Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

"Οι γιατροί μου έδιναν 6 μήνες ζωή''

Βίντεο από την εκπομπή ''Αξίζει να το ζεις''...

Σαμποτέρ και αδημονούντες

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ (ελληνικό) φιλότιμο που λέγαμε. Μας έλειψε. Η πονηριά περίσσεψε. Απειθάρχητοι και μικρόκαρδοι οι πολλοί θάβουν τους έντιμους και η ζωή συνεχίζεται. Όπως την ξέρουμε και το σύστημα δεν αλλάζει. Με τον έλληνα που ο τράχηλός του ζυγόν δεν υπομένει να τυραννιέται από άλλον έλληνα. Κι αν είναι γιατρός, τόσο το χειρότερο, μιας και με την υγεία δεν παίζεις και σε παίζουν με το φακελάκι, όταν δεν σε εμπαίζουν.

Ο κλαυθμός του Σαββατοκύριακου

Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr
Ας συμφωνήσουμε ότι δεν είναι κομψό να ανακοινώνουν προθέσεις κυβερνητικής πολιτικής οι τρεις «χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι», που θα έλεγε και η αλήστου μνήμης προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό και μόνο ίσως να είναι μια καλή αφορμή για να χτυπιούνται στο γυαλί και να σχίζουν τα ιμάτιά τους οι θεατρίνοι των οκτώ. Ομως μπαίνει κι ένα άλλο ζήτημα. Επί της ουσίας θα πρέπει να συζητήσουμε το θέμα; Ή θα συνεχίσουμε σ’ αυτή τη χώρα να διαλεγόμαστε με όρους τηλεκαφενείου, όπου διάφοροι θα δακρύζουν για τη χαμένη αξιοπρέπεια και άλλοι θα κλαίνε γοερά για τα ασημικά της οικογένειας;

Εγώ μια φορά Δεξιά δεν ψηφίζω!

Γράφει ο 29-26
Ένας γνωστός μου και παλιός δημόσιος υπάλληλος είναι αντιδεξιός. Λόγω βιωμάτων, λόγω γονέων και εν πάση περιπτώσει για πολλούς λόγους κλείνει συναισθηματικά στο ΠΑΣΟΚ και την γενικότερη αριστερά. Ακόμα και σήμερα υποστηρίζει ότι η Ν.Δ είναι η δεξιά στην Ελλάδα.
Σε συζητήσεις μας σχετικά με την ψήφο του στις επόμενες

Η τρόικα, το «φιάσκο» και ο ρόλος των τραπεζών

Γράφει η Κουκίδα  (pontiki.gr)
thumb

Βρε παιδιά εκεί στην κυβέρνηση, τι πίνετε και δεν μας δίνετε; Θέλετε να πιστέψει ο κόσμος ότι μετά από δύο εβδομάδες στην Ελλάδα, συνεχείς διαβουλεύσεις με το μισό υπουργικό συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό σε επαφή ανά. πέντε λεπτά με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι τρεις τροικανοί μέσα στα 80 δευτερόλεπτα που διήρκησε η κούρσα από το υπουργείο οικονομικών στην Αίγλη του Ζαππείου που έγινε η συνέντευξη τύπου, αποφάσισαν μόνοι τους ότι θα βάλουν πωλητήριο στην Ελλάδα;  Χωρίς να πουν τίποτα σε κανένα; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

Στα ύψη πάλι τα σπρεντ της ευρωπαϊκής περιφέρειας

Η απόφαση για διπλασιασμό των κεφαλαίων του Ταμείου στήριξης των χωρών της Ευρωζώνης, δεν έκαμψε την ανησυχία στις αγορές ομολόγων, όπου τα σπρεντ των ομολόγων των ασθενέστερων κρατών της Eυρωζώνης εκτοξεύτηκαν εκ νέου.
Στις 14.00 ώρα Ελλάδας, τα σπρεντ στα 10ετή πορτογαλικά ομόλογα ανέρχονταν στο 7,450% από 7,300% τελικό τη Δευτέρα. Για τα ιρλανδικά ομόλογα τα σπρεντ παρέμεναν υψηλότερα από το 9%, συγκεκριμένα στο 9,218% από 8,948% τελικό χθες. Τέλος μόνον για τα ισπανικά ομόλογα τα σπρεντ υποχώρησαν, από 5,434 τη Δευτέρα, στο 5,431% την Τρίτη.

