βοήθεια  από αστυνομικούς, που θα εμπόδιζε αυτό το κύμα να κατευθυνθεί προς την Ιταλία. Έτσι θα παρέμβει σήμερα η επιτετραμένη της Ε.Ε. Κατερίνα Άστον.