ΜΙΛΑΝ - ΤΟΤΕΝΑΜ ΣΕ ΛΙΓΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ

AC MILAN        -      TOTTENHAM


ΒΑΛΕΝΤΣΙΑ - ΣΑΛΚΕ 04 ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ


KANAL 1
KANAL 2


ΒΑΛΕΝΤΣΙΑ     -    ΣΑΛΚΕ 04


Φεύγουν οι μισοί έλληνες στρατιωτικοί από το Κόσοβο

Ρεπορτάζ στα NEA: Λουκάς Δημάκας

 
Φύλλα πορείας για την Ελλάδα παίρνουν σταδιακά από σήμερα οι μισοί από τους περίπου 700 έλληνες στρατιωτικούς που υπηρετούν στο Κόσοβο, καθώς μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες και στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί θα μείνουν μόνο 300.
Χθες το ελληνικό 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα αποχαιρέτησε -σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Belvedere- τη Μιτρόβιτσα, καθώς έπειτα από 11 χρόνια

Τίνος υπαλληλάκος είναι ο Γιούνκερ;

Του Σταύρου Χριστακόπουλου  (pontiki.gr)

thumb   
Μετά την κατραπακιά από την τρόικα, η οποία βγήκε να ανακοινώσει – ως αδιαμφισβήτητος επικυρίαρχος – το πρόγραμμα ξεπουλήματος κάθε δημόσιου περιουσιακού στοιχείου της χώρας μέχρι του ποσού των 50 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια συντονισμένη εκστρατεία ώστε να πείσει ότι αυτή αποφασίζει και όχι οι επιτηρητές. Ότι δεν πρόκειται για πώληση αλλά για «αξιοποίηση». Όμως οι φάπες... συνεχίζονται!

ΑΡΗΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ 0 - 0Ο ΑΡΗΣ έπαιξε καταπλητκικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη ενάντια στην αγγλική ομάδα. Έμεινε όμως στο 0 - 0, ένα καλό αποτέλεσμα που κρατά ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση. Στην έδρα του ο ΑΡΗΣ κράτησε την παράδοση που τον θέλει να μη χάνει σε αυτή τη διοργάνωση. Ευχόμαστε καλή συνέχεια!

Καταργείται η βίζα για τους ευρωπαίους που ταξιδεύουν στη Βραζιλία

Χωρίς την υποχρέωση έκδοσης βίζας, θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Βραζιλία, οι ευρωπαίοι πολίτες, ύστερα από την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, να εγκρίνει δύο σχετικές συμφωνίες μεταξύ ΕΕ-Βραζιλίας.
Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα, οι πολίτες της Κύπρου, της Λετονίας, της Εσθονίας και της Μάλτας, οι οποίοι υποχρεούνταν, μέχρι σήμερα, σε έκδοση ταξιδιωτικής θεώρησης, για να επισκεφθούν την Βραζιλία, απαλλάσσονται απ' αυτήν την υποχρέωση, ύστερα από την έγκριση δύο σχετικών συμφωνιών, μεταξύ Βραζιλίας-ΕΕ, από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες


Σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών. Χωρίς λεωφορεία 11.00 το πρωί με 4.00 το απόγευμα η Αθήνα. 
Νωρίτερα, έκαναν πορεία στην οποί συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των εργαζομένων.

Έκανε πίσω ο Ρέππας

Πταίσμα τελικά και όχι πλημμέλημα η μη καταβολή αντιτίμου για τις συγκοινωνίες Με κράτηση ή με πρόστιμο θα τιμωρούνται τελικώς οι «τζαμπατζήδες», αφού ο υπουργός Μεταφορών έφερε πριν λίγο στη Βουλή τροποποίηση της αρχικής ρύθμισης που προέβλεπε φυλάκιση για τους παραβάτες.
Σύμφωνα με την τροποποίηση, «όποιος χρησιμοποιεί μέσο δημόσιας συγκοινωνίας που προορίζεται για κοινή χρήση χωρίς να καταβάλλει το αντίτιμο εισιτηρίου οποιασδήποτε μορφής, τιμωρείται με κράτηση ή με πρόστιμο. Η ποινική δίωξη ασκείται μετά από έγκληση». 
Newsbeast

Ο Κόκε παράτησε την αποστολή του Άρη!

Εκτός αποστολής του Άρη για τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι έμεινε ο Σέρχιο Κόκε, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης. Η ΠΑΕ ενημέρωσε ότι ο παίκτης ένιωσε αδιαθεσία λόγω ίωσης, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι έφυγε από το ξενοδοχείο όταν έμαθε ότι ήταν εκτός ενδεκάδας.

Ε, όχι και στη Βουλή αδελφές μου..., όχι και στη Βουλή!

Της Τζένης Κ. pontiki.gr

thumb


Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης (όπως και το ένστικτο της καταστροφής) το διαθέτουν σε γενναία δόση όλοι, όσοι δραστηριοποιούνται με τα εχέγγυα της πλειοψηφίας, εντός των ορίων του Βατικανού της Ελληνικής Βουλής. Κολυμπάνε στην αυτοσυντήρηση σαν τουρσιά στο ξύδι, σαν όρχεις στη φορμόλη και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Δεν πλήττονται από τους μικροοργανισμούς της εξωτερικής κακοδαιμονίας. 

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

  Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών, o Σύλλογος Βορειοηπειρωτών και και η Ένωση Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου Ε.ΚΑ.Β.Η., σε συνεργασία με την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Ζαππείου Μεγάρου, διοργανώνουν εκδήλωση εις μνήμην των Βορειοηπειρωτών

"Ανεπιθύμητα" τα ... χλωμά πρόσωπα

Από το Μαρικάκι (pontiki.gr)

thumb 
Απεργία έρχεται, είπε κι η ΓΣΕΕ να ανεβεί στα κάγκελα γιατί είχε και καιρό να δώσει το «παρών». Τώρα που το παρόν πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, κομπλέ, με τους δούλους του (βλέπε επιχειρισιακές, ΕΓΣΣΕ και λοιπές εργασιακές και ασφαλιστικές ισοπεδώσεις που πέρασαν πάνω από τον Παναγόπουλο) είπαν οι άνθρωποι να κάνουν καμιά αβανταδόρικη δήλωση: η κυβέρνηση «να χαρακτηρίσει τους υπαλλήλους εκπροσώπους της Τρόϊκα οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε όριο, ως «ανεπιθύμητα πρόσωπα» για τη χώρα μας»! 

Μίξερ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  (ΤΑ ΝΕΑ)
ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ. Η φασαρία τα ξηµερώµατα του Σαββάτου έγινε διότι η τρόικα έκλεψε ιδέα της κυβέρνησης. Είναι η κυβέρνηση που έχει θέσει στόχο να εισπράξει 50 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις ώς το 2015. ∆εν είχαν καµία µα καµία δουλειά οι Τόµσεν και Ντερούζ να τα λένε αυτά στη συνέντευξη Τύπου ως δικά τους!

Απαγορεύεται η αλιεία καραβίδας στην Ήπειρο

Από 15 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαΐου
Με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου, απαγορεύεται η αλιεία της καραβίδας με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο, σε όλο το μήκος του ποταμού Καλαμά και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα του Νομού Ιωαννίνων, από 15 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Μαΐου, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά ο φυσικός πληθυσμός της.

Υπουργείο Εσωτερικών: Έρχεται η «Κάρτα του Μετανάστη»

Οι υπηρεσίες των Περιφερειών θα διαθέτουν σε λίγους μήνες τις άδειες διαμονής, με τη μορφή της «Κάρτας του Μετανάστη», όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο του "Καλλικράτη", η αρμοδιότητα για τα ζητήματα νόμιμης μετανάστευσης ανατίθεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους με στόχο να περιέλθουν σε αυτές, πλήρως και κατ’ αποκλειστικότητα, όλες οι σχετικές αρμοδιότητες.

Μύκονος και Στρος - Καν

Οι «συμβουλές» της τρόικας (ας δεχτούμε, αν και δύσκολο, ότι ήταν απλές ιδέες και καλόπιστες συμβουλές) αποκάλυψαν πολλά.
Το πρώτο είναι ότι η πολιτική μας ηγεσία συνομιλεί και διαπραγματεύεται όχι σε επίπεδο θεσμικά ίσο με το δικό της, αλλά με γραφειοκράτες που έχουν να δώσουν λόγο σε άλλους γραφειοκράτες και που οι συνθήκες τους επέτρεψαν να πιστεύουν ότι ασκούν υπέρτατη εξουσία. Είναι επιπλέον φως φανάρι ότι οι άνθρωποι αυτοί, σίγουρα ικανοί, ανήκουν στη «σχολή» των

Αθώος ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Αθώος με ομόφωνη απόφαση του 3μελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας κρίθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση, ύστερα από μήνυση σε βάρος του από τον πρώην πρόεδρο του σταθμού Alpha Στάθη Τσοτσορό.

Eurostat - Ελληνική Στατιστική Αρχή Σε βαθιά ύφεση 6,6% η Ελλάδα - Σε θετική τροχιά η ευρωζώνη

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat για την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα και το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2010 το ΑΕΠ της χώρας μας συρρικνώθηκε κατά 6,6% σε ετήσια βάση ενώ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφεται αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης -1,4%.

Μπαγιάτικα βραβεία

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας του 2011 για βιβλία που είχαν εκδοθεί το... 2009. Τα περισσότερα ξεχασμένα. Σε όλον τον κόσμο τα βραβεία αφορούν σε βιβλία της χρονιάς. Ετσι δημιουργείται το εκδοτικό γεγονός. Διαφορετικά πρόκειται για μνημόσυνο. Μπαγιάτικα βραβεία κι επιπλέον αδιαφανείς διαδικασίες. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνονται οι βραβευμένοι τίτλοι μαζί με τις short lists, τους βραχείς καταλόγους των υποψήφιων βιβλίων. Αυτοί είναι μια ακόμη διεθνής

Παραδέχτηκαν το πωλητήριο

Ο 
Ολι Ρεν σε διάλογο με τα δύο «προβλήματα», τον Ελληνα (Παπακωνσταντίνου)
 και τον Ιρλανδό (Λένιχαν)
Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών κι αφού πρώτα «έστησε» έναν επικοινωνιακό καβγά με την τρόικα, η κυβέρνηση χθες ομολόγησε ότι είχε συμφωνήσει μαζί της το πωλητήριο δημόσιας περιουσίας μέχρι το ύψος των 50 δισ. και ότι έστησε τον καβγά επειδή έσπευσε η τρόικα να ανακοινώσει τη συμφωνία πριν από αυτήν...
Ο Ολι Ρεν σε διάλογο με τα δύο «προβλήματα», τον Ελληνα (Παπακωνσταντίνου) και τον Ιρλανδό (Λένιχαν) Την ίδια στιγμή η επιβεβαίωση της συμφωνίας ερχόταν κι από τις Βρυξέλλες.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

Του ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γιώργος Παπανδρέου «Θα προτείνω νόμο στη Βουλή ώστε η Ελληνική γη να μην μεταβιβάζεται και να μην πωλείται»

Προσερχόμενος στο υπουργείο Παιδείας  προκειμένου να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του νέου συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση ο πρωθυπουργός δήλωσε ερωτώμενος για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου :
«Θα προτείνω νόμο στη Βουλή ώστε η Ελληνική γη να μην μεταβιβάζεται και να μην πωλείται. Για το θέμα αυτό θα ζητήσω

Το φαινόμενο «Καζαντζάκη»

Ο πιο γνωστός έλληνας συγγραφέας στο εξωτερικό ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΡΟΥΛΗΣ  
Ο Νίκος Καζαντζάκης δεν είναι μόνο συγγραφέας αλλά πολιτισμικό σύμπαν.  Πρόκειται για «φαινόμενο» που επηρέασε πολύτροπα την ελληνική κοινωνία. Ποίηση,θέατρο, μυθιστόρημα αλλά και ταξιδιωτικά και δοκίμια και μεταφράσεις- μια ζωή αφιερωμένη στη γραφή·...

Έτσι φαίνεται η Ανάφη από το διάστημα!

Μία διαστημική φωτογραφία του μικρού νησιού της Ανάφης είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής έκδοσης της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. H ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος πλέον μιλάει ελληνικά και για να το γιορτάσει  παρουσίασε μια φωτογραφία της Ανάφης όπως φαίνεται από το παρατηρητήριο Cupola του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Μεταξύ επιστήµης και φαντασίας

Εκεί που δεν φτάνει ο φωτογραφικός φακός αναλαµβάνει η καλλιτεχνική φαντασία. Το 2005 ο Πατ Ρόουλινγκς δηµιούργησε στον υπολογιστή του την αναπαράσταση της συνάντησης του κοµήτη Τέµπελ 1 µε το διαστηµόπλοιο «Deep impact». Τότε το «Deep impact» είχε δηµιουργήσει έναν κρατήρα στον κοµήτη µε µια οβίδα. Σήµερα, ανήµερα του αγίου Βαλεντίνου, θα γίνει

Τα πιο τρελά κόλπα με μπάλα ποδοσφαίρου. Απίστευτος τύπος.

Αν πουλήσουν το κορμί τους;

Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, να απομακρυνθεί ο υπουργός Οικονομικών, έχει πολλή πλάκα. Θα φύγει ο ένας και θα έλθει άλλος, ο οποίος τι ακριβώς θα αλλάξει; Μήπως θα πάει τον ΦΠΑ στο 40%;
Μήπως θα αρχίσει να βγάζει χρυσούς λαγούς από το καπέλο του; Μήπως θα προσφερθεί να πουλήσει το κορμί του για να σώσει την πατρίδα; Στην παρούσα φάση δεν έχει κανένα νόημα να ρίχνει κανείς ευθύνες σε πρόσωπα, κόμματα και επιλογές. Δεν έχει

Ουράνια φαντασµαγορία

Το Βόρειο Σέλας φωτίζει τον ουρανό πάνω από το χωριό Ερσφιορντµπότν, κοντά στο Τρόµσε της Βόρειας Νορβηγίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο φαντασµαγορικά φαινόµενα που προσφέρει η φύση, είχε κινήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων από την αρχαιότητα και ήταν γνωστό στους αρχαίους Ελληνες.

Και μετά;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ   «E» 14/2
Υπάρχει μια απορία, από την οποία νομίζω ότι κάθε λογικός άνθρωπος διακατέχεται, όταν βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση που θα επηρεάσει αποφασιστικά τη ζωή του. Και η απορία αυτή συμπυκνώνεται σε δύο λέξεις: «Και μετά;». Εύλογο δεν είναι να θέλει να ξέρει το πιθανό, έστω, αποτέλεσμα της απόφασής του;
Η πρόταση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης και την αποφυγή της χρεοκοπίας είναι το μνημόνιο και τα δεινά που συνεπάγεται. Δεν είναι καμιά

Τα «ψώνια» της τρόικας και εμείς

Τον περσινό Μάιο η κυβέρνηση, διαπραγματευόμενη, με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς δυνατότητες χρηματοδότησης, με τα ταμεία άδεια και την πτώχευση πάνω από το κεφάλι της, συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ευρωτράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια ιδιαίτερη δανειακή σύμβαση τριετούς διάρκειας και ύψους 110 δισ. ευρώ, η οποία συνοδευόταν από ένα άκρως δεσμευτικό πρόγραμμα σταθεροποίησης, το οποίο πολύ απείχε από τις ιδέες και τις αντιλήψεις του κυβερνώντος κόμματος. 

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το παιχνίδι των λέξεων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
Τρεις ερωτήσεις κρίσεως. εφόσον η κυβέρνηση έκοψε επισήµως τον αέρα στους τρεις επικεφαλής της τρόικας και επειδή από παντού ως γνωστόν τους διαολόστειλαν αυτές τις µέρες, τους παίρνει να επιστρέψουν πάλι – αυτοί οι ίδιοι τρεις – τον Μάιο σαν να µην τρέχει κάστανο; επί της ουσίας στην αιφνίδια

Μανολιός

Το προσέξατε; Ο,τι έχτισε ο πατέρας το γκρεμίζει ο γιος. Ο, τι έδωσε ο Ανδρέας το παίρνει πίσω ο Γιώργος. Σενάριο πατροκτονίας από αρχαία τραγωδία. Η Ελλάδα μια απέραντη οικογενειοκρατία. Ομως το ζήτημα είναι πολιτικό. Ομως η απόσταση που χωρίζει πατέρα από γιο προκύπτει από το χάος δύο διαφορετικών εποχών. Δηλαδή η πολιτική του Ανδρέα δεν προέκυψε από το προσωπικό του κέφι. Ετσι φαίνεται, έτσι δεν είναι. Αν ζούσε σήμερα, τα μέτρα του γιου του θα επικροτούσε.

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων σήμερα

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων του δημοσίου, διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 300 εκατ. ευρώ, προχωρά σήμερα Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).  Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, η ημερομηνία διακανονισμού  θα είναι η Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360. Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το ζήτημα για τη συγκέντρωση των 50 δισ. ευρώ από την πώληση δημόσιας περιουσίας, η αναζήτηση λύσης για το εφάπαξ, σημερινή απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς με αφορμή τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και η ανησυχία για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
"Ε":  "Τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε".
"Μιλημένα και συμφωνημένα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας ήταν τα 50 δισ. από το πωλητήριο δημόσιας περιουσίας, όπως απεδείχθη χθες από τρεις πηγές".

Μύθος η σχέση των αυγών με την κακή χοληστερόλη

Μύθος είναι ότι τα αβγά αυξάνουν τη χοληστερίνη, ισχυρίζεται μία νέα αμερικανική έρευνα, επειδή τα αβγά περιέχουν σήμερα λιγότερη χοληστερόλη συγκριτικά με δέκα χρόνια πριν.
Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων USDA κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού συνέλεξε αβγά από δώδεκα τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα έστειλε στο εργαστήριο για εξέταση. Όπως προκύπτει με βάση τα νέα δεδομένα, τα αβγά περιέχουν χαμηλές ποσότητες χοληστερόλης και μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D, σε αντίθεση με την επικρατούσα μέχρι σήμερα επιστημονική άποψη.

ΒΗΜΑτοδότης

Μεγάλη συζήτηση γίνεται μεταξύ κυβερνητικών για το γεγονός ότι ενεπλάκη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ακόμη και η Νο 1 συνεργάτις του Πρωθυπουργού κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη. Οπως έγινε γνωστό, η κυρία Βάρτζελη δεν εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο της γιατί ήταν- και παραμένει- πολύ ενοχλημένη με τον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Σωτ.Λύτρα.

Στη Βουλή η έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική

Συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας κατά 3% διαπιστώνεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που θα παραδώσει στις 11.00 το πρωί της Τρίτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.

Θέατρο του παραλόγου γύρω από... 50 δισ.

Στην κυβέρνηση διαφωνούν μεταξύ τους για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και όλοι μαζί με τη ΝΔ
 
Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εξασφάλισε ωστόσο την κάλυψη του Πρωθυπουργού

Στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε η τρόικα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θέατρο του παραλόγου ανάμεσα στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ για 50 δισ. ευρώ«φάντασμα». Η κυβέρνηση μέσω των κκ. Γ.Παπακωνσταντίνου και Γ.Πεταλωτή υιοθετεί τον στόχο των 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας

Ψάχνοντας την «Τύχη»

Ψάχνοντας την «Τύχη»
Αναζητούν έναν τεράστιο, αέριο, νέο πλανήτη, που μπορεί να έχει μάζα μέχρι και τετραπλάσια από τον Δία. Ο υποβιβασμός του μικροσκοπικού Πλούτωνα από το καθεστώς του κανονικού πλανήτη σε αυτό του «νάνου» μείωσε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος από εννέα σε οκτώ.
 Ωστόσο, ενδέχεται σύντομα να ξαναγίνουν εννέα, αν οι αστρονόμοι βρουν στον ουρανό αυτό που μερικοί υποψιάζονται: έναν τεράστιο, αέριο, νέο πλανήτη, που μπορεί να έχει μάζα μέχρι και τετραπλάσια από τον Δία, τον μέχρι σήμερα γνωστό «γίγαντα» του ηλιακού μας συστήματος.

Εντολή Γιουνκέρ προς την Αθήνα μετά το Eurogroup

«Πουλήστε περιουσία 50 δισ. για να μειώσετε το χρέος»

Την προτροπή προς την Αθήνα να προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μειώσει το δημόσιο χρέος της, διατύπωσε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γουνκέρ. «Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος της», είπε ο κ. Γιουνκέρ στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Επίτροπη, Όλι Ρεν.

Ακινητοποιημένα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς δεν θα κινηθεί σήμερα στην πρωτεύουσα καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες απεργούν διαμαρτυρόμενοι για τη ψήφιση σήμερα του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες. Το μεσημέρι, το κέντρο θα είναι κλειστό, εξαιτίας της συγκέντρωσης των απεργών έξω από τη Βουλή.